Hur man skriver blogginnehåll

Bloggplattformar användningsstatistik


bloggplattformanvändning

Innehållet i din nya blogg kommer att vara det betet som lockar dina läsare. I den här guiden täcker vi vilket innehåll du behöver skriva när du startar en blogg och de bästa metoderna du bör följa.

Utan bra innehåll kommer till och med de mest väl utformade, tätt strukturerade bloggarna att slutligen misslyckas. Det finns två block du behöver oroa dig för, före lansering och efter lansering innehåll:

Förstart innehåll

 • Statiska sidor: till exempel “Om”, “Kontakt” osv

 • Sidfältets innehåll: innehåll som visas i sidofältet på din blogg (om du ska ha en)

 • Bloggkategorisidor: innehåll (cirka 100 ord) för kategorisidor på din blogg (plus välj kategorier för att dela upp ditt innehåll)

 • SEO-metataggar: innehåll för SEO-titeln och beskrivningstaggarna för varje sida (visas inte på själva sidan men du måste ha den klar)

Innehåll efter lansering

48% av Technoratis Topp 100-bloggar hanteras med WordPress
 • Blogginlägg: vanliga artiklar du ska skriva

 • Hörnstenens innehåll: detta kommer att vara basen i din blogg

lanserar blogg

Innehållet du behöver
att starta en blogg

Innan du börjar skriva dina dagliga blogginlägg, vill du se till att statiska sidor och andra delar av din blogg, till exempel sidofält och sidfot, är fyllda med lämplig information. Låt oss utforska vart och ett av dessa innehållsområden.

Statisk sidans innehåll

Först måste du skapa statiska innehållssidor för följande typer av information.

Om sidan

Den mest traditionella sidan på någon blogg är Om-sidan. Denna sida berättar nya besökare på din blogg vad det handlar om, vem du är och varför du har en blogg om det specifika ämnet. Beroende på din nisch och din stil kan informationen du tillhandahåller “alla affärer” eller personlig och rolig.

Kontaktsida
94% av människor delar blogginnehåll eftersom de tror att det kan vara användbart för andra

Denna sida gör att besökare på din blogg kan kommunicera med dig när som helst. Det kan vara en enkel sida med din e-postadress plus länkar till sociala nätverk, eller du kan använda plugins som kontaktformulär 7 för att ha ett enkelt kontaktformulär som besökare kan använda för att kommunicera med dig utan att lämna din webbplats.

Produkter
En blogg är ett billigt och lågrisk sätt att bjuda in läsare till din värld och inleda en konversation med ditt företag. 68% av konsumenterna kommer sannolikt att spendera tid på att läsa innehåll producerat av ett företag de är intresserade av

Om du skapade din blogg för att marknadsföra ditt företag, vill du se till att det finns en sida som innehåller information om varor och tjänster du säljer. Alternativt, om du redan har en webbplats för ditt företag, kan du ge en länk till den i din meny.

Disclaimer / policy

För att ge dig själv ett litet ansvarsskydd bör du beakta ansvarsfriskrivningar eller policy sida.

Om du till exempel skriver en hälsoblogg, men du inte är läkare, kanske du vill skapa en ansvarsfriskrivning att säga att du inte är en läkare eller annan vårdgivare och rekommenderar att läsarna ser sina läkare för deras medicinska information och utvärdering.

Skapa förtroende genom att lägga till ett välskottat foto till din bio och om-sida. Dina potentiella kunder tycker om att titta in i dina ögon

Du kanske också vill informera besökare på din webbplats om att du använder analysspårning, Google AdSense, anknutna marknadsföringslänkar och andra typer av innehåll.

Se till att du besöker de bästa bloggarna i din nisch – helst större – för att se vilka sidor de ger länkar till i deras primära navigeringsmeny och sidfot. Chansen är stor att dina besökare letar efter samma typ av sidor på din blogg.

Sidfältets innehåll

Din “Kontakta oss” -sida är en av de viktigaste sidorna på din webbplats. För 70% företag är det vanligtvis en av de mest besökta webbplatserna

Din sidofält är den mindre kolumnen till vänster eller höger (beroende på vilket tema du har valt) i bloggens huvudinnehåll. Du vill lägga till följande innehåll i sidofältets widgetar för dina besökare.

Prenumerera

Uppmuntra besökare på din blogg att prenumerera via e-post eller RSS. E-post är naturligtvis bäst, särskilt om du vill tjäna pengar på din blogg i framtiden. MailChimp är en fantastisk tjänst att använda eftersom den är gratis för de första 2 000 prenumeranterna.

Dölj inte länkar till din Kontakta oss-sida i rullgardinsmenyer som inte kan ses utan att aktivt klicka runt din navigering
Se till att e-postadressen är hyperlänkad och öppnar automatiskt besökarens e-postklient när du klickar på den
krossande nyhetsbrev
Handla om

En enkel mening eller två om dig och din blogg för nya besökare som kanske inte tar sig tid att läsa din Om-sida. Genom att ha ditt foto i den här textutbrottet hjälper besökare att sätta ansiktet på bloggen, oavsett om du är ägare och redaktör som hanterar andra författare eller den primära innehållsförfattaren.

Nästan 40% av webbplatser har oklara uttalanden som “Kontakta oss” eller “Vi vill gärna höra från dig” och nästan 38% av företag erbjuder bara en e-postadress eller ett litet kontaktformulär nedgrävt längst ner på deras webbplats
61% av människor mår bättre om ett företag som levererar anpassat innehåll och är mer benägna att köpa från det företaget
88% av människor som läser recension för att fastställa ett företags kvalitet
handla om

Du kan också visa länkar till dina sociala profiler så att människor kan följa dig. Du kan använda ikoner för att representera varje nätverk eller använda officiella rutor, knappar och märken från dessa nätverk. Det senare hjälper dig att bygga upp din sociala mediepublik genom att låta människor få kontakt med dig utan att lämna din webbplats.

80% av företagens beslutsfattare föredrar att få företagsinformation i en serie artiklar kontra en annons
Populära inlägg

En populär inläggswidget hjälper dig att rikta besökare till dina bästa innehåll. WordPress-populära inlägg-plugin hjälper dig att skapa detta enkla, visa inlägg baserat på kommentarer och visningsantal.

Börja ditt inlägg med berättelse (Storytelling ger upp till 300% fler läsare)
Bli känslomässig. Inlägg som utlöser känslor, vördnad och skratt delas mest

översta inlägg


Annonsörer

Om du planerar att lägga till reklambannrar till din blogg, lägg sedan till dem från början så att vanliga besökare inte blir förvånade när du börjar vinna annonsörer. Banners som du använder fram till dess kan länka till produkter som du är en marknadsföringsmarknad för eller till produkter du helt enkelt gillar.

68% av köparna sa att de ofta ger trovärdighet till peer reviews och användargenererad feedback.60% procent ger trovärdighet till innehåll författat av en tredjepartspublikation eller analytiker.
annonsörer
Skriftliga artiklar, särskilt “How To” -inlägg, liksom fallstudier, är de typer av innehåll som ger bloggar mest trovärdighet

Se till att du besöker andra bloggar i din nisch för att se vad de visar på sidofältet.

Bloggkategorier innehåll

Först måste du välja kategorier för din blogg.

Infographics gillar och delas på sociala medier 3 gånger mer än någon annan typ av innehåll
Över 50% av marknadsförare som sammanställer innehåll säger att det har ökat deras varumärkessynlighet, tankeledande, SEO, webbtrafik och köpers engagemang

Därefter är nästa steg att skapa kort text för varje kategorisida som du kommer att ha på din blogg. Texten kan vara mellan 50-150 ord. Du kanske tänker varför? Det hjälper dessa sidor att rangordna bättre i sökmotorerna.

kort text

SEO metataggar innehåll

Metataggen är ett kodavsnitt som innehåller text som beskriver information om en viss sida för sökmotorerna. Detta innehåll kan inte ses på den faktiska sidan utan bara i koden. Men det är viktigt att skapa lämpliga metataggar för varje sida på din webbplats så att sökmotorer kan förstå vad sidan handlar om.

Varumärkesengagemanget ökar 28% när konsumenter utsätts för både professionellt innehåll och användargenererad produktvideo
seo metataggar
Avstå från att lägga till en tvättlista med taggar till varje inlägg. Lägg istället lite tanke i en taggstrategi. Tänk på taggar som “Ämnen” eller “Kategorier” och välj 10-20 taggar som representerar alla huvudämnen du vill täcka på din blogg. Håll dig sedan fast vid de

När du skapar nya sidor eller inlägg på din blogg måste du se till att du inkluderar följande metataggar:

 • Titel tagg – visas på resultatsidan för sökmotorerna och representerar sidtiteln för sökmotorerna. Optimal längd 50-60 tecken.

 • Meta beskrivning – information som sammanfattar innehållet på webbsidan och visas under titeln. Optimal längd är cirka 290 tecken.

Du behöver inte lära dig kod eller programmering för att implementera metataggar på din blogg. Om du bestämde dig för att gå med WordPress CMS, kan du enkelt installera en av SEO-plugins, t.ex. Yoast SEO och använd den för att lägga till nödvändig information till varje sida.


innehållsplan

Skapa innehållsplanen

För att bygga och underhålla en framgångsrik blogg måste du ha en väletablerad innehållsplan. Det bör innehålla alla detaljer relaterade till framtida blogginlägg, publiceringsscheman, publikutveckling och mycket mer. Utan denna konkreta plan är det omöjligt att bibehålla populariteten och konsekvent kvaliteten på ditt arbete.

Nedan visar vi dig exakta steg du kan vidta för att skapa en plan för ditt blogginnehåll. Använd det här exemplet som en mall och justera det efter dina behov och möjligheter.

Steg 1. Skapa listan med ämnen

Steg 2. Välj och förbered hörnstenens innehåll

Steg 3. Välj och skriv 5-10 blogginlägg

Steg 4. Skapa redaktionskalender och börja posta

Steg 5. Upprepa steg 2 till 4

Steg 1. Skapa listan med ämnen

Vid denna punkt vet du redan vad din blogg kommer att handla om och du valde en nisch.

Kvalitetsinnehåll, regelbunden publicering, bra design och en etablerad närvaro på sociala medier rankas som de fyra högsta faktorerna som avgör en bloggs trovärdighet

Att skapa en lista över ämnen kan låta som en komplicerad process, men i verkligheten är det inte. Och vi visar dig hur du kan göra det med ett verkligt exempel. Låt oss säga att du kommer att starta en yogablogg.

Det enklaste sättet att bygga listan är att ta fram olika poäng för din nisch och blanda dem. Du kan använda detta dokument som ett exempel.

Här är vad vi pratar om:

Över 200 miljoner människor använder nu annonsblockerare, inklusive ungefär 16% av de amerikanska webbanvändarna. Användare blir mer och mer kunniga när man kjolar till oönskade annonser med verktyg som annonsblockerare. Detta kan komplicera saker för marknadsförare med innehåll som använder betalda vägar för att öka räckvidden för deras innehållsmarknadsföringsinsatser
ämneslista

Genom att använda denna strategi och använda olika kombinationer kan du enkelt skapa hundratals ämnen.

69% av företag rapporterar att deras video marknadsföringsbudget ökar
ämnesinriktning

Nästa steg kan du börja lista med objekt som skulle vara längre, djupgående innehåll. Kallas också hörnstenens innehåll (vi kommer att prata om det i nästa steg). Det här kan vara några guider eller självstudier. Det är därför vi fortsätter att nämna att du bör välja en nisch inom din passion. Således blir det lättare att generera idéer.

I vårt fall är här listan för vår yogablogg.

Fram till 2020 kommer nästan varje företag att ha en verkställande direktör i sin organisation som är direkt ansvarig för en övergripande strategi för innehållsmarknadsföring, t.ex. Chief Content Officer, VP eller Content Director
yogablogg

Låt oss nu fylla i alla kolumner i huvudkalkylarket. Så här indikerar varje kolumn:

80% av B2B-marknadsförare har en strategi för innehållsmarknadsföring. Bland dem 32% dokumenterat, 48% inte dokumenterad
ämnesbord

Djup

1. Kortare blogginlägg < 1,000 words

2. Mellanstora artiklar 1 000-2 000 ord

3. Fördjupade guider 2 000+ ord

Den genomsnittliga läsaren spenderar bara 37 sekunder läser en artikel eller ett blogginlägg

Nyckelord

Huvudsakliga nyckelord som du vill rikta in mot ditt innehåll.

Rekommenderad läsning: Hur man gör sökordforskning

Nyckelord (KW) volym

Ett genomsnittligt antal sökningar per månad via sökmotorer. Vi använde SemRush-verktyget eftersom Google bara ger dig uppskattade trafikvolymintervall.

Blogginnehållet blir längre och mer visuellt. Det genomsnittliga blogginlägget är cirka 1 050 ord långt

Kategori

Välj under vilken kategori du ska publicera ditt innehåll.

Här har du det, du har utarbetat listan med ämnen och prioriterat den utifrån vikten och konkurrenskraften. Nu är det dags att gå till nästa steg.

Steg 2. Välj och förbered hörnstenens innehåll

Hur länge är ett typiskt blogginlägg?

Hur länge är ett typiskt blogginlägg?

Långformade blogginlägg genererar 9 gånger fler leads än kortformade blogginlägg

Dina huvudguider (3) är ditt hörnstenens innehåll. Det är innehållet som kommer att användas som en grund för din webbplats, och mindre blogginlägg kommer att skrivas runt den kärnan.

hörnstenens innehållOm du inte är säker på hur du ska komma med ämnen för hörnstenens innehåll är det här du kan göra:

29% av ledande marknadsförare systematiskt återanvända och återanvända innehåll.
 • Använd Google Keywords Planner-verktyget för att få idéerna. Logga bara in på ditt Google-konto eller skapa ett nytt om du inte har det. Under avsnittet “Hitta nya nyckelord och få sökvolymdata.” Öppna “Sök efter nya nyckelord med en fras, webbplats eller kategori” -flik, ange nyckelordet “yoga” i rutan och tryck på “Hämta idéer”. Du får listan med sökord med deras sökvolym.

 • Du kan också använda verktyg som SemRush och kolla vilka sökord konkurrenter webbplats rangordnar för att få idén till ämnen. Det är ett betalt verktyg, men du kan få två veckors gratis provperiod. Logga in på verktyget, sätt in URL till den konkurrentwebbplats som du gillar och tryck på Explore-knappen. Välj sedan “Toppsidor” på vänster sida och kolla “Toppnyckelord” -kolumnen för att få nyckelordsidéer för dina ämnen.

Den här övningen bör hjälpa dig att hitta nyckelord som är populära och du kan komma med artiklarna för ditt flaggskeppsinnehåll.

66% av bloggare publicerar mindre ofta än dagligen, men oftare än varje månad

Nu är det dags att skapa innehållet. Du kommer att läsa mycket om att optimera ditt innehåll för sökmotorer, och även om det är viktigt, om du inte optimerar ditt innehåll för människor, kommer du aldrig att få den exponering som det krävs för att få länkar och rangordna väl sökmotorer. Om du skriver innehåll som folk älskar att läsa kommer du att få trafik, sociala aktier och länkar i takt med att ditt läsarantal växer.

Steg 3. Välj och skriv 5-10 blogginlägg

Nu kan du välja blogginlägg som du ska skriva och posta på din blogg. Som vi nämnde tidigare kommer du att skriva dina inlägg till stöd för ditt hörnstenens innehåll. I vårt fall, om vi skapar ”En guide till olika typer av yoga” som en kärnbit. Vår serie blogginlägg kommer att vara “Vad är [typ] yoga?” serier.

I genomsnitt utgör sammansatta blogginlägg 10% av alla blogginlägg och generera 38% av den totala trafiken
Skriva blogginlägg

Blogginlägget är en post (artikel) som du skriver på en blogg. Det kan innehålla innehåll i form av text, foton, infografik eller videor.

Se till att du alltid har en engagerande introduktion, kvalitetsinnehåll och en solid slutsats.

Bästa skrivpraxis

För att bli en framgångsrik bloggare i alla nischer, vill du följa dessa bästa metoder.

Företag som publicerade 16 eller fler blogginlägg per månad fick 4,5 gånger blygenheter än företag som publicerade fyra eller färre månadsposter
Sätt dina bloggmål

Du vet aldrig om du får ut det mesta av att blogga om du inte sätter upp mål för din blogg. Är ditt mål att tjäna pengar? Skaffa ett nytt jobb? Hitta människor att kontakta med ett visst ämne? Definiera dina bloggmål och fråga dig själv regelbundet om din blogg hjälper dig att uppfylla dem. Om inte, fråga dig själv hur du kan förbättra din blogg för att uppfylla målen.

Åta sig att bli en expert

Oavsett vad dina bloggmål är, om du strävar efter att vara en expert på din nisch, kommer uppfyllandet av dina mål säkert att följa. Människor som är kända som experter i sin nisch tenderar att få mer erkännande och inkomst för sitt innehåll. De tenderar också att ha större målgrupper och möjligheten att förvandla sina läsare till kunder genom att erbjuda relaterade produkter och tjänster.

När du har skrivit 21-54 blogginlägg kan bloggtrafiken öka
av upp till 30%
Samarbeta med din publik

Det bästa sättet att hålla kontakten med dina läsare är att engagera sig med dem. Några sätt att göra detta inkluderar att svara på kommentarer, svara på frågor från ditt kontaktformulär, delta i samtal med användare på sociala nätverk och besöka dina läsares bloggar för att se vad de är intresserade av och delta i diskussioner. När du gör detta kommer du att bygga starkare relationer med dina läsare och lära dig mer om vad de vill ha, något som kan hjälpa dig att inspirera ditt framtida innehåll.


bästa poststruktur
Var konsekvent och realistisk

Att skapa ett regelbundet schema för publicering på din blogg hjälper dina läsare att veta när de kan förvänta sig att höra från dig igen, oavsett om det är dagligen, varje vecka, varje månad eller till och med kvartalsvis. Nyckeln till att upprätthålla konsekvens är att vara realistisk. Enskilda bloggare kommer att ha svårt att skapa innehåll av hög kvalitet dagligen. Börja med inlägg varje vecka eller två veckor och arbeta dig upp till dagliga inlägg, om det är ditt slutliga mål. Offera inte kvantitet för kvalitet.

Redigera ditt arbete eller hyra en redaktör

För många är det svårt att skapa innehåll – sedan korrekturläsa och redigera det. Faktum är att redigering medan du skriver kan hindra ditt kreativa flöde. Korrekturläsning är inte valfritt. Ett blogginlägg fullt av felstavade ord och skrivfel reflekterar dåligt på dig. Om du inte kan utföra dessa uppgifter på egen hand kan du överväga att anställa en virtuell assistent för att göra det åt dig. Det är särskilt viktigt om du inte skriver på ditt modersmål. Att ha en modersmål för det språk som används i din blogg redigera ditt arbete kan öka din trovärdighet. Även om blogginnehåll inte behöver vara perfekt måste det vara lätt att läsa och konsumera.

Skriv bättre, just nu!

Grammatik gör dig till en bättre författare genom att hitta och korrigera upp till 10 minuter fler misstag än din ordbehandlare

Steg 4. Skapa en redaktionskalender och börja posta

För att upprätthålla din konsistens, se till att använda någon form av en redaktionskalender. Du kan använda Google Kalender, Outlook Kalender eller till och med ett enkelt kalkylblad. Använd den för att hantera dina idéer och planera dina innehållsteman för varje månad så att blogga är något du fokuserar på, inte något du gör på din fritid.

Du behöver inte publicera varje dag, välj bokningsflödet enligt ditt schema. Du kan till exempel publicera ditt hörnstenarinnehåll en dag, posta första blogginlägg dagen efter och fortsätta posta blogginlägg en gång i veckan.

redaktionskalender
75% av HubSpots bloggvyer och 90% av bloggledningar kommer från gamla
inlägg

Steg 5. Upprepa steg 2 till 4

Hur man skriver de perfekta rubrikerna

Nu kan du upprepa samma process. Om du har fler blogginlägg som du kan skriva relaterat till det första innehållet i hörnstenen kan du fortsätta skriva dem. Eller så kan du skapa en ny djupgående guide och börja skapa artiklar runt den. Detta steg är ett mer personligt val, och du måste bestämma vilken strategi som skulle fungera för dig.

Hur man skriver de perfekta rubrikerna

Rubriken eller titeln på ditt blogginlägg måste fånga uppmärksamheten hos potentiella läsare. Människor kan se det i deras nyhetsflöde på sociala medier eller sökresultat. Se till att du inkluderar det viktigaste nyckelordet som folk kan använda när de söker efter ämnet du täcker.

Tre principer för virala rubriker

Rubriken du använder kommer att spela en avgörande roll för att få fler besök och sociala aktier. Bra rubriker får människor att agera eftersom de visar något av följande:

8 av 10 människor kommer att läsa en rubrik, men bara 2 av 10 tenderar att fortsätta läsa resten av inlägget.
 • Social valuta

 • Praktiskt värde

 • Hot

Nedan följer exempel som bevisar poängen och uppfyller ett av kriterierna.

Idéer för att optimera dina rubriker för att få massor av trafik

När du skriver en rubrik ska du vara uppmärksam på dess ton och utseende

– Välj ett starkt typsnitt

– Storlek dina rubriker så att du sticker ut

Social valuta

Ju mer allmänheten använder något eller desto mer inflytelserika använder något; desto mer troligt kommer människor att imitera det.

 • Varför tusentals bloggare kommer till SMX-konferensen 2019

 • Ernest Hemingways topp 5 tips för att skriva bra

De populäraste rubrikstorlekarna sträcker sig från 20 till 36 pixlar
Praktiskt värde

Användbara saker att uppmärksamma. Markera nyttan och lova att få något om personen agerar.

Använd färg för att få uppmärksamhet

67% av människorna säger att svart är det bästa valet för att hjälpa dem att förstå innehållet

Exempel på rubriker:

 • Spendera 10 minuter om dagen, så kommer du ha en otrolig abs på två månader

 • Hur vi fick 1000+ prenumeranter från ett enda blogginlägg på 24 timmar

Längd på en rubrik

Bästa rubriklängd är 50 till 70 tecken eller 6 till 8 ord långa
Hot

Människor agerar ofta när de behöver skydda sig mot något hot.

Exempel på rubriker:

 • Varning: Köp inte ytterligare ett gram hundmat tills du läser detta

 • 50 skäl till att din webbplats förtjänar att bli straffad av Google

Här är fuska du kan använda som hjälper dig att komma med rubrikidéer.

Användbara resurser för att hjälpa dig att underhålla och utveckla din blogg:
 • Så här startar du en blogg
 • Hur man använder WordPress (med videoövningar)
 • Hur man marknadsför din blogg och dess innehåll
 • Hur man tjänar pengar på din blogg
 • Bästa bloggverktyg och resurser
 • Välj en domännamnguide
 • Webbhotelltjänster förklarade

Slutsats

Om du vill att din blogg ska trivas och växa, är det att skapa kvalitetsinnehåll. Fokusera på kvalitet över kvantitet, även om du måste offra frekvens och konsistens. Dina läsare kommer att uppskatta dig för det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map