Најбољи алати за веб аналитику 2020

Ваше пословање не може правилно функционисати на данашњем тржишту, без обзира на вашу индустрију, ако не знате како да одржавате активну веб страницу која је изграђена у складу са тренутним трендовима.


Међутим, да бисте развили профитабилну веб локацију, морате је ставити под повећало. Једини ефикасни начин прилагођавања и прилагођавања ваше веб странице потребама ваше циљне публике јесте подвргавање њеној аналитици.

Из тог разлога, морате научити о алатима за веб аналитику, истражити дубоко у њиховој разноликости и сазнати како их применити на своју веб локацију.

Аналитика

Водич за почетнике за Гоогле аналитику

У овом водичу ћемо разговарати о различитим алатима за аналитику и како вам они могу помоћи да побољшате различите аспекте вашег пословања пружајући вам кључни увид у корисничке информације.

Прочитајте водич

Шта је аналитика веб локација?

Графикон

Аналитика веб локација укључује низ процеса развијених за праћење понашања посетилаца на вашој веб локацији.

Због алата за анализу веб локација можете да претворите веб локацију у мапу. Ова мапа ће вам приказати најпопуларније регионе ваше веб странице, али такође може указати на подручја која су потпуно занемарена и ретко посећена.

Ова грана ЦРМ-а такође вам може омогућити да пратите клик путање својих посетилаца. Њихово путовање можете пратити од прве странице на којој су слетели, до тренутка када заврше куповину или напусте своју кошарицу.

Велика ствар код ових алата је та што они могу приказати ваше податке не на опсежној листи података које је тешко интерпретирати и тешко је прочитати, већ у облику графикона, графикона и табела.

Зашто су вам потребни алати за веб аналитику?

Захваљујући враћању података, резултатима аналитике веб локација, можете да извршите одређене надоградње које ће повећати промет вашег блога или веб локације, евоцирати лојалност код постојећих купаца и помоћи вам у прикупљању нових.

Једном када примените алате за аналитику на своју веб локацију, стећи ћете драгоцени увид у понашање посетилаца ваше веб локације. Моћи ћете да развијете обрасце који се врте око најпродаванијих производа, одустајања од куповине и подручја за која посетиоци сматрају да су проблематична..

Након што прикупите ове информације, моћи ћете да извршите ефикасна прилагођавања на својој веб локацији. Када се решите грешака на веб локацији и оптимизирате странице користећи најпопуларније оне као пример, моћи ћете повећати задовољство купаца.

Надаље, алати за веб аналитику могу се користити и као средство за истраживање тржишта. Пратећи кораке посетилаца ваше веб странице можете сазнати о њиховим преференцијама, видети шта они највише сматрају примамљивом у вашој понуди и побољшати је у складу са тим подацима.

Листа најпопуларнијих алата за веб аналитику

Међутим, неопходно је да пронађете праву опрему. Само помоћу квалитетних алата можете прикупити драгоцене информације о вашој веб локацији, посетиоцима и потражњи ваше индустрије. Следећа листа садржи најпопуларније алате за веб аналитику који су се већ показали ефикаснима, тако да би требало да започнете претрагу претраживањем.

Цразиегг

Цразиегг

Црази Егг је мрежна апликација која вам нуди алате за праћење очију као што су Хеат мапа, листа скрола, прекривање и Цонфетти за праћење рада веб странице. Лудо јаје вам даје конкурентску предност да побољшате веб локацију у великом откуцају без високих трошкова.

Гугл анализе

Гугл анализе

Гоогле Аналитицс је фреемиум услуга веб аналитике коју нуди Гоогле која прати и пријављује саобраћај на веб локацији. Омогућава вам да мерите РОИ оглашавања, као и да пратите ваше Фласх, видео и веб локације и апликације на друштвеним мрежама.

Цлицки

Цлицки

Цлицки је комплетан алат за веб аналитику који вам омогућава да видите готово све што бисте икада могли да пожелите у вези са саобраћајем на вашој веб локацији. Комбинује историјско извештавање са надгледањем веб страница у реалном времену на начин који је истовремено једноставан и елегантан.

Посетите Цлицки
Пингдом

Пингдом

Пингдом вам нуди решење за јединствену платформу за надгледање доступности и перформанси ваших веб локација, сервера или веб апликација.

СимиларВеб

СимиларВеб

СимиларВеб је алат за обавештавање о веб саобраћају који се издваја од осталих конкурентских обавештајних података и алата за веб рангирање користећи огроман низ података о кликовима који долазе из њихових додатака за прегледач.

ПагеСпеед Инсигхтс

ПагеСпеед Инсигхтс

Гоогле ПагеСпеед је породица алата компаније Гоогле Инц која је дизајнирана да помогне оптимизацији перформанси веб локације.

ЦлицкМетер

ЦлицкМетер

ЦлицкМетер је комплетан и дефинитиван алат који вам омогућава да управљате преусмеравањем, пратите догађаје и пратите статус свих својих спољних веза (извори саобраћаја).

Посетите ЦлицкМетер
Пивик

Пивик

Пивик је бесплатна софтверска платформа за веб аналитику коју можете преузети, а пружа детаљне извештаје о вашој веб локацији и посетиоцима, укључујући претраживаче и кључне речи које користе, језик који говоре, које странице воле, датотеке које преузимају и још много тога

Воопра

Воопра

Воопра је једноставна апликација за праћење и анализу веба у реалном времену која вам омогућава да пратите веб и мобилне активности својих купаца, обрасце, е-пошту, улазнице за подршку и друго, све на једном месту помоћу аналитике корисника.

Суперметрицс лого

Суперметрија

Суперметрика је водећи алат за аутоматизацију извештавања за ППЦ, СЕО, социјалну и веб аналитику. Помаже дигиталним трговцима да без напора пријављују, прате и анализирају своје маркетиншке метрике у Гоогле Схеетс, Гоогле Дата Студио, Екцел и где год желе да користе податке.

Посетите Суперметрицс

Закључак

Уз континуирану употребу квалитетних алата за веб аналитику, можете прикупити врло вредне и прилично прецизне податке о вашој веб локацији. На основу информација о понашању посетилаца ваше веб локације моћи ћете да извршите сва потребна прилагођавања и на тај начин удовољите потражњи вашег тржишта.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked