Slik flytter du bloggen din fra Blogger til WordPress

Blogger er et kjent og greit innholdsstyringssystem. Når en person bestemmer seg for å starte en blogg, er sjansen stor for at Blogger vil være det første valget å gå med blant andre gratis bloggsider. Det er ikke noe galt eller rart med den avgjørelsen. Plattformen eies og drives av Google, det tar bare noen få klikk for å sette opp det grunnleggende, og ikke glem at det er helt gratis. Selv om denne guiden vil lære deg hvordan du kan overføre hele saken til det selvbaserte WordPress som vi foretrekker, føler du deg ikke dårlig med å velge Blogger for tidlig begynnelse.


Men hvis du allerede har åpnet denne guiden, er sjansen stor for at du vil flytte fra Blogger. Kanskje du vil bli mer seriøs med blogging, og gratisplattformen er rett og slett ikke god nok. Kanskje du vil ha flere tilpasningsalternativer, eller at du ganske enkelt fant ut at det er vanskelig å tjene penger ved å kjøre en blogg på Blogger. Uansett grunn du har, ønsker vi det velkommen. Ja, Blogger er en søt plattform som er perfekt for komplette nybegynnere, men nå som du har vokst ut av den, bør du vurdere å bytte til WordPress. Hvorfor?

 • Å ha et WordPress-nettsted som er hostet selv, får deg ansvaret. Du vil eie nettstedet, domenet og hele innholdet. Det er praktisk talt ingen grenser, og du kan få det du ønsker fra bloggen din
 • WordPress teller titusenvis av gratis og premium temaer og plugins du kan bruke
 • WordPress-nettsted med egen vert er helt tilpassbar (når du slipper ut gardinene, vil du få tilgang til den helt nye verdenen av backend)
 • Når du er selvvert hos et kjent vertsfirma, vil du ha ubegrenset lagring, båndbredde og støtte

Slik flytter du bloggen din fra Blogger til WordPress

Sidebilde

Så har du tatt den endelige beslutningen om å flytte bloggen? Nei, ikke tenk på det nå! Vi hilser velkommen til avgjørelsen din – å starte et WordPress-nettsted med selvhusholdning var et smart valg, og du vil ende opp med mer fordeler enn du kanskje trodde.

Siden du har investert så mye tid i Blogger, ville det være synd å bare glemme det. Selv om det ikke er noe poeng i å overføre et par innlegg og bilder, er sjansen stor for at du har viet måneder om ikke engang år før du skjønner fordelene med WordPress. Ikke bekymre deg; hvis du følger med oss, viser vi deg hvordan du kan overføre bloggen din fra Blogger til WordPress på kort tid.

Hva som skal og vil bli overført?

Før vi begynner, vil det være fint å vite noen detaljer.

I en perfekt verden ville du gå til en blogg, klikke på en knapp for å eksportere den, og den kan på magisk vis vises på nettstedet ditt som er hostet. Selv om det fremdeles ikke er mulig, tilbyr vi i First Site Guide en erstatning for magien. La oss flytte Blogger-nettstedet ditt til et WordPress med selvhosting.

Dessverre er det ikke mulig å overføre hele nettstedet slik det ser ut på Blogger. Stilen på bloggen din (tema, utvidelser, skrifter, farger, widgeter osv.) Må legges separat. Du kan bare overføre dataene:

 • Innlegg og sider
 • kommentarer
 • kategorier
 • Media
 • Permalinks
 • Mate
 • Forfattere
 • Trafikk

La oss starte overføringen

Sidebilde

OK, vi er klare til å gå. Selv om det definitivt tar litt tid å utføre hvert trinn riktig, er det ikke så vanskelig å flytte bloggen fra Blogger til WordPress selv om du er en nybegynner. Ikke hastverk og ikke hopp over trinn.

1. Velg den beste WordPress-hosting

Siden du flytter til et WordPress med selvhosting, ville det første trinnet være å finne et WordPress-vertsfirma som vil ta seg av filene dine. Du må installere WordPress på den verten, og du må stole på selskapet. Du starter en seriøs blogg nå, så du bør ikke ta dette for gitt.

Det er mange titalls vertsfirmaer som leverer WordPress-hosting-tjenester. Det er også hundrevis (om ikke flere) nettsteder som sammenligner dem. Men før du trykker på søkeknappen på Google eller andre søkemotorer du velger, for å begynne å lese alle anmeldelsene, bør vi advare deg om at det er betalt for mange nettsteder og anmeldelser. Så vil du ende opp med å lese falske anmeldelser og falske meninger om et vertsfirma som betalte for å bli oppført som den beste.

For å hjelpe deg med det har vi grundig testet webhotellfirmaer og funnet de beste. Hvis du vil starte WordPress-reisen din på riktig måte, kan du arrangere nettstedet ditt med Bluehost – den perfekte løsningen for din nye blogg. Bluehost er et selskap som driver med over 2 millioner nettsteder over hele verden. Du vil få en Gratis domenenavn når du registrerer deg hos dem, og hvis du ikke liker tjenestene deres, tilbyr de en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Trinn en – Få avtalen

Ved å følge denne lenken, vil du få den samme premium hosting-avtalen hos Bluehost for mindre penger. For å sikre at alt er i orden, bør du se prisen på $ 2,75 i stedet for de vanlige $ 7,99 per måned. Klikk på “Komme i gang nå” -knappen for å fortsette til neste trinn.

Trinn 1

Trinn to – Velg din prisplan

Selv om forrige skjermbilde viste den rimeligste planen, lar denne avtalen velge noen av Bluehosts planer med lavere priser.

Grunnleggende plan er begrenset til ett nettsted og 50 GB nettsted, men det gir deg fremdeles alt du trenger for å komme i gang. Men når du vokser fra grunnleggende plan, er det enkelt å oppgradere, slik at det ikke skal bekymre deg for øyeblikket.

Steg 2

Trinn tre – domenenavn

Bluehost gir deg en gratis domene. Nå er det på tide å velge en til bloggen. Dette er en viktig del, så ikke ta det for gitt. Når du er klar, skriver du inn domenenavnet nøye og klikker på “Neste”.

Trinn 3

Anbefalt verktøy:

2. Installer WordPress

Gratulerer! Du har blitt medlem av en familie med millioner av glade bloggere som stoler på nettstedene sine til Bluehost. Du vil snart innse at det var et smart valg. Nå som kontoen din er klar, kan du gå videre og installere WordPress.

Nevnte vi at Bluehost elsker WordPress-brukere? På grunn av det får du installere WordPress med bare noen få museklikk:

 1. Logg inn på din Bluehost cPanel-konto
 2. Gå til nettstedets seksjon
 3. Velg Installer WordPress
 4. Klikk på Installer-knappen
 5. Velg domenenavnet du vil installere det på (i feltet ved siden av kan du legge inn en undermappe som “blogg” eller la den være tom hvis du vil at nettstedets hovedside skal være bloggen)
 6. Klikk nå på “avanserte alternativer” hvis du vil endre e-postadresse, brukernavn og passord for den nye WordPress-installasjonen
 7. Les gjennom lisens- og serviceavtalene og merk av i boksene hvis du er enig i alt (du må være enig for å fortsette)
 8. Klikk på Installer nå-knappen

Dette er definitivt den enkleste måten å installere WordPress på. Hvis du bare prøver å flytte bloggen så snart som mulig, anbefaler vi det alternativet.

3. Eksporter bloggen din fra Blogger

Det var det. Det er endelig på tide å eksportere dataene fra den (la oss kalle den gamle) bloggen du har startet på Blogger. Du må ta alle dataene fra den og lagre dem i en fil. Ikke bekymre deg; trenger du ikke å opprette filer manuelt eller kopiere dataene. Det er faktisk en knapp du trenger å klikke på, og alt blir gjort på en vits:

Oversikt Statistikk

 1. Logg deg på Blogger-kontoen din
 2. Gå til Innstillinger -> Annet som vil åpne innstillingssiden
 3. Øverst på siden, finn “Importer og sikkerhetskopier” seksjon
 4. Finn og klikk på “Sikkerhetskopiere innhold” knapp
 5. Et popup-vindu vises. Klikk “Lagre på datamaskinen” -knappen.

Etter å ha klikket på knappen, vil Blogger begynne å laste ned XML-filen som inneholder alle viktige data fra bloggen din. Avhengig av hvor mye innhold du har, kan filen være mindre eller større. Du vil ende opp med å ha en fil som heter blogg med eksportdato. For eksempel: “blog-05-06-2019.xml”.

Finn filen (du kan kopiere den til skrivebordet ditt, slik at du lettere finner den), og du er offisielt ferdig med eksporten. Denne delen var ikke så skummel, ikke sant?

4. Importer dataene til WordPress

Hvis du ikke har hoppet over trinnene i denne guiden, har du allerede en hostingkonto og et WordPress-nettsted som er klar til å bli satt opp. La oss importere dataene fra Blogger til WordPress:

dashbord

 1. Logg på WordPress-nettstedet ditt
 2. Gå til Verktøy -> Import
 3. Finne Blogger på listen (det skal være det første alternativet, øverst på listen)
 4. Klikk “Installere nå” lenke og vent noen sekunder på at WordPress er ferdig med å installere plugin-modulen

Etter at installasjonen er fullført, vil WordPress vise deg et varsel om verktøyet ble installert. Den samme varslingen vil ha lenken for å kjøre importøren. Alternativt kan du klikke på lenken til Run Importer fra samme sted der du fant installasjonslenken.

Importere

 1. Klikk “Kjør importør” link
 2. Klikk på den nye siden “Velg Fil” knapp
 3. Søk etter XML-filen du lastet ned i forrige trinn (skrivebord eller annen mappe der du la den)
 4. Om nødvendig (avhengig av størrelsen på filen, hastigheten på internettforbindelsen og verten), vent noen sekunder til filen lastes inn
 5. Klikk på “Last opp fil og import” -knapp når det er mulig

Avhengig av de forskjellige aspektene kan dette ta noen sekunder, så vær tålmodig. Når importen er fullført, vil WordPress vise deg en ny side der du må tilordne forfatteren til de importerte innleggene. La oss vise deg hvordan du gjør det i neste trinn.

4.1. Hjelp, filen er for stor til å laste opp!

Vanligvis setter WordPress en begrensning på den maksimale filstørrelsen du kan laste opp. Grensen kan variere, men du kan alltid øke manuelt hvis det er nødvendig. Hvis den eksporterte filen rett og slett var for stor, må du endre den maksimale opplastningsstørrelsen for WordPress. Hvis du vil sjekke gjeldende opplastningsgrense, kan du gå til Media -> Legg til nytt og finn informasjonen på bunnen av skjermen.

OK, la oss endre denne grensen slik at du kan importere bloggen uten problemer:

 1. Logg inn på din Bluehost Kontrollpanel
 2. Åpne File Manager
 3. Valgte å gå til Web Root og klikke på Go
 4. Bla i høyre panel og finn filen php.ini -> høyreklikk på den
 5. Velg Code Edit i hurtigmenyen
 6. Klikk på Rediger nederst i popup-vinduet
 7. Bruk hurtigtasten for å åpne popup-vinduet
 8. Windows og Linux: Ctrl + f
 9. Mac: Kommando (⌘) + f
 10. Skriv upload_max_filesize i søkefeltet og trykk enter
 11. Dette vil fremheve upload_max_filesize = 50M. Endre 50M til størrelsen du trenger. For eksempel 128M
 12. Åpne popup-vinduet, igjen og i tekstfeltet Søk, skriv post_max_size og trykk enter
 13. Uthevet vil være post_max_size = 50M. Dette må endres til samme nummer som det som ble lagt inn for upload_max_filesize

Klikk på Lagre endringer

4.2. Hjelp, ingenting skjer!

Bloggerimportør er ikke et perfekt verktøy. Ved de fleste anledninger fungerer det uten feil. Men nå og da (vanligvis når du arbeider med større blogger med hundrevis av innlegg og tusenvis av bilder) vil den ganske enkelt nekte å gjøre overføringen. Du kan ikke være i stand til å eksportere Blogger-bloggen din ordentlig, ellers vil ikke importøren kjøre som den skal.

Hvis dette skjedde med deg, ikke gå i panikk. Jeg fant en annen løsning på problemet. Og for å være ærlig, selv om det fungerer litt tregere, kan det være lettere å håndtere for en gjennomsnittlig Blogger-bruker.

 1. Åpne det nylig installerte WordPress-nettstedet
 2. Gå til plugins -> Legg til nytt og søk etter “Blogger Importer Extended”
 3. Installer og aktiver plugin-modulen
 4. Gå til Verktøy -> Importer og finn “pipdig WordPress Migrator”
 5. Klikk på “Kjør importør” blå lenke under tittelen

Denne pluginen fungerer litt annerledes enn standardimportørverktøyet. I stedet for å eksportere og importere filer manuelt, vil pluginen gjøre alt automatisk.

På grunn av automatiseringen, må du koble pluginen til Blogger-kontoen din. Så, klikk på “Koble til Blogger” -knappen, logg deg på Blogger-kontoen din. Etter dette vil du kunne velge bloggen din.

bloggerimportør utvidet

Når den er valgt, vil pluginen begynne å fungere på egen hånd, og du kan se noen fremdriftslinjer (se bildet nedenfor). Disse vil gi deg beskjed om hvor mange innlegg, sider, kommentarer og bilder du må importere. Hvis du har mange innlegg og bilder, må du være klar til å vente noen timer til alt blir gjort. Noe jeg fant ut nylig mens jeg overførte med denne pluginen, det kan ikke alltid fortelle deg riktig antall bilder du har. Så vær forberedt på å vente mye lenger fordi det kan være hundrevis og hundrevis av bilder mer enn rapportert. Det kan høres ut som en dårlig ting, men den viktige delen er at alle bildene dine blir overført. Så fokuser på det og vær tålmodig.

importør utvidet fremgangen

Vær oppmerksom på at plugin-modulen bruker Google API for å overføre alt. Denne tjenesten er gratis, men det betyr også at den har daglige grenser. Likevel, selv om du har tusenvis av bilder og innlegg, bør du kunne gjøre alt på flere timer. Plugin-en vil sannsynligvis automatisk fortsette å koble til og koble fra, men det burde ikke bekymre deg. Bare la siden være åpen og komme tilbake om flere timer når du kan bekrefte alt og få Blogger-bloggen din vellykket overført til det nye WordPress-nettstedet ditt.

Etter dette kan du fortsette å jobbe deg gjennom migrasjonsprosessen med neste trinn.

5. Tildel en forfatter

Hvis du har hatt mange innlegg på Blogger-bloggen din, kan det være vanskelig å gjenkjenne dem uten å skifte forfattere. Det gjelder spesielt hvis du importerer bloggen til et WordPress-nettsted som allerede var i gang. For å hjelpe deg med det lar WordPress deg tilordne forfatteren av det importerte elementet til en eksisterende bruker av nettstedet på nytt.

WordPress vil vise en liste over eksisterende forfattere du kan tilordne innholdet til.

Hvis det er et nytt nettsted, vil du sannsynligvis ha bare en bruker som du opprettet under installasjonen av innholdsstyringssystemet. Så du kan velge navn på listen, og innholdet du importerer blir automatisk tilordnet den brukeren.

Importere

Men hvis du ønsker å skille innholdet fra det nye du vil legge til, senere, kan du også opprette en ny bruker direkte fra denne siden. I så fall kan du skrive navnet på en ny bruker. Brukerrollen blir satt til abonnent og passord genereres tilfeldig. Du kan endre brukerinformasjonen senere.

Etter å ha bestemt deg for hvem du skal tilordne innholdet, klikker du på “Send” -knappen, og du er ferdig.

6. Sette opp permalinks

Innholdet er importert, og du er enda et skritt nærmere å ha lagt hele Blogger-bloggen til det nye WordPress-nettstedet som er ditt eget vert. Permalinks er nettadresser som WordPress bruker når du organiserer innlegg og sider.
Hver post, side, mediefil, etc. må ha en unik permalink (adressen) for å fungere ordentlig. Permalinks kan ha stor innvirkning på nettstedet ditt og SEO. Og selv om du kan konfigurere dem slik du ønsker når du starter et nytt nettsted, vil vi foreslå en annen tilnærming når du importerer et nettsted fra Blogger.

Blogger bruker måned og navn for å skille permalink. Så hvis du går til noen av Blogger-innleggene dine, vil du se at det ser ut slik: https: //demoblog.blogspot. com / 2019/05 / dette-er-post-title.html

For å holde ting i orden, foreslår vi å endre permalinkstrukturen i WordPress for å ligne den i Blogger så mye som mulig:

Sette opp permalinks

 1. Gå til Innstillinger -> Permalinks
 2. Velge “Måned og navn” alternativ
 3. Bla ned og klikk på “Lagre endringer” -knappen

7. Rediger det gamle innholdet til det nye

Her kommer en veldig viktig del. Hvis du har kjørt Blogger-bloggen din en stund, må du ha hatt noen innvirkning på søkemotorene. Vi tror også at du har delt nye innlegg via sosiale medier, og har fått noen regelmessige besøk på nettstedet. Det verste som kan skje hvis du flytter bloggen din er å forsømme det gamle nettstedet og besøkende som fortsatt er innom den gamle adressen.

Blogger er Googles barn, så koblinger til Blogger-bloggen din er viktige for SEO (søkemotoroptimalisering). Selv om du slutter å legge ut på plattformen, vil de gamle koblingene fortsatt ha betydning for Google og andre søkemotorer.

I stedet for å miste alle de besøkende som bestemmer seg for å stikke innom den gamle bloggen, bør du omdirigere dem til det nye selvhostede WordPress-nettstedet du nettopp har satt opp.

For å få dette til å jobbe, må du konfigurere viderekoblinger både på Blogger- og WordPress-nettstedet.

7.1. Omdirigering fra Blogger

temaer

 1. Logg deg på Blogger-kontoen din
 2. Naviger til temaer
 3. Bla helt ned og klikk på “Gå tilbake til klassiske temaer”

Blogger vil advare deg om å miste noen av funksjonene ved å gå tilbake til klassiske temaer. Siden du flytter til WordPress som er selv vert, bør du ikke bekymre deg for dette. Ved å gå tilbake vil du aktivere alternativet som lar deg gjøre omdirigering mulig.

Så snart du bekrefter at du vil gå tilbake til klassiske temaer, vil Blogger vise deg en ny innstillingsside. Rull ned til siden “Rediger tema-HTML” på siden, hvor du får se koden som aktiverer de nåværende Blogger-temaene.

 • Velg hele koden i Rediger tema HTML
 • Slett koden du har valgt
 • Kopier og lim inn følgende:
  
  
  
  <span class="gray-code"><$BlogPageTitle$></span> 
  rel= "Canonical" href="http://example.com/"/>
  
  
  
  
  
  href="http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"
  />
  
  
  
  
  
  
  
  

  href="http://example.com/"><$BlogTitle$>

  href="http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogItemTitle$>

  <$BlogItemBody$>
 • Gå gjennom koden, og erstatt “http://example.com/” med nettadressen til det nye domenet ditt. Sjekk dette to ganger fordi selv den minste skrivefeil vil gjøre omdirigeringen ubrukelig
 • Klikk “Lagre tema” knapp.

Hvis du allerede vet hvordan du installerer og bruker WordPress-plugins, er det en fin plugin som heter Blogger til WordPress som vil hjelpe deg med denne omdirigeringsdelen. Hvis du installerer plugin-modulen, vil det hjelpe deg med å generere nøyaktig samme kode som vi viste deg ovenfor, og den vil bruke URL-en din automatisk, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å rote deg:

 • Installer og aktiver plugin-modulen
 • Gå til Verktøy -> Blogger til WordPress Redirection
 • Klikk på Start konfigurasjonen for å generere kode for Blogger-bloggen din
 • Du bør se navnet på Blogger-bloggen din hvis du har importert den riktig
 • Klikk på “Få kode” knapp
 • Logg deg på Blogger-kontoen din
 • Naviger til temaer
 • Bla helt ned og klikk på “Gå tilbake til klassiske temaer”
 • Velg hele koden i rediger tema HTML og slett den
 • Lim inn koden du har kopiert fra pluginen

7.2. Viderekoblingen til din nye WordPress-blogg

 • Lim inn koden du har kopiert fra pluginen
 • Logg deg på ditt WordPress-nettsted
 • Navigere til Utseende -> Redaktør som vil åpne temaredigereren
 • Finn høyre på menyen “Temafunksjon” (features.php-fil) som vanligvis er øverst på listen
 • Klikk på filen for å begynne å redigere den. Koden lastes inn i hovedvinduet
 • Kopier og lim inn følgende kode nederst i filen:
  funksjon blogger_query_vars_filter ($ vars) {
  $ Vars [] = "Blogger";
  returner $ vars;
  }
  
  add_filter ('query_vars', 'blogger_query_vars_filter');
  
  funksjon blogger_template_redirect () {
  global $ wp_query;
  $ blogger = $ wp_query -> query_vars ['blogger'];
  hvis (isset ($ blogger)) {
  wp_redirect (get_wordpress_url ($ blogger), 301);
  exit;
  }
  
  }
  ADD_ACTION('template_redirect', 'blogger_template_redirect');
  
  funksjon get_wordpress_url ($ blogger) {
  hvis (preg_match ('@ ^ (?: https?: //)? ([^ /] +) (. *) @i', $ blogger, $ url_parts)) {
  $ query = nye WP_Query(
  array ("meta_key" => "blogger_permalink", "meta_value" => $ url_parts [2]
  ))
  ;
  hvis ($ spørring -> har_posts ()) {
  $ spørring -> the_post ();
  $ url = get_permalink();
  }
  wp_reset_postdata ();
  }
  returnere $ url? $ url: HOME_URL ();
  }
  
  
 • Klikk på “Oppdater fil” -knappen nederst på siden

Du trenger ikke å endre noe i denne koden. Så snart du klikker på “Oppdater fil” -knappen, vil det nåværende temaet bli bedt om å omdirigere brukere fra Blogger til det nøyaktige innlegget du tidligere importerte til det nye WordPress-nettstedet ditt.

Viktig merknad: Hvis du bestemmer deg for å endre WordPress-temaet, må du gjenta dette trinnet og kopiere koden til en Theme Functions-fil med det nye temaet..

7.3 Viderekoblingsfeeder

Dessverre er vi fremdeles ikke ferdige med omdirigeringsdelen. Vi forstår din smerte; det er ikke mange mennesker i denne verden som elsker å gå gjennom tidkrevende oppsett, men du må finne den indre roen og fokusere i noen minutter til. Ikke glem at du gjør dette for å forbedre bloggen din.

Hvis du har hatt RSS-abonnenter, vil de ikke kunne fortelle at migrasjonen skjedde. Så, for ikke å miste tilliten, må du gjøre en ny omdirigering og fortelle Blogger-bloggen din at du har en ny RSS-strøm.

Heldigvis er det ingen koding involvert:

Andre innstillinger

 • Gå til Blogger-bloggen din
 • Navigere til Innstillinger -> Annet
 • Finne “Nettstrøm” seksjon
 • Ved siden av “Nettadresse for omdirigering av innmating”, Klikk på “Legge til” link
 • Skriv inn https://yoursite.com/feed/ og ikke glem å endre navnet på nettstedet ditt

Ikke glem å lagre innstillinger ved å klikke på knappen øverst til høyre på siden

Det var det! Viderekoblinger er endelig over, og både innlegg og RSS-feed kobler tilbake til ditt selvhostede WordPress-nettsted.

Det er på tide å teste

Sidebilde

Hvis du har fulgt trinnene, har du også migrert bloggen din fra Blogger til WordPress. Gratulerer! Bare for å forsikre deg om at alt gikk greit, foreslår vi at du gjør noen tester.

Gå til et av de gamle Blogger-innleggene dine, og prøv å laste dem inn på nytt. Hvis alt var i orden, bør du nå omdirigeres til det tilsvarende WordPress-innlegget! Du kan gjenta testen og prøve å åpne noen flere innlegg for å sikre at det ikke er noen problemer. Hvis du ikke blir omdirigert automatisk, går du tilbake til viderekoblingsdelen og sørger for at du gjorde alt riktig:

 • Sjekk om du har kopiert hele koden
 • Sjekk om du har erstattet nettadressen til nettstedet ditt på alle stedene, og om du har redigert riktig features.php-fil.
 • Hvis du bruker en RSS-leser, kan du også teste RSS-feeden for viderekoblinger ved å klikke på lenken til et av innleggene dine. Det skal nå føre til WordPress-nettstedet.

Hva med bildene mine?

Sidebilde

Vanligvis vil WordPress automatisk importere bildene til WordPress Media Library. Hvis du hadde bilder i et innlegg, vil det automatisk vises i samme innlegg på det nye WordPress-nettstedet ditt. Men ikke ta det for gitt. Noen ganger kan importøren savne å importere noen av bildene dine, eller det kan hende at de importerte bildene ikke er koblet riktig.

Hvis det er tilfelle med den nye bloggen din, kan du fortsatt løse problemet ganske raskt.

Før du begynner å få panikk, sjekk mediebiblioteket Mediebiblioteket:

 1. Gå til Media -> Bibliotek
 2. Sjekk om de gamle bildene dine er synlige her
 3. Hvis bildene er der, sjekk om lenken deres til verten i stedet for blogger.com. Klikk på bildet og sjekk URL-feltet for å se om det peker tilbake til Blogger eller det nye domenet ditt

Mangler bilder

Hvis importøren savnet å laste opp bilder, kan du fremdeles raskt få dem på din nye WordPress-blogg. Du må installere en plugin som vil ta seg av det.

Vi anbefaler vanligvis ikke utdaterte plugins, men denne er fremdeles bra for jobben.

 1. Gå til Plugins -> Legg til nytt
 2. Søk etter “Importer eksterne vedlegg”
 3. Installer og aktiver plugin-modulen
 4. Gå til Media -> Importer vedlegg

Hvis det er noen bilder som importøren ikke har importert ennå, kobler plugin-modulen dem på siden. Alt du trenger å gjøre her er å klikke på “Importer vedlegg nå” -knappen. Plugin-en kan importere 50 bilder samtidig, så la det ta litt tid til alle bildene blir lagt til i biblioteket.

Feil URL-er

Noen ganger kan brukere importere bildene sine til mediebiblioteket uten problemer. Men for at bildene skal vises riktig, må de peke på riktig adresse. I noen tilfeller, selv om bildene er på din nye vert, kan innlegget og sidene dine fremdeles prøve å laste de gamle (som finnes på den gamle Blogger-bloggen).
Velvet Blues oppdaterte URL-er

 • Gå til Plugins -> Legg til nytt
 • Søk etter “Velvet Blues oppdaterer nettadresser
 • Installer og aktiver plugin-modulen
 • Gå til Verktøy-> Oppdater nettadresser for å konfigurere plugin-innstillingene

På innstillingssiden må du oppgi den gamle URL-adressen din (for eksempel https://yourblog.blogspot.com/) og den nye nettadressen (for eksempel https://yournewsite.com/). Du kan la resten av innstillingene sjekkes som standard. Kontroller nettadressene og andre innstillinger, og klikk knappen “Oppdater nettadresser nå”.

Plugin-en vil deretter søke etter alle forekomster av den gamle URL-en din og bytte dem til den nye. Du blir ferdig om et minutt, og alle nettadressene blir oppdatert til den rette.

Hva du skal gjøre videre?

Sidebilde

Bloggen din er endelig fullstendig flyttet fra Blogger til WordPress. Forhåpentligvis har du sjekket det, og alt fungerer bra fra første gang. Hvis ikke, foreslår vi at du går gjennom trinnene en gang til for å se om du gikk glipp av noe. Hele migrasjonsprosessen er ikke veldig krevende, men det tar definitivt tid og tålmodighet å fullføre.

Hvis alt gikk greit for deg, er det du kan gjøre videre:

 • Hold den gamle bloggen din på Blogger live. Ikke slett den fordi viderekoblingen ikke fungerer
 • Kontroller de importerte innleggene for feil. Noen ganger kan formatering av et innlegg bli rotet slik at du må fjerne unødvendige mellomrom eller ødelagte koblinger
 • Begynn å utforske WordPress og lære mer om det
 • Søk etter et WordPress-tema som vil representere bloggen din. Ikke glem å redigere Theme Functions-filen hvis du endrer tema
 • Sjekk noen av de beste programtilleggene du kan installere

ofte stilte spørsmål

Faq Image

Kan jeg slette Blogger-bloggen min etter å ha flyttet til WordPress?

Ja, du kan slette den gamle bloggen din, men det er ikke noe vi vil anbefale. Hvis du sletter den gamle bloggen, fungerer ikke omdirigeringene du har gjort, og du kan miste besøkende. Fordi Google og andre søkemotorer fremdeles vil ha de gamle nettadressene dine indeksert, vil det være folk som vil snuble på de gamle innleggene dine. Hvis du sletter den gamle bloggen, vil de menneskene se en ikke-eksisterende side, og du vil miste dem i stedet for å omdirigere dem til den nye bloggen.

Faq Image

Hva vil skje hvis jeg endrer URL-strukturen?

Å endre permalinkstruktur er opp til deg. Du kan endre strukturen til hva du vil, men for å holde best mulig ut av SEO og for å holde besøkende som kommer til det nye nettstedet ditt, foreslås det sterkt at du holder permalinkstrukturen så nær den på Blogger som mulig.

Faq Image

Jeg endret WordPress-temaet mitt, og nå fungerer ikke omdirigeringen. Hva å gjøre?

Siden koden må legges til Theme Functions-filen (function.php), må du kopiere koden tilbake til temaets function.php hver gang du aktiverer et nytt WordPress-tema. Hvert tema har sine egne features.php-filer, så du må kopiere koden en gang til.

Faq Image

Kan jeg fortsatt bruke mitt gamle domenenavn etter overføringen?

Dessverre er det ikke mulig. Hvis du brukte det gratis domenet på Blogger (for eksempel https://yourblogname.blogspot.com), kan du ikke bruke det samme domenet for den nye WordPress-bloggen. Men hvis du hadde brukt et tilpasset domenenavn som du måtte registrere separat (for eksempel https://yournewsite.com), kan du peke domenet til den nye bloggen din uten problemer.

Faq Image

Vil innlegg som jeg skriver i WordPress være synlige på Blogger og omvendt?

Nei. Hvis du fortsetter å skrive nye innlegg i WordPress, vil oppføringene bare være synlige på det nye WordPress-nettstedet. To nettsteder er ikke tilkoblet; du har nettopp overført alt fra Blogger til WordPress, men de to nettstedene er fremdeles noe helt annet. Hvis du logger deg på Blogger og skriver et innlegg der, vil det ikke være synlig på WordPress med mindre du eksporterer det igjen.

Faq Image

Etikettene mine ble kategorier og ikke koder. Hvordan bytte dem?

Noen ganger kan Blogger-etikettene dine konvertere til kategorier, og ikke koder som du måtte ønske. Hvis du vil bytte, er det en plugin som vil løse problemet ditt om et sekund. Gå til Verktøy -> Importer og velg Kategorier og taggkonverter. Installer den, aktiver og kjør plugin-modulen. Konverteren viser deg en liste over kategorier du kan konvertere. Velg de du vil konvertere, og klikk på “Konverter” -knappen.

Faq Image

Kan du hjelpe meg med å overføre bloggen min fra Blogger til WordPress?

Ja vi kan. Vi kan faktisk gjøre hele migrasjonen for deg! Se mer informasjon om Blogger til WordPress-tjenesten.

Konklusjon

Det er ikke så vanskelig å flytte en blogg fra Blogger til WordPress selv om du er en nybegynner. Men som du kan se fra denne lange guiden, tar det definitivt tid å fullføre hvert trinn. Det kan bli irriterende, men ikke gi opp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map