Hur man flyttar din blogg från Blogger till WordPress

Blogger är ett välkänt och enkelt innehållshanteringssystem. När en person beslutar att starta en blogg är chansen stor att Blogger kommer att vara det första valet att gå med bland andra gratis bloggsidor. Det är inget fel eller konstigt med det beslutet. Plattformen ägs och drivs av Google, det tar bara några klick för att ställa in grunderna och glöm inte det faktum att det är helt gratis. Även om den här guiden kommer att lära dig hur du kan överföra hela saken till det självhostade WordPress som vi föredrar, känner du inte dåligt med att välja Blogger för din första början.


Men om du redan har öppnat den här guiden, är chansen stor att du vill flytta från Blogger. Du kanske vill bli mer allvarlig med att blogga, och den fria plattformen är helt enkelt inte tillräckligt bra. Du kanske vill ha fler anpassningsalternativ eller så har du helt enkelt upptäckt att det är svårt att tjäna pengar genom att köra en blogg på Blogger. Oavsett anledning till dig välkomnar vi det. Ja, Blogger är en söt plattform som är perfekt för kompletta nybörjare, men nu när du har vuxit ut den bör du överväga att byta till WordPress. Varför?

 • Att ha en självhostad WordPress-webbplats får du ansvaret. Du kommer att äga webbplatsen, domänen och hela innehållet. Det finns praktiskt taget inga gränser, och du kan få vad du vill från din blogg
 • WordPress räknar tiotusentals gratis & premium-teman och plugins du kan använda
 • WordPress-webbplats med självhost är helt anpassningsbar (när du släpper gardinerna får du tillgång till den helt nya backendvärlden)
 • När du är värd med ett känt webbhotell kommer du att ha obegränsad lagring, bandbredd och support

Hur man flyttar din blogg från Blogger till WordPress

Sidobild

Så har du tagit ditt slutliga beslut att flytta bloggen? Nej, tänka inte på det nu! Vi välkomnar ditt beslut – att starta en självhostad WordPress-webbplats var ett smart val och du kommer att ha fler förmåner än du kanske trodde.

Eftersom du har investerat så mycket tid i Blogger, skulle det vara synd att bara glömma bort det. Det finns ingen mening med att överföra ett par inlägg och bilder, men chansen är stor att du har ägnat månader om inte ens år innan du insett fördelarna med WordPress. Oroa dig inte; om du håller dig med kommer vi att visa dig hur du kan överföra din blogg från Blogger till WordPress på nolltid.

Vad bör & kommer att överföras?

Innan vi börjar skulle det vara trevligt att veta några detaljer.

I en perfekt värld skulle du gå till en blogg, klicka på en knapp för att exportera den och den skulle på magiskt sätt visas på din egen värd webbplats. Även om det fortfarande inte är möjligt, erbjuder vi på First Site Guide en ersättning för magin. Låt oss flytta din Blogger-webbplats till en självhostad WordPress.

Tyvärr är det inte möjligt att överföra hela webbplatsen som den ser ut på Blogger. Stilen på din blogg (tema, tillägg, teckensnitt, färger, widgetar etc.) måste läggas till separat. Du kan bara överföra data:

 • Inlägg och sidor
 • kommentarer
 • kategorier
 • Media
 • permalänkar
 • Utfodra
 • Författare
 • Trafik

Låt oss starta överföringen

Sidobild

Okej, vi är redo att gå. Det tar definitivt lite tid att utföra varje steg på rätt sätt, men att flytta din blogg från Blogger till WordPress är inte så svårt, även om du är en nybörjare. Rusa inte och hoppa inte över steg.

1. Välj den bästa WordPress-värden

Eftersom du flyttar till en självhostad WordPress skulle det första steget vara att hitta ett WordPress-värdföretag som tar hand om dina filer. Du måste installera WordPress på den värden och du måste lita på företaget. Du startar en seriös blogg nu, så du bör inte ta detta för givet.

Det finns dussintals värdföretag som tillhandahåller WordPress-värdstjänster. Det finns också hundratals (om inte fler) webbplatser som jämför dem. Men innan du trycker på sökknappen på Google eller andra sökmotorer du väljer för att börja läsa alla recensioner, bör vi varna dig för att många webbplatser och recensioner betalas för. Så du kommer att läsa falska recensioner och falska åsikter om ett värdföretag som betalade för att bli listat som den bästa.

För att hjälpa dig med det har vi noggrant testat webbhotellföretag och hittat det bästa. Om du vill starta din självhostade WordPress-resa på rätt sätt, värd din webbplats med Bluehost – den perfekta lösningen för din nya blogg. Bluehost är ett företag som driver över 2 miljoner webbplatser över hela världen. Du får en Gratis domännamn när du registrerar dig hos dem och om du inte gillar deras tjänster erbjuder de en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Steg ett – Få affären

Genom att följa den här länken får du samma premiumhotell hos Bluehost för mindre pengar. För att se till att allt är ok bör du se priset på $ 2,75 i stället för de vanliga $ 7,99 per månad. Klicka på “Kom igång nu” för att fortsätta till nästa steg.

Steg 1

Steg två – Välj din prisplan

Även om den föregående skärmen visade den mest prisvärda planen, låter denna affär dig välja någon av Bluehosts planer med lägre priser.

Grundplanen är begränsad till en webbplats och 50 GB webbplatsutrymme, men du får fortfarande allt du behöver för att komma igång. Men när du växer ut från grundplanen är det enkelt att uppgradera, så det borde inte oroa dig just nu.

Steg 2

Steg tre – domännamn

Bluehost ger dig en gratis domän. Nu är det dags att välja en för bloggen. Detta är en viktig del, så ta det inte för givet. När du är redo skriver du noga in domännamnet och klickar på “Nästa”.

Steg 3

Rekommenderat verktyg:

2. Installera WordPress

Grattis! Du har gått med i en familj med miljoner glada bloggare som litar på deras webbplatser till Bluehost. Du kommer snart att inse att det var ett smart val. Nu när ditt konto är klart kan du gå vidare och installera WordPress.

Nämnde vi att Bluehost älskar WordPress-användare? Därför får du installera WordPress med bara några musklick:

 1. Logga in på din Bluehost cPanel-konto
 2. Gå till webbplatsavsnittet
 3. Välj Installera WordPress
 4. Klicka på knappen Installera
 5. Välj domännamnet att installera det på (i fältet bredvid kan du ange en undermapp som ‘blogg’ eller lämna det tomt om du vill att webbplatsens huvudsida ska vara bloggen)
 6. Klicka nu på “avancerade alternativ” om du vill ändra e-postadress, användarnamn och lösenord för den nya WordPress-installationen
 7. Läs igenom licens- och serviceavtalen och markera rutorna om du håller med om allt (du måste gå med på för att fortsätta)
 8. Klicka på Installera nu

Detta är definitivt det enklaste sättet att installera WordPress. Om du bara försöker flytta bloggen så snart som möjligt rekommenderar vi det alternativet.

3. Exportera din blogg från Blogger

Detta är det. Det är äntligen dags att exportera informationen från din (låt oss kalla det gamla) blogg som du har startat på Blogger. Du måste ta all information från den och lagra i en fil. Oroa dig inte; du behöver inte skapa filer manuellt eller kopiera data. Det finns faktiskt en knapp som du behöver klicka på och allt görs på ett skämt:

Översikt Statistik

 1. Logga in på ditt Blogger-konto
 2. Gå till Inställningar -> Annat vilket öppnar inställningssidan
 3. På toppen av sidan, hitta “Importera och säkerhetskopiera” sektion
 4. Hitta och klicka på “Säkerhetskopiera innehåll” knapp
 5. Ett popup-fönster visas. Klicka på “Spara på din dator” -knapp.

Efter att ha klickat på knappen kommer Blogger att ladda ner XML-filen som innehåller alla viktiga data från din blogg. Beroende på hur mycket innehåll du har kan filen vara mindre eller större. Du kommer att ha en fil med namnet blogg med exportdatumet. Till exempel: “blog-05-06-2019.xml”.

Leta reda på filen (du kan kopiera den till skrivbordet så att du lättare hittar den) och du är officiellt klar med exporten. Den här delen var inte så läskig, eller hur?

4. Importera data till WordPress

Om du inte hoppar över steg i den här guiden har du redan ett värdkonto och en WordPress-webbplats som är klar att installeras. Låt oss importera data från Blogger till WordPress:

instrumentbräda

 1. Logga in på din WordPress-webbplats
 2. Gå till Verktyg -> Importera
 3. Hitta Blogger på listan (det bör vara det första alternativet, överst på listan)
 4. Klick “Installera nu” länka och vänta några sekunder tills WordPress slutför installationen av plugin

När installationen är klar visar WordPress ett meddelande om verktyget har installerats. Samma meddelande har länken för att köra importören. Alternativt kan du klicka på länken till Run Importer från samma plats där du hittade installationslänken.

Importera

 1. Klick “Kör importör” länk
 2. Klicka på den nya sidan “Välj FIL” knapp
 3. Sök efter XML-filen som du laddade ner i föregående steg (skrivbord eller annan mapp där du lämnade den)
 4. Om det behövs (beroende på filstorlek, internetanslutningshastighet och värd) väntar du några sekunder tills filen laddas
 5. Klicka på “Ladda upp fil och importera” -knapp när det är möjligt

Återigen, beroende på de olika aspekterna, kan det ta några sekunder, så vänligen var tålamod. När importen är klar kommer WordPress att visa dig en ny sida där du måste tilldela författaren till de importerade inlägg. Låt oss visa dig hur du gör det i nästa steg.

4,1. Hjälp, filen är för stor för att ladda upp!

Vanligtvis sätter WordPress en begränsning av den maximala filstorleken du kan ladda upp. Gränsen kan variera, men du kan alltid höja manuellt om det är nödvändigt. Om din exporterade fil helt enkelt var för stor måste du ändra den maximala uppladdningsstorleken för WordPress. Om du vill kontrollera din nuvarande uppladdningsgräns, gå till Media -> Lägg till nytt och hitta informationen längst ner på skärmen.

Okej, låt oss ändra den gränsen så att du kan importera bloggen utan problem:

 1. Logga in på din Bluehost-kontrollpanelen
 2. Öppna File Manager
 3. Valt att gå till Web Root och klicka på Go
 4. Bläddra i den högra panelen och hitta filen php.ini -> högerklicka på den
 5. Välj kodredigering i popup-menyn
 6. Klicka på Redigera längst ner i popup-fönstret
 7. Använd kortkommandot för att öppna popup-fönstret för sökning
 8. Windows och Linux: Ctrl + f
 9. Mac: Kommando (⌘) + f
 10. Skriv upload_max_filesize i sökfältet och tryck på enter
 11. Detta markerar upload_max_filesize = 50M. Byt 50M till den storlek du behöver. Till exempel 128M
 12. Öppna popup-fönstret igen och skriv in post_max_storlek i sökfältet och tryck på enter
 13. Markerad kommer att vara post_max_size = 50M. Detta måste ändras till samma nummer som det som lagts in för upload_max_filesize

Klicka på Spara ändringar

4,2. Hjälp, ingenting händer!

Bloggimportör är inte ett perfekt verktyg. I de flesta tillfällen fungerar det utan fel. Men då och då (vanligtvis när det handlar om större bloggar med hundratals inlägg och tusentals bilder) kommer det helt enkelt att vägra att göra överföringen. Du kanske inte kan exportera din Blogger-blogg ordentligt, annars importerar inte importen som den borde.

Om detta hände dig, få inte panik. Jag hittade en annan lösning på problemet. Och för att vara ärlig, även om det fungerar lite långsammare, kan det vara lättare att hantera för en genomsnittlig Blogger-användare.

 1. Öppna din nyinstallerade WordPress-webbplats
 2. Gå till Plugins -> Lägg till nytt och sök efter “Blogger Importer Extended”
 3. Installera och aktivera plugin
 4. Gå till Verktyg -> Importera och hitta “pipdig WordPress Migrator”
 5. Klicka på “Run Importer” blå länk under titeln

Denna plugin fungerar lite annorlunda än standardimportörverktyget. Istället för att manuellt exportera och importera filer kommer plugin att göra allt automatiskt.

På grund av automatiseringen måste du ansluta plugin till ditt Blogger-konto. Så, klicka på knappen “Anslut till Blogger”, logga in på ditt Blogger-konto. Efter detta kommer du att kunna välja din blogg.

bloggimportören utökad

När valet väljer kommer plugin att börja fungera på egen hand och du kan se några framstegsfält (se bilden nedan). De låter dig veta hur många inlägg, sidor, kommentarer och bilder du måste importera. Om du har många inlägg och bilder, var du beredd att vänta några timmar tills allt är klart. Något som jag fick reda på nyligen när jag gjorde en överföring med det här insticksprogrammet, det kan inte alltid säga rätt antal bilder du har. Så var beredd att vänta mycket längre eftersom det kan finnas hundratals och hundratals bilder mer än rapporterat. Det kan låta som en dålig sak, men den viktiga delen är att alla dina bilder överförs. Så fokusera på det och vara tålamod.

importören utökade framstegen

Observera att pluginprogrammet använder Google API för att överföra allt. Denna tjänst är gratis, men det betyder också att den har dagliga gränser. Även om du har tusentals bilder och inlägg bör du ändå kunna göra allt på flera timmar. Plugin kommer antagligen automatiskt att fortsätta ansluta och koppla bort, men det borde inte oroa dig. Låt bara sidan vara öppen och komma tillbaka om flera timmar när du kan bekräfta allt och få din Blogger-blogg framgångsrikt överförd till din nya WordPress-webbplats.

Efter detta kan du fortsätta arbeta dig igenom migreringsprocessen med nästa steg.

5. Tilldela en författare

Om du har haft många inlägg på din Blogger-blogg, kan det vara svårt att känna igen dem utan att byta författare. Det gäller särskilt om du importerar bloggen till en WordPress-webbplats som redan körts. För att hjälpa dig med detta låter WordPress dig tilldela författaren till det importerade objektet till en befintlig användare av webbplatsen.

WordPress visar en lista med befintliga författare du kan tilldela innehållet till.

Om det är en ny webbplats kommer du antagligen bara ha en användare som du skapade under installationen av innehållshanteringssystemet. Så du kan välja namn på listan, och innehållet som du importerar tilldelas automatiskt den användaren.

Importera

Men om du vill separera innehållet från det nya som du ska lägga till, senare, kan du också skapa en ny användare direkt från den här sidan. I så fall kan du skriva namnet på en ny användare. Dess användarroll kommer att ställas in på abonnent och lösenord kommer att genereras slumpmässigt. Du kan ändra användarinformationen senare.

Efter att ha bestämt vem som ska tilldela innehållet klickar du på knappen “Skicka” så är du klar.

6. Ställa in permalänk

Innehållet importeras framgångsrikt, och du är ännu ett steg närmare att lägga till hela Blogger-bloggen till din nya självvärda WordPress-webbplats. Permalinks är webbadresser som WordPress använder när man organiserar inlägg och sidor.
Varje inlägg, sida, mediefil etc. måste ha en unik permalänk (adressen) för att fungera korrekt. Permalinks kan ha en enorm inverkan på din webbplats och SEO. Och även om du kan ställa in dem som du vill när du startar en ny webbplats, skulle vi föreslå en annan strategi när du importerar en webbplats från Blogger.

Blogger använder månad och namn för att skilja permalänk. Så om du går till något av dina Blogger-inlägg ser du att det ser ut så här: https: //demoblog.blogspot. com / 2019/05 / this-is-post-title.html

För att hålla saker i ordning föreslår vi att du ändrar permalänkstrukturen i WordPress så att den liknar den i Blogger så mycket som möjligt:

Ställa in permalänk

 1. Gå till Inställningar -> Permalinks
 2. Välja “Månad och namn” alternativ
 3. Rulla ner och klicka på “Spara ändringar” -knappen

7. Omdirigera det gamla innehållet till det nya

Här kommer en mycket viktig del. Om du har kört din Blogger-blogg ett tag måste du ha haft någon inverkan på sökmotorerna. Vi tror också att du har delat nya inlägg via sociala medier och har fått några regelbundna besök på webbplatsen. Det värsta som kan hända om du flyttar din blogg är att försumma den gamla webbplatsen och besökare som fortfarande är förbi den gamla adressen.

Blogger är Googles barn, så länkar till din Blogger-blogg är viktiga för SEO (sökmotoroptimering). Även om du slutar posta på plattformen kommer de gamla länkarna fortfarande att spela för Google och andra sökmotorer.

Istället för att förlora alla besökare som bestämmer sig för att stanna vid den gamla bloggen, bör du omdirigera dem till den nya självhostade WordPress-webbplatsen du just har satt upp.

För att detta ska fungera måste du ställa in omdirigeringarna både på din Blogger och WordPress-webbplats.

7,1. Omdirigera från Blogger

teman

 1. Logga in på ditt Blogger-konto
 2. Navigera till teman
 3. Rulla hela vägen ner och klicka på “Återgå till klassiska teman”

Blogger varnar dig om att du tappar några av funktionerna genom att gå tillbaka till klassiska teman. Eftersom du flyttar till WordPress med självvärd bör du inte oroa dig för det här. Genom att återvända aktiverar du alternativet som gör att du kan göra omdirigering möjlig.

Så snart du bekräftar att du vill återgå till klassiska teman visar Blogger dig en ny inställningssida. Bläddra ned till sidan “Redigera HTML-HTML” på sidan där du kan se koden som aktiverar dina aktuella Blogger-teman.

 • Välj hela koden i Redigera tema-HTML
 • Radera koden du har valt
 • Kopiera och klistra in följande:
  
  
  
  <span class="gray-code"><$BlogPageTitle$></span> 
  rel= "Canonical" href="http://example.com/"/>
  
  
  
  
  
  href="http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"
  />
  
  
  
  
  
  
  
  

  href="http://example.com/"><$BlogTitle$>

  href="http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogItemTitle$>

  <$BlogItemBody$>
 • Gå igenom koden och ersätt “http://example.com/” med webbadressen för din nya domän. Kontrollera detta två gånger eftersom även den minsta skrivfilen gör omdirigeringen värdelös
 • Klick “Spara tema” knapp.

Om du redan vet hur du installerar och använder WordPress-plugins finns det ett trevligt plugin som heter Bloggare till WordPress som hjälper dig med den här omdirigeringsdelen. Om du installerar plugin kommer det att hjälpa dig att generera exakt samma kod som vi visade dig ovan och den kommer att använda din URL automatiskt så att du inte behöver oroa dig för att röra dig:

 • Installera och aktivera plugin
 • Gå till Verktyg -> Blogger till WordPress Redirection
 • Klicka på Starta konfigurationen för att generera kod för din Blogger-blogg
 • Du bör se namnet på din Blogger-blogg om du har importerat den korrekt
 • Klicka på “Hämta kod” knapp
 • Logga in på ditt Blogger-konto
 • Navigera till teman
 • Rulla hela vägen ner och klicka på “Återgå till klassiska teman”
 • Välj hela koden i redigera tema-HTML och ta bort den
 • Klistra in koden du har kopierat från plugin-programmet

7,2. Omdirigera till din nya WordPress-blogg

 • Klistra in koden du har kopierat från plugin-programmet
 • Logga in på din WordPress-webbplats
 • Navigera till Utseende -> Redaktör som öppnar temaredigeraren
 • På menyn till höger, hitta “Temafunktion” (features.php-fil) som vanligtvis finns överst i listan
 • Klicka på filen för att börja redigera den. Koden laddas i huvudfönstret
 • Kopiera och klistra in följande kod längst ner i filen:
  funktion blogger_query_vars_filter ($ vars) {
  $ VARs [] = "Bloggare";
  returnera $ vars;
  }
  
  add_filter ('query_vars', 'blogger_query_vars_filter');
  
  funktion blogger_template_redirect () {
  global $ wp_query;
  $ blogger = $ wp_query -> query_vars ['blogger'];
  om (isset ($ blogger)) {
  wp_redirect (get_wordpress_url ($ blogger), 301);
  utgång;
  }
  
  }
  add_action('template_redirect', 'blogger_template_redirect');
  
  funktion get_wordpress_url ($ blogger) {
  om (preg_match ('@ ^ (?: https?: //)? ([^ /] +) (. *) @i', $ blogger, $ url_parts)) {
  $ fråga = ny WP_Query(
  array ("meta_key" => "blogger_permalink", "meta_value" => $ url_parts [2]
  ))
  ;
  om ($ fråga -> har_posts ()) {
  $ fråga -> the_post ();
  $ url = get_permalink();
  }
  wp_reset_postdata ();
  }
  returnera $ url? $ url: HOME_URL ();
  }
  
  
 • Klicka på “Uppdatera fil” -knappen längst ner på sidan

Du behöver inte ändra något i den här koden. Så snart du klickar på knappen “Uppdatera fil” kommer ditt aktuella tema att instrueras att omdirigera användare från Blogger till det exakta inlägget som du tidigare importerat till din nya WordPress-webbplats.

Viktig anmärkning: Om du väljer att ändra WordPress-temat måste du upprepa detta steg och kopiera koden till en temafunktionsfil med det nya temat..

7.3 Omdirigera feeds

Tyvärr är vi fortfarande inte klara med omdirigeringsdelen. Vi förstår din smärta; det finns inte många människor i den här världen som älskar att gå igenom tidskrävande inställningar, men du måste hitta den inre lugn och fokus i några minuter till. Glöm inte att du gör detta för att förbättra din blogg.

Om du har haft RSS-prenumeranter kommer de inte att kunna berätta att migrationen inträffade. Så för att inte förlora sitt förtroende måste du göra en ny omdirigering och berätta för din Blogger-blogg att du har ett nytt RSS-flöde.

Lyckligtvis är det ingen kodning inblandad:

Andra inställningar

 • Gå till din Blogger-blogg
 • Navigera till Inställningar -> Annat
 • Hitta “Site Feed” sektion
 • Intill “URL för omdirigering av inlägg för inlägg”, Klicka på “Lägg till” länk
 • Skriv in https://yoursite.com/feed/ och glöm inte att ändra namnet på din webbplats

Glöm inte att spara inställningar genom att klicka på knappen längst upp till höger på sidan

Detta är det! Omdirigeringarna är äntligen över och både inlägg och RSS-flöde länkar tillbaka till din självhostade WordPress-webbplats.

Det är dags för testning

Sidobild

Om du har följt stegen har du också lyckats migrera din blogg från Blogger till WordPress. Grattis! Bara för att se till att allt gick smidigt föreslår vi att du gör några tester.

Gå till något av dina gamla Blogger-inlägg och försök ladda dem igen. Om allt var ok, bör du nu omdirigeras till motsvarande WordPress-inlägg! Du kan upprepa testet och försöka öppna några fler inlägg för att se till att det inte finns några problem. Om du inte omdirigeras automatiskt, gå tillbaka till avsnittet Omdirigering och se till att du gjorde allt på rätt sätt:

 • Kontrollera om du har kopierat hela koden
 • Kontrollera om du har bytt ut webbadressen till din webbplats på alla platser och om du har redigerat rätt funktioner.php-fil.
 • Om du använder en RSS-läsare kan du också testa RSS-flödet för omdirigeringar genom att klicka på länken till ett av dina inlägg. Det borde nu leda till WordPress-webbplatsen.

Vad sägs om mina bilder?

Sidobild

Vanligtvis importerar WordPress automatiskt bilderna till WordPress Media Library. Om du hade bilder i ett inlägg visas de automatiskt i samma inlägg på din nya WordPress-webbplats. Men ta det inte för givet. Ibland kanske importören missar att importera några av dina bilder, eller kanske de importerade bilderna inte är länkade korrekt.

Om så är fallet med din nya blogg kan du fortfarande lösa problemet ganska snabbt.

Innan du börjar få panik, kontrollera ditt mediebibliotek Media bibliotek:

 1. Gå till Media -> Bibliotek
 2. Kontrollera om dina gamla bilder är synliga här
 3. Om bilderna finns där, kolla om deras länk till värden istället för blogger.com. Klicka på bilden och kontrollera URL-fältet för att se om det pekar tillbaka till Blogger eller din nya domän

Saknade bilder

Om importören missade att ladda upp bilder kan du fortfarande snabbt få dem på din nya WordPress-blogg. Du måste installera ett plugin som tar hand om det.

Vi rekommenderar vanligtvis inte föråldrade plugins, men den här är fortfarande bra för jobbet.

 1. Gå till Plugins -> Lägg till nytt
 2. Söka efter “Importera externa bilagor”
 3. Installera och aktivera plugin
 4. Gå till Media -> Importera bilagor

Om det finns några bilder som importören inte har importerat ännu, kommer plugin att länka dem på sidan. Allt du behöver göra här är att klicka på knappen “Importera bilagor nu”. Plugin kan importera 50 bilder samtidigt, så ta lite tid tills alla bilder läggs till i biblioteket.

Felaktiga webbadresser

Ibland kan användare få sina bilder importerade till mediebiblioteket utan problem. Men för att bilderna ska visas korrekt måste de peka på rätt adress. I vissa fall, även om bilderna är på din nya värd, kan dina inlägg och sidor fortfarande försöka ladda de gamla (som finns på din gamla Blogger-blogg).
Velvet Blues uppdaterade webbadresser

 • Gå till Plugins -> Lägg till nytt
 • Söka efter “Velvet Blues uppdaterar webbadresser
 • Installera och aktivera plugin
 • Gå till Verktyg-> Uppdatera webbadresser för att konfigurera insticksinställningar

På inställningssidan ska du ange din gamla URL (till exempel https://yourblog.blogspot.com/) och den nya webbadressen (till exempel https://yournewsite.com/). Du kan lämna resten av inställningarna som standard. Kontrollera webbadresserna och andra inställningar och klicka på knappen “Uppdatera webbadresser nu”.

Plugin söker sedan efter alla instanser av din gamla URL och byter till den nya. Du kommer att göra om en minut och alla webbadresser kommer att uppdateras till rätt.

Vad göra här näst?

Sidobild

Din blogg har äntligen flyttats helt från Blogger till WordPress. Förhoppningsvis har du kontrollerat det och allt fungerar bra från första början. Om inte, föreslår vi att du går igenom stegen en gång till för att se om du missade något. Hela migrationsprocessen är inte särskilt krävande, men det tar definitivt tid och tålamod att slutföra.

Om allt gick smidigt för dig, här är vad du kan göra härnäst:

 • Behåll din gamla blogg på Blogger live. Ta inte bort den eftersom omdirigeringen inte fungerar
 • Kontrollera de importerade inläggen för fel. Ibland kan formatering av ett inlägg bli trasslat så att du måste ta bort onödiga utrymmen eller trasiga länkar
 • Börja utforska WordPress och lära dig mer om det
 • Sök efter ett WordPress-tema som kommer att representera din blogg. Glöm inte att redigera temafunktionsfilen om du ändrar temat
 • Kontrollera några av de bästa plugins som du kan installera

Vanliga frågor

Faq Image

Kan jag ta bort min Blogger-blogg efter att ha flyttat till WordPress?

Ja, du kan ta bort din gamla blogg men det är inte något vi rekommenderar. Om du tar bort din gamla blogg fungerar inte omdirigeringarna som du har gjort och du kan tappa besökare. Eftersom Google och andra sökmotorer fortfarande skulle ha dina gamla webbadresser indexerade kommer det att finnas folk som kommer att snubbla på dina gamla inlägg. Om du tar bort den gamla bloggen skulle de här människorna se en sida som inte finns och du kommer att förlora dem istället för att omdirigera dem till den nya bloggen.

Faq Image

Vad händer om jag ändrar URL-strukturen?

Att ändra permalänkstruktur är upp till dig. Du kan ändra strukturen till vad du vill, men för att hålla det bästa av SEO och för att hålla besökare som kommer till din nya webbplats rekommenderas det starkt att du håller permalänkstrukturen så nära den på Blogger som möjligt.

Faq Image

Jag ändrade mitt WordPress-tema och nu fungerar inte omdirigeringen. Vad ska man göra?

Eftersom koden måste läggas till i temafunktionsfilen (function.php), måste du kopiera koden tillbaka till tematets function.php varje gång du aktiverar ett nytt WordPress-tema. Varje tema har sina egna funktioner.php-fil så att du måste kopiera koden en gång till.

Faq Image

Kan jag fortfarande använda mitt gamla domännamn efter överföringen?

Tyvärr är det inte möjligt. Om du använde den gratis domänen på Blogger (till exempel https://yourblogname.blogspot.com), kan du inte använda samma domän för den nya WordPress-bloggen. Men om du hade använt ett anpassat domännamn som du var tvungen att registrera separat (till exempel https://yournewsite.com) kan du peka domänen till din nya blogg utan problem.

Faq Image

Kommer inlägg som jag skriver i WordPress att vara synliga på Blogger och vice versa?

Nej. Om du fortsätter att skriva nya inlägg i WordPress kommer posten bara att synas på din nya WordPress-webbplats. Två platser är inte anslutna. du har precis överfört allt från Blogger till WordPress men de två webbplatserna är fortfarande något helt annat. Om du loggar in igen på Blogger och skriver ett inlägg där, kommer det inte att synas på WordPress såvida du inte exporterar det igen.

Faq Image

Mina etiketter blev kategorier och inte taggar. Hur man byter dem?

Ibland kan dina Blogger-etiketter konverteras till kategorier och inte taggar som du kanske vill. Om du vill göra omkopplaren finns det ett plugin som kommer att lösa ditt problem på en sekund. Gå till Verktyg -> Importera och välj Kategorier och Taggar omvandlare. Installera det, aktivera och köra plugin. Konverteraren visar dig en lista med kategorier du kan konvertera. Välj de du vill konvertera och klicka på “Convert” -knappen.

Faq Image

Kan du hjälpa mig att överföra min blogg från Blogger till WordPress?

Ja det kan vi. Vi kan faktiskt göra hela migrationen åt dig! Se mer information om vår Blogger till WordPress-tjänst.

Slutsats

Att flytta en blogg från Blogger till WordPress är inte så svårt även om du är en nybörjare. Men som du kan se från den här långa guiden tar det definitivt tid att slutföra varje steg. Det kan bli irriterande men ge inte upp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map