Hur man startar en livsstilsblogg

Livsstilsblogg


Många människor börjar livsstilsbloggar. De är extremt populära och det coola är att du kan skriva nästan vad som helst på en livsstilsblogg.

Till skillnad från många andra nischer som är ganska specifika, är livsstil något som kan förvirra människor ofta. När du till exempel säger att du just har startat en mat- eller modeblogg, kan folk snabbt sätta ihop bitarna och visualisera hela webbplatsen. Det är uppenbart att du skriver om mat och recept eller i det andra scenariot kan du föreställa dig inlägg om kläder och kläder. Men livsstilsblogg är något mycket mer.

5 av de mest sökta bloggämnena enligt SEMRush
Statistisk

Livsstilsblogg kan täcka många fler ämnen och du är den enda personen som bestämmer vad du ska skriva om. Eftersom du presenterar ditt liv för publiken är det mycket lättare att skapa en unik blogg. Även om du täcker ett populärt ämne, är chansen stor att du inte kommer att publicera en ny vag recension av en enhet eller handledning om något som har täckts miljoner gånger. Det är ditt liv och din berättelse, och det är något folk älskar. En livsstilsblogg låter dig skriva om varje ämne du har i åtanke, och du kan göra det på ditt eget sätt.

Detta är en av anledningarna till att du startar en blogg. Det ger dig en chans att skriva om dina livserfarenheter och faktiskt njuta av det du gör. Och om du startar det på rätt sätt, har du en större chans att tjäna lite extra pengar på det eller kanske till och med förvandla en enkel blogg till en pengar som kan göra ditt liv.

Starta en livsstilsblogg

Livsblogg

Att starta en blogg är inte så svårt om du följer alla steg som vi håller på att representera. Om du redan har bestämt dig för att prova, hoppas vi att du också har bläddrat igenom flera populära livsstilsbloggar som kan ha gett dig rätt idéer. Det finns fortfarande några saker du behöver ta hand om.

Livsstil är ett brett ämne. Det täcker allt som händer i livet, så det är i stort sett allt du kan tänka på. Att välja rätt nisch är avgörande eftersom du annars kan falla i en fälla för att försöka täcka allt. Även om det kan låta som en bra idé att skriva någonting om allt, bör du stanna här och tänka på de saker du älskar mest. Fokusera bara på de aspekter av livet som du verkligen tycker om och älskar. Ta också med de saker du vet något om, så kan du snabbt isolera flera kategorier som utgör din blogg.

Älskar du att resa? Kanske är du en expert på hembygd? Eller älskar du att prata om relationer? Detta är bara några av de exempel du kanske fokuserar på. Och den stora delen med livsstilsblogg är att du får kombinera alla de olika kategorierna i en blogg som gör att du kan uttrycka din kärlek och visa expertis.

Välj din bloggplattform

Vilka är de bästa bloggplattformarna?

Topp 100 bloggar av plattformen

Bloggplattformar

Internet är enormt, och alla dessa miljarder webbplatser och bloggar är helt klart inte baserade på samma teknik. Så, hur väljer du den bästa bloggplattformen för din livsstilsblogg? Vissa plattformar kommer gratis. Vissa kan tyckas perfekta för nybörjare men är ändå inte något nära det. Lyckligtvis finns det en bloggplattform som ger dig alla möjligheter. Den som gör det möjligt för både nybörjare och proffs att fokusera på bloggning istället för all teknik och att hantera problem. Vi pratar om WordPress.

Som du kanske redan vet finns det två versioner av WordPress. Men vi talar om självhostad WordPress som är gratis, men det ger dig ändå möjligheten att ha full kontroll över din blogg så att du kan expandera så långt du vill.

Om du planerar att vara seriös med din blogg i framtiden är det viktigt att du startar rätt sätt. Välj självhostad WordPress, behandla dig själv med ett bra värdföretag (mer om detta i följande rader), hitta ett bra tema och användbara plugins.

Har du tänkt på ditt domännamn?

Betrakta en domän som en adress på din blogg. Precis som att ditt hem kommer märkt med ett gatunamn och nummer som din postman kommer att känna igen för att dirigera dina eBay-beställningar till rätt plats, behöver din blogg något liknande. Var skulle du rikta besökare om du inte hade en unik adress?

Det kommer definitivt att ta tid att komma med ett minnesvärt domännamn som både du och dina besökare kommer att älska och som ännu är tillgängliga att köpa. Namnet bör vara nära anslutet till namnet på din blogg. Du måste hitta rätt tillägg och följa några andra oskrivna regler för att välja ett domännamn.

Hur du får din blogg online

Bluehost

Bluehost är värd över 1,5 miljoner domäner och nästan 2% av alla domännamn i användning på hela internet.

Vi på FirstSiteGuide har haft vår del av tiden med många webbhotellföretag. Vi har till och med granskat många av dem och jämfört med varandra. Efter så många timmar på värdföretag rekommenderar vi starkt Bluehost. Detta premiumhotellfirma rekommenderas till och med av WordPress.org som ett av de bästa du kan välja för din WordPress-drivna blogg.

WP org

klocka
linje

Steg ett – Få affären

Genom att följa den här länken får du samma premiumhotell hos Bluehost för mindre pengar. För att se till att allt är ok bör du se priset på $ 2,75 i stället för de vanliga $ 7,99 per månad. Klicka på “Kom igång nu” för att fortsätta till nästa steg.

Steg 1

mat

Steg två – Prissättningsplaner

Även om den föregående skärmen visade den mest prisvärda planen, låter denna affär dig välja någon av Bluehosts planer med lägre priser.

Grundplanen är begränsad till en webbplats och 50 GB webbplatsutrymme, men du får fortfarande allt du behöver för att komma igång. Det kommer att vara mer än tillräckligt för att få dig i bloggvatten, och du kan spendera månader på att blogga om livsstil utan att känna att något saknas. Men när du växer ut från grundplanen är det enkelt att uppgradera, så det borde inte oroa dig just nu.

Plus- och Pro-planer gör att du kan bygga upp din blogg och intensifiera din hobby och förvandla den till ett seriöst företag. Detta är bra att veta, så när du bestämmer dig för att det är dags att bli ännu mer allvarlig med bloggen, behöver du inte oroa dig för att hitta ett annat värdföretag.

Steg 2

dumbels

Steg tre – domännamn

Bluehost ger dig en gratis domän. Nu är det dags att välja en för bloggen. Detta är en viktig del, så ta det inte för givet. När du är redo skriver du noga in domännamnet, kontrollerar det två gånger och klickar på “Nästa”.

Steg 3

klänning

Steg fyra – Kontouppgifter

Ditt domännamn har accepterats, grattis! Det är nu dags att fylla i lite personlig information. Skriv noggrant in alla detaljer om dig själv och oroa dig inte – Bluehost tar detta mycket allvarligt och håller all information privat och säker.

Steg 4

häst

Steg fem – paketinformation

Genom att välja Kontoplan kan du sänka priset på dina månatliga värdutgifter. Eftersom du redan har valt grundplanen, behöver du inte oroa dig för alternativen. Allt kommer att vara detsamma förutom priset. Den vanliga 12-månadersplanen kommer att kosta $ 4,45 per månad, men om du bestämmer dig för att betala i 36 månader nu betalar du bara $ 2,75 per månad! Glöm inte att du har din webbplats värd under hela månaden för priset på en kopp kaffe!

Kontrollera noga den andra informationen och välj något av de extra alternativen om du behöver något. Om du inte är säker på vad du ska välja just nu kan du hoppa över detta eftersom du alltid kan komma tillbaka till ditt Bluehost-konto och göra ändringar. Ange din betalningsinformation längst ner och kryssa i rutan “Villkor och bestämmelser”. Se till att all information är korrekt och klicka på “Skicka” -knappen.

Steg 5

biljett

Steg sex – Logga in

Innan du kan logga in på ditt konto kommer Bluehost att behöva skapa ditt lösenord. Det är viktigt att förstå att kontot innehåller allt som är relaterat till din webbplats, inklusive betalningsinfo, så se till att du använder starka lösenord och gör det säkert. Klicka på knappen “Skapa ditt lösenord”. Välj ett lösenord eller låt Bluehost rekommendera ett starkt lösenord, läs och godkänn sekretesspolicyn och användarvillkoren och klicka på “Nästa.”

Steg 6
Steg 6
Steg 6

Nu är det dags att logga in på ditt nya konto. Klicka på knappen “logga in” eller komma tillbaka till Bluehost-hemsidan. Du bör se inloggningsknappen i menyn på toppen av sidan. Klicka på knappen och fyll i ditt domännamn eller användarnamn och lösenordsinformation.

masker

Steg sju – Installera WordPress

Leta reda på WordPress-ikonen och välj ett snabbinstallationsalternativ. Systemet gör nu allt automatiskt. Du kan glömma att manuellt installera WordPress eller oroa dig för att skapa databaser och röra med filer. Du bör omedelbart få användarnamn och lösenord som låter dig logga in på din WordPress-blogg.

måltid

Steg åtta – Välja ett tema

När du har installerat WordPress på ditt nya konto bör du välja ett tema så att du kan avsluta inställningen av din blogg. Vi föreslår att du bara väljer en från listan eftersom du måste spendera lite extra tid på att välja det bästa WordPress-temat för din blogg. Oroa dig inte, oavsett vilket tema du väljer just nu kan du alltid välja ett annat från WordPress temakatalog.

Steg 8

När du har valt ett tema klickar du bara på “Start Building” -knappen för att få åtkomst till instrumentpanelen.

Steg 8

bok

Steg nio

Om detta är din första WordPress-webbplats är Bluehost redo att hjälpa. Följ instruktionerna på skärmen som guider dig genom den enkla installationsprocessen. Om du vet vad du gör och vet hur du går igenom WordPress-instrumentpanelen klickar du på knappen “Jag behöver inte hjälp” så kommer du att kunna arbeta på egen hand. Om du går detta, glöm inte att kolla vår kompletta guide som hjälper dig att lära dig WordPress-grunderna.

Steg 9

säng

Steg tio

Till skillnad från vanliga WordPress-installationer, Bluehost förberedde olika verktyg som kan hjälpa dig med din blogg. I det övre vänstra hörnet hittar du menyalternativet Bluehost som innehåller olika alternativ.

Steg 10

Men innan din nya livsstilsblogg är redo för allmänheten måste du fortfarande lägga till webbplatsens titel och platsbeskrivning. Detta är en integrerad del av webbplatsen, men du kan alltid komma tillbaka till WordPress Allmänna inställningar och ändra det. Så även om du måste ta hand om vad du ska skriva här, ska du inte byta huvudet mot väggen eftersom ändringarna bara är ett klick bort.

Steg 10

Rekommenderad läsning: Lär dig använda WordPress

Hur man hanterar innehållet

Raket

En blogg är bara en plattform som livsstilsbloggare kommer att använda för att distribuera innehåll på. Ofta kommer livsstilsbloggar att använda andra medier som videor, podcast och sociala medier för att skicka och marknadsföra sitt budskap och innehåll

Genom att publicera bara två blogginlägg i veckan har du hundra i slutet av ditt första år. Det kommer att sätta dig väl förbi tröskelvärdet för 54 blogginlägg och du bör börja få minst 30% mer trafik.

När bloggen har startats börjar det verkliga äventyret. Det är nu dags att börja leverera spännande innehåll till allmänheten. Oavsett hur vacker din blogg ser ut, kommer folk inte hålla sig till den såvida det inte bevisar något värde.

Tyvärr är hantering av innehållet något som vi inte kan vägleda dig steg för steg. Varje blogg och varje bloggare är olika. Medan långa berättelser fungerar för en bloggare, kommer en annan att locka läsare bara med korta tillkännagivanden. Medan en livsstilsblogger kan tjäna månatliga lönecheckar genom att lägga upp bilder, kommer en annan att lära sig hur man interagerar med människor genom videor.

Vad vi kan göra här är att berätta för dig hålla fast vid vad du gillar och vet. Om du är bra med ord och älskar att berätta historier, fokusera på det. Förr eller senare kommer folk att inse det. Men om du fokuserar på bilder istället (som kanske inte är din sak) kommer du att göra något du inte gillar – och det är något som besökarna kommer att märka.

Utan vidare börja med ditt första inlägg och glöm inte att blogga inte är ett månaders projekt. Innan du kan börja locka besökare och interagera med dem kan det ta månader.

Rekommenderad läsning: Hur man skriver och skapar bra blogginnehåll

Hur du får dina första besökare?

Om du vill hålla en blogg bara för dig själv, bör du istället starta en personlig dagbok. En blogg bör vara något andra människor gärna skulle läsa. Men hur får du de första besökarna?

Det finns så många sätt att få människor att kolla din nya blogg. Människor ägnar hela sin karriär åt detta, så vi kan inte täcka alla tekniker i bara ett litet stycke. Du kan skicka e-postmeddelanden, gå med i forum eller grupper och få kontakt med människor, lägga till länkar till dina e-postsignaturer, använda olika tjänster eller annonsera på andra webbplatser. Så ta dig tid och börja med mindre steg.

Rekommenderad läsning: Hur man marknadsför din blogg och dess innehåll

FAQ

Livsblogg

Hur mycket kostar det att starta en livsstilsblogg?

Som vi påpekade tidigare behöver en livsstilsblogg inte vara dyrt. Åtminstone när du gör de första stegen. Istället för att spendera tusentals på en anpassad webbplats kan du börja med WordPress och välja ett trevligt tema. Om du väljer Bluehost kostar hosting och domänen bara $ 2,75 per månad, och du kommer fortfarande att få alla alternativ och funktioner du behöver. WordPress är gratis och Bluehost installerar det automatiskt åt dig.

Vad ska jag blogga om?

Eftersom du är intresserad av att starta en livsstilsblogg bör du hitta några delar av ditt liv du tycker om. Om du också vet något eller annat om ämnet är det förmodligen ett ämne för dig. Här är några saker du kan tänka på:

Blogga Niches som tjänar mest pengar
nischer
 • Skriv om dina resor
 • Beskriv dina dagliga rutiner
 • Skriv om dina matlagningsförmågor
 • Ladda upp bilder och videor från fester som du organiserar
 • Ge råd om relationer eller moderskap
 • Inkludera människor i diskussioner om något du läser i nyheterna

Oavsett vad du bestämmer dig för att blogga om, kom ihåg att det är en livsstilsblogg och det är något där du borde känna dig bekväm. Gå inte för ämnen som du inte gillar helt enkelt för att någon sa till dig att människor kommer att svara på specifika saker bättre.

Hur livsstilsbloggarar får betalt?

Uppenbarligen kommer det att ta tid innan du kan börja tjäna pengar. Innan du får den första lönecheck från din blogg bör du fokusera på själva bloggen och locka publiken. Men för att förstå hur stora möjligheterna är, här bara några sätt att tjäna pengar med en livsstilsblogg:

Bloggintäkter från affiliate-marknadsföring

% Amazon-konton för anslutna intäkter per nisch

affiliate-stat

 • Annonsnätverk – du kan gå med i ett av de populära annonsnätverk (som Google AdSense, Media.net eller BuySellAds) som gör att du kan visa riktade annonser. Ju mer populär bloggen blir, desto mer pengar kan du tjäna.
 • Sälj annonsutrymme direkt – En livsstilsblogger kan visa annonser på sidofältet, i artiklar eller var som helst på webbplatsen. Du kan sälja dessa annonsutrymmen direkt till en annonsör.
 • Sponsrade inlägg – Du kan acceptera sponsrade inlägg. Om du skapar en bra blogg, kommer folk att vilja betala för att bli med på din webbplats.
 • Affiliate-program – Du kan rekommendera en produkt via din blogg. Om en kund gör ett köp får du en provision.
 • Sälj din egen ebok – Du kan skriva en bok eller ebok och sälja den.
 • Starta medlemswebbplatser – om du kan erbjuda något unikt, kanske folk vill betala månadsavgifter för unikt innehåll.
 • Sälj dina matfoton – Om du är en bra fotograf kan du sälja rättigheterna till dina bilder.

Hur mycket pengar kan du tjäna med en livsstilsblogg?

blandare

Livsstilsbloggar är vanligtvis bildtunga, vilket ger mer en visuell upplevelse för läsaren

Precis som med alla andra bloggar kan det hamna som en hobby och något du arbetar på helgerna. Men det kan också visa sig vara en pengar att tjäna pengar som kommer att ersätta ditt vanliga 9-5 jobb.

En populär blogg kan tjäna några tusen dollar per månad utan problem. Till exempel, Huffington Post rapporterade att Lindsay och Bjork Ostrom, duon bakom Pinch of Yum-bloggen tjänade $ 802 144,55 under en tolvmånadersperiod (från december 2015 – november 2016). Uppenbarligen kommer inte många livsstilsbloggar att kunna tjäna så mycket. Bara för att förstå hur det går, tjänade samma par från exemplet bara 20 dollar den första månaden.

Så det är viktigt att inte sluta bara för att du inte har tjänat miljoner under dina första månader av bloggning. Men om du har det bra och jobbar hårt kan du börja tjäna hundratals dollar per månad efter din första års bloggning.

Bästa livsstilsbloggar att följa

ram

Om du fortfarande inte är hundra procent säker på hur en livsstilsblogg ska se ut, låt oss visa dig några exempel. Följande personer lyckades skapa framgångsrika bloggar som dagligen lockat lojala läsare. Ja, dessa människor tjänar till och med pengar på det.

En kopp Jo

kopp-of-jo

kamera

Inkludera fotografier och bilder av hög kvalitet. Läsarna tänker på bloggar som har vackra fotografier och bilder att titta på. Använd en bra digital kamera för att ta foton som hänför sig till dina inlägg

Den fantastiska bloggen är skriven av Joanna Goddard från New York. Efter en framgångsrik karriär på olika populära tidskrifter beslutade Joanna att starta sin egen blogg. Även om det började som en helg hobby, En kopp Jo blev snabbt mycket populärt där Joanna nu skriver om stil, mat, design, resor, relationer och moderskap. Bloggen är ett utmärkt exempel på hur en livsstilsblogg ska se ut, så var inte rädd för att lära av Joannas erfarenhet.

Wit & Delight

wit-glädje

Kate Arends beslutade att starta sin egen blogg 2008 när hon fortfarande arbetade som grafisk formgivare. Hennes kärlek till dyra och underbara saker fick henne att tänka på livet. Det var när hon bestämde sig för att börja Wit & Delight som ett medium som tillät henne att uttrycka sig. Bloggen blev snabbt en framgång och räknar nu mer än 3 miljoner unika följare och flera människor som arbetar med den dagligen.

Muffins och kashmir

muffins-kaschmir

Emily Schuman är en annan framgångsrik kvinna som startade bloggen som ett enkelt sätt att nå människor och uttrycka sig. Människor blev förälskade i Emilys skrivstil och inlägg som hon började leverera, så hon kunde vända sig Muffins och kashmir till mycket mer än bara en hobby. Bloggen är nu en av de mest populära livsstilsbloggarna där Emily har några anställda. Bloggen täcker mode, mat, skönhet, dekor och mycket mer.

Slutsats

Att starta en livsstilsblogg är inte så svårt. Även om detta var ditt första möte med att skapa en blogg, bör du fortfarande kunna följa alla steg och ha bloggen redo. Men att upprätthålla en framgångsrik livsstilsblogg är en helt annan historia. Nu är det dags för dig att lysa och visa all din kreativitet.

Att skriva berättelser, snappa bilder eller spela in videor tar tid. Att få besökare och locka dem tillbaka med ett annat inlägg är en utmaning. Men det är därför du ville starta en livsstilsblogg i första hand, eller hur? Att visa vad du brinner för, att lära människor något och dela ditt liv med samhället. Fortsätt posta, och glöm inte att komma in på vår blogg för att lära dig mer bloggning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map