Hur du påskyndar din webbplats

Introduktion

fiskare

83% av användarna förväntar sig att webbplatser laddas på 3 sekunder eller mindre men medianbelastningstiden för de bästa 500 hemsidorna för e-handel är 10 sekunder

Data visar hur viktig webbplatshastighet är i USA, med cirka 25% av människor som säger att de skulle överge en webbsida som tar mer än fyra sekunder att ladda

Sidbelastningstid i sekunder.

klocka

Handla om 47% av alla kunder vill att din webbplats ska laddas på under två sekunder.

panorera

Om en sida tar mer än tre sekunder att ladda, över 40% av besökarna kommer att studsa.

Ingenting är mer frustrerande än en långsam webbplats. Inte bara är det dåligt för slutanvändare, utan det är också mycket dåligt för webbplatsägare. I dag och ålder lever vi på, att ha en webbplats är en nödvändighet inte bara för företag utan också för alla som vill dela användbar information med världen. Oavsett om de är fotografer som försöker visa upp sitt arbete, konstnärer som försöker göra sin röst hörda, stanna hemma-mammor, tillhandahålla självstudier eller lärare som vill dela sin kunskap, är det av avgörande betydelse att ha en webbplats som är effektiv. En av de viktigaste faktorerna som gör en webbplats effektiv är hastighet.

Varför är din webbplats hastighet?

Hastighet kan skapa eller bryta en webbplats. Det påverkar din trafik, sidvisningar, konverteringar, försäljning och övergripande rykte. Genom att göra det snabbare kan du förbättra ditt företag eller din fanbas och hjälpa den att växa. Studier har visat:

 • 47 procent av människorna förväntar sig att en webbplats laddas på mindre än två sekunder
 • Det är mycket troligt att 40 procent av människor lämnar en webbplats om det tar mer än tre sekunder att ladda.

Därför spelar webbplatshastighet en mycket viktig roll för att göra ditt företag framgångsrikt. Det bör vara en av dina högsta prioriteringar om du vill sticka ut från din tävling. Genom att påskynda din webbplats kommer du inte bara att ge positiva resultat när det gäller sidvyer och omvandlingar, utan du kommer också att ge dina besökare en bättre användarupplevelse.

Stor användarupplevelse är nyckeln till att bygga en stark kundbas och bygga ett starkt varumärke. Om din webbplats tar evigt att ladda, vad är då poängen med att ha en fantastisk webbplats när det gäller dess andra element, när människor inte ens troligtvis stannar och kolla in den? Genom att inte se till att din webbplats laddas snabbt riskerar du därför att förlora många kunder eller följare och därmed mycket intäkter.

Dessutom är din webbplatshastighet mycket viktig för din SEO. Om din webbplats laddas snabbt blir din ranking i sökmotorerna högre. Detta beror på att Google föredrar snabba webbplatser, och det belönar dem genom att ranka dem högre i sökmotorresultaten. Bortsett från hastighet är användarupplevelsen en annan faktor i Googles rankingalgoritm. Så genom att öka hastigheten på din webbplats och förbättra din användarupplevelse kommer du så småningom att förbättra din SEO-ranking.

Som ett resultat får du högre trafik och lockar fler kvalitetsledningar som du kan konvertera till kunder, vilket i slutändan ökar din försäljning och genererar mer intäkter.

Hur man testar webbplatsens hastighet?

 • PageSpeed ​​Insights är Googles gratis verktyg för att testa din webbplatshastighet och det är väldigt lätt att använda. Allt du behöver göra är att ange webbadressen till din webbplats och verktyget kommer att analysera dess innehåll och generera förslag på hur du kan göra din webbplats snabbare.
 • Pingdom är också ett mycket användbart verktyg som inte bara testar din webbplatshastighet utan också granskar och betygsätter webbplatsens prestanda. Den spårar också webbplatsens resultathistoria, så att du kan ha insikt i eventuella förändringar beträffande din webbplatshastighet.
 • YSlow är ett verktyg som testar din webbplatshastighet och erbjuder råd om hur du kan förbättra den. Det kan också ge dig en Chrome-förlängning för att kontrollera hastigheten på din webbplats.

15 sätt att påskynda din webbplats

Det finns många sätt att påskynda din webbplats, vilket gör den verkligen effektiv och framgångsrik. Följande är flera av de enklaste och mest effektiva sätten att påskynda din webbplats och få dina ansträngningar att betala sig på lång sikt.

Uppgradera din webbhotellplan

I verkliga termer betyder det att om din webbplats vanligtvis tjänar $ 100 000 per dag

1 sekunder

Många väljer billiga webbhotellplaner när de först skapar en blogg eller webbplats, så de väljer delad hosting. Med tiden tillhandahåller de mer innehåll och deras webbplatser växer och slutligen avtar. Om det är ditt fall skulle det bästa valet vara att uppgradera din webbhotellplan. Att uppgradera din webbhotellplan är det enklaste och enklaste sättet att förbättra hastigheten på din webbplats. Men se till att du väljer det bästa värdföretaget som uppfyller alla dina behov.

Om du har delat webbhotell bör du antingen flytta till en VPS eller ett dedikerat alternativ. Hursomhelst kommer du att märka en betydande skillnad i din webbplats hastighet. Att fatta ett beslut mellan de två alternativen beror på dina egna affärsbehov, så se till att du utforskar båda alternativen noggrant och noggrant.

Här är bara en snabb anteckning om båda. VPS (Virtual Private Servers) -hotell är kanske det bästa alternativet att använda för, eftersom det använder flera servrar för innehållsfördelning (ibland till och med hundratals servrar). Det är också en skalbar lösning och tilltalar de flesta till små och medelstora företag samt bloggare.

Å andra sidan får du med dedikerade servrar full kontroll eftersom du får dedikerade resurser. Du behöver inte dela RAM, CPU, bandbredd eller något annat eftersom alla resurser endast är avsedda för dig. Dessutom är bandbreddgränserna högre, men eftersom du inte har flera datorer är detta värdalternativ mycket mindre flexibelt. Men det är mycket dyrare än VPS-värd.

Aktivera webbläsarcache

Microsofts hastighetsspecialist och datavetare Harry Shum tror 0,25 sekunder av skillnad i sidans belastningstid – snabbare eller långsammare – är det magiska antalet som dikterar konkurrensfördelar för online-företag.

Aktivering av cachning kan förbättra din webbplatshastighet avsevärt och ge besökare på din webbplats en mer givande användarupplevelse. Caching hänvisar till processen för att lagra statiska filer, till exempel HTML-dokument, mediefiler, bilder, CSS och JavaScript-filer, för enklare och snabbare åtkomst, så att databasen inte behöver hämta varje fil varje gång det finns en ny begäran. Ju fler förfrågningar som görs till din server, desto mer tid tar det för din webbplats att ladda.

När någon besöker din webbplats laddas elementen på webbsidan som de försöker nå automatiskt ned och lagras på deras hårddisk i en cache (tillfällig lagring). På så sätt laddar deras webbläsare nästa gång de besöker din webbplats mycket snabbt utan att behöva skicka en HTTP-begäran till servern igen.

hand

44% av online-shoppare säger att långsamma online-transaktioner gör dem oroliga för framgången med en transaktion

Cachning fungerar emellertid endast för upprepade besökare, eftersom uppenbara besökare uppenbarligen inte har en cachad och lagrad version av din webbplats. Ändå, vilket möjliggör full cache för din webbplats kan minska sidans belastningstid från 2,4 till 0,9 sekunder. Detta beror på det faktum att det kan finnas 30 eller flera olika komponenter som måste lagras i användarens cache första gången de besöker din webbplats, men bara ett fåtal komponenter behöver laddas ner för efterföljande besök.

Beroende på vilken webbplatsplattform du använder finns det olika sätt att aktivera webbläsarens cache. Om du till exempel använder WordPress är det enklaste sättet att aktivera caching att installera ett plugin. De bästa WordPress-cache-pluginprogrammen är W3 Total Cache, vilket är den mest populära prestanda plugin, och WP Super Cache, vilket är bäst för webbplatser med hög trafik och underpowered-servrar.

snigel

51% av online-handlare i USA säger att långsamhet i webbplatsen är den främsta anledningen till att de lämnar ett köp

Om du använder Drupal som ditt CMS bör du använda Lackcache programvara för att utnyttja webbläsarens cache. Om Joomla är ditt CMS kan du aktivera webbläsarens cache i din Joomla-instrumentpanel: gå till System> Global konfiguration och klicka på fliken System. Du kommer att se Cache-etiketten under Cache-inställningsetiketten, där du klickar för att öppna rullgardinsmenyn och välja alternativet PÅ – Konservativ caching från listan. Klicka på spara och gå till Extensions> Plugin Manager, där du kan aktivera plugin-systemet Cache.

sopor

18% av köpare kommer att överge sin kundvagn om sidorna är för långsamma. Den totala kostnaden för övergivna kundvagnar för onlinehandlare har uppskattats till mer än 20 miljarder dollar per år

Du kan också aktivera webbläsarens cache på servernivå, det vill säga integrera cache i skriptsidan på serversidan, vilket är något som din webbutvecklare kan hjälpa dig med.

Statiska resurser som lagras i en cache bör ha en cachelivslängd på minst en vecka. Du kan ställa in det genom att lägga till Expires Headers och ställa in dem på minst en vecka och högst ett år. Det bästa alternativet är att ställa in sista utgångstider för statiska resurser som inte uppdateras ofta och korta utgångstider för resurser som uppdateras regelbundet.

Utgår Rubriker berättar för webbläsaren om en viss fil måste begäras från en server eller från webbläsarens cache. De berättar också webbläsaren hur länge det behöver lagra filerna i cachen så att de inte laddas ner igen vid efterföljande besök.

dålig lastbil

79% av missnöjda kunder går inte längre igenom underpresterande webbplatser – utom när du är Google eller Amazon.

Aktivera Gzip-komprimering

Om du någonsin har komprimerat filer på din dator som ZIP-filer, måste du veta hur mycket den metoden kan minska storleken på filer. Gzip-komprimering fungerar exakt samma, förutom på webbplatser. Det är den bästa och mest effektiva komprimeringsmetoden som kan betydligt minimera HTTP-förfrågningar och minska responstiden, ibland med så mycket som 70 procent.

två mans

46% av missnöjda kunder utvecklar ett varaktigt negativt intryck och 44% delar sina shoppingupplevelser med resten av världen.

Genom att aktivera Gzip-komprimering komprimeras din webbplats filer automatiskt i en ZIP-fil. Detta kommer att minska deras storlek avsevärt och öka hastigheten på din webbplats. Mycket bandbredd kommer att sparas och sidans laddningstid förbättras. När någon besöker din webbplats kommer de komprimerade filerna att packas upp automatiskt så att innehållet kan nås.

Du kan installera Gzip-komprimering på din webbplats med ett korrekt komprimeringsplugin för ditt CMS, men du kan också mycket enkelt göra det manuellt. Det finns två sätt att manuellt lägga till Gzip-komprimering på din webbplats. Den första är att lägga till följande kod i din .htaccess-fil om du vill komprimera text, JavaScript, HTML, CSS eller XML:

100 millisekunder. Det är så länge? Occipitalloben i vår hjärna lagrar visuell information som ett sensoriskt minne

Snabba upp din webbplats
Visa snabba upp din webbplats [Infographic]

AddOutputFilterByType DEFLATE text / plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text / html
AddOutputFilterByType DEFLATE text / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text / css
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikation / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikation / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikation / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikation / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE-applikation / x-javascript

Om du vill komprimera vissa filtyper efter tillägg lägger du till följande kod i din .htaccess-fil:

<filer *.html>
SetOutputFilter DEFLATE
</ filer>

Det andra sättet att manuellt lägga till Gzip-komprimering på din webbplats är att lägga till följande kod överst på din HTTP- eller PHP-sida:

if (substr_count ($ _SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) ob_start("ob_gzhandler"); annan ob_start();?>

Ta bort onödiga plugins

100 millisekunder
ge besökarna en illusion av omedelbart svar på webbplatsen

1 sekund av sidladdningstiden räcker för att upprätthålla sömlöst tankeström

10 sekunder förseningar, besökarnas uppmärksamhet knappt hålls. Känslan av otålighet, frustration och upplevelsekänsla är vanligtvis tillräckligt stark för att förhindra att besökare besöker sådana långsamma webbplatser igen

Varje plugin du lägger till kräver resurser för att kunna köra. Mer resurser leder dock till en långsammare webbplats. Om du har installerat några plugins som du inte längre använder eller finner onödiga, bör du inaktivera och ta bort dem. Inte bara kan för många plugins sakta ner din webbplats, utan de kan också orsaka säkerhetsproblem och kraschar.

Genom att ta bort onödiga plugins kan du förbättra sidans belastningstid snabbare och påskynda din webbplats. Du bör dock veta att när det gäller plugins handlar det inte bara om antalet plugins. Du kan ha 50 plugins och fortfarande ha en snabbare webbplats än någon som installerade 10 plugins på sin webbplats. Antalet plugins är viktigt, men det finns också något i deras kvalitet. Exempelvis kan sociala delningsprogrammer påverka din sidläsningstid mycket, så du kanske vill överväga att bädda in sociala medieknappar i källkoden för ditt webbplatstema.

Därför bör du undvika plugins som laddar mycket skript och många stilar, utför många fjärranslutningar och överväldigar varje sida på din webbplats genom att lägga till många databasfrågor. Naturligtvis bidrar plugins till funktionaliteten på din webbplats och det finns ganska många av dem som kan hjälpa dig att förbättra den. Men du bör definitivt behålla bara de du tycker är absolut nödvändiga.

Obs! Om du till exempel använder Drupal eller Joomla har du inga plugins att handla till att börja med. Så du kan påskynda din webbplats genom att inaktivera moduler eller lägga till hastighetsoptimeringsförlängningar. Det bästa rådet för Drupal är att aldrig köra mer än 50 moduler. Kör bara de som är absolut nödvändiga för din webbplats.

När det gäller Joomla, se till att du kontrollerar följande tillägg, eftersom var och en av dem kan öka din webbplatshastighet: JQuery Easy, LLFJ, Javascript Async och Defer och ScriptsDown.

Minimera HTTP-förfrågningar

Verkliga livet
exempel

Amazon och Walmart rapporterade båda a 1% inkomstförlust per 100 ms för fördröjning av platsbelastning

Walmart ökade omvandlingar med 2% för varje 1 sekund av förbättring av lasttid

När Mozilla ökade sidhastigheten med 2,2 sekunder, Firefox nedladdning siffror steg med 15,4%, eller 10 miljoner per år!

E-handel jätte Shopzilla såg 50 procent minskning av sin operativa budget genom att krympa sidbelastningstiderna från 7 sekunder till 2 sekunder

Webbplatser kan vara långsam på grund av för många HTTP-förfrågningar. När någon besöker din webbplats begär de vissa filer. Deras webbläsare begär dessa filer från din server med hjälp av HTTP-protokollet. Dessa filer inkluderar HTML-filer, CSS och JavaScript-filer. Om du har många av dem kommer det att finnas många HTTP-förfrågningar och din webbplats kommer i slutändan att sakta ner.

Det är därför du bör minimera HTTP-förfrågningar. Det finns några utmärkta sätt att göra detta.

 • Kombinera CSS, JS-skript och HTML-filer tillsammans.
 • Använd CSS istället för bilder när det är möjligt.
 • Minska antalet element på varje webbsida.
 • Installera ett cache-plugin.
 • Minska omdirigeringar, som skapar ytterligare HTTP-förfrågningar till din server och ökar din sidbelastningstid.

Till exempel, om din webbplats är lyhörd, kommer mobilanvändare som besöker din webbplats att omdirigeras till den responsiva versionen av den. Du kan vidta två åtgärder för att se till att sådana omdirigeringar inte bromsar din webbplats. Du kan antingen ställa in en HTTP-omdirigering för att direkt skicka mobilanvändare till en enhetsspecifik URL utan ytterligare omdirigeringar eller ställa in en JavaScript-omdirigering för att identifiera en mobilekvivalent URL och omdirigera mobilanvändare till den. Det senare alternativet kan dock orsaka fördröjning, eftersom en webbsida först måste laddas ner på klientsidan för omdirigering innan JavaScript kan köras och omdirigering kan ske.

Aktivera HTTP Keep-Alive

När din webbserver får en HTTP-förfrågan från din webbplats besökares webbläsare, det vill säga när en besökare begär en viss fil ber webbläsaren servern om tillåtelse att ladda ner filen. Det gör det för varje fil individuellt. Detta tar upp mycket bandbredd och minne, för att inte tala om att det använder mer processorkraft. Så småningom orsakar det mycket belastning på din server och bromsar din webbplats.

HTTP vs HTTPS
Visa HTTP vs HTTPS [Cheat Sheet]

Du kan göra din webbplats snabbare genom att aktivera HTTP Keep-Alive, vilket skapar en enda öppen anslutning för flera filförfrågningar till din server, vilket påskyndar din webbplats kraftigt. Enkelt uttryckt säger servern till webbläsaren att den kan ladda ner flera filer samtidigt utan att lägga för mycket belastning på servern. När antalet anslutningar till din server är begränsat sparas mycket bandbredd.

Du kan aktivera HTTP Keep-Alive genom att kopiera och klistra in följande kod i din .htaccess-fil:

<IfModule mod_headers.c>
Header set Anslutning håller vidare
</ IfModule>

Förminska JavaScript- och CSS-filer

Här är ytterligare ett fantastiskt exempel på den roll som sidhastigheten spelar i webbplatsintäkterna. Intuit, ett skatteprogramvaruföretag, genomförde? Experiment för att minska laddningstiden för deras webbplats:

För varje sekund som tagits bort från belastningstiderna fick Intuit
omvandling

belastningstider

Om du har massor av JavaScript- och CSS-filer på din webbplats kommer det att finnas många HTTP-förfrågningar när dina webbplatsbesökare vill komma åt vissa filer. Eftersom deras webbläsare kommer att behandla dessa filer individuellt kommer de många HTTP-förfrågningarna att bromsa din webbplats avsevärt.

Samtidigt som du minimerar (minifierar) HTTP-förfrågningar och aktiverar HTTP, kan Keep-Alive förbättra din webbplatshastighet kraftigt. Du bör överväga att minifiera JavaScript- och CSS-filer eftersom det också kan påskynda din webbplats avsevärt. Genom att sätta alla JavaScript-filer i en enda JavaScript-fil, samt att lägga in alla CSS-filer i en CSS-fil, kommer du att minska antalet. Detta minskar antalet HTTP-förfrågningar och påskyndar din webbplats.

Det finns många minifieringsverktyg du kan prova, men du kanske vill börja med ett gratis och mycket lättanvänt WillPeavy plugin som kan hjälpa dig att snabbt minifiera HTML-, CSS- och JavaScript-filer. BWP Minify (Better WordPress Minify) är också ett bra plugin som kan hjälpa dig att kombinera och minifiera dina JavaScript- och CSS-filer, men det är en plugin för WordPress bara.

Optimera dina bilder

Bilder tar mycket bandbredd. När de inte är optimerade, vilket betyder att de är stora i storlek, använder de mycket serverresurser och tar mer tid att ladda. När dina bilder inte är optimerade kan din webbplats vara mycket långsammare.

Överväg därför att minska storleken på dina bilder utan att påverka deras kvalitet negativt. Du kan göra detta genom att använda ett plugin som kan komprimera dina bilder och se till att de inte förlorar kvaliteten i processen.

Om du använder WordPress, prova WP Smush, en plugin som automatiskt komprimerar dina bilder när du laddar upp dem till ditt mediebibliotek. Å andra sidan, om du använder Drupal eller Joomla som ditt CMS, kolla in kraken, vilket också är ett bra verktyg för att komprimera bilder.

Överväg också att använda CSS-spriter, eftersom de också kan påskynda din webbplats. En sprite är en fil som innehåller alla dina bilder. Du kan skapa sprites med hjälp av CSS, som kan specificera koordinater och dölja allt i en bild utom det avsnitt du behöver. Därför kommer alla dina bilder att placeras på en enda plats och dina webbsidor laddas mycket snabbare eftersom en stor bild kan laddas snabbare än många små bilder.

När du optimera dina bilder, bortsett från deras storlek måste du fokusera på deras format och src-attributet, som är bildens URL. Du bör hålla dig till JPEG-formatet, medan PNG också är bra, men inte helt stöds av äldre webbläsare.

mobila användare

50% av mobilanvändarna kommer att överge en sida om den inte laddas om 10 sekunder och tre av fem kommer inte tillbaka till den webbplatsen

När det gäller src-attributet måste du se till att koden är rätt. Undvik tomma bildsrc-koder. Koden för en bild i HTML innehåller nämligen följande:

<img src=””>

När det inte finns någon källa i citattecknen gör en webbläsare en begäran till katalogen på sidan eller till själva sidan, vilket kan orsaka mycket belastning på dina servrar och till och med förstöra dina data. Se därför till att du alltid inkluderar ”src-attributet” med en giltig URL.

Ändra ditt webbplatstema

rik lastbil

Genomsnittlig responstid för 14
branschledande mobila detaljister
var 4,73 sekunder. Amazon ledde med
en responstid på 2,85 sekunder

Temat för din webbplats kan också påverka din webbplats hastighet. Oavsett hur bra din serverkonfiguration är, om ditt webbplatstema har en komplex kod kommer din webbplats att laddas trögt. Det är inte ovanligt, särskilt i WordPress, att inte ändra annat än webbplatsens tema, bara för att hitta att det är en stor ökning av sidbelastningstiden.

Överväg därför att ändra ditt webbplatstema och göra prestanda till en av prioriteringarna när du väljer ett tema, istället för att bara titta på estetik. Du kan kontrollera sidhastigheten för ett visst temas demo med hjälp av ett av verktygen för att testa webbplatsens hastighet så att du kan se hur snabbt temat körs.

Använd ett CDN

Tålamod hos mobila webbanvändare

De flesta deltagare i undersökningen skulle vänta 6-10 sekunder innan de lämnar sidorna

30%

30%

16-20 sekunder

20 $

20%

20 + sekunder

16%

16%

1-5 sekunder

16%

16%

11-15 sekunder

15%

15%

11-15 sekunder

3%

3%

av de tillfrågade sa att de skulle ”vänta mindre än en sekund på att en sida skulle” laddas innan de övergavs.

Ett CDN (Content Delivery Network) är ett nätverk med flera servrar lokaliserade runt om i världen som levererar webbinnehåll till slutanvändare beroende på deras geografiska plats. Ett CDN kan vara värd för de statiska filerna på din webbplats för att leverera dem mer effektivt och minska bandbredden och din serverbelastning.

Med ett CDN kommer det begärda webbinnehållet att levereras till slutanvändare mycket snabbare, eftersom en CDN kommer att använda en server närmast användare för att leverera de filer de begär. Som ett resultat kommer det inte bara att bli latent, utan din webbplats kommer också att bli mycket snabbare. Detta beror på att dina besökare kommer åt din cache istället för att begära filer direkt från din server.

Genom att använda ett CDN kommer du därför att spara mycket bandbredd och förbättra sidans belastningstid och webbplatshastighet avsevärt. Du kan lagra dina CSS- och JavaScript-filer på ett CDN, samt bilder, videor, PDF-filer och andra typer av uppladdat innehåll.

Att använda ett CDN kan vara mycket dyrt, men det kommer med en hel del fördelar, så det är värt varje krona, särskilt om du råkar använda mycket bandbredd. Så om du har en stor webbplats och många besökare är ett CDN din väg att gå.

Minska externa skript

Externa skript som du lägger till din webbplats i form av JavaScript-koder gör HTTP-förfrågningar varje gång dina webbsidor laddas. Som du redan vet fördröjer detta din webbplats. Dessa externa skript kan vara externa kommentarsystem, popup-rutor, externa teckensnitt, webbplatsanalystjänster, rutor för sociala medier, till exempel Facebook “som min sida” -ruta och många fler.

Även om du verkligen inte bör eliminera alla dina externa skript, bör du minska dem, eftersom det hjälper dig att påskynda din webbplats. Du kan till exempel använda Pingdom för att kontrollera vilka externa skript som tar längst tid att ladda och om de råkar vara onödiga kan du eliminera dem.

Om du bädda in videor och andra multimediafiler från webbplatser som råkar vara långsam kan din webbplatshastighet påverkas negativt. För att förbättra din sidladdningstid, se till att du bara begär externa filer från snabba och pålitliga webbplatser. Du kanske också vill överväga att begränsa antalet externa förfrågningar som din webbplats gör helt.

Fixa trasiga länkar

wiFi

50% av din 1 sekunders laddningstid budget på mobil tas upp av nätverks latens overhead.

Trasiga länkar i ditt innehåll kan inte bromsa din webbplats, men de kan starkt påverka användarupplevelsen, så du bör vara uppmärksam på dem alla. Brutna länkar i dina CSS-, JavaScript- och bild-URL: er kan dock påverka din webbplatshastighet negativt. Skanna dina länkar regelbundet och fixa trasiga så snart du märker dem.

Trasiga länkar finns oftast i bildkällfiler, vilket händer när webbadressen är fel. Dessa länkar kan lätt förbises, särskilt när storleken på en viss bild definieras som mycket liten. När det finns en trasig länk i din bild, det vill säga när ett 404-fel visas skapar den trasiga länken ett bortkastat svar från en HTTP-begäran, vilket gör din webbplats långsammare. Webbläsaren försöker ladda ner en bild som inte är tillgänglig, så din webbsida lägger mer tid på att försöka ladda ner bilden, vilket bromsar din webbplats.

telefon

99% av responstidsproblem orsakas fortfarande av att UI är för långsamt

Trasiga länkar kan också hittas i CSS-länktaggarna i huvudet på dina HTML-dokument. Precis som med bildfiler, om din CSS-fil inte är där du har länkat, kommer en HTTP-begäran att resultera i ett värdelöst svar och den kommer tillbaka med en 404-kod. Det är särskilt viktigt att regelbundet leta efter trasiga länkar om du använder många externa CSS-filer eftersom de kan flyttas och resultera i ett 404-fel.

Om det finns en trasig länk i JavaScript-källadressen kan din webbplats också bromsas som med bildkällfiler och CSS-länkar. Men webbläsaren kan också försöka tolka JavaScript och orsaka inte bara ökad nedladdningstid, utan också dåliga skriptinteraktioner. När webbläsaren försöker ladda en 404-sida istället för JavaScript, stannar alla andra nedladdningar tills laddningen av en 404-sida är klar. Det är därför du alltid ska lägga din JavaScript längst ner i dina HTML-dokument (precis före stängningen) tag), vilket är särskilt viktigt när det finns trasiga länkar.

Du kan leta efter trasiga länkar med WordPress Broken Link Checker gratis.

hastighetsmätare

Att implementera en automatiserad front-end-optimeringslösning tillsammans med ett CDN kan göra sidor upp till fyra gånger snabbare

Ibland bryts inte trasiga länkar av brutna länkkontroller, så det bästa sättet att kontrollera efter dem är att regelbundet titta på dina serverloggar. Det finns flera verktyg du kan använda för att söka efter webbadresser som får 404-fel för att se vilka sidor som orsakar dem och sedan vidta åtgärder för att åtgärda dem omedelbart.

Inaktivera hotlinking

Om du inte inaktiverar hotlinking tillåter du människor att använda innehållet som är värd på din server för sina egna webbplatser. Genom att låta dem praktiskt använda dina servrar och ditt innehåll för sina webbplatser får du mycket serverbelastning utan anledning.

Det är därför du bör inaktivera hotlinking och förhindra människor från att stjäla dina serverresurser. Men för att göra det måste du lägga till nödvändig kod på din server. Det finns några verktyg som kan hjälpa dig att skapa rätt kod, men din webbhotellleverantör kan också hjälpa dig med detta.

planeter

79% av de bästa 400 e-handelswebbplatserna i EU och 75% av de 2 000 bästa e-handelswebbplatserna i USA använder inte ett erkänt CDN

Hotlinking innebär vanligtvis bilder och andra multimediefiler, som i allmänhet tar mycket bandbredd. Därför, om du driver en webbplats med få eller inga bilder, kommer inaktivering av hotlinking faktiskt inte att påverka webbplatsens hastighet.

På tal om hotlinking bör du inte bara inaktivera det, utan du bör undvika det helt. Istället för att länka till bilder på någons webbplats laddar du dem på din egen server. Du kanske tror att bildlänkar sparar dig mycket bandbredd, men de kan faktiskt bromsa din webbplats om webbplatsen med den bild du länkade till är långsam och opålitlig. Dessutom kan de uppleva stillestånd eller krascha, så ladda alltid varje bild på din egen server innan du länkar till dem.

Använd en pålitlig CMS

Dator

Endast 10% av väntetiden definieras av HTML-svaret på webbläsarförfrågningar och de återstående 90% av förseningen orsakas vid rendering av sidor, parsning av HTML, exekvering av kodskript och hämtning av inbäddade tillgångar

Ett CMS (Content Management System) är avgörande för din webbplats funktion och prestanda. Det bästa och mest pålitliga CMS som du kan använda är definitivt WordPress, men det finns också andra utmärkta CMS, som Drupal och Joomla. Om du använder något av dessa som din webbplatsplattform, gör du rätt med din webbplats prestanda.

Men om du använder något annat mindre populärt CMS eller till och med något som du byggde på egen hand riskerar du att ha en webbplats som är mycket långsam. För att undvika detta, se till att du gör noggrann forskning och väljer ett CMS som är pålitligt och bäst passar dina behov.

Det som också är viktigt när det gäller ditt CMS är att regelbundet leta efter de senaste uppdateringarna. Se till att webbplatsens skript är uppdaterade eftersom nya versioner ständigt dyker upp med målet att förbättra webbplatser och göra dem snabbare. Uppgradera därför webbplatsens skript regelbundet. Men se alltid till att du har dina säkerhetskopierade filer på plats först.

arkiv

Bildkomprimering bör vara en tankeväckande avvägning mellan bildstorlek och kvalitet. För JPG: er ger en komprimering på 60-70 procent en bra balans. För retina-skärmar, öka (JPGs) bildstorlek med 150-200 procent, komprimera med 30-40 procent och skala ner den igen enligt önskade dimensioner.

Optimera din databas

Att optimera din databas är ännu ett mycket effektivt sätt att påskynda din webbplats. Detta är något du bör göra regelbundet, särskilt om du använder WordPress eller någon annan CMS som förlitar sig mycket på databasanvändning.

När du använder en sådan CMS eller till och med några komplexa plugins ökar data i din databas och din webbplats blir långsammare. Detta gäller särskilt för plugins som sparar användardata, statistik och loggar, eftersom de kan ta mycket datalagring. Innan du vet om det kommer din databas att fyllas med trackbacks, pingbacks, post revisioner, papperskorgen och ej godkända kommentarer, vilket kan göra din webbplats betydligt långsammare.

Rengör därför din databas regelbundet, men se alltid till att du säkerhetskopierar dina filer först. Gör aldrig något med din databas innan du säkerhetskopierar den. Det finns många plugins som kan hjälpa dig att optimera din databas, så gör din forskning och hitta rätt sådana för CMS du använder.

Om du till exempel använder WordPress kan du automatisera rengöringen av din databas med mycket användbart plugin, t.ex. WP-Optimera.

Slutsats

Att ha en snabb webbplats har aldrig varit viktigare än det är idag. Människor förväntar sig att webbplatser ska bli snabba och om du inte lyckas uppfylla sina förväntningar riskerar du att förlora mycket webbplatstrafik och i slutändan dina lojala följare eller dina intäkter. Se därför till att du ger dina webbplatsbesökare en sömlös upplevelse genom att förbättra din webbplatshastighet och stå ut från mängden.

Det finns säkert fler sätt att öka hastigheten på din webbplats, men de nämnda är de mest väsentliga och mest effektiva. De kan verka som en mindre fråga när de hanteras separat men i kombination kan du vara säker på att de gör en enorm skillnad och påskyndar din webbplats avsevärt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map