Hvordan lage et nettsted med Web Builder

Geocities var en av de første mer moderne nettstedbyggere som ikke krevde tekniske ferdigheter. Fem år etter lanseringen i 1994 Yahoo! kjøpte den for 3,6 milliarder dollar

Leter du etter alt i en enkel løsning for å bygge nettstedet ditt? I så fall kan en nettstedsbygger være akkurat det du leter etter. I motsetning til CMS-plattformer som må installeres og konfigureres på webhotellkontoen din, lar nettstedbyggere deg lage statiske nettsteder, blogger og e-handelsbutikker med ett enkelt sted. Mange gir deg dra og slipp funksjonalitet, hundrevis av design å velge mellom, og vert nettstedet ditt for deg. I tillegg har du tilgang til støtte som hjelper deg med å utvikle og vedlikeholde nettstedet ditt.


Ulempen med nettstedbyggere er at når du først velger byggherren og lager et nettsted, kan du ikke ta det du opprettet og flytte et annet sted. Nettstedet ditt er designet og laget for å være vertskap kun på denne plattformen, og webbyggere har det som er beskrevet i vilkårene for bruk. Så det er viktig å velge den rette.

I denne guiden skal vi se på hvordan du kan bygge nettstedet ditt ved hjelp av tre av de mest populære nettstedbyggere:

Wix
Weebly
Square

Opprette et nettsted med Wix

Wix nettsted

I dag, og å si at bedriften din ikke trenger et nettsted, er det som å si at du ikke trenger oksygen for å overleve.

Wix er en nettstedsbygger som kan brukes til å lage fantastiske og profesjonelle nettsteder. Den har en brukervennlig Drag n ‘Drop Editor og kan brukes av hvem som helst uten kunnskap om koding.

kostnader

Wix tilbyr gratis kontoer, og du kan registrere deg for å teste verktøyene deres uten å betale en krone. Selvfølgelig vil du ikke få nettstedet ditt på et tilpasset domene gratis. Navnet på nettstedet ditt vil se slik ut, ditt nettsted.wix.com, men de gir deg den perfekte muligheten til å leke med det de har og bestemme om du liker det eller ikke.

Når du oppretter nettstedet ditt og er fornøyd med det du har, kan du oppgradere til en av planene og angi det tilpassede domenet for nettstedet ditt. Wix tilbyr fem forskjellige planer:

Wix ble grunnlagt i 2006 av israelerne Avishai Abrahami, Nadav Abrahami og Giora Kaplan. Selskapet har hovedkontor i Tel Aviv med kontorer i Be’er — Sheva, San Francisco, New York City, Dnipro, Kiev og Vilnius
Inneholder domeneDe fleste grunnleggende$ 4.08 / måned
comboFor personlig bruk$ 9.25 / måned
ubegrensetFor gründere$ 12.42 / mont
eCommerceFor gründere$ 12.42 / måned
VIPPrioritetsstøtte$ 24.92 / måned

Fordelene

I dag er Wix en byggeplattform i verdensklasse med over 110 millioner brukere i 190 land

Plattformen handler om å gi brukerne friheten de trenger til å designe nettstedene sine, slik de vil. De har introdusert rosverdige funksjoner gjennom årene; følgende kommanderer oppmerksomheten din:

maler. Wix tilbyr over 280 vakre maler i forskjellige bransjer og kategorier å velge mellom. Du finner alt fra bakervarer til finans til lov. Disse ferdiglagde malene gir brukerne den generelle strukturen og veiledningen de ønsker. Ta deg tid til å bestemme deg, da du ikke kan bytte fra en mal til en annen. Malene har en mangfoldighet av verktøy og nyttige applikasjoner.

Tilpassbare tillegg. Wix-appmarkedet har dusinvis av tilleggsprogrammer for å sette opp nettstedet ditt på en perfekt måte. Som et resultat kan du engasjere kunder med live chat, sosial interaksjon, kuponger, undersøkelser eller til og med selge dem elementer ved hjelp av e-handelsfunksjoner som handlekurv og betalingsgateway. Wix tilbyr instruksjoner om hvordan du integrerer disse appene på nettstedet ditt og installerer ett klikk.

Wix brukes av 0,8% av alle nettsteder hvis innholdsstyringssystem er kjent. Dette gjør 0,4% av totalt antall nettsteder globalt

Dra & slipp-redigeringsprogram. Hvis du er ny på nettstedbygging, er det å være i stand til å plassere elementer nøyaktig der du vil at de skal være, uten å måtte vite grunnleggende om koding, det er utrolig. Dette er gjort mulig av Drag & Drop Editor. Det fungerer også som en rekvisitt for avanserte brukere som prøver å oppdatere designet på nettstedet sitt.

Kundeservice. Wix tilbyr et brukervennlig grensesnitt, og de fleste elementene og funksjonene ledsages av ytterligere detaljer og praktiske råd. I tilfelle brukere får problemer, kan de ta hjelp fra forumet eller brukerstøttesenteret. Det er vanlige spørsmål, videoopplæringer og muligheten til å kontakte den mest relevante avdelingen. Kundeserviceteamet svarer på spørsmål innen 24 timer.

Bruke Wix og konfigurere nettstedet ditt

Fysiske lokasjoner for virksomheter som bruker Wix
Steder for bedrifter som bruker Wix

Les Wix webbyggeranmeldelse.

Etter at du har registrert deg, kan du velge en mal for nettstedet ditt. Klikk på ‘Rediger’ -knappen for å starte Drag and Drop Editor. Du kan redigere hva som helst i malen, inkludert bilder og tekst.

Et flott trekk ved Wix er at du kan lagre det pågående arbeidet mens du endrer malen. Dette sparer deg for bryet med å starte fra bunnen av i tilfelle du kobles fra internett, eller du må jobbe med intervaller. Og når som helst i tilpasningsprosessen, kan du se nettstedet i nettleseren din, slik at du kan forhåndsvise nøyaktig hvordan det vil se ut når det er live.

For å gjøre flere tilpasninger på nettstedet, bruk menyen til venstre, som inkluderer:

 • sider – her kan du legge til sider ved å klikke på ‘Legg til side’. Du kan åpne ‘Sideinnstillinger’ for å endre navnet på siden og dens URL. Skriv inn SEO-detaljer for å hjelpe søkemotorer med å finne sidene dine.
 • Design – tilpasse bakgrunn, farger og skrifter
 • Legge til – her kan du endre bakgrunnen til forskjellige elementer, og velge en bestemt fargepalett. Med alternativet ‘Legg til’ kan du legge til tekst, bilde, galleri, media, knapper og menyer og mer
 • App administrere – her kan du integrere flere funksjoner på nettstedene dine, for eksempel et kontaktskjema, Google Maps, PayPal og Flickr Gallery.
 • Innstilling – her kan du koble et domenenavn, oppdatere SEO-innstillinger for å gjøre nettstedet ditt synlig i søkemotorer, legge til sosiale profiler og sette opp Google Analytics-konto for å holde oversikt over statistikken
Antall registrerte Wix-brukere vokser 24% hvert år. Antallet på de betalte Wix-kontoene vokser 35% et år

I standardplanen vil nettstedet ditt være online på en domeneadresse som starter med wix.com, men du kan oppgradere kontoen din for å få ditt gratis domene og fjerne alle Wix-annonser. Når du har gjort det, kan du bruke Wix-drevet e-post for domenet ditt. For å konfigurere e-posten din, gå til Min konto -> Postbokser. E-postsystemet er avhengig av Google Apps-rammeverket, så du trenger en Wix-plan som inkluderer et tilpasset domene.

Merk: Wix har alt testet av det private utviklingsteamet for å sikre sømløse funksjoner. Det er en av de enkleste nettstedbyggerne å bruke. Alt du trenger å gjøre er å plassere forskjellige elementer på nettstedet ditt nøyaktig hvordan du vil at de skal vises for besøkende. Som et resultat liker du fordelen med WYSIWYG (det du ser er hva du får) når du oppretter en webside med Wix.

Opprette et nettsted med Weebly

Start og opprette Weebly

Weebly ble grunnlagt i 2006. De siste ni årene har den fortsatt å vokse, måned etter måned, til å bli en av verdens beste plattformer for bygging av nettsteder. Selv om noen har erfaring med webdesign, vet ikke andre det første med å komme i gang. Og det er her Weebly spiller inn.

Weebly er bygget på en forutsetning om at hvem som helst kan opprette et nettsted. Det har ikke noe å si om du oppretter en personlig blogg, en nettbutikk eller et nettsted for din lille bedrift, denne plattformen lar deg gjøre det enkelt.

kostnader

Du lurer sikkert på hvor mye det koster. Hvis du bare trenger å teste verktøyet, kan du velge gratisversjon. Dette gir deg ubegrensede funksjoner, gratis. Du vil også få tilgang til en fullt integrert e-handelsplattform i tillegg til alle funksjonene. Her er fire planalternativer som de tilbyr:

David Rusenko, Chris Fanini og Dan Veltri stiftet Weebly i 2006 mens de gikk på Pennsylvania State University. Prosjektet kom sammen som et resultat av Penn State krav om at alle studenter oppretter en nettportefølje; trioen opprettet programvare som gjorde det enkelt for alle å bygge et personlig nettsted
Gratis$ 0 / måned
Starter$ 4 / måned
Pro$ 8 / måned
Virksomhet$ 25 / måned
Siden dagene som et klasseprosjekt i Penn State har Weebly-plattformen vokst til å bli et rapportert selskap på 455 millioner dollar som sysselsetter rundt 300 personer

Bruke Weebly og konfigurere nettstedet ditt

Les Weebly webbyggeranmeldelse.

Trinn 1

67% av Weebly-brukere startet fordi de enten ønsket å drive virksomhet på nettet, eller utvide sine eksisterende virksomheter for å få flere kunder

Komme i gang og registrere deg. Du kan gjøre dette gratis via Weebly-nettstedet. Alt du trenger er ditt fulle navn, e-postadresse og passord. Når du har lagt inn informasjonen din, blir du ført til neste side med knappen Legg til side. Det er her du blir stilt ett grunnleggende spørsmål. “Hva er fokuset på nettstedet ditt?”

Du har tre alternativer: Nettsted, Blogg eller Butikk

Før du tar en beslutning, bør du tenke nøye gjennom informasjonen nettstedet ditt vil gi, så vel som målmarkedet. En liten bedrift som ikke selger noe på nettet, kan velge alternativet “nettsted”. Hvis du starter en blogg, er “blogg-ledeteksten” ditt valg. Og hvis du planlegger å selge et produkt på nettet, velger du butikk.

Steg 2

Å velge tema. Dette trinnet viser hvorfor det er så viktig å ta riktig beslutning når du velger et fokus. På dette tidspunktet får du temaer basert på nettstedets formål.

Svakelige krefter mer enn 40 millioner nettsteder. Det tilsvarer 2% av alle nettsteder som for tiden er live

Hvis du for eksempel velger “nettsted”, er det hundrevis å velge mellom, så du bør ikke ha det travelt med å ta en beslutning. I stedet kan du sjekke hver enkelt, inkludert oppsett og funksjoner, for å bestemme hva som er best for nettstedet ditt.

Tips. Weebly gjør det enkelt å endre temaet på et senere tidspunkt, så ikke slave over dette for lenge. Det er flere beslutninger som må tas. Det er også aspektet der Weebly skinner over konkurrerende nettstedbyggere som Wix.

Topp nettstedskategorier
Nettstedskategorier der Weebly brukes
Næringsliv og industri
18,63%
Kunst og underholdning
11,46%
Karriere og utdanning
6,45%
Karriere og utdanning
> Utdanning
5,28%
Annen
58.18%

Trinn 3

Valg av nettstedets domene. Når du har valgt et tema, og før du begynner å legge til innhold, velge farger og flytte ting rundt, må du angi nettstedets navn.

Alternativene inkluderer følgende:

 • Bruk et underdomene til Weebly.com (gratis).
 • Registrer et nytt domene.
 • Koble til et domene du allerede eier.

Vi anbefaler å gå med gratisversjonen til å begynne med og legge til ditt tilpassede domenenavn underveis hvis du er fornøyd med hva dette verktøyet har å tilby.

Tilpasse og designe nettstedet ditt

Weebly tilbyr over 100 sider designmaler og multimediafunksjoner som fotogallerier, lysbildefremvisning, integrerte kart, video og lyd. Nettstedsmedlemmer kan endre utseendet til deres Weebly-vert nettsted ved å dra og slippe widgets til forskjellige steder på websiden. Innhold kan administreres gjennom Weebly-nettstedet, eller med Weeblys iPhone-app, tilgjengelig i App Store

Nå er det på tide å grave rundt i dashbordet og tilpasse nettstedet ditt slik det passer. Akkurat det samme som ethvert innholdsstyringssystem (CMS), har Weebly et dashbord der du kan gjøre alt og alt. Dashbordet ditt har disse administrasjonsalternativene:

Den venstre sidefeltet er det du hopper av. Det er her du finner muligheten for å dra og slippe komponenter fra disse kategoriene: Grunnleggende, Struktur, Media, Handel og mer.

Den øverste navigasjonslinjen gir deg enda flere alternativer. I tillegg til bygningen, som viser venstre sidefelt, kan du klikke på Design, Pages, Store og Settings.

Merk: Med fire forskjellige pakker, en båtbelastning av avanserte funksjoner, og en enkel å bruke plattformen, er det tydelig hvorfor Weebly er klarert av titusenvis av millioner eiere. Hjelpesenteret deres tilbyr et bredt spekter av støtte i form av e-post, chat, videoer, webcasts og guider.

Opprette et nettsted med Squarespace

Square

Square er en av de mest populære nettstedbyggerne til alle formål på markedet – og den har bare forbedret seg siden introduksjonen av Squarespace 7. Det er en hostet løsning, noe som betyr at det er enkelt å sette opp og tilpasse et fullt funksjonelt nettsted uten å få for involvert i hvordan hosting fungerer.

kostnader

Squarespace tilbyr ikke en gratis plan, men det er en 14-dagers risikofri prøve. Brukere kan registrere seg for å teste nettstedet sitt før de tar en beslutning. Utover det er det tre pakker:

Standard$ 10 / måned eller $ 96 / år
ubegrenset$ 20 / måned eller $ 192 / år
Virksomhet$ 30 / måned eller $ 288 / år

For eksisterende domenenavn, må du konfigurere domenet ditt med Squarespace. Dette innebærer å redigere DNS-postene dine og peke dem til Squarespace-servere (Squarespace tilbyr en video som fremhever hovedregistratorer). Kundesupport-avdelingen hjelper brukere som får problemer mens de integrerer eksisterende domener med Squarespace-plattformen.

Squarespace ble grunnlagt i 2003 i Anthony’s sovesal ved University of Maryland og det har vokst til et team med mer enn 720 talentfulle individer

Fordelene

Squarespace har ingen mangel på kraft angående følgende:

Siden lanseringen har millioner av nettsteder blitt opprettet på Squarespace-plattformen

maler. Squarespace gir minimalistiske og meget profesjonelle maler som gir brukerens oppmerksomhet. Det er rikelig med forskjellige. Noen er detaljerte; noen er sparsomme, noen er e-handelsorienterte, noen er designet for å fungere som en online portefølje – slik at du kan velge type avhengig av virksomhetens art. Bortsett fra å være slanke og minimale, er hver mal mobilvennlig og responsiv.

Stilredaktør. Styleditoren gjør det enkelt for brukere å tilpasse nettstedet sitt uten å endre CSS-koden. Det er alternativer for å justere bakgrunnsbilder, farger, bredden på sidefeltet, avstand og polstring, sidens opacitet og typografi. Det er også en CSS-editor for brukere som er kjent med koding.

Markedsføring og SEO. Squarespace har effektive SEO- og markedsføringsfunksjoner. Brukere kan redigere metabeskrivelser, nettadresser, sidetitler; og XML-sitemaps + HTML-kode er allerede inkludert. Det er også sosial integrasjon for Facebook, Twitter og andre plattformer for sosiale medier.

Firkant brukes av 1,5% av alle nettsteder hvis innholdsstyringssystem vi kjenner. Dette er 0,7% av det totale antallet nettsteder

Handel. Med Squarespace kan du opprette en nettbutikk for å selge produkter og tjenester. Commerce-funksjonen støtter forskjellige produktvarianter, inkludert vekt, farge og størrelse. Avanserte e-handelsfunksjoner som ekspressutsjekking, integrerte kontofunksjoner, utskrift av etiketter og frakt av transportører er inkludert i den betalte pakken. Brukere kan motta betaling via Stripe.

Kundeservice. Squarespace tilbyr gratis døgnåpen live chat og telefonstøtte. Selskapet kan også skryte av instruksjonsdokumentasjon, videoopplæringer og til og med et aktivt forum; det er stedet der du kan få spørsmålene dine besvart. Kundebehandlingsteamet består av erfarne brukere, og ingenting blir noensinne outsourcet.

Populære nettsteder som bruker Squarespace
Square

Bruke Squarespace og konfigurere nettstedet ditt

Les Squarespace webbyggeranmeldelse.

Trinn 1

Besøk Squarespace, velg ‘Kom i gang’ og velg en av malene. Du kan velge en annen mal senere hvis det opprinnelige valget ikke passer dine forretningsbehov. Etter å ha valgt malen, klikker du på ‘Start med denne designen’ og skriver inn legitimasjon.

Steg 2

Deretter ser du en velkomstmelding, og du må velge formål for nettstedet med følgende alternativer: Business, Personal, eCommerce og Non-profit. Da må du fylle ut tittel på nettstedet, og avhengig av hvilket formål du velger, kan du inkludere forretningsinformasjonen din.

Tilpasse og designe nettstedet ditt

Når du er ferdig med påmeldingsprosessen, blir du omdirigert til administrasjonsområdet for nettstedet. Inne i adminpanelet ser du menylinjen på venstre side og i midten nettstedoppsettet du jobber med. Du kan peke på nettstedet ditt og se noen av de grunnleggende administratorfunksjonene som er tilgjengelige rett på selve nettstedet. Imidlertid vil det mest tilpasningsarbeidet gjøres på menylinjen til venstre, som inkluderer følgende elementer:

Squarespace lar deg se besøkende trafikk og oppførsel i sanntid, noe som betyr at du faktisk kan finne ut hvilke søkeord besøkende bruker for å lande på nettstedet ditt, og du kan også se hvor de kommer
 • Sider-fanen lar deg lage nye sider for en blogg, et nettsted og en nettbutikk i hovednavigeringsmenyen. Innhold legges til sideblokkene, og forskjellige blokker kan opprettes for forskjellige typer innhold.
 • Design-fane lar deg tilpasse utseendet på nettstedet ditt, lage et unikt utseende som passer til ditt eksisterende merke. Det inkluderer endringer i logo og tittel, bytte mal og gjøre stilendringer.
 • Kategorien handel lar deg legge til produkter, priser og en salgskode. Det er også et alternativ å legge til tilleggsinformasjon om produktet (fysisk eller digitalt). Velg også en transportør og koble til en betalingskonto.
 • Kategorien beregning lar deg sjekke en omfattende oversikt over besøkende samhandling på nettstedet ditt og hjelper deg å spore nyere trafikkstatistikk. Aktivitet i statistikk fornyes med nye data omtrent hvert 90. minutt.
 • Kommentarer-fanen lar deg samhandle med de besøkende og bygge et fellesskap. I kommentarinnstillinger kan du kontrollere hvordan kommentarer blir lagt ut, godkjent, svart på og mer.
 • Innstillinger-fanen lar deg administrere flere oppgaver som: endre grunnleggende informasjon på nettstedet ditt, som inkluderer nettstedstil og beskrivelse, koble til et tilpasset domenenavn, e-postkonto, sosiale medier profiler. Du kan også endre innstillinger for blogging og SEO.
 • Hjelp-fanen snakker for seg selv. Her kan du finne svar på spørsmål du har i form av dyptgående artikler, videoer og workshops for å hjelpe deg i gang eller bli ferdig.
Squarepace integreres med alle viktige sosiale nettverk som Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest og mer. Innleggsstatus oppdateres automatisk, og du kan publisere gallerier på Facebook-siden din direkte, og til og med integrere forfattere på Google+

Merk: Squarespace tilbyr flere planer, og du vil ha tilgang til profesjonelle maler, dra-og-slipp-editor, eller 24/7 kundestøtte som de tilbyr. Så verdien av å sette opp et Squarespace-nettsted er overbevisende når du veier inn fordelene du får fra plattformen.

Konklusjon

Vi håper du har hatt glede av vår introduksjon til de moderne nettstedbyggere som er tilgjengelige for deg å opprette din statiske webside, blogg eller e-handelsnettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map