HTML for nybegynnere:

Tidslinjen til webteknologier


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

HTML5

AJAX

Nettdesign uten tabletter

XHTML1

CSS2

HTML4

CSS1 + JavaScript

HTML2

HTML

Contents

Introduksjon

Hvis du vil bli webmaster og lære hvordan du oppretter et nettsted, kan du se utsiktene til å komme i kontakt med HTML ganske skremmende.

Dette er imidlertid ikke noe som ikke kan unngås, da de aller fleste destinasjonssider på nettstedet du besøker vil ha blitt skrevet og strukturert ved hjelp av HTML-elementer. Faktisk er HTML nå brukt av mer enn 74% av alle kjente nettsteder, mens dette språket også er med på å forbedre alt fra utformingen av nettstedet til kvaliteten på innholdet det inneholder.

I denne guiden skal vi utforske de grunnleggende prinsippene for HTML og dens potensielle applikasjoner, før vi ser på eksempler på de individuelle elementene du bruker når du koder nettstedet ditt.

Hva er HTML?

Prosentandel av nettsteder som bruker forskjellige underkategorier av HTML

forskjellige underkategorier av HTML-prosenter

For å si det enkelt, HTML representerer standard markeringsspråk for å lage nettsider på nettet. Det står for Hyper Text Markup Language, og den mest primære funksjonen er å etablere strukturen, utformingen og presentasjonen av individuelle destinasjonssider. Mens nettlesere ikke direkte viser HTML-språk, spiller det en sentral rolle i å bidra til å skape et synlig, tilgjengelig og brukervennlig nettsted.

HTML understøttes også av en rekke enkeltelementer, som gradvis bygger websider, strukturerer presentasjonen av innhold og bringer nettstedet ditt til live. Disse elementene er opprettet og inneholdt i ‘tags’, som definerer alternative innholdsstykker som overskrifter, avsnitt og lignende eksempler.

Vi vil utforske disse elementene og konstruksjonen deres nærmere nedenfor, samtidig som vi ser på hvordan de kan tilpasses for å introdusere farger, lenker og variabel typografi på nettstedet ditt..


Hvor brukes HTML?

Populære nettsteder som bruker HTML

Hvor brukes HTML

Som vi kan se, er den vanligste applikasjonen for HTML utformingen av de enkelte destinasjonssidene som utgjør nettstedet ditt. Dette er ikke den eneste bruken av det populære kodingsverktøyet, men å forstå dens ekstra bruk vil hjelpe deg å få mest mulig ut av språket som en ny webansvarlig.. Så her er noen av de videre måtene HTML kan brukes på:

 • Lag tilpassbare elementer på en eksisterende side

  Hvis du har tenkt å tillate blogginnleggskommentarer eller publisering av brukergenerert innhold på nettstedet ditt, kan du bruke HTML-kodefragmenter for å aktivere dette. Disse elementene gjør det mulig for brukere å legge vekt på nøkkelord, innebygde lenker og formatere kommentarer, avhengig av begrensningene du setter inn som moderator.

 • Lag ekstra innhold for e-post

  E-post bruker også HTML som språk for rike tekstmeldinger, som inneholder koblinger, tekst og en rekke andre elementer som ikke kan vises i ren tekst alene. Så hvis du ønsker å dele en ebok som er relatert til nettstedet ditt via e-post, kan du bruke HTML for å optimalisere effekten av meldingen din.

 • Forstå hjelpedokumenter uten nett som er installert på datamaskinen din

  Interessant er at HTML brukes som format for datamaskinbaserte hjelpedokumenter som er tilgjengelige offline. Grunnleggende kunnskap om HTML kan derfor hjelpe deg med å forstå problemer med maskinvaren din og løse dem raskere, noe som igjen kan sikre at du er i stand til å gjenopprette nettstedet ditt raskere i tilfeller når det har gått offline.

HTML & CSS
Vis HTML & CSS [Cheat Sheet]

HTML-sidestruktur

</strong><br/> <strong>
Sideinnhold

HTML-, hode- og kroppselementene har vært en del av HTML-spesifikasjonen siden midten av 1990-tallet, og frem til for noen år siden var de de viktigste elementene som ble brukt for å gi struktur til HTML-dokumenter.
Situasjonen har imidlertid endret seg dramatisk de siste årene, ettersom HTML5 har lagt til en mengde nye koder som kan brukes til å tilføre strukturen til et HTML-dokument rik semantisk mening.

HTML-dokumenter er påkrevd for å starte med en dokumenttypedeklarasjon (uformell, en “doktype”). I nettlesere hjelper doktype å definere gjengivelsesmodus. HTML5 definerer ikke en DTD; Derfor er HTML-erklæringen enklere og kortere i HTML5.


Før du kan bygge ut en html-side, trenger du det grunnleggende på plass.

En side består vanligvis av tre strukturelle elementer:

1. Overskrift: Overskriften inneholder innhold som er relevant for alle sidene på nettstedet ditt, for eksempel en logo eller et nettstednavn og et navigasjonssystem. Overskriften vises på hver side.

2. Hovedorgan: Dette opptar det største området på en webside. Den inneholder innhold som er spesifikt for siden som blir sett på.

3. Bunntekst: Bunntekstinnhold inkluderer vanligvis kontaktinformasjon, en leveringsadresse eller juridiske merknader. Som toppteksten vises bunnteksten på hver side, men den er plassert nederst.

Slik ser de grunnleggende strukturelle elementene ut når de kommer sammen:


Du kan sette tekst eller kode her, som a
Google Analytics sporingskode for
eksempel.

Hoveddelen av siden din går
her. Fyll den med tekst og bilder!

Her er et annet eksempel, ved å bruke topptekster og avsnittkoden for å strukturere innholdet estetisk. I tillegg har vi kastet inn en bunntekst for innhold under hoveddelen av en side:


Du kan sette tekst eller kode her, som a
Google Analytics sporingskode for
eksempel.

Min første overskrift

Velkommen til min hjemmeside!

kontaktinformasjon kan gå her


HTML-tagger

HTML-tagger

Utgangspunktet for alle HTML-koder er individuelle koder, som kan brukes til å lage alle viktige elementer og bidra til å strukturere websidene dine. Nedenfor ser vi på de vanligste kodene før vi undersøker hvordan de kan utnyttes for å generere spesifikke elementer på siden:

Overskrift Tagger

Alle online dokumenter, inkludert websider, begynner med en overskrift. Disse er konstruert ved hjelp av HTML-koder, med språket som for øyeblikket gir rom for opptil seks elementer i variabel størrelse som også lar deg strukturere innholdet med flere titler, undertekster og markerte linjer med fet tekst. For å starte overskriften, forenkler du bare den aktuelle teksten med

,

,

,

,

eller
avhengig av ønsket størrelse.
Du må deretter bruke en lukkemerke på slutten av overskriften for å innkapsle teksten, og vises som følger i HTML-format:

Det er 12 kategorier av koder:


Dette er overskrift 1

Dette er posisjon 2

Dette er posisjon 3

Dette er posisjon 4

Dette er posisjon 5

Dette er overskrift 6

Ledende HTML-tags teknologier
del på nettet

0,27%

HTML5
Lerret Tag

0,29%

HTML5
Audio Tag

0,69%

HTML5
Videomerking

3,1%

HTML5
SVG Tag

6,54%

HTML5
Legge inn tag


Når den er bekreftet, vil dette oversette til følgende estetikk på nettstedet ditt’landingsside:

Dette er overskrift 1

Dette er posisjon 2

Dette er posisjon 3

Dette er posisjon 4

Dette er posisjon 5

Dette er overskrift 6

Her er de forskjellige størrelsene på de variable overskriftene klare å se, og det er det faktum at nettleseren legger til en linje før og etter overskriften. Du vil også legge merke til at den avsluttende taggen på slutten av overskriften teksten har en litt annen estetikk, men vil dekke dette i det følgende kapittelet når vi ser ut til å bruke tagger for å definere bestemte elementer.

Avsnitt Tagger

Video og lydstøtte
Glem Flash Player og andre tredjeparts mediaspillere, gjør videoene og lyden din virkelig tilgjengelig med den nye HTML5

Et lignende prinsipp brukes på start av paragrafkoder, som er avbildet av

. Dette lar deg strukturere innholdet ditt og dele det inn i relevante avsnitt, som igjen oversetter til en enklere og mer sømløs leseopplevelse. Nok en gang,

tag skal plasseres i begynnelsen av relevant tekst, før den alternative lukkekoden brukes på slutten for å fullføre effekten. I motsetning til overskriftskoder, er det imidlertid ingen numeriske forskjellige som kan endre størrelsen på teksten omtalt i avsnittet. For eksempel:

Ditt første avsnitt

Det andre avsnittet ditt

Ditt tredje avsnitt

HTML5 videomerkebruk av nettsteder over hele kloden

Land
Antall nettsteder
forente stater
140008
Russland
87508
Tyskland
34519
Storbritannia
26609
Frankrike
25697
Japan
23578
Taiwan
19798
Ukraina
19204
Brasil
16773
Kina
16523
Resten av verden
265371

Utenfor HTML-formatet vil dette dele teksten ned på følgende side:

Ditt første avsnitt

Det andre avsnittet ditt

Ditt tredje avsnitt

Line Break tags

De første eksemplene representerer de mest grunnleggende HTML-kodene, men det er andre som bruker et annet format og alternativ lukking tar. Ta for eksempel linjeskift som skaper et skille på hvilke tekstlinjer som blir brutt og fortsetter på følgende linje. Det er en kjerneforskjell mellom linjeskift og avsnitt i HTML-feltet, mens mens de sistnevnte er standardblokkelementer som inneholder tekst, skaper førstnevnte en separasjon i et eksisterende

element.

På grunn av dette representerer linjeskift et tomt element i HTML og defineres derfor ikke av verken å åpne eller lukke koder. I stedet er de avbildet av
, som kan settes inn i eksisterende

elementer for å bryte opp tekst og potensielt fremheve viktige informasjonsstykker. Det enkle mellomrommet mellom tegnet br og den skråstreken er avgjørende, da ellers ikke koden kan gjenkjennes i HTML-format.

Her er et eksempel:

er tegningen HTML5 tegnetaggen som lar deg utnytte enda flere muligheter for nettinteraktivitet og webanimasjon enn de tidligere rike internettapplikasjonsplattformene som Flash.
Du kan til og med utvikle spill ved hjelp av HTML5-er stikkord. HTML5 er en flott, mobilvennlig måte å utvikle morsomme, interaktive spill

God morgen

Tusen takk for henvendelsen. Vi kontakter deg hvis vi trenger noe annet.

Med vennlig hilsen

Herr Jones

Når den er brukt, vil dette dele teksten opp som følger:

God morgen,

Tusen takk for henvendelsen. Vi kontakter deg hvis vi trenger noe annet.

Med vennlig hilsen

Herr Jones

Som du kan se, kan du bruke linjeskift så ofte du vil i et eksisterende avsnittelement, så lenge de tilfører verdi og gjør informasjonen lettere å fordøye. Du vil også se at åpning og lukking av avsnittkoder forblir uendret, med linjeskiltkoder som brukes til å endre utformingen av teksten som er inkludert i.

Dette er et av eksemplene på hvordan HTML-koder kan brukes til å endre eksisterende elementer, som spiller en nøkkelrolle i å definere den visuelle utformingen av websidene og innholdet ditt.

Horisontale linjer

Nettstedskategorier der HTML5 lerretsmerke blir brukt

Nettstedskategorier der HTML5 lerretsmerke blir brukt

Tilsvarende er det andre koder som kan brukes innen

element eller for å skille tekstdeler på websiden din ytterligere. En av de mest brukte er


, som hjelper deg med å lage et tomt element som tegner en visuell, horisontal linje mellom alternative deler av et online dokument. Det kan være lurt å plassere en linje mellom to tekstlegemer, for eksempel for å fokusere leseren på nytt eller bare introdusere et nytt visuelt element. Slik lager du et slikt brudd i HTML:

Ditt første avsnitt


Det andre avsnittet ditt

Her markerer bruddet mellom hr-tegnene og skråstrekningen konstruksjonen av et tomt element, mens det nok en gang ikke er nødvendig med noen lukkekode for å fullføre effekten. Dette vil lage følgende visuelle:

Ditt første avsnitt
________________________________________

Det andre avsnittet ditt

Ditt første avsnitt
_______________________

Det andre avsnittet ditt

Mobillesere har tatt i bruk HTML5 fullt ut, så det er like enkelt å lage mobile ferdige prosjekter som å designe og konstruere for deres mindre berøringsskjermdisplay – derav populariteten til Responsive Design. Det er noen gode metakoder som også lar deg optimalisere for mobil
78% av innholdsutviklerne er enige om at strukturen passer for å lage mobile apper, og 68% sier at den er egnet for å designe alle slags apper


Bilde tagger

Bildetagger representerer også tomme elementer i HTML, noe som igjen betyr at de ikke har en avsluttende tagg. Siden de bare inneholder attributter som er relatert til URL-en til bildet du legger inn på nettstedet, defineres de ganske enkelt av -koden i begynnelsen av elementet. Disse kan plasseres hvor som helst på nettstedet ditt, selv om det er uvanlig å inkludere dem i eksisterende elementer som avsnitt eller overskrifter. Slik vil en typisk HTML-bildekode presentere seg:

some_text

Du bør også gi alternativ tekst til bildet ditt, som hjelper folk å se det i tilfelle langsom lastingstid eller bruk av skjermleser. På denne måten, hvis nettleseren ikke finner et bilde, vil den vise verdien av alternativ attributt for seere. Denne bruker igjen bildekoden, men inneholder et annet sett med attributter:

 HTML5 Icon

HTML-elementer

HTML-elementer

Tidligere så vi på hvor enkle HTML-koder brukes til å definere elementer på siden, samtidig som vi utforsket hvordan de kan tilpasses videre ved å bruke tomme elementer som inneholder bilde- og linjeskiltkoder. Dette hjelper oss med å forstå forholdet som eksisterer mellom tagger og elementer, og hvordan de kan brukes til å definere forskjellige typer innhold på nettstedet ditt.

Mens alle aspekter av HTML-språket er representert av en tag, for eksempel, må et definert element som inneholder innhold ha både en start- og en avsluttende kode. Så overskrifter og avsnitt er HTML-elementer fordi de bruker start- og lukkemerker for å innkapsle og forsterke relevant tekst. I kontrast inneholder tomme elementer enten attributter eller ikke noe innhold i det hele tatt, slik at de kan brukes i eksisterende elementer uten behov for en lukkende kode.

Definere HTML Elements

HTML5 kommer ikke noe sted, og etter hvert som flere og flere elementer blir adoptert, vil flere og flere selskaper begynne å utvikle seg i HTML5

Når du bruker eksempler som overskrifter og avsnitt, er riktig anvendelse av start- og lukkemerker avgjørende. Det er startkoden (som f.eks

eller

) som definerer det aktuelle elementet, for eksempel mens lukkekoden sikrer at dette elementet ikke blir videreført over resten av websiden. Hvis du ikke klarer å bruke lukkingen taggen på slutten av et ønsket avsnitt, for eksempel vil teksten vises i en enkelt blokk som er skjemmende og ekstremt vanskelig å lese.

Alle lukkemerker er identiske med startkoder bortsett fra det faktum at førstnevnte har en skråstrek foran de aktuelle tegnene. Så i tilfelle av en

overskrift, lukkes taggen , mens du for avsnitt alltid vil bruke å definere brudd i tekst. Dette krever oppmerksomhet på detaljer under koding, og det er viktig å merke seg når du programmerer overskrifter at tallet du bruker (for eksempel h1 eller h2) brukes i både start- og lukkemerker.

Bruksfrekvens av forskjellige HTML-elementer

XHTML elementnavn
hode
tittel
html
kropp
en
meta
img
bord
td
tr
br
p
manus
font
div
b
link
senter
span
skjema
inngang
stil
hr
sterk
Jeg
hl
li
noscript
kart
område
ul
å velge
alternativ
h3
h2
ramme
ramme
param
embed
em
u
gjenstand
blockquote
Nei
rammer
tbody
iframe
liten
h4
utgangspunkt
nord

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Bruke Nested HTML Elements

På dette stadiet er det tydelig å se at HTML-dokumenter og websider er dannet av et tre av forskjellige elementer, som fungerer som byggesteinene for en rekke eiendeler. Vi har også sett på hvordan disse elementene kan dannes og brukes til å strukturere innhold på nettet, og vi vil fortsette dette nå ved å se på nestede HTML-elementer.

Akkurat som tomme elementer og frittstående tagger (som
kan inkorporeres i definerte HTML-elementer, såkalte nestede elementer kan også huse innenfor innhold som overskrifter og avsnitt. Disse inkluderer eksempler som fet skrift og kursiv tekst og understreket tekst, mens de kan brukes for å legge til personlighet til innholdet ditt og trekke leserens øye til spesifikke interessepunkter.

Fet, kursiv og understreket tekst i HTML

La’sier at du vil markere et ord i et eksisterende avsnittelement. Du kan oppnå dette ved å gjøre det fet, ved å bruke enkle koder i standarden

element. Ved hjelp av HTML vil du programmere dette på følgende måte:

Jeg ønsker dette ord for å være dristig.


Her har det nestede elementet både en start- og lukkemerke, som hver følger et lignende format som de som er tilknyttet overskrifter og avsnitt. De kan brukes sømløst innenfor eksisterende elementer, og i dette tilfellet vil det gi følgende resultater:

Jeg ønsker dette ord for å være dristig.

Nå, la’Si at du også vil endre typografien til dette ordet slik at det også er kursiv. Dette kan oppnås bare ved å legge til et annet nestet element, som bør kodes slik:

Jeg ønsker dette ord for å være dristig.

Som du kan se, har start og lukking av kursiv tagger ganske enkelt blitt integrert i

element. Dette vil nå transformere innholdet i elementet slik at det vises slik:

HTML-titler har alltid vært og er fortsatt det viktigste HTML-signalet som søkemotorer bruker for å forstå hva en side handler om. Hvis HTML-titlene dine anses som dårlige eller ikke beskrivende, endrer Google dem faktisk
Jeg ønsker dette ord for å være dristig.

Selvfølgelig kan du bestemme deg for at du foretrekker å fremheve dette ordet på en annen måte. Du kan derfor bruke et alternativt nestet element, for eksempel understreking (som er representert av og tags. Disse taggene kan brukes på samme måte innen

element som vises på følgende måte i HTML:

Jeg ønsker dette ord som skal understrekes.

I dette tilfellet vises teksten som følger på dokumentet eller destinasjonssiden:

Nye semantiske elementer som HTML5 introduserte vil gjøre det mye lettere å lese for spirende utviklere. I stedet for å se linje etter linje av
og elementer, mer definerte koder som
,
og
Jeg ønsker dette ord som skal understrekes.

Dette gir et innblikk i elementer som kan dannes av koder, som igjen definerer strukturen på websidene dine og innholdet de inneholder. Ikke bare dette, men tomme og nestede elementer kan også brukes til å definere innholdet ditt ytterligere.

HTML-attributter

Globale attributter er attributter som er felles for alle HTML-elementer; de kan brukes på alle elementer, selv om attributtene kanskje ikke har noen innvirkning på noen elementer. Globale attributter kan spesifiseres på alle HTML-elementer, også de som ikke er spesifisert i standarden


Hvis tagger er byggesteinene som konstruerer og definerer elementer, kan HTML-attributter brukes til å tilpasse deres egenskaper (for eksempel stil, farge og språk. Alle HTML-elementer har kjerneattributter, som gir kjerneinformasjon og alltid er spesifisert i stat-koden De har en tendens til å komme i par, så vil ofte vises i følgende format: name =”verdi.“

Enkelt sagt representerer navnet egenskapen du vil angi, mens verdien knytter seg til de spesifikke kriteriene du vil inkorporere.

Det er et stort antall attributter som kan brukes på HTML-elementene dine, men de som er mest relevante for nye webmastere er:

Attributten ‘Lang’

Det mest grunnleggende attributtet, dette definerer språket i dokumentet og dets elementer. Det erklæres ved bruk av ‘lang’ attributt, og selv om det lett blir oversett, har det fordelen med å gjøre innholdet mer tilgjengelig for skjermlesere og søkemotorer. Det blir vanligvis presentert i begynnelsen av dokumentet i følgende format:

Flere grunnleggende attributtyper er blitt gjenkjent, inkludert:

påkrevde attributter, nødvendig av en bestemt elementtype for at elementtypen skal fungere korrekt

valgfrie attributter, brukes til å endre standardfunksjonaliteten til en elementtype

standardattributter, støttet av et stort antall elementtyper

hendelsesattributter, brukes til å få elementtyper til å spesifisere skript som skal kjøres under spesifikke omstendigheter


Etter attributtet lang angir de to første bokstavene språket (som er engelsk i dette tilfellet). Etter bindestrek etablerer den neste to bokstaven dialekten, selv om denne ikke vil være til stede for alle språk. Det er viktig at du får dette attributtet riktig hvis du skal nå publikum.

Attributtet ‘Align’

Vi har allerede berørt formatet til HTML-attributter (name =”verdi), og den beste utførelsen av dette skjer når du prøver å justere innholdet i elementene dine. Du kan bestemme deg for å sentrere alle avsnittene på en bestemt side, for eksempel med justeringen som egenskapen du vil angi. I ettertid, ’senter’ er verdien av attributtet, selv om du har valget mellom å justere teksten til venstre eller høyre. For eksempel:

Denne teksten er midtstilt

Typer apper bygget med HTML5

Produktivitet
54%
Nytte
38%
Forbruker
35%
LOB
22%
Sosiale nettverk
18%
Underholdning
17%
livsstil
12%
Reise
9%
spill
8%
Annen
1. 3%

Dette vil justere din

elementer i midten av siden, og opprett en enhetlig layout som passer til den spesifikke siden til nettstedet ditt (se nedenfor):

Denne teksten er midtstilt
Denne teksten er midtstilt
Denne teksten er midtstilt

Attributtet ‘Href’

HTML5 kommer også med en rekke flotte API-er som lar deg bygge en bedre brukeropplevelse og en kjøligere, mer dynamisk nettapplikasjon – her er en rask liste over originale API-er:
 • Dra og slipp (DnD)
 • Frakoblet lagringsdatabase
 • Administrasjon av nettleserhistorikk
 • Dokumentredigering
 • Avspilt medieavspilling

Hvis du skal bygge et synlig nettsted, er det viktig at du inkluderer både inngående og utgående lenker. Å bygge en koblingsportefølje som inkluderer tilbakekoblinger til interne destinasjonssider er også en levedyktig strategi, så du må lære å kode disse i HTML.

HTML-koblinger er definert med -koden, som inkluderer destinasjonslenken sammen med den tilknyttede ankerteksten som vil huse URL-en. Det er den ‘href ’ attributt som spesifiserer adresse, men dette er innlemmet som en del av startkoden. Den er kodet i HTML på følgende måte:

Google

Dette tydelig tydelig skiller mellom start og lukking tag, og vil oversette som følger på landingssiden din:

HTML5 er ikke kontrollert av ett selskap. En av de beste funksjonene ligger i at det er en åpen standard. Utviklere har frihet til å la kreativiteten flyte og legge til så mange funksjoner og funksjoner som de muligens kan


Attributtet ‘Color’

Dette er en annen viktig egenskap, ettersom bruk av farger kan puste liv på nettstedet ditt, samtidig som det hjelper med å skape viktige kontraster og en sterk designestetikk. I HTML kan en farge spesifiseres ved å bruke navnet sitt, selv om det også er mulig å bruke en RGB- eller HEX-verdi for å oppnå dette målet. Det førstnevnte alternativet er imidlertid det enkleste å følge, mens det også kan brukes på overskrifter, avsnitt og andre elementer på siden din.

HTML5 lerret
Vis HTML5 lerret [Cheat Sheet]

Dette er et stilattributt, med valg av farge som representerer verdien du vil angi. Når du for eksempel bruker fargen rød på en hovedoverskrift, vil den se slik ut:

Bakgrunnsfarge satt med rød

Når det er brukt, vil dette elementet vises som følger på nettstedet ditt:

Bakgrunnsfarge satt med rød
Sammenlignet med andre nettlesere sørger alle oppdateringer for Google Chrome for å inkludere støtte for HTML5. I tillegg er YouTubes standardspiller nå HTML5 og Googles Flash-annonser konverteres nå til HTML5


Nok en gang er det et tydelig skille mellom start- og lukkemerker som definerer elementet, mens dette er en av de enkleste attributtene å bruke i HTML. Det fremhever også navnet =”verdiformat av HTML-attributter, noe som gjør prosessen med å lære og anvende disse langt enklere på nettstedet ditt.

Test deg selv

Med en grunnleggende forståelse av HTML og dens individuelle elementer, er neste trinn å gjennomføre noen enkle prosjekter og anvende din teoretiske kunnskap for å løse praktiske utfordringer.

Nettleserbaserte applikasjoner som kjører HTML5, har ingen problemer med å bruke geolokalisering

I øvelsen detaljert nedenfor har vi omtalt en tekst bortsett fra og bedt om å formatere forskjellige aspekter ved hjelp av HTML. Bruk guiden og alt du har lært så langt for å fullføre utfordringen mens du forbereder deg på å kode din egen webside.
________________________________________

Hovedtekst

Velkommen til nettstedet vårt, eksempel.com! Vi håper du liker å lese innholdet vårt, ta gjerne kontakt med oss.

Takk for besøket!

Lære mer.

Bruk av HTML5 av utviklere
(etter region)

Nord- og Latin-Amerika
70%
Sør Amerika
61%
ASPAC
60%
Australia
60%
Europa
59%
Afrika
50%

________________________________________

spørsmål:

 1. Fullfør overskriftselementet med riktig lukkemerke.
 2. Gjør overskriften fet.
 3. Sett inn en horisontal linje under overskriften.
 4. Bruk fargeattributtet og skyggen ‘Takk for besøket’ i grønt
 5. Sett inn denne hyperkoblingen (https://www.w3schools.com/html/) inn i ankerteksten “Lære
  mer.”
 6. Bruk navnet = på toppen av siden”verdiformat for å justere avsnittene til venstre


Konklusjon

Mens HTML først ble opprettet så sent som i 1991 (med den første versjonen av kodespråket som ble lansert senere i 1995), har det raskt blitt et sentralt verktøy i utformingen av funksjonelle og visuelt tiltalende nettsteder. HTMLs innflytelsesnivå fortsetter å utvikle seg også, med den siste iterasjonen (HTML5) som ble vedtatt av et økende antall nettsteder over hele verden.

I så henseende er det å lære de grunnleggende elementene i HTML og hvordan du bruker dem det viktigste trinnet du vil ta for å etablere et vellykket, synlig og til slutt konkurrerende nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map