Sådan bruges WordPress CMS

Om denne vejledning

I denne guide vil vi se nærmere på styring af din WordPress-blog. Når du opretter din blog, lærer du, hvordan du tilpasser den, foretager ændringer i design og layout, opretter dit første indlæg eller side og meget mere.


WordPress for og bagenden ender

MM & ML

WordPress blev første gang frigivet den 27. maj i 2003 af dets grundlæggere Matt Mullenweg og Mike Little under licenseret GPLv2 med frigivet version var 0,7. I øjeblikket har versionen nået antallet af 5.2.2, som blev frigivet den 18. juni 2019

WordPress, den bedste bloggingsplatform består af to områder: din blogs frontend og backend. Forrest er, hvad dine besøgende vil se, når de kommer til din blog. Mange af de opgaver, der udføres i bagenden, vil være synlige i frontenden, f.eks. Tilpasning af temaer, forbedringer af plugin-funktionalitet og publicering af indhold. Der er også handlinger, der kan udføres af dig og dine besøgende direkte fra bloggens frontende, inklusive kommentarer og social deling.

Bagenden, kendt som WordPress-dashboard, giver dig mulighed for fuldt ud at administrere din blogs indhold, community, funktionalitet og design. Det er kun tilgængeligt for brugere, som du udpeger og tildeler en konto på din blog. For at få adgang til dit WordPress-dashboard skal du indtaste: eksempel.com/wp-admin i adresselinjen i din browser og logge ind ved hjælp af dit WordPress brugernavn og adgangskode.

Se en hurtig demo (04:03)

Se skærmbillede af dashboard
Se skærmbillede af dashboard

Dashboardet er centrum for blogadministration. Den består af tre hoveddele: menu i venstre side, øverste værktøjslinje og midterste del.

Den venstre kolonne på dit WordPress-dashboard er hvor du finder alle dine admin-indstillinger, og hvor det meste af din kreative indsats vil være fokuseret. Denne kolonne indeholder menuindstillinger for hvert af følgende funktionelle områder:

Store WP-versioner
Store versioner af WordPress frigives hver 152 dage i gennemsnit
Seneste version af kagen
22% af WordPress-websteder kører på den nyeste version af WordPress
Wordpress 4.x og 3.x
opdateringer

Find opdateringer til WordPress-platformen sammen med plugins og temaer, du har installeret.

Indlæg

Se alle indlæg (blogindhold), tilføj et nyt indlæg, se og oprette kategorier, se og oprette tags.

Medier

Se dit mediebibliotek (billeder, dokumenter og andre fil uploads) og upload nye filer.

sider

Se og tilføj nye statiske sider til din blog.

Kommentarer

Kommentaradministrator, hvor du vil godkende eller slette nye kommentarer på blogindlæg og sider.

Udseende

Administrer temaer, tilpas dit blogdesign (afhængigt af tema), administrer widgets, administrer menupunkter og rediger din blogs header (afhængig af tema).

plugins

Administrer og tilføj nye plugins for at forbedre WordPress-funktionaliteten.

Brugere

Administrer brugere, tilføj nye brugere og opdater din WordPress-profil (navn, adgangskode og detaljer).

Værktøj

Værktøjer til at importere og eksportere indhold til og fra din WordPress-blog.

Indstillinger

Rediger generelle blogindstillinger, skriveindstillinger, læseindstillinger, diskussions (kommentar) indstillinger, medieindstillinger og permalinks (URL-formatering til din blog).

Ud over de generelle menupunkter i venstre kolonne nævnt ovenfor, finder du også menuindstillinger for plugins, du har installeret. Afhængigt af plugins formål og kodning kan indstillingerne føjes til enhver standardmenu (indlæg, sider, kommentarer, udseende, plugins, brugere, værktøjer eller indstillinger) eller som et nyt menupunkt overalt i venstre kolonne.

video popup-youtubeEt nærmere kig på hvert område på et instrumentbræt

Dashboard-områder

opdateringer

WordPress frigiver som enhver populær CMS både mindre og større opdateringer til deres platform for at introducere nye funktioner, rette bugs og øge sikkerheden. Tidligere ville du få valget om at opdatere til den nyeste version af WordPress gennem dit Dashboard ved hjælp af en enkelt-klik-installationsproces eller ved at downloade den seneste version og installere den selv.

Lav webstedets infografik
Se hvorfor bruge WordPress? [Infographics]
Wordpress marked
50-60% er WordPress ‘andel af det globale CMS-marked – hvilket gør det til det mest populære CMS af dem alle

For alle, der har WordPress 4.3 eller nyere, bliver opdateringer til den centrale WordPress-platform automatisk installeret på dit websted. Du er stadig ansvarlig for at opdatere dine plugins og temaer, når opdateringer bliver tilgængelige. Hvis du ikke ønsker, at WordPress automatisk skal opdatere kernen i deres platform, kan du finde instruktioner om, hvordan du konfigurerer automatiske opdateringer i WordPress Codex.

Indlæg

Med menuen Indlæg kan du kontrollere det nye indhold, du tilføjer til din blog. Blogindlæg offentliggøres på din blog i faldende rækkefølge (nyeste først). I menuen Indlæg finder du følgende muligheder:

Indlæg pr. Sekund
17 indlæg offentliggøres hvert sekund
på WordPress-websteder rundt om i verden
Alle indlæg

En liste over alle dine indlæg i betjeningspanelet. Du kan bruge fortegnelsen til hurtigt at redigere enkelt- eller flere indlægskategorier, tags, status, forfatter og evne til at kommentere.

Tilføj ny

Det er her du går for at tilføje et nyt indlæg til din blog.

Kategorier

Se alle de kategorier, dine poster er opført under, rediger dem, og tilføj nye kategorier.

Tags

Se alle de nøgleord, som dine indlæg er mærket med, rediger dem og tilføj nye.

Medier

37
million globale Google-søgninger efter “WordPress” foretages pr. måned

Din WordPress-installation leveres med en unik mediehåndtering. Med det kan du uploade rich media-indhold og tildele det til indlæg, sider, sidebjælker og overskrifter – alt fra fotos og videoer til lydfiler. Medier kan forhåndsvises, tilføjes, redigeres eller slettes. I Media-menuen finder du følgende muligheder:

Bibliotek

Se alle de medier, der er uploadet til din WordPress-blog.

Tilføj ny

Føj nye medier til din WordPress-blog.

sider

Cirka 15.886.000 websteder
Brug hele WordPress på hele nettet

Sider leverer statisk indhold eller information til læserne. Standardsider, som WordPress-bloggere bruger inkluderer: Om, Kontakt, Annoncer, Produkter, tjenester og ressourcer. Følgende indstillinger er tilgængelige i menuen Sider, du finder følgende muligheder:

Alle sider

En liste over alle sider i instrumentbrættet. Du kan bruge fortegnelsen til hurtigt at redigere status for enkelt eller flere sider, forfatter, forælder, skabelon og kommentarevne.

Tilføj ny

Føj nye sider til din blog.

Indlæg vs. sider

Technorati WP rang
8 af de 100 bedste blogs ifølge Technorati styres med WordPress

Dit blogindhold vises på sider og indlæg. Mens de har ligheder, tjener de forskellige formål og har forskellige opførsler.

De har begge følgende til fælles:

 • En titel / overskrift og specifikt indhold.
 • Metaoplysninger (forfatter, udgivelsesdato osv.).
 • De kan tilføjes, slettes, opdateres eller redigeres.
 • De vil være tilgængelige for alle eller kun et begrænset antal brugere baseret på dit valg af indstillinger.
 • De kan indeholde alt fra almindelig tekst til medierigt indhold (video, lyd, foto, links osv.).
 • De kan ændres eller udvides via plugins.
 • Hvad adskiller indlæg og sider:

  Sider er generelt ikke en del af din hovedblogs indhold. For eksempel, hvis du har en rejseblog, skriver du indlæg om dine seneste rejser. Du vil reservere sider til ting, der vedrører dig og bloggen, f.eks. En side med information om dig eller en side med en kontaktformular for at kontakte dig.

  Indlæg er en del af din vigtigste blogs indhold. De vises som nye poster i din blog og dit RSS-feed (Rich Site Summary er et webfeed, der bruges til at distribuere information fra din blog til abonnenter.) Sider vises kun, når du linker direkte til dem og aldrig i dit RSS-feed.

WP på nye domæner
22% af de nye domæner i USA køres
med WordPress

Kommentarer

Kommentar-funktionen er den bedste måde at styre læsers interaktion. Det giver læserne mulighed for at tilføje kommentarer til emnet, stille spørgsmål og give feedback. Det giver dig og dine læsere mulighed for at forblive engageret i samfundet og interagere omkring dit specifikke nichemarked. Både blogindlæg og sider kan acceptere kommentarer. De fleste WordPress-temaer er udstyret med kommentarlayoutfunktionalitet. Det er dog op til dig at engagere dig med dine læsere og opfordre dem til at give kommentarer på din blog. Kontroller regelmæssigt for nye kommentarer. Godkend dem straks, og svar på dem efter behov.
I kommentarfeltet har du muligheden for at moderere kommentarer, herunder godkende dem, markere dem som spam eller slette dem helt.

Udseende

Udseende

Denne menu er hvor størstedelen af ​​aktiviteten med at ændre design og layout af din blog vil finde sted. Her kan du søge efter og installere nye temaer og foretage yderligere tilpasninger til din blogs overskriftsbillede, farver og baggrund.

I menuen Udseende finder du følgende indstillinger: (Vi præsenterer muligheder, der er almindeligt tilgængelige. Husk, at indstillingerne varierer afhængigt af det tema, du vælger.)

Temaer – Det er her du kan søge efter temaer på WordPress-netværket eller installere temaer, du har downloadet andetsteds. Vi vil tale om valg af tema øjeblikket.

CMS cirkeldiagram

Se en hurtig demo (02:05)

Tilpas – Afhængigt af hvilket tema du har valgt, vil du være i stand til at bruge sektionen Tilpas til at foretage ændringer i tematets design i en visuel editor. Ting, der kan tilpasses inkluderer: Titel og tagline, farve, baggrundsbillede, statisk forside og fremhævet indhold.

Se en hurtig demo (01:51)

Widgets – Widgets er kasser, som du kan tilføje til forskellige områder af din WordPress-blog. Afhængigt af det valgte tema, kan dette omfatte startsiden, header, sidebjælke og sidefod. Tilføjelse af widgets er en simpel opgave, og det fungerer ved hjælp af en drag & drop bygningsoplevelse. Widgets kan vise et link til sociale medier, en søgefelt, abonnementslinks, om tekst til bloggen, seneste indlæg, seneste kommentarer, links til andre blogs, du kan lide, og mere.

Se en hurtig demo (02:09)

Menuer – Afhængigt af det valgte tema, kan du oprette en eller flere menuer, der vises horisontalt i din header.

WP-oversættelser
56 – antallet af officielle oversættelser af WordPress

Se en hurtig demo (02:40)

Header – Afhængigt af det valgte tema, kan du uploade en grafik i en bestemt størrelse (bestemt af dit tema), som vises øverst på din blog.

Se en hurtig demo (01:18)

Baggrund – Afhængigt af det valgte tema, kan du ændre baggrundsfarver eller uploade dit eget baggrundsbillede.

WP-websteder
297.629 af top 1M websteder bruger WordPress

Se en hurtig demo (1,12)

Editor – Editoren er til avancerede brugere og involverer kodeviden. Det giver dig muligheden for at redigere temakode til specifik funktionalitet og designændringer. Da besøgende med det samme vil være i stand til at se de ændringer, du gemmer i dit temas kode, er det normalt mere sikkert at redigere kopier af dine filer offline, teste og uploade dine ændringer, når de er verificeret. Hvis du vil bruge editor, skal du altid sørge for at tage sikkerhedskopi af den aktuelle version af din blog, før du redigerer dine filer. Hvis der er et problem, kan du altid uploade en tidligere version af koden for at løse den.

Se en hurtig demo (01:16)

Avancerede tilpasninger

Avancerede tilpasninger

Lad os nu se på områderne på dit WordPress-dashboard, hvor du kan udføre de fleste af dine tilpasninger.

plugins

Plugins er bundtet kodestykker, der påvirker den måde, din blog ser ud på eller føles på. De kan tilføje ny funktionalitet til din blog, udvide dit temas kapaciteter og tilpasse din blog som helhed eller delvist.

Mens et flertal af plugins er gratis, er der masser, der tilbydes mod et gebyr baseret på deres unikke funktionalitet.

Liste over de bedste anbefalede plugins til nye bloggere

WP-downloads
WordPress.org-plugins modtaget 1 milliard samlede downloads, og tæller

For at spare dig tid har vi valgt nogle vigtige plugins til dine umiddelbare blogbehov. De dækker mange aspekter af din blogging-oplevelse, forbedrer funktionaliteten af ​​din blog og gør den mere professionel og attraktiv for dine læsere.

Google Analytics – Det bedste valg, når det kommer til overvågning og analyse af din webstedstrafik.

Kontaktformular 7 – En kontaktformular med fleksible e-mailindstillinger.

WP-plugins
40.000+ WordPress-plugins i det officielle bibliotek, og tæller

Disqus-kommenteringssystem – Et alternativ til det grundlæggende WordPress-kommentarsystem med avancerede administrations- og kommentarfunktioner.

Yoast SEO – Et omfattende SEO-plugin til din blog. Det bedste derude gratis.

WP Super Cache – Hjælper med indlæsningstiden for din WordPress-blog.

Akismet – Beskyttelse mod spam-kommentar (du har ikke brug for dette, hvis du går med Disqus til kommentarer).

CodeCanyon-søgninger
På CodeCanyon, 80% af søgningerne er fokuserede om funktionalitet (dvs. skyder, formularer, kalendere)

YARPP – Opretter automatisk en relateret indlægsliste i slutningen af ​​hvert af dine indlæg for at opmuntre folk til at fortsætte med at gennemse dit websted.

Forfatter-widget – En fantastisk måde at vise flere forfattere og deres aktivitet på stedet.

Yderligere menuindstillinger

Brugere

Brugere

Dette afsnit giver dig mulighed for at tilføje nye brugere til din WordPress-blog, tilpasse din egen brugerprofil og redigere brugere, du har tilføjet til din WordPress-blog. Du kan tildele hver bruger følgende roller:

Administrator

I stand til at udføre alle handlinger på bloggen. Dette skal være forbeholdt dig som webstedsejer og kun dem, du har stor tillid til med din blog, da de har magten til at gøre noget, inklusive låse dig ud af dit eget websted.

Editor

Få adgang til og rediger alle indlæg, sider, kommentarer, kategorier, tags og links.

Forfatter

Publicer og rediger artikler, indlæg og upload medier.

bidragyder

Skriv og rediger egne indlæg, men er ikke i stand til at offentliggøre uden samtykke.

abonnent

Kan kun læse og kommentere indlæg eller sider

Værktøj

Værktøj

Med værktøjer er du i stand til at udføre nogle udvidede opgaver på din WordPress-blog.

Tilgængelige værktøjer

Dette afsnit kommer med en forudinstalleret mulighed kaldet “Tryk på denne”, der giver en hurtig og nem måde at klippe tekst, billeder og videoer fra ethvert sted og dele dem på din blog. Under “Tryk på dette” findes der også en kategori-til-tags-konverter.

Importer værktøj

Gør det muligt at importere data fra andre blogplatforme til WordPress.

Eksportværktøj

Gør det muligt at eksportere blogindhold, der senere kan importeres til ny WordPress-installation. Det er en meget nyttig måde at tage backup af dit blogindhold på.

Indstillinger

Indstillinger

Denne menu indeholder alle indstillinger for dit WordPress-sted.

Generel

Konfigurer grundlæggende indstillinger til dit WordPress-sted, herunder stedets navn, beskrivelse, URL, tidszone, datoformat og hovedadministrator-e-mail.

Skrivning

Angiv standardkategorier og postformater for dit indhold. WordPress tildeler automatisk en kategori og et format, hvis du ikke gør det.

Læsning

Angiv startsiden for dit websted (enten en statisk side eller de seneste blogindlæg), antallet af blogindlæg på din startside og arkiver, antallet af poster i dit RSS-feed, og om du vil vise dit fulde indlæg eller en resume i dit RSS-feed.

Diskussion

Kontroller, hvordan kommentarer modtages på din blog. Den optimale indstilling er at moderere alle forfattere med nye kommentarer og automatisk godkende kommentarer fra tidligere godkendte kommentarforfattere. Hold også moderationskommentarer med flere links, da dette er et tegn på en spammer.

Medier

Tilpas standardstørrelserne for billeder uploadet til din blog.

permalinks

Tilpas URL-strukturen til din blog. Den bedste mulighed er at have en struktur, der tillader nøgleord fra dine indlæg / sidetitler at blive implementeret i din URL, også kendt som postnavnsstrukturen.

Nyttige ressourcer til at hjælpe dig med at vedligeholde og vokse din blog:
 • Sådan starter du en blog
 • Hvordan man skriver og opretter fantastisk blogindhold
 • Sådan promoveres din blog og dens indhold
 • Sådan tjener du penge på din blog
 • Bedste blogværktøjer og ressourcer
 • Vælg en domænenavnguide
 • De bedste webhostudbydere 2019

Konklusion

Husk, at du bliver nødt til at besøge og lære om hver sektion på dit Dashboard og blive fortrolig med styringsmulighederne. Hvis du gør det, kan du forbedre din blogs design, funktionalitet og personlighed. Når du ved, hvad det kræver at tilpasse din blog, skal du foretage de nødvendige justeringer for at få den til at skille sig ud og behage dine læsere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map