WordPress SEO for nybegynnere


Det gjennomføres over 1,2 billioner globale introduksjonssøk hver måned

93% av onlineopplevelsene begynner med en søkemotor

Contents

Introduksjon

Denne guiden ble utviklet for å ta mysteriet ut av søkemotorer – hvordan de fungerer og hvordan de får dem til å fungere for deg. For å hjelpe deg med å forstå det grunnleggende om søkemotoroptimalisering (SEO), dekker vi nettsteder, webdesign og online innhold. Du lærer hvorfor SEO er viktig, og hvordan du kan implementere den nye kunnskapen din om SEO-prinsipper. Når du er ferdig med denne guiden, vil du bli kjent med SEO-prosessen, og du vil forstå en stor del av mekanikken bak den.

hva er seo

Hva er SEO?

SEO er metoden for å øke nettstedets synlighet og rangering på resultatsider for søkemotorer. SEO hjelper oss med å lage nettsteder som er mer søkemotorvennlige, og nettsteder som gir en bedre brukeropplevelse.

Mange ting påvirker nettstedets synlighet, inkludert design, søkeord på siden og lenker. Videre er mange elementer av SEO ikke godt kjent. Som et resultat kan folk ikke dra full nytte av SEO for å forbedre rangeringen av nettsteder og innhold.

Anatomy of a Search Engine
Anatomy of a Search Engine [Infographic]

Det er viktig å huske på at søkemotorer bruker algoritmer som fortsatt vokser og utvikler seg. Og oppdateringer av søkemotorer er laget for å hjelpe søkemotorer med å levere resultater av høyere kvalitet.

Hvordan det fungerer

For å forklare det på enklere vilkår, fungerer SEO etter følgende prinsipp.

AKSJONALMARKEDENS DEL GLOBAL SØKNING

globalt søkemotormarked
  • Du lager et nettsted og bestemmer hvilke deler av nettstedet du vil være synlig for søkemotoren.
  • Søkemotoren sender “webcrawlers” for å samle innspill på nettstedet ditt og dets sider.
  • Søkemotoren bruker dette innspillet for å evaluere kvaliteten på innholdet ditt og nettstedet ditt som helhet.
  • Basert på denne evalueringen får nettstedet ditt en første rangering.

Hver gang du sender nye rangeringssignaler, vil crawlerne besøke siden din og oppdatere informasjonen i databasen. Dette kan forbedre eller redusere nettstedets rangering, basert på kvaliteten på de nyoppdagede dataene.

Google mottar over 57 000 søk per sekund på en gitt dag som oversettes til nesten 2 billioner søk per år

Google anslår at Internett nå inneholder omtrent fem millioner terabyte med data – men søkegiganten har indeksert bare 0,04% av det hele

Hvorfor det er viktig

Du har et formål for å opprette nettstedet ditt, og du vil at folk skal kunne finne det. Å vite SEO kan hjelpe deg med å bygge publikum. Du vet hvilke designelementer du skal prioritere og lære hvordan du lager innhold som vil ha høy eksponering og tilfredsstillende kvalitet for de besøkende.

Uten SEO vil alt ditt harde arbeid være for ingenting, siden et nettsted uten synlighet nesten er som et nettsted som ikke eksisterer. Til slutt, hvis du ikke har nok besøkende, kan det å vite SEO hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hvorfor nettstedet ditt mangler synlighet og veilede deg i å ta skritt for å forbedre rangeringen din.

Kan du gjøre det på egen hånd?

Google sto for nesten 40% av all amerikansk digital annonseutgifter i fjor. Facebooks andel var omtrent 8%

I teorien, ja. SEO er noe du kan gjøre på egen hånd hvis du har det nødvendige ferdighetssettet. Du må vite hvordan du designer et nettsted, skriver innhold av høy kvalitet, optimaliserer nettstedet for mindre skjermplattformer og tar opp andre mer tekniske aspekter. Den gode nyheten er at det er mange verktøy for å hjelpe deg med disse oppgavene.

SEO er en livslang prosess, og nettstedet ditt må være oppdatert, så du må legge til innhold og oppdatere nettstedet ditt ofte. Med tanke på hvor mye krefter det tar å ha en SEO-kampanje av høy kvalitet, velger mange å sette ut hele eller deler av den.

Nå skal vi gå gjennom noen av detaljene relatert til SEO, og du vil se hvor mange elementer en kvalitet SEO-kampanje inkluderer.

SEO Ranking Factors 2018

30%
lenker

23%
Fersk innhold

9%
Tittelkoder

8%
Landingssideoptimalisering

8%
Mobil respons

5%
Brukererfaring

5%
Sosiale signaler

4%
Vel kodet

3%
Nettstedets hastighet

2%
Stikkord i innhold

2%
Nøkkelord i URL

1%
Domenets alder

SEO rangeringsfaktorer

Når du jobber med SEO, må du være klar over de eksisterende faktorene som påvirker rangeringen din. Dette er elementer som påvirker rangeringen din på enten en negativ eller positiv måte. Det er to typer rangeringsfaktorer: On-page og Off-side. Vi skal undersøke disse faktorene og utdype noen av dem gjennom resten av guiden. Du vil se hvordan noen er selvforklarende, mens andre kan kreve avklaring.

On-side SEO

Heldigvis, med WordPress-plattformen, er det flere forskjellige plugins som gjør at du enkelt kan optimalisere SEO på siden enkelt! La oss se på et par ting du bør ta hensyn til.

Sideoptimalisering og lastehastighet

Nettsider som lastes raskere enn 2 sekunder, anses som gode i Googles arkivbøker

Hver eneste side på nettstedet ditt bør lastes raskt. Det er ingen hemmelighet at Google rangerer raskere nettsteder høyere, og dette er fordi de ønsker å tilby den beste ytelsen for sine brukere. Hvis nettstedet ditt lastes sakte, kan du også forvente høyere avvisningsrate. Det er to viktige faktorer du bør ta hensyn til når du optimaliserer sider og lastehastigheter.

Først skal websidene dine være optimalisert for forskjellige typer enheter. Heldigvis er dette enkelt å sjekke. Før du bestemmer deg for å kjøpe et WordPress-tema, må du sjekke om det har mobilstøtte; det vil gjøre sidene dine betydelig bedre optimalisert fra starten.

Litt over halvparten av alle amerikanske online-kjøpere vil ikke kjøpe fra et nettsted hvis det lastes sakte

Når det gjelder lastehastigheter, er det plugins som kan hjelpe deg med å kjøre nettstedet ditt et par ganger raskere. Å bruke disse programtilleggene er kanskje ikke nødvendig i begynnelsen, men etter hvert som antallet besøkende øker, vil det være nødvendig å legge til en hurtigbufring-plugin. Legg derfor til det fra starten, da det vil gjøre at WordPress-nettstedet ditt fly. En av de mest populære cache-pluginene er WP Super Cache.

Førsteinntrykk er 94% designrelatert. På 15 minutter å konsumere innhold, vil to tredjedeler heller lese noe vakkert designet enn noe helt vanlig

Brukervennlig layout

Dette er en annen passiv faktor som i stor grad påvirker nettstedets SEO. Primært skal en god design og intuitiv navigering hjelpe folk med å finne det de leter etter. Resultatet blir færre avvisningsrater, ettersom folk vil bo på et nettsted med en attraktiv utforming, som de lett kan forstå og bruke.

For å gjøre nettstedet ditt brukervennlig, bla gjennom en rekke temaer og ta hensyn til de høyt rangerte. Du finner enkelt et tema med en brukervennlig layout, i tillegg til at du kan få redigert det senere.

Bedrifter som har et sterkt nøkkelord i firmanavnet, rangerer 1,5 plasser høyere enn hvis det ikke er noen nøkkelord i navnet

Nøkkelord i nettadresser

Hvis siden din rangerer etter et bestemt søkeord, er det ideelt at søkeordet ditt plasseres i nettadressen til siden. Dette kan enkelt settes opp i WordPress; du trenger bare å gå til Innstillinger -> Permalink og velge alternativet Postnavn. Dette vil sette nøkkelordene fra tittelen i nettadressen til siden din.

Programvaren kjører på mer enn 4 millioner nettsteder og på 9,5% av de beste 1 million nettstedene i verden. På WordPress alene har det samlet over en million nedlastinger

Nesten 100% av brukerne endrer søkeordssøket etter at det opprinnelige søket ikke lyktes

Kraften til Yoast SEO

Dette er et must-ha plug-in hvis du leter etter en måte å optimalisere hvert innlegg og sider på WordPress-nettstedet ditt fullstendig. Denne pluginen vil gjøre det enkelt for deg å lage et XML-sitemap, som er ansvarlig for å kommunisere med søkemotorer om hvilke sider den skal indeksere. Når du har opprettet XML-områdekartet, er det enkelt å legge det til i Googles verktøy for webmastere.

I tillegg vil denne plugin-en hjelpe deg med å optimalisere hvert enkelt innlegg ved å analysere SEO-titlene, sneglene og Meta-beskrivelsene. Dette er veldig viktig, ettersom plugin-modulen vil hjelpe deg med viktige søkeord og søkeordets tetthet i innholdet.

Søkeordets fremtreden

Nøkkelord er de grunnleggende byggesteinene for innholdskampanjen din. I diagrammet nedenfor viser den mer nøyaktige visningen av SEO på siden at bruk av relaterte nøkkelord og primære nøkkelord står for henholdsvis 75% og 40% av SEO på siden.

Naive View
av On-Page

Mer nøyaktig utsikt av On-Page

Nøkkelordtetthet

Siden vi har temaet søkeord, er følgende noen andre søkeordteknikker du kan bruke for å øke synligheten eller bare rangere etter den. Bruk det valgte søkeordet eller søkeordsetningen i:

  • Tittelen din
  • Beskrivelseskoden
  • H1-taggen
  • De første 100 ordene i artikkelen

Nøkkelordtetthet

Alt du trenger å gjøre er å sørge for at nøkkelordet blir nevnt naturlig i hele teksten, og at det ikke føles vanskelig eller tvunget slik det vises i kopien. Du bør også bruke synonymer for søkeordet ditt siden teksten vil flyte mer naturlig. Videre, med ekstremt høy nøkkelordtetthet, noen ganger kalt stikkord av nøkkelord, vil du sannsynligvis få negative resultater i søkemotorene, og derfor trå lett.

Kvalitetsinnhold er nøkkelfaktoren i enhver god SEO-strategi. Det er kjent at forbedringer i innholdet øker bloggtrafikken med hele 2000%

Side- og innholdsorganisasjon

For å hjelpe søkemotorene lettere å indeksere sidene dine, må du opprette kategorier og underkategorier nøye. I kombinasjon med merkesystemet vil du enkelt kunne sette opp et hierarki som ikke bare søkemotorene lett vil håndtere, men du besøkende også.

Innholdslengde

66% av bedrifter i beste klasse involverer søk i prosessen med å lage innhold fra begynnelsen

De fleste eksperter anbefaler at innholdet ditt skal være mellom 1500 og 2500 ord. Vi vil gi mer detaljert informasjon om innhold senere i denne guiden.

Innholdets originalitet

Langformatinnhold på over 1000 ord får konsekvent flere delinger og lenker enn kortere forminnhold

Det er viktig at innholdet ditt ikke er en duplikat av eksisterende innhold på nettet, fordi nettstedet ditt blir straffet.

Bildeoptimalisering

Bilder rangerer også signaler, så lenge du bruker tilstrekkelig navn, tittel, alt-tekst, beskrivelse og bildetekst. Så vær grundig, for trafikk kan havne på siden din når du bare blar gjennom bilder.

Oppdatering og publisering av gamle blogginnlegg med nytt innhold og bilder kan øke organisk trafikk med hele 111%

oppdateringer

Google foretrekker eldre sider med meningsfulle oppdateringer når det gjelder rangering. Hvis oppdateringen bare består av å endre noen få ord og setninger, vil den ikke bli sett på som innvirkning. Gjør relevante revisjoner og endre hele avsnitt eller legg til ny informasjon.

Også hvis du kjører en eldre versjon av WordPress, kan det telle som et signal at du forsømmer nettstedet ditt, noe som kan føre til negative SEO-poeng.

Aktivitet er en viktig rangeringsfaktor for alle søkemotorene, og oppdater derfor både plattformen og innholdet jevnlig for å oppnå best mulig resultat.

Hvis du bruker WordPress eller en annen plattform som bruker plugins, må du forsikre deg om at disse programtilleggene alltid er oppdaterte. Utdaterte plugins er en vanlig årsak til at hackere kan komme inn på nettstedet ditt

Sikkerhet

Hvordan påvirker sikkerhet SEO? Vel, hvis nettstedet ditt er hacket, kan det brukes til distribusjon av skadelig programvare. Google bryr seg ikke om det er du som er ansvarlig for skadelig programvare, eller om du har blitt hacket, nettstedet vil bli straffet, det vil si avindeksert fra søkeresultatene. Dette vil få all SEO-innsatsen til å forsvinne.

Nesten halvparten av nettsidene på topp 10 bruker nå HTTPS-kryptering

Derfor er det veldig viktig å bruke en slags sikkerhet. Sucuri er et flott nettsted for beskyttelse av nettsteder, og vil hjelpe deg med å forhindre forskjellige former for attaker på nettstedet ditt. Hacking kan forårsake en rekke problemer som kan påvirke nettstedet til SEO, og for å forhindre alt det som skjer, er det viktig å bruke god sikkerhet.

Kvalitet og relevans for utgående lenker

Siden din må inneholde lenker som er relevante for innholdet ditt. Lenkene skal føre til nettsteder som har autoritet, og som søkemotorene stoler på. Videre bør disse nettstedene være nisjerelaterte, ikke bare berømte blogger eller nyhetssider.

Optimaliser den samlede koblingsstrukturgrensen på 2-3 koblinger i en artikkelinterlink med relevante blogginnlegg

Antall utgående lenker

Et høyt antall lenker som fører til nettsteder på lavere nivå domener kan se skyggefulle ut. Du kan se ut som de som er gratis for alle blogger, hvor det primære formålet er å få koblingsjuice. Link juice er et begrep for å beskrive positiv rangering av et nettsted som får gevinst ved en lenke til et annet nettsted. Med andre ord kan du forårsake unødvendig mistanke og begynne å miste autoriteten fordi for mange av utgående lenker fører til alle slags forskjellige nettsteder. En liste over domener på toppnivå finner du på Internet Corporation for tildelte navn og nummer (JEG KAN).

Ødelagte lenker

Innhold skaper en kommunikasjonslinje mellom deg og kunden din. Effektiv kommunikasjon vil øke kundebeholdningen med 88% og øke merkevarekjennskapen med 87%
Tilknyttede lenker

Ødelagte lenker kommer ikke noen til nytte, så du må sjekke innholdet ditt ukentlig for å forsikre deg om at koblingene dine fungerer som de skal, eller for å erstatte dem hvis de ikke.

Tilknyttede lenker

Generelt bør tilknyttede lenker ikke ha en negativ innvirkning på nettstedet ditt. Men hvis flertallet av koblingene dine på siden er for tilknyttede selskaper, kan Google begynne å overvåke deg nærmere, for å sikre at nettstedet ikke bare er der for tilknyttede formål, og at det tilbyr mer enn bare grunnleggende innhold av lav kvalitet.

Grammatikk og staving

Et ganske åpenbart tips, men bare for å være sikker, er det verdt å nevne. Hvis du har feil i grammatikk og stavemåte, får du negative poeng.

Faktisk brukte 90 prosent av de ti nettstedene metadebeskrivelser som en del av optimaliseringsstrategiene, og 80 prosent brukte H1-tagger i innholdet

Kuler og tall

Disse strukturelle innholdsverktøyene er med på å skape en bedre brukeropplevelse. Hvis innholdet ditt er delt inn i mindre og meningsfulle biter, vil leserne ha enklere tid på å forstå det. Dette er grunnen til at lister og kulepunkter blir nevnt som en positiv rangeringsfaktor.

Nyttig tilleggsinnholdDen gjennomsnittlige avvisningsfrekvensen for nettadresser på den første siden med søkeresultater er 46%

En annen god faktor er nyttig innhold. For å avklare, må du legge til noe som hjelper brukerne som leser eller ser på innholdet ditt. Hvis du for eksempel skriver om økonomi og valuta, vil det å legge til et verktøy for valutaomregning som brukere kan bruke på stedet være typen nyttig innhold som gjør at du rangerer høyere.

Multimedia

Bilder, videoer, infografikk, lysbildefremvisning og andre former for multimedia kan fungere som kvalitetsrangeringssignaler, så lenge de er relevante og brukes av de besøkende.

URL-lengde

Overforbruk av bindestrek i nettadresser kan sees på som spammy, så det er best å være forsiktig og begrense bruk av bindestrek i nettadresser når det er mulig. Brent Carnduff anbefaler at når du skriver URL-en, bør du gjøre det til 3 – 5 ord atskilt med bindestrek (-), ikke understrek (_)

Det ble bekreftet unødvendig lange nettadresser vil påvirke synligheten negativt, så vær bare forsiktig.

URL-bane

Kortere URL-er er å foretrekke. Du trenger ikke å ta dette til det ekstreme, og hvis nettadressen din allerede er mindre enn 50-60 tegn, ikke bekymre deg for det i det hele tatt. Men hvis du har nettadresser som skyver 100+ tegn, er det sannsynligvis en mulighet til å omskrive dem og få verdi. Kortere URL-er er lettere å analysere, kopiere og lime inn, dele på sosiale medier og legge inn

Dette er ingenting å bekymre seg for for mye siden den har veldig liten innvirkning, men hvis siden din er nærmere hjemmesiden din, i terdy.dy.ms av interne lenker, kan den få et lite løft. Husk at du ikke bør la hver side lenke til hjemmesiden din og omvendt, fordi dette bør være forbeholdt de sidene på nettstedet ditt som du finner ut til å ha størst verdi. Så velg noen få sider med eksepsjonelt innhold som er tilgjengelig fra hjemmesiden, og sørg for at annet mindre populært innhold fører naturlig også til disse sidene. Hvis du bruker interne lenker i overkant, kan det skade rangeringen din, men dyktig bruk av dem vil gi deg noen poeng.

Referanser og kilder

Når du siterer referanser og kilder som du ville gjort i en forskningsoppgave, er det et tegn på kvalitetsinnhold og en god rangeringsfaktor. Mye som med andre utgående lenker, er relevans og kvalitet essensen.

Off-side SEO

75% av SEO er utenfor siden og 25% er
på side

Dette er faktorer du ikke har direkte kontroll over, men de påvirker autoriteten til nettstedet ditt. For å utnytte potensialet ditt, må du bruke visse SEO-teknikker, som vil bli diskutert senere i denne guiden. La oss se hva disse faktorene for rangering utenfor siden er.

Antall inngående lenker

Inngående lenker er koblinger som fører til nettstedet eller websiden din. Siden de kommer fra et annet nettsted, kalles de også eksterne lenker. Husk at alle koblinger ikke er opprettet like. Noen er langt mer meningsfulle enn andre. Imidlertid er hver inngående lenke en rangeringsfaktor, så antallet av dem påvirker rangeringen din. Men hvis alle av dem kommer fra et enkelt nettsted, vil det ikke gjøre deg så bra, derfor bør du sørge for at du får koblinger fra forskjellige nettsteder.

SEO-potensielle kunder har en 14,6% lukkingsrate, mens utgående potensielle kunder (for eksempel direktemelding eller trykt reklame) har en 1,7% stengesats

Kvaliteten på inngående lenker

Kvaliteten på lenker og koblingsverdi bestemmes av en rekke faktorer, som vil bli dekket senere. Som nevnt, noen lenker gir deg mer koblingsjuice enn de andre, så hvis mulig kan du gå for kvalitetslenker.

Frekvens eller hastighet på anskaffelse av lenkerOff-side SEO er like viktig som SEO på stedet. Når du tenker på koblingsbygging, må du ikke ta den enkle veien, men prøv å få koblinger fra vanskelig tilgjengelige steder. Jo vanskeligere er å få en kobling, jo mer verdi har den.

Dette er ingenting å være for opptatt av, for det er sannsynligvis bare de som betaler for lenker som vil bli straffet for hyppigheten eller hastigheten på koblingen. I utgangspunktet, hvis for mange lenker begynner å føre til nettstedet ditt, kan det se mistenkelig ut. Så hvis du begynner å få tre til fire lenker på daglig basis, og dette fortsetter i en periode, kan det indikere et potensielt problem, eller det kan føre til at nettstedet ditt blir undersøkt nærmere.

Ankertekster

Hvis ankerteksten, som er tekst som er fremhevet som en hyperkobling, inneholder et nøkkelord som siden din rangerer etter, vil dette være et godt rangeringssignal. Igjen, en kvalitetslenke på egen hånd er verdt mye mer enn ankertekst, så se på dette som en bonus og ikke forfølg den nådeløst.

Nettstedsoptimalisering

optimalisering av nettstedet

antall globale brukere

La oss utforske hva du trenger å gjøre for å optimalisere nettstedet “bare bein”, eller for å være mer presis, et nettsted med knapt noe innhold på det. Uten å ta opp disse aspektene, kan alt ditt harde arbeid gjøres meningsløst.

Mobilvennlig

Siden det er brukere som surfer på nettet ved å bruke smarttelefonene sine, straffes nå mer enn noen gang nettsteder som ikke åpnes eller som viser feil når de nås via smarttelefon eller nettbrett, med tanke på rangering og autoritet. Som nevnt før, er SEO-prosessen der for å sikre bedre nettsteder for alle, så å unnlate å tilby en kvalitets brukeropplevelse for de som surfer på nettet med sine telefoner vil gi deg negative poeng.

Rask lastehastighet

Et annet aspekt ved en positiv brukeropplevelse er rask lastehastighet. Så lenge nettstedet eller websidene dine lastes i løpet av to sekunder, har ikke brukerne noe imot det. På den annen side, hvis nettstedet ditt tar for lang tid å laste, er det trygt å si at brukerne dine vil begynne å forlate siden de synes det er irriterende.

48% av forbrukerne starter mobilforskning med en søkemotor

Volumet av folk som kommer til nettstedet ditt og umiddelbart forlater uten å gjøre noen tiltak, kalles en avvisningshastighet. En høy avvisningsfrekvens vil reflektere dårlig på rangeringen, derfor er det i din beste interesse å sørge for at nettstedet ditt kjører raskt.

Markedsstørrelsen på CDN forventes å vokse fra $ 4.95B i 2015 til $ 15.73B i 2020

Hastigheten til nettstedet ditt avhenger av webhotellleverandøren, brukerens nærhet til serveren der nettstedet ditt lastes opp og temaet som brukes i webdesignprosessen. Så for å lage et raskere nettsted og en bedre brukeropplevelse, trenger du en webhotell av høy kvalitet og et kvalitetstema for nettstedet ditt.

Innholdsleveringsnettverk

Det er omtrent 8,8 millioner nettsteder som bruker Content Delivery Networks over hele verden

Vi har nevnt servernærhet som en av faktorene som påvirker hastigheten, men servernærhet påvirker også nettstedets synlighet. Med andre ord, jo nærmere dine potensielle besøkende er serveren, desto større er sjansen for at de vil oppdage nettstedet ditt, og at nettstedet ditt vil prestere bra i løpet av nettlesingsøkten..

Av de beste 10.000 nettstedene bruker 48,3% for tiden et innholdsleveringsnettverk

Vis infografisk >>

Det er her et innholdsleveringsnettverk eller CDN kan være til stor hjelp. CDN er der for å sikre at nettstedet ditt ikke er begrenset til en enkelt server, men lastes opp på mange andre servere over hele kontinentet eller kloden..

Når nettstedet ditt er allestedsnærværende, øker du synligheten og brukerne dine fra fjernere steder kan ha den samme tilfredsstillende opplevelsen som de som er i nærheten. CDN er en tjeneste som webhotellleverandøren din vanligvis tilbyr, så når du leter etter webhotell av høy kvalitet, bør du også spørre om CDN-tjenesten deres og hvilke steder de dekker.

Når du har et nettsted med et raskt tema som er fullt optimalisert for alle enheter, og nettstedet er lastet opp på flere servere av en kvalitetsleverandør av webhotell, kan du gå videre til neste trinn.

Rangeringssignaler

rangeringssignaler

Søkemotorer bestemmer rangeringen din basert på rangeringssignalene. Vi nevnte noen av disse signalene i forrige avsnitt: hastighet og mobilvennlig optimalisering. For å rangere høyere trenger du imidlertid også et formål, eller å være presis, en bestemt nisje der du vil bli rangert.

Disse nisjene eller kategoriene er merket med nøkkelord, så SEO lar deg rangere for en bestemt kategori ved å bruke passende nøkkelord eller nøkkelordsetninger. Med andre ord, du må lage dine egne rangeringssignaler for å bli rangert etter det du vil målrette mot (hundemat, eiendom, helse, trening osv.). Her skal vi utforske hva relevante rangeringssignaler er og diskutere hvordan du oppretter dem.

EN STOR TITELSTAV – det viktigste nøkkelordet bør være i begynnelsen, etterfulgt av det nest viktigste, så til slutt merkenavnet ditt

Metakoder

Hver gang du laster opp en video, et bilde eller en artikkel til nettstedet ditt, blir du bedt om å fylle ut Metakode eske. Her bruker du i utgangspunktet ord for å beskrive det opplastede innholdet, og disse ordene trenger å inneholde søkeordet eller søkeordsetningene du vil at innholdet skal rangeres for.

Lengde: Tittelmerker skal være 50-60 tegn lange, inkludert mellomrom

Nøkkelord i tittelen

Når du navngir innholdet ditt, må du bruke søkeordsetningen eller nøkkelordet som er det primære målet ditt. På denne måten vil en søkemotor vite at innholdet handler om, eller er relatert til, det valgte søkeordet.

Ikke dupliser tittelkoder: De må skrives annerledes for hver side. Du må ikke replikere tittelkodene dine masse, det vil påvirke søkesynligheten negativt

Underoverskrifter

Underoverskrifter kan også inneholde nøkkelord, søkeordssynonymer eller andre emnerelaterte ord. Disse er ikke så effektive som de tidligere nevnte signalene, så det er ikke nødvendig å slakte innholdet ditt bare for å score mindre positive poeng.

Side navnGjør det relevant: Tittelkoder må beskrive innholdet på siden nøyaktig

Domenenavnet og nettadressen til nettstedet ditt teller også som rangeringssignaler. Hvis du fremdeles ikke har navngitt nettstedet ditt, kan du absolutt vurdere å bruke et nøkkelord eller noe nisjerelatert i navnet. For eksempel er navn som GoodReads, BookDepository, FirstSiteGuide, etc. alle gode navn på et nettsted; de er selvforklarende og de har et nøkkelord de vil rangere etter i navnet sitt.

Hvis du allerede har et nettsted, eller hvis du har et annet navn i tankene, er det selvfølgelig ingen grunn til å gi opp det. Nettstedsnavnet er ikke et rangeringssignal som vil spille en vesentlig rolle i rangeringsprosessen, så føl deg fri til å navngi nettstedet ditt som du vil.

Brukererfaring

Gjør overskriften (h1-taggen) forskjellig fra tittelkoden: Dette er en annen mulighet til å variere søkeordfraser på siden din og øke sjansene for å vises for forskjellige søkeintensjoner.

Brukeropplevelse og konverteringsfrekvens overvåkes også, så du må lage engasjerende innhold for brukere, og sikre at de blir deltakere som deler, kommenterer og liker innholdet, eller de blir betalende kunder.

Vi skal nå ta opp innholdsspørsmålet grundigere og gi et eksempel på typen innhold som har høy rangverdighet.

Innholdskvalitet

Kvalitetsinnhold

Gjennom guiden har kvalitetsinnhold blitt nevnt som et viktig og essensielt element, men vi har aldri definert nøyaktig hva kvalitetsinnhold innebærer. Når du leser om innholdsoppretting, vil du legge merke til at folk sier at innhold skal være unikt, engasjerende og innsiktsfullt – og at ordtellingen også betyr noe.

Årsaken til at du ikke finner konkrete forslag, er at du trenger å lage noe nisjespesifikt. For eksempel skiller innholdet til hagetips seg mye fra det å engasjere innholdet for spiltips.

Ledere for innholdsmarkedsføring opplever 7,8 ganger mer trafikk på nettstedet enn ikke-ledere

Engasjerende innhold betyr at det kan levere det leserne forventer. Så hvis du lager noe for underholdning, må det være underholdende, og hvis du lager opplæringsprogrammer, må de være presise, forenklet og på ingen måte tvetydige. Dette er grunnen til at folk insisterer på å bruke bilder, videoer eller infografikk av høy kvalitet som en del av innholdet, fordi det er lettere å gi eksempler og demonstrere konsepter ved hjelp av visuelle hjelpemidler.

Når det gjelder ordtelling, har du sannsynligvis hørt at skriftlig innhold burde ha mellom 1500 og 2000 ord. Imidlertid må innholdet ditt være innsiktsfullt over alt, og høyere eller lavere ordtelling avgjør ikke innsiktsomheten.

61% av folk føler seg bedre om et selskap som leverer tilpasset innhold og det er mer sannsynlig å kjøpe fra det selskapet

Du kan skrive 2000 ord og si i utgangspunktet ingenting, eller du kan gi mye verdifull informasjon ved å bruke bare 500 ord. Det beste rådet angående det skriftlige innholdet er å velge et emne der du kan gi dybde råd og lage noe meningsfylt som vil overstige 1500 ordtall.

La oss forklare hva unikt innhold betyr. Unikt betyr ikke at det trenger å være helt annerledes, siden det er andre nettsteder i samme nisje som deg, og det vil sikkert være at innholdet overlapper hverandre. Unikt innhold kan også defineres som 2X eller 10X innhold, som i utgangspunktet er innhold som er to ganger eller til og med 10 ganger bedre enn noe annet på Internett om det emnet..

38% av markedsførerne publiserer innhold ukentlig eller oftere

Du kan også ta en annen tilnærming for å gjøre innholdet ditt mer unikt. I utgangspunktet bruker du eksisterende informasjon og bygger innholdet ditt på den. For eksempel gjør mange nettsteder filmanmeldelser, for eksempel IMDb og Rotten Tomatoes. Så det neste logiske trinnet er å lage et rangeringssystem for disse nettstedene og gi informasjon til brukerne om påliteligheten og kvaliteten på kilder og anmeldelser.

Dette dekker omtrent kriteriene for et kvalitetsemne, men husk at kvalitetsinnhold ikke innebærer at det er optimalisert, det betyr bare at innholdet er rangverdig. Så, hvordan blir innholdet ditt evaluert av søkemotorer?

Søkeord og temarelevans

Søkeord og emne relevans

Åpenbart er nøkkelord fortsatt viktige fordi de rangerer signaler. Dessverre ble viktigheten av dem på et tidspunkt understreket i en slik grad at folk sluttet å lage kvalitetsinnhold. Nettstedene deres fokuserte på høy nøkkelordtetthet, og de hadde individuelle sider som rangerte etter et bestemt søkeord eller søkeordsetninger.

På grunn av dette endret Google algoritmen for å forhindre folk i å lage spam-innhold på nettstedet deres. Oppdateringer som Hummingbird, Penguin og Panda ble opprettet for å sikre at nøkkelordene var koblet til emnens relevans. Den nyeste utgaven av Googles arsenal er RankBrain, som forbedrer brukeropplevelsen ved å målrette en søkers intensjon.

Nøkkelen til vellykket SEO er å konsentrere seg om nøkkelord med lang hale du ønsker å være på toppen av disse søkeresultatene, for selv om du har tusenvis til og med millioner av sosiale medier etter, vil det fremdeles ikke være like effektivt som rangering høyt på SERP for dine søkeord.

For å unngå forvirring ved å gå i detalj om hvordan hver av disse oppdateringene fungerer, vil vi bare fokusere på hvordan handlingene deres skal påvirke innholdsskapingsprosessen din. Vi snakker om nøkkelord, nøkkelordtetthet, emneverskelighet og rangeringsvansker.

Stikkord og nøkkelordsetninger

Stikkord og nøkkelordsetninger er ganske enkelt en måte å starte rangering for en bestemt kategori. I dag er det ingen grunn til å ha innhold med høy nøkkelordtetthet, alt du trenger å gjøre er å nevne dem i tittelen og kodene dine, og sørge for at de blir brukt naturlig noen ganger i hele teksten..

Bedrifter som har et sterkt nøkkelord i firmanavnet, rangerer 1,5 plasser høyere enn hvis det ikke er noen nøkkelord i navnet

Nøkkelordtetthet

Det er ingen nøyaktig prosentandel på hva som vil være en naturlig tetthet av nøkkelord. Bare ikke opprett innhold der søkeordet ditt er tvunget; hvis du kan nevne et enkelt nøkkelord eller setning 6 til 8 ganger i en tekst som inneholder 1500 ord som vil være bra.

I dag kommer noen nettstemaer også med et innebygd SEO-verktøy som lar deg overvåke nøkkelordene du bruker. De signaliserer også om du har brukt overordnet søkeord eller ikke har brukt søkeordet nok. Et annet råd, hvis innholdet ditt skal virke naturlig, må du også bruke søkeordssynonymer.

Hvis du opererer på ett geografisk sted, kan det være lurt å vurdere å legge stedsbaserte nøkkelord til alle sidene dine, siden trafikk fra andre steder ikke vil være til stor hjelp for deg.

Emnerelevante nøkkelord

I tillegg til nøkkelordene dine, forventer søkemotorer at du bruker såkalte “emneverskelige” nøkkelord. Siden søkemotorer ikke kan evaluere innholdet ditt som mennesker, pleier de å sammenligne innholdet ditt med eksisterende innhold på nettsteder med høyt domene.

72% av forbrukerne som gjorde et lokalt søk, besøkte en butikk innen fem miles

I utgangspunktet gjør det bare ubrukelig å bruke bare ett bestemt søkeord, for for at det skal være virkelig effektivt, trenger det å ha det rette miljøet. Videre er det to typer emnerelevante nøkkelord: de som brukes på nisjespesifikke nettsteder, og de som brukes på et vanlig nettsted, sammen med et bestemt nøkkelord.

Hvis du for eksempel vil rangere for begrepet “eiendom”, er det ord som brukes på eiendomsnettsteder og ord som finnes på nettsteder med generelle emner. Det beste du kan gjøre er å bruke begge settene med emnerelevante nøkkelord i teksten.

De 9 beste verktøyene for å søke etter nøkkelord Stikkord for SEO

Rangeringsvanskeligheter

Det er også verdt å nevne at du kan laste ned og kjøpe forskjellige verktøy som kan analysere teksten på en side, eller verktøy som kan gi deg forskjellige emnerelevante søkeord når du skriver inn ønsket søkeord. Disse verktøyene brukes allerede av SEO-selskaper, noe som er en av grunnene til at prosessen er outsourcet til dem; du får alle de beste verktøyene og ekspertuttalelsene – og du sparer mye tid.

Rangeringsvanskeligheter

Til slutt er det et element med vanskelighetsgrad for hvert søkeord. Noen nøkkelord er sterke og derfor rangerer mange nettsteder allerede for dem. I dette tilfellet vil det være vanskelig å overgå dem hvis du bare begynner. Med andre ord, bør du gjøre grundige undersøkelser om søkeordstyrke og dens rangeringsvanskeligheter – og bestemme hvilke verktøy som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å fullføre denne prosessen.

Koblingsverdi

Koblingsverdi

Når du har opprettet et raskt og optimalisert nettsted, med kvalitetsinnhold med riktige nøkkelord og relevans, må du jobbe med lenker, både eksterne og interne, både følge (lenker som teller for sidenrangering) og ikke-følge (lenker) som ikke teller for siderangering, for eksempel annonser eller lenker som er levert i leserkommentarer). Igjen, alt vil bli forklart, men den grunnleggende mekanismen bak lenker er at jo flere linker du har som fører til nettstedet ditt eller en bestemt side på nettstedet ditt, jo mer vil autoriteten vokse.

Naturligvis påvirker andre faktorer koblingsverdien. Uten dem ville systemet lett bli manipulert, og du kan i utgangspunktet betale for rangeringen din eller kjøpe lenker, noe som ikke er noe søkemotorer vil at du skal gjøre.

70% av koblingene som er klikket på av søkebrukere, er faktisk organiske

Ankertekst

Forankringstekst kan øke din lenkeverdi, men det er ingenting å besette. Hvis lenken som fører til siden din har informasjon som er relevant for leseren din, men du ikke kan sette en ønsket ankertekst naturlig inn i setningen, kan du glemme den. Det er alltid bedre å få koblingen, uavhengig av ankertekst, enn å unødvendig spinne emnet bare slik at du kan få ønsket linje med nøkkelordet i det. I utgangspunktet kan du se ankertekst som en mindre bonus til lenkeverdien, men ikke noe du bør prioritere.

75% av brukerne ruller aldri forbi den første siden med søkeresultater

Side rangering og et nettstedets autoritet

Dette er en ekstremt viktig faktor. Sideplassering og et nettstedets autoritet har betydelig innvirkning på koblingsverdien. Høyt rangerte nettsteder og sider er mer pålitelige, derfor gir eksterne lenker som kommer fra disse nettstedene mer autoritet til nettstedet og innholdet ditt.

I følge Andrey Lipattsev, Search Quality Senior Strategist hos Google, er innhold og koblingsbygg av høy kvalitet de to viktigste signalene som Google bruker for å rangere nettstedet ditt for søk

Relevans for inngående lenke

Et nettsted som lenker til nettstedet ditt må være aktuell og relevant for innholdet ditt. For eksempel har ikke en inngående kobling fra en graviditetsrelatert blogg til teknologibloggen din like mye verdi som en inngående kobling fra en blogg for teknologi, spill eller app. I utgangspunktet må de to nettstedene ha en naturlig binding hvis de eksterne koblingene skal anses som verdifulle.

Følg vs. ikke-følg

Topp SEO mener at eksterne koblinger er den viktigste kilden til rangeringskraft

Følg lenker til relevante nettsteder genererer autoritetspoeng. Koblinger som ikke følger, for eksempel koblinger på annonser eller lenker til innhold du ikke vil godkjenne, teller ikke med på rangering av nettstedet ditt. Det vil imidlertid være feil å anta at du ikke trenger koblinger uten følgelse. Nettsteder med ikke-følg lenker pleier å være mer pålitelige; det er ingen ytre motiver, så informasjonen er vanligvis mer ekte på disse nettstedene.

Selv om koblingene ikke genererer rangeringspoeng, kan de fortsatt være en levedyktig kilde for besøkende på nettstedet. Hvis målgruppen din leser en bestemt blogg, og den bloggen har lenker som ikke kan følges, bør du likevel prøve å plassere linkene dine der. Koblingene vil gi mer trafikk til nettstedet ditt, og det er en stor verdi på egen hånd.

Ekstern vs. intern

Eksterne lenker passerer “link juice” (rangeringskraft) på en annen måte enn interne lenker fordi søkemotorene anser dem som tredjepartsstemmer

Eksterne lenker genererer langt mer autoritet enn interne. Fortsatt er interne lenker gode, og hvis du tilbyr lenker til verdifullt ekstra lesestoff, vil folk bruke mer tid på nettstedet ditt. Dette vil også hjelpe deg med å score positive poeng når det gjelder autoritet.

Andre lenker på siden

Rangeringen og innholdet ditt blir også evaluert basert på koblingene du har brukt. Hvis du brukte nettsteder med høyere autoritet som er pålitelige kilder eller leser videre, vil det gjenspeile seg positivt på siden din. Så ikke lenke til nettsteder som er tvilsomme eller kun stole på interne lenker.

SEO teknikker

Sannheten skal fortelles, koblingsverdi er et interessant tema og mye mer informasjon er tilgjengelig. Det ville være lurt av deg å gjøre ytterligere undersøkelser om dette emnet, når du først har forstått det grunnleggende om SEO.

SEO teknikker

Nå som du har en ide om hvordan SEO fungerer og hva som kan bidra til å øke nettstedets synlighet, kan vi takle problemet med SEO-teknikker. Følgende er de grunnleggende basene som bør gjøres hver måned for å ha konstant og naturlig vekst i autoritet.

blogging

81% av virksomhetene anser bloggene sine som en viktig ressurs for virksomheten deres

Vi har nevnt viktigheten av innhold, som videoer, artikler og infografikk. Å ha en bloggseksjon på nettstedet ditt gir deg muligheten til å legge til relevant innhold konstant og naturlig. Det kan også tjene som et flott sted for besøkende på nettstedet å skaffe seg informasjon som er relevant for din nisje, og andre bloggplattformer kan føre til bloggen din.

Bedrifter med aktive blogger genererer 55% flere nettstedsbesøk, 97% flere lenker til nettstedene sine, og sidene deres indekseres hele 434% oftere

Du kan laste opp nye videoer, tekst, bilder og infografikk og senere dele det innholdet på sidene på det sosiale nettverket, slik at flere kan sjekke det ut. Ikke glem å optimalisere materialene tilstrekkelig med metakoder.

Når du har video på destinasjonssiden på nettstedet ditt, er det 53% større sannsynlighet for å vises på side 1 på Google

Hvis folk bruker bilder eller videoer, eller noe annet som stammer fra nettstedet ditt som en del av innholdet, vil du også få verdifulle lenker til nettstedet ditt. Innholdstypen gjør liten forskjell når en artikkel, bilde eller video fra nettstedet ditt er koblet som en del av en annen artikkel på en høyt autoritetsplattform. En følgelink er en følgelink, og den vil alltid bidra til din rangering.

Hvis du bruker et enkelt bilde i innholdet, vil du øke rangeringen av søkemotorer

Gjesteposter

62% av B2B-markedsførere og 51% av B2C-markedsførere har optimalisert bloggene for mobil for å forbedre SEO

Det er nyttig å finne forfattere eller å bli forfatter på andre bloggplattformer for å få flere eksterne lenker. Se etter blogger som har en nisje som nettstedet ditt, og be forfattere der om å evaluere innholdet ditt.

Oppdatering og publisering av gamle blogginnlegg med nytt innhold og bilder kan øke organisk trafikk med hele 111%

Hvis de synes nettstedet ditt er imponerende, er det sannsynlig at de vil dele det med leserne sine. Tross alt, de trenger å gi leserne noe verdifullt, fordi det er nettopp derfor publikum stoler på dem. Det vil også være til fordel for deg å generere litt innflytelse som blogger. Folk vil legge merke til deg oftere, og det er langt lettere å selge til publikum når de gjenkjenner navnet og ekspertisen din.

Talesøk har økt til 10% av alt søkevolum i henhold til The Internet Trends-rapporten

Utvalgt innhold

i 2018 genererte Google 136,22 milliarder dollar i netto digitale annonseinntekter over hele verden, en økning på 23,4% i løpet av 2017.

Det ville være en fantastisk bragd hvis du kunne nå ut til en kjent påvirker og overbevise vedkommende om å inneholde innholdet ditt i neste innlegg. Dette er mye enklere hvis du har et eget publikum, fordi du på den måten kan ha innflytelsesinnretningen i innholdet ditt til gjengjeld, og du vil ha begge fordelene. Forsøk å finne så mange påvirkere som mulig, siden du får plutselige kraftig økning i trafikken nesten med denne tilnærmingen.

64% av B2B-teknologiselskaper bruker SEO for å markedsføre produktene sine, 59% bruker også betalt søk / SEM

Fremtiden til SEO

Som nevnt er SEO en prosess som fortsatt er i utvikling. Så lenge folk klarer å dra nytte av det og øke poengsummen i deres favør, vil algoritmen fortsette å forbedre seg. Det er vanskelig å si med sikkerhet hva fremtiden innebærer, men vi kan fortsatt spekulere med litt nøyaktighet.

Søkemotormarkedsføring (SEM) vil fortsette å fange opp den største andelen av onlineutgiftene til 47%, eller omtrent 14% av det totale markedsføringsbudsjettet..

Når du bruker organiske SEO-teknikker og en PPC-kampanje sammen, kan du forvente å motta 25% flere klikk og 27% mer fortjeneste i forhold til å bruke bare det ene eller det andre

Kanskje fremtidens søkemotorer vil gi oss mer detaljerte data fra resultatene. Etter at vi for eksempel har søkt etter noe, kan vi få grafer ved siden av hvert resultat relatert til den nylige aktiviteten. Vi kunne vite hvor mange som brukte de eksakte eller lignende ordene i søket, og hvor lenge de bodde på nettsteder som dukket opp i resultatene. Vi kan kanskje se hva andre mennesker som er på samme side, skrev som søket.

Hvis søkemotorer blir mer avanserte og er i stand til å evaluere innhold mer nøyaktig, er sjansen stor for at tilbakekoblinger eller eksterne lenker kan miste en del av innflytelsen de har i dag. Derfor vil folk bli stimulert til å fokusere på å skape bedre og mer engasjerende innhold.

Amerikanske utgifter til betalt søk og organisk optimalisering vil øke $ 45 milliarder dollar innen 2019.

SEO-verktøy kan også gi et løft og gi brukerne mer informasjon relatert til søk. Videre er det nå flere og flere søkekilder for stemmekommandoer som har en tendens til å være veldig forskjellige enn de vi skriver. Kanskje det vil være nye teknikker for rangering for å målrette mot denne typen spørsmål.

Dette er bare noen spekulasjonsemner som industrien drøfter for tiden. Vi må se hvordan ting spiller ut fremover.

Konklusjon

Vi håper du finner denne guiden nyttig, og at den hjelper deg å forstå hvordan SEO fungerer. Sikkert, ting er mye tydeligere nå, men du må også ha mange nye spørsmål.

Ta det ett skritt av gangen, og snart finner du svarene du trenger. Husk at ikke alle disse spørsmålene har konkrete svar. Videre er det en god grunn til at vi ikke har lov til å forstå hvordan søkemotorer rangerer innhold. Men det er trygt å si at hvis du holder deg til tipsene som er gitt her, vil du oppnå positive resultater.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked