Sådan starter du en podcast

Hvis du nogensinde har ønsket at starte en podcast, ville det nu være det perfekte tidspunkt at gøre det. Mediet er varmere end det nogensinde har været og vokser fortsat i lynhurtigt tempo. Desuden foretrækker folk at lytte til lydindhold frem for at læse det.


Spekulerer du på, hvordan man starter en podcast? Du er kommet til det rigtige sted.

Der er så mange grunde til at starte en podcast, dvs. at vokse din virksomhed, komme i kontakt med mennesker i din niche, skabe et forhold til dit publikum og selvopfyldelse, for at nævne nogle få.

Fra januar 2020 er der over 1 million podcasts tilgængelige med over 30 millioner podcast-episoder at lytte til. Disse numre kan være skræmmende, men bevæbnet med de rigtige værktøjer og information, vil det ikke være svært for dig at skabe en niche for dig selv i podcasting.

Mange virksomheder opretter en podcast for at markedsføre deres produkter og tjenester. Men selvfølgelig lykkes nogle podcasts, mens andre ikke er velkendte i branchen. Kvaliteten på dit show kan gøre hele forskellen. Lyttere leder efter et spændende og underholdende show, der får dem til at vende tilbage til det hver uge efter den seneste episode – lever den, og du kan nemt tjene penge og finde prestige med podcasting.

Nedenfor er en omfattende ”hvordan man laver en podcast” guide til alt hvad du har brug for, sammen med nogle tip, til start af en vellykket podcast. Her er en liste over trin til at starte din egen podcasting-rejse i år.

Contents

Sådan starter du en podcast i 9 nemme trin

 • Trin 1: Vælg et emne, du elsker
 • Trin 2: Vælg en podcast-titel
 • Trin 3: Skriv en lydbeskrivelse
 • Trin 4: Få dine illustrationer oprettet
 • Trin 5: Planlæg dine episoder
 • Trin 6: Vælg din podcast-hosting-udbyder
 • Trin # 7: Forbered og lav en optagelse
 • Trin 8: Publicer en episode
 • Trin 9: Send til mapper

For at springe over den grundlæggende introduktion skal du bruge nedenstående link:

Gå til afsnittet “Trin # 1: Vælg et emne, du elsker”

3 almindelige podcasting myter

Det kan være en skræmmende opgave at starte en podcast. Så for at sætte dit sind roligt, lad os debunk de tre mest almindelige podcasting-myter, der forhindrer folk i at lave en podcast.

Podcasting er dyrt

Podcasts er gratis at oprette og lytte til. Alligevel behøver du ikke købe den bedste podcast-optagelsessoftware eller det dyreste udstyr for at starte din podcasting-karriere. Hvis du snart vil starte, er alt hvad du behøver, en mikrofon, hovedtelefoner og lydredigeringssoftware, der producerer en podcast af høj kvalitet. Når du begynder at blive mere erfaren, eller din podcast begynder at tiltrække et større publikum, kan du opgradere til bedre udstyr. Du kan bruge gratis redigeringssoftware som Audacity og vælge en gratis podcast-hostingplatform for at komme i gang på din rejse uden at bryde banken.

For podcast skal du være en teknisk person

Slet ikke. Du behøver ikke at være en teknisk ekspert for at vide, hvordan du starter en podcast. Med teknologiske fremskridt kan vores smartphones og computere stort set gøre alt for os. For en nybegynder er det ikke så svært at oprette en podcast. Alt hvad du behøver er en vis fortrolighed med dine gadgets, og så går du! Du kan uddanne dig selv om processen og oprette en tjekliste over det væsentlige, før du opretter en podcast.

Ingen vil lytte til din podcast

Du bør ikke starte podcasting med den eneste grund til at samle et stort publikum. Hvis dette er målet med din podcast – at tiltrække flere lyttere og tjene – så stiller du dig op til en skuffelse. Du skal være lidenskabelig omkring din podcast og begejstrede for at dele din viden og ideer med verden. Lad ikke frygt for ikke at nå ud til flere mennesker forhindre dig i at gøre noget, du er begejstret for. Ved at lægge større indsats i dine podcasts og levere nyttigt indhold kan du samle et større publikum på ingen tid.

En hurtig primer – Sådan starter du din egen podcast

Alt i alt er der fire enkle trin til at starte en podcast. Jeg forklarer disse trin mere detaljeret lidt senere, men for nu bliver jeg bekendt med disse trin. Når du har mestret disse, vil du være i stand til at starte din podcast om nogle få dage, måske endda et par timer.
Her er nogle grundlæggende for at hjælpe dig med at forstå nøjagtigt, hvordan fungerer podcasts:

Start med forberedelsesarbejde

Lige før du nogensinde kommer ind i faktisk produktion og teknisk arbejde, skal du finde ud af, hvad din podcast vil handle om. Vælg også en passende titel, emne og format lige i starten.

Optag episoden / lydfilen

Hver episode af dit show vil være en separat lydfil, der kan gøres tilgængelig i forskellige formater. MP3 er det bedste valg, da det giver en balance mellem kvalitet og filstørrelse.

Upload filer til podcast-hosting og få dit RSS-feed

Podcast-værten er formidleren mellem din podcast og dit publikum. Efter at have leveret beskrivelsen og offentliggjort de relevante illustrationer, publiceres podcasten på hostingtjenesten. Du modtager din podcast’s RSS-feedlink fra værten.

Indsend dit RSS-feed til podcast-mapper

For at få eksponering og publikum for din podcast kan du distribuere den offentliggjorte lydfil (RSS-feed) til forskellige podcast-mapper, såsom Spotify, iTunes osv., Hvor abonnenterne direkte kan se dem.

Sådan fungerer podcasts

Trin 1: Vælg et emne, du elsker

Ligesom at blogge, skal du vælge en niche til din podcast, der giver information, der er meget efterspurgt hos lytterne. Men inden du vælger et emne, skal du indse, at lyttere bruger podcasts til ekspertrådgivning, og du skal have et godt kendskab til din niche. Så mens du brainstormer til et unikt emne, skal du tage dine lidenskaber med i betragtning, overveje, hvem dit publikum ville være, og hvilken type show, de ville nyde. At overveje sådanne spørgsmål og udtænke en plan for hver giver dig en konkurrencefordel i forhold til andre podcasters – og kan hjælpe med at udvide dit publikum.

Når du har bestemt den specifikke niche, du vil tale om, er du et skridt tættere på at starte en vellykket podcast.

Trin 2: Vælg en podcast-titel

En podcast-titel kan hjælpe lytteren med at forudse indholdet og formålet med din podcast. Vi foreslår, at du tænker over at vælge en titel til din podcast.

Du er fri til at vælge en titel, der bedst passer til dit publikum. Her er et par ting, du skal overveje, når du brainstormer til den perfekte titel. Har du nogensinde undret dig over, hvordan man gør en podcast let tilgængelig for lytterne? Du skal medtage nøglesætninger, der er relevante for titlen. Dette vil hjælpe din podcast med at blive mere synlig på søgemaskiner. Titlen skal også være egnet til sociale mediehåndtag og domænenavnet på din podcast, så dine lyttere let kan finde dig på de mest populære podcast-platforme.

Der er tre hovedindstillinger til at vælge en titel til din podcast.

Det smarte navn

Du skal tænke på en passende titel til dit show, der er iørefaldende og alligevel forståeligt på samme tid. Husk, at folk skal kunne finde det, når de søger efter oplysninger om dit valgte emne. Du skal også prøve at indarbejde en beskrivelse i titlen, da uden stort indhold, der ikke er noget punkt med en titel, uanset hvor god den er.

Det beskrivende navn

Det betyder, at du blot kan navngive showet for det, det handler om. For eksempel kan en personlig træner’s podcast kaldes ‘The Fitness Podcast’, der perfekt fremhæver podcastens niche. Men du skal undgå at bruge lange navne, fordi du vil sige navnet ganske ofte i din podcast.

Brug dit navn

Dette er den perfekte metode til at navngive din podcast, men kun hvis du allerede har et stort publikum. Hvis din podcast er baseret på noget historisk emne, og du bruger dit navn i titlen, vil publikum tænke, hvem er det? Og gå videre fra din podcast.

Trin 3: Skriv en lydbeskrivelse

Du skal skrive et beskrivende afsnit om indholdet i dit show for at lokke lyttere. Dette vil hjælpe dem med at beslutte, om de vil se showet og holde sig rundt.

I beskrivelsen har du fuld frihed til at lege med nøgleord og sætninger, som din målgruppe muligvis kan bruge til at finde en podcast på din valgte niche / emne. Beskrivelserne skal være tiltalende, så dit publikum føler sig tvunget til at klikke og lytte til din podcast. Du skal starte med noget, der betyder noget for dit publikum ved at give lidt information i beskrivelsen, hvorefter de skal være nysgerrige efter at sidde gennem hele podcasten. Eller du kan tale om dig selv og gøre det tydeligt for dem, at du er nogen, der er værd at lytte til. Du kan frit tilføje legitimationsoplysninger eller ethvert andet bevis, der viser din autoritet til et emne. Og føl dig fri til at dele dine legitimationsoplysninger på sociale medier, hvis de er værdige.

Du kan skrive en beskrivelse til din podcast, så du har plads nok til at skrive, hvad al din podcast handler om, og hvorfor det er værdigt.

Trin 4: Få dine illustrationer oprettet

Podcasten kræver nogle illustrationer eller et firkantet billede, der repræsenterer dit show og den niche, den tilhører. Selvom de fleste podcasts ligger i lydmediet, er det visuelle medium lige så vigtigt.

Dette er den første ting, dit publikum ser i podcasting-biblioteket, før de vælger at lytte til noget af dit indhold. Kunstværket eller dit logo er ansigtet på din podcast. Så sørg for, at det griber opmærksomheden fra dine lyttere og får dig til at skille sig ud fra konkurrencen. Hvis du overvejer at placere dit show på Apple Podcasts, giver billedet det en bedre chance for at blive vist i det meget synlige afsnit i iTunes, dvs. afsnittet ‘Hvad er varmt’. Logoet skal være mindst 1400 x 1400 pixels og en maksimal størrelse på 3000 x 3000 pixels i JPEG- eller PNG-format. Optimer dine billeder til mobile enheder ved at komprimere billedfilerne.

Så invester i et godt logo til dit show for at tiltrække flere mennesker til din kanal.

Trin 5: Planlæg dine episoder

Forplanlægning er en væsentlig del af podcasting, da oprettelse af dem kan være en meget stressende proces. Hver podcast skal forudplanlægges med en skræddersyet tilgang til at sikre, at kvaliteten forbliver konsistent gennem hele showet.

Her er nogle ting, du skal huske på, når du planlægger en episode til din podcast:

Vælg et podcast-emne

Du skal være lidenskabelig med det podcastemne, du vælger, så det kan give værdi for publikum. Du skal også have et vist niveau af viden eller ekspertise inden for den bestemte niche for at markedsføre din podcast på den rigtige måde.

For at vælge et emne, som du vil tale om, skal du have en generel idé om, hvad du planlægger at diskutere. Jo mere du ved om dette emne, desto bedre bliver resultaterne af podcasten. Du kan undersøge andre podcasts ved at lytte til så mange som muligt og lære om en bestemt niche, den tone, som de fleste podcasters vælger at vedtage, og lydkvaliteten at sigte mod. Du skal også overveje tendenserende emner og sigte mod at arbejde omkring dem for at levere, hvad præcist dit publikum ønsker.

Vælg et podcast-format

Strukturen af ​​din podcast er kritisk. Her er et par podcast-formater at vælge imellem:

 • Interview stil – Det er det mest populære format i dag, da hver episode introducerer lytteren til spændende og inspirerende mennesker fra en bestemt niche. Dette format er generelt uskriptet og fritflydende og kræver minimum redigering.
 • Nyheder og aktuelle begivenheder viser – Formatet fokuserer på sport, politik, teknologi eller ethvert andet hott emne, der giver dig mulighed for at give frisk indhold uden stopper til dine lyttere.
 • Multi-host show – En podcast med mere end to personer skaber intriger og kan være meget underholdende med en samtale tone. Der vil være mindre pres på dig, da ansvaret for at præsentere stort indhold til dit publikum er delt mellem alle værter.
 • Solo stil – I disse podcasts kan du fortælle en historie i hver episode, der er relevant for emnet for din podcast. Det kan være i enhver tone, så længe indholdet er pædagogisk eller motiverende. Ved lejlighedsvis at invitere en gæst til showet, kan du lokke publikum og engagere dem i din podcast.

Bestem podcastlængden

Du skal respektere dit publikums tid og indstille en rimelig episodelængde, der er konsistent i hele serien.

20 minutter er generelt den ideelle episodelængde til en podcast, da de fleste mennesker lytter til podcasts, mens de pendler til og fra arbejde. Men hvis dit publikum ønsker mere, kan du vurdere statistikken og finpusse din podcast-længde. Vælg et underholdende format, som at interviewe forskellige mennesker eller vedtage et andet tempo til din podcast for at holde publikum tilsluttet. Ved at tilføje variation til din podcast er længden af ​​en episode ikke vigtig, da dit publikum vil nyde dit indhold. Det eneste, der bestemmer længden af ​​en episode, er arten og kvaliteten af ​​din podcast. Så tænk over det, før du beslutter dig for, hvor lang tid hver episode skal være.

Podcast tidsplan

Dette bestemmer, hvor hyppigt du lægger nye episoder med. Det er vigtigt for succes med din podcast, da det giver dit publikum mulighed for at forblive tilsluttet og ivrigt vente til næste afsnit.

Statistik viser at en podcast, der udsætter nye shows ugentligt, vokser med en meget hurtigere hastighed end dem, der offentliggør på nogen anden tidsplan. Så du skal producere frisk materiale regelmæssigt for at imødekomme dit publikums forventninger. Du skal også holde dig til en kalender, der hjælper dig med at organisere dit indhold, så det opfylder kravene fra dit publikum.

Trin 6: Vælg din podcast-hosting-udbyder

For at synliggøre din egen podcast i det digitale rum, skal du tilmelde dig et hostingfirma. Det er platforme, der gemmer dine filer og giver adgang til dine lyttere, til at downloade og abonnere på din podcast.

Podcast-hostingplatforme giver forskellige funktioner og muligheder, men de følger en lignende metode til at gemme lydfiler. For at vælge den rigtige service skal du evaluere fem kriterier, der hjælper din podcast med at vokse. Disse inkluderer lagringskapaciteter, webstedsintegrationer, målgruppeanalyse, monetiseringssupport og sociale delingsfunktioner. Omkostningerne og abonnementsgebyret for hver hostingtjeneste varierer afhængigt af de funktioner, den leverer. For frynsegoder som ubegrænset lagerplads eller et webdomæne, skal du muligvis betale mere end det sædvanlige gebyr.

Her er nogle af de mest populære og pålidelige muligheder for din podcast:

BuzzSprout

BuzzSprout-startside

Det er den bedste podcast-hostingplatform derude, som gør tingene let for alle nye podcasters. Det har et simpelt dashboard og interface, der giver dig mulighed for at få din podcast op og køre på kort tid.

BuzzSprout besidder alle de funktioner, du har brug for for at annoncere dit indhold på Internettet. Dens grundlæggende plan starter ved $ 12 om måneden og tilbyder også en gratis mulighed for at være vært for episoder i 90 dage.

PodBean

PodBean-hjemmeside

Det er en anden podcasting-løsning med ideelle værktøjer til at hjælpe dig i alle faser af podcastproduktion. Med fantastiske prisplaner og brugervenlige funktioner til nye podcasters, kan du ikke gå galt med denne service.

Med $ 9 pr. Måned, der faktureres årligt, får du adgang til ubegrænset lagerplads og båndbredde, websteddomæne, omfattende lytteranalyse og en iPhone- eller Android-app.

Transistor

Transistor hjemmeside

Det er et relativt nyt podcast-hostingfirma, men har lavet et helt navn på sig selv på kort tid. Bortset fra at være vært for dine lydfiler, har det fremragende værktøjer til monetisering og analyse. Derudover kan du også være vært for flere podcasts, tilpasse din afspiller og oprette et smukt websted.

Med transistors primære fokus på at vokse dit publikum, giver det dig mulighed for at importere din podcast fra en anden podcasting-platform uden problemer. Det giver dig mulighed for at teste deres funktioner med en gratis 14-dages prøveperiode, hvorefter den opkræver brugere $ 19 – $ 99 pr. Måned.


Du er velkommen til at tjekke vores bedste guide til podcast-hosting, hvis du ønsker at udforske flere muligheder.

Trin # 7: Forbered og lav en optagelse

Optagelse af podcasts i høj kvalitet kræver indsats og forberedelse både til indholdet og for at opsætte lyd / video til en podcast.

Forberedelse af en plan

Den første ting, du skal gøre, er at finde ud af en plan for dit indhold. Du er nødt til at henvende dig til podcasten med troen for at gøre den omfattende med kvalitetsinformation, der holder dit publikum engageret.

Ligegyldigt hvad formatet på dit show er, skal du forstå den type indhold, som dit publikum ønsker. Derefter skal du for hver episode vurdere, hvilke spørgsmål dine lyttere stiller, hvilke problemer de har brug for at adressere, og hvilke oplysninger de ikke kan få andre steder, men din podcast. Når du har fundet løsninger på disse spørgsmål, skal du forberede et script til hele episoden.

Oprettelse af et episodescript

Podcastere er ofte ikke enige om processen med at skrive et script til en podcast. Om det skal være detaljeret eller give et enkelt overblik afhænger af indholdet af din podcast. Et detaljeret script kan hjælpe dig med at oprette en værdipakket episode, der dækker hver eneste ting med små chancer for fejl; det fjerner ofte spontanitet og ændrer formatet på din podcast.

For et lettere script er bare en samling af kuglepunkter nok til at skabe en spændende podcast. Men ulempen med et lettere script er, at du måske glemmer de vigtigste punkter og begynder at gentage dig selv. Hvis du spørger os, tror vi, at en enkel løsning er at starte med et detaljeret script og langsomt indsnævre det for at gøre det mere meningsfuldt og effektivt. Med praksis vil du være i stand til at finde den rigtige balance mellem din optagestil og den type script, du skal oprette.

Optagelsesudstyr

Hvis du vil optage en podcast af høj kvalitet, skal du bruge det bedste podcast-udstyr. Der er mange ting, du kan købe for at oprette en podcast uden at bruge store mængder penge. Her er alt hvad du har brug for for at starte en podcast:

 • Mikrofon – Enhver mikrofon kan lade dig optage podcasten, men der er en bestemt kvalitetsstandard, som du skal overholde for at producere godt indhold. Lyttere kan fortælle forskellen mellem en lav og en mikrofon af høj kvalitet. Du kan slå mikrofoner op på internettet og vælge en i dit budget. For at holde tingene enkle kan du starte med en USB-mikrofon, der let kan tilsluttes din computer.
 • Digitale optagere – Disse enheder er nyttige, når du optager en podcast med andre personer, da det er svært at optage med mere end en USB-mikrofon tilsluttet en enkelt computer. Lydfilerne organiseres og gemmes automatisk på et hukommelseskort, som du derefter kan få adgang til fra din computer.
 • Computer – Enhver Windows-computer eller Mac fungerer på at optage, redigere og uploade podcasten. Hvis du vælger at optage direkte på din computer, skal den have de rigtige porte til USB-mikrofoner.
 • Hovedtelefoner – De er et vigtigt stykke hardware i din podcast-opsætning, der hjælper dig med at lytte til optagelserne, så du kan vide, hvad du præcist lyder til. De kan lade dig identificere forbedringsområder og ting, du kan ændre for at forbedre den samlede kvalitet af din podcast. Hovedtelefoner bruges også til telefonopkald, hvis du modtager opkald på en podcast for at engagere dig med dit publikum.

Optagelses- og redigeringssoftware

Den sidste komponent på listen over podcastudstyr er at vælge den rigtige podcast-optagelsessoftware. Følgende er nogle af de bedste podcast-software, du kan vælge til din podcasting-karriere.

 • Audacity – Det er en lydredigeringssoftware på tværs af platforme med kraftfulde funktioner. Folk har brugt platformen i årtier, da det er gratis at bruge i en begrænset tidsvarighed. Du kan bruge Audacity til at optage live lyd gennem en mikrofon eller digitalisere lydfiler fra ethvert andet medie. Det giver dig muligheden for at oprette 16-bit, 24-bit eller 32-bit lydbid. Lydklippene er også nemme at redigere. Men du kan ikke uploade podcasts direkte fra softwaren til en podcast-hostingtjeneste.
 • Adobe Audition – Det er specielt designet til podcast-redigering. Det har avancerede værktøjer, der inkluderer en baggrundsstøjreduktionsfunktion, avanceret komprimering og meget mere. Med en optagemulighed i høj kvalitet på mere end 32 numre er deres ikke meget, softwaren ikke kan gøre.
 • GarageBand – Det er et populært valg blandt podcastere, da det giver en lang række gratis podcast-optagelsessoftwarefunktioner. Du kan tage flere optagelser og vælge den bedste, der skal deles med et podcast-bibliotek. Den mangfoldighed af plugins, som indspillingssoftwaren tilbyder, giver dig mulighed for at lære at gøre en podcast endnu mere dynamisk og tiltalende for publikum.

Henter musik

Integrering af musik i introduktionen til hver episode af din podcast hjælper med at skille dit indhold fra hinanden og tilføjer det en smule flair til det. De er normalt korte voice-overs med musik, der introducerer podcasten, værten eller tagline for din podcast. Du kan optage den selv eller vælge enhver royaltyfri musik tilgængelig på Internettet.

Trin 8: Publicer en episode

At udgive episoder betyder at uploade lydfiler efter redigering af dem og give dem alle de nødvendige detaljer. Men inden du uploader dem til en podcast-vært efter eget valg, skal du passe på et par ting:

Rediger episoden

Redigering varierer afhængigt af længden på den lydfil, du har optaget, og hvor mange mennesker du havde på showet. Jo længere din optagelse er, jo mere tid vil det tage at redigere filen korrekt og placere den på et podcast-bibliotek. Når du er færdig med de nødvendige redigeringer, skal du polere introduktionen og udgangen af ​​dit show for at sikre konsistens i hele episoden. Husk, at redigering af lyd kræver en vis viden og praksis, og til sidst er dit mål at forberede den bedste lyd til en podcast.

Eksporter din MP3

Du skal offentliggøre dine podcasts på en hostingtjeneste i et MP3-format, især på platforme, der har begrænset båndbredde. Nogle podcast-værter opkræver ekstra, hvis du lægger større filer. Under eksportprocessen skal du derfor holde dine MP3-filer så små som muligt – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Når du har eksporteret MP3’en, skal du mærke den med metadata, såsom dit podcast-navn, logo, beskrivelse og websteds-URL. Dette vil sikre dig, at dit publikum får al den information, de har brug for om din podcast.

Publicer episoden

Når du har konverteret din fil til MP3 og valgt den rigtige podcast-hostingplatform, skal du uploade din podcast til den hostingtjeneste. Værten er linket mellem dig og podcast-mapper som iTunes og Google Podcasts. Du kan offentliggøre podcasten på værten, eller du kan planlægge den til at blive sendt på en senere dato. Hold din podcasttone professionel, men alligevel sjov at holde lytterne engagerede.

Trin 9: Send til mapper

Når du har offentliggjort din podcast, skal du vælge et podcast-bibliotek, der hjælper lyttere med at opdage, lytte og abonnere på dine podcasts. Du skal bare sende et RSS-feedlink, som du får fra podcast-hosten til det valgte bibliotek. Du kan vælge en eller flere podcast-mapper afhængigt af din strategi, men du skal vælge dem med omhu. Her er nogle af dine bedste muligheder:

iTunes

iTunes er det største podcast-bibliotek, så det bør være din første prioritet. Med sit kraftfulde søge- og kategorisystem bliver iTunes mere og mere populært til podcasts distribution. Det kan udsætte din podcast for nye lyttere og giver dem mulighed for at bedømme og gennemse dit show. Ikke kun indeholder populære podcasts, men det giver også placeringer på nye podcasts dagligt, hvilket gør det til et vigtigt bibliotek til dit podcast-show.

Hvis du vil lære mere om processen med at sende din podcast til iTunes, kan du henvise til de ofte stillede spørgsmål nedenfor.

Spotify

Det er en anden populær podcast-platform, der er vært for mange podcasts. Da der er så mange mennesker, der allerede bruger Spotify til musik, har de podcasts, der er sendt på Spotify, flere chancer for at få trækkraft og samle et stort publikum over tid. Det giver dig også et godt overblik over, hvem dit publikum er, og hvad de streamer mest, som vil hjælpe dig med at planlægge dine fremtidige episoder. Spotify blev oprettet til podcasters at blive opdaget, og med konstante opdateringer sørger denne platform for, at flere mennesker lytter til dit show.
Da du allerede har lært, hvordan du opretter en podcast, kan du tjekke vores ofte stillede spørgsmål nedenfor for at lære, hvordan du uploader din podcast til Spotify.

Google Play Musik

Google Play Musik har en dedikeret podcast-sektion, der hjælper sit publikum med at finde og opdage nye podcast-shows. Denne platform anbefaler podcasts til lyttere baseret på deres præferencer og hvad de allerede har ønsket. Derudover giver det lytterne mulighed for at sætte pause og hente nøjagtigt, hvor de slap i episoderne, uanset hvilken type enhed de bruger. Dette gør det til et nyttigt bibliotek til at nå ud til en omfattende målgruppe, der kan abonnere på dit show og downloade episoderne for at lytte offline.

Stitcher

Stitcher er det næststørste podcast-bibliotek og en anden fremragende platform, hvor din podcast kan opdages af mennesker. Det er derfor kun en mobilapp at lytte eller offentliggøre podcasts her; skal du have appen på din mobile enhed. Derudover giver Stitcher dig adgang til millioner af lyttere og en chance for at downloade statistikker som f.eks. Lytningstid eller månedlige aktive brugere. Mange mennesker lytter til shows på platformen, hvilket gør det til nøglen til din vækst, hvis du planlægger at holde fast ved podcasting et stykke tid.

Blubrry

Det er et podcasting-samfund, der giver podcasters magten til at tjene penge, nå flere målgrupper, få adgang til lytteranalyse og lyd- eller videopodcasts. Blubrry har en bemærkelsesværdig digital grænseflade, hvor du kan indsende din podcast, og lyttere kan lytte og abonnere på den. At få vist din podcast på denne platform vil blive betragtet som en fordel, og selvom du ikke beslutter at få deres tjenester, kan du bruge deres gratis konsultation.

SoundCloud

Det er en anden platform til at give din podcast mere eksponering, da den når 200 millioner unikke lyttere over hele kloden på tværs af alle enheder og platforme. Det har en smidig afspiller og abonnementsmodel, der fungerer perfekt for en podcaster for at få mere publikum. Hvis din podcast er centreret omkring et samfund, og du får masser af interaktion, kan denne platform muligvis være et godt sted at starte med.

Pocketcasts

Pocketcasts adskiller sig fra andre podcast-mapper med over 300.000 shows til lyttere, der kan søges efter forfatterens navn. Det har investeret meget i at designe platformen for at gøre opdagelsesprocessen lettere for lyttere. Derudover har det gjort et godt stykke arbejde med at tilbyde nye muligheder for podcast-lyttere, der konstant ser efter unikke shows. Derfor, som podcaster, giver platformen potentialet til at få adgang til et enormt antal lyttere og hjælpe lyttere med at opdage dit indhold.

FAQ

Hvad er en podcast?

En podcast er en serie digitale lydfiler, der er baseret på et specifikt tema eller emne, der er lagt ud på Internettet for folk at lytte til. I modsætning til radioprogrammer kan du lytte til podcasts, når og hvor du vil. Du kan få adgang til dem på en computer, tablet eller smartphone ved at streame eller downloade filen. Du kan også abonnere på forskellige kanaler og få en anmeldelse hver gang en ny episode uploades.

Hvorfor skulle du starte en podcast?

Podcasts er en fremragende måde at nå ud til folk på og komme i kontakt med et publikum. Selv de mest jordiske emner kan konverteres til spændende læringsoplevelser gennem en podcast. Selvom det lyder som en kompliceret proces, kræver podcasting meget lidt investering og er let at tage. En podcast giver dig mulighed for at levere kvalitetsinformation til dit publikum end nogen anden digital platform. Det giver en massiv mulighed for podcasters at vise deres ekspertise og færdigheder foran hele verden.

Et drev til at tale om emner, som du brænder for, er utroligt vigtigt, når du starter en podcast. Det hjælper med at opbygge en publikumsbase helt fra bunden og positionerer dig som ekspert i branchen. Når du øger din autoritet over det valgte emne, tiltrækker du flere og flere muligheder, såsom trafik til dit websted. Dette gør det lettere for dig at sælge dine produkter eller tjenester til et større publikum. Det er ingen hemmelighed, at det kan være hårdt arbejde at oprette en podcast, men et ønske om at dyrke langvarige forhold er relevant for at konvertere ideen om en podcast til virkelighed.

Hvor lang tid tager det at konfigurere en podcast?

Hvis du har det rigtige udstyr, og du har fundet ud af podcast-hostingplatforme og de mapper, du vil indsende til, kan en podcast-opsætning afsluttes om et par dage. Tidslinjen afhænger af dig, og hvor tidligt du vil konfigurere den.

Hvor meget koster det at starte en podcast?

Der er ikke et klart svar på, hvad din podcast vil koste dig, da det afhænger af den type udstyr, der er nødvendig til den podcast, du vælger, hostingplatform og det podcast-bibliotek, du vælger. Så længe du har en computer, kan du købe alt, hvad du har brug for for mindre end $ 100 og fremstille en podcast af høj kvalitet. For det bedste udstyr og en dyre hostingplatform kan du forvente at betale omkring $ 200 – $ 500 for en podcast af kvalitet. Det hele afhænger af dine krav, så lad ikke omkostningerne ved podcasting hindre din beslutning om at oprette en podcast. Husk, at det er dit indhold, der betyder noget i sidste ende.

Sådan starter du en podcast gratis?

Du kan starte en gratis podcast, hvis du allerede har en computer, bærbar computer eller smartphone og en internetforbindelse. Alt hvad du skal gøre er at planlægge din podcast, vælge en titel, begynde at optage med det udstyr, du har, skrive en fantastisk beskrivelse til det, optage din første episode og redigere. Derefter kan du distribuere den til en gratis podcast-hostingtjeneste, såsom Anchor, som derefter spreder den på et podcast-bibliotek. Du kan derefter tjene penge på dine podcasts gennem sponsorering, reklamer, affiliate marketing, crowdfunding eller donationer.

Hvilket udstyr har jeg brug for til en podcast?

Det nødvendige udstyr, du har brug for til en podcast, inkluderer mikrofoner, hovedtelefoner og en computer. Du skal investere i en god mikrofon, der kan oprette forbindelse til din computer eller bærbare computer via en USB-port. Der kræves hovedtelefoner for at kontrollere lydkvaliteten og redigere irrelevante lydbid fra din podcast. Bortset fra disse væsentlige ting, kan du købe mikrofonstativer, chokmontering, hovedtelefonforstærkere og miksere.

Hvor længe skal podcasts være?

Hvis du vil producere dagligt indhold, skal din podcast maksimale længde være mellem 10 – 15 minutter, men hvis du planlægger at uploade ugentligt, skal du gøre det 60 – 90 minutter.

Hvor uploader jeg min podcast?

Hvis du vil have din podcast til at blive hørt af verden, skal du vælge en hostingplatform, hvor du kan uploade den. Forskellige podcasters bruger forskellige hostingtjenester, fordi hver tilbyder unikke tjenester, priser og markedsføringsfunktioner – der er ikke en one-size-fit-all tilgang.

Der er flere podcast-hostingplatforme at vælge imellem; nogle tilbyder ekstra funktioner, mens andre er meget basale. Det skal i det mindste give dig mulighed for at tiltrække flere lyttere, dele din podcast på sociale medier og tjene penge på din podcast. Buzzsprout, Podbean og Transistor er nogle af de mest populære podcast-hostingplatforme med effektive funktioner.

Hvad er forskellen mellem en podcast-vært og podcast-bibliotek?

Du skal forstå formålet med et podcast-feed, før du følger forskellen mellem en vært og et bibliotek.

Podcast-feed er en reguleret form for indhold, der let vises af andre websteder, applikationer og mapper. Podcast-hostingplatformen efter dit valg opretter automatisk et feed til dig, der indeholder alle de nødvendige koder til dit indhold. Dette gør det muligt for brugere at gennemse alle titler, beskrivelser og få adgang til den rigtige lydfil, når de vælger at downloade en podcast. Podcast-værten giver dig et unikt feedlink til dit show, som du kan gå til det valgte bibliotek, dvs. Apple Podcasts eller Spotify.

Hostingplatformen og podcast-biblioteket er to forskellige steder, hvor førstnævnte udgiver showet og hjælper podcasteren med at føre det til et bibliotek. I modsætning hertil hjælper sidstnævnte med at afsløre showet for sit publikum og hjælper med at opbygge et samfund.

Hvor mange penge tjener podcastere?

Top podcasts kan nemt tjene mere end en million dollars om året. The Daily Podcast af The New York Times brutto over $ 10 millioner i reklame i 2018. På baggrund af det faktum, at virksomhederne brugte 497 millioner dollars på podcast-reklame, er der ingen at benægte det enorme pengeindtjeningspotentiale ved en vellykket podcast. Joe Rogan Experience-podcasten lager rundt $ 75.000 pr. Afsnit, mens ‘This American Life’ poser mindst $ 50.000 pr. afsnit.

Hvordan promoverer jeg min podcast?

At promovere og distribuere din podcast på den bedste podcast-platform er nøglen til en succesrig podcasting-karriere. Statistikker viser det 70% af lytteren kommer via iTunes og andre indbyggede apps. Så begynd at gøre en indsats for at få din podcast på iTunes og Google Podcasts.

Brug derefter kraften fra sociale medier til at sprede ordet om din næste episode. Opret delbare citater, del video- eller lyduddrag for at få publikum begejstrede og gøre Instagram-historier for at vise folk, hvad der foregår bag kulisserne for at intrige dem. Du kan også arbejde med podcatchere og aggregatorer, der samler og spiller podcasts for et stort publikum, som kan hjælpe dig med at finde flere muligheder. Nogle populære inkluderer Stitcher, Podcast Addict, og TuneIn.

Sådan uploades en podcast til Spotify?

Ja, det kan, og du skal sætte det der med det samme. Det fantastiske ved Spotify er, at det har et separat afsnit dedikeret til podcasts. Du skal blot oprette en konto, hvis du ikke allerede har en, opret en og kom i gang.

Klik på fanen ‘Kom i gang’, og klik derefter på den side, der siger ‘Tilføj din podcast.’ Du bliver muligvis bedt om at læse vilkårene og betingelserne, før du fortsætter med at tilføje din LLC (eller din podcast / virksomhedsnavn) og Klik derefter på ‘Fortsæt’. Derefter skal du indsætte dit RSS-feed. Når alle oplysningerne er korrekte, på højre side af siden, vil du se titlen på din podcast, dit logo og din beskrivelse. Du skal ‘Tilføj podcastinfo’ på siden, vælge dit land, sprog sammen med kategorien for din podcast og hostingudbydertjeneste. Klik på ‘Næste’ og gennemgå alle detaljerne. ‘Send’ og skal muligvis vente i 2 – 5 dage, før din konto er registreret på Spotify. For de fleste kontohavere udføres processen inden for få timer. Husk, at Spotify ikke sender dig en e-mail eller en meddelelse, når processen er afsluttet. Så du bliver nødt til at kontrollere fortegnelsen for at se, om din konto er oprettet eller ej. Så snart kontoen er oprettet, kan du begynde at uploade dine podcasts!

Sådan uploades en podcast til iTunes?

iTunes er endnu lettere end Spotify! Det er også den perfekte måde at sikre, at størstedelen af ​​dine lyttere får adgang til dine podcasts. Oprettelse af en konto og upload af dit indhold på iTunes er så simpelt som ABC. Sådan kan du komme i gang.

Når du har optaget din podcast, redigeret den og valgt den bedste podcast-hostingplatform, skal du hente dit RSS-feedlink eller URL og gemme alle data et sikkert sted. Download nu iTunes-appen, og opret en konto. Når kontoen er konfigureret, skal du uploade din podcast på Podcasts Connect og vente på godkendelse fra iTunes. Ja, det er det!

Hvordan lægger jeg min podcast på Stitcher?

Stitcher og TuneIn er andre platforme, som du kan bruge til hurtig podcast-uploads. De er lette at bruge, og med dem kan du udvide den cirkel af lyttere, du har til dine podcasts, og forbedre din synlighed. For at blive en sender på Stitcher, skal du blive en indholdsudbyder og oprette en konto. ‘Log ind’ på din nye konto, og klik på ‘Tilføj show’, der findes øverst på siden i navigationslinjen. Du bliver bedt om at tilføje dit RSS-feed og dele dine detaljer. Accepter betingelserne og tryk derefter på knappen ‘Fortsæt’. Sørg for at gennemgå dine oplysninger, inden du ansøger. Du bliver nødt til at vente på godkendelsen, der tager overalt mellem 3 – 7 dage. Stitcher-app godkender alle dens shows manuelt, så du skal muligvis vente lidt. Men ventetiden vil være det værd!

Hvordan uploader jeg min podcast på Google Play Musik?

For at indsende din podcast på Google Play Musik skal du besøge portalen og klikke på knappen “Tilføj en podcast”. Derefter skal du indsætte din podcast’s RSS-feed-URL og klikke på indsende. Når du har indsendt dit RSS-feed, skal du bekræfte ejerskabet via din e-mail, og sørg derfor for, at det er opdateret. Når det er verificeret, er du klar til at gennemgå og offentliggøre din podcast efter grundig kontrol. Hvis alt ser godt ud, kan du ramme “Publicer podcast” og derefter vente på, at nogen gennemgår det, før det leveres manuelt.

Hvordan uploader jeg min podcast på Blubrry?

Blubrry giver mulighed for at indsende podcasts i sit bibliotek gennem PowerPress-plugin, som er gratis, let at bruge og optimeret til alle dine podcasting-behov. Alt hvad du behøver er en titel, beskrivelse, nøgleord til Blubrry-sporing og webadressen til dit specifikke program. Når du har indsendt din podcast, skal du vente på godkendelse, hvor nogen vil gennemgå den.

Hvordan uploader jeg min podcast til PocketCasts?

For at starte Pocketcasts skal du bare gå til deres indsendelsesside, kopiere og indsætte linket RSS-feed i typeboksen og klikke på Send. Efter godkendelse får du vist et delbart link til at gå rundt, så folk ved, at din podcast nu er tilgængelig.

Hvordan uploader jeg mine podcasts på Soundcloud?

Det er ekstremt let at indsende din podcast på Soundcloud, som starter med at oprette en profil med en aktiv e-mail-adresse. Når du har udfyldt dine profiloplysninger, skal du tilføje en beskrivelse til dine podcast- og sociale medier-links. Gå til siden med indstillinger for indhold, og vælg en kategori og sproget på din podcast. Dobbeltkontrol af uploadindstillingen for upload, og gem ændringerne. Du kan nu indsende dine podcasts til SoundCloud.

Konklusion

Du kan lære, hvordan du starter en podcast og fortsætter med at køre den med alle de oplysninger, der er vist i vores guide. Begynd med en plan, vælg et tema til din podcast, og opsæt det nødvendige udstyr til at begynde at optage din podcast. Når du opretter en podcast, er det en god ide at være komfortabel med det udstyr, du planlægger at vælge for at undgå problemer under optagelse. Når du har produceret en episode, skal du vælge en podcast-hostingtjeneste og sende den til biblioteket for at nå ud til dit publikum.

Hvis du stadig har spørgsmål til at starte en podcast, skal du kontakte os i dag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked