Како зарадити новац Са Амазоновим партнерским програмом


Извршни директор Амазон.цом Јефф Безос је изабрао Амазон.цом као назив компаније из два разлога. Прво, тада су веб странице често биле абецедним редоследом, а друго, како би се предложила скала као Амазон.цом покренута са ознаком, Највећа земаљска продавница књига

Милиони људи су потрошили близу 235 милијарди америчких долара само на Амазону у 2018. години Можете смањити приход тако што ћете се придружити и имплементирати партнерске понуде компаније Амазон на своју веб локацију.

У овом водичу ћемо вам објаснити шта је то програм Амазон Ассоциатес и како започети с њим. Такође, показаћемо вам најбоље праксе како да пронађете и промовишете придружене производе Амазон-а.

Прва књига коју је Амазон.цом икада продао била је из Безосове гараже која се догодила у јулу 1995. године Флуидни појмови и креативне аналогије: Рачунални модели основних механизама мишљења
 • Шта је програм Амазон Ассоциатес
 • Колико можете зарадити као Амазон подружница
 • Начини промоције производа Амазон
 • Изаберите производе које ћете промовисати
 • Истражите кључне речи и напишите циљани садржај
 • Савети и Трикови
 • Примери успешних веб локација компаније Амазон
 • Закључак
Амазон Ассоциатес користи 5,2% свих веб локација чију рекламну мрежу познајемо. Ово је 1,0% свих веб локација

Пре него што сте ушли у читање, претпоставили смо да знате и завршили две ствари: покренули смо блог и изабрали профитабилну нишу.

Шта је програм Амазон Ассоциатес

Амазон Ассоциатес је један од првих интернет партнерских маркетиншких програма покренут 1996. године. Програм има више од 12 година успеха у развоју решења која помажу власницима веб локација да зарађују новац рекламирајући милионе производа из компаније Амазон. Када власници веб локација и блогери који су придружени сарадници стварају везе и купци кликну на те линкове и купе производе од компаније Амазон, они зарађују накнаде за препоруку. Бесплатно је да се придружите и једноставан за употребу.

Амазонов лого приказује осмех од А до З у име који означава да је „компанија спремна да испоручи све свима, било где у свету“.

Постоји пуно начина на које можете успоставити приход када покренете блог или веб локацију. Међутим, Амазон Ассоциатес представља један од добро познатих метода зарађивања новца на мрежи. Цео процес је лако разумети.

Препоручено читање: Како зарадити блог блогом

ПОЗИЦИЈА ТРЖИШТА УДРУЖЕНИХ АМАЗОНА, АПРИЛ 2019, В3Тецхс.цом
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНЕ ТРЖИШТЕ УДРУЖЕНЕ

Једноставно отворите налог са Амазон Ассоциатес (одобравање налога обично траје 24-48 сати), набавите појединачне партнерске везе и укључите их на своју веб локацију. Када посетиоци кликну на ове везе и изврше куповину, Амазон ће вам дати до 10% од сваке продаје. Што је још важније, ово се не односи само на ставку на коју повезујете, већ на било који други производ који корисник купи од Амазона.

Сада све ово звучи узбудљиво, зар не? Па, цело путовање захтева време и доношење исправних одлука на путу. Стога, погледајмо како можете зарадити новац преко Амазонове подружнице.

Колико можете зарадити као Амазон подружница

Амазон ће вам дати процентуалну накнаду за сваки артикал који је продат и упућен путем ваше партнерске везе. Корисник може купити било који производ у року од 24 сата (или 30 дана ако је додао артикл у своју кошарицу) путем вашег аффилиате линка, а ви ћете добити провизију за ту продају.

У САД, време проведено на Топ 5 дигиталне апликације за куповину у 2018. години порастао је 60% у поређењу са 2016. годином, према подацима објављеним у извештају аналитичке компаније Апп Анние “Стање мобилног 2019.”

Амазон нуди различите стопе накнада за различите категорије производа. Ево кваре:

Амазон их има укупно 119,928,851 производи од априла 2019

Производ Категорија

ТОП 10 КАТЕГОРИЈА СА НАЈБОЉИ БРОЈ ПРОИЗВОДА НА АМАЗОН.ЦОМ
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНЕ ТРЖИШТЕ УДРУЖЕНЕ

Све се односи на слање циљаних посетилаца у Амазон и добијање провизије за ствари које купују. Као што претпостављате, зарада ће зависити од броја људи које наводите и количине новца који потроше. А ове цифре зависе од промета на вашој веб локацији и нишних производа које промовишете. Можете да зарадите од 50 до 50 000 УСД на основу перформанси ваше веб странице или блога, а ми ћемо вам приказати неке успешне веб локације Амазон подружнице.

За више информација о накнадама посетите службену службу Изјава о накнади програма Амазон Ассоциатес.

Начини промоције производа Амазон

Унутар Амазон Ассоциатес наћи ћете мноштво начина за то генерисати партнерске везе. Амазон нуди три начина за додавање веза за производе и огласа на вашу веб локацију: Текстуалне везе, Банери и огласи за куповину у Нативе.

Текстуалне везе

Далеко најефикаснији начин да се посетилац Амазона усмери је коришћење текстуалне везе у садржају веб локације. Према Даррену Ровсеу из Проблоггера који је направио стотине хиљада људи из Амазоновог партнерског програма, 99% конверзија долази из текстуалних веза.

Више од 60% продавачи кажу да продаја Амазона чини више од три петине њихове продаје, а готово 50% продаје готово искључиво Амазоном, чинећи од 80% до 100% њихове продаје

Ево примера везаних текстуалних веза у садржају:

Погледајте ово голф клуб. Користим ове врсте клубова последња три месеца. Ако желите да га испробате, купите га само 100 УСД и добити бесплатну доставу.

Како доћи до текстуалних веза:

 • Након што се пријавите на свој налог, кликните на „Везе производа“ које се налазе на картици „Повезивање производа“ на црној траци.
67% промовишу своје производе углавном помоћу Амазон Адс-а

Амазон Ассоциатес

Око 60% продаваца Амазона промовишу своју робу путем платформе спонзорисаних производа на тржишту
 • Потражите ставку коју желите повезати.
 • Притисните дугме „Преузми везу“ са десне стране ставке.
Двије трећине свих продаваца рекли су да на неки начин промовирају своје производе
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНЕ ТРЖИШТЕ УДРУЖЕНЕ

Добити линк

 • Да бисте добили кратку везу, кликните стрелицу надоле поред дугмета „Преузми везу“ и кликните на „Скрати УРЛ“.
 • Изаберите да ли желите Текст и слику, Само текст или Само слику и одаберите опције боја и да ли желите да се отвори у новом прозору.

Прилагодите и узмите ХТМЛ

 • Копирајте ХТМЛ код у оквир под „Набавите ХТМЛ код за ову везу производа“.
 • Налепите ХТМЛ код у жељени део ваше веб локације.

Банери

Користите каросерије. Када промовишете своје партнерске везе путем банера, покушајте да користите бароне Цароусел компаније Амазон који ће вам помоћи да повећате стопе конверзије више од уобичајених статичких банера. Многи стручњаци кажу да је употреба банера за каруселе из Амазона увелике повећала зараду од придружених компанија

Најлакши начин да добијете везу на вашој веб локацији је коришћење банера. Међутим, доказано је да није најефикаснији начин остваривања продаје.

Ево примера огласних огласа на Амазону:

Топ брендови

Како до линкова до банера:

Померите се брзо. Ако видите да конкурента нема на складишту, можда ће вам ово бити право време да снизите цене и / или повећате огласе. Ако видите да се коментари конкурената повећавају брже од вас, покушајте да откријете узрок. Потражите нове и иновативне идеје као што су слике или садржај производа из ширих категорија и имплементирајте их пред конкурентима
 • Након што се пријавите на свој налог на аффилиате-програм.амазон.цом, кликните на „Банери“ који се налазе на картици „Повезивање производа“ на горњој црној траци.

Амазон Ассоциатес

 • Померите се према доле и одаберите категорију из које желите да добијете натпис.
Редовно проверавајте странице за питања и нове критике. Многи купци троше више времена прегледавајући питања купаца и прегледе него објављени садржај бренда, зато будите сигурни да редовно проверавате и одговарате на њих по потреби

Линкови банера

Промоције које укључују Лигхтнинг Деалс одличан су начин за продају јединица са повећаном брзином, што у коначници води до више прегледа. Циљ није увек бити на промоцији или пружати дубоке попусте, али ако их можете посипати према почетку свог животног циклуса производа на Амазону, то је одличан начин да добијете додатне прегледе и изградите релевантност како би вас остали купци могли пронаћи.
 • Можете одабрати који банер величине желите да кликнете на величину испод категорије коју сте одабрали или можете да се помакнете кроз листу да бисте пронашли онај који желите.
 • Копирајте ХТМЛ код испод жељеног банера и залепите га у код за своју веб локацију.

Нативе Схоппинг огласи

Исто важи и за нативне огласе. Изгледају прелепо, али не конвертују као и текстуалне везе. Добијате мање кликова јер изгледају као оглас.

Ево примера огласних огласа за куповину:

Амазон је озбиљан и строг по питању изгледа свог сајта, зато слике производа морају бити професионалног квалитета и тачно приказати производ који се продаје

Сродни производи

Како доћи до веза са огласима:

 • Након што се пријавите на свој налог на аффилиате-програм.амазон.цом, кликните на „Нативе Схоппинг Адс“ који се налази на картици „Повезивање производа“ на горњој црној траци.
 • Изаберите који тип матичног огласа за куповину желите да кликнете на „Креирај огласну јединицу“ и изаберете нешто од следећег:
Доступно је много алата за истраживање кључних речи за Амазон СЕО, али Сонар би Селлицс има бесплатну верзију и добро је место за почетак

Схоппинг Адс

 • Огласи са препоруком су огласи који аутоматски приказују релевантне препоруке производа компаније Амазон на основу садржаја ваше странице и посете корисника.
 • Огласи за претраживачку мрежу су огласи који посетиоцима омогућавају да директно искористе резултате претраге из Амазона директно на вашој веб локацији. Укључите препоруке производа на основу фраза претраживања или кључних речи које сте изабрали или унели посетиоци.
 • Прилагођени огласи омогућавају вам да одаберете своје омиљене производе које желите да промовишете и сместите огласну јединицу у постове чланака производа.
 • Изаберите Категорије или ставке које желите да имају у својим огласима, као и резервни део (у случају да ставка или категорија није доступна на Амазон.цом-у, то ће се попунити) и било која Напредна подешавања као што су величина.
Скоро половина потрошача – 48% – има мање од 2 године продаје на Амазону. Већина има мало запослених, али испитаници у анкети кажу да се већина њихове продаје путем е-трговине одвија путем Амазона

Сродни производи

 • Копирајте ХТМЛ код и залепите га у код на својој веб локацији.

За више информација посетите званичну страницу компаније Амазон Везе за производе, банере и огласе за куповину домовина.

Изаберите производе које ћете промовисати

Људи купују готово све на Амазону. Требали бисте бити у могућности да пронађете добар избор сродних производа за промоцију било које локације на вашој веб локацији.

Прво што можете да урадите је да проверите страницу најбољих продавача. На левој страни можете прегледати одељења и одабрати категорију производа релевантних за вашу веб локацију.

Скоро 50% Амазонових купаца отворено је за испробавање нових марки или производа

Амазон Бест Селлерс

КЉУЧНИ ФАКТОРИ ЗА америчке кориснике да купују ВИА АМАЗОН 2019
КЉУЧНИ ФАКТОРИ

Увек идите са производима уско повезаним са нишом вашег сајта. Можете одабрати широку категорију и нише до одређених производа да бисте циљали посетиоца који тражи одређене предмете. На тај начин вероватније је да посетиоци прегледају и купују. На пример, Камера и фотографија> Додатна опрема> Торбе и футроле> Кућишта филтера.

Када је у питању који артикли са ценама које треба да промовишу, правило је да идете за артикле средње цене. Артикли ниске цене се обично лако продају, али вам је прениска провизија. Са друге стране, производи врхунских производа имају много веће накнаде, али неће их бити лако продати.

То значи да је најбољи приступ потражити предмете око 50 до 200 долара. У овом тренутку цене ваше провизије су добре, а ствари ће се лакше продати.

Имајте на уму да је важно промовисати висококвалитетне производе. Стога пазите на прегледе и оцене купаца.

Коју врсту садржаја за писање и кључне речи за коришћење

Сада када разумете које производе можете да промовишете, време је да радите на стварању садржаја који ће посетиоце учинити спремним да купују производе.

Овде нећемо говорити о истраживању кључних речи. Уместо тога, открићемо која врста чланака делује најбоље када је реч о куповини подружница.

Будите пажљиви у својој рецензији и покушајте да прикријете све тачке које бисте желели да видите да сте читалац

Рецензије производа

То су вероватно најпопуларнији чланци које људи пишу и користе како би зарађивали на Амазону. Изаберите било који производ унутар своје нише и напишите рецензију о њему.

Преглед квалитета производа који се односи на вашу нишу најбољи је начин за постизање виших цена кликова и остваривање партнерске продаје.

Овај сегмент постаје све популарнији са свим “унбокинг” садржајем који су се појавили у последњих неколико година. Очигледно је да купци воле да читају детаљне рецензије производа од стварних људи.

Обавезно разговарајте с људима користећи речи које разумеју

Пример наслова:

 • Аппле МацБоок аир 13-инчни преглед
 • Преглед тела Цанон ЕОС-1Д Кс Марк ИИ

Најбољи производи

Запамтите, нема ограничења у колико прегледа производа можете да радите; можете направити веб страницу једноставно посвећену вршењу прегледа производа

Није тајна; људи који увек желе да купују најбоље ствари на располагању. Ти људи обично радо троше више новца да би добили најбољу могућу робу.

Такође, ова врста садржаја добија тону промета уколико га можете сврстати високо у претраживаче. Неки блогери сматрају да овај садржај доноси највећи промет који претвара.

Пример наслова:

 • Најбољи лаптопи за студенте 2019
 • Најбоље слушалице за тркаче 2019

Упоређивање производа

Кад год спомињете производ који сте прегледали, уместо да га директно повезујете са производом, најбоље је ако бисте могли да повежете рецензију. Ово ће минимизирати ваше партнерске везе (које претраживачи не воле) и такође ће потенцијалном купцу пружити “укус” производу који промовишете.

Уз неке од многих марки и производа који су данас доступни није увек лако изабрати које производе да купите. Стога људи воле и морају упоређивати производе пре него што донесу коначну одлуку. Ако можете пружити довољно информација и дати тачне препоруке, посетиоци ће купити робу коју препоручите.

Пример наслова:

 • иПхоне Кс вс Галаки с9
 • Леица М10 камера против Цанон 5Д Марк ИВ
Амазон омогућава 250 знакова за ваше наслове производа и препоручује употребу одређене формуле када их пишете: Марка производа / Опис + Линија / Колекција + Материјал / Састојци + Боја / Величина + Количина

Продаја, промоције и попусти

Амазон скоро да нема производа који немају попуст на списку. Пазите на ове врсте промоција јер оне могу бити вредне промоције (ако су релевантне за ваше читатељство).

Пример наслова:

 • Продаје се јефтини МацБоок про
 • Узмите Самсунг Галаки с9 10% попуста на купон
Фокусирајте се више на предности. Кад год се неко одлучи да купи неки одређени производ, то чини након што је видео погодности, а не карактеристике са метком

Како одабрати

Када људи планирају да купе производ у категорији коју никада раније нису куповали, обично имају тона „почетника“ питања. Ако направите користан садржај „Како да изаберете“ и прођете их кроз одабир одређеног производа, они ће послушати ваше савете и обавити куповину.

Пример наслова:

Потрошачи постају све опрезнији од комерцијалних прегледа (будући да стекнете добитак ако купе неки од производа). Гдје год је то могуће, у своје постове укључите рецензије и оцјене које су створили корисници да бисте повећали вјеродостојност
 • Како одабрати најбољи душек
 • Како изабрати најбоље голф клубове

Лансирање нових производа

Лансирање производа је вруће. О њима сигурно пише пуно конкуренције, али подједнако је велика количина људи који конзумирају садржај о новим производима. Ако можете да зграбите део промета лансирања и натерате га да претвара, то лако може да вреди.

Према Амазону, садржај А + може у просеку повећати продају 3 до 10% едукацијом потрошача о вашем производу и бренду

Пример наслова:

 • Нове иПхоне Ксс карактеристике и цене
 • Нове слушалице Беатс 2019

Савети и Трикови

Користите најмање две партнерске везе по посту

Користите више партнерских веза по чланку који напишете. Можете укључити партнерску везу сваки пут када спомињете производ. Не само да ће вам помоћи да привучете више људи на Амазон, већ је и корисник прилагођен.

Учините слике производа могућим кликом

Проверите да ли се предмети већ продају на Амазону. Бесплатни алати попут Кеепа.цом може вам помоћи да процените да ли је Амазон Ретаил предмете већ продао

Када користите слике производа унутар вашег садржаја, проверите да ли људи могу да их кликну. Неке веб локације виде чак 30% пораста броја кликова када додају ову функцију.

Ево примера ХТМЛ кода:

Размислите о томе да направите више Амазонових производа ако сте у режиму лансирања. Амбициознији почетници који желе да лансирају потпуно нови производ могу такође да покушају да се пријаве за Амазон Лаунцхпад, што поједностављује развој, маркетинг и малопродају нових производа од старт-уп компанија. То укључује помоћ у управљању залихама и испуњавању налога

Узорак ХТМЛ ЦОДЕ

Доведите што више људи у Амазон

Резултати употребе Амазона понекад могу бити феноменални: Компанија за украшавање са седиштем у Јужној Каролини, Палметто Енгравинг, примила је 18.000 наруџбина од компаније Амазон након што су представљени на Амазону током продаје у петак, рекао је потпредседник компаније Палметто Енгравинг Деннис Соломон. До тада, њихов највећи скок у продаји био је 200 поруџбина путем онлине продавца Етси

Као што смо горе споменули, Амазон ће вам дати провизију за било који производ који људи купују путем ваше партнерске везе. Дакле, што више људи упућујете Амазону то више новца можете и више новца можете зарадити.

Припремите се и фокусирајте се на празнике

Будите спремни да стојите иза вашег производа или услуге. Да бисте се истакли у мору такмичара, од кључне је важности да направите добар производ. Плаћање за оглашавање на Амазону помоћи ће да се резултати појачају и да их не треба умањивати. Али, динамика Амазона такође значи да корисници могу оставити негативне повратне информације које могу потонути амбициозне брендове

Сви знамо да је сезона празника луда за све који имају посао који продаје производе (посебно физичке производе.) Промет претраживања је увећан, а стопе конверзије су веће него икад.

Обавезно се припремите за сезону празника јер од тада можете остварити већину своје продаје. Запослите се два месеца пре Божића, али не заборавите на Црни петак и сајбер понедељак.

Обавезно користите одговарајући изглед веб локација

Изглед и дизајн веб странице играју значајну улогу у вашем успеху подружнице Амазон. Постоји неколико ствари на које морате имати на уму током стварања веб странице.

 • Компатибилност са мобилним уређајима и чист дизајн
 • Лако је пронаћи партнерске везе
 • Користите прилагођену ВордПресс тему за веб локације са Амазоновим партнерима
Понудом значајног попуста с времена на време или обављањем дневног посла можете добити довољно изложености бранда и привући понављане купце. То у комбинацији са сјајним прегледима и оптимизованим СЕО-ом може допринети победничкој стратегији

Имајући на уму те тезе, можете се више фокусирати на стварање садржаја.

Користите ВордПресс додатке да бисте олакшали свој живот

Ако планирате да покренете пуну снагу са веб страницом за Амазон ВордПресс, можда ћете морати да користите прилагођени додатак као што је ЕадсиАзон. То ће вам олакшати живот и помоћи вам да пронађете везе и слике и брзо их објавите на свом веб сајту.

Примери успешних веб локација компаније Амазон

На крају, желели бисмо да вам покажемо неколико примера сајтова придружених компанија Амазон који га подижу на следећи ниво. Погледајте их и обратите пажњу на то како прихватају Амазонове производе.

На пример, Туфт & Неедле, растављач индустрије мадраца, започео је с радом у потпуности на мрежи и остварио 100 милиона продаје само у 2016. години, рекао је Јефф Веллс из Туфт & Неедле. Веллс је потпредседник Амазон Стратегије код ометача мадраца, позиција посвећена искључиво управљању приступом компаније у продаји на Амазону.

Закључак

То је практично цело путовање које морате проћи док радите на веб локацији Амазон аффилиате маркетинг. Важно је напоменути да стрпљење игра пресудну улогу у целом процесу, јер је за изградњу саобраћаја на вашој веб локацији потребно време. Међутим, ако предузмете све горе наведене кораке, сигурно је да ћете с временом успети.

Стога, уз довољно посвећености, мотивације, времена и страсти, зарада новца са Амазоновим подружницама је опција коју свако може да одабере.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map