De bästa webbanalysverktygen 2020

Ditt företag kan inte fungera ordentligt på dagens marknad, oavsett bransch, om du inte vet hur du underhåller en aktiv webbplats som byggdes i enlighet med de nuvarande trenderna.


Men för att utveckla en lönsam webbplats måste du lägga den under ett förstoringsglas. Det enda effektiva sättet att finjustera och anpassa din webbplats till dina målgrupps behov är att utsätta den för analys.

Av den anledningen måste du lära dig om webbanalysverktyg, gräva djupt i deras mångfald och ta reda på hur du tillämpar dem på din webbplats.

Analytics

Nybörjarguiden för Google Analytics

I den här guiden kommer vi att diskutera olika analysverktyg och hur de kan hjälpa dig att förbättra olika aspekter av ditt företag genom att ge dig avgörande insikter om användarinformation.

Läs guiden

Vad är webbplatsanalys?

Graf

Webbplatsanalys involverar en serie processer utvecklade för att spåra besökarnas beteende på din webbplats.

På grund av verktyg för webbplatsanalys kan du förvandla din webbplats till en karta. Den här kartan visar de populäraste regionerna på din webbplats, men den kan också peka på områden som är helt försummade och sällan besökt.

Denna gren av CRM kan också göra det möjligt för dig att följa klickvägen för dina besökare. Du kan spåra deras resa från den första sidan de landade på till det ögonblick då de slutför sitt köp eller lämnar sin kundvagn.

Det fantastiska med dessa verktyg är att de kan visa upp dina data inte i en omfattande lista med datablad som är svåra att tolka och svåra att läsa, utan i form av diagram, grafer och tabeller.

Varför behöver du webbanalysverktyg?

Tack vare tillbaka data, resultaten från webbplatsanalys, kan du göra vissa uppgraderingar som ökar trafiken på din blogg eller webbplats, väcker lojalitet hos dina befintliga kunder och hjälper dig att samla in nya.

När du har använt analysverktyg på din webbplats får du värdefull insikt i beteendet hos dina besökare. Du kommer att kunna utveckla mönster som kretsar kring bästsäljande produkter, köpuppsägningar och områden som dina besökare tycker är problematiska.

När du har samlat in den här informationen kan du göra effektiva justeringar av din webbplats. När du blir av med webbplatsfel och optimerar dina sidor med de mest populära som exempel, kan du öka kundnöjdheten.

Dessutom kan webbanalysverktyg också användas som ett medel för marknadsundersökningar. Genom att följa dina webbplatsbesökars fotspår kan du lära dig om deras preferenser, se vad de tycker är mest frestande i ditt erbjudande och förbättra det i enlighet med den informationen.

Lista över de mest populära webbanalysverktygen

Det är dock nödvändigt att du hittar rätt utrustning. Endast med kvalitetsverktyg kan du samla värdefull information om din webbplats, dina besökare och efterfrågan från din bransch. Följande lista innehåller de mest populära webbanalysverktygen som redan har visat sig vara effektiva, så du bör starta din sökning genom att bläddra igenom den.

Crazyegg

Crazyegg

Crazy Egg är en online-applikation som ger dig ögonspårningsverktyg som Heat map, Scroll map, Overlay och Confetti för att spåra webbplatsens funktion. Crazy Egg ger dig konkurrensfördelen att förbättra din webbplats i hjärtslag utan de höga kostnaderna.

Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics är en freemium-webbanalystjänst som erbjuds av Google som spårar och rapporterar trafik på webbplatsen. Det låter dig mäta din avkastning på annonsering samt spåra dina Flash-, video- och sociala nätverkssajter och applikationer.

Clicky

Clicky

Clicky är ett komplett webbanalysverktyg som låter dig se nästan allt du någonsin skulle kunna ha om din webbplatstrafik. Den kombinerar historisk rapportering med realtidsövervakning av webbplatser på ett sätt som är både enkelt och elegant.

Besök Clicky
Pingdom

Pingdom

Pingdom erbjuder dig en plattformslösning för att övervaka tillgängligheten och prestanda för dina webbplatser, servrar eller webbapplikationer.

SimilarWeb

SimilarWeb

SimilarWeb är ett verktyg för intelligens för webbtrafik som skiljer sig från andra konkurrenskraftiga intelligens- och webbrankningsverktyg genom att utnyttja den enorma massan av klickströmdata som kommer från deras webbläsar-plugin-program.

PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​är en familj av verktyg av Google Inc, utformad för att hjälpa webbplatsens prestandaoptimering.

ClickMeter

ClickMeter

ClickMeter är ett komplett och definitivt verktyg som låter dig hantera omdirigering, spåra händelser och övervaka statusen för alla dina externa länkar (trafikkällor).

Besök ClickMeter
Piwik

Piwik

Piwik är en nedladdningsbar, gratis webbanalysprogramvaruplattform som ger detaljerade rapporter på din webbplats och dess besökare, inklusive sökmotorer och nyckelord de använde, språket de talar, vilka sidor de gillar, filerna de laddar ner och så mycket mer

Woopra

Woopra

Woopra är en lättanvänd, webbspårnings- och analysapplikation i realtid som låter dig spåra dina kunders webb- och mobilaktivitet, formulär, e-post, supportbiljetter och mer, allt på ett ställe med kundanalys.

supermetrisk logotyp

Supermetrics

Supermetrics är det ledande rapporteringsautomatiseringsverktyget för PPC, SEO, social och webbanalys. Det hjälper digitala marknadsförare enkelt att rapportera, övervaka och analysera sina marknadsföringsmätningar i Google Sheets, Google Data Studio, Excel och var de än vill använda data.

Besök Supermetrics

Slutsats

Med kontinuerlig användning av webbanalysverktyg av hög kvalitet kan du samla in mycket värdefull och ganska exakt information om din webbplats. Baserat på information om beteendet hos dina besökare på webbplatsen kan du göra alla nödvändiga justeringar och därmed möta efterfrågan på din marknad.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked