Hva er en VPN og hvordan finner du de beste VPN-tjenestene?

60% av VPN-brukere er bekymret for deres online personvern


Å være trygge på internett og opprettholde personvern er de viktigste bekymringene for både selskaper og enkeltpersoner i denne tiden med rask online ekspansjon. Løsningen i form av et virtuelt privat nettverk tilbyr forskjellige bekvemmeligheter – personvernfordeler er bare noen av dem.

Du har kanskje allerede brukt VPN, men var ikke klar over det tidspunktet du brukte det. Hvis du noen gang har jobbet eksternt ved å koble deg til et bedriftsnettverk, opererte du i VPN-farvannet.

Hvert sekund blir 12 personer på nettet et offer for nettkriminalitet, og til sammen mer enn 1 million ofre over hele verden hver dag. Innen 2020 vil verden trenge cyberforsvar 50 ganger mer data enn den gjør i dag

Hvis du ikke er kjent eller bare vagt kjenner til VPN-er, er denne guiden perfekt for deg. Vi kommer til å lede deg inn i verden av VPN-er ved å forklare hva de er, hvordan de fungerer og hvilke fordeler de tilbyr. Vi vil også gi verdifull informasjon om hvordan du velger en VPN-leverandør som vil dekke dine behov, enten det er for individuelle eller forretningsformål. La oss komme i gang.

Hva er en VPN?

VPN_cod

Den beste måten å visualisere en VPN er å se på den som om den var en versjon av et fysisk datanettverk. Forskjellen kommer i forbindelsesmidlene.

Fysiske datanettverk er vanligvis begrenset til et sted, for eksempel et hjem eller et kontor, og datamaskinene er fysisk sammenkoblet. De VPN er en virtuell type nettverk, slik at forskjellige datamaskiner, uansett hvor de befinner seg, kan delta i nettverket og bruke det til å få tilgang til internett. Den fysiske forbindelsen gjenstår fortsatt, men nå består den av både offentlige og private kabler, rutere og servere. Og det er overhode ingen rekkevidden.

Så en VPN er ikke noen nye banebrytende enheter som lar datamaskiner oppføre seg som om de er koblet sammen fysisk, men det er en metode for å koble datamaskiner i et virtuelt nettverk. Denne metoden er designet for å forbedre sikkerheten og forbedre sluttbrukerens personvern, uten noen begrensninger når det gjelder tilgang til innhold på internett.

Så hvordan fungerer VPN?

På globalt nivå sier mer enn en fjerdedel av de spurte at de har brukt et virtuelt privat nettverk eller proxy-server for å få tilgang til internett

For å få tilgang til et VPN, må du få en gratis eller betalt VPN-tjeneste; så snakker vi om forskjellene mellom de to senere. Når du har gjort det, får du installert en VPN-klient på datamaskinen eller mobilenheten din, og det er der alt begynner.

VPN_network

Med en VPN-klient vil du få tilgang til et pre-setup VPN, som er satt på plass av leverandøren. Mens du surfer på internett via VPN, kommuniserer ikke datamaskinen din ved å bruke IP-adressen som er tilordnet av Internett-leverandøren (ISP). I stedet bruker den en gitt av VPN.

I tillegg til å maskere den opprinnelige IP-adressen din, sikrer en VPN også alle dataene. Så, hvordan oppnås konfidensiell informasjon? VPN-er bruker protokoller for å kode alle dataene som utveksles mellom datamaskinen og datamaskinen som du bruker som en slags gateway for å få tilgang til internett. Her er de mest brukte krypteringsprotokollene:

L2TP / IPsec – Layer 2 Tunneling Protocol ble opprettet som en samarbeidsinnsats av medlemmer av PPTP-forumet, Internet Engineering Task Force (IETF) og Cisco. Denne protokollen kalles L2TP over IPsec fordi den gir sikkerheten til IPsec over tunnelen til L2TP. Denne protokollen brukes av VPN-er som kjører på Windows 2000 OS.

IPsec – Drevet av veldig sterke krypteringsalgoritmer og omfattende autentisering, tilbyr Internet Protocol Security Protocol flere lag til datasikkerhet. IPsec krypterer dataene via tunnel og transport. Transportkrypteringsmodus koder for nyttelasten, eller det essensielle innholdet, av data, mens tunnelmodus koder både overskriften og nyttelasten til data.

For å bruke denne krypteringsprotokollen, må alle enheter som er koblet til nettverket, bruke en felles nøkkel / sertifikat. En spesiell app installert på en bruker-PC håndterer denne kodingen / avkodingen under tilkobling til en ekstern VPN. Denne krypteringsprotokollen har støtte for 56-biters og 168-biters kryptering.

PPTP / MPPE – Mens PPTP er en foreldet protokoll, kjører mange VPN-er fremdeles. Det ble opprettet gjennom felles innsats fra ECI Telematics, US Robotics, 3COM, Microsoft og Ascend. Den støtter 40-bit og 128-bit kryptering, ved hjelp av MPPE – Microsoft Point-to-Point Encryption.

I tillegg til disse krypteringsprotokollene, kan andre protokoller brukes av en VPN, for eksempel Non Repudiation, AAA, Data Integrity, Traffic Flow Confidentiality, SOCKS5 og Anti Replay. Protokollene som brukes av en VPN bestemmer tjenestene de kan tilby brukere. Vi tar opp dette nærmere i veiledningen.

Hva er de unike fordelene
å bruke en VPN?

super_VPN

Sikkerhet. Som allerede nevnt er sikkerhet en primær bekymring for alle som er online. Dataene på internett kan bli avlyttet, stjålet eller til og med endret. Dette kan ha alvorlige konsekvenser for brukere, inkludert stjålne kredittkort og lekkasje av sensitiv bedriftsinformasjon. Kommunikasjon fra deg til omverdenen kan ikke beskyttes fullt ut av brannmur og antivirusprogramvare installert på datamaskinen.

Siden kommunikasjonen mellom PCen din og VPN er opprettet gjennom protokollene vi beskrev, er forbindelsen mellom PCen og eksterne ressurser sikker. Hvis noen av ruterne blir kompromittert av en hacker, vil det ikke være mulig for ham å dekryptere dataflyten mellom deg og VPN-datamaskinene.

Personvern. Å holde identiteten din skjult mens du er på nettet er også veldig viktig. Uten VPN kan identiteten din lett avsløres av markedsføringsbyråer eller av alle som er nysgjerrige nok og har tilstrekkelige ferdigheter. Og når vi snakker om identitet, mener vi IP-adresse, navn, adresse og beliggenhet. Mens du er på nettet, kommuniserer enheten din med rutere og webservere, og etterlater seg informasjon om IP og ISP.

Toppmarkeder for tilgang til innhold via VPN


Thailand 24%
Indonesia 22%
Kina 20%
Brasil 19%
Saudi-Arabia 18%
Tyrkia 18%
India 18%
Mexico 18%
Malaysia 17%
UAE 16%
VS
Tyskland 6%
USA 5%
Storbritannia 5%
Australia 4%

Thai og indonesiske internettbrukere har mest mulig tilgang til innhold via VPN-er

En VPN forhindrer vellykket denne uønskede avsløringen av privat informasjon. Mens du får tilgang til innhold online via en VPN, blir VPN-leverandørens identitet din egen. Det ser ut til at du er online på et annet sted enn ditt eget, mens din personlige informasjon, inkludert IP-adressen, fortsatt er skjult.

Ubegrenset tilgang. Mange selskaper tilbyr sine online tjenester med spesifikke geografiske begrensninger. For eksempel er Netflix fremdeles ikke tilgjengelig i mange land rundt om i verden. På lik linje med dette er det land som forbyr sine innbyggere å få tilgang til visse nettsteder og selskaper som begrenser deres ansattes internettbruk. En VPN overvinner lett disse hindringene.

Siden det er VPN-leverandører i mange geografiske regioner, kan brukere enkelt gå rundt på geografiske begrensninger som er på plass enten av et utenlandsk selskap eller deres land.

Bedre nettopplevelse. Tilkoblingsproblemer er et veldig vanlig problem rundt om i verden, spesielt når du vil ha tilgang til noe som er på den andre siden av verden. På grunn av dårlige internettruter og begrenset båndbredde, kan den generelle onlineopplevelsen din være dårlig.

Dette kan løses av en VPN. Når du bruker en VPN, vil båndbredden din mens du får tilgang til eksterne steder, være omtrent den samme som båndbredden mellom VPN og datamaskinen. En VPN-løsning er veldig gunstig for brukere hvis ISP-leverandører håndhever båndbreddegrenser.

Hyppighet av VPN-bruk % av internettbrukere og VPN-brukere som distribuerer VPN-er på følgende basis

Hver dag eller nesten hver dag
4-5 ganger i uken
2-3 ganger i uken
En gang i uken
En gang 2-3 ganger i måneden
En gang i måneden
Sjeldnere

VPN-BRUKERE

INTERNETTBRUKERE

Det er andre fordeler som kan avvike fra en VPN-leverandør til en annen. Noen VPN-leverandører tilbyr bedre tilkobling mellom alle enheter i nettverket, mens andre tillater port videresending, noe som gjør andre enheter i nettverket ditt tilgjengelig via internett.


Hva du skal se etter i en god VPN-tjeneste?

De beste VPN-tjeneste er den hvis tjenester fullstendig tilfredsstiller dine behov. Dette er grunnen til at du må identifisere disse behovene før du velger en VPN-leverandør. Når det er sagt, er det enighet for hvilke generelle tjenester og funksjoner en god VPN-tjenesteleverandør leverer.

Sikkerhet. Siden du kommer til å plassere all informasjon om surfingen din, sammen med din personlige informasjon, i noen annens hender, er det av største viktighet å sørge for at VPN-tjenesteleverandøren sikrer VPN-noder, nettsted og infrastruktur.

Hoveddriveren for VPN-bruk er tilgang til streaming av innhold. For eksempel fikk nesten 30% av alle VPN-brukere tilgang til Netflix i løpet av en gitt måned

Gode ​​VPN-tjenesteleverandører har regelmessige sikkerhetsrevisjoner, PCI-overholdelse, nettapplikasjonsbrannmurer, dedikert serverhardware og sikrede / pålitelige servere.

programvare. En god VPN-tjenesteleverandør har også brukervennlig programvare. Dette er viktig, fordi du ikke vil feilsøke programvare med kundestøtte hver gang du kobler deg til et VPN. God programvare er enkel å sette opp og vil komme deg online på kort tid. Så sørg for å se om VPN-leverandøren har sin egen tilpassede programvare.

Plassering av VPN-servere. Gode ​​VPN-tjenesteleverandører har servere på mer enn ett geografisk sted. Dette lar deg ha ubegrenset tilgang til noe innhold, uansett hvor det er vert. Så sørg for at VPN-leverandøren har servere spredt over hele verden før du kjøper tjenestene deres.

60% av de spurte sa at ekstern tilgang var et av de viktigste kriteriene som ble vurdert når de tok i bruk en IP VPN-løsning

Husk at USA, Storbritannia, Australia, Canada og New Zealand, kalt Fem øyne, har avtalt å utveksle informasjon for å forbedre sikkerheten. Dette betyr at en regjering i et av disse fem landene kan tvinge en VPN-leverandør, gjennom en rettskjennelse, til å røpe all informasjon den har. Dette gjelder ikke VPN-leverandører som er basert i noe annet land i verden.

Kundeservice. Dette er også en veldig viktig faktor som skiller det gode fra de ikke så gode VPN-leverandørene. Kundesupport må være tilgjengelig 24/7, slik at du kan løse dine problemer uavhengig av tidssoneforskjell. De gode vil ha en selvbetjent helpdesk og live chat support til brukerne deres.

VPN-bruk for anonym surfing Anonym surfing er en viktig årsak til VPN-bruk, spesielt i Saudi-Arabia, India og Vietnam

Ingen datalogging. De fleste velger en VPN-løsning fordi de er opptatt av personvern og sikkerhet. Hvis du vil være helt skjult bak VPN, må du lese VPN-leverandørens bruksvilkår og policyer for å sikre at de ikke logger dataene dine.

VPN_world

Hastighet. Båndbredden kan gå ned når du får tilgang til nettet via VPN. Du vil være sikker på at VPN-leverandøren investerer i nye servere og programvare for å dekke behovene til en stor tilstrømning av nye brukere. Du kan få en ide om dette ved å lese anmeldelser fra brukerne deres. Med en god VPN-leverandør, bør du bare oppleve veldig små hastighetsendringer.

Priser. Det er gode generelle råd å alltid gå med en leverandør som tilbyr flere betalingsalternativer og forskjellige abonnementsplaner som du kan avbryte når som helst du vil uten å motstå straff.

Før du velger, bør du se gjennom tjenestene og prisalternativene nøye. Og sjekk gjennom kundeanmeldelsene for å forsikre deg om at de tilbyr alle tjenestene som er annonsert.

Gratis vs betalte VPN-tjenester

free_or_paid

Når du vurderer å bruke VPN-tjenester, har du to alternativer: gratis og betalte VPN-tjenester. Det er mange forskjeller mellom dem, bortsett fra pris.


Fordeler med gratis VPN-tjenester:

 • de er gratis

 • anonymitet (det er ikke nødvendig å oppgi noen personlig informasjon når du registrerer deg)

Ulemper med gratis VPN-tjenester:

 • Svært lavt sikkerhetsnivå (128-biters kryptering / PPTP-protokoll)

 • Ingen kundestøtte

 • Lavere hastighet på grunn av mange brukere

 • I noen tilfeller er det begrenset tid online og data overført

 • Massevis av personlig tilpassede annonser (dette betyr at de logger dataene dine)

Det er over 400 VPN-tjenesteleverandører i bransjen. 30 av dem er gratis

Fordeler med betalte VPN-tjenester

 • Uavkortet båndbredde

 • Pro sikkerhet

 • Ingen annonser

 • Tilgang til kundesupport

 • Mulighet for å velge mellom ulike båndbreddealternativer

Bare 2% av VPN-tjenesteleverandørene tilbyr tilpassede apper

Ulemper med betalte VPN-tjenester

 • Det er klart at du må betale for denne tjenesten

 • Du kan ende opp med å betale for funksjoner du ikke kommer til å bruke

Hvordan velge mellom de beste alternativene

Topp 10 VPN-leverandører driver egne nettverk. Mange andre tjenester outsource arbeidet til webhotellfirmaer. Å drive nettverket er en kompleks prosess som trenger mye tekniske ressurser

På grunn av økende bekymring for nettkriminalitet, overvåkning, datalekkasjer, etc., har antall tilgjengelige VPN-tjenesteleverandører toppet seg de siste par årene. Men bare noen leverandører er å finne på topplistene til nettstedene hvis rangeringer har autoritet.

19% av abonnentene bruker VPN-torrenting, ettersom deler deler av materiale mens de bruker en nedlastings-torrent-kundesikkerhet gjennomgår trusler gjennom en åpnet inngangsport til systemet

Dette er et godt tidspunkt å minne deg på at valget ditt vil avhenge av dine behov og VPN-tjenesteleverandørens funksjoner, pris, abonnementsplan, omdømme og brukervennlighet. Så la oss gå gjennom noen av de beste alternativene som for øyeblikket er tilgjengelige på markedet.

NordVPN. En av VPN-tjenesteleverandørene som er utpekt som “redaktørens valg” på begge topplister, tiltrekker Nord VPN absolutt oppmerksomhet. Denne leverandøren er basert i Panama, og dens strenge retningslinjer for ingen logger, mer enn 1200 servere i 61 land, topp toppkryptering, muligheten til å holde seg anonym selv på det mørke nettet, og betale via PayPal, kredittkort eller Bitcoin er alle fordelene som har gjort denne VPN-leverandøren til en favoritt blant så mange mennesker.

11.5% av klientene er ivrige reisende og kjører VPN-er for å reise. Dette er i stor grad for å holde deg trygg på nettet og få tilgang til “hjemmenettverk” mens du er i utlandet

Den har også en live chat-støttetjeneste som er tilgjengelig 24/7. Den kan settes opp på Mac, Windows, Linux, iOS og Android, og støtter opptil seks enheter koblet til samtidig. Den grunnleggende abonnementsplanen koster $ 6 per måned. Eksperter anbefaler denne VPN-tjenesteleverandøren hvis du vil bruke VPN til å se U.S. Netflix.

IPVanish. Denne VPN-tjenesteleverandøren har over 700 hundre servere lokalisert i 60 land rundt om i verden. Den støtter fem enheter koblet på en gang og har veldig lett kryptering, noe som virkelig kompletterer torrentnedlasting. Det er tilgjengelig på alle operativsystemer. IPVanish kan også brukes på Amazon Firestick og Android TV. Hvis du forplikter deg til en årsplan, betaler du $ 6,50 per måned.

30% av de spurte har vært i VPN-bruk for sikker Wi-Fi. Dette er et skritt fra utvidelsen av hotspots og endring av innstillinger som er enkle å tilnærme, noe som inngår i konfidensielle datalekkasjer og innrykkstyverier

Privat internettilgang VPN. Denne VPN-en er veldig populær fordi dens kryptering vil gjøre dataoverføringene ugjennomtrengelige, men du trenger bare å håndtere et veldig enkelt brukergrensesnitt.

Med bare ett klikk vil Private Internet Access VPN sikre at identiteten din forblir skjult. Denne leverandøren har mer enn 3000 servere lokalisert i 25 land. De har en mulighet til å betale anonymt med forskjellige store merkevarekort (Best Buy, Starbucks, Costco etc.). De er et amerikansk selskap, så husk at de deltar i Five Eyes-traktaten. Avgiftene varierer fra $ 6,95 per måned til $ 3,33 per måned, avhengig av hvilken kontrakt du velger.

13,5% av brukerne bruker VPN for spill, fordi det muliggjør låsing av geobegrensede spill, så vel som betaversjoner eller aldersbegrensede underholdningsprodukter

Det er mange andre VPN-tjenesteleverandører du også kan sjekke ut, Bufret, ZenMate, TorGuard, Express VPN, Surfshark og mange andre. Bare sørg for å få så mye informasjon om de beste valgene dine for å ta en informert beslutning. Et siste råd: gratisforsøkene som tilbys av betalte VPN-tjenesteleverandører, inneholder bare grunnleggende funksjoner, så ikke baser din mening bare på opplevelsen du får fra gratis prøveversjonen.

Konklusjon

Dette er i utgangspunktet alt du trenger å vite om VPN-tjenester. Du har sett at en VPN ikke bare gir en bedre nettopplevelse, men den adresserer også sikkerhets- og personvernhensyn. På toppen av dette vil du kunne få tilgang til alt innhold på nettet ved å omgå geografiske begrensninger. Vi håper informasjonen du har funnet i denne guiden vil gjøre det lettere for deg å bestemme om du vil gå med en VPN-tjenesteleverandør og hvordan du velger den beste for dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked