Sådan ændres din webhostingudbyder

Introduktion

flag

Verdens første webhostfirma var Concentric, senere omdøbt til XO Communications


kage

Det første webserver blev lanceret den 6. august 1991

For at oprette et websted og for at dit websted skal være tilgængeligt online, skal du vælge en server, hvor det vil være placeret. Servere leveres af webhostingfirmaer, og hvis du begyndte at interessere dig for dette område for nylig, vil følgende guide være til nytte for dig.

Det vil være nyttigt for dig, hvis du først forstår, hvad webhosting faktisk er, hvorfor det er vigtigt, og hvad du har brug for at kigge efter i din hostingudbyder. Hvis du ikke gider med disse detaljer, er der en chance for, at du ikke får den bedste deal eller den bedste pakke.

Heldigvis er dette ikke verdens ende; folk skifter hele tiden deres webhost af forskellige grunde. Nogle er simpelthen utilfredse med hastigheden eller kvaliteten af ​​indholdsnetværkets distributionssystemer. Andre finder den samme servicekvalitet til en lavere pris eller med mere praktiske betalingsbetingelser.

Hvis du befinder dig i denne situation, er det et godt tidspunkt at se efter et bedre webhostingfirma. Overførsel af dit websted kan dog virke som en kompliceret opgave. Denne vejledning forklarer terminologien, problemerne og procedurerne med trinvise instruktioner, så du kan bevæge dig fremad med tillid.


loader

Overførsel af dit websted til en anden server kan udføres i fem trin.

Trin 1. Find en ny webhost

Brug tid på at undersøge webhost, før du vælger en ny tjeneste. Gå igennem online anmeldelser og feedback fra kunderne, se, hvilke slags tilbud andre hostingudbydere tilbyder, deres prissystemer, serverkonfigurationer, CDN osv..

diagram pie

Når du har fundet en passende ny udbyder, skal du overveje, at du på et tidspunkt i fremtiden måske beslutter at skifte fra denne hostingtjeneste. Af denne grund anbefales det, at du registrerer dit domæne til en tredjepartudbyder, da denne måde, hver gang du skifter webhost, vil dit domæne ikke blive påvirket.

Vores anbefalede hostingudbyder, Bluehost, tilbyder et særligt tilbud til vores besøgende, der inkluderer et GRATIS domænenavn. Hvis du ikke kan lide deres tjenester, tilbyder de en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Trin 2. Find og download dit websted

Det næste trin er at finde, hvor din tidligere vært har gemt dit websted. Derudover bruger dit websted muligvis flere databaser, så du skal se, om det er muligt at hente backup-mapper af dem også.

Når du har fundet filerne, skal du downloade dem til dit skrivebord, så du er klar til at give dem til din næste hostingudbyder.

Trin 3. Eksporter din webstedsdatabase

Som nævnt tidligere, hvis dit websted bruger yderligere databaser til formål såsom lagring af besøgende data eller styring af formularer, skal du hente dem og eksportere dem. Processen kan variere afhængigt af databasen, så det er bedst at udarbejde disse detaljer hos din tidligere hosting-udbyder. Værter tilbyder ofte phpMyAdmin som et værktøj til håndtering af både eksport og import af webstedsdatabaser.

Hvis du bruger cPanel (som du sandsynligvis er), er det ikke en så kompliceret opgave at eksportere en database. Du bruger phpMyAdmin, der er en oprindelig del af hver cPanel. Lad ikke de mærkelige navne, filer og databaser afskrække dig; selvom du ikke forstår alt, skal du stadig være i stand til at gøre det hele selv.

 1. Gå til https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin og log ind på din Bluehost-konto
 2. Find fanen “Database”, og åbn den
 3. Klik på phpMyAdmin-ikonet for at åbne grænsefladen
 4. Vælg en database
 5. Et sted midt i menuen finder du knappen “Eksporter”. Klik på det.
 6. Vælg “Hurtigt – vis kun de minimale indstillinger”. For at bruge brugerdefinerede indstillinger skal du vide en ting eller to om MySQL, så vælg dette kun, hvis du ved, hvad du laver. Ellers vil den hurtige mulighed gøre tricket.
 7. Eksport af hurtig hurtigindstillinger

 8. Hvis det ikke allerede er vist, skal du vælge “SQL” -formatet som det valgte format til eksporten.
 9. Klik på knappen “Gå” for at starte eksporten
 10. Vælg hvor du vil gemme filen, hvis du bliver spurgt (desktop eller en brugerdefineret mappe, som du vil huske; du har brug for denne fil senere, så ikke tab den)

Det var hurtigt, var det ikke? Din database er nu klar til at blive importeret til en ny vært.

Trin 4. Upload dit websted, og importer din database

Ligesom med eksporten, bliver du nødt til at udarbejde detaljerne med din vært. I tilfælde af at du har eksporteret din database til en SQL og derefter gennem phpMyAdmin, du kan bruge MySQL til at importere dit websted til din nye hosting-konto. Det er virkelig ikke så kompliceret, uanset hvilke værktøjer der bruges, og det er normalt noget, der tilbyder hostingudbydere på egen hånd.

Når man bruger et statisk websted (som folk i dag normalt kun bruger, når de har en enkel destinationsside til at vise deres forretning), er det lige så let at uploade alt på en ny vært som at uploade filer. I et af de foregående trin fortalte vi dig, at du skulle downloade alle filerne fra din tidligere vært. I dette tilfælde skal du bare uploade disse filer til mappen public_html på din nye Bluehost-konto, og du vil være færdig.
Du kan vælge en af ​​de to enkle muligheder for at uploade de nye filer.

Upload via File Manager

Hvis du leder efter en måde at gøre dette hurtigt på og bare vil overgå det med, kan du bruge Bluehost’s File Manager:

 1. Log ind på din Bluehost cPanel-konto.
 2. Find Filer, og vælg Filhåndtering
 3. Dobbeltklik på public_html for at åbne den
 4. Overfør alle de filer, du tidligere har downloadet, til denne mappe

Upload via FTP

Normalt bruges File Managers til at uploade eller ændre bare en af ​​filerne, når du simpelthen ikke har råd til at konfigurere FTP-klienter af en eller anden grund. For eksempel bruger du dette, når du har brug for at ændre noget på dit websted fra en offentlig computer, der bare ikke kunne vente på, at du kommer hjem.

Men hvad vi normalt foreslår, er at bruge en FTP-klient. Du kan hurtigt installere FileZilla, som er en gratis klient og oftest brugt af bloggere over hele verden, og oprette forbindelse til serveren ved hjælp af de loginoplysninger, du har modtaget efter tilmelding til den nye vært. Du har brug for FTP-servernavnet, dit brugernavn og din adgangskode.
Når du er logget ind, skal du kunne se din lille del af serveren, der indeholder alle mapperne. Det ser ud som en mappe på din computer, så det skulle ikke være vanskeligt at finde mappen public_html.

Find nu blot de tidligere downloadede filer, og træk & slip dem til mappen. Afhængig af filstørrelsen og hastigheden på din internetforbindelse kan det tage op til flere minutter at få alt overført. FileZilla vil informere dig, når alt er færdigt, så du kan navigere til dit domæne fra browseren for at se webstedet tilbage i aktion.

Dynamisk webside

Dynamiske websteder bruger databaser til at gemme masser af oplysninger, der er nødvendige for, at de kan udføre normalt. Hvis du bruger et brugerdefineret websted eller et af de populære CMS som WordPress, betyder det, at du også har databasen, hvilket betyder, at du er nødt til at overføre den sammen med filerne.

Ligesom du eksporterede databasen, kan du importere en via PhpMyAdmin:

 1. Åbn https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin fra din browser og log ind på din Bluehost-konto
 2. Find fanen “Database”, og åbn den
 3. Vælg phpMyAdmin-ikonet for at åbne grænsefladen
 4. Et sted midt i menuen finder du fanen / knappen “Importer”.
 5. Valg af databaseimport

 6. Klik på knappen “Gennemse” og find den database, du tidligere eksporterede. Sørg for, at du først pakker den ud, hvis databasen er zippet (du skal have .sql-filen klar)
 7. Importer database

 8. Klik på “Gå” -knappen og vent et par minutter

Hvis alt var i orden, skal du se en meddelelse som denne: “Importen er afsluttet, X forespørgsler udført.”

Bruger du et Content Management System som WordPress?

Hvis du bruger et indholdsstyringssystem som WordPress, Blogger eller Joomla, kan du gøre alt meget lettere med deres oprindelige migreringsindstillinger. For eksempel, hvis du er migrering af et WordPress-sted til en ny vært, kan du gøre alt med deres Import & Eksport-indstillinger, som giver dig mulighed for at overføre hele webstedet i løbet af få klik. Heldige dig!

brug

40,2% af verdens websteder er hostet af USA-baseret udbyder

Trin 5. Test dit websted

Når overførslen er gennemført og databaserne er importeret, kan du teste dit websted. Den bedste måde at gøre dette på er at bruge en midlertidig URL. Dette giver dig adgang til dit websted, selv når dit domænenavn ikke peger på den nye server.

For at finde din midlertidige URL skal du logge ind på dit kontoadministrationspanel. Klik derefter på “Kontotekniske detaljer.” Når du først er inde, skal der være et afsnit kaldet Temp. URL, med din midlertidige URL vist ved siden af. Alt hvad du skal gøre er blot at besøge denne URL og tjekke dit websted.

En midlertidig URL ser sådan ud: http: // ipaddress / ~ brugernavn

Udskift “ipaddress” med IP-adressen på din vært, og brugernavnet skal være det samme, som du bruger til at logge ind på din cPanel-konto. Glem ikke “~” før det.
For at finde din server-IP-adresse skal du logge på din cPanel en gang til. Find fanen “Statistik”, og klik på knappen “Udvid statistik”, der afslører ekstra information, inklusive IP-adressen på din delte hostingkonto.

Nu kan du teste dit websted på en midlertidig URL, mens du venter eller indtil dig opsæt navneservere at pege på dit gamle domæne.

Hvis dit websted ser ud og fungerer som forventet, så fantastisk! Vær imidlertid forberedt på at lave nogle mindre finjusteringer og ændringer, hvis noget er galt.

Vigtige ting at huske

klistermærker

Del efter land

Bluehost og Hostmonster

Når hele overførselsprocessen er afsluttet, og du har testet webstedet, er der en række ting, du skal gøre for at afslutte overgangen. Husk, at dette er nødvendige trin for at sikre, at dine gamle besøgende fortsætter med at besøge dit websted, såvel som for at være sikre på, at dit websted fungerer som planlagt. Så lad os begynde.

Informer brugerne om, at du flytter dit websted

Når du flytter dit websted, skal nedetiden være så kort som muligt. Det er ideelt, hvis brugerne næppe bemærker, at webstedet ikke fungerer. Du skal dog give en slags besked et par dage forud for tiden, både på dit websted og på dine sociale netværksprofiler. Du skal også se, at beskeden er synlig i driftsstop, så dine brugere vil vide, at webstedet skal sikkerhedskopiere rettidigt.

Skift DNS

Dette er en mindre detalje, der let kan overses. Når du har overført dit websted, skal du skifte din DNS-post til den nye server, hvor dit websted er registreret. Årsagen til, at dette er vigtigt, er, at en DNS-post er som et kort eller en instruktionsvejledning, der sikrer, at dine besøgende ankommer på den rigtige side. Hvis du ikke glemmer at ændre dette, bliver brugerne fejlagtigt sendt til en fejlside. Du skal hente en ny DNS fra din nye hostingudbyder og udskifte din gamle.

Når du har anmodet om at flytte dine DNS-poster, skal det tage et par timer, eller i nogle tilfælde en hel dag, før skiftet er afsluttet. Med andre ord, hvis dine besøgende klager over, at de ikke kan finde dit websted, skal du sørge for, at du har opdateret til din nye DNS.

Overvåg webstedets oppetid

Når der tildeles en ny DNS, er din overførsel stort set fuldført. Du vil overvåge din server’s oppetid nøje i de næste par dage for at sikre dig, at alt fungerer korrekt.

Det er vigtigt at ikke droppe din vagt, og at du bemærker, om der er problemer så hurtigt som muligt. Overvågning af dit webstids driftstid betyder naturligvis ikke, at du skal besøge dit websted hvert 5. minut; det betyder, at du bliver nødt til at bruge værktøjer og apps til at hjælpe med opgaven.

Nogle nyttige værktøjer, du kan stole på, er Pingdom, Uptime Robot og Monitor Us. Uanset hvilket værktøj du vælger, skal du kalibrere dem for at overvåge følgende elementer: Ping, HTTP, DNS Server og TCP-port.

Hostingtyper

Vær på udkig efter manglende links og forskellige webstedsstrukturer

Én ting, du virkelig skal være opmærksom på, når du skifter server, er det mulige tab eller placering af aktiver som grafik. Ændringen af ​​hostingmiljøet kan forårsage, at dette sker, og det er ikke usandsynligt, at du ser nogle 404 (ikke fundne) fejl. Så skal du bare være på udkig og overvåge dine 404-logfiler, så du kan se, om der er ødelagte links eller aktiver, der ikke fungerer. Når du finder dem, kan det være nødvendigt med en hurtig reparation eller udskiftning, og du er god til at gå.

En anden måde at tackle dette problem er at omdirigere fra en 404 side til en anden side, der allerede fungerer. Dette er ikke en løsning på problemet, selvfølgelig er det simpelthen et alternativ til at vise en 404 side.

Dette fungerer for både sider og mapper, så dine brugere har altid indhold at se på i stedet for en 404-fejl. Til sidst kan du bruge dette til din fordel og oprette en tilpasset 404-fejlside, som kan være morsom eller underholdende, måske ved at vise et sjovt billede eller et citat. På denne måde vil dine besøgende ikke være så tilbøjelige til at gøre indsigelse mod land på siden.

Her er et par tip, der kan hjælpe dig med at håndtere ødelagte links og 404 sider. For at få dem til at fungere skal du placere koden i .htaccess-filen.
Sådan kan du redigere .htaccess ved hjælp af FTP (FileZilla)

 1. Åbn FileZilla
 2. Log ind på din server
 3. Åbn public_html for at vise dine webstedsfiler
 4. Vælg .htaccess
 5. højreklik på det og vælg Vis / rediger eller download det til din computer

Hvis du ikke kan finde .htaccess-filen på din server, er chancerne for, at der ikke er nogen, eller den er simpelthen skjult. For at starte, skal du sikre dig, at “Vis skjulte filer (dotfiles)” er valgt, hvis du er logget ind på cPanel og ved hjælp af Filhåndtering, eller at du har “Kraft, der viser skjulte filer” valgt fra topmenuen i FileZilla. Hvis du stadig ikke kan finde filen, skal du oprette en ny i din public_html-mappe ved at højreklikke og oprette en ny fil med navnet “.htaccess”.

Derefter kan du bruge koden:

 • Definer en 404-side: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Omdiriger en side til den nye placering: Omdiriger 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Omdiriger en hel mappe til en ny placering: redirectMatch 301 ^ / category /? $ Http://www.example.com/new-category/

Når du har foretaget ændringerne, skal du gemme filen og uploade den tilbage til serveren ved at overskrive den gamle fil.

Skift af din e-mail

Igen er det at skifte e-mail noget, som folk ofte overser. Når overgangen til den nye webhost er afsluttet, er der tre forskellige måder at overføre din e-mail.

 • Hvis din e-mail er vært hos en domæneregistrator, kan du nemt flytte den. Alt hvad du skal gøre er at ændre (@) -posten og tildele den til den nye værts IP-adresse, der ofte findes i din nye værts kundeportal
 • Hvis dine e-mail-konti er vært hos en tredjepart, skal du gøre følgende. Sørg for, at dine MX-poster såvel som andre relevante poster, som din e-mail-udbyder anmoder om, er opdateret i den nye DNS. I betragtning af at du flytter din DNS til en ny udbyder, er det vigtigt, at du også flytter disse filer. Hvis du ikke flytter DNS, skal du naturligvis følge trin 1.
 • Til sidst, hvis dine e-mail-konti er vært hos den tidligere hosting-udbyder, kan du gendanne den eksisterende e-mail-konto, når du skifter til den nye udbyder. Du skal også konfigurere din nye e-mail-agent.
sandclock

De fleste webhotelleverandører lover 99,99% oppetid, men 99,90% oppetid er allerede 10 minutters nedetid pr. Uge

pris

Mange webhosteplaner har “skjulte omkostninger.” Selvom de lokker kunder med “pengene tilbage-garanti” -ordninger, men i tilfælde af at du ikke var tilfreds, kan webhostingfirmaer undgå at tilbagebetale dine penge eller blot forlænge dem

Webserver

Løftet om ubegrænset webplads og båndbredde er en hoax. Webhostingfirmaer sælger over deres servere, især delt webhosting, hvilket resulterer i dårlig ydeevne, længere servernedetid og regelmæssige tilbageslag

træ

Den mest pålidelige metode, vi bruger til at bestemme pålidelig hostingudbyder

Fakta lyver ikke. Hvis et markant websted har været vært af en bestemt udbyder i årevis, og dens ejer er helt tilfreds med de hostingtjenester, som den faktiske vært giver, er det klare bevis for, at den vært, vi taler om, er den rigtige.

Hvis du har brug for en mere detaljeret forklaring på, hvordan du udfører dette trin, så tjek dette guide.

Mulighed for en beskadiget database

Til sidst kan det ske, at dine data bliver beskadiget under overførslen. Der er ingen grund til at få panik, og der er adskillige løsninger på dette problem, men de er alle afhængige af selve platformen. Da den mest almindelige platform er WordPress, diskuterer vi nogle mulige løsninger til denne platforms database.

Hvis din WordPress-database er beskadiget, kan du prøve overførelsen igen, men du skal først deaktivere alle plugins. Hvis dette fungerer, skal du bare tænde plug-ins igen, når hele webstedet importeres. Desværre vil dette ikke være en levedygtig løsning, hvis du ikke kan få adgang til instrumentbrættet, så du skal muligvis prøve nogle af følgende muligheder:

 • Genoverfør databasen igen, og skriv den over den gamle.
 • Forsøg at identificere den nøjagtige placering af korruptionsfejlen, og upload den specifikke fil igen fra dit gamle sted.
 • Åbn filen for at sikre, at den peger på den nye server.

Sådan repareres en ødelagt WordPress-database

Nogle gange vil eksport og import af en database ikke gå så glat, som du ville. Men inden du mister sindet over det, kan du stadig prøve et par tricks for at reparere det.

 1. Log ind på din cPanel
 2. Åbn PhpMyAdmin
 3. Vælg databasen fra menuen til venstre
 4. Vælg database til reparation

 5. Når du har valgt databasen, skal du kontrollere, om du har den rigtige. En WordPress-database har alle tabeller mærket med wp_
 6. Vælg “Kontroller alle” -knappen i bunden af ​​skærmen for at vælge alle tabeller fra databasen
 7. Reparationsdatabase

 8. Vælg “Reparationstabel”
 9. Valg af reparationsdatabase

Det er alt hvad du kan gøre her. Efter reparationsprocessen skal du se en meddelelse, der bekræfter, at databasen blev repareret korrekt. Hvis du stadig ikke har formået at reparere databasen, kan du prøve en ting mere, og det er at ændre en wp-config.php-fil.

 1. Åbn FileZilla, og log på din FTP-server
 2. Find wp-config.php-fil
 3. WP Config

 4. Download det til din computer
 5. Rediger filen ved at åbne den i en teksteditor
 6. I slutningen af ​​filen indsættes dette: definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sandt);
 7. Definer Reparer WP-konfig

 8. Gem den ændrede wp-config.php fil og upload den tilbage til serveren via FileZilla og overskriv filen
 9. Åbn din browser, og gå til http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Klik på knappen “Reparer database”

Når reparationsprocessen er udført, vil du se statusmeddelelser om tabellerne i databasen, så du kan identificere, om noget blev ødelagt. Du vil også være i stand til at se følgende meddelelse: “Reparationer afsluttet. Fjern følgende linje fra wp-config.php for at forhindre, at denne side bruges af uautoriserede brugere.
definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sandt); ”

Så glem ikke at gå tilbage til filen, fjern den linje, du tilføjede, og gendan den igen.

I tilfælde af at ingen af ​​disse fremgangsmåder fungerer, bliver du nødt til at finde nogen, der er dygtig til at kode for at starte WordPress autodatabase-reparationsproces.

Lad supportteamet håndtere overførslen til den nye vært

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du foretager hele overførslen til den nye vært alene, eller du simpelthen ikke har tid til at spilde på sådanne tekniske forhold, som du ikke rigtig bryder dig om, kan du overlade alt til dygtige hænder af fagfolk hos Bluehost.

Nå, ja, du bliver nødt til at betale for overførslen. Men i dette tilfælde vil du være i stand til at slappe af, gå en tur eller suge lidt sol på din hud, hvis du er heldig nok til at bo tæt på stranden, mens supportteamet gør alt for dig.

Bluehost kan flytte webstedet til deres servere for dig, og det koster dig $ 149. 99. Denne pris inkluderer migrering af op til 5 websteder og 20 e-mail-konti. Ja, supportteamet tager sig af alle filer, databaser og alt det, der er vigtigt for, at dit websted fungerer og ser på samme måde, som det gjorde på den gamle vært.
Det betyder ikke rigtig, hvor du har vært for webstedet, hvis du vælger denne indstilling, men vær opmærksom på, at Bluehost i øjeblikket ikke tilbyder migrationssupport til forhandler-, VPS- eller dedikerede serverkonti.

En af de store ting ved dette er, at der ikke er nogen risiko involveret. Hvis du er klar til at starte migreringen til Bluehost, ved deres eksperter, hvad de gør. Selv med det i tankerne forstår de, at dit websted er vigtigt for dig, så de vil gennemgå alt og sørge for, at det er fuldt funktionsdygtigt, før du får fat i det.

Hvis du er klar til at starte migreringen til Bluehost, skal du se flere detaljer her.

Konklusion

Det er ikke et kæmpe besvær at skifte en webhostudbyder. Der er et par potentielle problemer, men intet, der ikke kan løses rettidigt.

Hvis du ikke er tilfreds med din webhostetjeneste, skal du ikke tøve med at finde en anden udbyder. Denne guide hjælper dig gennem processen med minimal nedetid og ulempe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked