Sådan flyttes din blog fra WordPress.com til WordPress.org

grundlæggere


Den allerførste version af WordPress blev lanceret den 27. maj 2003, hvilket gør det til en ældre webplatform end Facebook, Youtube & Twitter. Det blev frigivet af dets grundlæggere Matt Mullenweg og Mike Little dengang

Ser vi kun få år tilbage fra nu, var vi alle fascinerede af det faktum, at mere end 25% procent af alle websteder på internettet blev drevet af WordPress. Denne enkle kendsgerning virkede imponerende, men i dag er antallet steget, og nogle statistikker siger, at de kan takke deres eksistens til vores elskede WordPress.

Så det overrasker ikke, at selv du har startet dit websted på WordPress. Men hvad du måske ikke klar over det dengang, er, at der faktisk er to varianter af det populære CMS, og der er nogle ganske markante forskelle mellem de to, som du måske kun oplever et par uger eller måneder efter det første login.

WordPress.com er en kommercialiseret version, som er en god mulighed at starte med. Men når de første skridt er bag dig, og når du er klar over alle ulemperne med .com-varianten, vil du begynde at banke dit hoved mod væggen, fordi du ikke har startet din blogging rejse “den rigtige måde”. Du skal stadig ikke bekymre dig; at flytte din blog fra WordPress.com til en self-hostet version (også kendt som WordPress.org) er ikke et så stort problem.

markedsandel
WordPress reglerer CMS-markedet med mere end 60% markedsandel

Hvorfor det er en god ide at flytte din blog fra WordPress.com?

bluehost bar

En af de ældste webværter startede i 1996, Bluehost er blevet det største brand name når det kommer til WordPress hosting

Mens WordPress.com er et godt værktøj for begyndere, vil du før eller senere vokse ud af det. Platformen tillader simpelthen ikke, at du har fuld kontrol over dit websted, og det bliver normalt et stort problem for mange bloggere.

WordPress.com leveres med begrænsninger. Det vil sætte en mur mellem dig og din blog – den lader dig ikke vise den kreativitet, du kan opnå med en self-hostet version. Det lader dig ikke have alle de temaer og plugins (medmindre du betaler for at aktivere denne mulighed), og det vil være meget svært at tjene penge fra den blog, der er vært på WordPress.com. Deres Servicevilkår tydeligt angive, “Automattic forbeholder sig retten til at vise annoncer på din blog, medmindre du har købt en annoncefri opgradering eller en VIP-servicekonto.”

Forbered miljøet

En af de store ting, WordPress.com har gjort for dig, er hosting. Du behøvede ikke at bekymre dig om, hvor dit websted er, og hvem der er vært for det, fordi alt er blevet håndteret af teamet af eksperter på WordPress.com.

Men nu, når du starter en rejse på egen hånd, er det tid til at få den bedste hosting, du kan.

Og stol på os, når vi siger, at det at få den rigtige vært kan betyde en stor forskel i hele den tid, du arbejder på webstedet. Så få den bedste vært, du kan lige nu, og undgå problemer, du let kan have i fremtiden, hvis du beslutter at flytte fra en vært til en anden, bare fordi du skulle skynde dig at spare en buck eller to.

Få hosting og domæne

website hastighed

Undersøgelser viser, at et fald på 1 sekund i webstedets hastighed kan reducere din konverteringsfrekvens med 7%. En forsinkelse på 3 sekunder kan koste dig 50% af din trafik. Med Bluehost behøver du aldrig at bekymre dig om, at dit websted er langsomt, selv når der er meget trafik

Hvis du har undersøgt WordPress og hosting, er vi sikre på, at du er overvældet med informationen og det store antal valg. Antallet af mindre hostingfirmaer vokser som svampe efter foråret regn, og det bliver sværere og sværere at finde den der passer godt til dig.

Vi ved, det er svært at vælge den rigtige vært, så vi har gjort nogle tunge løft og testet nogle af de mest populære webhostingtjenester. Hvis du ikke har tid til at inspicere alle og enhver derude, anbefaler vi stærkt Bluehost, som har vist sig at være det mest pålidelige hostingfirma til WordPress-websteder.

Hvis du ikke har erfaring med at oprette hosting-konto, så lad os hurtigt vise dig, hvordan du gør det:

ur
Bluehost 24/7 ekspert support er altid der for at hjælpe, når du har brug for det via telefon, e-mail eller live chat

1. Besøg Bluehost – Klik på dette link og find knappen “Kom godt i gang nu”, der fører dig til næste trin

bluehost

trofæ
Bluehost vurderede som nr. 1 i webhosting for små virksomheder

2. Vælg en hostingplan – Bluehost giver dig flere muligheder at vælge imellem. Hvis dette er din første gang, du registrerer en konto, foreslår vi, at du går til Basic. Det vil være mere end nok at få dit websted i gang, og du kan stadig undersøge alle funktioner senere og opgradere planen, hvis det er nødvendigt.

ændre hosting plan

3. Pas på domænenavnet – Hvis du allerede har et domæne, vil du her kunne overføre det og tildele det til den nye blog. Hvis ikke, skal du blot indtaste det ønskede domæne, og Bluehost vil fortælle dig, om det er tilgængeligt. Det kan være svært at få det perfekte domænenavn, fordi der allerede er taget så mange, men lad Bluehost komme med nogle forslag, og glem ikke at læse vores guide om valg af et domænenavn til din nye blog.

domænenavn

mand
Bluehost er et af de mest pålidelige hostingfirmaer. I øjeblikket er det vært for mere end 2 millioner websteder. Gæt hvad? 850.000 af dem er blogs

4. Tilmeld dig Bluehost – Når du har overført eller valgt domænenavn, skal du indtaste dine personlige og faktureringsoplysninger. Ikke alles yndlingsdel, men du vil være færdig om et par minutter.

tilmeld dig bluehost

arm
Bluehost-datacenter kan prale med 90 petabyte

5. Vælg yderligere indstillinger – Vælg om nødvendigt nogle ekstra hostingindstillinger. Vi foreslår, at du tager 12-måneders hosting-mulighed, da det vil gøre prisen lavere, men det er helt op til dig. Du kan også fjerne markeringen af ​​alt andet, fordi du når som helst kan gå tilbage til din Bluehost-konto og vælge dem, hvis de bliver en nødvendighed.

yderligere muligheder

Installer WordPress

På dette tidspunkt bliver vi nødt til at antage, at du har forberedt din hosting-konto, og at alt er klar til WordPress. Hvis du har brug for et par minutter til at afslutte din konto, skal du tage din tid og få alt gjort. Denne guide venter på dig.

Hvis du har læst om WordPress, er du måske havnet på artikler, der viser dig en smule komplicerede måder at installere WordPress manuelt. Godt, med Bluehost er installation af WordPress lige så let som at trykke på et par knapper:

 1. Log ind på din Bluehost cPanel-konto
 2. Naviger til sektionen Websted
 3. Vælg “Installer WordPress”
 4. Klik på knappen Install
 5. Vælg domænenavnet du vil installere det i (i feltet ved siden af ​​kan du indtaste en undermappe som ‘blog’ eller lade det være tomt, hvis du vil have webstedets hovedside til at være bloggen)
 6. Klik på “avancerede indstillinger”, hvis du vil ændre e-mail-adresse, brugernavn og adgangskode til den nye WordPress-installation
 7. Læs licens- og serviceaftaler, og marker afkrydsningsfelterne, hvis du er enig i alt (du er nødt til at blive enig for at fortsætte)
 8. Klik på knappen Installer nu

Der er ikke meget mere ved det. Du har installeret WordPress og forberedt miljøet. Det er nu på tide at flytte din blog til WordPress, der selv er vært, så du kan begynde at arbejde som en professionel.

Lad os overføre din blog fra WordPress.com til WordPress.org

Vi kan nu fortsætte med overførslen og få din blog flyttet til den selvhostede WordPress-indstilling, som endelig vil sætte bloggen i dine egne hænder.

Eksporter din WordPress.com-blog

brændt cykel

Migrationsprocessen kan opdeles i to dele. Inden du kan importere alt til det nye hostingmiljø, skal du først eksportere den gamle blog og forberede filerne.

1. Log ind på din WordPress.com-blog

Log på

2. Åbn instrumentbrættet, og find Indstillinger -> Generelt -> Eksport

Her har du to muligheder. Vælg den første mulighed, som giver dig mulighed for at eksportere hele indholdet. Hvis du kun vil eksportere det specifikke indlæg eller sider, skal du vælge de små pilikoner ved siden af ​​knappen, der åbner nye indstillinger.

wordpress-org

Når du er klar, skal du klikke på knappen “Eksporter alle”, der begynder at forberede filen. Efter nogle få sekunder skal du få en bekræftelsesmeddelelse med downloadlinket. Klik på linket “download” for at få ZIP-filen, der indeholder en XML-fil med alle dine indlæg, sider, kommentarer, brugerdefinerede felter, vilkår, navigationsmenuer og brugerdefinerede indlæg.

eksportindhold

Hvis du vil eksportere dine medier (billeder, videoer, lyd og dokumenter), skal du vælge de anden indstillinger og gentage processen.

Og det er alt hvad du skulle gøre for at eksportere dit WordPress.com-sted. Du skulle have endt med den førnævnte XML-fil gemt på din computer (glem ikke at udpakke den fra ZIP-filen), som du skulle have forberedt til næste trin – import af dit websted til det nye miljø.

Importer din WordPress.com-blog

Tidligere viste vi dig, hvordan du får en hosting og installerer WordPress, og det er endelig tid til at gå til det nye
et miljø, så du kan opsætte det og gennemføre hele migrationsprocessen.

 1. Gå til dit nye domæne ved at navigere til https://yourdomain.com/wp-admin
 2. Log ind på dit nye sted (du skulle have oprettet brugernavnet og adgangskoden fra det tidspunkt, du installerede WordPress. Forhåbentlig har du husket legitimationsoplysningerne eller gemt dem et eller andet sted. Hvis ikke, skulle du have modtaget en e-mail med detaljerne, så tjek din indbakke endnu en gang.)
 3. På instrumentbrættet skal du finde Værktøjer -> Import

importere

Siden viser dig flere importværktøjer, der normalt bruges af brugerne. Du kan ignorere alle undtagen den sidste “WordPress” -indstilling. Disse værktøjer kommer normalt ikke op forudinstalleret med WordPress, så du bliver nødt til at klikke på det lille link “Installer nu” under indstillingerne.

Efter et par sekunder skal du se WordPress Importer værktøjet installeret og aktivt. Umiddelbart efter dette vil det lille link ændres til “Kør importør”. Klik på det; du bliver omdirigeret til en ny side.

import wp

Denne side viser et par detaljer om uploadgrænser. Bare hvis den fil, du tidligere har eksporteret, er større end den her nævnte grænse, bliver du nødt til at tage sig af den. Nej, ikke sved, det er ikke sådan et problem, hvis du er vært for webstedet med Bluehost, så slap af og lad os vise dig, hvordan du øger filoverførselsgrænsen i et par trin.

upload

Sådan øges filoverførselsgrænsen

Okay, lad os ændre denne grænse, så du kan importere bloggen uden problemer:

 1. Log ind på din Bluehost Kontrolpanel
 2. Åbn File Manager
 3. Valgte at gå til webroten og klikke på Start
 4. Rul i højre panel og find filen php.ini -> højreklik på den
 5. Vælg Kodediger i pop op-menuen
 6. Klik på Rediger i bunden af ​​pop op-vinduet
 7. Brug tastaturgenvejen til at åbne pop op-vinduet
 8. Windows og Linux: Ctrl + f
 9. Mac: Kommando (⌘) + f
 10. Skriv upload_max_filesize i søgefeltet, og tryk på enter
 11. Dette vil fremhæve upload_max_filesize = 50M. Skift 50M til den størrelse, du har brug for. For eksempel 256M
 12. Åbn Find-pop-up, igen og i søgefeltet felt indtast post_max_size og tryk på enter
 13. Fremhævet vil være post_max_size = 50M. Dette skal ændres til det samme nummer som det, der blev lagt til upload_max_filesize

min hjemmeside

Nu kan du fortsætte med upload. Afhængigt af din internetforbindelseshastighed og filstørrelsen kan det tage selv op til et par minutter, indtil filen importeres af værktøjet. Alt hvad du skal gøre her er at have tålmodighed. Hvis det er langsomt, skal du tage en kop kaffe eller din yndlingssaft og ikke genindlæse siden, indtil alt er klar.

Medmindre du ønsker en ny start, foreslår vi, at du importerer forfattere. Denne mulighed overfører alle de forfattere, du har haft på WordPress.com-bloggen. Hvis din OCD ikke tillader dig at gøre det, kan du stadig oprette nye forfattere og tildele dem de gamle indlæg. Der er ikke rigtig meget forskel, så det er helt op til dig.

tildele autorer

Du vil sandsynligvis også have dine vedhæftede filer importeret, så glem ikke at sætte en afkrydsningsfelt i “Download og importer filvedhæftninger”.

Når du har klikket på knappen “send”, skal du se en succesmeddelelse, der fortæller dig, at alt er gjort. Dette afslutter importen af ​​guiden.

Eksport og import af Blogroll-links

kort

Inden vi begynder med importprocessen, ved du endda, hvad Blogroll-links er? Hvis de links, der normalt findes på sidefeltet på dit websted, er den første ting, der krydsede dit sind, har du ret!

Selvom du kunne have haft nogen form for link der (dit websted, vens websted eller en populær blog, du kunne lide at læse), stak navnet fra den tidlige begyndelse, da bloggere brugte pladsen til at linke til deres venner og andre påvirkere.

Hvis du kun brugte et par links på dit gamle websted, kan du let springe dette trin over, da du kan indtaste disse links igen i en simpel tekstwidget og genskabe det hele. Men hvis du har mere end et par links og vil importere dem i stedet for at gå gennem kopien / indsæt mayhem, så lad os vise dig hvordan.

 1. Besøg din WordPress.com-blog ved at tilføje /wp-links-opml.php i slutningen
  http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php
 2. Gem filen ved at trykke på CTRL + S eller Kommando + S, hvis du bruger en Mac-computer
 3. Installer Links Manager-plugin (normalt anbefales det ikke at installere plugins, der ikke er blevet opdateret i så længe tid, men denne brugte simpelthen ikke nogen opdateringer, og det er helt sikkert at bruge)
 4. Når den er aktiveret, skal du se et nyt “Links” -menupunkt på WordPress-adminbjælken
 5. Gå til Værktøjer -> Importer
 6. Vælg Blogroll for at installere OPML-importøren
 7. Klik på linket “Kør importør”
 8. Vælg den fil, du har gemt på din computer tidligere
 9. Vælg knappen “Importer OPML-fil”
lyd
Blogrolls svarer til reklame og eksponering i hele blogosfæren. Derudover er blogs med mange indkommende links (især dem fra højkvalitetsblogs, der er klassificeret af Google PageRank) normalt rangordnet højere af søgemaskiner, hvilket kan bringe yderligere trafik til din blog

xml

Der skulle ikke være nogen problemer, og du skal se en succesmeddelelse, der fortæller dig, at importen er afsluttet. Og det er stort set det; kan du nu have de samme nøjagtige links, som du stolt har vist på din WordPress.com-blog.

Omdiriger gamle brugere, indstil til privat eller slet bloggen

retning

En omdirigering er en måde at sende både brugere og søgemaskiner til en anden URL end den, de oprindeligt anmodede om

Når det kommer til håndtering af den gamle WordPress.com-blog, har du tre muligheder. Du kan indstille den gamle blog til privat, så kun du (og de valgte du valgte under indstillingerne) kan se den. Du kan slette hele bloggen, eller du kan forlade bloggen online og omdirigere trafikken til den nye.

Vi foreslår den sidstnævnte mulighed, hvis du havde kørt en vellykket blog. Det giver dig mulighed for at beholde alle de regelmæssige besøgende, i stedet for at miste dem i meddelelsen “side ikke fundet”. Men hvis du kun har haft det i et par dage eller uger, og du simpelthen ikke har lagt nok indsats i det, kan du også gøre det privat eller slette det helt. Beslutningen skal virkelig være så let som det, så tænk ikke over det.

Sådan indstilles din, nu gamle WordPress.com-blog, til privat?

 1. Gå til dit WordPress.com og log ind
 2. Naviger til Indstillinger -> Generelt -> Privatliv
 3. Vælg “Privat (Dit websted er kun synligt for dig og brugere, du godkender.)
 4. Gem ændringer

privatliv

skinner
Omdirigeringer spiller en vigtig rolle inden for SEO, så det er vigtigt at vide, hvilke typer omdirigeringer der er, hvornår man skal bruge hvilke, og hvordan de måler sig mod hinanden. De tre mest anvendte omdirigeringer er:
301, “Flyttet permanent” – anbefales til SEO
302, “Fundet” eller “midlertidigt flyttet”
Meta Refresh

Sådan slettes din WordPress.com-blog?

 1. Gå til dit WordPress.com-websted, og log ind
 2. Naviger til Indstillinger -> Generelt -> Webstedsværktøjer

slette

skilt
Omdirigeringer kan opdeles i omdirigeringer på serversiden og omdirigeringer på klientsiden. Begge typer omdirigeringer kan implementeres på forskellige måder. Vær meget forsigtig med dit valg for typen af ​​omdirigering: valg af forkert omdirigering til jobbet kan føre til SEO-problemer

Denne mulighed sletter alle dine indlæg, sider, medier og data og opgiver webstedets adresse, så en anden kan bruge dem.

Klik på den lille pil på højre side, hvorefter du får vist bekræftelsesmeddelelsen. Hvis du er sikker på, at du vil slette webstedet og alt hvad du har gjort med det, skal du bekræfte processen ved at klikke på den røde “slet side” -knap

Sådan omdirigerer du din gamle blog til den nye?

Hvis du gerne vil beholde de gamle besøgende og automatisk omdirigere dem til din nye blog, er det fantastisk. Indstillingen er bestemt noget, du skal overveje, men desværre er den ikke gratis.

Når du har et selvhostet websted, skal du bare redigere en fil for at foretage omdirigeringer. Eller du installerer blot et plugin, der gør det for dig. Men problemet med WordPress.com er, at du ikke har adgang til den nødvendige fil. Det er ikke tilfældigt – filen er begrænset, så du kan betale for omdirigering. Denne service koster dig $ 13 pr. År, men du behøver ikke at bekymre dig om, at dit websted bliver omdirigeret til det nye domæne.

404
404 og 410 HTTP-headere. Forskellen mellem en 404 og en 410 header er enkel: 404 betyder “indhold ikke fundet”, 410 betyder “indhold slettet” og er derfor mere specifikt. Hvis en URL returnerer en 410, ved Google med sikkerhed, at du har fjernet URL’en med vilje, og den bør derfor fjerne URL’en fra dens indeks meget hurtigere
 1. Sørg for, at du er logget ind på dit WordPress.com-websted
 2. Besøg dette omdirigering af webstedet link
 3. Vælg et sted, du vil omdirigere (dit gamle wordpress.com-sted)
 4. Vælg destinationswebstedet (dit nye domæne, du valgte, da du valgte en hosting)
 5. Klik på knappen “Gå”, hvorefter du skal indtaste dine betalingsoplysninger.

indtast domæne

Normalt er folk ikke sikre på, hvor længe de skal omdirigere besøgende til det nye websted. Desværre er der ikke et rigtigt svar, da alt afhænger af det websted, du kører. Men vi vil foreslå, at det bliver omdirigeret i mindst et år.

Efter det ene år skulle almindelige besøgende allerede vide om dit nye domæne, og du skal allerede have nok nyt indhold til at holde Google og andre søgemaskiner optaget.

Hvad skal man gøre efter migreringen?

wp-travel

Hvis du læser denne del, må vi antage, at du har fulgt alle ovenstående trin. Det betyder, at du med succes har flyttet din WordPress.com-blog til WordPress.org og har startet et nyt, mere seriøst blogging-liv.

Dette er ikke slutningen, det er bare begyndelsen, så du er nødt til at starte den rigtige måde.

Kontroller og test for fejl

Så snart alt er gjort, skal du teste dit websted og kontrollere for fejl. Intet fan her – bare gå til din blog og se, om alt er på plads.

Åbn dine indlæg, sider og kommentarer for at se, om alt er importeret korrekt. Naviger til Udseende -> Menuer for at se, om din gamle menu ikke er nogen steder, og glem ikke at åbne din startside for at se, hvordan den ser ud. Hvis det hele er der, er du klar til at fortsætte. Bare hvis det ikke er tilfældet, skal du gentage eksport / import-processen, hvis du har gået glip af et trin, der ikke lader dig have alt fra den gamle blog.

Vælg et tema til din nye blog

Et simpelt tema indstiller hele tonen på dit websted. Dette er det rigtige tidspunkt at ændre designet på det gamle websted og få noget, du virkelig kan lide. Men glem ikke, at dine besøgende skal kunne lide det.

At vælge et tema er ikke en så let opgave. Der er masser af gratis og premium, du kan gå til. Det er nemt at forlænge guiden og tale om temaerne, men vi ønsker ikke at afspore her – vi har allerede talt om dette, så se på vores liste over de bedste WordPress-temaudbydere til din nye blog

Installer de plugins, du ønsker og har brug for

pil ned
1.250.000.000+ samlede plugin-downloads skete indtil videre på WordPress.org

Nu, hvor du kører et selvhostet websted, kan du gøre hvad du vil med det. En af de største dele er installation af de gratis og premium plugins, der kan forbedre dit websted i løbet af få klik.

WordPress-plugins giver dig mulighed for at forbedre din blog og tilføje en funktion eller to.

Pas på dit websted

Nu når du skal passe på dit eget websted, skal du sørge for, at du altid gør det bedste, du kan gøre for at få det vedligeholdt.

Glem ikke at kontrollere vores tip til, hvordan du forbedrer dit websteds hastighed og tjek nogle gode værktøjer, der hjælper dig med at holde alt kørende.

Ofte stillede spørgsmål – Ofte stillede spørgsmål

tastatur
WooCommerce har 28% af alle onlinebutikker over hele verden med over 30 millioner downloads hidtil

Hvad sker der med min gamle WordPress.com-blog?

Den gamle blog er helt i dine hænder. Du kan omdirigere det, indstille til privat eller helt slette, hvis du ikke længere ønsker det. Gå tilbage i denne vejledning for at se, hvordan du opnår det ønskede resultat.

Må jeg miste mine abonnenter?

Hvis du har brugt WordPress.com i lang tid, er chancerne for, at du har snesevis eller hundreder af abonnenter. Hvis du vil beholde dem, er det muligt, men du bliver nødt til at bruge Jetpack-pluginet.

Hvor længe skal jeg være uden webstedet, mens jeg migrerer?

Hvis du har gjort alt fra denne guide, behøver du slet ikke være uden et websted! Mens du foretager overførslen, vil din gamle WordPress.com-blog være aktiv hele tiden, hvilket betyder, at de besøgende vil kunne åbne nogen af ​​dine indlæg, da intet skete. På grund af dette foreslår vi, at du omdirigerer / sletter / indstiller til privat den gamle blog, når du har konfigureret den nye.

Jeg har allerede betalt for et brugerdefineret domæne, skal jeg købe et nyt ved overførsel?

dollar
Du kan bruge WordPress, der selv er vært, til at oprette en online butik til at sælge digitale eller fysiske produkter, acceptere kreditkortbetalinger og levere / sende varerne direkte fra din hjemmeside og kan også oprette medlemswebsteder og sælge medlemskaber til premium indhold, kurser osv. og opbyg et online community omkring dit websted ved hjælp af kraftfulde værktøjer som Google Analytics til brugerdefineret analyse og sporing

Nej, du behøver ikke at få et nyt domæne. Du kan blot overføre det eksisterende domæne fra din gamle WordPress.com-blog til den nye vært. I dette tilfælde skal du bare sørge for, at mens du får en vært (tilmelder dig en plan), tilføjer du dit gamle domæne til indstillingerne i stedet for at registrere et nyt. Derefter skal du ændre navneservere såvel.

Kan du flytte min blog til WordPress, der selv er vært for, for mig?

Ja, vi kan gøre det for dig. For mere information, tøv ikke med at kontakte os.

Konklusion

God blogging! Vi ønsker ikke at tage for meget af din tid – vi ved, at du er utålmodig til at fortsætte din blogging, så slap af, log ind igen på det overførte websted, og glem ikke at holde indholdet nyt.

Ja, nu hvor du er startet på egen hånd, kan det være sværere at holde alt pænt, men hvis du sidder fast et eller andet sted, så glem ikke at besøge vores utallige tutorials på WordPress, der vil lære dig meget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map