Nybörjarguiden för Facebook-annonsering

Facebooks webbplats var lanserades den 4 februari 2004, av Mark Zuckerberg, tillsammans med studenter och rumskamrater från Harvard College, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz och Chris Hughesfacebook anmärkningsvärd tillväxt

I den här guiden kommer vi att prata om Facebook-annonsering. Vi börjar med enkla grunder och ger råd om hur du kan använda Facebook för att marknadsföra ditt företag, blogg, webbplats, produkter eller tjänster. Vi kommer också att ge praktiska tips om hur du skapar dina annonser med steg-för-steg-instruktioner och genom detaljer.

För alla er som inte har haft någon erfarenhet av Facebook-annonsering eller har grundläggande kunskaper hjälper denna guide dig att få korrekt information och instruktioner om hur du skapar omfattande annonser som kan hjälpa dig att få positiva resultat.

Facebook, Som du kanske redan vet är det mest populära sociala nätverket idag. Den demografiska uppdateringen för det första kvartalet som tillhandahölls av Facebook i april 2019 visar att det hittills finns över 2,38 miljarder aktiva användare, vilket är det högsta antalet användare som någonsin har haft ett socialt nätverk. Till att börja med var detta nätverk begränsat till Harvard-studenter. I början började över hälften av eleverna använda den.

Snart nog började majoriteten av studenterna förlita sig på Facebook. Efter ett tag började andra prestigefyllda universitet också använda detta nätverk tills det äntligen blev offentligt och gratis för alla. På bara en kort period svepte Facebook världen och förstörde MySpace, den största sociala mediewebbplatsen helt till dess.

Över tid, Facebook förändrades mycket och hittade många användningsområden, inklusive reklam. Idag använder alla Facebook och det är inte konstigt att människor försöker utnyttja detta faktum.

bild-5

Men först varför sociala medier reklam?

Sedan början av “internetåldern” 2000 har antalet internetanvändare snabbt ökat. Idag surfar alla på webben och till och med små barn lär sig att använda olika prylar med internetåtkomst i mycket ung ålder. Sociala nätverk är de mest använda onlineplattformarna och nästan alla har minst en profil i ett visst nätverk.

Facebook Inc.s kombinerade målgrupper är nu mer än
4,37 miljarder

Med tanke på det faktum att det finns så många människor på sociala medier, både marknadsförare och affärsorganisationer har sett potentialen för marknadsföring på dessa plattformar. Digital marknadsföring har också vuxit mycket sedan 2000, och till och med sociala nätverk anpassade och tillhandahöll värdefulla sociala medieverktyg specifikt utformade för reklam.

I början använde marknadsförare sina egna metoder för att annonsera på sociala medier, men idag finns det strömlinjeformade funktioner på sociala medier som gör det enkelt att annonsera och samtidigt ge dig friheten att skapa dina egna anpassade annonser och välja vilka personer du riktar dig in. Facebook är det första sociala medienätverket som lagt till ett reklamsystem, eftersom många människor redan utnyttjade denna plattform för att marknadsföra sig själva.

Bortsett från det faktum att det som ett fantastiskt annonseringssystem som alla kan lära sig att använda eftersom det för närvarande är den mest populära sociala medieplattformen runt, finns det alltid tillräckligt med människor som du kan annonsera för. Det här är de två huvudsakliga orsakerna till att Facebook-annonsering har så mycket potential och varför du bör se ut för att utnyttja dess fulla potential genom att använda dessa reklamverktyg.

sociala medier-användare
användare av sociala medier ökar fortfarande med mer än 1 miljon per dag – det är 14 nya användare varje sekund
mobil-statistik
Nästan 2,9 miljarder människor världen över använder nu sociala medier minst en gång i månaden, med mer än 91% av dem via mobila enheter.
Webbplatser för sociala nätverk världen över rangordnade efter antal aktiva användare (i miljoner, från och med januari 2017)
Facebook
1871
WhatsApp
1000
Facebook Messenger
1000
QQ
877
WeChat
846
Qzone
632
Instagram
600
tumblr
550
Twitter
317
Baidu Tieba
300
snapchat
300
Skype
300
Sina Weibo
297
Viber
249
LINJE
217
Pinterest
150
yy
122
edin
106
BBM
100
Telegram
100
VKontakte
90
Kakaotalk
49

Från småföretag, medelstora företag till stora företag annonserar alla på Facebook. Det betyder att alla kan dra nytta av att skapa en marknadsföringsstrategi i det här sociala nätverket, oavsett vilken bransch de är i eller hur stor deras verksamhet är. Oavsett din budget, oavsett din budget, kan du skapa annonser som ger dig tillräckliga resultat.

Varför är Facebook så bra för reklam?

En av de unika sakerna med Facebook är att förutom att skapa din profil på den kan du också använda den profilen för att skapa din egen sida. Först när du har en Facebook-sida kommer du att kunna annonsera till fulla funktioner som plattformen erbjuder. Sidan kan representera ditt företag, organisation eller något annat.

Business-ikoner

Genom denna sida delar du relevant innehåll och inkluderar all information om dina tjänster, produkter, varumärke, etc. Det kan vara ett pålitligt informationsnav där människor kan lära sig allt om vem och vad du är. Dessutom finns det olika Facebook-tillägg som kan förvandla din sida till en e-handelsbutik.

Du kan representera din organisation på bästa sätt och ge din publik all information de behöver. På Facebook har du möjlighet att rikta alla dina marknadsföringsinsatser mot din sida och det är därför du kan få omfattande marknadsföringsresultat som du verkligen känner och märker. Så låt oss se alla skäl till varför du ska annonsera på Facebook:

 • Det är kostnadseffektivt
 • Det låter dig rikta in sig på specifika grupper av människor
 • Du kan fokusera all din annonsering på ett märke / sida
 • Det är det mest populära nätverket för sociala medier
 • Det erbjuder många olika annonseringsmetoder
 • Strukturen är lämplig för reklam
 • Det är enkelt att använda
via-reklam

Typer av reklammetoder på Facebook

Vi kan fritt säga att det finns två sätt du kan nå människor på Facebook – via betald reklam och organisk reklam. Båda kan vara mycket effektiva, men naturligtvis innebär gratis annonseringsmetoder mer tid, arbete och kunskap som investeras i en kampanj.

Enkelt uttryckt kommer du att behöva mer tid för att nå människor och marknadsföra din produkt, tjänst eller vad du än försöker sälja. Med betalda metoder kan du komma igång snabbare, men det betyder naturligtvis att du spenderar en viss summa pengar, beroende på volymen på dina marknadsföringsbehov.

Facebook är en av de största aktörerna inom digital reklam, vilket indikerar att sociala medier reklam är front och centrum i den digitala annonsvärlden

Vi delade Facebook-annonsering i dessa två kategorier helt enkelt för att de betalade metoderna är integrerade med Facebook och specifikt gjorda för detta ändamål, medan det finns gratis sätt att marknadsföra något på egen hand utan att använda någon Facebook-funktion.

Betalda annonsalternativ som Facebook erbjuder inkluderar:

Mobilannonsering står för mer än 60% av Facebook-annonsintäkterna
I själva verket blåser Facebook alla andra digitala egenskaper ur vattnet när det gäller visning av annonsutgifter, vilket fångar 35,4 procent av de totala utgifterna för visningsannonser i USA – en enorm 11,93 miljarder dollar (Google på andra plats kommer att jämföra bara 4,79 miljarder dollar).
 • Att öka sidan gillar
 • Öka synligheten efter inlägget
 • Öka webbplatsklick
 • Boositing videor
 • Förstärkning av appinstallationer
 • Styrkande appengagemang
 • Öka varumärkesmedvetenheten

free-reklam-alternativ

Gratis annonseringsalternativ på Facebook inkluderar:

 • Bjuder in vänner att gilla din sida manuellt
 • Dela sidor
 • Posterar värdefullt innehåll
 • Engagera människor i diskussioner på Facebook
 • Utveckla en Facebook Messenger chatbot marknadsföring strategi
 • Gå med i relevanta Facebook-grupper för att annonsera dig själv

Skapa ditt annonskonto

bild-9

Innan du gör något måste du först ställa in ditt annonskonto. Gå till din Facebook-sida och till vänster bör du se avsnittet “lägg till nytt” där du
bör välja ”Ad Accounts”. Det första du måste ställa in är faktureringsinformationen. Du måste ge Facebook en betalningsmetod som är giltig.

Gå först till inställningen för annonskonton, som har dess ID, men du bör infoga ett kontonamn så att du direkt vet vilken sida du använder det för. Gå igenom och fyll i alla utrymmen, se till att allt är korrekt och välj rätt valuta. Du bör också se till att du konfigurerar allt ordentligt eftersom du inte kommer att kunna ändra dessa saker senare.

Klicka sedan på spara och gå för att ställa in din faktureringsinformation och välj sedan betalningsmetoder som finns under fakturering. Här kan du välja vilken betalningsmetod du vill lägga till, dvs. kreditkort, PayPal eller annonskupong. För det första väljer du PayPal eller kreditkort, eftersom du förmodligen inte har några kuponger tillgängliga. Sätt i all nödvändig information och fortsätt.

Människor i åldersgruppen 25-34 år
den vanligaste ålderdemografin
13-17
5,9
18-24
38,25
25-34
52,82
35-44
38,42
45-54
32,34
55-64
14,06
65+
20.02 användare i miljoner
ad-konton
Facebook Aktiv användarprofil (i miljarder)
En gång i månaden
26.885
Mobil
17.079
Dagligen
11.492
Mobil dagligen
6986

Nästa gång du börjar skapa en annons ser du faktureringsadressen i slutet av varje annons och du kan ändra faktureringsadressen här vid behov. I de flesta fall, när du betalar för ett tillägg på Facebook, kommer mängden pengar att kontrolleras på ditt konto och om du har tillräckligt med det för att stödja din annonsbudget, kommer din annons att skapas.

Beloppet tas bort från ditt konto först efter att annonsen har löpt ut. Det kan ta 5 till 7 dagar innan Facebook bearbetar beloppet och tar bort ditt konto. När du har konfigurerat din betalningsmetod är du bra att skapa och skapa dina egna Facebook-annonser.

Öka inlägg

bild-10

Ett av sätten att nå människor är att publicera något på din sida, vilket kan vara värdefullt för dem. Du kan publicera marknadsföringsmaterial, produkter, tjänster, information om dem eller något annat du tycker du borde. När du publicerar något på din sida ser de som gillade det ditt inlägg, men som vi har nämnt tidigare kommer inte alla att se detta.

Endast cirka 30% av dina fans kommer att kunna se dina inlägg naturligt. Om du vill nå fler människor måste du öka inläggen på din sida. Det fantastiska med detta tillvägagångssätt är att du också kommer att kunna nå personer som inte ens gillade din sida, men vi kommer till det tillräckligt snart.

Använda Facebook-annonser för att öka inlägg

Golden Rule – “Stimulera aldrig ett inlägg utan ett definierat mål!”
posta

Det enklaste sättet att öka ett inlägg på din Facebook-sida är att publicera något och sedan gå till det nedre högra hörnet av ditt inlägg, där ett “boost” -kort kommer att visas. Klicka på det så öppnas ett nytt annonsfönster.

Kom ihåg 20% ​​textregel på foton.
Om ditt inlägg har en länk i det och länken
drar in ett foto som har för mycket text,
du kommer inte att kunna öka eller marknadsföra det
boost-post
Förslagets kraft är mycket stark på Facebook – speciellt med bilder som tänder sinnena och passionen
människor

På din vänstra sida, i det övre hörnet, ser du avsnittet “Publik”, där du kan hitta flera alternativ för att välja den målgrupp du vill rikta in med din annons. Det finns tre vanliga alternativ du kommer att se när du är där:

 • Människor du väljer genom inriktning
 • Folk som gillar din sida
 • Folk som gillar din sida och deras vän

Facebook gillar att ändra dessa inställningar ganska ofta, och du kanske inte får samma när du öppnar ditt annonsfönster för att öka inlägg. Det finns emellertid ett alternativ att skapa en egen publik och välja alla detaljer för denna publik.

Under det här avsnittet hittar du avsnittet “budget och varaktighet”, där du också kan justera hur mycket du ska spendera på din annons per dag och där du kan ställa in hur länge annonsen ska pågå eller till vilket datum. Kom ihåg att du inte har en daglig budget och att du bara kan infoga den totala budgeten för annonsen.

Om du vill veta hur mycket pengar du kommer att spendera dagligen ska du bara ange budgeten och antalet dagar du vill att annonsen ska visas och dela dessa två. Baserat på din målgrupp, deras plats och den budget du anger, får du en uppskattning av hur många personer som kommer att nås via ditt inlägg.

Facebook CTA-knappar efter popularitet CTA-knappar
Popularitet Procentandel människor

popularitet-procentandel

Till höger ser du hur din annons ser ut både för stationära och mobila användare. Finjustera din annons så länge som möjligt tills du är säker på att du har träffat den söta platsen. Tänk på att ditt inlägg inte bör ha mycket text i ditt inlägg, eftersom Facebook kanske inte godkänner din annons. Dessutom fungerar långa rader med text vanligtvis inte bra för de flesta och du bör undvika dem.

När du är klar med alla dessa saker klickar du på “boost” -knappen i det nedre högra hörnet så kommer din annons att skickas för att granska och förstärkas ganska snabbt om allt är i orden. När din annons är godkänd och ditt inlägg förstärks kommer du att kunna spåra resultaten i realtid och se hur många det har nått.

Om du är nöjd med din post-boost-annons och den långsamt tar slut kan du helt enkelt klicka på knappen “Lägg till mer budget” för att fortsätta din annons eller nå ännu fler människor. I slutet av din boost kan du kontrollera alla viktiga mätvärden som post-räckvidd, engagemang, hur många personer som klickade på ditt inlägg, hur många delade och vilka länder de människor som gillade ditt inlägg kommer från.

Cirka 85% av Facebook-annonser riktas till land istället för specifikt läge. Endast 45% av dessa annonser använder intressemål
budget-och varaktighet
Prissättning på Facebook-annonser varierar beroende på en hel del faktorer, inklusive årstiden, landet du riktar dig in och till och med kvaliteten på din annons

Att avslöja inlägg naturligt

Det första du måste göra är att dela hela tiden. Dela inlägg varje dag, till och med två eller tre gånger per dag under olika perioder. För att förbättra engagemanget måste du dela inlägg som är spännande och relevanta för din sida och dina fans. Dessutom bör du alltid se till att dela dina sidoposter till din profil igen.

Om du har anställda, eller medarbetare som arbetar tillsammans med dig, bör de också dela om inlägg på sina profiler. När hela organisationen arbetar tillsammans, din
sociala medier marknadsföring kommer att växa naturligt.

På Facebook betyder mer mer, dvs ju fler människor delar något, desto större är chansen att fler kommer att gilla dessa inlägg. Ju fler människor gillar ett visst inlägg, desto mer synlighet kommer inlägget att få. Se naturligtvis till att du delar inlägg offentligt så att även personer som inte är dina vänner kan se dem.

Lägg dessutom engagerande miniatyrbilder och skriv in beskrivningar som lockar och lockar uppmärksamhet. Gå efter kvantitet, men se till att du också arbetar med kvaliteten på dina inlägg så mycket som möjligt.

främja-webbplats

Främja en webbplats

Det är inte ovanligt att företag marknadsför sina webbplatser på sociala medier. Detta är ett av de bästa sätten att säkra många besökare och växa din webbplats stadigt.

Du kanske har lagt ned mycket arbete med att skapa din webbplats, det är design, optimera och berika den med blogginlägg, videor, produkter och betalningsalternativ, men om du inte kunde locka några besökare och få dem att ge ditt webbplats en chans, dvs. se hur bra det är och hur värdefullt det kan vara för dem, då var det allt för ingenting.

Vad sociala medier saknar är anpassning, men det har många människor som är potentiella kunder. Det är därför att kombinera en webbplats och en Facebook-sida som korrelerar med den kan vara ett så effektivt sätt att marknadsföra ditt företag.

Främja en webbplats via Facebook-företagssidan

49,5% av världens befolkning använder Internet, 22,8% använder Facebook

Du vill hitta fler personer som kan vara intresserade av vad din sida har att erbjuda, dela innehåll, köpa dina produkter eller helt enkelt öka den totala synligheten för din sida. När du har en Facebook-sida som representerar ditt företag eller en organisation av något slag måste du få så många gillar som möjligt för att kunna upprätthålla dig själv och göra din organisation mer synlig för människor.

Saken med Facebook-sidor är att bara cirka 30% av de människor som gillade din sida och inte prenumererade på den kan se de inlägg du delar. Om din sida till exempel har 1000 likes gillar bara cirka 300 personer dina inlägg, och det är därför gillar är mycket viktigt, och varför du behöver få många av dem.


Använda Facebook-annonser för sidgilla


Idag marknadsför 85% av varumärken på Facebook sina inlägg – och efter Socialbakers historiska data kommer det bara att fortsätta öka.
främja-sida

Det första du behöver göra är att gå till den sida du har skapat. Klicka bara på din sida som finns i det vänstra hörnet där du kan se alla dina grupper och sidor. När du väl är på din sida bör du kunna se funktionen “Få fler gilla” som finns ovanför ditt omslagsfoto och klicka på den.


Över 30 miljoner företag har Facebook-sidor

Se till att du är inloggad som administratör för den sidan eller att du inte har någon referens för att göra några annonser. På vissa sidor kan den här knappen finnas på din
sidans tidslinje så bläddra lite ned tills du hittar den. När du hittar den kommer du att se den dagliga budgeten som anges i amerikanska dollar och detta är hur mycket pengar du kommer att spendera varje dag på din annons, inte det totala beloppet, så se till att du kommer ihåg detta.

För att få en klar bild vad det här handlar om, börja med små siffror först, för att se hur kampanjen fungerar och hur många gillar du får och sedan göra det igen. När du har ställt in din budget, omedelbart under den, hittar du en grov uppskattning av hur många gillar din sida får per dag.

Ju högre din dagliga budget är, desto fler sidor gillar du per dag. Tänk på att antalet gillar du får per dag kan variera och att det inte är exakt. Under antalet likes kan du välja varaktighet på din annons. Du kan välja mellan 7, 14 och 28 dagar och om detta inte passar dig finns det ett alternativ att välja exakt datum till vilken din annons ska visas.

Ovanför avsnittet ”Budget och varaktighet” kan du se intressesektionen, där du kan skriva flera intressen som människor har för bättre inriktning. Om du till exempel säljer sportutrustning skulle det vara normalt att skriva in sport, springa eller något liknande. På det här sättet kan du rikta in dig på rätt personer som är intresserade av din sida. Det betyder att de troligen klickar på din sida när de ser annonsen.

Marknadsför bara ditt eget innehåll. Även om du delar ett bra tips från en annan webbplats ska du inte öka det om det länkar till någon annan. Varför betala för att skicka trafik till någon annans webbplats?

Ovanför avsnittet “intressen” kan du välja platser där din annons ska visas. Detta är en fantastisk funktion som gör att du kan vara specifik när det gäller din annons och få
meningsfulla gillar. Om du till exempel har ett lokalt företag bör du bara fokusera på de områden där dina potentiella kunder kan vara. Men om du har en online-verksamhet, bör du söka efter platser som har en marknad som behöver dina produkter.

Marknadsför innehåll som får dina fans i din e-postlista. Detta inkluderar giveaways, gratis webbseminarier, gratis e-böcker och alla andra typer av freebie
ser-annonser

Ovanför detta avsnitt är avsnittet “ålder”, där du ytterligare kan definiera din målgrupp. Den vänstra platsen är den lägsta åldern och den högra är den maximala åldern för din målgrupp. Slutligen, ovanför “ålder” -delen är det könsavsnitt som du kan välja för att bättre definiera vem som ser dina annonser.

Ovanför kan du se avsnittet “Annonsmaterial” där du kan redigera texten och ändra bildstorleken på din annons eller infoga en annan bild. Du kan också ändra bildens position så att du skapar bästa möjliga effekt. Dessutom kan du också ladda upp en video istället för en bild och använda den i din annons.

Till höger om fönstret ser du förhandsgranskningen av din annons, både för stationära användare och mobila användare. När du är nöjd med slutresultatet klickar du på “marknadsför” så kommer annonsen att visas.

Eftersom Facebook verkar gynna videor i våra nyhetsflöden (Facebook-användare tittar på mer än 100 miljoner timmar med videor på Facebook varje dag), förstår varumärken hur viktigt det är att omfatta inbyggd videoannonsering på plattformen, som ett sätt att använda ett interaktivt format att berätta sin historia

Få sida gillar utan att betala

Att skapa annonser för att få fler likes är bra, men du bör också lära dig hur du gör detta utan att spendera pengar. Du kan locka till dig viktiga fans som har ett verkligt intresse för din sida genom att göra detta “manuellt”, dvs att bjuda in människor på egen hand. Betalda annonser för sidgillar ger inte alltid många riktiga fans som kommer att hålla sig engagerade på din sida och interagera med ditt varumärke.

Det första praktiska alternativet är att bjuda in människor direkt att gilla en sida du vill ha. Du kan bjuda in alla dina vänner att göra det, även om det finns dagliga begränsningar för hur många du kan bjuda in. Om du har många vänner på din profil är detta en bra möjlighet att omedelbart börja sprida ordet om din sida. Se till att göra detta varje dag för så många människor som möjligt.

När du lägger ut något på din sida kan du dessutom klicka på det gillade du har på det inlägget och bjuda in folk att gilla din sida därifrån, även om de inte är dina vänner. För att få likes från människor som inte är dina vänner eller inte gillade din sida kan du öka ditt inlägg och sedan bjuda in dem.

Å andra sidan, när någon gillar din sida finns det en chans att deras vänner ser sin aktivitet och gillar ditt inlägg. När du lägger ut på din sida ska du dessutom se till att du delar dessa inlägg också i din profil. Så här kommer du att förbättra synligheten och få en chans till mer exponering och kunna bjuda fler människor att gilla din sida.

Detta är verkligen ett långsammare sätt att få likes, men du kommer alltid att få meningsfulla likes. Dessutom är det en bra idé att alltid ha lite aktivitet på din sida och ständigt utsätta dig för potentiella kunder och följare. Det bästa alternativet är att kombinera detta med betalda metoder och du kommer stadigt att bygga din fanbase.

Du kan dra nytta av den nya livevideo-funktionen på Facebook där du och andra anställda kan prata om nyanlända till din butik

Använda Facebook-annonser för att få fler webbplatsbesök

Det första du behöver ha för att marknadsföra din webbplats är naturligtvis en bra inbyggd webbplats. Se till att du uppdaterar din sida med länken till din webbplats så att du inte behöver göra det om igen varje gång du annonserar. Dessutom kan du också få några organiska klick på din webbadress, så det är en bra idé att ha den där.

Gå till din sida och bläddra lite nedåt. Längst ner till vänster på skärmen ser du ett blått kort “Grow Business” dyka upp. Klicka på det här kortet och välj alternativet “Få fler webbplatsbesökare” så kommer ditt fönster för annonsskapning att visas.

växa-business

För att marknadsföra en produkt eller app, gör flera Facebook-meddelanden under olika tider på dagen och veckan

I avsnittet “Annonsmaterial” får du nu fyra saker du kan anpassa:

URL: Detta är adressen till din webbplats och om du redan har en uppsättning på din sida kommer den automatiskt också att ställas in här. Om du vill ha någon annan adress, ändra bara den.

Text: Här bör du skriva en tilltalande text som förklarar för människor vad din webbplats handlar om och varför de bör besöka den.

Bilder / video: Du kan välja en adekvat bild eller en video för din annons. Om du går efter en bild får du en maxrubrik på 25 ord som kan hjälpa dig att få människor att se, alternativet att ladda upp en bild, välja en bild från din sida och flytta den bild du väljer så att den passar perfekt till annonsen.

Om du väljer “video” får du möjligheten att ladda upp din video eller skapa ett bildspel som du kan följa upp med tillräcklig musik.

Gör din annons mer tilltalande och intressant så att människor blir engagerade när de tittar på den! Både video- och bildannonser innehåller en call-to-action-knapp, och du kommer att få många alternativ att välja mellan: ansöka nu, boka, nu, kontakta oss, ladda ner, läs mer, skicka ett meddelande, begär tid, se meny, shoppa nu, registrera dig och se mer.

En väl utformad och genomtänkt omslagsbild bör vara en del av alla effektiva Facebook-strategier
mer tilltalande-ad
Produkter som dynamiska annonser, som låter annonsörer ladda upp sin produktkatalog till Facebook och sedan leverera relevanta riktade annonser, visar sig vara mycket effektiva för marknadsförare som vill driva aktiviteter med lägre tratt, till exempel köp

Nästa avsnitt är avsnittet “Målgrupp” där du igen definierar kön, ålder och plats för de personer som kommer att riktas mot din webbplatsannons. Men här kommer du att kunna välja allmänna intressen som “musik”, och lägga till ytterligare intressen för att rikta in människor ännu bättre, till exempel “husmusik” eller “technomusik”.

techno-music-aud

Nästa avsnitt är delen “budget och varaktighet” där du kan ställa in din dagliga budget, se det uppskattade antalet klick du får på din webbplatsannons per dag och hur länge din webbplatsannons visas. Som alltid på höger sida av fönstret för annonsskapning kan du se förhandsvisningen av din annons.

När du publicerar inlägg om dina produkter eller kör kampanjer – inför hashtags. Detta hjälper kunder att se dina relaterade inlägg. Det uppmuntrar dem också att använda hashtags när de visar upp din produkt i ett inlägg eller deltar i din kampanj
techno musik

Men med webbplatsreklam får du också en förhandsgranskning på Instagram-flöde, med tanke på att dessa annonser också kommer att ses på Instagram. Se till att du kontrollerar det här avsnittet eftersom Instagram kräver specifika bilder och videor, om du inte uppfyller de krav som de inte kommer att visas där, så se till att dina annonser också passar Instagram.

När du är säker på att du har ställt in allt på rätt sätt, dubbelkontrollera allt och klicka sedan på “marknadsför” i det nedre högra hörnet av fönstret för att skapa annonser och skapa din annons.

Hur du marknadsför din webbplats passivt

Facebooks annonsintäkter världen över från 2009 till 2016 (i miljoner amerikanska dollar)
2016
26.885
2015
17.079
2014
11.492
2013
6986
2012
4279
2011
3154
2010
1868
2009
764

Först och främst bör du se till att du inkluderar din webbplatsadress i det angivna området på din Facebook-sida. När någon kommer till din sida måste han eller hon se adressen på din webbplats tydligt och har möjlighet att klicka på den och se vad du har att erbjuda där borta.

Nästa steg är att dela din webbplats på din sida och dela den igen med alla dina profiler. Ta dessutom med din webbplatsadress i alla inlägg som du delar på din sida och allt innehåll du lägger till också. Om du till exempel lägger till foton på handväskor som du säljer via din webbplats är det en bra idé att ha en webbplatslänk i beskrivningen såväl som på bilden.

En person kan klicka på beskrivningen direkt och gå till webbplatsen, medan andra kan se din webbplatsadress när någon delar dina bilder. Om du skapar en blogg på din webbplats är det också en bra idé att dela dina framtida inlägg också på Facebook, så att personer som vill läsa mer av dina inlägg besöker din webbplats.

Hur du följer upp din annonskampanj

bild-11

Att bara skapa en annons och låta din kampanj vara slut räcker helt enkelt inte när det gäller Facebook-annonsering. Lita på mig, du kommer att göra det om och om igen, och du bör se till att du alltid gör det bättre nästa gång. För att göra detta måste du lita på din annonshanterare för att se hur dina annonser presterade och lära dig var du gjorde misstag och var du gjorde bra.

Gå till din annonshanterare och klicka sedan på fliken “Kontoöversikt”. Det är här du kan lära dig mycket om dina annonskampanjer och få värdefull insikt som kan hjälpa dig att skapa mycket bättre annonser i framtiden. Det finns många saker du kan göra och se i avsnittet om kontoöversikt.

Facebook – Det femte värdefullaste företaget i världen med marknadsvärde över 321 miljarder dollar. Har nära 13 000 anställda. Har förvärvat konkurrenter som Instgram, WhatsApp och Oculus
konto översikt

Välj de mätvärden du vill ha

Det finns fyra avsnitt att välja mellan för dina mätvärden och alla kan justeras och ändras beroende på vad dina behov är. Du behöver bara klicka på pilens symbol som pekar nedåt och ett nytt fönster dyker upp. Här får du helt nya alternativ för att välja en metrisk som du vill visas.

Facebook är en idealisk reklamplattform för små företag med små budgetar
metrik
På Facebook har skrivbordsannonser 8,1 gånger högre klickfrekvens och mobilannonser har 9,1 gånger högre klickfrekvens än vanliga webbannonser

Jämför hur dina annonser presterade under olika perioder

Klicka på datumintervallsknappen, klicka sedan på jämför-avsnittet så kommer en kalender att visas, vilket ger dig möjlighet att välja olika datum som du vill jämföra. Så här kommer du att kunna lära dig mer om hur dina kampanjer presterade, samt vilka tidsfaktorer som påverkade dem och på vilket sätt.

Lita på diagram för att analysera dina kampanjer

Över 70% av marknadsförarna planerar att öka sin användning av videoannonser nästa år

För att analysera annonskampanjer med diagram bör du använda olika mätvärden. Om till exempel kampanjen är avsedd för sidgilla, finns det en sida som avsnittet som kommer att berätta hur många som gillade din sida under annonsen, eftersom det är den mest värdefulla metriken i den här typen av annons.

Du kan också hitta geografisk och demografisk information om publiken som interagerade med din annons och se vilka mobila enheter de använder för att konvertera eller visa dina annonser. Klicka helt enkelt på neddelningsavsnittet och välj “efter leverans”, “vid tiden” eller “efter åtgärd”.

Med just dessa insikter har du mycket på händerna, så var beredd att lära dig mer och få den erfarenhet som behövs för att känna igen trender och förbättra dina framtida annonskampanjer.

Slutsats

Grattis! Du har nu lärt dig grunderna i reklam på Facebook. Du kan också börja skapa din marknadsföringskampanj på Facebook och se hur magin händer. Se till att du kommer ihåg alla saker du har lärt dig idag och använd dem till din fördel.

Även om dessa saker kan vara ganska värdefulla, är de bara grunderna i Facebook-reklam – vi kliar bara ytan här. Så se till att lära dig mer och försöka förbättra dina reklamfärdigheter i framtiden. När du kommer till avancerad nivå kommer du att kunna skapa fullblåsade marknadsföringskampanjer på Facebook. Lycka till!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map