Hvordan bytte leverandør av webhotell

Introduksjon

flagg

Verdens første vertsfirma på nettet var Concentric, senere omdøpt til XO Communications


kake

De første webserver ble lansert 6. august 1991

For å opprette et nettsted og for at nettstedet skal være tilgjengelig på nettet, må du velge en server der den vil være lokalisert. Servere leveres av webhotellfirmaer, og hvis du begynte å interessere deg for dette området nylig, vil følgende guide være til nytte for deg.

Det vil være nyttig for deg hvis du først forstår hva webhotell faktisk er, hvorfor det er viktig og hva du trenger å se etter hos hostingleverandøren. Hvis du ikke bry deg med disse detaljene, er det en sjanse for at du ikke får den beste avtalen, og heller ikke den beste pakken.

Heldigvis er dette ikke verdens ende; folk skifter webhotell hele tiden, av forskjellige grunner. Noen er ganske enkelt misfornøyde med hastigheten eller kvaliteten på distribusjonssystemene for innholdsnettverket. Andre finner den samme kvaliteten på tjenesten til en lavere pris eller med mer praktiske betalingsbetingelser.

Hvis du befinner deg i denne situasjonen, er det et godt tidspunkt å lete etter et bedre webhotellfirma. Å overføre nettstedet ditt kan imidlertid virke som en komplisert oppgave. Denne guiden vil forklare terminologien, problemene og prosedyrene, med trinnvise instruksjoner, slik at du kan komme videre selvsikker.


loader

Overføring av nettstedet til en annen server kan gjøres i fem trinn.

Trinn 1. Finn en ny webhotell

Ta deg tid til å undersøke webverter før du velger en ny tjeneste. Gå gjennom online anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder, se hva slags tilbud andre hostingleverandører tilbyr, deres prissystemer, serverkonfigurasjoner, CDN, osv..

diagram pai

Når du har funnet en passende ny leverandør, kan du tenke på at du på et tidspunkt i fremtiden kan bestemme deg for å bytte fra den hostingtjenesten også. Av denne grunn anbefales det at du registrerer domenet ditt til en tredjepartsleverandør, siden denne måten, når du bytter webhotell, ikke vil domenet ditt bli påvirket.

Vår anbefalte hostingleverandør, Bluehost, tilbyr et spesielt tilbud for våre besøkende som inkluderer et GRATIS domenenavn. Hvis du ikke liker tjenestene deres, tilbyr de en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Trinn 2. Finn og last ned nettstedet ditt

Neste trinn er å finne hvor din forrige vert har lagret nettstedet ditt. Dessuten bruker nettstedet ditt kanskje flere databaser, så du bør se om det er mulig å skaffe backup-mapper av dem, i tillegg.

Når du har funnet filene, kan du laste dem ned på skrivebordet slik at du er klar til å gi dem til neste hostingleverandør.

Trinn 3. Eksporter nettsteddatabasen

Som nevnt tidligere, hvis nettstedet ditt bruker flere databaser til formål som å lagre besøksdata eller administrere skjemaer, må du skaffe dem og eksportere dem. Prosessen kan variere, avhengig av databasen, så det er best å finne frem disse detaljene hos din forrige hostingleverandør. Verter tilbyr ofte phpMyAdmin som et verktøy for å håndtere både eksport og import av nettstedsdatabaser.

Hvis du bruker cPanel (som du sannsynligvis er), er ikke en så komplisert oppgave å eksportere en database. Du vil bruke phpMyAdmin som er en naturlig del av hver cPanel. Ikke la de rare navnene, filene og databasene fraråde deg; selv om du ikke forstår alt, bør du fremdeles kunne gjøre alt selv.

  1. Naviger til https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin og logg inn på Bluehost-kontoen din
  2. Finn kategorien “Database” og åpne den
  3. Klikk på phpMyAdmin-ikonet for å åpne grensesnittet
  4. Velg en database
  5. Et sted midt på menyen finner du “Eksporter” -knappen. Klikk på den.
  6. Velg “Hurtig – vis bare minimale alternativer”. For å bruke tilpassede alternativer, må du vite en ting eller to om MySQL, så velg dette bare hvis du vet hva du gjør. Ellers vil det raske alternativet gjøre susen.
  7. Eksporter hurtigdatabasealternativer

  8. Hvis det ikke allerede er vist, velger du “SQL” -formatet som det valgte formatet for eksporten.
  9. Klikk på “Gå” -knappen for å starte eksporten
  10. Velg hvor du vil lagre filen hvis du blir spurt (stasjonær eller en tilpasset mappe som du vil huske; du trenger denne filen senere, så ikke tap den)

Det var raskt, ikke sant? Databasen din er nå klar til å importeres til en ny vert.

Trinn 4. Last opp nettstedet ditt og importer databasen

På samme måte som med eksporten, må du finne frem detaljene med verten. I tilfelle du har eksportert databasen til en SQL, og deretter gjennom phpMyAdmin, kan du bruke MySQL til å importere nettstedet til den nye hostingkontoen. Det er egentlig ikke så komplisert, uavhengig av verktøyene som brukes, og det er vanligvis noe vertsleverandører gjør på egen hånd.

Når du bruker en statisk nettside (som folk i dag vanligvis bare bruker når de har en enkel destinasjonsside for å vise frem virksomheten sin), er det like enkelt å sette opp alt på en ny vert som å laste opp filer. I et av de foregående trinnene fortalte vi deg at du burde laste ned alle filene fra din forrige vert. I dette tilfellet må du bare laste opp filene til mappen public_html på den nye Bluehost-kontoen, så blir du ferdig.
Du kan velge ett av de to enkle alternativene for å laste opp de nye filene.

Last opp via File Manager

Hvis du leter etter en måte å gjøre dette raskt på og bare vil overvinne det, kan du bruke Bluehost’s File Manager:

  1. Logg inn på din Bluehost cPanel-konto.
  2. Finn filer og velg Filbehandling
  3. Dobbeltklikk på public_html for å åpne den
  4. Overfør alle filene du tidligere har lastet ned til denne mappen

Last opp via FTP

Vanligvis brukes File Managers til å laste opp eller endre bare en av filene når du ganske enkelt ikke har råd til å sette opp FTP-klienter av en eller annen grunn. For eksempel vil du bruke dette når du trenger å endre noe på nettstedet ditt fra en offentlig datamaskin som bare ikke kunne vente på at du kommer hjem.

Men det vi vanligvis foreslår, er å bruke en FTP-klient. Du kan raskt installere FileZilla, som er en gratis klient og oftest brukt av bloggere over hele verden, og koble seg til serveren ved å bruke påloggingsinformasjonen du fikk etter at du registrerte deg for den nye verten. Du trenger FTP-servernavnet, ditt brukernavn og passord.
Når du er logget inn, skal du kunne se den lille delen av serveren som inneholder alle mappene. Det vil se ut som en mappe på datamaskinen din, så det skulle ikke være vanskelig å finne mappen public_html.

Finn bare de tidligere nedlastede filene, og dra og slipp dem til mappen. Avhengig av filstørrelsen og hastigheten på internettforbindelsen din, kan det ta opptil flere minutter å få alt overført. FileZilla vil informere deg når alt er ferdig, slik at du kan navigere til domenet ditt fra nettleseren for å se siden tilbake i aksjon.

Dynamisk nettsted

Dynamiske nettsteder bruker databaser for å lagre tonnevis med informasjon som er nødvendig for at den skal fungere normalt. Hvis du bruker et tilpasset nettsted eller et av de populære CMS som WordPress, betyr det at du også har databasen, noe som betyr at du må overføre den sammen med filene.

Akkurat som du eksporterte databasen, kan du importere en via PhpMyAdmin:

  1. Åpne https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin fra nettleseren din og logg deg på Bluehost-kontoen din
  2. Finn kategorien “Database” og åpne den
  3. Velg phpMyAdmin-ikonet for å åpne grensesnittet
  4. Et sted midt på menyen finner du “Import” -fanen / -knappen.
  5. Alternativ for databaseimport

  6. Klikk på “Bla gjennom” -knappen, og finn databasen du tidligere eksporterte. Forsikre deg om at du pakker den opp først hvis databasen er zippet (du bør ha .sql-filen klar)
  7. Importer database

  8. Klikk på “Gå” -knappen og vent noen minutter

Hvis alt var i orden, bør du se en melding som denne: “Importen er fullført, X-spørsmål utført.”

Bruker du et Content Management System som WordPress?

Hvis du bruker et innholdsstyringssystem som WordPress, Blogger eller Joomla, kan du gjøre alt mye enklere med de opprinnelige migreringsalternativene. Hvis du for eksempel er det migrere et WordPress-nettsted til en ny vert, kan du gjøre alt med import og eksport-alternativene som lar deg overføre hele nettstedet i løpet av få klikk. Heldig du!

bruk

40,2% av verdens nettsteder er vert for USA-basert leverandør

Trinn 5. Test nettstedet ditt

Når overføringen er fullført og databasene er importert, kan du teste nettstedet ditt. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en midlertidig URL. Dette lar deg få tilgang til nettstedet ditt selv når domenenavnet ikke peker til den nye serveren.

For å finne den midlertidige URL-en, logg deg på kontostyringspanelet. Deretter klikker du på “Kontotekniske detaljer.” Når du er inne, skal det være et avsnitt som heter Temp. URL, med den midlertidige URL-en ved siden av. Alt du trenger å gjøre er å besøke nettadressen og sjekke nettstedet ditt.

En midlertidig URL ser slik ut: http: // ipaddress / ~ brukernavn

Bytt ut “ipaddress” med IP-adressen til verten din, og brukernavnet skal være det samme som du bruker for å logge på cPanel-kontoen. Ikke glem “~” før det.
For å finne IP-adressen til serveren din, logg deg på cPanel en gang til. Finn kategorien “Statistikk” og klikk på “Utvid statistikk” -knappen som vil avsløre ekstra informasjon, inkludert IP-adressen til den delte hostingkontoen din.

Nå vil du kunne teste nettstedet ditt på en midlertidig URL mens du venter eller til du sett opp navneservere for å peke på det gamle domenet ditt.

Hvis nettstedet ditt ser ut og fungerer som forventet, så bra! Vær imidlertid forberedt på å gjøre noen mindre justeringer og endringer hvis noe er galt.

Viktige ting å huske

klistremerker

Del etter land

Bluehost og Hostmonster

Når hele overføringsprosessen er fullført og du har testet nettstedet, er det en rekke ting du må gjøre for å fullføre overgangen. Husk at dette er nødvendige trinn for å sikre at dine gamle besøkende fortsetter å besøke nettstedet ditt, samt å være sikre på at nettstedet ditt fungerer som planlagt. Så la oss begynne.

Informer brukerne om at du vil flytte nettstedet ditt

Når du flytter nettstedet ditt, bør nedetiden være så kort som mulig. Det er ideelt hvis brukere knapt legger merke til at nettstedet ikke fungerer. Du bør imidlertid gi et slags varsel noen dager i forveien, både på nettstedet og på sosiale nettverksprofiler. Du bør også se at meldingen er synlig i driftsstans, slik at brukerne dine vil vite at nettstedet vil bli sikkerhetskopiert på en riktig måte.

Endre DNS

Dette er en mindre detalj som lett kan overses. Når du har overført nettstedet ditt, må du bytte DNS-posten til den nye serveren der nettstedet ditt er registrert. Årsaken til at dette er viktig er at en DNS-post er som et kart eller en instruksjonsguide som sikrer at besøkende kommer på riktig side. Hvis du unnlater å endre dette, blir brukerne feildirigert til en feilside. Du må få en ny DNS fra den nye hostingleverandøren og erstatte den gamle.

Etter at du har bedt om å flytte DNS-postene, bør det ta noen timer, eller i noen tilfeller en hel dag, før bryteren er fullført. Med andre ord, hvis de besøkende klager over at de ikke finner nettstedet ditt, må du sørge for at du har oppdatert til den nye DNS-en.

Overvåk nettstedets oppetid

Når det tilordnes en ny DNS, er overføringen i utgangspunktet fullført. Du vil overvåke serverens oppetid nøye de neste par dagene for å sikre at alt fungerer som det skal.

Det er viktig å ikke slippe vakten din, og at du legger merke til om det er noen problemer så snart som mulig. Overvåking av nettstedets oppetid innebærer selvfølgelig ikke at du trenger å besøke nettstedet hvert 5. minutt; det betyr at du må bruke verktøy og apper for å hjelpe deg med oppgaven.

Noen nyttige verktøy du kan stole på er Pingdom, Uptime Robot og Monitor Us. Uansett hvilket verktøy du velger, må du kalibrere dem for å overvåke følgende elementer: Ping, HTTP, DNS Server og TCP-port.

Hosting Typer

Vær på utkikk etter manglende lenker og forskjellige nettstedstrukturer

En ting du virkelig bør være klar over når du bytter server, er mulig tap eller feilplassering av eiendeler som grafikk. Endringen i vertsmiljøet kan føre til at dette skjer, og det er ikke usannsynlig at du vil se noen 404 (ikke funnet) feil. Så bare vær på utkikk og overvåk 404-loggene dine slik at du kan se om det er ødelagte lenker eller eiendeler som ikke fungerer. Når du finner dem, kan det være nødvendig med en rask reparasjon eller utskifting, og du vil være god til å gå.

En annen måte å håndtere dette problemet er å omdirigere fra en 404 side til en annen side som allerede fungerer. Dette er ikke en løsning på problemet, selvfølgelig, det er ganske enkelt et alternativ til å vise en 404-side.

Dette fungerer for både sider og kataloger, så brukerne dine vil alltid ha innhold å se på, i stedet for en 404-feil. Til slutt kan du bruke dette til din fordel og lage en tilpasset 404-feilside, som kan være morsom eller underholdende, kanskje ved å vise et morsomt bilde eller et tilbud. På denne måten vil ikke besøkende være like sannsynlige å innvende mot land på siden.

Her er noen tips som kan hjelpe deg med å håndtere ødelagte lenker og 404 sider. For å få dem til å fungere, må du plassere koden i .htaccess-filen.
Slik kan du redigere .htaccess ved å bruke FTP (FileZilla)

  1. Åpne FileZilla
  2. Logg på serveren din
  3. Åpne public_html for å vise nettstedfilene dine
  4. Velg. Tilgang
  5. høyreklikk på den og velg Vis / rediger eller last den ned til datamaskinen din

Hvis du ikke finner .htaccess-filen på serveren din, er sjansen stor for at ingen er, eller den er ganske enkelt skjult. For det første må du sørge for at “Vis skjulte filer (dotfiles)” er valgt hvis du har logget inn på cPanel og bruker File Manager, eller at du har “Kraft som viser skjulte filer” valgt fra toppmenyen i FileZilla. Hvis du fremdeles ikke finner filen, bør du opprette en ny i mappen public_html ved å høyreklikke og opprette en ny fil med navnet “.htaccess”.

Da kan du bruke koden:

  • Definer en 404-side: ErrorDocument 404 /errorpage.html
  • Viderekoble en side til det nye stedet: Redirect 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
  • Omdirigere en hel katalog til et nytt sted: omdirigere Match 301 ^ / kategori /? $ Http://www.example.com/new-category/

Etter at du har gjort endringene, bør du lagre filen og laste den opp til serveren ved å overskrive den gamle filen.

Bytter e-post

Igjen, å bytte e-post er noe folk ofte overser. Når overføringen til den nye webverten er fullført, er det tre forskjellige måter å overføre e-posten på.

  • Hvis e-postadressen din er vert hos en domeneregistrator, kan du enkelt flytte den. Alt du trenger å gjøre er å endre (@) posten og tilordne den til den nye vertsens IP-adresse, som vanligvis ligger i den nye verts kundeportal
  • Hvis dine e-postkontoer er vert hos en tredjepart, må du gjøre følgende. Forsikre deg om at MX-postene dine, så vel som andre relevante poster som er forespurt av e-posttjenesteleverandøren, blir oppdatert i den nye DNS. Med tanke på at du flytter DNS til en ny leverandør, er det viktig at du også flytter disse filene. Selvfølgelig, hvis du ikke flytter DNS, er alt du trenger å gjøre å følge trinn 1.
  • Til slutt, hvis dine e-postkontoer er vert hos den forrige vertsleverandøren, kan du gjenskape den eksisterende e-postkontoen når du har byttet til den nye leverandøren. Du må også konfigurere den nye e-postagenten.
sandclock

De fleste webhotellleverandører lover 99,99% oppetid, men 99,90% oppetid er allerede 10 minutters driftstid per uke

pris

Mange webhotellplaner har “skjulte kostnader.” Selv om de lokker kunder med “pengene tilbake-garantier” -ordninger, men i tilfelle du ikke var fornøyd, kan webhotellfirmaer unngå å tilbakebetale pengene dine eller bare forlenge dem

Internett server

Løftet om ubegrenset nettplass og båndbredde er en skrang. Webhotellfirmaer selger over sine servere, spesielt delt webhotell, noe som resulterer i dårlig ytelse, lengre nedetid på serveren og vanlige tilbakeslag

tre

Den mest pålitelige metoden vi bruker for å bestemme pålitelig hostingleverandør

Fakta lyver ikke. Hvis et utmerket nettsted har vært vertskap for en spesifikk leverandør i mange år, og eieren er helt fornøyd med de vertstjenestene den faktiske verten gir, er det klare beviset for at verten vi snakker om er den rette.

Hvis du trenger en mer detaljert forklaring på hvordan du fullfører dette trinnet, sjekk ut dette guide.

Sjanse for en ødelagt database

Til slutt kan det hende at dataene dine blir ødelagte ved overføringen. Det er ingen grunn til panikk, og det er mange løsninger på dette problemet, men de er alle avhengige av selve plattformen. Siden den vanligste plattformen er WordPress, diskuterer vi noen mulige løsninger for denne plattformens database.

Hvis WordPress-databasen din er skadet, kan du prøve overføringen på nytt, men du må først deaktivere alle plugins. Hvis dette fungerer, er det bare å slå på plugin-modulene igjen når hele nettstedet er importert. Dessverre vil dette ikke være en levedyktig løsning hvis du ikke får tilgang til dashbordet, så du må kanskje prøve noen av følgende alternativer:

  • Last opp databasen på nytt, og skriv den over den gamle.
  • Forsøk å identifisere den nøyaktige plasseringen av korrupsjonsfeilen, og bare last opp den spesifikke filen på nytt fra det gamle nettstedet.
  • Åpne filen for å sikre at den peker til den nye serveren.

Hvordan reparere en ødelagt WordPress-database

Noen ganger vil ikke eksport og import av en database gå så glatt som du ønsket. Men før du mister tankene dine, kan du likevel prøve noen triks for å reparere det.

  1. Logg på cPanel
  2. Åpne PhpMyAdmin
  3. Velg databasen fra menyen til venstre
  4. Velg database for reparasjon

  5. Når du har valgt databasen, bør du sjekke om du har den riktige. En WordPress-database har alle tabeller merket med wp_
  6. Velg “Kontroller alle” -knappen nederst på skjermen for å velge alle tabeller fra databasen
  7. Reparer databasen

  8. Velg alternativet “Reparer tabell”
  9. Reparer databasealternativ

Det er alt du kan gjøre her. Etter reparasjonsprosessen, bør du se en melding som bekrefter at databasen ble reparert. Hvis du fremdeles ikke har klart å reparere databasen, kan du prøve en ting til, og det endrer en wp-config.php-fil.

  1. Åpne FileZilla og logg inn på FTP-serveren din
  2. Finn wp-config.php-filen
  3. WP Config

  4. Last den ned til datamaskinen din
  5. Endre filen ved å åpne den i en tekstredigerer
  6. Sett inn denne på slutten av filen: definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sann);
  7. Definer Reparer WP-konfigurasjon

  8. Lagre den modifiserte wp-config.php-filen og last den opp til serveren via FileZilla og overskriv filen
  9. Åpne nettleseren din og naviger til http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
  10. Klikk på “Reparer database” -knappen

Etter at reparasjonsprosessen er fullført, vil du se statusmeldinger om tabellene i databasen, slik at du kan identifisere om noe ble ødelagt. Du vil også kunne se følgende melding: “Reparasjoner er fullført. Fjern følgende linje fra wp-config.php for å forhindre at denne siden blir brukt av uautoriserte brukere.
definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant); ”

Så ikke glem å gå tilbake til filen, fjern linjen du la til og lagre den på nytt.

Hvis ingen av disse tilnærmingene fungerer, må du finne noen som er dyktige til å kode for å sette i gang WordPress autodatabaseringsprosess..

La supportteamet håndtere overføringen til den nye verten

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal gjøre hele overføringen til den nye verten av deg selv, eller du rett og slett ikke har tid til å kaste bort på slike tekniske forhold som du ikke virkelig bryr deg om, kan du overlate alt til dyktige hender av fagfolk hos Bluehost.

Vel, ja, du må betale for overføringen. Men i så fall vil du kunne slappe av, gå en tur eller suge litt sol på huden din hvis du er heldig nok til å bo i nærheten av stranden mens støtteapparatet gjør alt for deg.

Bluehost kan flytte siden til serverne deres for deg, og det vil koste deg $ 149. 99. Denne prisen inkluderer migrering av opptil 5 nettsteder og 20 e-postkontoer. Ja, supportteamet vil ta seg av alle filene, databasene og alt som er avgjørende for at nettstedet ditt skal fungere og se på samme måte som det gjorde på den gamle verten.
Det spiller ingen rolle hvor du har vert for nettstedet hvis du velger dette alternativet, men vær oppmerksom på at Bluehost foreløpig ikke tilbyr migrasjonsstøtte for forhandler-, VPS- eller Dedicated Server-kontoer..

Noe av det store med dette er at det ikke er noen risiko involvert. Hvis du er klar til å starte migrasjonen til Bluehost, vet ekspertene deres hva de gjør. Selv med det i tankene, forstår de at nettstedet ditt er viktig for deg, slik at de vil gjennomgå alt og sørge for at det er fullt ut funksjonelt før du får tak i det.

Hvis du er klar til å starte migreringen til Bluehost, kan du se mer informasjon her.

Konklusjon

Å bytte leverandør av webhotell er ikke et stort problem. Det er noen få potensielle problemer, men ingenting som ikke kan løses på en rettidig måte.

Hvis du ikke er fornøyd med webhotellstjenesten din, ikke nøl med å finne en annen leverandør. Denne guiden vil hjelpe deg gjennom prosessen med minimal driftsstans og ulempe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map