Slik starter du en matblogg

I 1997, da Jeff Lim og Bob Okumura lanserte Chowhound, foodblogging ble offisielt født!

Å starte en matblogg er ikke en vanskelig oppgave, men skremmende den kan virke innledningsvis. Mange matblogger blir arrangert av folk som kan være eksperter på kjøkkenet, men er nybegynnere når det gjelder teknologi.


Hvis de kan lære å starte en matblogg, kan du også gjøre det!

Å bygge en matblogg er billig og gjennomførbart uansett hvor gammel du er eller hvor i all verden du er fra. I noen tilfeller er kostnadene for å starte en matblogg mindre enn den totale prisen på ingrediensene som er involvert. Matblogger er en tendens i disse dager, og derfor har de potensial til å tjene en jevn inntekt.

Matblogging gir muligheter til å ha det moro, møte interessante mennesker og finpusse kulinariske ferdigheter. Mange lurer på hvordan de kan bli suksessrike matbloggere. Denne guiden vil forklare hvordan du lager den på egen hånd.

Fire enkle trinn for å starte en matblogg

 • Velg innholdsstyringssystem (CMS)
 • Velg domenenavnet ditt
 • Konfigurering av konto for webhotelltjeneste
 • Tips for vellykket matblogging

Når du starter bloggen din, er det lett å bli motløs av mengden informasjon på internett; Det kan være vanskelig å finne ut av tekniske detaljer. Men vi er her for å gjøre ting enkelt. La oss lære hvordan du kan starte en matblogg ASAP.

cms

Velg innholdsstyringssystem

Å jobbe med kode krever mye teknisk kunnskap. Men ikke bry deg om det fordi matbloggere i disse dager kan bruke et interaktivt visuelt grensesnitt for å bygge, administrere og legge til innhold i en blogg uten å måtte bekymre deg for de tekniske aspektene..

Et innholdsstyringssystem tilfredsstiller disse spesifikke behovene til bloggere. Det lar dem laste opp, flytte, endre størrelse, kopiere, lime inn og koble elementer i bloggen. Mens det er mange Content Management Systems der ute som Joomla, Blogger og Drupal, er det mest populære og allment aksepterte CMS WordPress. Derfor vil denne guiden lære hvordan du starter en matblogg med WordPress.

WordPress er det mest brukte CMS globalt. I følge opplysninger satt sammen av W3techs, WordPress har 59,9% markedsandel

Årsaken til at WordPress er valgt i denne guiden er at siden 2009 har det vært en av de mest populære bloggplattformene i verden. Det gir muligheter for grenseløs kreativitet og tilbyr god funksjonalitet. WordPress har en svært tilpassbar plattform som fungerer utmerket med matblogger og kan bidra til å lage et nettsted også. Å vite hvordan man kan kode og designe kan være en bonus, men det er ikke viktig å bygge en matblogg.

Velg domenenavnet ditt

nettside-prosenter

Å velge et navn for bloggen krever nøye vurdering. Ulike detaljer må tas i betraktning når du navngir en matblogg. For eksempel må det være unikt og reflekterende for bloggerens stil og personlighet. I tillegg til det, må det gi en pekepinn på hva nettstedet handler om.

Her er en rask guide til hvordan matbloggere kan finjustere valget av domenenavn:

 • Hold det kort. Målgruppen husker bedre korte, enkle og konsise nettadresser til en matblogg.
 • Det unike med et domenenavn spiller en viktig rolle i å gjøre det minneverdig. Navnet på en blogg må skille seg ut for alle, også de som aldri har besøkt den.
 • En synlig sterk forbindelse mellom navnet på bloggen og grunnleggeren er viktig for å opprettholde konsistensen i meldingene. Lesere, seere og publikum, generelt, foretrekker å føle en ekte kobling til personlighetene som driver matbloggene.

Anbefalt verktøy:

En av favorittvertene våre som fungerer best for matblogg-domener er Bluehost. Den har muligheten til å opprette et nytt domene GRATIS, bruke et eksisterende, samt lage et senere.

Konfigurering av konto for webhotelltjeneste

hosting-leverandør

En webhotell er en tjeneste som holder nettsteder tilgjengelige 24/7 på alle enheter. Når domenenavnet er ferdigstilt, er neste fase av å starte en matblogg å finne det beste webhotellet for blogg og sette opp en konto hos dem.

Noen mennesker foretrekker en engangsavtale for både et domene og for hosting. Å kombinere de to er den anbefalte måten å få det beste ut av en vertstjeneste og øke muligheten for matblogger.

First Site Guide interesserer seg for å bestemme de beste hosting-tjenestene, og Bluehost er det anbefalte alternativet å få domenenavn og hosting-tjenester.

Bluehost tilbyr en rimelig avtale som inkluderer en gratis domenenavn og tretti dager pengene tilbake-garanti. Dette webhotellfirmaet er kjent som “et av de beste og lyseste vertsverdenene” av WordPress.org. Det gjør det til et utmerket valg for enhver matblogger.

Bluehost er det eneste webhotellfirmaet anbefalt av WordPress

WordPress Bluehost

Å registrere deg for webhotell er en enkel prosess, og vi har detaljert det trinn for trinn for Bluehost.

Merk: Andre webhotelltjenester kan ha et litt annet kontrollpanel. Imidlertid vil installasjonsprosessen bli lik.

Trinn 1: Kom i gang

Bluehost tilbyr en eksklusiv avtale for å hjelpe bloggere å starte de beste matlagingsbloggerne. Klikk på “Komme i gang nå” på Bluehost-hjemmesiden for å begynne å sette opp bloggen.

Steg en

Trinn 2: Abonner på riktig plan

Bluehost tilbyr en rekke bloggalternativer, men nybegynnere har det bedre å velge grunnleggende plan. Det er mulig å oppgradere pakken senere etter hvert som bloggen din vokser.

Selv om Grunnplanen har noen begrensninger, tilbyr den alt en ny blogger kan trenge for å få en god start.

En annen webhotellplan som er tilgjengelig på Bluehost er Pro Plan, som ligner på Plus-planen, men gir en bedre ytelse i sammenligning. Dette er en avansert pakke som passer for erfarne matbloggere.

trinn to

Trinn 3: Velg domenet ditt

Som nevnt tidligere, er det avgjørende for en matblogg-suksess å komme med et navn på bloggen din som er kreativ og fengende. Et domenenavn kan gjøre eller ødelegge en bloggerkarriere, og Bluehost gir alt en matblogger trenger for å komme på banen.

I tillegg til å være vert for nettstedet ditt, fungerer Bluehost også som et verktøy som kan hjelpe deg med å komme opp med domenenavn under registreringsprosessen. Prøv forskjellige kombinasjoner og lek med de tilgjengelige alternativene før du skriver den endelige tittelen i den gitte boksen.

Dette kan hjelpe deg med å velge de beste bloggdomenene. Hvis navnet du valgte ikke er tilgjengelig, vil Bluehost vise deg en tilleggsliste med lignende domenenavn å velge mellom. Det blir enklere å lage en matblogg med et riktig navn med slike fasiliteter for hånden.

trinn tre

Trinn 4: Registrer domenet ditt

Nå kommer tiden for å registrere det valgte domenenavnet for bloggen. Gjør deg kjent med dette skjemaet, og sørg for at du har all den nødvendige informasjonen lett tilgjengelig når du har tenkt å fylle det opp.

Det krever brukerens personlige, forretnings- og faktureringsinformasjon for å sette opp en konto. Bluehost garanterer sikkerheten og personvernet til delt informasjon, slik at du kan gi bankinformasjonen uten å bekymre deg for mye.

trinn fire

Trinn 5: Betaling

Budsjettering er en integrert del av å lære å starte en matblogg.

12-månederspakken er det laveste alternativet for å sette opp en blogg. For matbloggerne som er på jakt etter et langsiktig forpliktelse, er pakker med tjuefire måneder og tretti og seks måneder de mer økonomiske alternativene. Jo lengre en pakke, desto lavere koster den månedlig.

Det er ikke obligatorisk å velge pakkefunksjonene på dette tidspunktet; en blogger kan la boksene være tomme for nå, og returnere til siden senere når de trenger de nye funksjonene til matbloggen.

trinn fem

Merk av for “Vilkår og regler” -boksen og gå tilbake til Bluehost-hjemmesiden. I øvre høyre hjørne er det en påloggingsknapp. Skriv inn domenet eller brukernavnet og passordet. Etter å ha logget inn, finn WordPress-ikonet og klikk på “rask installering.” Legitimasjon vil bli sendt via e-post like etter det.

Trinn 6: Angi et passord

Neste trinn i hvordan du starter en matblogg er å lage et sterkt passord som ikke lett blir sprukket. Dette kan forhindre nettangrep og brudd på personvernet.

Et sikkert passord er minst elleve tegn langt og inneholder symboler, tall, store og små bokstaver. Når passordet er opprettet, klikker du på “Vilkår og regler” og deretter “Neste”.

Trinn seks
Trinn seks

Trinn 7: Logg inn

Etter å ha bekreftet passordet, vil siden presentere en melding om vellykket opprettelse av passord og vise en påloggingsknapp. Klikk på det, og skriv inn brukernavnet eller domenet og passordet for å logge inn på kontoen.

Trinn syv

Trinn 8: Velg temaet

Når du er logget inn på kontoen, vises det en side med flere temaer for en matblogg. Bluehost tilbyr en rekke standard WordPress-temaer, som alle har potensial til å gjøre en blogg visuelt tiltalende.

Disse temaene kan alltid endres senere, så beslutningen som tas her har ingen permanente effekter. Man kan alltid velge et annet tema fra WordPress.org-temakatalog.

Trinn åtte

Trinn 9: Begynn å bygge

Når temaet er valgt, er det på tide å begynne å bygge matbloggen. Logg deg på WordPress-dashbordet, klikk på “Start bygningen” og fortsett.

Trinn ni

Trinn 10: Konfigurer nettstedet ditt

Etter at du har logget deg på WordPress-oversikten, vises en “Velkomst” -side med to alternativer å velge mellom: personlig side og bedriftsnettstedet.

Det vil også være et annet alternativ som sier “Jeg trenger ikke hjelp” i tilfeller der det ikke er behov for hjelp fra Bluehost for å lage matbloggen.

Trinn ti

Trinn 11: Tilgjengelige alternativer på Bluehost for oppretting av nettsteder

I tilfelle en blogger trenger hjelp fra hosting-tjenesten, tilbyr de et bredt spekter av alternativer som hjelper deg å finne den informasjonen du trenger. Når du utforsker alle tilgjengelige valg, klikker du “Bluehost” øverst til venstre på navigasjonsmenyen.

Det vil føre til en side full av alternativer med forskjellige faner og forskjellige verktøy for å lage en matblogg. Klikk på “Start” for å opprette et nettsted, og det vil åpne en side som ber om navn og beskrivelse av nettstedet. Angi tittel og beskrivelse for besøkende å se.

Trinn elleve
Trinn elleve

Gratulerer!

WordPress-bloggen er satt opp, og den er klar til bruk. Grunnleggende om å starte en matblogg er dekket, og nå er det på tide å sette opp en layout, tema og designe en matblogg.

Tips for vellykket matblogging

blogging-tips

Når en blogg lanseres, er det flere ting man må ta hensyn til. Her er noen tips om hvordan du lager en matblogg på riktig måte:

 • Planlegg bloggene og hold en konstant flyt av innlegg. Det være seg daglig eller ukentlig, men sørg for at du har en forhåndsbestemt innholdsplan å overholde.
 • Angi en tone, stil og stemme som er unik for bloggen. Det skal være naturlig, lesbart, fordøyelig og mest av alt vennlig.
 • Når du skriver en oppskrift, må du holde tittelen, URL-koblingen og navnet eller overskriften det samme. Avstå fra å legge inn ytterligere informasjon i disse. Det hjelper leserne med å identifisere innholdet, og søkemotorene rangerer det høyere.
 • Konsistens er nøkkelen. Ikke skift retninger i et innhold. For eksempel begynner mange innholdsskapere ofte med “instruksjoner”, og skifter deretter til “retninger” og gjør dem senere om til “metoder”. Oppretthold en jevn struktur slik at publikum ikke ender opp med å bli forvirrede. Det kan påvirke rangeringen av en blogg
 • Lag en innholdsoversikt og hold deg til den. Del matbloggen i seksjoner i henhold til temaene i planen. Og hold deg relevant for de respektive problemene mens du blogger for hver seksjon. For eksempel må en oppskriftsblogg inneholde innhold relatert til metoder for tilberedning.
 • Den ideelle lengden på en artikkel er tre hundre til syv hundre ord for en blogg.
 • Bruk av en plugin for lister anbefales for å gi et bedre inntrykk og klarhet – det være seg en liste over ingredienser i bakeblogger, eller trinn i en prosess.
 • Før du laster opp bilder, er det viktig å navngi filene riktig. Hvis det er flere bilder å vise trinn eller individuelle retter, skal filtittlene deres inneholde trinnet, navnet på måltidet og det spesielle emnet for innlegget.
 • Bildet av det endelige produktet det snakkes om eller læres om, bør være det viste bildet av innlegget.
 • Bruken av nøkkelord i hovedkodene og de første tjuefem ordene i artikkelen lar leseren vite hva de skal lese.
 • Unngå å kopiere innhold, oppskrifter eller bilder fra en annen matblogg. Hvis en bestemt oppskrift virker tiltalende, er det bedre å prøve den ut og gi den din vri i stedet for å risikere plagierende innhold.

Emneidéer

Writer’s block er altfor vanlig blant bloggere, og matbloggere er ikke forskjellige, de kan også gå tom for temaer for å diskutere.

Motivasjonen til matblogging

“Maten er min lidenskap”

88%

Å lage et navn for meg selv i matverdenen

49%

Å ha en stemme slik at jeg kan si hva jeg vil si

48%

Å skrive er min lidenskap

44%

I håp om å gjøre bloggen min til en jobb

41%

Men ikke bekymre deg; Vi kom med noen få ideer for å starte den kreative prosessen. Prøv følgende:

 • Se på og remikse oppskrifter
 • Prøv sesongbaserte og regionale matvarer
 • Internasjonale retter
 • Restaurant-, produkt-, kokebok- eller markedsanmeldelser
 • Hvordan velge elementene i et festlig måltid
 • Kjøkken tips og triks
 • Matlagingskurs, kurs og akkrediteringer
 • Nye avtaler, rabatter, kuponger og salg

Bortsett fra tekst, kan bruk av bilder, videoer og lenker gjøre innholdet mer interaktivt, engasjerende og tiltalende.

Lokkende visuelle

Å gi livlige bilder av mat med oppskrifter og annet innhold er avgjørende for å holde publikum interessert i bloggen. Leserne tiltrekkes av tiltalende bilder som matfotografering og tydelige illustrasjoner.

Det er praktisk å ta anstendige bilder av mat selv for en nybegynner i felt hvis følgende råd tas i betraktning:

57% av Pinterest brukere interagerer med matrelatert innhold, kategorien innhold, og det er den viktigste kilden til henvisningstrafikk for matblogger

 • Hold belysningen jevn. Unngå unødvendige skygger, uklare områder eller skarpe kontraster.
 • Rengjør bordplaten, og unngå å legge til ekstra elementer i bakgrunnen, da det kan distrahere seerne fra hovedobjektet.
 • Det er viktig å ta bilder av trinnene, men avstå fra å overdrive. For eksempel trenger ikke å legge en eggeplomme til blanderen ikke fanges, men det generelle trinnet med elting må vises visuelt.
 • Kartlegge trinnene som må fotograferes mentalt, og skriv dem ned som en påminnelse for å forhindre at du trenger å gjenta for det eneste formålet med fotografering.
 • Forsøk å opprettholde konsistensen i det visuelle ved å holde brennvidden og lette det samme for alle bilder, med mindre det er nødvendig med makro- og mikrodetaljer i maten..
 • Hold redigeringen minimal. Juster nivåene og beskjær distraherende objekter i bildet.
 • Den ideelle oppløsningen for bildene er 72 dpi. Det oppfyller kravene på nettet og tar ikke lang tid å laste.
 • Lagring som .jpg- eller .png-format fungerer best når det gjelder gjengivelse online.

I tilfelle bildene trenger endringer etter opplasting til bloggen, er alternativer for å rotere, beskjære, endre størrelse og endre navn tilgjengelige for bruk direkte fra WordPress-oversikten.

Eksempler på beste matblogger

Å lage en utmerket matblogg krever dedikasjon, praksis og tid.

Beste matblogger

Og hvis det er behov for litt ambisjon og retning, er det mye å finne på nettet. Sjekk ut disse populære matbloggerene som retter seg mot forskjellige nisjer:

Beste veganske blogger

Det er veganske matblogger om vegansk matlaging også, for eksempel:

Sunn jakt

av Leanne

Healthful Pursuit - Screenshot

Beste vegeteriske blogger

Det er vegetariske blogger der ute som fokuserer på vegetarisk mat. To av de beste vegetariske matblogger er:

ofte stilte spørsmål

Vanlige spørsmål stilt av folk flest som vurderer matblogging som en karriere har blitt adressert her.

Hvor mye koster det å starte en matblogg?

Til å begynne med trenger ikke en matblogg være dyr. Det er bedre å starte med WordPress i stedet for å bruke tusenvis av dollar på et tilpasset nettsted.

Få hosting og domene for så lite som $ 2,75 per måned for en fantastisk start på bloggen din.

Installasjon av WordPress er gratis, selv om det er en verdig investering å få et premiumtema designet eksplisitt for en matblogg. Det sparer tid det tar å tilpasse hele temaet. Det er en god sjanse for at et premiumtema vil inneholde elementer som trengs for å drive en vellykket matblogg.

Hva skal jeg blogge om?

Det er best å blogge om ting du elsker og vet best. Det viser autentisitet, og leserne kan oppfatte innholdets originalitet. Ekte representasjon av personligheten din tiltrekker seg riktig publikum og holder dem rundt.

Det gjør at matbloggeren kan vise frem ferdighetssettet og personligheten deres. De fleste elsker historier, visuals, videoer og unike oppskrifter.

Å følge innholdsidéer kan hjelpe matbloggere til å tiltrekke seg masser.

 • Originale oppskrifter
 • Restaurantanmeldelser
 • Ernæringsfakta
 • Kjendis spisevaner
 • Nyheter om mat og restauranter i en bestemt region
 • Innovative tips og teknikker for matlaging

Unngå å kopiere eller snurre artikler og oppskrifter som finnes på nettet. Mennesker og søkemotorer kan føle om innholdet er originalt eller ikke, og det kan føre til alvorlige konsekvenser.

Hvordan promoterer jeg matbloggen min?

Markedsføring er en trinnvis prosess som krever nøye planlegging og strategi. En matblogger må bli kjent med sin nisje gjennom forskning og endre markedsføringsinnsatsen deretter. Det er flere kanaler man kan bruke for betalte, samt organisk markedsføring.

Slik som jungeltelegrafen, Facebook-annonser, YouTube-kanaler, e-postmarkedsføring, gjestepost, påvirkermarkedsføring og søkemotoroptimalisering for bestemte søkeord. Det er viktig å ha en plan før du starter – ellers er det en gamble.

Hvor vellykkede er matblogger?

Med seriøs innsats kan matblogger engasjere millioner brukere online og tjene tusenvis av dollar i måneden.

Bortsett fra Pinch of Yum, er det utallige andre suksesshistorier fra matbloggere som kan bevise hvor lukrativ virksomhet dette er. To gode eksempler på vellykkede blogger er Budsjettbytes og Smitten Kitchen – og dette er ikke en gang de beste.

Hvordan får matbloggere betalt?

Det er mange måter en matblogger kan tjene penger på. Noen av disse er listet opp nedenfor.

 • Bli med på annonseringsnettverk – Disse lar nettstedseiere vise målrettede annonser til leserne. Jo flere visninger et innlegg får, jo mer penger tjener det.
 • Selg annonseplass – Matblogger har god plass til annonser på sidene sine. Å selge eller leie disse plassene til markedsførere kan være lønnsomt.
 • Sponset innhold eller gjesteposter – Folk, selskaper eller merker vil kanskje bli omtalt i en matblogg når det kommer etterpå. I disse tilfellene betaler de en blogger for å legge ut innholdet på bloggen.
 • Tilknyttede programmer – En blogger anbefaler et produkt eller en tjeneste gjennom bloggen og tjener en provisjon for hvert salg som gjøres gjennom den.
 • Selg en kokebok eller en eBok – En populær, dyktig eller erfaren matblogger kan bli forfatter og selge arbeidet sitt gjennom bloggen sin.
 • Tilby medlemskapsprogrammer – En blogger kan betale direkte for tilgang til innholdet sitt på abonnementsbaser.
 • Matfotografering – En dyktig matfotografer kan tjene på å selge rettigheter til bildene sine.

Invester litt av tiden din og erfaring i å oppdage nye måter å tjene på gjennom bloggen din. Det er mulig å finne nye måter å tjene penger unike på en bestemt blogg.

Hvor mye penger kan du tjene med en matblogg?

Matblogging kan adopteres som en hobby eller en heltidsjobb. Resultatene avhenger av mengden tid, ressurser og ferdigheter matbloggeren har. Jo mer man må investere, jo høyere blir avkastningen.

Å tjene noen tusenlapper per måned er ikke noe problem for populære matblogger. Det meldte Huffington Post at duoen bak “Pinch of Yum” – Lindsay og Bjork Ostrom – tjente $ 802 144,55 i 2016.

Imidlertid tjener ikke hver matblogg så mye. For eksempel tjente den samme duoen av Pinch of Yum bare 20 dollar i den første måneden. Derfor er det avgjørende å huske på at de første månedene av blogging vil være en oppoverbakke kamp.

En matmyr har potensial til å tjene hundrevis av dollar per måned etter et år med kontinuerlig og kvalitetsblogging.

Nyttige ressurser

 • Lær hvordan du bruker WordPress (med videoopplæringer)
 • Hvordan skrive og lage flott blogginnhold
 • Hvordan markedsføre bloggen din og dens innhold
 • Hvordan tjene penger på bloggen din
 • Matbloggere vi har intervjuet

Konklusjon

Nå som det grunnleggende om hvordan man starter en matblogg er klart, er det på tide å begynne å blogge. Forbered innholdet, bli sosial og bli viral – det er alt som trengs for å begynne å få mer trafikk og tjene penger på en matblogg.

Å oppnå suksess i verden av blogging av mat kan øke noens selvtillit. Det er en berikende opplevelse å samhandle med andre matbloggere, oppdage nye triks og prøve ut oppskrifter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked