Slik starter du en podcast

Hvis du noen gang har ønsket å starte en podcast, ville det være det perfekte tidspunktet å gjøre det. Mediet er varmere enn det noen gang har vært og fortsetter å vokse i lynraskt tempo. Videre foretrekker folk å lytte til lydinnhold fremfor å lese det.


Lurer du på hvordan du starter en podcast? Du har kommet til rett sted.

Det er så mange grunner til å starte en podcast, det vil si å vokse virksomheten din, få kontakt med mennesker i din nisje, skape et forhold til publikum og selvoppfyllelse, for å nevne noen.

Fra januar 2020 er det over 1 million podcaster tilgjengelig, med over 30 millioner podcast-episoder å høre på. Disse tallene kan være skremmende, men bevæpnet med riktige verktøy og informasjon, vil det ikke være vanskelig for deg å skaffe deg ut en nisje i podcasting.

Mange selskaper lager en podcast for å markedsføre sine produkter og tjenester. Men selvfølgelig lykkes noen podcaster, mens andre ikke er godt kjent i bransjen. Kvaliteten på showet ditt kan utgjøre hele forskjellen. Lytterne leter etter et engasjerende og underholdende show som får dem til å returnere til det hver uke for den siste episoden – levere den, og du kan enkelt tjene penger og finne prestisje med podcasting.

Nedenfor er en omfattende “hvordan lage en podcast” -guide om alt du trenger å vite, sammen med noen tips, for å starte en vellykket podcast. Her er en liste over trinn for å starte din egen podcasting-reise i år.

Contents

Slik starter du en podcast i 9 enkle trinn

 • Trinn 1: Velg et tema du er glad i
 • Trinn 2: Velg en podcasttittel
 • Trinn 3: Skriv en lydbeskrivelse
 • Trinn 4: Få kunstverk opprettet
 • Trinn 5: Planlegg episodene dine
 • Trinn 6: Velg podcasthotellleverandøren
 • Trinn 7: Forbered og lag en innspilling
 • Trinn 8: Publiser en episode
 • Trinn 9: Send til kataloger

For å hoppe over den grunnleggende introduksjonen, bruk lenken nedenfor:

Gå til delen “Trinn 1: Velg et tema du elsker”

3 Vanlige podcasting-myter

Å starte en podcast kan være en skremmende oppgave. Så for å sette tankene dine rolig, la oss debunkere de tre vanligste podcasting-mytene som hindrer folk i å lage en podcast.

Podcasting er dyrt

Podcast er gratis å lage og lytte til. Likevel trenger du ikke kjøpe den beste podcastopptaksprogramvaren eller det dyreste utstyret for å starte din podcastingkarriere. Hvis du vil starte snart, er alt du trenger en mikrofon, hodetelefoner og lydredigeringsprogramvare, for å produsere en kvalitetspodcast. Når du begynner å bli mer erfaren, eller podcasten din begynner å tiltrekke seg et større publikum, kan du oppgradere til bedre utstyr. Du kan bruke gratis redigeringsprogramvare som Audacity og velge en gratis podcast-hostingplattform for å komme i gang på reisen uten å bryte banken.

For podcast må du være en teknisk person

Ikke i det hele tatt. Du trenger ikke å være teknisk ekspert for å vite hvordan du starter en podcast. Med fremskritt i teknologi, kan smarttelefonene og datamaskinene våre stort sett gjøre alt for oss. For en nybegynner er det ikke så vanskelig å lage en podcast. Alt du trenger er litt kjent med dingsene dine, og så er du i gang! Du kan utdanne deg om prosessen og lage en sjekkliste over nødvendigheter før du lager en podcast.

Ingen vil høre på podcasten din

Du bør ikke starte podcasting med den eneste grunnen til å samle et stort publikum. Hvis dette er målet med podcasten din – å tiltrekke flere lyttere og tjene – så stiller du deg opp for skuffelse. Du bør være lidenskapelig opptatt av podcasten din og være spent på å dele kunnskapen og ideene dine med verden. Ikke la frykten for å ikke nå ut til flere stoppe deg fra å gjøre noe du er spent på. Ved å legge mer krefter på podcastene dine og tilby nyttig innhold, kan du samle et større publikum på kort tid.

En rask grunning – Hvordan starte din egen podcast

Alt i betraktning er det fire enkle trinn for å starte en podcast. Jeg vil forklare disse trinnene litt senere, men foreløpig bli kjent med disse trinnene. Når du har mestret disse, vil du kunne starte podcasten din i løpet av noen dager, kanskje til og med noen timer.
Her er noen grunnleggende ting som hjelper deg med å forstå nøyaktig hvordan podcaster fungerer:

Start med forberedelsesarbeid

Lenge før du noen gang kommer til faktisk produksjon og teknisk arbeid, kan du finne ut hva podcasten din skal handle om. Velg også en passende tittel, emne og format helt i starten.

Spill inn episoden / lydfilen

Hver episode av showet ditt vil være en egen lydfil som kan gjøres tilgjengelig i forskjellige formater. MP3 er det beste valget da det gir en balanse mellom kvalitet og filstørrelse.

Last opp filer til podcasthotellet og få RSS-feeden din

Podcastverten er mellomleddet mellom podcasten og publikummet ditt. Etter å ha gitt beskrivelsen og lagt ut relevante kunstverk, publiseres podcasten på hosting-tjenesten. Du vil motta podcastens RSS-feed-kobling fra verten.

Send inn RSS-feeden din til podcast-kataloger

For å få eksponering og publikum for podcasten din, kan du distribuere den publiserte lydfilen (RSS-feeden) til forskjellige podcast-kataloger som Spotify, iTunes osv. Der abonnentene kan se dem direkte.

Slik fungerer podcaster

Trinn 1: Velg et tema du er glad i

Akkurat som å blogge, må du velge en nisje for podcasten din som gir informasjon som er etterspurt med lytterne. Men før du velger et tema, bør du innse at lytterne bruker podcast for ekspertråd, og du må ha god kunnskap om din nisje. Så mens du brainstormer for et unikt emne, må du ta lidenskapene dine med i betraktningen, vurdere hvem publikum vil være og hvilken type forestilling de vil ha. Å tenke over slike spørsmål og utforme en plan for hvert vil gi deg et konkurransefortrinn over andre podcastere – og kan bidra til å utvide publikummet ditt.

Når du har bestemt hvilken spesifikk nisje du vil snakke om, er du et skritt nærmere å starte en vellykket podcast.

Trinn 2: Velg en podcasttittel

En podcasttittel kan hjelpe lytteren forutse innholdet og formålet med podcasten din. Vi foreslår at du tenker på å velge en tittel til podcasten din.

Du står fritt til å velge en tittel som passer best for publikum. Her er noen få ting du bør tenke på når du ideer om den perfekte tittelen. Noen gang lurt på hvordan du kan gjøre en podcast lett tilgjengelig for lytterne? Du må ta med viktige setninger som er relevante for tittelen. Dette vil bidra til at podcasten din blir mer synlig på søkemotorer. Tittelen må også være egnet for sosiale mediehåndtak og domenenavnet til podcasten din, slik at lytterne dine lett kan finne deg på de mest populære podcastplattformene.

Det er tre hovedalternativer for å velge en tittel på podcasten din.

Det smarte navnet

Du må tenke på en passende tittel på showet ditt som er fengende, men forståelig samtidig. Husk at folk skal kunne finne det når de søker etter informasjon om det valgte emnet. Du må også prøve å innlemme en beskrivelse i tittelen siden uten stort innhold, vil det ikke være noe poeng med en tittel, uansett hvor bra den er.

Det beskrivende navnet

Det betyr at du ganske enkelt kan navngi showet for hva det handler om. For eksempel kan podcasten til en personlig trener kalles ‘The Fitness Podcast’, som perfekt fremhever nisjen til podcasten. Men du må unngå å bruke lange navn fordi du vil si navnet ganske ofte i podcasten din.

Bruker navnet ditt

Dette er den perfekte metoden for å navngi podcasten din, men bare hvis du allerede har et stort publikum. Hvis podcasten din er basert på noe historisk emne og du bruker navnet ditt i tittelen, vil publikum tenke hvem er det? Og gå videre fra podcasten din.

Trinn 3: Skriv en lydbeskrivelse

Du bør skrive et beskrivende avsnitt om innholdet i showet ditt for å lokke lytterne. Dette vil hjelpe dem til å bestemme seg for om de vil se showet og holde seg rundt.

I beskrivelsen har du full frihet til å leke med nøkkelord og uttrykk som målgruppen din kan bruke for å finne en podcast på den valgte nisjen / emnet ditt. Beskrivelsene skal være tiltalende slik at publikum føler seg tvunget til å klikke og høre på podcasten din. Du må begynne med noe som betyr noe for publikum ved å gi litt informasjon i beskrivelsen, hvoretter de skal være nysgjerrige på å sitte gjennom hele podcasten. Eller du kan snakke om deg selv og gjøre det tydelig for dem at du er noen verdt å lytte til. Du står fritt til å legge til legitimasjon eller andre bevis som viser din autoritet til et emne. Og føl deg fri til å dele legitimasjonen din på sosiale medier hvis de er verdige.

Du kan skrive en beskrivelse for podcasten din, så du har nok plass til å skrive hva all podcasten din handler om og hvorfor den er verdig.

Trinn 4: Få kunstverk opprettet

Podcasten vil kreve noe kunstverk eller et firkantet bilde som representerer showet ditt og nisjen den tilhører. Selv om de fleste podcaster ligger i lydmediet, er det visuelle mediet like viktig.

Dette er det første publikum ser i podcasting-katalogen, før du velger å lytte til noe av innholdet ditt. Kunstverket eller logoen din er ansiktet til podcasten din. Så sørg for at det griper oppmerksomheten til lytterne dine og får deg til å skille seg ut fra konkurransen. Hvis du tenker å sette showet ditt på Apple Podcasts, vil bildet gi det en bedre sjanse til å bli vist i den svært synlige delen av iTunes, dvs. delen “Hva er varmt”. Logoen skal være minimum 1400 x 1400 piksler og en maksimal størrelse på 3000 x 3000 piksler i JPEG- eller PNG-format. Optimaliser bildene dine for mobile enheter ved å komprimere bildefilene.

Så invester i en god logo for showet ditt for å tiltrekke flere mennesker til kanalen din.

Trinn 5: Planlegg episodene dine

Forhåndsplanlegging er en viktig del av podcasting siden det å lage dem kan være en veldig stressende prosess. Hver podcast må planlegges med en skreddersydd tilnærming for å sikre at kvaliteten forblir konsistent gjennom hele showet.

Her er noen ting du må huske på når du planlegger en episode til podcasten:

Velg et podcastemne

Du må være lidenskapelig opptatt av podcast-emnet du velger, slik at det kan gi verdi for publikum. Du bør også ha et visst kunnskapsnivå eller kompetanse innen den aktuelle nisjen for å markedsføre podcasten din på riktig måte.

For å velge et tema du vil snakke om, bør du ha en generell ide om hva du planlegger å diskutere. Jo mer du vet om det emnet, jo bedre blir resultatene av podcasten. Du kan forske på andre podcaster ved å lytte til så mange som mulig og lære om en bestemt nisje, tonen de fleste podcastere velger å adoptere, og lydkvaliteten å sikte etter. Du bør også vurdere trending temaer og ta sikte på å jobbe rundt dem for å levere det akkurat ditt publikum ønsker.

Velg et podcast-format

Strukturen til podcasten din er kritisk. Her er noen podcastformater å velge mellom:

 • Intervjuestil – Det er det mest populære formatet i dag, da hver episode introduserer lytteren for spennende og inspirerende mennesker fra en bestemt nisje. Dette formatet er vanligvis uskriptet og frittflytende og krever minimum redigering.
 • Nyheter og aktuelle hendelser viser – Formatet fokuserer på sport, politikk, teknologi eller noe annet tema som lar deg gi friskt innhold uten stopp..
 • Show med flere verter – En podcast med mer enn to personer skaper intriger og kan være svært underholdende med en samtale tone. Det blir mindre press på deg siden ansvaret for å presentere stort innhold for publikum er delt mellom alle verter.
 • Solostil – I disse podcastene kan du fortelle en historie i hver episode som er relevant for temaet til podcasten din. Det kan være i hvilken som helst tone så lenge innholdet er lærerikt eller motiverende. Ved å invitere en gjest av og til på showet, kan du lokke publikum og engasjere dem i podcasten din.

Bestem podcastlengden

Du må respektere publikums tid og angi en rimelig episodelengde som er konsistent gjennom hele serien.

20 minutter er vanligvis den ideelle episodelengden for en podcast, ettersom de fleste lytter til podcaster mens de pendler til og fra jobb. Men hvis publikum ønsker mer, kan du vurdere statistikken og finpusse podcastlengden. For å holde publikum hekta, velg et underholdende format som å intervjue forskjellige mennesker eller vedta et annet tempo for podcasten din. Ved å legge til variasjon i podcasten din, vil ikke lengden på en episode ha betydning siden publikum vil glede seg over innholdet ditt. Det eneste som bestemmer lengden på en episode, er arten og kvaliteten på podcasten din. Så tenk litt på før du bestemmer deg for hvor lang hver episode skal være.

Podcast-plan

Dette vil avgjøre hvor ofte du legger ut nye episoder. Det er avgjørende for at podcasten skal lykkes, siden den lar publikum forbli koblet og vente spent på neste episode.

Statistikk viser at en podcast som legger ut nye show ukentlig vokser med mye raskere hastighet enn de som publiseres på noen annen tidsplan. Så du må produsere ferskt materiale regelmessig for å oppfylle forventningene til publikum. Du må også holde deg til en kalender som hjelper deg med å organisere innholdet ditt for å oppfylle kravene fra publikum.

Trinn 6: Velg podcasthotellleverandøren

For å synliggjøre din egen podcast i det digitale rommet, må du registrere deg hos et vertsfirma. De er plattformer som lagrer filene dine og gir tilgang til lytterne dine, for å laste ned og abonnere på podcasten din.

Podcast-hostingplattformer gir forskjellige funksjoner og alternativer, men de følger en lignende metode for å lagre lydfiler. For å velge riktig tjeneste, må du evaluere fem kriterier som vil hjelpe podcasten din til å vokse. Disse inkluderer lagringsfunksjoner, integrering av nettsteder, målgruppeanalyse, støtte for inntektsgenerering og sosiale delingsfunksjoner. Kostnaden og abonnementsavgiften for hver hostingtjeneste varierer i henhold til funksjonene den gir. For fordeler som ubegrenset lagring eller et webdomene, kan det hende du må betale mer enn vanlig avgift.

Her er noen av de mest populære og pålitelige alternativene for podcasten din:

BuzzSprout

BuzzSprout hjemmeside

Det er den beste podcasthotellplattformen der ute, som gjør ting enkelt for alle nye podcastere. Det har et enkelt dashbord og grensesnitt som lar deg få podcasten din opp og gå på kort tid.

BuzzSprout besitter alle funksjonene du trenger for å annonsere innholdet ditt på Internett. Den grunnleggende planen starter på $ 12 i måneden, og tilbyr også et gratis alternativ for å være vertskap for episoder i 90 dager.

PodBean

PodBean hjemmeside

Det er en annen podcasting-løsning med ideelle verktøy for å hjelpe deg i alle ledd av podcastproduksjon. Med gode prisplaner og brukervennlige funksjoner for nye podcastere, kan du ikke gå galt med denne tjenesten.

Med $ 9 per måned som faktureres årlig, får du tilgang til ubegrenset lagring og båndbredde, nettstedsdomen, omfattende lytteranalyse og en iPhone- eller Android-app.

transistor

Transistor hjemmeside

Det er et relativt nytt podcasthotellfirma, men har laget et ganske navn for seg på kort tid. Annet enn å være vert for lydfilene dine, har den utmerkede verktøy for inntektsgenerering og analyse. I tillegg til dette kan du også være vert for flere podcaster, tilpasse spilleren din og lage et vakkert nettsted.

Med transistors primære fokus på å vokse publikum, lar den deg importere podcasten fra en annen podcasting-plattform uten problemer. Det lar deg teste funksjonene deres med en gratis 14-dagers prøveperiode, hvoretter den belaster brukerne $ 19 – $ 99 per måned.


Ta gjerne en titt på vår beste guide for podcast hosting hvis du vil utforske flere alternativer.

Trinn 7: Forbered og lag en innspilling

Innspilling av podcaster av høy kvalitet krever innsats og forberedelser både for innholdet og for å sette opp lyd / video for en podcast.

Utarbeide en plan

Det første du trenger å gjøre er å finne ut en plan for innholdet ditt. Du må henvende deg til podcasten med troen på å gjøre den omfattende med kvalitetsinformasjon som holder publikum engasjert.

Uansett hva formatet på showet ditt er, må du forstå hvilken type innhold publikum vil ha. Så for hver episode må du vurdere hvilke spørsmål lytterne stiller, hvilke problemer de trenger å adressere og hvilken informasjon de ikke kan få andre steder, men podcasten din. Når du har funnet løsninger på disse spørsmålene, må du forberede et manus for hele episoden.

Lage et episodeskript

Podcastere er ofte ikke enige om prosessen med å skrive et manus til en podcast. Om det skal være detaljert eller gi en enkel oversikt, avhenger av innholdet i podcasten. Et detaljert manus kan hjelpe deg med å lage en verdipakket episode som dekker hver eneste ting med små sjanser for feil; det fjerner ofte spontanitet og endrer formatet til podcasten din.

For et lettere manus er bare en samling kulepoeng nok til å lage en engasjerende podcast. Men ulempen med et lettere manus er at du kanskje glemmer nøkkelpunktene og begynner å gjenta deg selv. Hvis du spør oss, tror vi en enkel løsning er å starte med et detaljert manus og sakte begrense det for å gjøre det mer meningsfylt og effektivt. Med praksis vil du kunne oppnå den rette balansen mellom innspillingsstilen din og typen manus du skal lage.

Opptaksutstyr

For å spille inn en podcast av høy kvalitet, trenger du det beste podcastopptaksutstyret. Det er mange ting du kan kjøpe for å lage en podcast uten å bruke store mengder penger. Her er alt du trenger for å starte en podcast:

 • mikrofon – Enhver mikrofon kan la deg spille inn podcasten, men det er en viss kvalitetsstandard du må følge for å produsere flott innhold. Lyttere kan fortelle forskjellen mellom en lav og en høy kvalitet mikrofon. Du kan slå opp mikrofoner på Internett og velge en i budsjettet. For å holde ting enkelt, kan du starte med en USB-mikrofon som enkelt kan kobles til datamaskinen.
 • Digitale opptakere – Disse enhetene er nyttige når du spiller inn en podcast med andre mennesker, siden det er vanskelig å spille inn med mer enn en USB-mikrofon koblet til en enkelt datamaskin. Lydfilene blir automatisk organisert og lagret på et minnekort, som du deretter får tilgang til fra datamaskinen din.
 • Datamaskin – Enhver Windows-datamaskin eller Mac vil jobbe for å spille inn, redigere og laste opp podcasten. Hvis du velger å spille direkte på datamaskinen din, må den ha de riktige portene for USB-mikrofoner.
 • Hodetelefoner – De er et viktig stykke maskinvare i podcastoppsettet som hjelper deg å lytte til innspillingene, slik at du kan vite hva du høres ut. De kan la deg identifisere forbedringsområder og ting du kan endre for å forbedre den generelle kvaliteten på podcasten din. Hodetelefoner brukes også til telefonsamtaler hvis du mottar samtaler i en podcast for å engasjere publikum.

Innspillings- og redigeringsprogramvare

Den siste komponenten i listen over podcastutstyr er å velge riktig programvare for podcastopptak. Følgende er noen av de beste podcastprogramvarene du kan velge for din podcastingkarriere.

 • Audacity – Det er en programvare for lydredigering på tvers av plattformer med kraftige funksjoner. Folk har brukt plattformen i flere tiår siden det er gratis å bruke i en begrenset varighet. Du kan bruke Audacity til å spille inn live lyd via en mikrofon eller digitalisere lydfiler fra andre medier. Det gir deg muligheten til å lage 16 – bit, 24 – bit eller 32 – bit lydbitt. Lydklippene er også enkle å redigere. Men du kan ikke laste opp podcaster direkte fra programvaren til en podcast-hosting-tjeneste.
 • Adobe Audition – Den er spesialdesignet for podcastredigering. Den har avanserte verktøy som inkluderer en bakgrunnsstøyreduserende funksjon, avansert komprimering og mye mer. Med et høykvalitets innspillingsalternativ på mer enn 32 spor, er det ikke mye programvaren ikke kan gjøre.
 • Garasjeband – Det er et populært valg blant podcastere siden det gir et bredt spekter av gratis podcastopptaksprogramvarefunksjoner. Du kan ta flere opptak og velge den beste du vil dele med en podcast-katalog. Ulike plugins som innspillingsprogramvaren tilbyr, lar deg lære å lage en podcast enda mer dynamisk og tiltalende for publikum.

Få musikk

Å integrere musikk i introen til hver episode av podcasten din bidrar til å skille innholdet fra hverandre og tilfører litt teft til det. De er vanligvis korte voice-overs med musikk som introduserer podcasten, verten eller taglinjen til podcasten din. Du kan spille inn den selv eller velge hvilken som helst royaltyfri musikk tilgjengelig på Internett.

Trinn 8: Publiser en episode

Å publisere episoder betyr å laste opp lydfiler etter å ha redigert dem og gi dem alle nødvendige detaljer. Men før du laster dem opp på en podcast-vert etter eget valg, må du ta vare på noen få ting:

Rediger episoden

Redigering vil variere i henhold til lengden på lydfilen du har spilt inn, og hvor mange personer du hadde på showet. Jo lenger innspillingen er, jo mer tid vil det ta å redigere filen ordentlig og legge den opp i en podcast-katalog. Når du er ferdig med de nødvendige redigeringene, må du polere introduksjonen og utgangen til showet for å sikre konsistens over hele episoden. Husk at redigering av lyd krever litt kunnskap og praksis, og til slutt er målet ditt å forberede den beste lyden for en podcast.

Eksporter MP3-en

Du må publisere podcastene dine på en hostingtjeneste i MP3-format, spesielt på plattformer som har båndbreddebegrensninger. Noen podcast-verter koster ekstra hvis du legger ut større filer. Under eksportprosessen bør du derfor holde MP3-filene dine så små som mulig – uten å gå på akkord med kvaliteten. Etter å ha eksportert MP3-en, må du merke den med metadata, for eksempel podcastnavnet, logoen, beskrivelsen og nettadressen til nettstedet. Dette vil sørge for at publikum får all informasjonen de trenger om podcasten din.

Publiser episoden

Etter å ha konvertert filen din til MP3 og valgt riktig podcasthotellplattform, må du laste opp podcasten din til den hostingtjenesten. Verten er koblingen mellom deg og podcast-kataloger som iTunes og Google Podcasts. Du kan publisere podcasten på verten, eller du kan planlegge at den skal publiseres på et senere tidspunkt. Hold podcasttonen din profesjonell, men likevel morsom å holde lytterne engasjert.

Trinn 9: Send til kataloger

Etter at du har publisert podcasten din, må du velge en podcastkatalog som hjelper lyttere å oppdage, lytte og abonnere på podcastene dine. Du trenger bare å legge ut en RSS-feedlink som du får fra podcastverten til katalogen du ønsker. Du kan velge ett eller flere podcast-kataloger avhengig av strategien din, men du må velge dem med omhu. Her er noen av de beste alternativene:

iTunes

iTunes er den største podcast-katalogen, så den bør være prioritert som én. Med sitt kraftige søke- og kategorisystem blir iTunes stadig mer populært for podcasts distribusjon. Det kan eksponere podcasten din for nye lyttere og lar dem vurdere og se gjennom showet ditt. Ikke bare inneholder populære podcaster, men gir også rangeringer på nye podcaster daglig, noe som gjør det til en viktig katalog for podcast-showet ditt.

Hvis du vil lære mer om prosessen med å sende inn podcasten din til iTunes, kan du se de vanlige spørsmålene nedenfor.

Spotify

Det er en annen populær podcast-plattform som er vert for mange podcaster. Siden det er så mange mennesker som allerede bruker Spotify til musikk, har podcastene som sendes inn på Spotify flere sjanser til å få trekkraft og samle et stort publikum over tid. Det gir deg også en god oversikt over hvem publikum er og hva de streamer mest som vil hjelpe deg med å planlegge fremtidige episoder. Spotify ble opprettet for podcastere å bli oppdaget, og med stadige oppdateringer sørger denne plattformen for at flere hører på showet ditt.
Siden du allerede har lært hvordan du oppretter en podcast, kan du sjekke de vanlige spørsmålene nedenfor for å lære hvordan du laster opp podcasten til Spotify.

Google Play Musikk

Google Play Music har en dedikert podcast-seksjon som hjelper publikum å finne og oppdage nye podcast-show. Denne plattformen anbefaler podcast til lyttere basert på deres preferanser og hva de allerede likte. Dessuten lar det lytterne pause og plukke opp nøyaktig hvor de slapp i episodene, uansett hvilken type enhet de bruker. Dette gjør det til en nyttig katalog for å nå ut til en omfattende publikumsbase som kan abonnere på showet ditt og laste ned episodene for å lytte offline.

Stitcher

Stitcher er den nest største podcastkatalogen og en annen utmerket plattform for podcasten din å bli oppdaget av mennesker. Det er derfor bare en mobilapp å lytte eller publisere podcaster her; må du ha appen på mobilenheten din. Dessuten vil Stitcher gi deg tilgang til millioner av lyttere og en sjanse til å laste ned statistikk som lyttetid eller aktive månedlige brukere. Mange lytter til show på plattformen, noe som gjør det til nøkkelen for veksten din hvis du planlegger å holde fast ved podcasting en stund.

Blubrry

Det er et podcastingsamfunn som gir podcastere makten til å tjene penger, nå flere målgrupper, få tilgang til lytteranalyse og lyd- eller videopodcaster. Blubrry har et bemerkelsesverdig digitalt grensesnitt der du kan sende inn podcasten din, og lytterne kan lytte og abonnere på den. Å legge opp podcasten din på denne plattformen vil bli ansett som gunstig, og selv om du ikke bestemmer deg for å få tjenestene deres, kan du benytte deg av gratis konsultasjon.

Soundcloud

Det er en annen plattform for å gi podcasten din mer eksponering siden den når 200 millioner unike lyttere over hele kloden på alle enheter og plattformer. Den har en smidig spiller og abonnementsmodell som fungerer perfekt for en podcaster for å få mer publikum. Hvis podcasten din er sentrert om et fellesskap og du får mye interaksjon, kan denne plattformen være et bra sted å begynne med.

Pocketcasts

Pocketcasts skiller seg ut fra andre podcast-kataloger med over 300 000 show for lyttere som kan søkes på forfatterens navn. Det har investert mye i å designe plattformen for å gjøre oppdagelsesprosessen enklere for lytterne. Dessuten har den gjort en god jobb med å tilby nye alternativer for podcastlyttere som kontinuerlig ser etter unike show. Derfor, som podcaster, gir plattformen potensialet til å få tilgang til et enormt antall lyttere og hjelpe lyttere med å oppdage innholdet ditt.

Spørsmål og svar

Hva er en podcast?

En podcast er en serie digitale lydfiler som er basert på et bestemt tema eller tema, lagt ut på Internett for folk å lytte til. I motsetning til radioprogrammer, kan du høre på podcaster når og hvor du vil. Du kan få tilgang til dem på en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon ved å streame eller laste ned filen. Du kan også abonnere på forskjellige kanaler og få et varsel hver gang en ny episode lastes opp.

Hvorfor skal du starte en podcast?

Podcast er en utmerket måte å nå ut til folk på og få kontakt med et publikum. Selv de mest jordlige temaene kan konverteres til spennende læringsopplevelser gjennom en podcast. Selv om det høres ut som en komplisert prosess, krever podcasting veldig lite investeringer og er lett å ta opp. En podcast lar deg gi kvalitetsinformasjon til publikum enn noen annen digital plattform. Det gir en massiv mulighet for podcastere å vise frem sin kompetanse og ferdigheter foran hele verden.

En stasjon til å snakke om temaer du brenner for er utrolig viktig når du starter en podcast. Det hjelper med å bygge en publikumsbase fra bunnen av og posisjonerer deg som ekspert i bransjen. Når du øker autoriteten din over det valgte temaet, tiltrekker du deg flere og flere muligheter, for eksempel trafikk for nettstedet ditt. Dette gjør det lettere for deg å selge produktene eller tjenestene dine til et større publikum. Det er ingen hemmelighet at det kan være hardt arbeid å opprette en podcast, men et ønske om å dyrke langsiktige forhold er relevant når det gjelder å konvertere ideen om en podcast til virkelighet..

Hvor lang tid tar det å sette opp en podcast?

Hvis du har riktig utstyr, og du har funnet ut podcast-hostingplattformene og katalogene du vil sende inn til, kan et podcast-oppsett fullføres om noen dager. Tidslinjen avhenger av deg og hvor tidlig du vil sette den opp.

Hvor mye koster det å starte en podcast?

Det er ikke noe klart svar på hva podcasten din vil koste deg siden den avhenger av hvilken type utstyr som er nødvendig for podcasten du velger, vertsplattform og podcastkatalogen du velger. Så lenge du har en datamaskin, kan du kjøpe alt du trenger for under $ 100 og produsere en podcast av høy kvalitet. For det beste utstyret og en dyr hostingplattform kan du forvente å betale rundt $ 200 – $ 500 for en podcast av kvalitet. Det hele avhenger av dine krav, så ikke la kostnadene for podcasting hindre din beslutning om å lage en podcast. Husk at det er innholdet ditt som betyr noe til slutt.

Hvordan starte en podcast gratis?

Du kan starte en gratis podcast hvis du allerede har en datamaskin, bærbar PC eller smarttelefon og en Internett-tilkobling. Alt du trenger å gjøre er å planlegge podcasten din, velge en tittel, begynne å spille inn med utstyret du har, skrive en fantastisk beskrivelse for den, spille inn din første episode og redigere. Etter det kan du distribuere den til en gratis podcast-hosting-tjeneste som Anchor, som deretter vil spre den på en podcast-katalog. Du kan deretter tjene penger på podcastene dine gjennom sponsing, annonser, tilknyttet markedsføring, crowdfunding eller donasjoner.

Hvilket utstyr trenger jeg for en podcast?

Det nødvendige utstyret du trenger for en podcast inkluderer mikrofoner, hodetelefoner og en datamaskin. Du må investere i en god mikrofon som kan kobles til datamaskinen eller den bærbare datamaskinen via en USB-port. Det kreves hodetelefoner for å sjekke lydkvaliteten og redigere irrelevante lydbitt fra podcasten din. Annet enn disse nødvendighetene, kan du kjøpe mikrofonstøtter, støtdempere, hodetelefonforsterkere og miksere.

Hvor lang skal podcaster være?

Hvis du vil produsere daglig innhold, bør den maksimale lengden på podcasten være mellom 10 – 15 minutter, men hvis du planlegger å laste opp ukentlig, må du gjøre det 60 – 90 minutter.

Hvor laster jeg opp podcasten min?

Hvis du vil at podcasten din skal bli hørt av verden, må du velge en vertsplattform der du kan laste den opp. Ulike podcastere bruker forskjellige hosting-tjenester fordi hver tilbyr unike tjenester, priser og markedsføringsfunksjoner – det er ikke en tilnærming som passer til alle størrelser.

Det er flere podcast-hostingplattformer å velge mellom; noen tilbyr ekstra funksjoner, mens andre er veldig enkle. Det skal i det minste tillate deg å tiltrekke deg flere lyttere, dele podcasten din på sosiale medier og tjene penger på podcasten. Buzzsprout, Podbean og Transistor er noen av de mest populære podcast-hostingplattformene med effektive funksjoner.

Hva er forskjellen mellom en podcast-vert og en podcast-katalog?

Du må forstå formålet med en podcast-feed før du følger forskjellen mellom en vert og katalog.

Podcast-feed er en regulert form for innhold som lett vises av andre nettsteder, applikasjoner og kataloger. Podcast-vertsplattformen du velger, oppretter en feed for deg automatisk som inneholder alle nødvendige koder for innholdet ditt. Dette gjør det mulig for brukere å bla gjennom alle titler, beskrivelser og få tilgang til riktig lydfil når de velger å laste ned en podcast. Podcastverten gir deg en unik feedlink for showet ditt som du kan ta til katalogen du velger, dvs. Apple Podcasts eller Spotify.

Hostingplattformen og podcast-katalogen er to forskjellige steder der førstnevnte publiserer showet og hjelper podcasteren med å ta den med til en katalog. I kontrast hjelper sistnevnte med å avsløre showet for publikum og hjelper til med å bygge et fellesskap.

Hvor mye penger tjener podcastere?

Topp podcaster kan enkelt tjene mer enn en million dollar i året. The Daily Podcast av The New York Times samlet over 10 millioner dollar i annonsering i 2018. Går med det faktum at virksomheter brukte 497 millioner dollar på podcast-reklame, er det ingen som benekter det enorme penger å tjene potensialet til en vellykket podcast. Joe Rogan Experience-podcasten lager rundt 75 000 dollar per episode, mens ‘This American Life’ poser minst 50 000 dollar per episode.

Hvordan promoterer jeg podcasten min?

Å promotere og distribuere podcasten din på den beste podcastplattformen er nøkkelen til en vellykket podcastingkarriere. Statistikk viser det 70% av lytteren kommer gjennom iTunes og andre innfødte apper. Så for det første, prøv å få podcasten din på iTunes og Google Podcasts.

Deretter bruker du kraften fra sosiale medier til å spre ordet om neste episode. Lag delbare sitater, del video- eller lydutdrag, slik at publikum blir begeistret og lag Instagram-historier for å vise folk hva som skjer bak kulissene for å intrige dem. Du kan også samarbeide med podcatchere og aggregatorer som samler og spiller podcaster for et stort publikum, som kan hjelpe deg med å oppdage flere alternativer. Noen populære inkluderer Stitcher, Podcast Addict, og TuneIn.

Slik laster du opp en podcast til Spotify?

Ja, det kan det, og du bør legge det der med en gang. Det flotte med Spotify er at det har en egen seksjon dedikert til podcast. Du må ganske enkelt opprette en konto, hvis du ikke allerede har en, lag en og kom i gang.

Klikk på “Komme i gang” -fanen og klikk deretter på siden som sier “Legg til podcasten din.” Det kan hende du blir bedt om å lese vilkårene før du fortsetter med å legge til din LLC (eller podcast / virksomhetsnavnet) og Klikk deretter på Fortsett. Du vil da måtte legge inn RSS-feeden din. Når all informasjonen er riktig, på høyre side av siden, vil du se tittelen på podcasten, logoen din og beskrivelsen. Du må legge til podcastinfo på siden, velge land, språk og kategorien podcast- og hostingleverandørtjeneste. Klikk ‘Neste’ og gjennomgå alle detaljene. ‘Send inn’ og må kanskje vente i 2 – 5 dager før kontoen din er registrert på Spotify. For de fleste kontohavere blir prosessen gjort i løpet av få timer. Husk at Spotify ikke vil sende deg en e-post eller melding når prosessen er fullført. Så du må kontrollere oppføringen for å se om kontoen din er opprettet eller ikke. Så snart kontoen er opprettet, kan du begynne å laste opp podcastene dine!

Slik laster du opp en podcast til iTunes?

iTunes er enda enklere enn Spotify! Det er også den perfekte måten å sikre at flertallet av lytterne dine får tilgang til podcastene dine. Å opprette en konto og laste opp innholdet ditt på iTunes er så enkelt som ABC. Slik kan du komme i gang.

Når du har spilt inn podcasten din, redigert den og valgt den beste podcasthotellplattformen, kan du hente RSS-feedkoblingen eller URLen din og lagre alle dataene et sikkert sted. Last ned iTunes-appen og lag en konto. Når kontoen er konfigurert, kan du laste opp podcasten din på Podcasts Connect og vente på godkjenning fra iTunes. Ja, det er det!

Hvordan legger jeg podcasten min på Stitcher?

Stitcher og TuneIn er andre plattformer som du kan bruke til raske podcast-opplastinger. De er enkle å bruke, og med dem kan du utvide sirkelen av lyttere du har for podcastene dine og forbedre synligheten. For å bli innsender på Stitcher, må du bli en innholdsleverandør og opprette en konto. Logg deg på den nye kontoen din, og klikk på ‘Legg til show’ som er til stede øverst på siden i navigasjonsfeltet. Du må legge til RSS-feeden din og dele informasjonen din. Godta vilkårene og trykk deretter på Fortsett-knappen. Sørg for å gå gjennom informasjonen før du søker. Du må vente på godkjenningen som tar mellom 3 – 7 dager. Stitcher-appen godkjenner alle showene manuelt, så du må kanskje vente litt. Men ventetiden vil være verdt det!

Hvordan laster jeg opp podcasten min på Google Play Musikk?

For å sende inn podcasten din på Google Play Musikk, må du gå til portalen og klikke på knappen “Legg til en podcast”. Deretter må du lime inn podcastens RSS-feed-URL og klikke på send. Etter at du har sendt inn RSS-feeden din, må du bekrefte eierskapet gjennom e-posten din, og sørg derfor for at den er oppdatert. Når du er bekreftet, er du klar til å gjennomgå og publisere podcasten din etter grundig kontroll. Hvis alt ser bra ut, kan du trykke på “Publiser Podcast” og deretter vente på at noen skal gjennomgå det før det blir live manuelt.

Hvordan laster jeg opp podcasten min på Blubrry?

Blubrry lar deg sende podcaster i katalogen sin via PowerPress-plugin-en, som er gratis, enkel å bruke og optimalisert for alle podcasting-behovene dine. Alt du trenger er en tittel, beskrivelse, nøkkelord for Blubrry-sporing og nettadressen til det spesifiserte programmet. Etter at du har sendt podcasten din, må du vente på godkjenning, der noen vil gå gjennom den.

Hvordan laster jeg opp podcasten til PocketCasts?

For å starte Pocketcasts, trenger du bare å gå til innsendingssiden deres, kopiere og lime inn RSS-feed-koblingen i typeboksen og klikke på Send. Etter godkjenning får du presentert en koblingsdel som kan deles, slik at folk vet at podcasten din nå er tilgjengelig.

Hvordan laster jeg opp podcastene mine på Soundcloud?

Det er ekstremt enkelt å sende inn podcasten din på Soundcloud, som starter med å lage en profil med en aktiv e-postadresse. Etter å ha fullført profilinformasjonen din, kan du legge til en beskrivelse i podcast- og sosiale medieklinkene. Gå til innholdsinnstillingssiden og velg en kategori og språket til podcasten din. Dobbeltsjekk innstillingen for opplasting, og lagre endringene. Du kan nå sende podcastene dine til SoundCloud.

Konklusjon

Du kan lære å starte en podcast og holde den i gang med all informasjonen som presenteres i vår guide. Begynn med en plan, velg et tema for podcasten din, og sett opp nødvendig utstyr for å starte innspillingen av podcasten. Når du lager en podcast, er det lurt å bli komfortabel med utstyret du planlegger å velge for å unngå problemer under innspillingen. Etter å ha produsert en episode, velg en podcast-hosting-tjeneste og send den til katalogen for å nå ut til publikum.

Hvis du fortsatt har spørsmål om å starte en podcast, kan du kontakte oss i dag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map