Како направити логотип

Contents

Увод

бас логотип

Тренутна ера дизајна логотипа почела је 1870-их првим апстрактним логотипом, Басс црвеним троуглом.

Ваш логотип је визуелни приказ вашег бренда – и све оно за што се залаже. На први поглед, то би требало да одражава личност и обећање вашег бренда. У идеалном случају, биће упамћен и издвојити се из гомиле. Размотрите иконе логотипа попут Нике своосх-а, једноставне јабуке Аппле Цомпутер-а или Таргет-овог црвеног бока. Шта ми пада на памет када помислите на свако од њих?

Ако сте у процесу покретања блога или малог предузећа, можда нећете имати ресурса да запослите дизајнера за развој вашег логотипа. Овај водич је развијен како би помогао власницима малих предузећа који немају искуства у дизајнирању да разумеју како да створе логотип. Научићете о процесима потребним за пренос ваших идеја на папир, сазнаћете како уочити недостатке у вашем концепту и омогућити вашој основној идеји да расте све док не постигне задовољавајући ниво квалитета.

Иако је ово можда нова основа, вероватно ћете пуно научити и уживати у искуству. Дакле, кренимо од почетка.

Шта је лого?

шта је лого

Лого ради слично вашем имену. Када сте се родили, родитељи су вам дали име које сте временом отели особношћу. Када људи чују ваше име, одмах помисле на вас. А када људи причају о вама, ваше име изазива одређене емоције и карактеристике.

Кад год се име појави, људи одмах помисле „онај забавни момак са дубоким гласом“ или „она плавокоса девојка која се лежерно смеје и увек се лепо облачи“.

На исти начин, логотип представља симболичан приказ идентитета вашег бренда. Садржи виталне информације о томе ко сте и шта радите и узрокује да људи осећају одређену емоцију. На пример, БМВ је повезан са прецизношћу, квалитетним возилима и престижом, јер многи руководиоци компанија возе своје лимузине. Нике је повезан са спортским перформансама високог нивоа и издржљивом обућом.

Зашто су логотипи важни?

сањају

Логотипи дају веб локацијама идентитет, али морате да схватите зашто је то тако важно. Процес брендирања има много различитих фаза и елемената. Дизајн и правилно коришћење вашег логотипа велики су део тога.

Ваш посао је осигурати да људи повежу тачке и препознају вашу веб локацију и брендују оног тренутка када виде лого. Ако то успије, ваши маркетиншки напори биће много ефикаснији. Чињеница је да већина људи изграђује емоционалну повезаност са брендовима са којима су имали позитивна искуства, на основу њихове историје и личности.

Када циљани потрошачи виде ваш лого, потребно их је одмах препознати и повезати са вредностима ваше робне марке. Зашто је ово битно? Зато што отприлике 65 одсто потрошача каже да их заједничке вредности привлаче према марки и специфичним производима или услугама које нудите. Такође су открили да дељене вредности помажу да се ваш бренд учини незаборавним. Већ следећег пута када размисле о нечему што се тиче ваше нише, ваше име домена и лого требало би да буду прве слике које им падну на памет.

Ваша публика треба да буде у могућности да разликује ваш лого од низа различитих логотипа марке на полици и да одабере ваш производ на основу чињенице да га повезују са квалитетом, економичношћу или било којом другом карактеристиком по којој желите да будете познати.

Принципи ефикасног логотипа

принципи логотипа

Да бисте успешно креирали логотип, постоје неки принципи којих морате бити свесни. Као почетник у свету дизајна логотипа, мораћете да тренирате свој ум тако да усвоји процес креативног размишљања који ће вам омогућити да смислите јединствене дизајне. То бисте могли да урадите ако разумете следеће принципе:

Једноставност је кључна

Дизајнери стално претјерују када су у питању логотипи. Али најпопуларнији логотипи су упечатљиви у својој једноставности. Нике и Аппле су сјајни примери: сви на планети препознају ове логотипе и њихове мото. Очито постоји танка линија између претјеривања и подцјењивања, а ово би вам могао бити највећи изазов приликом дизајнирања логотипа.

То мора бити јединствено

У мору компанија, последње што вам треба је генерички дизајн логотипа који изгледа као сви остали. Наравно, постоје неке популарне дизајнерске карактеристике за било коју нишу, али треба вам нешто јединственог стила – карактеристике које људи посебно односе на ваш бренд..

То треба бити препознатљиво

Морате ући у ум ваше циљне публике, сазнати шта им се свиђа и желе и на одговарајући начин развити свој дизајн. Лого би требало да се истиче и лако препознаје, чак и са дистанце. Очигледно је да треба направити пуно истраживања, али то ће вам се исплатити.

Еволуција Аппле-овог логотипа добро подржава принцип наведен у овом делу.

Аппле лого

Флексибилност је веома важна

Лого би требао бити препознатљив без обзира на величину или медијум у којем је представљен. Треба радити и у боји и у црно-белој боји, на билбордима и визиткартама, у углу веб странице која се прегледава са паметног телефона, на кључевима и шоље. Превише сложени логотипи се не преводе добро у мање формате.

Потребно јој је огледало личности предузећа

Могуће је смислити сјајан лого којем недостаје прави дух. Одличан пример би била употреба разиграних боја и цртаних фонтова приликом креирања логотипа за озбиљну адвокатску фирму – што је велико не-не. Међутим, постоји много различитих грешака које у овом процесу нису тако очите, због чега је врло важно да јасно дефинишете свој посао.

Различите врсте логотипа

Фонтови које највише користе топ брендови
Само логотип
6%
Само текст
37%
Текст и логотип
56%

проценат

8%

Сериф фонтови

11%

Скрипти фонтова

12%

Слаб фонтови

63%

Санс фонтова

Сада када сте упознати са основним принципима, време је да сазнате које врсте логотипа постоје, тако да можете да се упознате са вашим могућностима. Различите врсте логотипа могу вам помоћи да постигнете максималну персонализацију и пронађете само прави тон.

Текст

Уобичајена грешка лаика је мишљење да се логотип мора састојати само од елемената дизајна, а не од обичног текста. То је далеко од истине. Безвременски дизајн је могуће створити коришћењем речи, једног слова или скраћенице. Лепота овог приступа лежи у различитим фонтовима и могућностима који су практично неограничени.

Симболиц

Симболи су забавни и незаборавни. Симбол може бити било шта, од малог зеленог листа који означава еко-свест до одређене животиње, геометријских облика или чак нечега сасвим апстрактног. Многи симболи су препознатљиви широм света, а иако неки од њих садрже и друге познате симболе из прошлости или су их инспирисали, многи од најбољих створени су испочетка.

Овде је очигледан проблем да нећете бити прва особа која се сећа одређене конотације између симбола и одређене пословне нише, а врло је вероватно да ћете завршити са концептом који већ постоји ако то не учините Ваш домаћи задатак.

Комбиновано

Ако одлучите да комбинујете симболе са текстом, имат ћете још више опција за свој дизајн. Постоји много занимљивих примера како моћна комбинација симбола и речи може бити у свету логотипа. Али постоји проблем који треба да избегавате. Овакав тип логотипа може се лако претјерати – с толико много могућности, може бити тешко не пријећи ону танку линију коју смо поменули раније. Ако будемо свјесни нашег првог принципа – једноставности -, остат ћете на правом путу.

Процес дизајна логотипа

лого браинсторм

80%

80%

мислим да боја повећава задржавање марке

95% користите само једну или две боје

Ограничите боје логотипа на 3 или мање

Све што смо до сада споменули помало је теоријско, али сада је вријеме да се утврде тачни кораци које морате проћи прије него што дођете до коначне верзије вашег логотипа. Жаруља која се појављује изнад ваше главе, заједно са сјајном идејом у мислима у тренутку када почнете да радите на њој је могућност, али такође мало вероватна. Сваки креативни процес мора бити подељен на јасне кораке, како бисте били што ефикаснији.

Направите кратке или креативне смернице да бисте покрили крајње циљеве и проблеме које је потребно решити

Пре него што почнете да радите на логотипу, морате да дефинишете шта покушавате да пренесете, ко је ваша циљна публика, који ће заједнички проблем решавати и шта ваш бренд разликује од конкуренције. У суштини желите да јасно дефинишете вашу вредност и кристализирате филозофију бренда.

Ево ефикасне листе питања која бисте требали имати пред собом током овог поступка:

 • Који су моји циљеви?
 • Кога покушавам да представим путем логотипа?
 • Ко је моја циљна публика?
 • Што ме чини бољом од моје конкуренције?
 • Шта значи мој бренд?

Разговарајте са својим пословним сарадницима и запосленима или члановима породице ако покрећете породични посао и будите сигурни да знате како желите да други виде вашу компанију.

Дубинско истраживање

Следећи корак је да почнете да гледате тржиште, друге компаније у вашој ниши, па чак и оно што потрошачи кажу на форумима и друштвеним мрежама. Ваш лого мора бити прилагођен тржишту, прилагођен преференцијама ваше циљне публике и покренути емоционални одговор. Истовремено, она мора бити у складу са вредностима ваше робне марке и врстом слике коју желите да прикажете. Стварање идеалног аватара за купца много помаже у овој фази.

Наоружани увидима из свог истраживања, можете почети да сужавате своје идеје све до посебне врсте логотипа за коју мислите да би најбоље функционисала, као што је један од три споменута у претходном одељку. Такође можете да почнете да размишљате о бојама, фонтовима и симболима које можете користити и о емоцији коју желите да пренесете. Најбоље је да се фокусирате на једну или две карактеристике које бисте желели да покажете кроз свој логотип, као што су „елегантан и модеран“ или „млад и авантуристички“.

Кориштене боје логотипа и емоције у боји марке Фортуне 500
Плави37%Поуздан поуздан сигуран одговорни
Црн27%Софистицираност ексклузивности гламура
Црвено27%Узбуђење Енергија Страст Храброст
Жута16%Живахност Спонтаност енергије интелекта
Зелена7%Здравствена свежина Способност спокојства
Наранџасте5%Ентузијазам Фасцинација Срећа Снага
Смеђе3%Природна једноставна земљана издржљивост
Љубичаста2%Племенитост Мистериозна Мудрост Духовност

Проналажење инспирације и истраживање различитих идеја

Ово је тачка у којој седнете са својим пословним партнерима, пријатељима или члановима породице, попијете пуно кафе и започнете браинсторминг. Док радите домаћи задатак, водите рачуна о томе да изложите свој ум различитим изворима надахнућа – ако такмичење са стартањем има празну страницу, тешко да може имати користи. Можете погледати поп културу, уметност, историју, митологију, нешто из своје прошлости која има велику емоционалну вредност, инспиративни цитат из књиге или филма или створити представу на основу речи на основу имена ваше компаније. Ако цете направити неколико кратких одмора, мотивисат цете и концентрисани током целог процеса.

Израда неколико кохерентних верзија дигиталног скица

Након што добро сазнате шта желите да постигнете и нађете неколико елемената које желите да уградите, можете почети да скицирате различите идеје на папир. Не требате велике вештине цртања за овај поступак, само направите грубе слике. Овде постоје три главне опције: можете да креирате грубе цртеже слободних руку да бисте професионалном дизајнеру представили шта желите, користите рачунарски софтвер и мрежне алате да саставите неколико нацрта или само да потпуно наручите пројекат, али о томе касније.

Процена и подешавање дизајна

Примарни концепт који стекне треба третирати као дрво које је тек садјено – требате му дати простора да дише и расте. Када дизајнирате свој логотип, најбоље је да делите своје идеје и грубе скице са пријатељима и породицом, или чак са потенцијалним купцима на друштвеним мрежама, и добијете неке повратне информације.

Израда узорака и одабир дизајна

Психологија боја
Погледајте психологију боје [Инфограпхиц]

Када сте направили неколико опција дизајна које најбоље функционишу, време је да их кристализирате. У овом тренутку можете одабрати један или два дизајна који се свима свиђа и створити једну или две варијације, мењајући ситнице попут фонта, боје, пропорција или позиционирања неких елемената. Такође бисте требали да тестирате своје концепте у црно-белој боји и у боји и видите да ли делују у разним величинама. Након што то учините, време је да тражите више повратних информација. Када утврдите која од ових варијација изгледа као најбољи одговор, време је да пређете на завршну фазу.

Алати и методе за креирање логотипа

цртањеНацртајте себе

Ви нисте само аутор већ и директан творац вашег логотипа

Време проведено
 • 10-20 сати
Трошак
 • бесплатно
Предности
 • Потпуна контрола процеса
 • Бесплатно
Недостаци
 • Мора да има вештине цртања
 • Морају знати графичке програме
 • Резултат лошег квалитета (без искуства)

дизајнерски посаоНаручите посао дизајнера

Припремите детаљан концепт лого-листе свих ваших жеља унапред
Потражите дизајнера. Ако међу вашим пријатељима нема такве особе, користите слободне веб странице

 • 2 дана
 • од 50-100 до 500-1000 $
 • Велики избор дизајнера
 • Искуство и професионализам
 • Одличан квалитет готовог логотипа
 • Треба дуго времена да пронађете доброг дизајнера
 • Резултат вам се можда неће свидети
 • Процес се мора надгледати
 • Фрееланцер се може разбољети или „нестати“

дизајн студиоНаручите рад дизајнерског студија

Ситуација је иста као у случају слободног дизајнера, али много љепша и организованија

 • од 1-2 недеље до 1-2 месеца
 • од 1000 УСД (у мало познатим студијима)
 • Професионални дизајнери
 • Велики избор дизајнерских студија
 • Лакше за преговоре
 • Лого високе квалитете
 • Боље управљање временом
 • Висока цена
 • Потребно је дуго времена да се креира логотип

чекићПроведите тендер

Региструјте се на неком од цровдфуцинг сајтова, направите детаљан концепт логотипа и уплатите новац. Сви дизајнери могу видјети ваш концепт логотипа и, ако желе, они ће преузети посао. Тада бирате победника који ће примити уплату

 • 2-4 дана
 • $ 100-200
 • Избор из неколико опција
 • Можете комуницирати с дизајнером
 • Лого се креира на време
 • Чак и ако вам се ништа не свиђа, ипак морате платити
 • Морате имати детаљан концепт логотипа

уредникКористите мрежни уређивач

Ово је поједностављена и прилагођена верзија Пхотосхопа за израду логотипа. Из базе података морате одабрати иконе, фонтове и боју. Тада сами направите свој логотип

 • 0,5-3 сата
 • $ 20-50
 • схареваре
 • без плаћања унапред
 • потребне вештине дизајна
 • не можете да извршите мање промене слике из базе података сервиса
 • обично осредњи резултат (све зависи од ваше вештине и искуства)

хттпс://гоо.гл/Л4ЕСлк

Постоји пуно сјајних корисничких алата и исплативих услуга које можете користити за креирање логотипа, у зависности од ваших потреба, буџета и нивоа вештина. Чак и ако немате претходно искуство са лого дизајн, можете да направите неке грубе скице које ће професионалном дизајнеру дати добру полазиште. Ево три најпопуларније руте које можете кренути.

Будите лаки према себи ако сте почетник. Постоји много различитих веб локација које вам могу помоћи да брзо смислите пристојан дизајн. Бесплатни алати могу понудити неку пристојну разноликост и помоћи вам у креирању корисног дизајна или једноставно дати неке добре идеје које можете проширити. Неке веб локације нуде унапријед израђене дизајне које можете мијешати и слагати, прилагођавајући елементе попут величине, фонта и боје. Неки дизајни нуде још више слободе за прилагођавање. За њих није потребно много вештина и обично су најбољи за мала предузећа са веома малим буџетима.

Бесплатни алати

Ако имате времена на рукама и желите да сами креирате логотип, следећа три алата ће вам бити од велике помоћи. Сваки од њих је одличан алат који је веома ефикасан и што је најважније – бесплатан за употребу.

Логастер

Логастер ће вам омогућити да прегледате неколико стотина логотипа док не пронађете онај који је савршен за вас. Након што унесете назив своје компаније и одаберете врсту пословне активности коју ћете обављати, моћи ћете да започнете свој задатак – након што одаберете лого, Логоастер ће вам пружити разне могућности, попут додавања текста или промене боја, у прилагодите и персонализирајте. Једино што је преостало је да га преузмете и то можете учинити у растерским и векторским форматима, али прво, то морате знати разлика између два формата.

Произвођач логоа марке по мјери

Таилор Брандс један је од водећих произвођача логотипа доступних данас на мрежи. Они користе машинско учење и технологије вештачке интелигенције како би створили јединствен и леп лого прилагођен вашем пословању. Таилор Брандс подиже ваш лого на виши ниво аутоматски га укључује у друштвени пост за друштвене медије, визиткарте, шаблоне и још много тога.

Онлине произвођач логотипа

Са преко милион корисника, овај софтвер вам може пружити искуство из прве руке у свету логотипа. Огромна колекција слика из много различитих категорија чини је једноставном за употребу и можете да креирате сопствени логотип у року од неколико минута. Треба да будете свесни да интерфејс овог алата није толико добар, што је једини главни недостатак програма Интернет Лого Макер. Ипак, моћи ћете да креирате добре симболичке логотипе помоћу овог софтвера.

Плаћене услуге

За оне који желе прилагођени дизајн заснован на сопственим идејама и истраживањима које су сакупили, и који су спремни да плате разумну цену за то, постоји низ сјајних фрееланце веб страница на којима ћете пронаћи графичке дизајнере различитих нивоа вештина. Процес је прилично једноставан: нађете дизајнера чији рад волите, дајте им свој допринос и платите им за услуге након што посао заврши..

Следеће три платформе повезују фрееланцере са послодавцима, тако да можете очекивати да ћете радити са дизајнерима из различитих делова света. За њихов рад биће потребна одговарајућа новчана надокнада, али има простора за преговоре.

Фрееланцер

Иако много људи не воли Фреесеров кориснички интерфејс, не можете се заиста расправљати са чињеницом да је ово платформа која може много тога да понуди. Можете бити врло прецизни у вези са врстом логоа који желите, савршено га описати, одабрати распон цена у којем сте вољни да радите – и једноставно сачекати најбољег понуђача. Ипак, не треба много очекивати од тима за подршку фрееланцера ако се догоди нека врста проблема.

УпВорк

Слично као Фрееланцер, УпВорк је платформа која повезује послодавце са фрееланцерима и омогућава им да успоставе професионални однос. Настала је када су се спојиле две највеће фрееланце платформе, оДеск и Еланце. Након што креирате профил, можете да креирате задатке за посао који детаљно описују шта тражите. Затим чекате да се пријаве бројни дизајнери. Тада можете провјерити њихове профиле и одабрати онај за који сматрате да је најбољи. Има довољно простора за јасну комуникацију напред-назад, тако да ћете моћи давати повратне информације о првим скицама и каснијим верзијама логотипа док се коначна идеја не искристализује..

ПеоплеПерХоур

На овој платформи се и послодавци и фрееланцери фокусирају на мање обимна радна места, пре свега склапајући уговоре који обично укључују цене предложеног дела, заснована на процени времена потребног за завршетак посла. Међутим, с обзиром да вам је потребан само логотип, моћи ћете да пронађете доброг дизајнера који ће радити по фер цени и испунити свој задатак у кратком року.

Приступи буџету

Ако вам буџет не омогућава да платите извршеног дизајнера, потражите јефтиније алтернативе. Три доље наведене платформе ће вам понудити другачије тржиште – ово је место где надолазећи талентовани дизајнери траже послодавце са уским буџетом.

Фиверр

Нешто једноставније од претходних платформи, а са понудом посла за само 5 долара, ово може бити брзо и лако решење за све који траже пристојан, приступачан логотип. Једноставно користите њихов уграђени претраживач да бисте пронашли дизајнере логотипа и запослили оног који вам се допада. Вештине и цене варирају од брзих и једноставних логотипа од 5 до 30 УСД или више професионалних логотипа са ревизијама и вишеструким концептима за неколико стотина долара. Много је позитивних оцена које долазе од обе стране, послодаваца и фрееланцера, тако да ако имате мањи буџет и реална очекивања, ово може бити савршено за вас.

Ставите га

Од само 39,95 УСД (или упола мање ако имате месечну претплату) можете добити висококвалитетни логотип помоћу Плацеит-овог једноставног за израду логотипа. Са више од 4500 професионално дизајнираних предлога логотипа, имат ћете обиље могућности за избор, без обзира на вашу индустрију. Дакле, ако тражите приступачан, јединствен и високог калибра логотип Плацеит, а то је алат за прављење логотипа равно напред, може бити одлична опција за вас.

Зеерк

Проналажење правог дизајнера на овој платформи може потрајати неко време – цене услуга успостављају фрееланцери и крећу се од 5 до 1000 долара. Међутим, ако уложите неки труд, моћи ћете да пронађете слободног играча који одговара вашем буџету и потребама пролазећи кроз велики број портфеља.

Веб локације за мноштво људи

Колико бисте платили за нови лого?
графикон

Када су у питању платформе засноване на цровдсоурцингу, следеће су најбоље три. Сви његују занимљив однос послодавац-дизајнер и омогућавају вам да одаберете најбољу опцију из низа јединствених дизајна које су поднели различити талентовани дизајнери.

99Дизајни

Сјајна ствар код 99Десигн-а је да може бити супер приступачан – ако вам недостаје буџет, једноставно можете да поднесете цену коју сте спремни платити за дизајн логотипа и примите идеје од дизајнера који су спремни да раде за ту цену. Више дизајнера ће послати своје логотипе, а ви можете одабрати онај који најбоље одражава вашу марку. Добијате логотип; особа добија плату; то је прилично директно. Међутим, требало би да знате да изградња дугорочног професионалног односа није оно што људи овде раде – добићете логотип у .јпег или .пс датотеци и то је то. Такође би и требали урадите неко истраживање о овим типовима датотека, тако да ћете знати која је ваша најбоља опција.

Десигнхилл

За оне који желе да направе логотип сами, али немају потребну вештину, произвођач логотипа који се заснива на АИ дизајну вероватно је једна од најбољих опција. Све што треба да урадите је да унесете неке податке о њиховој компанији, да одаберете њихове дизајнерске преференције, а затим на основу тих преференција добијате различите логотипе које можете одабрати.

Конкурс за дизајн

За разлику од претходне платформе, конкурс за дизајн вам омогућава да створите дугорочне професионалне односе, што је можда њихова најбоља карактеристика. Ово је нова и највећа платформа за лого, тако да има пуно талентованих људи које можете изабрати. Ако вам је потребна помоћ, требали бисте знати и да је тим за подршку Десигн Цонтест-у интернетски нон-стоп од понедјељка до петка, спреман да вам помогне..

ДесигнЦровд

ДесигнЦровд вам омогућава приступ више од 500.000 дизајнера из целог света, са логотипом који почињу од само 99 УСД. Осим што имају невероватну галерију са значајним бројем истакнутих логотипа, имају и одличан тим који може полирати ваш дизајн и припремити га за апликације на производима. ДесигнЦровд се односи на квалитет (не само на количину), па бисте их требали узети у обзир за ваш будући пројекат.

Про Тоолс


Погледајте Адобе Пхотосхоп ЦЦ [шифре]

Ако ви, неко од ваших сарадника или члан породице имате неки уметнички талент, размислите о томе да читав логотип кренете од нуле користећи професионални софтвер. Алатима попут Иллустратор-а и Пхотосхопа у почетку може бити тешко омотати главу, али они ће вам омогућити да своју идеју боље реализујете него било шта друго. Захтевају мала почетна улагања и пуно посла, али вам омогућавају да створите апсолутно све што можете замислити. Нећете морати да бринете о томе да своје идеје пренесите некоме преко Скипеа или е-поште или да потрошите тону новца да би дизајн био тачан. Али требаће вам неке вештине. Ово је најбоља опција за креативне уметнике и предузетнике који имају таленат за дизајн.

Адобе Иллустратор


Погледајте шифру Адобе Иллустратор

Сјајна ствар овог алата је да помоћу њега можете креирати обе врсте графике – растерску и векторску. Међутим, да бисте га правилно користили и упознали све његове могућности, мораћете да га укажете на неко време – то је једини значајан недостатак Адобе Иллустратор-а. Доступна је на Виндовс-у и Мац-у, а укључује пуно нових функција попут паметних алата за цртање, нових ефеката изобличења итд. Дакле, ако имате довољно времена на рукама, предлажемо вам да пођете са Адобе-ом.

Цорел Драв

Одличан комад софтвера за векторско цртање, Цорел Драв постоји већ вековима и још увек је једно од најпопуларнијих алата за дизајн логотипа. Садржи врло интуитивно сучеље на које је лако навикнути, потпуно прилагодљив и кориснику пружа много могућности за рад. Софтвер је мало скуп, али можете добити бесплатну пробну верзију и бити у правцу креирања сјајног логотипа ни у којем тренутку.

Лаугхингбирд

Занимљива чињеница о овом софтверу је да он нуди корисне савете и трикове током вашег креативног процеса. Такође, навигациони мени и теме за Лаугхингбирд се лако користе и примењују. Међутим, ако имате минимално знање о дизајну логотипа, можда ће вас задесити огроман број опција. Поред овога, Лаугхингбирд ће вам омогућити да креирате професионални логотип, захваљујући многим паметним функцијама.

колач

Региструјте и заштитите свој логотип

Иако се ово можда чини много посла, то у ствари није – то је једноставно правна ствар о којој требате водити рачуна да бисте заштитили свој лого и бренд. Првенствено, морате да истражите заштитне знакове и видите да ли постоји још неко ко је већ захтевао и регистровао тај логотип или један врло сличан њему. Вероватно је најбољи начин да то учините проћи амерички Уред за патенте и заштитне знакове и видети шта показују њихови записи.

Ако нема проблема са одређеним логотипом са којим сте се одлучили, испуните потребне формуларе и поднесите пријаву канцеларији за заштитне знакове, што се може обавити и на мрежи. На њиховој веб локацији можете пронаћи и многе корисне информације у вези са заштитним знаковима.

Ако је пријава одобрена, имат ћете сва законска права на ваш лого у свакој држави САД-а Постоји још једна ствар коју бисте требали размотрити када користите – нешто што се зове заштитни знак може бити врло корисно, јер ће обавијестити када се ваш лого користи , незаконито, од треће стране.

Закључак

Овај водич покрива све основне тачке које сви који желе да дизајнирају добар логотип о малом буџету морају знати. Информације ће бити од велике помоћи свима који су нови у дизајну логотипа, посебно амбициозним предузетницима који отварају своју прву интернет продавницу или покрећу свој први стартуп, као и блогерима и уметницима који желе да успоставе реномирани бренд..

Ако следите овај водич, моћи ћете да усвојите здрав, креативан процес размишљања, смислите јасне идеје и дизајнирате лого који је незабораван, привлачан и говори вашој циљаној публици. Употреба прецизно дефинисаних корака и вршење приличне количине истраживања унапред ће вам пружити темељ који је потребан за стварање незаборавног и свестраног представљања вашег бренда..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map