Nybegynnerguiden for Facebook-annonsering

Facebook-nettstedet var lansert 4. februar 2004, av Mark Zuckerberg, sammen med studenter og romkamerater fra Harvard College, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz og Chris Hughesfacebook bemerkelsesverdig vekst

I denne guiden vil vi snakke om Facebook-annonsering. Vi tar utgangspunkt i enkle grunnleggende og gir råd om hvordan du kan bruke Facebook til å annonsere din virksomhet, blogg, nettsted, produkter eller tjenester. Vi vil også gi praktiske tips om hvordan du lager annonsene dine med trinnvise instruksjoner og gjennom detaljer.

For alle dere som ikke har noen erfaring med Facebook-annonsering eller har noen grunnleggende kunnskaper, vil denne guiden hjelpe deg å skaffe nøyaktig informasjon og instruksjoner om hvordan du lager omfattende annonser som kan hjelpe deg med å få positive resultater.

Facebook, Som du kanskje allerede vet, er det mest populære sosiale nettverket i dag. Den demografiske oppdateringen fra første kvartal som ble levert av Facebook i april 2019 viser at det er over 2,38 milliarder månedlige aktive brukere så langt, som er det høyeste antallet brukere noe sosialt nettverk noensinne har hatt. Til å begynne med var dette nettverket begrenset til Harvard-studenter. Helt i begynnelsen begynte over halvparten av studentene å bruke den.

Snart nok begynte flertallet av studentene å stole på Facebook. Etter en stund begynte andre prestisjetunge universiteter å bruke dette nettverket, til det endelig ble offentlig og gratis for alle. På bare en kort periode feide Facebook kloden og ødela MySpace, det største nettstedet for sosiale medier, helt til det tidspunktet.

Over tid, Facebook endret seg mye og fant mange bruksområder, inkludert reklame. I dag bruker alle Facebook, og det er ikke rart at folk prøver å utnytte dette.

image-5

Men først, hvorfor sosiale medier reklame?

Siden begynnelsen av “internettalderen” i 2000 har antallet internettbrukere vokst raskt. I dag surfer alle på nettet, og til og med små barn lærer å bruke forskjellige dingser med internettilgang i veldig ung alder. Sosiale nettverk er de mest brukte online plattformene, og nesten alle har minst en profil på et bestemt nettverk.

Facebook Inc.s samlede målgrupper er nå mer enn
4,37 milliarder

Gitt det faktum at det er så mange mennesker på sosiale medier, både markedsførere og forretningsorganisasjoner har sett potensialet for markedsføring på disse plattformene. Digital markedsføring har også vokst mye siden 2000, og til og med de sosiale nettverkene justerte og ga verdifulle sosiale medieverktøy spesielt designet for reklame.

I begynnelsen brukte markedsførere sine egne metoder for å annonsere på sosiale medier, men i dag er det strømlinjeformede funksjoner på sosiale medier som gir enkel reklame, samtidig som du gir deg friheten til å lage dine egne tilpassede annonser og velge hvilke personer du henvender deg til. Facebook er det første sosiale medienettverket som la til et annonseringssystem, fordi mange mennesker allerede utnyttet denne plattformen til å markedsføre seg.

Bortsett fra det faktum at det som et fantastisk annonseringssystem som alle kan lære å bruke siden det for tiden er den mest populære sosiale medieplattformen, er det alltid nok mennesker du kan annonsere for. Dette er de to viktigste grunnene til at Facebook-annonsering har så mye potensiale, og hvorfor du bør se etter å utnytte det fulle potensialet ved å bruke disse annonseringsverktøy.

sosiale-medier-bruker
brukere av sosiale medier øker fortsatt med mer enn 1 million per dag – det er 14 nye brukere hvert sekund
mobil-statistikk
Nesten 2,9 milliarder mennesker rundt om i verden bruker nå sosiale medier minst en gang i måneden, og mer enn 91% av dem gjør det via mobile enheter.
Nettsteder på sosiale nettverk over hele verden rangert etter antall aktive brukere (i millioner, fra januar 2017)
Facebook
1871
Hva skjer
1000
Facebook Messenger
1000
QQ
877
WeChat
846
qzone
632
Instagram
600
tumblr
550
Twitter
317
Baidu Tieba
300
snapchat
300
Skype
300
Sina Weibo
297
Viber
249
LINJE
217
Pinterest
150
yy
122
Linkedin
106
BBM
100
Telegram
100
VKontakte
90
Kakaotalk
49

Fra små bedrifter, mellomstore bedrifter, til store selskaper, annonserer alle på Facebook. Dette betyr at alle kan ha fordel av å lage en markedsføringsstrategi på dette sosiale nettverket, uansett hvilken bransje de er i eller hvor stor virksomheten deres er. Uansett hva budsjettet ditt er, kan du lage annonser som gir deg tilstrekkelige resultater.

Hvorfor er Facebook så bra for reklame?

Noe av det unike ved Facebook er at bortsett fra å opprette profilen din på den, kan du også bruke den profilen til å lage din egen side. Bare når du har en Facebook-side, vil du kunne annonsere til de fulle mulighetene som plattformen tilbyr. Siden kan representere din virksomhet, organisasjon eller noe annet.

business-ikoner

Gjennom denne siden deler du relevant innhold og inkluderer all informasjon om dine tjenester, produkter, merkevare, etc. Det kan være et pålitelig informasjonssenter der folk kan lære alt om hvem og hva du er. På toppen av det er det forskjellige Facebook-tillegg som kan gjøre siden din til en e-handelsbutikk.

Du kan representere organisasjonen din på best mulig måte og gi publikum all den informasjonen de trenger. På Facebook har du muligheten til å lede all markedsføringsinnsatsen din mot siden din, og det er derfor du kan få omfattende markedsføringsresultater som du virkelig vil føle og legge merke til. Så la oss se alle grunnene til at du bør annonsere på Facebook:

 • Det er kostnadseffektivt
 • Det lar deg målrette mot bestemte grupper mennesker
 • Du kan fokusere all annonseringen din på ett merke / en side
 • Det er det mest populære sosiale medienettverket
 • Det tilbyr mange forskjellige annonseringsmetoder
 • Strukturen er egnet for annonsering
 • Det er enkelt å bruke
via-reklame

Typer annonseringsmetoder på Facebook

Vi kan fritt si at det er to måter du kan nå folk på Facebook – via betalt reklame og organisk reklame. Begge to kan være veldig effektive, men selvfølgelig betyr gratis annonseringsmetoder mer tid, arbeid og kunnskap investert i en kampanje.

Enkelt sagt vil du trenge mer tid for å nå folk og faktisk markedsføre produktet, tjenesten eller hva du prøver å selge. Med betalte metoder vil du være i stand til å få i gang alt raskere, men selvfølgelig betyr dette å bruke en viss sum penger, avhengig av volumet på markedsføringsbehov.

Facebook er en av de største aktørene innen digital annonsering, noe som indikerer at annonsering på sosiale medier er front og sentrum i den digitale annonseverdenen

Vi delte Facebook-annonsering i disse to kategoriene ganske enkelt fordi de betalte metodene er integrert med Facebook og spesielt laget for dette formålet, mens det er gratis måter å annonsere noe på egen hånd uten å bruke noen Facebook-funksjon.

Betalte annonsealternativer som Facebook tilbyr inkluderer:

Mobilannonsering står for mer enn 60% av Facebook-annonseinntektene
Faktisk blåser Facebook alle andre digitale egenskaper ut av vannet når det kommer til visning av annonseutgifter, og fanger opp 35,4 prosent av de totale utgiftene til visningsannonser i USA – hele 11,93 milliarder dollar (Google på andre plass, til sammenligning, vil ta inn bare 4,79 milliarder dollar).
 • Boosting siden liker
 • Øker postsynligheten
 • Økende klikk på nettstedet
 • Boositing videoer
 • Boosting av appinstallasjoner
 • Boost app engasjement
 • Øker merkevarebevisstheten

free-reklame-alternativ

Gratis annonseringsalternativer på Facebook inkluderer:

 • Inviter venner til å like siden din manuelt
 • Deling av sider
 • Legger ut verdifullt innhold
 • Engasjere folk i diskusjoner på Facebook
 • Utvikle en Facebook Messenger chatbot markedsføring strategi
 • Bli med i relevante Facebook-grupper for å annonsere deg selv

Oppretter annonsekontoen din

bilde-9

Før du gjør noe, må du først konfigurere annonsekontoen din. Gå til Facebook-siden din, og på venstre side skal du se delen “legg til ny” der du
bør velge “Annonsekontoer”. Den første tingen du må konfigurere er faktureringsinformasjonen. Du må gi Facebook en betalingsmåte som er gyldig.

Gå først til innstillingen for annonsekontoer, som har sin ID, men du bør sette inn et kontonavn slik at du vet med en gang hvilken side du bruker den til. Gå gjennom og fyll ut alle mellomrommene, sørg for at alt er nøyaktig, og velg riktig valuta. Du bør også sørge for at du konfigurerer alt riktig fordi du ikke kan endre disse tingene senere.

Trykk deretter på lagre og gå for å konfigurere faktureringsinformasjonen, og velg deretter betalingsmetoder som ligger under fakturering. Her kan du velge hvilken betalingsmetode du vil legge til, det vil si kredittkort, PayPal eller annonsekupong. For det første velger du PayPal eller kredittkort, ettersom du sannsynligvis ikke har noen kuponger tilgjengelig. Sett inn all nødvendig informasjon og fortsett.

Mennesker i aldersgruppen 25-34 år
den vanligste aldersdemografiske
13-17
5.9
18-24
38.25
25-34
52.82
35-44
38.42
45-54
32.34
55-64
14,06
65+
20.02 brukere i millioner
ad-kontoer
Facebook Aktiv brukerprofil (i milliarder)
Månedlig
26885
Mobil
17079
Daglig
11492
Mobil daglig
6986

Neste gang du begynner å opprette en annonse, ser du faktureringsadressen på slutten av hver annonse, og du kan endre faktureringsadressen her når det er nødvendig. I de fleste tilfeller, når du betaler for et tillegg på Facebook, vil mengden bli sjekket på kontoen din, og hvis du har nok til å støtte annonsebudsjettet ditt, blir annonsen din opprettet.

Beløpet blir tatt av fra kontoen din først etter at annonsen har utløpt. Det kan ta 5 til 7 dager før Facebook behandler beløpet og tar det av kontoen din. Når du har konfigurert betalingsmetoden din, er du god til å lage og lage noen Facebook-annonser.

Økende innlegg

bilde-10

En av måtene å nå mennesker på er å legge ut noe på siden din, noe som kan være verdifullt for dem. Du kan legge ut markedsføringsmateriell, produkter, tjenester, informasjon om dem eller noe annet du mener du burde. Når du legger ut noe på siden din, vil de som likte det se innlegget ditt, men som vi har nevnt før, er det ikke alle som vil se dette.

Bare rundt 30% av fansen din vil kunne se innleggene dine naturlig. Hvis du vil nå flere mennesker, må du øke innleggene på siden din. Det fine med denne tilnærmingen er at du også vil kunne nå folk som ikke en gang likte siden din, men vi kommer til det snart nok.

Å bruke Facebook-annonser for å øke innlegg

Golden Rule – “Aldri øke et innlegg uten et definert mål!”
post

Den enkleste måten å øke et innlegg på Facebook-siden din er å legge ut noe, og deretter gå til nedre høyre hjørne av innlegget ditt, der et “boost” -kort vil vises. Klikk på det og et nytt annonsevindu åpnes.

Husk tekstregelen på 20% på bilder.
Hvis innlegget ditt har en lenke i seg og lenken
trekker inn et bilde som har for mye tekst,
vil du ikke kunne øke eller promotere det
boost-post
Kraften til forslag er veldig sterk på Facebook – spesielt med bilder som tenner sansene og lidenskapene til
mennesker

På venstre side, øverst i hjørnet, vil du se delen “Målgruppe”, der du kan finne flere alternativer for å velge målgruppen du ønsker å målrette mot annonsen din. Det er tre vanlige alternativer du vil se når du er der:

 • Mennesker du velger gjennom målretting
 • Folk som liker siden din
 • Folk som liker siden din og vennen deres

Facebook liker å endre disse innstillingene ganske ofte, og det er ikke sikkert at du får de samme når du åpner annonsevinduet for å øke innleggene. Imidlertid er det et alternativ å skape et eget publikum og velge alle detaljene til dette publikummet.

Under denne delen finner du delen “budsjett og varighet”, der du også kan justere hvor mye du vil bruke på annonsen din per dag, og hvor du kan angi hvor lenge annonsen skal vare eller til hvilken dato. Husk at du ikke har et dagsbudsjett, og at du bare kan sette inn det totale budsjettet for annonsen.

Hvis du imidlertid vil vite hvor mye penger du vil bruke daglig, er det bare å sette inn budsjettet og antall dager du vil at annonsen skal vises og dele disse to. Basert på målgruppen din, deres beliggenhet og budsjettet du setter, vil du få et estimat av hvor mange personer som vil nås med innlegget ditt.

Facebook CTA-knapper etter popularitet CTA-knapper
Popularitet Prosentandel mennesker

popularity-prosent

Til høyre vil du se hvordan annonsen din vil se ut både for stasjonære og mobile brukere. Finjuster annonsen så lenge som mulig, til du er sikker på at du har truffet det søte stedet. Husk at innlegget ditt ikke bør ha mye tekst i innlegget, ettersom Facebook kanskje ikke godkjenner annonsen din. I tillegg fungerer lange tekstlinjer vanligvis ikke bra for folk flest, og du bør unngå dem.

Når du er ferdig med alle disse tingene, klikker du på “boost” -knappen nederst i høyre hjørne, og annonsen din blir sendt til gjennomgang og blir forsterket ganske raskt hvis alt er i orden. Når annonsen din er godkjent og innlegget ditt blir økt, vil du kunne spore resultatene i sanntid og se hvor mange mennesker den har nådd.

I tillegg, hvis du er fornøyd med post boost boost-annonsen og sakte går ut, kan du bare klikke på “legg til mer budsjett” -knappen for å fortsette annonsen eller nå enda flere mennesker. På slutten av boostet ditt kan du sjekke alle viktige beregninger som rekkevidde for innlegg, engasjementer, hvor mange som har klikket på innlegget ditt, hvor mange som har delt og hvilke land folk som likte innlegget ditt er fra.

Rundt 85% av Facebook-annonser er målrettet etter land i stedet for spesifikk beliggenhet. Bare 45% av disse annonsene bruker målretting
budsjett-og-varighet
Priser på Facebook-annonser varierer basert på ganske mange faktorer, inkludert tiden på året, landet du målretter mot, og til og med kvaliteten på annonsen

Å avsløre innlegg naturlig

Det første du må gjøre er å dele kontinuerlig. Del innlegg hver dag, til og med to eller tre ganger per dag i forskjellige perioder. For å forbedre engasjementet, må du dele innlegg som er spennende og relevante for siden din og fansen din. I tillegg bør du alltid sørge for å dele sidepostene dine på nytt på profilen din.

Hvis du har ansatte, eller kolleger som jobber sammen med deg, bør de også dele innlegg på nytt på profilene sine. Når hele organisasjonen jobber sammen, din
sosiale medier markedsføring vil vokse naturlig.

På Facebook betyr mer mer, det vil si at jo flere mennesker deler noe, jo større er sjansen for at flere vil like innleggene. Jo flere som liker et visst innlegg, jo mer synlighet vil innlegget få. Sørg selvfølgelig for at du deler innlegg offentlig, slik at selv folk som ikke er vennene dine kan se dem.

Legg i tillegg engasjerende miniatyrbilder og skriv innleggbeskrivelser som lokker og tiltrekker seg oppmerksomhet. Gå for kvantitet, men pass på at du også jobber med kvaliteten på innleggene dine så mye som mulig.

fremme-nettsted

Markedsføring av et nettsted

Det er ikke uvanlig at bedrifter markedsfører nettsteder på sosiale medier. Dette er en av de beste måtene for å sikre mange besøkende og vokse nettstedet ditt jevnlig.

Du har kanskje lagt ned mye arbeid i å opprette nettstedet ditt, det er design, optimalisere og berike det med blogginnlegg, videoer, produkter og betalingsalternativer, men hvis du ikke kunne tiltrekke noen besøkende, og få dem til å gi nettsted en sjanse, dvs. se hvor bra det er og hvor verdifullt det kan være for dem, da var det alt for ingenting.

Det sosiale medier mangler er tilpasning, men det har mange mennesker som er potensielle kunder. Dette er grunnen til å kombinere et nettsted og en Facebook-side som korrelerer med det, kan være en så effektiv måte å markedsføre virksomheten din på.

Markedsføring av et nettsted via Facebook-bedriftssiden

49,5% av verdens befolkning bruker Internett, 22,8% bruker Facebook

Du vil finne flere mennesker som kan være interessert i hva siden din har å tilby, dele innhold, kjøpe produktene dine eller bare øke den generelle synligheten til siden din. Når du har en Facebook-side som representerer virksomheten din eller en organisasjon av noe slag, må du få så mange likes som mulig for å kunne opprettholde deg selv og gjøre organisasjonen din mer synlig for mennesker.

Saken med Facebook-sider er at bare rundt 30% av menneskene som likte siden din og ikke abonnerte på den, kan se innleggene du deler. Hvis siden din for eksempel har 1000 likes, vil bare rundt 300 personer se innleggene dine, og dette er grunnen til at likes er svært viktig, og hvorfor du trenger å få mange av dem.


Å bruke Facebook-annonser for sidelignende


I dag markedsfører 85% av merkevarene på Facebook innleggene deres – og etter Socialbakers historiske data vil det bare fortsette å øke.
fremme-side

Det første du trenger å gjøre er å gå til siden du har opprettet. Bare klikk på siden din som ligger i venstre hjørne hvor du kan se alle gruppene og sidene dine. Når du er på siden din, skal du kunne se “Få flere liker” -funksjonen, som ligger over forsidebildet ditt, og klikke på den.


Over 30 millioner bedrifter har Facebook-sider

Forsikre deg om at du er logget inn som administrator for den siden, eller at du ikke har legitimasjon til å lage annonser. På noen sider kan denne knappen være på din
sidens tidslinje, så bla litt ned til du finner den. Når du finner det, vil du se det daglige budsjettet angitt i amerikanske dollar, og dette er hvor mye penger du vil bruke hver dag på annonsen din, ikke det totale beløpet, så sørg for at du husker dette.

For å få et klart bilde av hva dette handler om, starter du med små tall først, for å se hvordan kampanjen fungerer og hvor mange liker du får, og deretter gjøre det igjen. Når du har satt budsjettet ditt, rett under det, vil du finne det grove estimatet av hvor mange sider siden din vil få per dag.

Jo høyere ditt daglige budsjett er, jo flere sider liker du per dag. Husk at antall likes du får per dag kan variere og at det ikke er nøyaktig. Under antall likes kan du velge varigheten på annonsen. Du kan velge mellom 7, 14 til 28 dager, og hvis dette ikke passer deg, er det et alternativ å velge den eksakte datoen til annonsen skal vises til.

Over delen “budsjett og varighet” kan du se interesseseksjonen, der du kan skrive inn flere interesser folk har for bedre målretting. For eksempel, hvis du selger sportsutstyr, vil det være normalt å skrive inn sport, løping eller noe lignende. På denne måten vil du kunne målrette mot de rette menneskene som vil være interessert i siden din. Dette betyr at de sannsynligvis vil klikke på siden din når de ser annonsen.

Bare promoter ditt eget innhold. Selv om du deler et godt tips fra et annet nettsted, må du ikke øke det hvis det lenker til noen andre. Hvorfor betale for å sende trafikk til andres nettsted?

Over delen “interesser” kan du velge stedene som annonsen skal vises på. Dette er en flott funksjon som lar deg være spesifikk om annonsen din og få
meningsfull liker. Hvis du for eksempel har en lokal virksomhet, bør du bare fokusere på områdene der potensielle kunder kan være. Imidlertid, hvis du har en online virksomhet, bør du se etter målretting mot steder som har et marked som trenger dine produkter.

Markedsfør innhold som får fansen din på e-postlisten din. Dette inkluderer gaver, gratis webinarer, gratis ebøker og enhver annen type freebie
ser-annonser

Over denne delen er delen “alder”, der du kan definere målgruppen ytterligere. Det venstre sporet er minstealder, og det høyre er den maksimale alderen for målgruppen din. Endelig, over delen “alder”, er kjønnsdelen du kan velge for å definere bedre hvem som skal se annonsene dine.

Over dette kan du se delen Annonsekreativitet, der du kan redigere teksten og endre bildestørrelsen på annonsen din, eller sette inn et annet bilde. Du kan også endre plasseringen av bildet slik at du skaper en best mulig effekt. I tillegg kan du også laste opp en video i stedet for et bilde og bruke den i annonsen.

På høyre side av vinduet vil du se forhåndsvisningen av annonsen, både for stasjonære brukere og mobilbrukere. Når du er fornøyd med sluttresultatet, klikker du på “promoter” og annonsen begynner å vises.

Ettersom Facebook ser ut til å favorisere videoer i nyhetsstrømmene våre (Facebook-brukere ser mer enn 100 millioner timer med videoer på Facebook hver dag), forstår merkevarer hvor viktig det er å omfavne egen videoannonsering på plattformen, som en måte å bruke et interaktivt format på for å fortelle historien sin

Å få side likes uten å betale

Det er bra å opprette annonser for å få flere liker, men du bør også lære å gjøre dette uten å bruke penger. Du kan tiltrekke deg viktige fans som virkelig har interesse for siden din ved å gjøre dette “manuelt”, dvs. invitere folk på egen hånd. Betalte annonser for sider som liker, har ikke alltid mange ekte fans som vil holde seg engasjert på siden din og samhandle med merkevaren din.

Det første praktiske alternativet er å invitere folk direkte til å like en side du ønsker. Du kan invitere alle vennene dine til det, selv om det er daglige begrensninger for hvor mange du kan invitere. Hvis du har mange venner på profilen din, er dette en god mulighet til å begynne å spre ordet om siden din umiddelbart. Sørg for å gjøre dette hver dag for så mange mennesker som mulig.

Når du legger ut noe på siden din, kan du også klikke på likene du har på det innlegget og invitere folk til å like siden din derfra, selv om de ikke er vennene dine. For å få likes fra folk som ikke er vennene dine eller ikke har likt siden din, kan du øke innlegget og deretter invitere dem.

På den annen side, når noen liker siden din, er det en sjanse for at vennene deres vil se aktiviteten deres og like innlegget ditt. Når du legger ut på siden din, må du også dele disse innleggene til profilen din. Slik forbedrer du synligheten og får en sjanse for mer eksponering, og kan invitere flere til å like siden din.

Dette er absolutt en tregere måte å få likes, men du vil alltid få meningsfylte likes. I tillegg er det lurt å alltid ha litt aktivitet på siden din og stadig eksponere deg for potensielle kunder og følgere. Det beste alternativet er å kombinere dette med betalte metoder, og du vil jevnlig bygge din fanbase.

Du kan dra nytte av den nye livevideo-funksjonen på Facebook der du og andre ansatte kan snakke om nyankomne til butikken din

Bruke Facebook-annonser for å få flere nettstedsbesøk

Det første du trenger å ha for å kunne annonsere nettstedet ditt er selvfølgelig et godt bygget nettsted. Forsikre deg om at du oppdaterer siden din med lenken til nettstedet ditt, slik at du ikke trenger å gjøre det på nytt hver gang du annonserer. I tillegg kan det hende du også får noen organiske klikk på nettadressen din, så det er lurt å ha den der.

Gå til siden din og bla litt ned. Nederst til venstre på skjermen vil du se et blått kort “Grow Business” dukke opp. Klikk på dette kortet og velg alternativet “Få flere besøkende på nettstedet”, og vinduet for annonseoppretting vises.

vokse-business

For å markedsføre et produkt eller app, må du lage flere Facebook-kunngjøringer i løpet av forskjellige tider på dagen og uken

I delen “Annonsekreativitet” vil du nå få fire ting du kan tilpasse:

URL: Dette er adressen til nettstedet ditt, og hvis du allerede har et sett på siden din, vil den automatisk også angis her. Hvis du vil ha noen annen adresse, er det bare å endre den.

Tekst: Her bør du skrive en tiltalende tekst som forklarer folk hva nettstedet ditt handler om og hvorfor de bør besøke det.

Bilder / videoer: Du kan velge et adekvat bilde eller en video for annonsen din. Hvis du går etter et bilde, vil du få en overskrift på 25 ord som kan hjelpe deg med å få øye på folket, muligheten til å laste opp et bilde, velge et bilde fra siden din og plassere bildet du velger slik at det passer perfekt til annonsen.

Hvis du velger “videoen”, får du muligheten til å laste opp videoen din eller lage en lysbildefremvisning som du kan følge opp med tilstrekkelig musikk.

Gjør annonsen din mer attraktiv og interessant, slik at folk blir engasjert når de ser på den! Både video- og bildeannonser inneholder en oppfordringsknapp, og du vil få mange alternativer å velge mellom: søke nå, bestill, nå, kontakt oss, last ned, lær mer, send en melding, be om tid, se meny, butikk nå, registrer deg og se mer.

Et godt designet og gjennomtenkt omslagsbilde bør være en del av enhver effektiv Facebook-strategi
mer tiltalende-annonse
Produkter som dynamiske annonser, som lar annonsører laste opp produktkatalogen sin til Facebook og deretter levere relevante målrettede annonser, viser seg å være svært effektive for markedsførere som ønsker å drive aktiviteter med lavere trakt, for eksempel kjøp

Den neste delen er delen “Målgruppe” der du igjen definerer kjønn, alder og plassering av personene som vil bli målrettet mot nettstedannonsen din. Imidlertid vil du her kunne velge generelle interesser som “musikk”, og legge til flere interesser for å målrette folk enda bedre, for eksempel “husmusikk” eller “technomusikk”.

techno-musikk-aud

Den neste delen er delen “budsjett og varighet” der du kan angi ditt daglige budsjett, se det estimerte antallet klikk du får på nettstedannonsen per dag og varigheten nettstedannonsen skal vises for. Som alltid, på høyre side av annonseopprettingsvinduet, vil du kunne se forhåndsvisningen av annonsen.

Når du publiserer innlegg om produktene dine eller kjører kampanjer – bruk hashtags. Dette hjelper kunder med å se de relaterte innleggene dine. Det oppfordrer dem også til å bruke hashtagene når de viser frem produktet ditt i et innlegg eller deltar i kampanjen din
techno-musikk

Med promotering av nettsteder vil du imidlertid også få en forhåndsvisning av Instagram-strømmer, gitt det faktum at disse annonsene også blir sett på Instagram. Forsikre deg om at du sjekker denne delen fordi Instagram krever spesifikke bilder og videoer, hvis du ikke oppfyller kravene de ikke blir vist der, så sørg for at annonsene dine også passer for Instagram.

Når du er sikker på at du har angitt alt på riktig måte, dobbeltkontroller alt og klikk deretter på “promoter” nederst til høyre i annonseopprettingsvinduet og opprett annonsen.

Hvordan markedsføre nettstedet ditt passivt

Facebooks annonseinntekter over hele verden fra 2009 til 2016 (i millioner amerikanske dollar)
2016
26885
2015
17079
2014
11492
2013
6986
2012
4279
2011
3154
2010
1868
2009
764

Først av alt, bør du sørge for at du inkluderer webadressen din i det angitte området på Facebook-siden din. Når noen kommer til siden din, må han eller hun se adressen til nettstedet ditt tydelig og ha muligheten til å klikke på den og se hva du har å tilby der borte.

Neste trinn er å dele nettstedet ditt på siden din og dele den på nytt med alle profilene dine. I tillegg kan du ta med webadressen din i alle innleggene du deler på siden din, og alt innholdet du legger til også. Hvis du for eksempel legger til bilder av håndveskene du selger via nettstedet ditt, er det lurt å ha en nettstedslink i beskrivelsen, så vel som på bildet..

En person kan klikke på beskrivelsen øyeblikkelig og gå til nettstedet, mens andre kan se nettstedets adresse når noen deler bildene dine. Hvis du lager en blogg på nettstedet ditt, er det også en god ide å dele dine fremtidige innlegg på Facebook også, slik at folk som vil lese flere av innleggene dine vil besøke nettstedet ditt.

Slik følger du opp annonsekampanjen

bilde-11

Bare det å lage en annonse og la kampanjen gå tomt er rett og slett ikke nok når det kommer til Facebook-annonsering. Stol på meg, du vil gjøre det om og om igjen, og du bør sørge for at du alltid gjør det bedre neste gang. For å gjøre dette, må du stole på annonseadministratoren din for å se hvordan annonsene dine presterte og lære hvor du gjorde feil og hvor du gjorde det bra.

Gå til annonsebehandleren din, og klikk deretter på fanen “Kontooversikt”. Det er her du vil kunne lære mye om annonsekampanjene dine og få verdifull innsikt som kan hjelpe deg med å lage mye bedre annonser i fremtiden. Det er mange ting du kan gjøre og se i delen om kontooversikt.

Facebook – Det femte mest verdifulle selskapet i verden med en markedsverdi på over 321 milliarder dollar. Har nær 13 000 ansatte. Har anskaffet konkurrenter som Instgram, WhatsApp og Oculus
konto-oversikt

Velg beregningene du ønsker

Det er fire seksjoner å velge mellom for beregningene dine, og de kan alle justeres og endres avhengig av hva dine behov er. Du trenger bare å klikke på pilssymbolet som peker nedover, og et nytt vindu dukker opp. Her får du helt nye alternativer for å velge en beregning du vil vises.

Facebook er en ideell annonseringsplattform for små bedrifter med små budsjetter
beregninger
På Facebook har stasjonære annonser 8,1 ganger høyere klikkfrekvens og mobilannonser har 9,1 ganger høyere klikkfrekvens enn vanlige nettannonser

Sammenlign hvordan annonsene dine presterte i forskjellige perioder

Klikk på datoområdet-knappen, og klikk deretter på Sammenlign-delen, så vises en kalender, som gir deg muligheten til å velge forskjellige datoer du vil sammenligne. Slik vil du kunne lære mer om hvordan kampanjene dine presterte, samt hvilke tidsfaktorer som påvirket dem og på hvilken måte.

Stol på diagrammer for å analysere kampanjene dine

Over 70% prosent av markedsførerne planlegger å øke bruken av videoannonser neste år

For å analysere annonsekampanjer med diagrammer, bør du bruke forskjellige beregninger. Hvis for eksempel annonsekampanjen er for sidetilknytninger, er det en side som delen som forteller deg hvor mange som likte siden din under annonsen, ettersom dette er den mest verdifulle beregningen i denne typen annonser..

Du kan også finne geografisk og demografisk informasjon om publikum som samhandlet med annonsen din, og se hvilke mobile enheter de bruker for å konvertere eller se annonsene dine. Bare klikk på neddelingsdelen og velg “etter levering”, “etter tiden” eller “etter handling”.

Med akkurat denne innsikten vil du ha mye på hendene, så vær forberedt på å lære mer og få den erfaringen som trengs for å gjenkjenne trender og forbedre dine fremtidige annonsekampanjer.

Konklusjon

Gratulerer! Du har nå lært det grunnleggende om annonsering på Facebook. Du kan også begynne å lage din markedsføringskampanje på Facebook, og se hvordan magien skjer. Forsikre deg om at du husker alle tingene du har lært i dag, og bruk dem til din fordel.

Selv om disse tingene kan være ganske verdifulle, er de bare det grunnleggende i Facebook-annonsering – vi klør bare på overflaten her. Så husk å lære mer og prøv å forbedre annonseringsevnen din i fremtiden. Når du kommer til det avanserte nivået, vil du kunne lage full blåste markedsføringskampanjer på Facebook. Lykke til!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map