Hur man startar en modeblogg

inrättande-your-personliga varumärken

Får du ofta komplimanger på din modekänsla? Vänder dina vänner till dig för att få råd med sin garderob? Har du de hetaste designkläderna i din garderob?


Om svaret är JA, kan du överväga att starta en modeblogg idag.

Du kommer inte att ha några problem med att anpassa dig till gemenskapen av modebloggare eftersom de i allmänhet är mycket välkomna. Att etablera ditt varumärke på internet kan också vara en utmärkt inkomstkälla.

Det krävs inte mycket för att skapa en blogg – men om du vill ha djupgående vägledning har vi formulerat en steg för steg-guide om hur man startar en modeblogg framgångsrikt!

Fem enkla steg för att starta en modeblogg

 • Välj den bästa bloggplattformen
 • Välj ditt domännamn
 • Ställ in ditt konto hos en webbhotell
 • Få din modeblogg online
 • Hitta det perfekta temat

Välj den bästa bloggplattformen

choose-bäst-blogging-plattform


Det finns ungefär 76,5 miljoner WordPress-bloggar
Det första steget för att bli modebloggare är att ta reda på tekniska egenskaper – för det första ett CMS.

Ett CMS, dvs innehållshanteringssystem sparar dig ansträngningen att lära dig och programmera en blogg från början, istället ger det dig en readymade bloggsida för att starta en modeblogg. Det är viktigt att förstå att en modeblogg huvudsakligen beror på visuals. Därför bör du välja CMS av hög kvalitet som WordPress, eftersom det låter dig lägga till grafik och optimera din webbplats för bättre prestanda.

WordPress.org är pålitligt och vansinnigt användarvänligt, och det är värd för flera miljoner användare över hela världen, vilket gör det till marknadsledande inom denna bransch.

WordPress vänder sig till en massiv publik, inklusive kända bloggare, företag och organisationer. Som CMS är det otroligt anpassningsbart och flexibelt; därför, även utan kodningskunskap, kan du finjustera din blogg enligt dina preferenser. Det ger dig friheten att driva en dynamisk blogg var som helst i världen utan tekniska hinder eller språkbegränsningar.

Välj ditt domännamn

Bloggplattformar
Vad folk använder för att blogga

Övrig
6%


Att välja ett domännamn kan vara det mest kritiska steget när du startar en framgångsrik modeblogg; det är därför du bör tänka igenom detta.

Här är några tips om hur du kommer igång med modebloggning med den perfekta URL:

 • Kort är bättre. Vad är det som är vanligt på alla framgångsrika modesidor? De har alla korta, söta och vittiga namn. Ge din blogg ett oförglömligt namn; långa och tråkiga namn är svåra att komma ihåg och söka. Du vill ha något iögonfallande och minnesvärt.
 • Håll det specifikt. För en relativt ny modeblogg ska du hålla namnet relevant för saker du ska blogga om, t.ex. kontorsslitage, skor eller aftonklänningar. Se till att små detaljer ingår i titeln, till exempel ämnet för din blogg så att din webbplats är lätt att söka.
 • Gör det mer DIG. Om du är en redan känd modestylist eller rådgivare, försök att ta med en del av ditt namn i domänen. Men om du är relativt ny och ditt namn inte är en massiv del av din bloggidentitet ännu, låt ditt namn stanna utanför domänen. Du kan istället presentera dig själv genom ett blogginlägg.

Rekommenderat verktyg:

Ställ in ditt konto hos en webbhotell

set-konto

Över 850 tusen människor har skapat WordPress-blogg med BlueHost

Nu när du har hittat ett utmärkt domännamn är nästa steg att hitta en webbhotell. Att hitta en pålitlig webbhotell är lika avgörande som att hitta ett bra domännamn.

Här på FirstSiteGuide, hittar vi Bluehost bäst. De erbjuder en exklusiv rabatterad affär, inklusive en GRATIS domännamn och en 30-dagars återbetalningsgaranti. De kan hjälpa till att få din modeblogg till en bra start, överkomligt.

Till och med WordPress.org stöder webbhotell Bluehost som “ett av världens bästa och ljusaste.”.

WordPress Bluehost

Få din modeblogg online

Installationsprocessen för varje webbhotell är ungefär densamma trots några skillnader i GUI (grafiskt användargränssnitt). Så här registrerar du dig med Bluehost i några enkla steg:

Steg ett

Utnyttja den exklusiva rabatterade affären från Bluehost och följ de enkla stegen i denna länk. Klicka sedan på “Kom igång nu.”

Steg ett

Steg två

Bluehost erbjuder ett urval av paket och bloggalternativ att välja mellan. Men som nybörjare bör du gå till grundplanen – den innehåller alla grunderna för nya modebloggare.

När du blir bekant med hur allt fungerar kan du uppgradera till premiumplaner. När du väl har fått ett väsentligt följande, exklusivt till bästsäljaren “Plus Plan”, kan du använda obegränsade tjänster med standardprestanda.

De har också den mycket större Pro-planen, den har samma nyckelfunktioner som Plus-planen, men den har den extra fördelen med hög prestanda – vilket gör den lämplig för bloggar med massiv trafik.

Steg två

Steg tre

Som vi nämnde ovan är det viktigt att välja ett riktigt men ändå fängslande domännamn. Det kan göra eller bryta hela din bloggkarriär. Om ditt namn redan används av någon annan kommer Bluehost att ge dig liknande förslag.

steg tre

Steg fyra

steg fyra

Steg fem

Det är dags att betala dina avgifter. Du kan betala för 12, 24 eller 36 månader i taget; ju fler månader du åtar dig, desto mindre måste du betala per månad. Resten av rutorna är bara extra tjänster; lämna dem un-tickade för nu eftersom du kan komma tillbaka senare om behovet uppstår.

steg fem

När du har godkänt “Villkor och bestämmelser” skickas du tillbaka till hemsidan. Logga in därifrån och ange dina referenser, välj sedan och installera tillägget WordPress.org.

Du äger äntligen en WorPress.org-blogg – anpassa ditt bloggtema eller gå till ett WordPress-tema på mode. Du kan ändra layout, mönster, göra absolut vad du vill!

Steg sex

Du skickas ett e-postmeddelande för kontokontroll. Verifiera ditt konto via länken som anges genom att ange ditt lösenord. Utan lösenordet kan du inte verifiera eller få åtkomst till ditt konto.

Steg sex
Steg sex

Länken ber dig välja ett nytt lösenord. Välj ett starkt men minnesvärt lösenord så att du inte glömmer det.

Steg sju

När du har skapat ditt nya lösenord kan du använda det för att logga in på ditt nya konto.

Steg sju

Steg åtta

Nu är det dags att visa lite verklig kreativitet och anpassa temat för din modeblogg efter din smak. Välj antingen en av de fördefinierade av Bluehost eller besök WordPress.org bibliotek och ta ditt val därifrån.

Steg åtta

Steg nio

När du har valt ett tema kan du visa din instrumentbräda genom att logga in på WordPress.org-instrumentpanelen.

Steg nio

Steg tio

Fashion Blog Niches

Kvinnor
70%
Män
10,5%
Unisex
8,7%
Rollspel
5,9%
Barn
37%
Kropp
1,2%

Här kan du ansluta till Bluehosts chatbot-guide för vägledning om hur du skapar en riktigt fashion-forward site – eller så kan du göra det på egen hand.

Steg tio

Steg elva

Klicka på Bluehost-ikonen längst upp till vänster för att upptäcka anpassningsverktygen. Spela runt och ändra vad du tror skulle vara lämpligt för ditt modeblogg-tema – var inte rädd för att göra din webbplats allt om mode.

Steg elva

Du måste komma med en rolig och knäppa introduktion till din modebloggsida så att den kan fängsla publiken och förklara din bloggs ideologi.

När detta är gjort har du din webbplats.

Steg elva

Grattis! Din fashionista-blogg är nu live och igång.

Hitta det perfekta temat

Perfect-teman
Typer av modebloggare
Bloggar av personlig stil – de mest populära av dem alla, de lägger ut kläder och fler kläder

Din modeblogg är nu live och du har redan slutfört de flesta viktiga steg.

Med all teknik som är ur vägen, är du fritt att fokusera på den kreativa delen, även de saker som fick dig att starta en modeblogg. En av de viktigaste faktorerna för framgången för en blogg är dess koncept. Varje framgångsrik modeblogg har ett tema som de följer.

WordPress har ett förinställt tema för varje blogg på sin plattform, som du kan ändra enligt din blogg – kom bara ihåg att bli av med alla standardexemplar och sidor.

Sätt ihop temat för din blogg så noggrant som du skulle sätta ihop en outfit; välja mellan mer än 2 000 teman som finns i WordPress-arkivet. Om dessa teman inte uppfyller dina krav, kan du köpa från många andra på tredje parts webbplatser.

Tänk på dina framtida ambitioner för bloggen medan du väljer ett tema så att de två kan anpassa sig ordentligt. Här är det avgörande att analysera alla funktioner och prestandafaktorer i din blogg och se till att allt är kompatibelt. Detta hjälper till att effektivisera din bloggs resultat.

Gratis eller premium?

Gatestilbloggar – de publicerar inspirerande utseende som de fotograferar på gatorna
Affärsidéer för mode- / modenybloggarer – majoritetsposten om mode
nyheter och de täcker också olika ämnen om mode- och finansvärlden

Ett stort urval av både gratis- och premiumval finns på WordPress.

Du kan hitta teman värda $ 3 och $ 1000 och alla värden däremellan. Därför är det en förnuftig metod att först bläddra igenom de fria teman och sedan titta på premiumtema.

Liksom kläder är det bättre att “prova innan du köper”, så kontrollera förhandsgranskningarna innan du köper eller laddar ner. WordPress’s arkiv och andra temautvecklare låter dig se hur deras teman skulle se ut på din modeblogglayout innan du köper dem.

Shoppingbloggers – de publicerar om de senaste trenderna och sammanställer vackra collage med lustiga bitar
Livsstilsbloggar – de blandar mode
inlägg med livsstilstjänster, vi kan prata om familj, mat, resor och dekor inlägg
Modefotografbloggarar – de senaste redaktionerna, kampanjerna och inspirerande blicken
Allmänna modebloggare – som namnet säger det, allt om mode, inklusive utseende, redaktion, nyheter, trender, ibland street style, skönhet, shopping & co

Vet du vad du vill?

Att söka igenom teman medan du söker efter det perfekta kan vara mycket spännande. För stor variation kan överväldiga en nybörjare och kan leda till felaktiga beslut. Därför är det nödvändigt att veta exakt vad du vill ha i ett tema och sedan leta efter det passionerat.

Lista och prioritera de funktioner du vill ha på din blogg – de kan vara allt från rullgardiner till kolumner till visuella bildspel till förhandsgranskningar etc. Dela din lista i två delar; högsta prioritet och valfria uppgifter.

Beroende på listan, välj det tema som är kompatibelt med alla optimala funktioner och åtminstone några av de icke-obligatoriska.

Vad vill dina läsare??

En massiv del av dagens generation är alltid på språng, varför de flesta läsare idag föredrar att läsa bloggar på sina smartphones.

Av den anledningen ska du se till att ditt valda tema inte är plattformsbundet och svarar på alla inhemska bloggläsningsplattformar.

Vad vill du uppnå?

Skapa en mental bild av din bloggs syn och använd den sedan som standard när du väljer temat. På så sätt sparar du tid, ansträngning och mycket pengar.

Med specifika standarder i åtanke kommer du att ta dig ett steg närmare din drömblogg – oavsett om det är en blogg för moderåd eller en blogg om modevisa. Välj därför det tema som är i linje med bilden i ditt sinne.

Vem är dina läsare?

Känner din publik – kan verka som gamla råd, men jag kan försäkra er att det är viktigt att känna dina läsare så att du kan tänka på dem medan du säger ja till ett tema.

Att hålla dem i åtanke hjälper dig bara att begränsa valen, så att du fortsätter att vara trendig.

Å andra sidan, om du är vansinnigt kreativ och en trendsättare, var inte rädd för att starta en ny modrörelse, vem vet, kan det hamna i andra high-fashion bloggar!

Toppmodebloggare att följa och ta inspiration från

Vi har redan lärt dig hur du startar en modeblogg, men tyvärr kan vi inte visa dig hur du bloggar om mode.

Så vi har kommit fram till en alternativ strategi; vi ska istället visa dig några toppmodebloggare, och förhoppningsvis kan du ta fram några tips för att starta en modeblogg.

Här är tre skönhets-, mode- och livsstilsbloggar som har tagit sociala medier med storm:

Kärlek, Olia

förbi Olia

Kärlek, Olia - Skärmdump av webbplatsen

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att starta en modeblogg?

Du kan skapa en gratis modeblogg på plattformar som WordPress.com eller Blogger. Vi rekommenderar dock starkt att investera några få dollar och börja med en självhostad WordPress-blogg så att du börjar på höger fot.

Vi förstår att det kan vara utmanande att betala när det är på en stram budget, men vi har en affär med folket på Bluehost och du är mer än välkommen att dra nytta av det.

För en låg betalning på endast $ 2,75 per månad kan du köpa den bästa WordPress-värden som inkluderar en gratis domän och SSL!

För en så liten investering kan du enkelt starta din framgångsrika modeblogg. Efter det kan du investera i ditt företag i din egen takt.

Vad ska jag blogga om?

Din blogg måste betona vad du verkligen känner för. Skapa innehåll runt saker som du tror att du skulle kunna fortsätta med, utan att någonsin bli uttråkad. Erbjuda kvalitetsinnehåll som är både unikt och som påverkar dina följare.

Om du till exempel brinner för skor skapar du innehåll kring det här ämnet. Eller om du vet mycket om babykläder eller till och med herrkläder, kan du alltid blogga om det också; det finns inte många babykläderbloggar eller mäns modebloggar på internet. Det kan vara ditt unika tag på ämnena!

Om du fortfarande sitter fast med vad din undernisch ska vara, är här några ämnen som hjälper dig att komma igång:

 • Måste ha säsongsbetonade val
 • Nya shoppingdrag – skor, väskor, kläder, smink eller smycken
 • Hur man tar OOTD-bilder
 • Bästa butiker för sparsam shopping
 • Måste titta på TV-program på modet (talar du om, har du sett Confessions of a Shopaholic ?!)
 • Ikoniska strandkläder
 • Så utformar du kläder för arbete
 • Granska den nya höstlinjen
 • Hur man klär sig för semester med minsta ansträngning
 • Vad är varmt och vad som inte är i mode

Kom ihåg att du är original är nyckeln. Både Google och dina läsare är tillräckligt smarta för att fiska ut förfalskade bloggar, precis som du gör med designerprodukter!

Hur marknadsför jag min modeblogg?

Du har designat en fantastisk blogg. Ditt innehåll är iögonfallande och webbplatsen ser också väldigt söt ut. Men räcker det?

Nej, nu är det dags att marknadsföra din blogg så att den kan nå din målgrupp. Det finns flera sätt att göra det, använd tester och fel för att hitta det bästa för dig:

 • Skapa Facebook- och Instagram-sidor och dela länkarna till din blogg på dessa plattformar
 • Be dina vänner att hjälpa dig genom att dela dina bloggar och inlägg på sociala medier
 • Skicka din blogglänk till sökmotorer, logga in på ditt Gmail-konto och registrera din URL
 • Gå med i modebloggarsamhällen – du kan engagera dig och bygga vänskap med människor med samma intressen
 • Var aktiv på sociala medier – gör en Q / A-session på dina Instagram-berättelser, skapa interaktiva inlägg och hitta sätt att få kontakt med följande
 • Hjälp andra att växa – lämna kommentarer och gilla på andra bloggar för att få kontakt med dem
 • Samarbeta med andra bloggare eftersom fans älskar att titta på sina favoritbloggarar skapa innehåll tillsammans
 • Börja bygga en e-postlista genom att låta dina bloggs besökare fylla i ett litet prenumerationsformulär

Hur modebloggare får betalt?

Du kan förvandla en modeblogg på heltid. Det finns flera sätt att få betalt för bloggning – här är en lista:

 • Visa annonser – använda sig av Google AdSense att placera annonser på din blogg och få betalt
 • Affiliate marknadsföring – samarbeta med märken som anpassar sig till ditt innehåll och platslänkar; om någon köper en produkt får du en provision
 • Varumärkeskampanjer – designers och butiker vill ibland betala dig för att marknadsföra sina produkter via din plattform
 • Sponsrade inlägg – gå inte överbord med sponsrade produkter, men låt designers ibland posta om sina kollektioner på ditt forum
 • Klasser– Du kan erbjuda korta kurser och seminarier när du blir proffsig att blogga själv

Kom alltid ihåg att använda dessa tekniker i mått eftersom för många betalda och sponsrade inlägg för att döda en bloggs trovärdighet.

Hur mycket pengar kan du tjäna med en modeblogg?

Tänk på följande faktorer om du vill ha en uppskattning av hur mycket du kan tjäna:

 • Hur mycket arbete lägger du in?
 • Är ditt innehåll värt att investera i?
 • Har du en inflytelserik närvaro?

Några exempel är:

Liksom alla andra jobb, skulle du tjäna enligt din skicklighet och kapacitet, så tappa inte hopp och sträva efter stjärnorna.

Användbara resurser

 • Bidrag från expertmodebloggare
 • Lär dig hur du använder WordPress (med videohandledning)
 • Hur man skriver och skapar bra blogginnehåll
 • Hur man marknadsför din blogg och dess innehåll
 • Hur man tjänar pengar på din blogg

Slutsats

Bra jobb, ni! Genom att följa denna självstudie har du lärt dig hur du startar en modeblogg. Kartlägg dina mål och planer för bloggen på lång sikt och börja fungera. Få din modesans att räkna och sammanställa din närvaro på nätet mode noggrant, precis som du gör med din offline!

Lycka till med din nya karriär, modebloggare!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map