Så byter du din webbhotellleverantör

Introduktion

flagga

Världens första webbhotellföretag var Concentric, senare bytt namn till XO Communications


kaka

De första webbservern lanserades den 6 augusti 1991

För att skapa en webbplats och för att din webbplats ska vara tillgänglig online måste du välja en server där den kommer att finnas. Servrar tillhandahålls av webbhotellföretag och om du började intressera dig för detta område nyligen kommer följande guide att vara till nytta för dig.

Det kommer att vara till hjälp om du först förstår vad webbhotell faktiskt är, varför det är viktigt och vad du behöver leta efter i din webbhotell. Om du inte bry dig om dessa detaljer, finns det en chans att du inte får det bästa erbjudandet eller det bästa paketet.

Lyckligtvis är detta inte världens slut; människor byter webbhotell hela tiden av olika skäl. En del är helt enkelt missnöjda med hastigheten eller kvaliteten på distributionssystemen för innehållsnätverket. Andra finner samma servicekvalitet till ett lägre pris eller med mer bekväma betalningsvillkor.

Om du befinner dig i den här situationen är det en bra tid att leta efter ett bättre webbhotellföretag. Att överföra din webbplats kan dock verka som en komplicerad uppgift. Den här guiden kommer att förklara terminologin, frågor och procedurer med steg-för-steg-instruktioner, så att du kan gå framåt med säkerhet.


lastare

Att överföra din webbplats till en annan server kan göras i fem steg.

Steg 1. Hitta en ny webbhotell

Ta dig tid att undersöka webbhotell innan du väljer en ny tjänst. Gå igenom online recensioner och kundåterkoppling, se vilken typ av erbjudanden andra värdleverantörer erbjuder, deras prissystem, serverkonfigurationer, CDN, etc..

diagram paj

När du hittat en lämplig ny leverantör kan du tänka på att du vid någon tidpunkt i framtiden kan välja att byta från den webbhotell också. Av detta skäl rekommenderas att du registrerar din domän till en tredjepartsleverantör, eftersom det här sättet, när du byter webbhotell, kommer din domän att påverkas.

Vår rekommenderade värdleverantör, Bluehost, erbjuder ett specialerbjudande för våra besökare som inkluderar ett GRATIS domännamn. Om du inte gillar deras tjänster erbjuder de en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Steg 2. Hitta och ladda ner din webbplats

Nästa steg är att hitta var din tidigare värd har lagrat din webbplats. Dessutom kanske din webbplats använder fler databaser, så du bör se om det är möjligt att få backup-mappar av dem också.

När du hittat filerna laddar du ner dem på skrivbordet så att du är redo att ge dem till din nästa webbhotell.

Steg 3. Exportera din webbplatsdatabas

Som nämnts tidigare, om din webbplats använder ytterligare databaser för syften som att lagra besökardata eller hantera formulär, måste du skaffa dem och exportera dem. Processen kan variera beroende på databasen, så det är bäst att ta reda på informationen hos din tidigare webbhotell. Värdar erbjuder vanligtvis phpMyAdmin som ett verktyg för att hantera både export och import av webbplatsdatabaser.

Om du använder cPanel (vilket du troligtvis är) är det inte så komplicerat att exportera en databas. Du kommer att använda phpMyAdmin som är en ursprunglig del av varje cPanel. Låt inte de konstiga namnen, filerna och databaserna avskräcka dig; även om du inte förstår allt, borde du fortfarande kunna göra hela saken själv.

 1. Navigera till https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin och logga in på ditt Bluehost-konto
 2. Hitta fliken “Databas” och öppna den
 3. Klicka på phpMyAdmin-ikonen för att öppna gränssnittet
 4. Välj en databas
 5. Någonstans mitt i menyn hittar du knappen “Exportera”. Klicka på det.
 6. Välj ”Snabb – visa endast minimalt alternativ”. För att använda anpassade alternativ måste du veta en sak eller två om MySQL, så välj detta bara om du vet vad du gör. Annars kommer det snabba alternativet att göra susen.
 7. Exportera snabbval för databaser

 8. Om det inte redan visas väljer du “SQL” -formatet som det valda formatet för exporten.
 9. Klicka på “Go” -knappen för att starta exporten
 10. Välj var du vill lagra filen om du blir frågan (skrivbord eller en anpassad mapp som du kommer ihåg; du behöver den här filen senare, så tappa inte den)

Det var snabbt, eller hur? Din databas är nu redo att importeras till en ny värd.

Steg 4. Ladda upp din webbplats och importera din databas

Precis som med exporten måste du ta reda på detaljerna med din värd. Om du har exporterat din databas till en SQL och sedan igenom phpMyAdmin, du kan använda MySQL för att importera din webbplats till ditt nya värdkonto. Det är verkligen inte så komplicerat, oavsett vilka verktyg som används, och det är vanligtvis något som värdleverantörer gör på egen hand.

När man använder en statisk webbplats (som människor idag vanligtvis bara använder när de har en enkel målsida för att visa upp sin verksamhet) är det lika enkelt att ladda upp filer på en ny värd som att ladda upp filer. I ett av de tidigare stegen berättade vi att du borde ladda ner alla filer från din tidigare värd. I det här fallet måste du bara ladda upp dessa filer till mappen public_html på ditt nya Bluehost-konto, så kommer du att göra det.
Du kan välja ett av de två enkla alternativen för att ladda upp de nya filerna.

Ladda upp via File Manager

Om du letar efter ett sätt att göra detta snabbt och bara vill komma över med det kan du använda Bluehost’s File Manager:

 1. Logga in på din Bluehost cPanel-konto.
 2. Leta upp filer och välj File Manager
 3. Dubbelklicka på public_html för att öppna den
 4. Överför alla filer du tidigare har laddat ner till den här mappen

Ladda upp via FTP

Vanligtvis används filhanterare för att ladda upp eller ändra bara en av filerna när du helt enkelt inte har råd att ställa in FTP-klienter av någon anledning. Till exempel kommer du att använda detta när du behöver ändra något på din webbplats från en offentlig dator som bara inte kunde vänta på att du kommer hem.

Men vad vi brukar föreslå är att använda en FTP-klient. Du kan snabbt installera FileZilla, som är en gratis klient och som oftast används av bloggare över hela världen, och ansluta till servern genom att använda de inloggningsuppgifter du fick efter att du registrerat dig för den nya värden. Du behöver FTP-serverns namn, ditt användarnamn och lösenord.
När du är inloggad bör du kunna se din lilla del av servern som innehåller alla mappar. Det kommer att se ut som en mapp på din dator, så det borde inte vara svårt att hitta mappen public_html.

Hitta bara de tidigare nedladdade filerna och dra och släpp dem till mappen. Beroende på filstorleken och internetanslutningens hastighet kan det ta upp till flera minuter att överföra allt. FileZilla informerar dig när allt är klart, så att du kan navigera till din domän från webbläsaren för att se webbplatsen tillbaka i aktion.

Dynamisk webbplats

Dynamiska webbplatser använder databaser för att lagra massor av information som är nödvändig för att den ska kunna fungera normalt. Om du använder en anpassad webbplats eller ett av de populära CMS som WordPress, betyder det att du också har databasen, vilket innebär att du måste överföra den tillsammans med filerna.

Precis som du exporterade databasen kan du importera en via PhpMyAdmin:

 1. Öppna https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin från din webbläsare och logga in på ditt Bluehost-konto
 2. Hitta fliken “Databas” och öppna den
 3. Välj phpMyAdmin-ikonen för att öppna gränssnittet
 4. Någonstans mitt i menyn hittar du fliken / knappen ”Importera”.
 5. Alternativ för databasimport

 6. Klicka på knappen “Bläddra” och hitta databasen du tidigare exporterat. Se till att du packar upp den först om databasen är zippad (du bör ha .sql-filen klar)
 7. Importera databas

 8. Klicka på ”Gå” -knappen och vänta några minuter

Om allt var ok, bör du se ett meddelande som detta: “Importen har slutförts, X-frågor genomförts.”

Använder du ett innehållshanteringssystem som WordPress?

Om du använder ett innehållshanteringssystem som WordPress, Blogger eller Joomla, kan du göra allt mycket lättare med deras ursprungliga migreringsalternativ. Till exempel, om du är migrera en WordPress-webbplats till en ny värd kan du göra allt med deras Import & Export-alternativ som gör att du kan överföra hela webbplatsen på några få klick. Lyckost!

använda sig av

40,2% av världens webbplatser är värd av USA-baserad leverantör

Steg 5. Testa din webbplats

När överföringen är klar och databaserna har importerats kan du testa din webbplats. Det bästa sättet att göra detta är att använda en tillfällig URL. Detta gör att du kan komma åt din webbplats även om ditt domännamn inte pekar på den nya servern.

Logga in på din kontohanteringspanel för att hitta din tillfälliga URL. Klicka sedan på “Kontotekniska detaljer.” När du är i bör det finnas ett avsnitt som heter Temp. URL, med din tillfälliga URL bredvid den. Allt du behöver göra är att bara besöka den URL och kolla in din webbplats.

En tillfällig URL ser ut så här: http: // ipaddress / ~ användarnamn

Byt ut “ipaddress” med värdens IP-adress, och användarnamnet ska vara samma som du använder för att logga in på ditt cPanel-konto. Glöm inte “~” innan det.
Logga in på din cPanel en gång till för att hitta din server-IP-adress. Hitta fliken “Statistik” och klicka på knappen “Expand stats” som visar extra information, inklusive IP-adressen för ditt delade värdkonto.

Nu kommer du att kunna testa din webbplats på en tillfällig URL medan du väntar eller tills du ställa in namnservrar att peka på din gamla domän.

Om din webbplats ser ut och fungerar som förväntat, bra! Var dock beredd att göra några mindre justeringar och ändringar om något är fel.

Viktiga saker att komma ihåg

klistermärken

Dela per land

Bluehost och Hostmonster

När hela överföringsprocessen är klar och du har testat webbplatsen finns det ett antal saker du måste göra för att avsluta övergången. Tänk på att detta är nödvändiga steg för att säkerställa att dina gamla besökare fortsätter att besöka din webbplats, såväl som att vara säkra på att din webbplats fungerar som planerat. Så låt oss börja.

Informera användare om att du kommer att flytta din webbplats

När du flyttar din webbplats bör drifttiden vara så kort som möjligt. Det är idealiskt om användare knappt märker att webbplatsen inte fungerade. Du bör dock meddela ett slags meddelande några dagar i förväg, både på din webbplats och dina sociala nätverksprofiler. Du bör också se att meddelandet är synligt under driftstopp, så att dina användare vet att webbplatsen kommer att säkerhetskopieras i tid..

Ändra DNS

Detta är en mindre detalj som lätt kan förbises. När du har överfört din webbplats måste du byta din DNS-post till den nya servern där din webbplats är registrerad. Anledningen till att detta är viktigt är att en DNS-post är som en karta eller en instruktionsguide som säkerställer att dina besökare kommer på rätt sida. Om du försummar att ändra detta kommer användare att felkopplas till en felsida. Du måste få en ny DNS från din nya webbhotell och ersätta din gamla.

När du har gjort en begäran om att flytta dina DNS-poster bör det ta några timmar, eller i vissa fall en hel dag, innan växeln är klar. Med andra ord, om dina besökare klagar över att de inte kan hitta din webbplats, se till att du har uppdaterat till din nya DNS.

Övervaka webbplatsens drifttid

När en ny DNS tilldelas är din överföring i princip fullständig. Du vill övervaka serverns drifttid flitigt under de närmaste dagarna för att se till att allt fungerar korrekt.

Det är viktigt att inte släppa din vakt och att du märker om det finns några problem så snart som möjligt. Naturligtvis innebär övervakning av webbplatsens drifttid inte att du behöver besöka din webbplats var femte minut; det betyder att du måste använda verktyg och appar för att hjälpa till med uppgiften.

Några användbara verktyg du kan lita på är Pingdom, Uptime Robot och Monitor Us. Oavsett vilket verktyg du väljer måste du kalibrera dem för att övervaka följande element: Ping, HTTP, DNS Server och TCP-port.

Hostingtyper

Se upp för saknade länkar och olika webbplatsstrukturer

En sak du verkligen bör vara medveten om när du byter servrar är möjlig förlust eller missfördelning av tillgångar som grafik. Förändringen av värdmiljön kan orsaka att detta händer, och det är inte osannolikt att du ser några 404-fel (inte hittade). Så var du helt enkelt på jakt och övervaka dina 404 loggar så att du kan se om det finns några trasiga länkar eller tillgångar som inte fungerar. När du hittar dem kan det behövas en snabb reparation eller utbyte och du kommer att gå bra.

Ett annat sätt att hantera detta problem är att omdirigera från en 404 sida till en annan sida som redan fungerar. Detta är inte en lösning på problemet, naturligtvis, det är helt enkelt ett alternativ till att visa en 404-sida.

Detta fungerar för både sidor och kataloger, så dina användare kommer alltid att ha innehåll att titta på, snarare än ett 404-fel. Slutligen kan du använda detta till din fördel och skapa en anpassad felsida 404, som kan vara underhållande eller underhållande, kanske genom att visa en rolig bild eller en offert. På det här sättet kommer dina besökare inte lika sannolikt att invända mot land på sidan.

Här är några tips som kan hjälpa dig att hantera trasiga länkar och 404 sidor. För att få dem att fungera måste du placera koden i .htaccess-filen.
Så här kan du redigera .htaccess med FTP (FileZilla)

 1. Öppna FileZilla
 2. Logga in på din server
 3. Öppna public_html för att lista dina webbplatsfiler
 4. Välj .htaccess
 5. högerklicka på den och välj Visa / redigera eller ladda ner den till din dator

Om du inte hittar .htaccess-filen på din server är chansen stor att ingen är eller den är helt enkelt dold. Till att börja med ska du se till att “Visa dolda filer (dotfiles)” är markerad om du har loggat in på cPanel och använder File Manager eller att du har “Force visar dolda filer” vald från toppmenyn i FileZilla. Om du fortfarande inte kan hitta filen bör du skapa en ny i mappen public_html genom att högerklicka och skapa en ny fil med namnet “.htaccess”.

Sedan kan du använda koden:

 • Definiera en 404-sida: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Omdirigera en sida till den nya platsen: Redirect 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Omdirigera en hel katalog till en ny plats: redirectMatch 301 ^ / category /? $ Http://www.example.com/new-category/

När du har gjort ändringarna bör du spara filen och ladda upp den till servern genom att skriva över den gamla filen.

Byt din e-post

Återigen är det att byta e-post något folk ofta förbiser. När migreringen till den nya webbhotellen är klar finns det tre olika sätt att överföra din e-post.

 • Om din e-postadress är värd hos en domänregistrator kan du enkelt flytta den. Allt du behöver göra är att ändra (@) -posten och tilldela den till den nya värdens IP-adress, som vanligtvis finns i din nya värds kundportal.
 • Om dina e-postkonton är värd hos en tredje part måste du göra följande. Se till att dina MX-poster, såväl som andra relevanta poster som begärs av din e-posttjänstleverantör, är uppdaterade i den nya DNS. Med tanke på att du flyttar din DNS till en ny leverantör är det viktigt att du också flyttar dessa filer. Naturligtvis, om du inte flyttar DNS, är allt du behöver göra att följa steg 1.
 • Slutligen, om dina e-postkonton är värd hos den tidigare värdleverantören, kan du återskapa det befintliga e-postkontot när du har bytt till den nya leverantören. Du måste också konfigurera din nya e-postagent.
sandclock

De flesta webbhotellleverantörer lovar 99,99% drifttid, men 99,90% drifttid är redan 10 minuters driftstopp per vecka

pris

Många webbhotellplaner har “dolda kostnader.” Även om de lockar kunder med “pengarna tillbaka-garanti” -program, men om du inte var nöjd, kan webbhotellföretag undvika att återbetala dina pengar eller helt enkelt förlänga dem

webbserver

Löfte om obegränsad webbutrymme och bandbredd är ett hoax. Webbhotellföretag säljer sina servrar, särskilt delad webbhotell, vilket resulterar i dålig prestanda, längre servernedtid och regelbundna bakslag

träd

Den mest pålitliga metoden vi använder för att bestämma pålitlig webbhotell

Fakta ljuger inte. Om en utmärkt webbplats har varit värd av en specifik leverantör i flera år och dess ägare är helt nöjd med de värdtjänster som den faktiska värden tillhandahåller är det tydliga beviset på att den värd vi pratar om är rätt.

Om du behöver en mer detaljerad förklaring om hur du slutför detta steg, kolla in det här guide.

Risk för en skadad databas

Till sist kan det hända att dina data skadas vid överföringen. Det finns ingen anledning att få panik, och det finns många lösningar på detta problem, men de är alla beroende av själva plattformen. Eftersom den vanligaste plattformen är WordPress diskuterar vi några möjliga lösningar för denna plattforms databas.

Om din WordPress-databas är skadad kan du försöka överföringen igen, men du måste först inaktivera alla plugins. Om detta fungerar, slå bara på plug-ins igen när hela webbplatsen importeras. Tyvärr kommer detta inte att vara en livskraftig lösning om du inte kan komma åt instrumentpanelen, så du kanske måste prova några av följande alternativ:

 • Ladda upp databasen igen och skriv den över den gamla.
 • Försök att identifiera den exakta platsen för korruptionsfelet och ladda bara upp den specifika filen från din gamla webbplats.
 • Öppna filen så att den pekar på den nya servern.

Hur man reparerar en trasig WordPress-databas

Ibland kommer export och import av en databas inte att gå så smidigt som du ville. Men innan du tappar tanken på det, kan du fortfarande prova några trick för att reparera det.

 1. Logga in på din cPanel
 2. Öppna PhpMyAdmin
 3. Välj databasen från menyn till vänster
 4. Välj databas för reparation

 5. När du har valt databasen bör du kontrollera om du har rätt. En WordPress-databas har alla tabeller märkta med wp_
 6. Välj “Kontrollera alla” -knappen längst ner på skärmen för att välja alla tabeller från databasen
 7. Reparera databasen

 8. Välj alternativet “Reparera tabell”
 9. Reparera databasalternativ

Det är allt du kan göra här. Efter reparationsprocessen bör du se ett meddelande som bekräftar att databasen har reparerats. Om du fortfarande inte lyckats reparera databasen kan du prova en sak till och det ändrar en wp-config.php-fil.

 1. Öppna FileZilla och logga in på din FTP-server
 2. Leta upp wp-config.php-fil
 3. WP Config

 4. Ladda ner den till din dator
 5. Ändra filen genom att öppna den i en textredigerare
 6. Sätt i filen i slutet av filen: definiera (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant);
 7. Definiera Reparera WP-konfig

 8. Spara den modifierade wp-config.php-filen och ladda upp den tillbaka till servern via FileZilla och skriv över filen
 9. Öppna din webbläsare och navigera till http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Klicka på “Reparera databas” -knappen

När reparationsprocessen är klar ser du statusmeddelanden om tabellerna i databasen så att du kan identifiera om något skadades. Du kommer också att kunna se följande meddelande: “Reparationer slutförda. Ta bort följande rad från wp-config.php för att förhindra att denna sida används av obehöriga användare.
definiera (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant); ”

Så glöm inte att gå tillbaka till filen, ta bort raden du lagt till och spara den igen.

I händelse av att ingen av dessa tillvägagångssätt fungerar, måste du hitta någon som är skicklig på att koda för att initiera WordPress autodatabaserad reparationsprocess.

Låt supportteamet hantera överföringen till den nya värden

Om du inte är säker på hur du gör hela överföringen till den nya värden själv, eller om du helt enkelt inte har tid att slösa på sådana tekniska egenskaper som du inte riktigt bryr dig om, kan du lämna allt till skickliga händer av professionella hos Bluehost.

Jo, ja, du måste betala för överföringen. Men i så fall kommer du att kunna koppla av, gå en promenad eller njuta av lite sol på huden om du har turen att bo nära stranden medan supportteamet gör allt åt dig.

Bluehost kan flytta webbplatsen till sina servrar för dig och det kostar 149 $. 99. Detta pris inkluderar migrering av upp till 5 webbplatser och 20 e-postkonton. Ja, supportteamet kommer att ta hand om alla filer, databaser och allt som är viktigt för att din webbplats ska fungera och se ut på samma sätt som den gjorde på den gamla värden.
Det spelar ingen roll var du är värd för webbplatsen om du väljer det här alternativet, men Observera att Bluehost för närvarande inte erbjuder migreringsstöd för återförsäljare-, VPS- eller Dedicated Server-konton.

En av de stora sakerna med detta är att det inte finns några risker. Om du är redo att starta migrationen till Bluehost, vet deras experter vad de gör. Även med det i åtanke förstår de att din webbplats är viktig för dig så att de kommer att granska allt och se till att det är fullt fungerande innan du tar hand om det.

Om du är redo att starta migreringen till Bluehost, se mer information här.

Slutsats

Att byta en webbhotellleverantör är inte ett stort besvär. Det finns några potentiella problem, men ingenting som inte kan lösas i tid.

Om du inte är nöjd med din webbhotelltjänst, tveka inte att hitta en annan leverantör. Den här guiden hjälper dig genom processen med minimal driftstopp och besvär.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map