Kako napraviti web stranicu s Web Builder-om

geocities bio je jedan od prvih modernijih graditelja web mjesta koji nisu zahtijevali tehničke vještine. Pet godina nakon njegovog predstavljanja 1994. Yahoo! kupio ga za 3,6 milijardi dolara

Tražite li sve u jednom jednostavnom rješenju za izgradnju vaše web stranice? Ako je to slučaj, onda graditelj web stranica može biti upravo ono što tražite. Za razliku od CMS platformi koje je potrebno instalirati i konfigurirati na vašem web hosting računu, graditelji web stranica omogućuju vam da na jednom mjestu lako kreirate statičke web stranice, blogove i trgovine e-trgovine. Mnogi vam omogućuju povlačenje i ispuštanje, stotine dizajna koje možete odabrati i host vaše web stranice za vas. Uz to imat ćete pristup podršci koja će vam pomoći pri razvoju i održavanju vaše web stranice.


Loša strana graditelja web stranica je ta što jednom kad odaberete svog graditelja i napravite web mjesto, ne možete uzeti ono što ste stvorili i premjestiti negdje drugdje. Vaša je web stranica dizajnirana i napravljena tako da se može ugostiti samo na ovoj platformi, a web graditelji imaju ono što je opisano u njihovim Uvjetima korištenja. Dakle, važno je odabrati pravu.

U ovom ćemo vodiču pogledati kako možete izraditi web mjesto pomoću tri najpopularnija izrađivača web mjesta:

Wix
Weebly
Squarespace

Izrada web stranice s Wix-om

Wix web mjesto

Na današnji dan, kad kažete da vašoj tvrtki ne treba web mjesto, to je kao da vam ne treba kisik da biste preživjeli.

Wix je graditelj web stranica koji se može koristiti za stvaranje fantastičnih i profesionalnih web stranica. Sadrži korisnički Drag n ’Drop Editor prilagođen korisniku i može ga koristiti bilo tko bez ikakvog znanja o kodiranju.

Troškovi

Wix nudi besplatne račune, a vi se možete prijaviti da biste testirali njihove alate bez plaćanja niti jednog novca. Naravno, vaše web mjesto na prilagođenoj domeni nećete dobiti besplatno. Naziv vaše web stranice izgledat će ovako, yourwebsite.wix.com, ali pružaju vam savršenu priliku da se poigrate onim što imaju i odlučite da li vam se sviđa ili ne.

Nakon što stvorite web mjesto i zadovoljni ste svojim sadržajem, možete nadograditi na jedan od planova i postaviti prilagođenu domenu za vaše web mjesto. Wix nudi pet različitih planova:

Wix su 2006. osnovali Izraelci Avishai Abrahami, Nadav Abrahami i Giora Kaplan. Sjedište tvrtke je u Tel Avivu, a urede su u Be’eru – Sheva, San Francisco, New York City, Dnipro, Kijev i Vilnius
Sadrži domenuNajosnovnije4,08 $ / mjesečno
ComboZa osobnu upotrebu9,25 $ / mjesečno
NeograničenZa poduzetnike12.42 $ / mont
eCommerceZa poduzetnike12.42 $ / mjesečno
VIPPrioritetna podrška24.92 $ / mjesečno

Povlastice

Danas je Wix platforma za izgradnju web lokacija svjetske klase sa preko 110 milijuna korisnika u 190 zemalja

Platforma se odnosi na to da korisnicima daju slobodu koja im je potrebna za dizajn njihovih web lokacija koliko god žele. Tijekom godina uveli su hvalevrijedne značajke; sljedeći oni ukazuju na vašu pažnju:

Predlošci. Wix nudi preko 280 prekrasnih predložaka iz različitih industrija i kategorija koje možete izabrati. Pronaći ćete sve, od pečenja do financija do zakona. Ovi unaprijed pripremljeni predlošci daju korisniku cjelokupnu strukturu i smjernice koje žele. Uzmite malo vremena u odlučivanju jer ne možete prijeći s jednog predloška na drugi. Ovaj nedostatak na stranu, predloške sadrže širok spektar alata i korisnih aplikacija.

Prilagodljivi dodaci. Tržište Wix aplikacija ima desetak dodataka za postavljanje vaše web stranice na savršen način. Kao rezultat, možete privući kupce chatom uživo, društvenom interakcijom, kuponima, anketama ili čak prodati im stavke koristeći značajke e-trgovine kao što su košarica i pristupnik plaćanja. Wix nudi upute kako integrirati te aplikacije u svoju web lokaciju i instalaciju jednim klikom.

Wix koristi 0,8% svih web stranica čiji je sustav upravljanja sadržajem poznat. Ovo cini 0,4% od ukupnog broja web stranica na globalnoj razini

Povuci i ispusti Editor. Ako ste novi u izgradnji web stranica, nevjerojatno je postavljanje elemenata tamo gdje želite da budu, a da ne morate poznavati osnove kodiranja. To omogućuje uređivač Drag & Drop. Ona također služi kao pomoćna sprema za napredne korisnike koji pokušavaju osvježiti dizajn svoje web stranice.

Korisnička podrška. Wix nudi korisničko sučelje, a većinu elemenata i značajki prate dodatni detalji i praktični savjeti. U slučaju da korisnici naiđu na probleme, mogu potražiti pomoć na forumu ili u Centru za podršku. Postoje česta pitanja, video upute i mogućnost kontaktiranja najrelevantnijeg odjela. Korisnički tim odgovara na upite u roku od 24 sata.

Korištenje Wixa i postavljanje vaše web stranice

Fizičke lokacije poduzeća koja koriste Wix
Lokacije tvrtki koje koriste Wix

Pročitajte pregled Wixovih web preglednika.

Nakon što se prijavite, možete odabrati predložak za svoju web lokaciju. Kliknite gumb “Uredi” da biste pokrenuli “Drag and Drop Editor”. U predlošku možete urediti bilo što, uključujući slike i tekst.

Sjajna značajka Wixa je da možete spremiti posao koji je u tijeku dok mijenjate predložak. To vas štedi od problema od početka ispočetka u slučaju da se prekinete s internetom ili morate raditi u intervalima. I u bilo kojem trenutku postupka prilagodbe možete vidjeti web mjesto u svom web pregledniku, tako da možete točno pregledati kako će se pojaviti jednom uživo.

Da biste izvršili dodatne prilagodbe web mjesta, koristite izbornik na lijevoj strani koji uključuje:

 • stranice – ovdje možete dodati stranice klikom na ‘Dodaj stranicu’. Možete otvoriti “Postavke stranice” da biste promijenili naziv stranice i njezin URL. Unesite SEO detalje kako biste pretraživačima pomogli da pronađu vaše stranice.
 • Oblikovati – prilagodite pozadinu, boje i fontove
 • Dodati – ovdje možete promijeniti pozadinu različitih elemenata i odabrati određenu paletu boja. Pomoću opcije “Dodaj” možete dodati tekst, sliku, galeriju, medije, gumbe i izbornike i još mnogo toga
 • Upravljanje aplikacijama – ovdje možete integrirati nekoliko značajki u svoje web stranice kao što su obrazac za kontakt, Google Maps, PayPal i Flickr Gallery.
 • postavljanje – ovdje možete povezati naziv domene, ažurirati postavke SEO kako bi web mjesto bilo vidljivo u tražilicama, dodali društvene profile i postavili Google Analytics račun kako biste pratili statistiku
Broj registriranih korisnika Wix-a raste 24% svake godine. Broj plaćenih Wix računa raste 35% godina

Prema zadanom planu, vaša će web lokacija biti na mreži na adresi domene koja počinje s wix.com, ali možete nadograditi svoj račun kako biste dobili besplatnu domenu i uklonili sve Wix oglase. Nakon što to učinite, možete upotrebljavati e-poštu na Wixu za svoju domenu. Da biste postavili svoju e-poštu, idite na Moj račun -> Spremnici. Sustav e-pošte oslanja se na okvir Google Apps, tako da će vam trebati Wix plan koji uključuje prilagođenu domenu.

Bilješka: Wix ima sve testiran od strane njegovog privatnog razvojnog tima kako bi se osigurale besprijekorne funkcije. To je jedan od najjednostavnijih izrađivača web stranica. Sve što trebate učiniti je postaviti različite elemente na vašu web lokaciju točno onako kako želite da se pojave posjetiteljima vaše web stranice. Kao rezultat toga, uživate u prednosti WYSIWYG (ono što vidite je ono što dobivate) kada stvarate web stranicu s Wix-om.

Izrada web stranice s Weeblyom

Pokretanje i stvaranje Weebly

Weebly je osnovan 2006. godine. Tijekom posljednjih devet godina, mjesec za mjesecom, nastavio je rasti, postati jedna od najboljih platformi za izgradnju web stranica u svijetu. Dok neki ljudi imaju iskustva s web dizajnom, drugi ne znaju prvo što započeti. I tu dolazi Weebly u igru.

Weebly je izgrađen na pretpostavci da svatko može stvoriti web stranicu. Nije važno stvarate li osobni blog, internetsku trgovinu ili web stranicu za svoju malu tvrtku, ova platforma omogućuje vam to s lakoćom.

Troškovi

Vjerojatno se pitate koliko to košta. Ako trebate samo testirati alat, možete se odlučiti za besplatnu verziju. To vam daje neograničene mogućnosti, bez troškova. Također ćete dobiti pristup potpuno integriranoj platformi za e-trgovinu uz sve značajke. Evo četiri opcije plana koje nude:

David Rusenko, Chris Fanini i Dan Veltri su zajedno osnovali Weebly 2006. godine dok su pohađali Državno sveučilište Pennsylvania. Projekt se udružio kao rezultat zahtjeva Penn Statea da svi studenti stvore web portfelj; trio je stvorio softver koji je svakom pojednostavio izgradnju osobne web stranice
Besplatno0 dolara mjesečno
Starter4 USD mjesečno
profesionalac8 USD mjesečno
Poslovanje25 USD mjesečno
Od svojih dana kao klasnog projekta u državi Penn, platforma Weebly prerasla je u tvrtku koja je prijavila 455 milijuna dolara, a zapošljava oko 300 ljudi

Korištenje Weeblya i postavljanje vaše web stranice

Pročitajte pregled Weebly web graditelja.

Korak 1

67% korisnika Weeblya pokrenuli su jer su ili željeli voditi poslovanje putem interneta ili povećati postojeće tvrtke kako bi privukli više kupaca

Početak i prijava. To možete učiniti besplatno putem web stranice Weebly. Sve što trebate je vaše puno ime, adresa e-pošte i zaporka. Nakon što unesete svoje podatke, pomoću gumba Dodaj web lokaciju prelazite se na sljedeću stranicu. Ovdje vam se postavlja jedno temeljno pitanje. “Što je žarište vaše web lokacije?”

Imate tri mogućnosti: web mjesto, blog ili trgovina

Prije nego što donesete odluku, dobro razmislite o informacijama koje će pružiti vaše web mjesto kao i o vašem ciljnom tržištu. Mala tvrtka koja ne prodaje ništa putem interneta može se odlučiti za opciju “web mjesto”. Ako započinjete blog, prompt za “blog” je vaš izbor. A ako planirate prodati proizvod na mreži, odaberite “trgovina”.

Korak 2

Odabir teme. Ovaj korak pokazuje zašto je toliko važno donijeti ispravnu odluku prilikom odabira fokusa. U ovom trenutku vam se nude teme ovisno o namjeni vaše web lokacije.

Weebly moć više od 40 milijuna web stranica. To je ekvivalentno 2% svih web stranica koje su trenutno uživo

Na primjer, ako odaberete “web mjesto”, među njima je stotine stvari, tako da ne biste trebali žuriti s donošenjem odluke. Umjesto toga, provjerite svaki, uključujući izgled i značajke, kako biste odlučili koji je najbolji za vašu web lokaciju.

Savjet. Weebly olakšava naknadnu promjenu teme, pa nemojte predugo plakati. Treba donijeti više odluka. To je ujedno i aspekt u kojem Weebly blista nad konkurencijom graditelja web stranica poput Wixa.

Najpopularnije kategorije web mjesta
Kategorije web mjesta na kojima se Weebly koristi
Poslovanje i industrija
18.63%
Umjetnost i zabava
11,46%
Karijera i obrazovanje
6,45%
Karijera i obrazovanje
> Obrazovanje
5,28%
drugo
58.18%

3. korak

Odabir domene vaše web stranice. Jednom kada odaberete temu i prije nego što počnete dodavati sadržaj, birate boje i krećete stvari, morat ćete postaviti naziv web mjesta.

Vaše mogućnosti uključuju sljedeće:

 • Upotrijebite poddomenu Weebly.com (besplatno).
 • Registrirajte novu domenu.
 • Povežite domenu koju već imate.

Preporučujemo da krenete s besplatnom verzijom za početak i dodate svoje prilagođeno ime domene niz put ako ste zadovoljni onim što ovaj alat može ponuditi.

Prilagodba i dizajn vaše web stranice

Weebly nudi preko 100 predložaka za dizajn stranica i multimedijske značajke kao što su fotogalerije, prezentacije, integrirane karte, video i audio. Članovi web mjesta mogu izmijeniti izgled svoje web lokacije pod Weeblyom povlačenjem i ispuštanjem widgeta na različita mjesta na web stranici. Sadržajem se može upravljati putem web stranice Weebly ili putem iPhone aplikacije Weebly, dostupne u App Storeu

Sada je vrijeme da kopate po nadzornoj ploči i prilagodite web lokaciju onako kako smatrate prikladnim. Baš kao i bilo koji sustav za upravljanje sadržajem (CMS), Weebly ima nadzornu ploču s koje možete raditi sve i svašta. Vaša nadzorna ploča imat će ove mogućnosti administratora:

Lijeva bočna traka vaša je točka za odskok. Ovdje ćete pronaći mogućnost povlačenja i ispadanja komponenti iz tih kategorija: Osnovni, Struktura, Mediji, Trgovina i Više.

Gornja navigacijska traka pruža vam još više mogućnosti. Osim zgrade koja prikazuje lijevu bočnu traku, možete kliknuti na Dizajn, Stranice, Trgovina i Postavke.

Napomena: S četiri različita paketa, brodskom opremom vrhunskih značajki i jednostavnom upotrebom platforme, evidentno je zašto Weeblyu vjeruju deseci milijuna vlasnika web stranica. Njihov centar za pomoć nudi širok raspon podrške u obliku e-pošte, chata, videozapisa, web-prijenosa i vodiča.

Izrada web stranice pomoću Squarespace-a

Squarespace

Squarespace jedan je od najpopularnijih višenamjenskih graditelja web stranica na tržištu – a poboljšao se tek od uvođenja Squarespace 7. To je host rješenje, što znači da je lako postaviti i prilagoditi potpuno funkcionalno web mjesto bez previše uključeni u način rada hostinga.

Troškovi

Kvadratni prostor ne nudi besplatni plan, ali postoji 14-dnevno probno razdoblje bez rizika. Korisnici se mogu prijaviti za testiranje svoje web stranice prije donošenja odluke. Pored toga, postoje tri paketa:

Standard10 USD mjesečno ili 96 USD godišnje
Neograničen20 USD mjesečno ili 192 USD godišnje
Poslovanje30 USD mjesečno ili 288 USD godišnje

Za postojeća imena domena morate konfigurirati domenu pomoću Squarespacea. To uključuje uređivanje vaših DNS zapisa i njihovo usmjeravanje na poslužitelje Squarespace (Squarespace nudi video zapis kojim se ističu glavni registri). Odjel za korisničku podršku pomaže korisnicima koji naiđu na probleme tijekom integracije postojećih domena sa Squarespace platformom.

Squarespace osnovan je 2003. godine u Anthonyjevoj spavaonici na Sveučilištu Maryland, a preraso je u tim od više od 720 talentiranih pojedinaca

Povlastice

Trgovački prostor nema manjak snage u pogledu sljedećeg:

Od njegovog pokretanja, milijuni web stranica stvorene su na platformi Squarespace

Predlošci. Squarespace nudi minimalističke i visoko profesionalne predloške koji upravljaju pažnjom korisnika. Postoji raznolikost. Neki su detaljni; neki su rijetki, neki su usmjereni na elektroničku trgovinu, neki su dizajnirani za rad kao internetski portfelj – tako da možete odabrati vrstu ovisno o prirodi vašeg poslovanja. Osim što je gladak i minimalan, svaki je predložak prilagođen mobilnim uređajima i prilagodljiv.

Uređivač stilova. Uređivač stilova olakšava korisnicima prilagođavanje web stranice bez izmjene CSS koda. Postoje mogućnosti podešavanja pozadinskih slika, boja, širine bočne trake, razmaka i podmetača, neprozirnosti stranica i tipografije. Također, postoji CSS uređivač za korisnike koji su upoznati s kodiranjem.

Marketing i SEO. Squarespace ima učinkovite SEO i marketinške značajke. Korisnici mogu uređivati ​​meta opise, URL-ove, naslove stranica; i XML Sitemapovi + HTML kod već su uključeni. Postoji i društvena integracija za Facebook, Twitter i druge platforme društvenih medija.

Kvadratni prostor koristi 1,5% svih web stranica čiji sustav upravljanja sadržajem poznajemo. Ovo je 0.7% od ukupnog broja web stranica

trgovina. Kvadratni prostor omogućuje vam stvaranje internetske trgovine za prodaju proizvoda i usluga. Značajka trgovine podržava različite varijante proizvoda, uključujući težinu, boju i veličinu. Napredne značajke e-trgovine kao što su ekspresno plaćanje, integrirane funkcije računa, ispis naljepnica i otprema prijevoznika uključeni su u plaćeni paket. Korisnici mogu primati plaćanja putem Stripe-a.

Korisnička podrška. Squarespace nudi besplatnu 24/7 live chat i telefonsku podršku. Tvrtka se također može pohvaliti instrukcijskom dokumentacijom, video tutorijali, pa čak i aktivnim forumom; to je mjesto na koje možete dobiti odgovore na svoja pitanja. Tim za brigu o kupcima sastoji se od iskusnih korisnika i nikad ništa ne preuzimaju vanjski.

Popularne web stranice koje koriste Squarespace
Squarespace

Upotreba kvadrata i postavljanje vaše web stranice

Pročitajte recenziju Squarespace web builder-a.

Korak 1

Posjetite Squarespace, odaberite “Get Started” i odaberite jedan od predložaka. Kasnije možete odabrati drugi predložak ako vaš početni odabir ne odgovara vašim poslovnim potrebama. Nakon odabira predloška, ​​kliknite „Počni s ovim dizajnom“ i unesite svoje vjerodajnice.

Korak 2

Zatim ćete vidjeti poruku dobrodošlice, a morat ćete odabrati svrhu web mjesta sa sljedećim opcijama: Poslovanje, Osobno, e-trgovina i neprofitna organizacija. Tada ćete morati ispuniti naziv stranice, a ovisno o odabranom cilju web stranice možda uključuje podatke o vašoj tvrtki.

Prilagodba i dizajn vaše web stranice

Nakon što dovršite postupak prijave, bit ćete preusmjereni na područje administratora web mjesta. Unutar administratorske ploče vidjet ćete lijevu bočnu traku izbornika, a na sredini izgled web mjesta na kojem radite. Možete usmjeriti svoje mjesto i vidjeti neke od osnovnih administrativnih funkcija koje su vam dostupne upravo na samoj web lokaciji. Međutim, najviše posla prilagodbe će se obaviti na lijevoj bočnoj traci izbornika, koja uključuje sljedeće stavke:

Kvadratni prostor vam omogućuje da vidite promet i ponašanje posjetitelja u stvarnom vremenu, što znači da zapravo možete utvrditi koje ključne riječi vaši posjetitelji koriste za slijetanje na vašu web lokaciju, a možete vidjeti i odakle dolaze.
 • Kartica Stranice omogućuje vam stvaranje novih stranica za blog, web mjesto i internetsku trgovinu u glavnom navigacijskom izborniku. Sadržaj se dodaje blokovima stranica, a mogu se kreirati različiti blokovi za različite vrste sadržaja.
 • Kartica Dizajn omogućuje vam prilagođavanje izgleda vaše web stranice, stvaranje jedinstvenog izgleda koji odgovara vašoj postojećoj robnoj marki. Uključuje promjene logotipa i naslova, prebacivanje predloška i izmjene stila.
 • Kartica za trgovinu omogućuje vam dodavanje proizvoda, cijena i oznake na rasprodaji. Također postoji mogućnost dodavanja dodatnih informacija o proizvodu (fizičkim ili digitalnim). Također odaberite operatera i povežite račun za plaćanje.
 • Kartica Mjerni podaci omogućuje vam provjeru sveobuhvatnog pregleda interakcije posjetitelja na vašoj web lokaciji i pomaže vam pratiti nedavne statistike prometa. Aktivnost u Metrikama osvježava se novim podacima o svakih 90 minuta.
 • Kartica Komentari omogućuje vam da komunicirate sa svojim posjetiteljima i izgradite zajednicu. U Postavkama komentara možete kontrolirati način na koji se komentari objavljuju, odobravaju, odgovaraju na njih i još mnogo toga.
 • Kartica Postavke omogućuje vam upravljanje više zadataka kao što su: promjena osnovnih podataka vaše web stranice, što uključuje stil i opis web mjesta, povezivanje prilagođenog imena domene, računa e-pošte, profila društvenih medija. Također možete izmijeniti postavke bloganja i SEO.
 • Kartica za pomoć govori za sebe. Ovdje možete pronaći odgovore na sva vaša pitanja u obliku detaljnih članaka, videozapisa i radionica koji će vam pomoći da započnete ili završite.
Squarepace se integrira sa svim važnim društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest i još mnogo toga. Statusi posta automatski se ažuriraju i možete izravno objaviti galerije na svojoj Facebook stranici, pa čak i integrirati autorstvo na usluzi Google+

Bilješka: Squarespace nudi više planova, a imat ćete pristup profesionalnim predlošcima, uređivaču povuci i ispusti ili 24/7 korisničkoj podršci koju nude. Dakle, vrijednost postavljanja Squarespace web stranice je uvjerljiva nakon što odmjeravate prednosti koje dobivate od platforme.

Zaključak

Nadamo se da ste uživali u našem upoznavanju modernih graditelja web stranica koji su vam dostupni za izradu statičke web stranice, bloga ili e-trgovine..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map