ХТМЛ за почетнике:

Временска трака веб технологија


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

ХТМЛ5

АЈАКС

Веб дизајн без таблета

КСХТМЛ1

ЦСС2

ХТМЛ4

ЦСС1 + ЈаваСцрипт

ХТМЛ2

ХТМЛ

Contents

Увод

Ако желите да постанете вебмастер и научите како да креирате веб страницу, можда ће вам се свидети могућност да се сукобите са ХТМЛ-ом прилично застрашујуће..

Међутим, то се не може избећи, јер ће велика већина одредишних страница веб локација које посећујете бити написана и структурирана користећи ХТМЛ елементе. У ствари, ХТМЛ је сада користи више од 74% свих познатих веб локација, док овај језик такође помаже да се побољша све, од дизајна ваше веб локације до квалитета садржаја који нуди.

У овом водичу ћемо истражити основне принципе ХТМЛ-а и његових потенцијалних апликација, пре него што погледамо примере појединачних елемената који користите када кодирате вашу веб локацију.

Шта је ХТМЛ?

Проценти веб локација који користе различите подкатегорије ХТМЛ-а

разне поткатегорије ХТМЛ процената

Поједностављено речено, ХТМЛ представља стандардни језик за означавање за креирање веб страница на мрежи. То је Хипер Тект Маркуп Лангуаге, а његова примарна функција је успостављање структуре, изгледа и презентације појединих одредишних страница. Иако веб прегледачи не приказују ХТМЛ језик, он игра кључну улогу у стварању видљиве, доступне и једноставне за употребу веб локације.

ХТМЛ такође подржава низ појединачних елемената, који постепено граде веб странице, структурирају презентацију садржаја и оживљавају вашу веб локацију. Ови елементи су створени и садржани у ‘ознакама’, које дефинишу алтернативне делове садржаја као што су наслови, одломци и слични примери.

Ми ћемо истражити ове елементе и њихову конструкцију детаљније у даљем тексту, док ћемо такође погледати како се могу персонализовати да на вашу веб страницу уведу боју, везе и променљиву типографију..


Где се користи ХТМЛ?

Популарне веб странице које користе ХТМЛ

Где се користи ХТМЛ

Као што видимо, најчешћа апликација за ХТМЛ је дизајн појединачних одредишних страница које чине вашу веб локацију. Ово није једина апликација популарног алата за кодирање, међутим, разумевање његових додатних употреба помоћи ће вам да најбоље искористите језик као нови вебмастер. Ево неколико даљих начина на које се ХТМЛ може применити:

 • Креирајте прилагодљиве елементе на постојећој страници

  Ако намеравате да омогућите коментаре на блоговима или објављивање садржаја који је генерисао корисник на вашој веб локацији, можете да користите фрагменте ХТМЛ кода да бисте то омогућили. Ови елементи ће омогућити корисницима да нагласе кључне речи, уграде везе и коментаре форматирају у зависности од ограничења која постављате као модератор.

 • Креирајте додатни садржај за е-пошту

  Е-пошта такође користи ХТМЛ као језик за обогаћене текстуалне поруке, које садрже везе, текст и разне друге елементе који се не могу појавити само у обичном тексту. Дакле, ако желите да делите е-књигу која се односи на вашу веб локацију путем е-поште, можете користити ХТМЛ да бисте оптимизирали утицај своје поруке.

 • Разумевање докумената помоћи ван мреже који су инсталирани на вашем рачунару

  Занимљиво је да се ХТМЛ користи као формат за рачунарске документе помоћи који су доступни ван мреже. Основно знање о ХТМЛ-у може вам стога помоћи да разумете проблеме са својим хардвером и да их брже решите, што заузврат може осигурати да сте у могућности да брже обновите веб локацију у случајевима када је нестао ван мреже.

ХТМЛ и ЦСС
Погледајте ХТМЛ и ЦСС [Цхеат Схеет]

Структура ХТМЛ странице

</strong><br/> <strong>
Садржај странице

Елементи хтмл, главе и тела део су ХТМЛ спецификације од средине 1990-их, а до пре неколико година они су били примарни елементи који су коришћени за добијање структуре ХТМЛ докумената..
Међутим, ситуација се драматично променила у последњих неколико година пошто је ХТМЛ5 додао низ нових ознака које се могу користити за додавање богатог семантичког значења структури ХТМЛ документа.

ХТМЛ документи морају се започети с Изјавом о врсти документа (неформално, „доктипе“). У прегледачима, доктипе помаже да се дефинише начин приказивања. ХТМЛ5 не дефинише ДТД; према томе, у ХТМЛ5 је доктипе декларација једноставнија и краћа.


Пре него што можете да направите хтмл страницу, потребне су вам основе.

Страница ће обично бити састављена од три структурна елемента:

1. Заглавље: Заглавље садржи садржај релевантан за све странице на вашој веб локацији, као што су логотип или назив веб локације и навигациони систем. Заглавље се види на свакој страници.

2. Главно тело: Ово заузима највећу област на веб страници. Садржи садржај специфичан за страницу која се гледа.

3. Фоотер: Садржај подножја обично укључује податке за контакт, адресу за доставу или правне напомене. Као и заглавље, подножје се појављује на свакој страници, али је постављено при дну.

Ево како изгледају ти основни структурни елементи када се споје:


Овде можете ставити текст или код, на пример
Гоогле Аналитицс код за праћење за
пример.

Главни део ваше странице иде
овде. Допуните је текстом и сликама!

Ево још једног примера, помоћу ознака заглавља и ознаке одломка да бисте естетски структурирали садржај. Поред тога, додали смо ознаку подножја за садржај испод главног дела странице:


Овде можете ставити текст или код, на пример
Гоогле Аналитицс код за праћење за
пример.

Моје прво поглавље

Добродошли на моју веб страницу!

информације за контакт могу потражити овде


ХТМЛ тагови

ХТМЛ тагови

Полазиште било којег ХТМЛ кода су појединачне ознаке, које се могу користити за креирање свих пресудних елемената и за помоћ у структури ваших веб страница. У наставку ћемо погледати најчешће наслове пре него што истражимо како их можемо користити за генерисање одређених елемената на страници:

Ознаке наслова

Сви мрежни документи, укључујући и веб странице, почињу насловом. Они су направљени помоћу ХТМЛ ознака, при чему језик тренутно омогућава до шест елемената променљиве величине који вам такође омогућавају да структуишете садржај додатним насловима, титловима и означеним линијама подебљаног текста. Да бисте започели свој наслов, једноставно префиксајте одговарајући текст са

,

,

,

,

или
ознаку зависно од жељене величине.
Затим морате да примените завршну ознаку на крају наслова да бисте закапали текст и биће приказана на следећи начин у ХТМЛ формату:

Постоји 12 категорија ознака:


Ово је наслов 1

Ово је наслов 2

Ово је наслов 3

Ово је наслов 4

Ово је наслов 5

Ово је наслов 6

Водеће технологије ХТМЛ тагова
делите на вебу

0,27%

ХТМЛ5
Цанвас Таг

0,29%

ХТМЛ5
Аудио ознака

0,69%

ХТМЛ5
Видео Таг

3,1%

ХТМЛ5
СВГ Таг

6,54%

ХТМЛ5
Угради ознаку


Након потврде, ово ће се претворити у следеће естетике на вашој веб локацији’одредишна страница:

Ово је наслов 1

Ово је наслов 2

Ово је наслов 3

Ово је наслов 4

Ово је наслов 5

Ово је наслов 6

Овде је јасно видети различите величине променљивих наслова, као и чињеница да прегледач додаје линију пре и после заглавља. Такође ћете приметити да завршна ознака на крају текста заглавља има нешто другачију естетику, али ово ћемо покрити у следећем поглављу, јер погледамо да користимо ознаке за дефинисање одређених елемената.

Ознаке параграфа

Видео и аудио подршка
Заборавите на Фласх Плаиер и остале медијске плејере трећих страна, учините да ваши видео и аудио снимци буду заиста доступни са новим ХТМЛ5

Сличан принцип се примењује на ознаке почетних одломака на којима је приказан

. То вам омогућава да структуишете свој садржај и поделите га на релевантне одломке, што се заузврат преводи у лакше и беспрекорније искуство читања. Још једном

ознака треба бити постављена на почетку релевантног текста, пре него што се на крају примени алтернативна ознака затварања како би се ефекат завршио. За разлику од ознака заглавља, међутим, не постоје бројчани бројеви који могу изменити величину текста садржаног у одломку. На пример:

Ваш први параграф

Ваш други параграф

Ваш трећи параграф

Употреба ХТМЛ5 видео ознака на веб локацијама широм света

Земља
Број веб локација
Америка
140,008
Русија
87,508
Немачка
34,519
Велика Британија
26.609
Француска
25,697
Јапан
23,578
Тајван
19,798
Украјина
19.204
Бразил
16,773
Кина
16,523
Остатак света
265,371

Изван ХТМЛ формата, овај текст ће разбити текст на вашој готовој веб страници на следећи начин:

Ваш први параграф

Ваш други параграф

Ваш трећи параграф

Ознаке прелома линија

Први примери представљају најосновније ХТМЛ тагове, али постоје и други који користе другачији формат и алтернативно затварање. На пример, узмите преломе реда, који стварају разлику на месту где су црте текста испрекидане и наставите их у следећем реду. Постоји битна разлика између прекида редака и одломака у пољу ХТМЛ-а, пошто су потоњи стандардни блоковски елементи који садрже текст, први ствара раздвајање унутар постојећег

елемент.

Због тога преломи редака представљају празан елемент у ХТМЛ-у и стога нису дефинисани ни отварањем ни затварањем ознака. Уместо тога, они су приказани
ознаку, која се може уметнути у постојећу

елементе за разбијање текста и потенцијално истицање важних информација. Јединствени размак између слова бр и косог напријед је пресудан, јер иначе ознака није препознатљива у ХТМЛ формату.

Ево примера:

је цртежна ХТМЛ5 ознака за цртање која вам омогућава да искористите још више могућности веб интерактивности и веб анимације од претходних богатих платформи интернет апликација као што је Фласх.
Можете чак и да развијате игре користећи ХТМЛ5-ове таг. ХТМЛ5 пружа сјајан, мобилни пријатељски начин за развијање забавних, интерактивних игара

Добро јутро

Хвала на вашем захтеву, контактираћемо вас ако затражимо било шта друго.

Срдачан поздрав

Мр Јонес

Једном када буде примењен, текст ће се раставити на следећи начин:

Добро јутро,

Хвала на вашем захтеву, контактираћемо вас ако затражимо било шта друго.

Срдачан поздрав

Мр Јонес

Као што видите, можете примијенити пријеломе линија колико год желите унутар постојећег елемента параграфа, све док додају вриједност и олакшавају пробаву података. Видјет ћете и да ознаке за отварање и затварање одломака остају непромијењене, а ознаке пријелома реда које се користе за измјену изгледа текста укљученог у.

Ово је један од примера како се ХТМЛ тагови могу користити за промену постојећих елемената, а који игра кључну улогу у дефинисању визуелног изгледа ваших веб страница и садржаја.

Хоризонталне линије

Категорије веб локација у којима се користи ХТМЛ5 Цанвас таг

Категорије веб локација у којима се користи ХТМЛ5 Цанвас таг

Слично томе, постоје и друге ознаке које се могу користити у оквиру

елемент или за даље одвајање тела текста на вашој веб страници. Једна од најчешће коришћених је


ознаку која помаже да се створи празан елемент који црта визуелну, хоризонталну линију између алтернативних одељка мрежног документа. Можда ћете желети да на пример ставите линију између два тела текста како бисте поново могли да фокусирате читача или да једноставно унесете нови визуелни елемент. Овако направите такву паузу у ХТМЛ-у:

Ваш први параграф


Ваш други параграф

Овде, пробој између хр знакова и предње косине црте истичу конструкцију празног елемента, док још једном није потребна завршна ознака потребна за завршетак ефекта. Ово ће створити следећи визуелни:

Ваш први параграф
________________________________________

Ваш други параграф

Ваш први параграф
_______________________

Ваш други параграф

Прегледачи мобилних уређаја у потпуности су усвојили ХТМЛ5, па је креирање пројеката за мобилне уређаје једноставно као дизајнирање и конструкција за њихове мање екране додирних екрана – отуда и популарност Респовабле Десигн. Постоји неколико сјајних мета тагова које вам такође омогућавају да оптимизирате за мобилне уређаје
78% програмера садржаја слаже се да структура одговара за креирање мобилних апликација, а 68% каже да је погодна за дизајн било које и све врсте апликација


Ознаке слика

Сликовне ознаке такође представљају празне елементе у ХТМЛ-у, што још једном значи да не садрже завршну ознаку. Како садрже само атрибуте који се односе на УРЛ слике коју уграђујете на веб локацију, они су једноставно дефинисани помоћу ознака на почетку елемента. Они се могу поставити било где на вашој веб локацији, мада је необично укључити их у постојеће елементе као што су одломци или наслови. Ево како ће се представити типична ознака ХТМЛ слике:

соме_тект

Такође би требало да обезбедите алтернативни текст за своју слику, који ће људима помоћи да је прегледају у случају спорог учитавања или употребе читача екрана. На овај начин, ако прегледач не може да нађе слику, гледаоцима ће приказати вредност алтернативног атрибута. Ово поново користи ознаку слике, али укључује другачији скуп атрибута:

 HTML5 Icon

ХТМЛ Елементи

хтмл елементи

Претходно смо погледали како се једноставне ХТМЛ ознаке користе за дефинисање елемената на страници, док смо такође истражили како се могу даље прилагодити користећи празне елементе који садрже ознаке слике и прелома линија. Ово нам помаже да разумемо однос који постоји између ознака и елемената и како се могу користити за дефинисање различитих врста садржаја на вашој веб локацији.

Иако су сви аспекти ХТМЛ језика представљени ознаком, на пример, дефинисани елемент који садржи садржај мора имати и почетну и завршну ознаку. Дакле, наслови и одломци су ХТМЛ елементи јер користе почетне и завршне ознаке за енкапсулацију и увећавање релевантног текста. Насупрот томе, празни елементи или садрже атрибуте или уопште не садрже садржај, омогућавајући им употребу у постојећим елементима без потребе за завршном ознаком.

Дефинисање ХТМЛ елемената

ХТМЛ5 не иде никуда и како се све више и више елемената усваја све више и више компанија ће почети да се развија у ХТМЛ5

Када користите примере као што су наслови и одломци, кључна је исправна примена почетних и затворених ознака. То је почетна ознака (као што је

или

) који дефинира предметни елемент, на примјер, док ознака затварања осигурава да се овај елемент не настави на остатку веб странице. Ако не користите затварање означите на крају жељеног одломка, на пример, текст ће се појавити у једном блоку који је неугледан и изузетно је тешко прочитати.

Све ознаке за затварање идентичне су почетним ознакама осим чињенице да прве садрже косо напријед испред одговарајућих знакова. Тако на пример

заглавља, закључна ознака ће бити , док ћете за параграфе увек користити за дефинисање прекида у тексту. Ово захтева пажњу код детаља током кодирања, а при заглављама програмирања важно је имати на уму да се број који користите (као што су х1 или х2) примењује у почетним и завршним ознакама.

Учесталост употребе различитих ХТМЛ елемената

Назив КСХТМЛ елемента
глава
наслов
хтмл
тело
а
мета
имг
сто
тд
тр
бр
п
скрипта
фонт
див
б
линк
центар
распон
форма
улазни
стилу
хр
јак
ја
хл
ли
носцрипт
Мапа
област
ул
одаберите
опција
х3
х2
Рам
фрамесет
парам
уграђивање
ем
у
објекта
блокада
не
рамови
тбоди
ифраме
мала
х4
база
норд

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Кориштење унесених ХТМЛ елемената

У овој фази је јасно да се виде да ХТМЛ документи и веб странице формирају дрво различитих елемената који служе као саставни блок за низ средстава. Такође смо погледали како се ови елементи могу формирати и користити за структуирање мрежног садржаја, а то ћемо наставити сада гледајући угнијежђене ХТМЛ елементе.

Баш као и празни елементи и самосталне ознаке (попут
могу се уградити у дефинисане ХТМЛ елементе, такозвани угнијездјени елементи могу се такође смјестити у садржај као што су наслови и одломци. Укључују примере као што су подебљана и курзивна слова и подвучени текст, док се они могу применити да додају личност вашем садржају и привуку поглед читатеља на одређене тачке интереса.

Подебљани, лепи и подвлачени текст у ХТМЛ-у

Дозволити’с рећи да желите да истакнете реч унутар постојећег елемента параграфа. То можете постићи тако што ћете то учинити подебљаним, користећи једноставне ознаке унутар стандарда

елемент. Користећи ХТМЛ, то ћете програмирати на следећи начин:

ја желим ово реч да се подебља.


Овде, угнијежђени елемент има и почетну и завршну ознаку, од којих сваки слиједи сличан формат као и они који су повезани са насловима и параграфима. Могу се бешавно користити унутар постојећих елемената, а у овом случају ће произвести следеће резултате:

ја желим ово реч да се подебља.

Сад, нека’Кажем да бисте такође желели да промените типографију ове речи тако да је такође курзив. То се може постићи једноставним додавањем још једног угнијежђеног елемента, који би требао бити кодиран овако:

ја желим ово реч да се подебља.

Као што видите, почетне и завршне курзивне ознаке једноставно су уграђене у

елемент. Ово ће сад трансформисати садржај унутар елемента тако да се појави на следећи начин:

ХТМЛ наслови су увек били и остају најважнији ХТМЛ сигнал који претраживачи користе да би разумели о чему се ради. У ствари, ако се ваши ХТМЛ наслови сматрају лошим или нису описни, Гоогле их мења
ја желим ово реч да се подебља.

Наравно, можда ћете одлучити да бисте радије истакли ову реч на другачији начин. Стога можете користити алтернативни угнијежђени елемент, као што је подвлачење (који је представљен с и ознаке. Те се ознаке могу применити на исти начин у оквиру

елемент који се у ХТМЛ-у појављује на следећи начин:

ја желим ово реч коју треба подвући.

У овом случају текст ће се појавити на вашем документу или одредишној страници на следећи начин:

Нови семантички елементи које је увео ХТМЛ5 знатно ће олакшати читање програмерима који се тек крећу. Уместо да видимо линију за редом
и елементе, дефинисаније ознаке као што су
,
и
ја желим ово реч коју треба подвући.

То нуди увид у елементе који могу бити формирани ознакама, што заузврат дефинише структуру ваших веб страница и садржај који садрже. Не само ово, већ празни и угнијежђени елементи такође се могу користити за даље дефинисање вашег садржаја.

ХТМЛ Атрибути

Глобални атрибути су атрибути заједнички свим ХТМЛ елементима; могу се користити на свим елементима, иако атрибути можда немају утицаја на неке елементе. Глобални атрибути могу се специфицирати на свим ХТМЛ елементима, чак и на онима који нису наведени у стандарду


Ако су ознаке градивни блокови који конструишу и дефинишу елементе, онда се ХТМЛ атрибути могу користити за прилагођавање њихових карактеристика (као што су стил, боја и језик. Сви ХТМЛ елементи имају основне атрибуте који пружају основне информације и увек се наводе у стат ознаци . Они обично долазе у паровима, па се често појављују у следећем формату: наме =”вредност.“

Једноставно речено, име представља својство које желите да поставите, док се вредност односи на посебне критеријуме које желите да уградите.

Постоји велики број атрибута који се могу применити на ваше ХТМЛ елементе, али они који су најрелевантнији за нове вебмастере су:

Атрибут „Ланг“

Најосновнији атрибут, он дефинише језик документа и његове елементе. Декларише се помоћу ‘ланг’ атрибут, и иако га је лако занемарити, он има предност што ће садржај учинити доступнијим читачима екрана и претраживачима. Обично ће бити представљен на почетку документа у следећем формату:

Препознато је неколико основних атрибута, укључујући:

потребни атрибути, која је потребна одређеној врсти елемената да би та врста елемената правилно функционирала

факултативни атрибути, користи се за измјену задане функционалности типа елемента

стандардни атрибути, подржана великим бројем типова елемената

атрибути догађаја, користи се за изазивање типова елемената за одређивање скрипти које се покрећу у одређеним околностима


Након атрибута ланг, прва два слова одређују језик (који је у овом случају енглески). После цртице следећа два слова успостављају дијалект, мада то неће бити присутно за сваки језик. Важно је да овај атрибут стекнете правилно ако желите да успешно доспете до своје публике.

Атрибут „Поравнај“

Већ смо се дотакли формата ХТМЛ атрибута (наме =”вредност), а најбоља варијанта тога се дешава када покушате да поравнате садржај унутар својих елемената. Можете одлучити да све одломке усредсредите на одређену страницу, на пример, тако да је поравнање власништво које желите да поставите. Накнадно, ’центар’ је вредност атрибута, иако имате могућност поравнања текста с леве или десне стране. На пример:

Овај текст је поравнат у средини

Врсте апликација изграђених помоћу ХТМЛ5-а

Продуктивност
54%
Корисност
38%
Потрошач
35%
ЛОБ
22%
Социјална мрежа
18%
Забава
17%
Начин живота
12%
Путовање
9%
Игре
8%
Остало
13%

Ово ће поравнати ваше

елемената у средини странице и креирати једноличан распоред који ће одговарати специфичности вашег вебсајта (види доле):

Овај текст је поравнат у средини
Овај текст је поравнат у средини
Овај текст је поравнат у средини

Атрибут ‘Хреф’

ХТМЛ5 такође долази са одличним АПИ-јевима који вам омогућавају да изградите боље корисничко искуство и пчелињу, динамичнију веб апликацију – ево брзе листе изворних АПИ-ја:
 • Превуци и спусти (ДнД)
 • Ван мреже база података
 • Управљање историјом прегледача
 • Уређивање докумената
 • Временска репродукција медија

Ако ћете градити видљиву веб страницу, важно је да укључите и улазне и излазне везе. Израда портфеља веза који укључује повратне везе на унутрашње одредишне странице такође је одржива стратегија, тако да ћете морати да научите како да их кодирате у ХТМЛ-у.

ХТМЛ везе су дефинисане са ознаку, која укључује одредишну везу заједно са повезаним текстом сидра који ће садржавати УРЛ. То је ‘хреф ’ атрибут који одређује адресу локације, међутим, ово је уграђено као део почетне ознаке. Кодиран је у ХТМЛ-у на следећи начин:

Гоогле

Ово јасно наглашава разлику између почетне и завршне ознаке и на вашој одредишној страници ће се превести на следећи начин:

ХТМЛ5 не контролише ниједна компанија. Једна од његових најбољих карактеристика лежи у чињеници да је то отворени стандард. Програмери могу слободно пустити своју креативност и додати што више функција и функција


Атрибут „Боја“

Ово је још један важан атрибут, јер употреба боја може да вам удахне живот на веб локацији истовремено помажући стварању важних контраста и снажној естетици дизајна. У ХТМЛ-у се боја може одредити коришћењем њеног имена, мада је такође могуће користити РГБ или ХЕКС вредност за постизање овог циља. Међутим, претходну опцију је најлакше пратити, док се она може применити и на наслове, одломке и остале елементе на вашој страници.

ХТМЛ5 Цанвас
Погледајте ХТМЛ5 Цанвас [Цхеат Схеет]

Ово је атрибут стила, са вашим избором боје који представља вредност коју желите да подесите. На пример, када примените црвену боју на главни наслов, изгледаће отприлике овако:

Поставите боју позадине коришћењем црвене

Једном када се примијени, овај ће се елемент појавити на сљедећем веб мјесту:

Поставите боју позадине коришћењем црвене
У поређењу са другим прегледачима, свако ажурирање Гоогле Цхроме-а обавезно укључује подршку за ХТМЛ5. Поред тога, подразумевани плејер ИоуТубе-а је сада ХТМЛ5, а Гоогле-ови Фласх огласи се сада претварају у ХТМЛ5


Још једном, постоји јасна разлика између почетних и завршних ознака које дефинирају елемент, док је ово један од најлакших атрибута који се примјењују у ХТМЛ-у. Такође додатно наглашава име =”формат вредности ХТМЛ атрибута, чинећи поступак учења и примене ових далеко лакшим на вашој веб локацији.

Тестирајте себе

Уз основно разумевање ХТМЛ-а и његових појединачних елемената, следећи корак је предузимање једноставних пројеката и примена ваших теоријских знања за решавање практичних изазова.

Апликације засноване на прегледачу које изводе ХТМЛ5 неће имати проблема са коришћењем геолокације

У вежби детаљној у наставку, приказали смо текст осим и затражили да форматирамо различите аспекте помоћу ХТМЛ-а. Користите водич и све што сте до сада научили како бисте довршили изазов док се припремате за кодирање властите веб странице.
________________________________________

Маин Хеадер

Добродошли на нашу веб страницу, Екампле.цом! Надамо се да ћете уживати читајући наш садржај, слободно нам се обратите.

Хвала на посети!

Сазнајте више.

Употреба ХТМЛ5 од стране програмера
(по регионима)

Северна и Латинска Америка
70%
Јужна Америка
61%
АСПАЦ
60%
Аустралија
60%
Европа
59%
Африка
50%

________________________________________

Питања:

 1. Испуните заглавни елемент с исправном ознаком затварања.
 2. Учините заглавље подебљано.
 3. Уметните хоризонталну линију испод заглавља.
 4. Користите атрибут боје и нијансу ‘Хвала на посети’ у зеленом
 5. Уметни ову хипервезу (хттпс://ввв.в3сцхоолс.цом/хтмл/) у текст сидра “Научите
  више.”
 6. На врху странице користите име =”формат вредности за поравнавање одломка улево


Закључак

Иако је ХТМЛ креиран тек 1991. године (с тим да је прва верзија језика кодирања покренута 1995.), брзо је постао основни алат за дизајн функционалних и визуелно привлачних веб локација. Ниво утицаја ХТМЛ-а се и даље развија, а последњу итерацију (ХТМЛ5) усвојио је све већи број веб локација широм света..

У том погледу, учење основних елемената ХТМЛ-а и како их применити једини је најважнији корак који ћете предузети у успостављању успешног, видљивог и на крају конкурентног вебсајта.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map