HTML för nybörjare:

Webbteknikens tidslinje


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

HTML5

AJAX

Tableless Web Design

xhtml1

CSS2

HTML4

CSS1 + JavaScript

HTML2

html

Contents

Introduktion

Om du vill bli webbansvarig och lära dig att skapa en webbplats kan du se utsikterna för att få grepp med HTML ganska skrämmande.

Detta är dock något som inte kan undvikas, eftersom den stora majoriteten av webbplatsens målsidor som du besöker har skrivits och strukturerats med HTML-element. Faktum är att HTML är nu används av mer än 74% av alla kända webbplatser, medan detta språk också hjälper till att förbättra allt från designen av din webbplats till kvaliteten på innehållet som den innehåller.

I den här guiden kommer vi att utforska de grundläggande principerna för HTML och dess potentiella applikationer innan vi tittar på exempel på de enskilda elementen som du använder när du kodar din webbplats.

Vad är HTML?

Procentandelar av webbplatser som använder olika underkategorier av HTML

olika underkategorier av HTML-procenttal

I enkla termer, HTML representerar standardmarkeringsspråket för att skapa webbsidor online. Det står för Hyper Text Markup Language, och dess mest primära funktion är att fastställa struktur, layout och presentation av enskilda målsidor. Medan webbläsare inte direkt visar HTML-språk spelar det en viktig roll för att hjälpa till att skapa en synlig, tillgänglig och lättanvänd webbplats.

HTML understöds också av ett antal enskilda element, som gradvis bygger webbsidor, strukturerar presentationen av innehåll och väcker din webbplats. Dessa element skapas och ingår i “taggar”, som definierar alternativa innehållsdelar som rubriker, stycken och liknande exempel.

Vi kommer att utforska dessa element och deras konstruktion mer detaljerat nedan, samtidigt som vi tittar på hur de kan anpassas för att introducera färg, länkar och variabel typografi på din webbplats.


Var används HTML?

Populära webbplatser med HTML

Var används HTML

Som vi ser är den vanligaste applikationen för HTML utformningen av de enskilda målsidorna som utgör din webbplats. Detta är inte den enda tillämpningen av det populära kodningsverktyget, men att förstå dess ytterligare användningsområden hjälper dig att få ut mesta möjliga av språket som en ny webbansvarig. Så här är några av de ytterligare sätten på vilket HTML kan tillämpas:

 • Skapa anpassningsbara element på en befintlig sida

  Om du tänker tillåta blogginläggskommentarer eller användargenererat innehåll på din webbplats kan du använda HTML-kodfragment för att aktivera detta. Dessa element gör det möjligt för användare att betona nyckelord, bädda in länkar och formatera kommentarer beroende på de begränsningar du har infört som moderator.

 • Skapa ytterligare innehåll för e-post

  E-post använder även HTML som språk för rika textmeddelanden, som innehåller länkar, text och en mängd andra element som inte kan visas i vanlig text. Så om du vill dela en e-bok som hänför sig till din webbplats via e-post kan du använda HTML för att optimera effekterna av ditt meddelande.

 • Förstå offline-hjälpdokument som är installerade på din dator

  Intressant nog används HTML som format för datorbaserade hjälpdokument som är tillgängliga offline. Grundläggande kunskaper om HTML kan därför hjälpa dig att förstå problem med din hårdvara och lösa dem snabbare, vilket i sin tur kan säkerställa att du kan återställa din webbplats snabbare i fall när den har gått offline.

HTML & CSS
Visa HTML & CSS [Cheat Sheet]

HTML-sidstruktur

</strong><br/> <strong>
Sidans innehåll

HTML-, head- och body-elementen har varit en del av HTML-specifikationen sedan mitten av 1990-talet, och fram till för några år sedan var de de primära elementen som användes för att ge struktur till HTML-dokument.
Situationen har emellertid förändrats dramatiskt under de senaste åren eftersom HTML5 har lagt till ett antal nya taggar som kan användas för att lägga till rik semantisk betydelse till strukturen i ett HTML-dokument.

HTML-dokument krävs för att börja med en dokumenttypdeklaration (informellt, en ”doktype”). I webbläsare hjälper doktypen att definiera renderingsläget. HTML5 definierar inte en DTD; därför i HTML5 är doktypdeklarationen enklare och kortare.


Innan du kan bygga ut en html-sida behöver du grunderna på plats.

En sida består vanligtvis av tre konstruktionselement:

1. Rubrik: Rubriken innehåller innehåll som är relevant för alla sidor på din webbplats, till exempel en logotyp eller webbplatsnamn och ett navigationssystem. Rubriken visas på varje sida.

2. Huvudorgan: Detta upptar det största området på en webbsida. Det innehåller innehåll som är specifikt för den sida som visas.

3. Footer: Sidfotens innehåll innehåller vanligtvis kontaktinformation, leveransadress eller juridiska meddelanden. Precis som sidhuvudet visas sidfoten på varje sida, men den är placerad längst ner.

Så här ser de grundläggande strukturella elementen ut när de kommer samman:


Du kan lägga text eller kod här, som en
Google Analytics spårningskod för
exempel.

Huvuddelen på din sida går
här. Fyll den med text och bilder!

Här är ett annat exempel, med hjälp av rubriktaggar och stycketaggen för att strukturera innehållet estetiskt. Dessutom har vi kastat in en sidfot-tagg för innehåll under huvudsidan på en sida:


Du kan lägga text eller kod här, som en
Google Analytics spårningskod för
exempel.

Min första rubrik

Välkommen till min webbplats!

kontaktinformation kan gå hit


HTML-taggar

HTML-taggar

Utgångspunkten för alla HTML-koder är enskilda taggar, som kan användas för att skapa alla viktiga element och hjälpa till att strukturera dina webbsidor. Nedan tittar vi på de vanligaste taggarna innan vi undersöker hur de kan utnyttjas för att generera specifika element på sidan:

Rubrik Taggar

Alla onlinedokument, inklusive webbsidor, börjar med en rubrik. Dessa är konstruerade med HTML-taggar, med det språk som för närvarande möjliggör för upp till sex element med variabel storlek som också gör att du kan strukturera ditt innehåll med ytterligare titlar, undertexter och markerade rader med fet text. För att starta din rubrik, prefixerar du helt enkelt den relevanta texten med

,

,

,

,

eller
tag beroende på önskad storlek.
Du måste sedan tillämpa en stängningskod i slutet av rubriken för att kapsla in texten och visas på följande sätt i HTML-format:

Det finns 12 kategorier av taggar:


Detta är rubrik 1

Detta är rubrik 2

Detta är rubrik 3

Detta är rubrik 4

Detta är rubrik 5

Detta är rubrik 6

Ledande HTML-taggteknologier
dela på webben

0,27%

HTML5
Canvas Tag

0,29%

HTML5
Ljudtagg

0,69%

HTML5
Videotagg

3,1%

HTML5
SVG-tagg

6,54%

HTML5
Bädda in tagg


När det har bekräftats kommer det att översättas till följande estetik på din webbplats’s målsida:

Detta är rubrik 1

Detta är rubrik 2

Detta är rubrik 3

Detta är rubrik 4

Detta är rubrik 5

Detta är rubrik 6

Här är de olika storlekarna på de variabla rubrikerna tydliga att se, liksom det faktum att webbläsaren lägger till en rad före och efter rubriken. Du kommer också att märka att den avslutande taggen i slutet av rubrikteksten har en något annorlunda estetik, men kommer att täcka detta i följande kapitel eftersom vi ser ut för att använda taggar för att definiera specifika element.

Avsnitt Taggar

Video- och ljudsupport
Glöm Flash Player och andra mediaspelare från tredje part, gör dina videor och ljud verkligen tillgängliga med den nya HTML5

En liknande princip tillämpas vid start av stycketaggar, som visas av

. Detta gör att du kan strukturera ditt innehåll och dela upp det i relevanta stycken, vilket i sin tur översätter till en enklare och mer sömlös läsupplevelse. Återigen,

tagg ska placeras i början av relevant text, innan den alternativa stängningstaggen appliceras i slutet för att slutföra effekten. Till skillnad från rubriktaggar finns det dock inga numeriska olika som kan ändra storleken på texten i stycket. Till exempel:

Ditt första stycke

Ditt andra stycke

Ditt tredje stycke

HTML5-videotagganvändning av webbplatser över hela världen

Land
Antal webbplatser
Förenta staterna
140.008
ryssland
87.508
Tyskland
34.519
Storbritannien
26.609
Frankrike
25.697
Japan
23.578
Taiwan
19.798
Ukraina
19.204
Brasilien
16.773
Kina
16.523
Resten av världen
265.371

Utanför HTML-formatet kommer texten att delas ned på följande sätt på din färdiga webbsida:

Ditt första stycke

Ditt andra stycke

Ditt tredje stycke

Line Break Taggar

De första exemplen representerar de mest grundläggande HTML-taggarna, men det finns andra som använder ett annat format och alternativ stängning tar. Ta till exempel linjeskott som skapar en åtskillnad vid vilken textrader bryts och fortsätter på följande rad. Det finns en kärnskillnad mellan raderna och styckena i fältet HTML, eftersom det sistnämnda är standardblockelement som innehåller text, den förstnämnda skapar en separering i en befintlig

element.

På grund av detta representerar raderna ett tomt element i HTML och definieras därför inte av varken att öppna eller stänga taggar. Istället avbildas de av
tagg, som kan infogas i befintlig

element för att bryta upp text och potentiellt belysa viktiga informationsdelar. Det enstaka utrymmet mellan tecknet br och framåtstrecket är avgörande, eftersom ögonen annars inte kan identifieras i HTML-format.

Här är ett exempel:

är en HTML5-ritningstagg som gör att du kan utnyttja ännu fler möjligheter till webbinteraktivitet och webbanimering än de tidigare rika plattformarna för internetapplikationer som Flash.
Du kan till och med utveckla spel med HTML5: er märka. HTML5 är ett fantastiskt, mobilvänligt sätt att utveckla roliga, interaktiva spel

God morgon

Tack för din förfrågan, vi kommer att kontakta dig om vi behöver något annat.

Vänliga hälsningar

Herr Jones

När den har applicerats kommer detta att dela upp texten enligt följande:

God morgon,

Tack för din förfrågan, vi kommer att kontakta dig om vi behöver något annat.

Vänliga hälsningar

Herr Jones

Som du kan se kan du tillämpa raderna så ofta du vill inom ett befintligt styckelement, så länge de tillför värde och gör informationen lättare att smälta. Du kommer också att se att öppning och stängning av stycketaggar förblir oförändrade, med radbrytningstaggar som används för att ändra layouten för texten som ingår i.

Detta är ett av exemplen på hur HTML-taggar kan användas för att ändra befintliga element, vilket spelar en nyckelroll för att definiera den visuella layouten på dina webbsidor och innehåll.

Horisontella linjer

Webbkategorier där HTML5 Canvas Tag används

Webbkategorier där HTML5 Canvas Tag används

På liknande sätt finns det andra taggar som kan användas inom

eller för att ytterligare separera texter på din webbsida. En av de mest använda är


tagg, som hjälper till att skapa ett tomt element som ritar en visuell, horisontell linje mellan alternativa delar av ett online-dokument. Du kanske vill placera en linje mellan två kroppsdelar, till exempel för att återfokusera läsaren eller helt enkelt introducera nytt visuellt element. Så här skapar du ett sådant avbrott i HTML:

Ditt första stycke


Ditt andra stycke

Här markerar brytningen mellan hr-karaktärerna och den framåt snedstreck konstruktionen av ett tomt element, medan det ännu en gång inte krävs någon stängningstagg för att slutföra effekten. Detta skapar följande visuella:

Ditt första stycke
________________________________________

Ditt andra stycke

Ditt första stycke
_______________________

Ditt andra stycke

Mobila webbläsare har helt använt HTML5 så att skapa mobila projekt är lika enkelt som att designa och konstruera för sina mindre pekskärmskärmar – därmed populariteten hos Responsive Design. Det finns några fantastiska metataggar som också låter dig optimera för mobil
78% av innehållsutvecklare håller med om att strukturen passar för att skapa mobilappar, och 68% säger att den är lämplig för att utforma alla typer av appar


Bildtaggar

Bildtaggar representerar också tomma element i HTML, vilket ännu en gång innebär att de inte har en slutande tagg. Eftersom de bara innehåller attribut som hänför sig till webbadressen till bilden som du bäddar in på webbplatsen definieras de helt enkelt av tagg i början av elementet. Dessa kan placeras var som helst på din webbplats, även om det är ovanligt att inkludera dem i befintliga element som stycken eller rubriker. Så här visar en typisk HTML-bildtagg sig själv:

some_text

Du bör också tillhandahålla alternativ text för din bild, vilket hjälper människor att se den i händelse av långsam laddningstid eller användning av skärmläsare. På det här sättet, om webbläsaren inte kan hitta en bild, kommer den att visa värdet på det alternativa attributet för tittarna. Detta använder återigen bildtaggen, men innehåller en annan uppsättning attribut:

 HTML5 Icon

HTML-element

html-element

Tidigare tittade vi på hur enkla HTML-taggar används för att definiera element på sidan, samtidigt som vi undersöker hur de kan anpassas ytterligare genom att använda tomma element som innehåller bild- och radbrytningstaggar. Detta hjälper oss att förstå förhållandet mellan taggar och element och hur de kan användas för att definiera olika typer av innehåll på din webbplats.

Samtidigt som alla aspekter av HTML-språket representeras av en tagg, måste ett definierat element som innehåller innehåll ha både en start- och en avslutande tagg. Så rubriker och stycken är HTML-element eftersom de använder start- och stängningstaggar för att kapsla in och förstärka relevant text. Däremot innehåller tomma element antingen attribut eller inget innehåll alls, vilket gör att de kan användas i befintliga element utan behov av en stängningstagg.

Definiera HTML-element

HTML5 går inte någonstans och när fler och fler element blir adopterade kommer fler och fler företag att utvecklas i HTML5

Vid användning av exempel som rubriker och stycken är korrekt tillämpning av start- och stängtaggar avgörande. Det är starttaggen (t.ex.

eller

) som definierar elementet i fråga, till exempel, medan stängningstaggen säkerställer att detta element inte fortsätter över resten av webbsidan. Om du inte använder stängningen tagg i slutet av ett önskat stycke, till exempel kommer texten att visas i ett enda block som är fula och extremt svårt att läsa.

Alla stängningstaggar är identiska med starttaggarna bortsett från det faktum att de förstnämnda har en framåtstreck före de relevanta tecknen. Så i fallet med en

rubrik kommer stängningstaggen att vara , medan du för stycken alltid använder för att definiera brottet i text. Detta kräver uppmärksamhet på detaljer vid kodning, och det är viktigt att notera vid programmering av rubriker att antalet du använder (som h1 eller h2) tillämpas i både start- och stängningstaggarna.

Användningsfrekvens för olika HTML-element

XHTML-elementnamn
huvud
titel
html
kropp
en
meta
img
tabell
td
tr
br
p
manus
font
div
b
länk
Centrum
spänna
form
inmatning
stil
hr
stark
jag
hl
li
noscript
Karta
område
ul
Välj
alternativ
h3
h2
ram
ramuppsättningen
param
bädda in
em
u
objekt
Block citat
Nej
ramar
tbody
iframe
små
h4
bas
nord

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Använda kapslade HTML-element

I detta skede är det tydligt att se att HTML-dokument och webbsidor bildas av ett träd av olika element, som fungerar som byggstenar för en mängd tillgångar. Vi har också tittat på hur dessa element kan formas och användas för att strukturera onlineinnehåll, och vi kommer att fortsätta detta nu genom att titta på kapslade HTML-element.

Precis som tomma element och fristående taggar (som
kan integreras i definierade HTML-element, så kallade kapslade element kan också hysas i innehåll som rubriker och stycken. Dessa inkluderar exempel som fet och kursiv bokstäver och understrukad text, medan de kan tillämpas för att lägga till personlighet till ditt innehåll och dra läsarens öga till specifika intressanta punkter.

Fet, kursiv och understrukad text i HTML

Låta’säger att du vill markera ett ord i ett befintligt styckeelement. Du kan uppnå detta genom att göra det djärvt med enkla taggar i standarden

element. Med HTML kommer du att programmera detta enligt följande:

jag vill detta ord att vara djärv.


Här har det kapslade elementet både en start- och stängningstagg, som alla följer ett format som är associerat med rubriker och stycken. De kan användas sömlöst inom befintliga element, och i detta fall ger det följande resultat:

jag vill detta ord att vara djärv.

Nu, låt’s säger att du också vill ändra typografin för detta ord så att det också är kursiv. Detta kan uppnås helt enkelt genom att lägga till ett annat kapselt element, som bör kodas så här:

jag vill detta ord att vara djärv.

Som ni kan se, har start- och stängning av kursivtaggar helt enkelt integrerats i

element. Detta kommer nu att omvandla innehållet i elementet så att det visas på följande sätt:

HTML-titlar har alltid varit och förblir den viktigaste HTML-signalen som sökmotorer använder för att förstå vad en sida handlar om. Om dina HTML-titlar anses dåliga eller inte beskrivande ändrar Google dem faktiskt
jag vill detta ord att vara djärv.

Naturligtvis kan du bestämma att du föredrar att lyfta fram detta ord på ett annat sätt. Du kan därför använda ett alternativt kapselt element, till exempel understrykning (som representeras av och taggar. Dessa taggar kan tillämpas på samma sätt inom

element som visas på följande sätt i HTML:

jag vill detta ord som ska betonas.

I det här fallet kommer texten att visas på följande sätt på ditt dokument eller målsida:

Nya semantiska element som HTML5 introducerade gör det mycket lättare att läsa för spirande utvecklare. Istället för att se rad efter rad av
och element, mer definierade taggar som
,
och
jag vill detta ord som ska betonas.

Detta ger en inblick i element som kan formas av taggar, som i sin tur definierar strukturen på dina webbsidor och innehållet som de har. Inte bara detta utan tomma och kapslade element kan också användas för att ytterligare definiera ditt innehåll.

HTML-attribut

Globala attribut är attribut som är gemensamma för alla HTML-element; de kan användas på alla element, även om attributen kanske inte har någon effekt på vissa element. Globala attribut kan anges på alla HTML-element, även de som inte anges i standarden


Om taggar är byggstenarna som konstruerar och definierar element, kan HTML-attribut användas för att anpassa deras egenskaper (som stil, färg och språk. Alla HTML-element har kärnattribut, som ger kärninformation och anges alltid i stat-taggen De tenderar att komma i par, så kommer ofta att visas i följande format: name =”värde.“

Enkelt uttryckt representerar namnet den egenskap som du vill ställa in, medan värdet avser de specifika kriterierna som du vill införa.

Det finns ett stort antal attribut som kan tillämpas på dina HTML-element, men de som är mest relevanta för nya webbansvariga är:

Attributet ‘Lang’

Det enskilt mest grundläggande attributet, detta definierar språk för dokumentet och dess element. Det deklareras med hjälp av ‘lang’ attribut, och även om det lätt förbises har det fördelen att göra innehållet mer tillgängligt för skärmläsare och sökmotorer. Det kommer vanligtvis att presenteras i början av dokumentet i följande format:

Flera grundläggande attributstyper har identifierats, inklusive:

obligatoriska attribut, som behövs av en viss elementtyp för att elementtypen ska fungera korrekt

valfria attribut, används för att ändra standardfunktionen för en elementtyp

standardattribut, stöds av ett stort antal elementtyper

händelseattribut, används för att få elementtyper att specificera skript som ska köras under specifika omständigheter


Efter attributet lang anger de två första bokstäverna språket (som är engelska i det här fallet). Efter bindestreck upprättar nästa två bokstav dialekten, även om den inte kommer att finnas för alla språk. Det är viktigt att du får rätt attribut om du lyckas nå din publik.

Attributet ‘Justera’

Vi har redan berört formatet för HTML-attribut (name =”värde), och den bästa utföringsformen av detta inträffar när du försöker anpassa innehållet i dina element. Du kan välja att centrera alla stycken på en specifik sida, till exempel med justeringen den egenskap som du vill ställa in. Senare, ’Centrum’ är attributets värde, även om du har valet att justera din text till vänster eller höger. Till exempel:

Denna text är mittjusterad

Typer av appar byggda med HTML5

Produktivitet
54%
Verktyg
38%
Konsument
35%
LOBB
22%
Använda sociala nätverk
18%
Underhållning
17%
Lifestyle
12%
Resa
9%
Spel
8%
Övrig
13%

Detta kommer att anpassa din

element i mitten av sidan och skapa en enhetlig layout som passar den specifika karaktären på din webbplats (se nedan):

Denna text är mittjusterad
Denna text är mittjusterad
Denna text är mittjusterad

Att “Href”

HTML5 kommer också med en mängd fantastiska API: er som gör att du kan bygga en bättre användarupplevelse och en biffigare, mer dynamisk webbapplikation – här är en snabb lista med ursprungliga API: er:
 • Dra och släpp (DnD)
 • Offline lagringsdatabas
 • Hantering av webbläsarhistorik
 • Dokumentredigering
 • Uppspelning av tidsmedia

Om du ska bygga en synlig webbplats är det viktigt att du innehåller både inkommande och utgående länkar. Att bygga en länkportfölj som innehåller bakåtlänkar till interna målsidor är också en genomförbar strategi, så du måste lära dig hur du kodar dessa i HTML.

HTML-länkar definieras med tagg, som inkluderar destinationslänken tillsammans med den anslutna ankartexten som kommer att hålla URL: n. Det är ‘href ’ attribut som anger platsadressen, men detta är integrerat som en del av starttaggen. Det är kodat i HTML enligt följande:

Google

Detta belyser tydligt skillnaden mellan start- och slutetaggen och kommer att översättas enligt följande på din målsida:

HTML5 styrs inte av ett företag. En av dess bästa funktioner ligger i det faktum att det är en öppen standard. Utvecklare har friheten att låta sin kreativitet flyta och lägga till så många funktioner och funktioner som de möjligen kan


Attributet ‘Färg’

Detta är ett annat viktigt attribut, eftersom användning av färg kan andas liv på din webbplats samtidigt som det hjälper till att skapa viktiga kontraster och en stark designestetik. I HTML kan en färg anges med sitt namn, även om det också är möjligt att använda ett RGB- eller HEX-värde för att uppnå detta mål. Det förra alternativet är dock det lättaste att följa, medan det också kan tillämpas på rubriker, stycken och andra element på din sida.

HTML5 Canvas
Visa HTML5 Canvas [Cheat Sheet]

Detta är ett stilattribut, med ditt färgval som representerar det värde du vill ställa in. När du till exempel använder den röda färgen på en huvudrubrik så ser den ut så här:

Bakgrundsfärguppsättning med rött

När det har applicerats kommer detta element att visas på följande webbplats:

Bakgrundsfärguppsättning med rött
Jämfört med andra webbläsare ser alla uppdateringar av Google Chrome till att inkludera support för HTML5. Dessutom är YouTubes standardspelare nu HTML5 och Googles Flash-annonser konverteras nu till HTML5


Återigen är det en tydlig åtskillnad mellan start- och stängningstaggarna som definierar elementet, medan detta är ett av de enklaste attributen att använda i HTML. Det belyser också namnet =”värdeformat för HTML-attribut, vilket gör processen att lära sig och tillämpa dessa mycket lättare på din webbplats.

Testa dig själv

Med en grundläggande förståelse av HTML och dess enskilda element är nästa steg att genomföra några enkla projekt och tillämpa din teoretiska kunskap för att lösa praktiska utmaningar.

Webbläsarbaserade applikationer som kör HTML5 har inga problem med geolokalisering

I den övning som beskrivs nedan har vi presenterat en text förutom och bad om att formatera olika aspekter med HTML. Använd guiden och allt du har lärt dig hittills för att slutföra utmaningen när du förbereder dig för att koda din egen webbplats.
________________________________________

Huvudrubrik

Välkommen till vår webbplats, exempel.com! Vi hoppas att du tycker om att läsa vårt innehåll, känn dig fri att nå ut till oss.

Tack för besöket!

Läs mer.

Användare av HTML5 av utvecklare
(efter region)

Nord- och Latinamerika
70%
Sydamerika
61%
ASPAC
60%
Australien
60%
Europa
59%
Afrika
50%

________________________________________

frågor:

 1. Fyll i rubrikelementet med rätt stängningstagg.
 2. Gör rubriken fet.
 3. Sätt in en horisontell linje under rubriken.
 4. Använd färgattribut och skugga ‘Tack för besöket’ i grönt
 5. Infoga den här hyperlänken (https://www.w3schools.com/html/) i ankartexten “Lära sig
  Mer.”
 6. Använd namnet = på huvudets sida”värdeformat för att vänsterjustera styckena


Slutsats

Även om HTML först skapades så sent som 1991 (med den första versionen av kodningsspråket som senare lanserades 1995), har det snabbt blivit ett ledande verktyg i utformningen av funktionella och visuellt tilltalande webbplatser. HTML: s inflytande fortsätter också att utvecklas, med den senaste iterationen (HTML5) som antas av ett växande antal webbplatser över hela världen.

I detta avseende är att lära sig de grundläggande elementen i HTML och hur man använder dem det enda viktigaste steget du tar för att skapa en framgångsrik, synlig och slutligen konkurrenskraftig webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map