Hvad er en VPN, og hvordan finder du de bedste VPN-tjenester?

60% af VPN-brugere er bekymrede over deres online privatliv

At forblive sikkert på Internettet og opretholde privatlivets fred er primære bekymringer for både virksomheder og enkeltpersoner i denne tid med hurtig onlineudvidelse. Løsningen i form af et virtuelt privat netværk tilbyder forskellige bekvemmeligheder – fordelene ved privatlivets fred er kun nogle af dem.

Du har muligvis allerede brugt VPN, men vidste ikke det tidspunkt, hvor du brugte det. Hvis du nogensinde har arbejdet eksternt ved at oprette forbindelse til et virksomhedsnetværk, arbejdede du i VPN-farvandet.

Hvert sekund bliver 12 mennesker online et offer for cyberkriminalitet, i alt mere end 1 million ofre verden over hver dag. I 2020 er verden nødt til at cyberforsvare 50 gange mere data, end den gør i dag

Hvis du ikke er bekendt eller bare vagt kender VPN’er, er denne guide perfekt til dig. Vi vil føre dig ind i verden af ​​VPN’er ved at forklare, hvad de er, hvordan de fungerer, og hvilke fordele de tilbyder. Vi giver også værdifulde oplysninger om, hvordan du vælger en VPN-udbyder, der imødekommer dine behov, hvad enten det er til individuelle eller forretningsmæssige formål. Lad os komme igang.

Hvad er en VPN?

VPN_cod

Den bedste måde at visualisere en VPN er at se på det som om det var en version af et fysisk computernetværk. Forskellen kommer i forbindelsesmidlet.

Fysiske computernetværk er normalt begrænset til et sted, f.eks. Et hjem eller et kontor, og computere er fysisk sammenkoblet. Det VPN er en virtuel type netværk, så forskellige computere, uanset hvor de befinder sig, tilslutter sig netværket og bruger det til at få adgang til internettet. Den fysiske forbindelse forbliver stadig, men nu består den af ​​både offentlige og private kabler, routere og servere. Og der er overhovedet ingen rækkevidden.

Så en VPN er ikke en ny banebrydende enhed, der tillader computere at virke som om de er fysisk sammenkoblet, men det er en metode til at forbinde computere i et virtuelt netværk. Denne metode er designet til at forbedre sikkerheden og forbedre slutbrugerens privatliv uden nogen begrænsninger med hensyn til adgang til indhold på internettet.

Så hvordan fungerer VPN?

På globalt plan siger mere end en fjerdedel af de adspurgte, at de har brugt et Virtual Private Network eller Proxy Server til at få adgang til internettet

For at få adgang til en VPN skal du få en gratis eller betalt VPN-service; vi vil tale om forskellene mellem de to senere. Når du gør det, får du en VPN-klient installeret på din computer eller mobilenhed, og det er her det hele begynder.

VPN_network

Med en VPN-klient får du adgang til en pre-setup VPN, der er installeret af udbyderen. Mens du surfer på internettet via VPN, kommunikerer din computer ikke ved hjælp af den IP-adresse, der er tildelt dig af din Internetudbyder (ISP). I stedet bruger den en leveret af VPN.

Ud over at maskere din oprindelige IP-adresse, sikrer en VPN også alle data. Så hvordan opnås datafortrolighed? VPN’er bruger protokoller til at kode alle data, der udveksles mellem din computer og computeren, som du bruger som en slags gateway til at få adgang til internettet. Her er de mest almindeligt anvendte krypteringsprotokoller:

L2TP / IPsec – Layer 2 Tunneling Protocol blev oprettet som en samarbejdsindsats af medlemmer af PPTP-forummet, Internet Engineering Task Force (IETF) og Cisco. Denne protokol kaldes L2TP over IPsec, fordi den giver IPsecs sikkerhed over tunneling af L2TP. Denne protokol bruges af VPN’er, der kører på Windows 2000 OS.

IPsec – Drevet af meget stærke krypteringsalgoritmer og bred autentificering tilbyder Internet Protocol Security Protocol ekstra lag til datasikkerhed. IPsec krypterer dataene via tunnel og transport. Transportkrypteringstilstand koder for nyttelasten eller det væsentlige indhold af data, mens tunneltilstand koder både overskrift og nyttelast af data.

For at bruge denne krypteringsprotokol skal alle enheder, der er forbundet til netværket, bruge en fælles nøgle / certifikat. En speciel app installeret på en bruger-pc håndterer denne kodning / afkodning under forbindelse med en ekstern VPN. Denne krypteringsprotokol understøtter 56-bit og 168-bit-kryptering.

PPTP / MPPE – Mens PPTP er en forældet protokol, kører mange VPN’er stadig den. Det blev skabt gennem fælles indsats fra ECI Telematics, US Robotics, 3COM, Microsoft og Ascend. Det understøtter 40-bit og 128-bit kryptering ved hjælp af MPPE – Microsoft Point-to-Point-kryptering.

Ud over disse krypteringsprotokoller kan andre protokoller bruges af en VPN, såsom Non Repudiation, AAA, Data Integrity, Traffic Flow Confidentiality, SOCKS5 og Anti Replay. De protokoller, der bruges af en VPN, bestemmer de tjenester, de kan tilbyde brugere. Vi behandler dette mere detaljeret i vejledningen.

Hvad er de unikke fordele
at bruge en VPN?

super_VPN

Sikkerhed. Som allerede nævnt er sikkerhed en primær bekymring for alle, der er online. Dataene på Internettet kan blive aflyttet, stjålet eller endda ændret. Dette kan have alvorlige konsekvenser for brugerne, herunder stjålne kreditkort og lækage af følsomme virksomhedsoplysninger. Kommunikation fra dig til omverdenen kan ikke beskyttes fuldt ud med firewall og antivirus-software installeret på computeren.

Da kommunikationen mellem din pc og en VPN etableres gennem de protokoller, vi beskrev, er forbindelsen mellem din pc og eksterne ressourcer sikker. Hvis nogen af ​​routerne bliver kompromitteret af en hacker, er det ikke muligt for ham at dekryptere dataflyten mellem dig og VPN-computere.

Privatliv. At holde din identitet skjult, mens du er online, er også meget vigtigt. Uden en VPN kan din identitet let afsløres af marketingbureauer eller enhver, der er nysgerrig nok og har tilstrækkelige færdigheder. Og når vi taler om identitet, mener vi IP-adresse, navn, adresse og placering. Mens du er på nettet, kommunikerer din enhed med routere og webservere og efterlader oplysninger om din IP og ISP.

Topmarkeder for adgang til indhold via VPN


Thailand 24%
Indonesien 22%
Kina 20%
Brasilien 19%
Saudi-Arabien 18%
Tyrkiet 18%
Indien 18%
Mexico 18%
Malaysia 17%
UAE 16%
VS
Tyskland 6%
USA 5%
UK 5%
Australien 4%

Thai- og indonesiske internetbrugere har mest brug for adgang til indhold via VPN’er

En VPN forhindrer succes denne uønskede videregivelse af private oplysninger. Mens du får adgang til indhold online via en VPN, bliver VPN-udbyderens identitet din egen. Du ser ud til at være online på et andet sted end dit eget, mens dine personlige oplysninger, inklusive IP-adressen, forbliver skjult.

Ubegrænset adgang. Mange virksomheder tilbyder deres onlinetjenester med specifikke geografiske begrænsninger. For eksempel er Netflix stadig ikke tilgængelig i mange lande over hele verden. På lignende måde er der lande, der forbyder deres borgere at få adgang til visse websteder og virksomheder, der begrænser deres medarbejders internetbrug. En VPN overvinder let disse forhindringer.

Da der er VPN-udbydere i mange geografiske regioner, kan brugerne nemt gå rundt på alle geografiske begrænsninger, der er indført enten af ​​et udenlandsk selskab eller deres land.

Bedre weboplevelse. Forbindelsesproblemer er et meget almindeligt problem over hele kloden, især når du vil have adgang til noget, der er på den anden side af verden. På grund af dårlige internetruter og begrænset båndbredde kan din samlede onlineoplevelse være dårlig.

Dette kan løses af en VPN. Når du bruger en VPN, vil din båndbredde, mens du får adgang til fjernplaceringer, være omtrent den samme som båndbredden mellem VPN og din computer. En VPN-løsning er meget gavnlig for brugere, hvis ISP-udbydere håndhæver båndbreddegrænser.

Hyppighed af VPN-brug % af internetbrugere og VPN-brugere, der implementerer VPN’er på følgende basis

Hver dag eller næsten hver dag
4-5 gange om ugen
2-3 gange om ugen
En gang om ugen
En gang 2-3 gange om måneden
En gang om måneden
Sjældnere

VPN-BRUGERE

INTERNETBRUGERE

Der er andre fordele, der kan afvige fra en VPN-udbyder til den anden. Nogle VPN-udbydere tilbyder bedre forbindelse mellem alle enheder på deres netværk, mens andre tillader portvideresendelse, hvilket gør andre enheder på dit netværk tilgængeligt via internettet.


Hvad skal man kigge efter i en god VPN-service?

Det bedste VPN-service er den, hvis tjenester fuldstændigt imødekommer dine behov. Derfor skal du identificere disse behov, inden du vælger en VPN-udbyder. Når det er sagt, er der enighed om, hvilke generelle tjenester og funktioner en god VPN-tjenesteudbyder leverer.

Sikkerhed. Da du vil placere alle oplysninger om din browsing sammen med dine personlige oplysninger i en andens hænder, er det yderst vigtigt at sikre dig, at VPN-tjenesteudbyderen sikrer VPN-noder, websted og infrastruktur.

Hoveddriver til VPN-brug er adgang til streamingindhold. For eksempel fik næsten 30% af alle VPN-brugere adgang til Netflix i en given måned

Gode ​​VPN-tjenesteudbydere har regelmæssige sikkerhedsrevisioner, PCI-overholdelse, webapplikations firewalls, dedikeret serverhardware og sikrede / pålidelige servere.

Software. En god VPN-tjenesteudbyder har også brugervenlig software. Dette er vigtigt, fordi du ikke ønsker at fejlfinde software med kundesupport, hver gang du opretter forbindelse til en VPN. God software er let at konfigurere og får dig online på kort tid. Så sørg for at se, om VPN-udbyderen har sin egen brugerdefinerede software.

Placeringen af ​​VPN-servere. Gode ​​VPN-tjenesteudbydere har servere i mere end en geografisk placering. Dette giver dig mulighed for at have ubegrænset adgang til ethvert indhold, uanset hvor det er vært. Så sørg for, at VPN-udbyderen har servere spredt over hele kloden, før de køber deres tjenester.

60% af de adspurgte sagde, at fjernadgang var et af de vigtigste kriterier, der blev overvejet, når man vedtog en IP VPN-løsning

Husk, at USA, UK, Australien, Canada og New Zealand, kaldet Fem øjne, har aftalt at udveksle information for at forbedre sikkerheden. Dette betyder, at en regering i et af disse fem lande kan tvinge en VPN-udbyder gennem en retsafgørelse at videregive alle oplysninger, den har. Dette gælder ikke VPN-udbydere, der er baseret i noget andet land i verden.

Kunde support. Dette er også en meget vigtig faktor, der adskiller det gode fra de ikke så gode VPN-udbydere. Kundesupport skal være tilgængeligt 24/7, så du kan få dine problemer løst uanset tidszoneforskellen. De gode får en self-service helpdesk og live chat support til deres brugers rådighed.

VPN-brug til anonym browsing Anonym browsing er en væsentlig årsag til VPN-brug, især i Saudi-Arabien, Indien og Vietnam

Ingen datalogning. De fleste mennesker vælger en VPN-løsning, fordi de er bekymrede for privatlivets fred og sikkerhed. Hvis du ønsker at forblive helt skjult bag VPN, skal du læse VPN-udbyderens vilkår for brug og politik for at sikre, at de ikke logger dine data.

VPN_world

Hastighed. Båndbredden falder muligvis, når du får adgang til nettet via VPN. Du vil sikre dig, at VPN-udbyderen investerer i nye servere og software for at imødekomme behovene hos en stor tilstrømning af nye brugere. Du kan få en idé om dette ved at læse anmeldelser fra deres brugere. Med en god VPN-udbyder bør du kun opleve meget små ændringer i hastighed.

Prisfastsættelse. Det er godt generelt råd at altid gå med en udbyder, der tilbyder flere betalingsmuligheder og forskellige abonnementsplaner, som du kan annullere når som helst du ønsker uden at blive udsat for nogen sanktioner.

Før du foretager dit valg, skal du gennemgå tjenester og prisindstillinger omhyggeligt. Og gennemgå deres kundevurderinger for at sikre, at de leverer alle de annoncerede tjenester.

Gratis vs betalte VPN-tjenester

free_or_paid

Når du overvejer at bruge VPN-tjenester, har du to muligheder: gratis og betalte VPN-tjenester. Der er mange forskelle mellem dem bortset fra pris.


Fordele ved gratis VPN-tjenester:

 • de er frie

 • anonymitet (der er ikke behov for at give nogen personlige oplysninger, når du tilmelder dig)

Ulemper ved gratis VPN-tjenester:

 • Meget lavt sikkerhedsniveau (128-bit kryptering / PPTP-protokol)

 • Ingen kundesupport

 • Lavere hastighed på grund af mange brugere

 • I nogle tilfælde er der begrænset tid online og data overført

 • Bunch af personligt skræddersyede annoncer (dette betyder, at de logger dine data)

Der er over 400 VPN-tjenesteudbydere i branchen. 30 af dem er gratis

Fordele ved betalte VPN-tjenester

 • Utilsluttet båndbredde

 • Pro sikkerhed

 • Ingen annoncer

 • Adgang til kundesupport

 • Mulighed for at vælge mellem forskellige båndbreddemuligheder

Kun 2% af VPN-tjenesteudbydere tilbyder tilpassede apps

Ulemper ved betalte VPN-tjenester

 • Det er klart, at du bliver nødt til at betale for denne service

 • Du kan muligvis ende med at betale for funktioner, som du ikke vil bruge

Hvordan man vælger mellem de bedste muligheder

Top 10 VPN-udbydere kører deres egne netværk. Mange andre tjenester outsource arbejdet til webhostingfirmaer. At køre netværket er en kompleks proces, der har brug for en masse tekniske ressourcer

På grund af stigende bekymring over cyberkriminalitet, overvågning, datalækager osv. Har antallet af tilgængelige VPN-tjenesteudbydere toppet i de sidste par år. Men kun nogle udbydere findes på de øverste lister over de websteder, hvis placeringer har autoritet.

19% af abonnenterne bruger VPN-torrenting, da de deler nogle materialer, mens de bruger en download-torrent-kundes sikkerhed undergår trusler gennem en åben gateway til systemet

Dette er et godt tidspunkt at minde dig om, at dit valg afhænger af dine behov og en VPN-tjenesteudbyders funktioner, pris, abonnementsplan, omdømme og brugervenlighed. Så lad os gennemgå nogle af de øverste muligheder, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet.

NordVPN. En af VPN-tjenesteudbydere, der er udpeget som ”redaktørens valg” på begge toplister, tiltrækker Nord VPN bestemt opmærksomhed. Denne udbyder er baseret i Panama, og dens strenge ingen logfiler politik, mere end 1200 servere i 61 lande, top-notch dobbeltlagskryptering, evnen til at forblive anonym selv på den mørke web og betale via PayPal, kreditkort eller Bitcoin er alle frynsegoder, der har gjort denne VPN-udbyder til en favorit hos så mange mennesker.

Da de er ivrige rejsende, kører 11,5% af klienter VPN’er til rejser. Dette skyldes i vid udstrækning sikker online og få adgang til ”hjemlige” netværk, mens man er i udlandet

Det har også en live chat supporttjeneste, der er tilgængelig 24/7. Det kan konfigureres på Mac, Windows, Linux, iOS og Android og understøtter op til seks enheder, der er tilsluttet på én gang. Den grundlæggende abonnementsplan koster $ 6 pr. Måned. Eksperter anbefaler denne VPN-tjenesteudbyder, hvis du vil bruge VPN til at se U.S. Netflix.

IPVanish. Denne VPN-tjenesteudbyder har over 700 hundrede servere beliggende i 60 lande over hele verden. Det understøtter fem enheder, der er tilsluttet på én gang og har meget let kryptering, som virkelig supplerer torrent-download. Det er tilgængeligt på alle operativsystemer. IPVanish kan også bruges på Amazon Firestick og Android TV. Hvis du forpligter dig til en årlig plan, betaler du $ 6,50 pr. Måned.

30% af de adspurgte har været i VPN-brug for sikker Wi-Fi, hvad er et skridt fra udvidelsen af ​​hotspots og ændring af indstillinger, der er enkle at tilnærme sig, hvilket indebærer fortrolige datalækager og indentitetstyverier

Privat internetadgang VPN. Denne VPN er meget populær, fordi dens kryptering vil gøre dine dataoverførsler uigennemtrængelige, og alligevel behøver du kun at gøre med en meget enkel brugergrænseflade.

Med et enkelt klik sikrer Privat internetadgang VPN, at din identitet forbliver skjult. Denne provider har mere end 3.000 servere beliggende i 25 lande. De har en mulighed for at betale anonymt med forskellige store gavekort (Best Buy, Starbucks, Costco osv.). De er et U.S.-baseret selskab, så husk, at de deltager i Five Eyes-traktaten. Gebyrer varierer fra $ 6,95 pr. Måned til $ 3,33 per måned, afhængigt af den kontrakt, du vælger.

13,5% af brugerne bruger VPN til spil, fordi det muliggør låsning af geobegrænsede spil samt betaversioner eller aldersbegrænsede underholdningsprodukter

Der er mange andre VPN-tjenesteudbydere, som du også kan tjekke ud, Bufret, ZenMate, TorGuard, Express VPN, Surfshark og mange andre. Bare sørg for at få så mange oplysninger om dine top valg for at tage en informeret beslutning. Et sidste råd, de gratis forsøg, der tilbydes af betalte VPN-tjenesteudbydere, inkluderer kun basale funktioner, så baser ikke din mening kun på den oplevelse, du får fra den gratis prøveversion.

Konklusion

Dette er dybest set alt hvad du behøver at vide om VPN-tjenester. Du har set, at en VPN ikke kun giver en bedre weboplevelse, men også adresserer sikkerheds- og privatlivets fred. På toppen af ​​dette kan du få adgang til ethvert online indhold ved at omgå geografiske begrænsninger. Vi håber, at de oplysninger, du har fundet i denne vejledning, gør det lettere for dig at beslutte, om du vil gå med en VPN-tjenesteudbyder, og hvordan du vælger den bedste til dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map