WordPress SEO voor beginners


Er worden maandelijks meer dan 1,2 biljoen wereldwijde introductieonderzoeken uitgevoerd

93% van de online ervaringen begint met een zoekmachine

Contents

Invoering

Deze gids is ontwikkeld om het mysterie uit zoekmachines te halen – hoe ze werken en hoe u ze voor u kunt laten werken. Om u te helpen de basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie (SEO) te begrijpen, behandelen we websites, webdesign en online inhoud. U leert waarom SEO belangrijk is en hoe u uw nieuwe kennis van SEO-principes kunt implementeren. Nadat u deze handleiding heeft voltooid, bent u volledig bekend met het SEO-proces en begrijpt u een groot deel van de mechanica erachter.

wat is seo

Wat is SEO?

SEO is de methode om de zichtbaarheid en ranking van een website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines te vergroten. SEO helpt ons sites te maken die zoekmachinevriendelijker zijn en sites die een betere gebruikerservaring bieden.

Veel dingen zijn van invloed op de zichtbaarheid van een website, waaronder ontwerp, zoekwoorden op de pagina en links. Bovendien zijn veel elementen van SEO niet goed bekend. Als gevolg hiervan kunnen mensen SEO niet ten volle benutten om de ranking van hun websites en inhoud te verbeteren.

Anatomie van een zoekmachine
Anatomie van een zoekmachine [Infographic]

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat zoekmachines algoritmen gebruiken die nog steeds groeien en zich ontwikkelen. En er worden updates van zoekmachines gemaakt om zoekmachines te helpen resultaten van hogere kwaliteit te leveren.

Hoe het werkt

Om het eenvoudiger uit te leggen, werkt SEO volgens het volgende principe.

GLOBAL SEARCH ENGINE MARKET SHARE

wereldwijde zoekmachine markt
 • U maakt een website en beslist welke delen van uw website u zichtbaar wilt maken voor de zoekmachine.
 • De zoekmachine stuurt ‘webcrawlers’ om input te verzamelen over uw website en de pagina’s ervan.
 • De zoekmachine gebruikt deze input om de kwaliteit van uw inhoud en uw website als geheel te evalueren.
 • Op basis van die evaluatie krijgt uw website een eerste ranking.

Elke keer dat u nieuwe classificatiesignalen verzendt, zullen de crawlers uw pagina opnieuw bezoeken en de informatie in de database bijwerken. Dit kan de positie van uw site verbeteren of verlagen, op basis van de kwaliteit van de nieuw ontdekte gegevens.

Google ontvangt op een willekeurige dag meer dan 57.000 zoekopdrachten per seconde, wat zich vertaalt in bijna 2 biljoen zoekopdrachten per jaar

Google schat dat internet nu ongeveer vijf miljoen terabytes aan gegevens bevat, maar de zoekgigant heeft slechts 0,04% van alles geïndexeerd

Waarom het belangrijk is

U heeft een doel voor het maken van uw website en u wilt dat mensen deze kunnen vinden. Kennis van SEO kan u helpen uw publiek op te bouwen. U weet welke ontwerpelementen prioriteit moeten krijgen en leert hoe u inhoud maakt die een hoge exposure en bevredigende kwaliteit voor uw bezoekers heeft.

Ook zonder SEO zal al je harde werk voor niets zijn, aangezien een website zonder enige zichtbaarheid bijna lijkt op een website die niet bestaat. Ten slotte, als u niet genoeg bezoekers heeft, kan SEO u helpen om erachter te komen waarom uw site niet zichtbaar is en u begeleiden bij het nemen van stappen om uw positie te verbeteren.

Kun je het alleen doen??

Google was vorig jaar goed voor bijna 40% van alle Amerikaanse uitgaven voor digitale advertenties. Het aandeel van Facebook was ongeveer 8%

In theorie wel. SEO is iets dat u alleen kunt doen als u over de benodigde vaardigheden beschikt. U moet weten hoe u een website ontwerpt, inhoud van hoge kwaliteit schrijft, uw website optimaliseert voor kleinere schermplatforms en andere meer technische aspecten aanpakt. Het goede nieuws is dat er veel tools zijn om u bij deze taken te helpen.

SEO is een levenslang proces en uw website moet up-to-date zijn, dus u moet inhoud toevoegen en uw website regelmatig bijwerken. Gezien hoeveel moeite het kost om een ​​kwalitatieve SEO-campagne te hebben, kiezen veel mensen ervoor om deze geheel of gedeeltelijk uit te besteden.

Nu zullen we enkele van de details met betrekking tot SEO bespreken en u zult zien hoeveel elementen een SEO-campagne van hoge kwaliteit bevat.

SEO Ranking Factors 2018

30%
Links

23%
Nieuwe inhoud

9%
Titel Tags

8%
Optimalisatie van bestemmingspagina’s

8%
Mobiele responsiviteit

5%
Gebruikerservaring

5%
Sociale signalen

4%
Goed gecodeerd

3%
Sitesnelheid

2%
Sleutelwoorden in inhoud

2%
Sleutelwoorden in URL

1%
Domein leeftijd

SEO ranking factoren

Wanneer u aan SEO werkt, moet u zich bewust zijn van de bestaande factoren die uw ranking beïnvloeden. Dit zijn elementen die uw ranking negatief of positief beïnvloeden. Er zijn twee soorten classificatiefactoren: On-page en Off-page. We zullen deze factoren bespreken en enkele ervan verder uitwerken in de rest van de gids. U zult zien hoe sommige voor zichzelf spreken, terwijl andere wellicht verduidelijking behoeven.

SEO op de pagina

Gelukkig zijn er met het WordPress-platform verschillende plug-ins waarmee je je SEO op de pagina gemakkelijk perfect kunt optimaliseren! Laten we een paar dingen bekijken waar u op moet letten.

Pagina-optimalisatie en laadsnelheid

Webpagina’s die sneller dan 2 seconden laden, worden als goed beschouwd in de recordboeken van Google

Elke afzonderlijke pagina op uw website moet snel worden geladen. Het is geen geheim dat Google snellere websites hoger rangschikt, en dit komt omdat ze hun gebruikers de beste prestaties willen bieden. Als uw website langzaam laadt, kunt u ook hogere bouncepercentages verwachten. Er zijn twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het optimaliseren van pagina’s en hun laadsnelheden.

Ten eerste moeten uw webpagina’s worden geoptimaliseerd voor verschillende soorten apparaten. Gelukkig is dit eenvoudig te controleren. Voordat u besluit een WordPress-thema aan te schaffen, moet u controleren of het mobiele ondersteuning heeft; het zal uw pagina’s vanaf het begin aanzienlijk beter optimaliseren.

Iets meer dan de helft van alle Amerikaanse online shoppers koopt niet van een site als deze langzaam laadt

Als het gaat om laadsnelheden, zijn er plug-ins waarmee u uw website een paar keer sneller kunt laten werken. Het gebruik van deze plug-ins is in het begin misschien niet nodig, maar naarmate het aantal bezoekers toeneemt, zal het toevoegen van een caching-plug-in noodzakelijk zijn. Voeg het daarom vanaf het begin toe, want het zal je WordPress-website doen vliegen. Een van de meest populaire cacheplug-ins is WP Super Cache.

Eerste indrukken zijn 94% ontwerpgerelateerd. Twee derde van de mensen krijgt 15 minuten de tijd om inhoud te consumeren, en leest liever iets moois dan iets gewoons

Gebruiksvriendelijke layout

Dit is een andere passieve factor die grote invloed heeft op de SEO van uw website. In de eerste plaats zullen een goed ontwerp en intuïtieve navigatie mensen helpen om gemakkelijk te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Het resultaat is minder bouncepercentages, omdat mensen op een website blijven met een aantrekkelijke lay-out die ze gemakkelijk kunnen begrijpen en gebruiken.

Om uw website gebruiksvriendelijk te maken, bladert u door tal van thema’s en let u op de hoog gewaardeerde. U zult gemakkelijk een thema vinden met een gebruiksvriendelijke lay-out, en u kunt het later laten bewerken.

Bedrijven die een sterk trefwoord in de bedrijfsnaam hebben, staan ​​1,5 plaatsen hoger dan wanneer er geen trefwoord in de naam staat

Sleutelwoorden in URL’s

Als uw pagina op een bepaald zoekwoord staat, is het ideaal dat uw zoekwoord in de URL van de pagina wordt geplaatst. Dit kan eenvoudig worden ingesteld in WordPress; je hoeft alleen maar naar Instellingen -> Permalink te gaan en de optie Berichtnaam te kiezen. Hiermee worden de zoekwoorden uit de titel in de URL van uw pagina geplaatst.

De software draait op meer dan 4 miljoen sites en op 9,5% van de top 1 miljoen sites ter wereld. Alleen al op WordPress heeft het meer dan een miljoen downloads verzameld

Bijna 100% van de gebruikers wijzigt hun zoekopdracht op trefwoord nadat hun eerste zoekopdracht is mislukt

De kracht van Yoast SEO

Dit is een plug-in die je moet hebben als je op zoek bent naar een manier om al je berichten en pagina’s op je WordPress-website volledig te optimaliseren. Met deze plug-in kunt u gemakkelijk een XML-sitemap maken, die verantwoordelijk is voor de communicatie met zoekmachines over welke pagina’s deze moet indexeren. Nadat u de XML-sitemap heeft gemaakt, kunt u deze eenvoudig toevoegen aan de Google-tool voor webmasters.

Ook zal deze plug-in u helpen om elk afzonderlijk bericht beter te optimaliseren door uw SEO-titels, Slugs en Meta-beschrijvingen te analyseren. Dit is erg belangrijk, omdat de plug-in u zal helpen met de prominentie van zoekwoorden en de dichtheid van zoekwoorden in uw inhoud.

Zoekwoordbekendheid

Zoekwoorden zijn de fundamentele bouwstenen voor uw contentcampagne. In het onderstaande diagram laat de nauwkeurigere weergave van SEO op de pagina zien dat het gebruik van verwante zoekwoorden en primaire zoekwoorden respectievelijk 75% en 40% van de SEO op de pagina uitmaakt

Naïef uitzicht
van On-Page

Nauwkeurigere weergave van On-Page

Zoekwoorddichtheid

Aangezien we het hebben over zoekwoorden, volgen hier enkele andere zoekwoordtechnieken die u kunt gebruiken om uw zichtbaarheid te vergroten of om er simpelweg voor te rangschikken. Gebruik het gekozen trefwoord of trefwoord in:

 • Uw titellabel
 • De beschrijvingstag
 • De H1-tag
 • De eerste 100 woorden van het artikel

Zoekwoorddichtheid

Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat het zoekwoord op natuurlijke wijze in de tekst wordt vermeld en dat het niet ongemakkelijk of geforceerd aanvoelt zoals het in de kopie wordt weergegeven. U moet ook synoniemen voor uw zoekwoord gebruiken, omdat de tekst natuurlijker zal verlopen. Bovendien, met een extreem hoge zoekwoorddichtheid, ook wel trefwoordvulling genoemd, krijgt u waarschijnlijk negatieve resultaten in de zoekmachines, dus loop voorzichtig.

Kwaliteitsinhoud is de sleutelfactor in elke goede SEO-strategie. Van verbeteringen in inhoud is bekend dat ze het blogverkeer met maar liefst 2.000% verhogen

Pagina- en inhoudsorganisatie

Om ervoor te zorgen dat de zoekmachine uw pagina’s gemakkelijker kan indexeren, moet u zorgvuldig categorieën en subcategorieën maken. In combinatie met het tagging-systeem kunt u gemakkelijk een hiërarchie opzetten die niet alleen de zoekmachines gemakkelijk kunnen afhandelen, maar ook uw bezoekers.

Inhoud lengte

66% van de best-in-class bedrijven betrekken zoeken vanaf het begin bij hun proces voor het maken van inhoud

De meeste experts adviseren dat uw inhoud tussen de 1.500 en 2.500 woorden moet zijn. We geven later in deze handleiding meer gedetailleerde informatie over de inhoud.

Originaliteit van inhoud

Lange inhoud van meer dan 1000 woorden ontvangt consequent meer shares en links dan kortere vorminhoud

Het is essentieel dat uw inhoud geen duplicaat is van bestaande inhoud online, omdat uw site wordt benadeeld.

Beeldoptimalisatie

Afbeeldingen zijn ook rangschikkingssignalen, zolang u de juiste naam, titel, alt-tekst, beschrijving en bijschrift gebruikt. Wees dus grondig, want verkeer kan op uw pagina terechtkomen wanneer u eenvoudig door afbeeldingen bladert.

Het bijwerken en opnieuw publiceren van oude blogberichten met nieuwe inhoud en afbeeldingen kan het organische verkeer met maar liefst 111% verhogen

Updates

Google geeft de voorkeur aan oudere pagina’s met zinvolle updates als het gaat om ranking. Als uw update slechts bestaat uit het wijzigen van een paar woorden en zinnen, wordt deze niet als impactvol beschouwd. Voer relevante herzieningen uit en wijzig hele alinea’s of voeg nieuwe informatie toe.

Als u een oudere versie van WordPress gebruikt, kan dit ook gelden als een signaal dat u uw website negeert, wat kan leiden tot negatieve SEO-punten.

Activiteit is een belangrijke rankingfactor voor alle zoekmachines, werk daarom zowel het platform als de inhoud regelmatig bij voor de beste resultaten.

Als u WordPress of een ander platform gebruikt dat plug-ins gebruikt, zorg er dan voor dat deze plug-ins altijd up-to-date zijn. Verouderde plug-ins zijn een veel voorkomende reden waarom hackers uw website kunnen binnendringen

Veiligheid

Welke invloed heeft beveiliging op SEO? Welnu, als uw website is gehackt, kan deze worden gebruikt voor malware-implementatie. Google maakt het niet uit of jij degene bent die verantwoordelijk is voor malware, of je bent gehackt, de website zal worden gestraft, dat wil zeggen, de index wordt verwijderd uit de zoekresultaten. Hierdoor verdwijnen alle SEO-inspanningen.

Bijna de helft van de webpagina’s in de top 10 gebruikt nu HTTPS-codering

Daarom is het erg belangrijk om een ​​soort beveiliging te gebruiken. Sucuri is een geweldige website voor het beschermen van websites en helpt u verschillende vormen van aanvallen op uw website te voorkomen. Hacken kan een reeks problemen veroorzaken die de SEO van een website kunnen beïnvloeden, en om dat allemaal te voorkomen, is goede beveiliging cruciaal.

Kwaliteit en relevantie van uitgaande links

Uw pagina moet links bevatten die relevant zijn voor uw inhoud. De links moeten leiden naar sites die autoriteit hebben en die zoekmachines vertrouwen. Bovendien moeten deze sites nichegerelateerd zijn, niet alleen beroemde blogs of nieuwssites.

Optimaliseer uw algemene linkstructuur limiet 2-3 links in een artikelinterlink met relevante blogposts

Aantal uitgaande links

Een groot aantal links die naar domeinen van een lager niveau leiden, kan er schaduwachtig uitzien. Je zou kunnen verschijnen als gratis voor alle blogs, met als belangrijkste doel het verkrijgen van link juice. Link juice is een term om een ​​positieve rangschikking van een site te beschrijven die wordt verkregen door een link naar een andere site. Met andere woorden, u zou een onnodig vermoeden kunnen veroorzaken en de autoriteit beginnen te verliezen omdat te veel van uw uitgaande links naar allerlei verschillende websites leiden. Een lijst met domeinen op het hoogste niveau is te vinden op de Internet Corporation voor toegewezen namen en nummers (IK KAN).

Gebroken links

Content creëert een communicatielijn tussen u en uw klant. Effectieve communicatie zal het klantenbehoud met 88% verhogen en de merkbekendheid met 87% vergroten
Gelieerde links

Gebroken links zijn voor niemand goed, dus u moet uw inhoud wekelijks controleren om er zeker van te zijn dat uw links goed werken of ze te vervangen als ze dat niet zijn.

Gelieerde links

Over het algemeen mogen affiliate links geen negatieve invloed hebben op uw site. Maar als het merendeel van uw links op de pagina voor gelieerde ondernemingen is, kan Google u mogelijk nauwkeuriger gaan controleren, om ervoor te zorgen dat uw site er niet alleen is voor gelieerde doeleinden en dat deze meer biedt dan alleen basisinhoud van lage kwaliteit.

Grammatica en spelling

Een nogal voor de hand liggende tip, maar voor de zekerheid is het vermelden waard. Als je fouten hebt in grammatica en spelling, krijg je negatieve punten.

In feite gebruikte 90 procent van de top 10-sites metadescriptions als onderdeel van hun optimalisatiestrategieën, en 80 procent gebruikte H1-tags in hun inhoud

Kogels en cijfers

Deze tools voor structurele inhoud helpen bij het creëren van een betere gebruikerservaring. Als uw inhoud is opgedeeld in kleinere en betekenisvolle brokken, zullen lezers het gemakkelijker kunnen begrijpen. Daarom worden lijsten en opsommingstekens genoemd als een positieve rankingfactor.

Handige aanvullende inhoudHet gemiddelde bouncepercentage voor URL’s op de eerste pagina met zoekresultaten is 46%

Een andere goede factor is nuttige inhoud. Om te verduidelijken, moet u iets toevoegen dat de gebruikers helpt die uw inhoud lezen of bekijken. Als u bijvoorbeeld schrijft over financiën en valuta’s, zou het toevoegen van een valutaconversietool die gebruikers ter plaatse kunnen gebruiken, het soort nuttige inhoud zijn waardoor u hoger scoort.

Multimedia

Afbeeldingen, video’s, infographics, diavoorstellingen en andere vormen van multimedia kunnen dienen als kwaliteitssignalen, zolang ze relevant zijn en worden gebruikt door de bezoekers.

URL-lengte

Overmatig gebruik van koppeltekens in URL’s kan worden gezien als spam, dus u kunt het beste voorzichtig zijn en het gebruik van koppeltekens in URL’s waar mogelijk beperken. Brent Carnduff raadt aan om bij het schrijven van uw URL 3-5 woorden te maken, gescheiden door een koppelteken (-), niet door een onderstrepingsteken (_)

Dat werd bevestigd onnodig lange URL’s zal uw zichtbaarheid negatief beïnvloeden, dus wees voorzichtig.

URL-pad

Kortere URL’s verdienen de voorkeur. U hoeft dit niet tot het uiterste te nemen en als uw URL al minder dan 50-60 tekens bevat, hoeft u zich daar helemaal geen zorgen over te maken. Maar als u URL’s heeft die meer dan 100 tekens bevatten, is er waarschijnlijk een kans om ze te herschrijven en waarde te winnen. Kortere URL’s zijn gemakkelijker te parseren, te kopiëren en te plakken, te delen op sociale media en in te sluiten

Dit is niets om je zorgen over te maken, omdat het maar heel weinig impact heeft, maar als je pagina dichter bij je startpagina staat, in terdy.dy.ms van interne links, kan het een kleine boost krijgen. Houd er rekening mee dat u niet moet toestaan ​​dat elke pagina naar uw startpagina linkt en omgekeerd, omdat dit moet worden gereserveerd voor de pagina’s op uw site waarvan u vaststelt dat ze de grootste waarde hebben. Kies dus een paar pagina’s met uitzonderlijke inhoud die toegankelijk zijn vanaf de startpagina, en zorg ervoor dat andere minder populaire inhoud natuurlijk ook naar die pagina’s leidt. Als u overmatig veel interne links gebruikt, kan dit uw ranking schaden, maar bekwaam gebruik ervan zal u enkele punten opleveren.

Referenties en bronnen

Wanneer u referenties en bronnen citeert zoals u zou doen in een onderzoeksartikel, is dit een teken van hoogwaardige inhoud en een goede rankingfactor. Net als bij andere uitgaande links zijn relevantie en kwaliteit van essentieel belang.

Off-page SEO

75% van de SEO is off-page en 25% is dat
op pagina

Dit zijn factoren waarover u geen directe controle heeft, maar ze beïnvloeden wel de autoriteit van uw site. Om hun potentieel te benutten, moet u bepaalde SEO-technieken gebruiken, die later in deze handleiding worden besproken. Laten we voor nu eens kijken wat deze off-page ranking factoren zijn.

Aantal inkomende links

Inkomende links zijn links die naar uw website of webpagina leiden. Omdat ze van een andere website komen, worden ze ook wel externe links genoemd. Houd er rekening mee dat niet alle links gelijk zijn gemaakt. Sommige zijn veel zinvoller dan andere. Elke inkomende link is echter een rankingfactor, dus het aantal ervan heeft invloed op uw ranking. Maar als ze allemaal van een enkele website komen, zal het je niet veel goed doen, daarom moet je ervoor zorgen dat je links krijgt van verschillende websites.

SEO-leads hebben een slotpercentage van 14,6%, terwijl uitgaande leads (zoals direct mail of gedrukte advertenties) een slotpercentage van 1,7% hebben

Kwaliteit van inkomende links

De kwaliteit van links en de linkwaarde worden bepaald door tal van factoren, die later worden behandeld. Zoals vermeld, geven sommige links u meer link juice dan de andere, dus ga indien mogelijk voor kwaliteitslinks.

Frequentie of snelheid van linkverwervingOff-page SEO is net zo belangrijk als on-site SEO. Als je denkt aan linkbuilding, neem dan niet de gemakkelijke weg, maar probeer links te krijgen van moeilijk te krijgen plaatsen. Hoe moeilijker het is om een ​​link te krijgen, hoe meer waarde deze heeft.

Dit is niets om u zorgen over te maken, omdat alleen degenen die voor links betalen, worden gestraft voor de frequentie of snelheid van het verwerven van links. Kortom, als te veel links naar uw site beginnen te leiden, kan dit er verdacht uitzien. Dus als u dagelijks drie tot vier links begint te krijgen en dit voor een bepaalde tijd doorgaat, kan dit een potentieel probleem aangeven of het kan uw site onder de loep nemen.

Ankerteksten

Als de ankertekst, tekst die is gemarkeerd als een hyperlink, een zoekwoord bevat waarvoor uw pagina rangschikt, dan is dit een goed ranking-signaal. Nogmaals, een kwaliteitslink op zichzelf is veel meer waard dan ankertekst, dus beschouw dit als een bonus en streef het niet meedogenloos na.

Website optimalisatie

website optimalisatie

aantal wereldwijde gebruikers

Laten we eens kijken wat u moet doen om uw ‘kale botten’-website te optimaliseren of, om precies te zijn, een website met nauwelijks inhoud erop. Zonder deze aspecten aan te pakken, kan al uw harde werk zinloos worden gemaakt.

Mobielvriendelijk

Aangezien er gebruikers zijn die op internet surfen met hun smartphones, worden websites die niet worden geopend of die fouten weergeven wanneer ze worden geopend via een smartphone of tablet, nu meer dan ooit bestraft in termen van rangorde en autoriteit. Zoals eerder vermeld, is het SEO-proces er om betere websites voor iedereen te garanderen, dus het negeren van een gebruikerservaring van hoge kwaliteit voor degenen die met hun telefoons op internet surfen, zal u negatieve punten opleveren.

Snelle laadsnelheid

Een ander aspect van een positieve gebruikerservaring is de hoge laadsnelheid. Zolang uw site of webpagina’s binnen twee seconden worden geladen, zullen uw gebruikers het niet erg vinden. Aan de andere kant, als uw website te lang duurt om te laden, dan is het veilig om te zeggen dat uw gebruikers zullen vertrekken omdat ze het vervelend zullen vinden.

48% van de consumenten start mobiel onderzoek met een zoekmachine

Het aantal mensen dat naar uw website komt en onmiddellijk vertrekt zonder actie te ondernemen, wordt een bouncepercentage genoemd. Een hoog bouncepercentage weerspiegelt slecht uw ranking, daarom is het in uw eigen belang om ervoor te zorgen dat uw website snel werkt.

De marktomvang van CDN zal naar verwachting groeien van $ 4,95 miljard in 2015 naar $ 15,73 miljard in 2020

De snelheid van uw website hangt af van uw webhostingprovider, de nabijheid van de gebruiker tot de server waar uw site wordt geüpload en het thema dat wordt gebruikt in uw webontwerpproces. Dus om een ​​snellere website en een betere gebruikerservaring te creëren, heb je een hoogwaardige webhostingservice en een kwaliteitsthema voor je website nodig.

Content Delivery Network

Er zijn ongeveer 8,8 miljoen websites die wereldwijd Content Delivery Networks gebruiken

We hebben de nabijheid van de server genoemd als een van de factoren die van invloed is op de snelheid, maar de nabijheid van de server heeft ook invloed op de zichtbaarheid van uw website. Met andere woorden, hoe dichter uw potentiële bezoekers bij de server zijn, hoe groter de kans dat ze uw website ontdekken en dat uw site goed presteert tijdens hun browsersessie.

Van de top 10.000 websites gebruikt momenteel 48,3% een Content Delivery Network

Bekijk infographic >>

Dit is waar een content delivery network of CDN een grote hulp kan zijn. Het CDN is er om ervoor te zorgen dat uw website niet beperkt is tot een enkele server, maar wordt geüpload naar tal van andere servers over het hele continent of de wereld.

Omdat uw website alomtegenwoordig is, vergroot u de zichtbaarheid ervan en kunnen uw gebruikers van verder weg gelegen locaties dezelfde bevredigende ervaring opdoen als degenen in uw buurt. CDN is een service die uw webhostingprovider gewoonlijk aanbiedt, dus als u op zoek bent naar hoogwaardige webhosting, moet u ook vragen naar hun CDN-service en op welke locaties ze betrekking hebben.

Zodra u een website heeft met een snel thema dat volledig is geoptimaliseerd voor alle apparaten, en de site is op meerdere servers geüpload door een hoogwaardige webhostingprovider, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Signalen rangschikken

ranking signalen

Zoekmachines bepalen uw rang op basis van de classificatiesignalen. Enkele van die signalen noemden we in de vorige paragraaf: snelheid en mobielvriendelijke optimalisatie. Om hoger te scoren heb je echter ook een doel nodig, of om precies te zijn, een bepaalde niche waarin je gerangschikt wilt worden.

Deze niches of categorieën zijn gelabeld met zoekwoorden, dus met SEO kunt u worden gerangschikt voor een bepaalde categorie door geschikte zoekwoorden of woordgroepen te gebruiken. Met andere woorden, u moet uw eigen classificatiesignalen maken om te worden gerangschikt op wat u wilt targeten (hondenvoer, onroerend goed, gezondheid, lichaamsbeweging, enz.). Hier gaan we onderzoeken wat relevante classificatiesignalen zijn en bespreken we hoe we deze kunnen creëren.

EEN GEWELDIGE TITEL TAG – het belangrijkste zoekwoord moet aan het begin staan, gevolgd door het op een na belangrijkste en dan tenslotte uw merknaam

Meta-tags

Telkens wanneer u een video, foto of artikel naar uw website uploadt, wordt u gevraagd het Metatag doos. Hier gebruik je in feite woorden om de geüploade inhoud te beschrijven, en deze woorden moeten het trefwoord of de trefwoordzinnen bevatten waarvoor je wilt dat die inhoud wordt gerangschikt.

Lengte: titeltags moeten 50-60 tekens lang zijn, inclusief spaties

Sleutelwoorden in de titel

Wanneer u uw inhoud een naam geeft, moet u de zoekwoordgroep of het zoekwoord gebruiken dat uw primaire doelwit is. Op deze manier weet een zoekmachine dat de inhoud gaat over of gerelateerd is aan het gekozen trefwoord.

Kopieer geen title-tags: ze moeten voor elke pagina anders worden geschreven. Gebruik uw titeltags niet massaal, dit heeft een negatieve invloed op de zichtbaarheid van uw zoekopdracht

Subkoppen

Subkoppen kunnen ook trefwoorden, synoniemen van trefwoorden of andere onderwerpgerelateerde woorden bevatten. Deze zijn niet zo indrukwekkend als de eerder genoemde signalen, dus het is niet nodig om je inhoud af te slachten om kleine positieve punten te scoren.

Site naamMaak het relevant: titeltags moeten de inhoud op de pagina nauwkeurig beschrijven

De domeinnaam en URL van uw website tellen ook als classificatiesignalen. Als u uw website nog steeds niet heeft genoemd, overweeg dan zeker om een ​​zoekwoord of iets nichegerelateerd in zijn naam te gebruiken. Namen zoals GoodReads, BookDepository, FirstSiteGuide, etc. zijn bijvoorbeeld allemaal geweldige namen voor een website; ze spreken voor zich en ze hebben een trefwoord waarvoor ze in hun naam willen rangschikken.

Als u al een website heeft of als u een andere naam in gedachten heeft, is er natuurlijk geen reden om op te geven. De sitenaam is geen classificatiesignaal dat een essentiële rol zal spelen in het classificatieproces, dus voel je vrij om je website een naam te geven zoals je wilt.

Gebruikerservaring

Maak uw kop (h1-tag) anders dan de title-tag: dit is een andere mogelijkheid om de zoekwoordfrasering van uw pagina te variëren en de kans op weergave voor verschillende zoekintenties te vergroten

De gebruikerservaring en het conversiepercentage worden ook gecontroleerd, dus u moet boeiende inhoud voor gebruikers maken en ervoor zorgen dat ze deelnemers worden die de inhoud delen, becommentariëren en leuk vinden, of dat ze betalende klanten worden.

We gaan nu de kwestie van inhoud grondiger aanpakken en een voorbeeld geven van het type inhoud met een hoge waardigheid.

Content kwaliteit

Kwalitatieve inhoud

In de hele gids wordt kwaliteitscontent genoemd als een belangrijk en essentieel element, maar we hebben nooit precies gedefinieerd wat kwaliteitscontent inhoudt. Wanneer u leest over het maken van inhoud, zult u merken dat mensen zeggen dat inhoud uniek, aantrekkelijk en inzichtelijk moet zijn – en dat het tellen van woorden ook van belang is.

De reden waarom u geen concrete suggesties kunt vinden, is dat u iets specifieks voor de niche moet creëren. Boeiende content voor tuintips verschilt bijvoorbeeld sterk van boeiende content voor gametips.

Leiders in contentmarketing ervaren 7,8 keer meer siteverkeer dan niet-leiders

Boeiende inhoud betekent dat het kan leveren wat de lezers verwachten. Dus als je iets voor entertainment maakt, moet het leuk zijn en als je tutorials maakt, moeten ze nauwkeurig, vereenvoudigd en op geen enkele manier dubbelzinnig zijn. Dit is de reden waarom mensen erop staan ​​om foto’s, video’s of infographics van hoge kwaliteit te gebruiken als onderdeel van hun inhoud, omdat het gemakkelijker is om voorbeelden te geven en concepten te demonstreren met behulp van visuele hulpmiddelen.

Als het gaat om het tellen van woorden, heb je waarschijnlijk gehoord dat geschreven inhoud ongeveer 1500 tot 2000 woorden moet bevatten. Uw inhoud moet echter vooral inzichtelijk zijn, en een hoger of lager aantal woorden bepaalt niet de inzichtelijkheid ervan.

61% van de mensen voelt zich beter over een bedrijf dat inhoud op maat levert en koopt eerder bij dat bedrijf

U kunt 2000 woorden schrijven en in feite niets zeggen of u kunt met slechts 500 woorden veel waardevolle informatie verstrekken. Het beste advies met betrekking tot de geschreven inhoud is om een ​​onderwerp te kiezen waar u diepgaand advies kunt geven en iets zinvols kunt maken dat de 1.500 woorden zal overschrijden.

Laten we nu uitleggen wat unieke inhoud betekent. Uniek betekent niet dat het volledig anders moet zijn, aangezien er andere websites in dezelfde niche zijn als jij en er zal ongetwijfeld overlappende inhoud zijn. Unieke inhoud kan ook worden gedefinieerd als 2X- of 10X-inhoud, wat in feite inhoud is die tweemaal of zelfs 10 keer beter is dan al het andere op internet over dat onderwerp.

38% van de marketeers publiceert wekelijks of vaker inhoud

U kunt ook een andere aanpak kiezen om uw inhoud unieker te maken. Kortom, u gebruikt bestaande informatie en bouwt uw inhoud daarop op. Talrijke sites doen bijvoorbeeld filmrecensies, zoals IMDb en Rotten Tomatoes. De volgende logische stap is dus om een ​​classificatiesysteem voor die sites te maken en gebruikers informatie te verstrekken over de betrouwbaarheid en kwaliteit van bronnen en recensies.

Dit omvat grofweg de criteria van een kwaliteitsthema, maar onthoud dat inhoud van hoge kwaliteit niet betekent dat deze is geoptimaliseerd, het betekent alleen dat de inhoud waardig is. Dus, hoe wordt uw inhoud beoordeeld door zoekmachines?

Sleutelwoorden en onderwerprelevantie

Relevantie van trefwoord en onderwerp

Het is duidelijk dat zoekwoorden nog steeds belangrijk zijn omdat ze signalen rangschikken. Helaas werd hun belang op een gegeven moment zo sterk benadrukt dat mensen stopten met het maken van hoogwaardige inhoud. Hun sites waren gericht op een hoge zoekwoorddichtheid en ze hadden individuele pagina’s die gerangschikt waren voor een bepaald zoekwoord of zoekwoordcombinaties.

Daarom heeft Google zijn algoritme aangepast om te voorkomen dat mensen spam-inhoud op hun website maken. Updates zoals Hummingbird, Penguin en Panda zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat de zoekwoorden verband hielden met de relevantie van het onderwerp. De nieuwste editie van het arsenaal van Google is RankBrain, dat de gebruikerservaring verbetert door de intentie van een zoeker te targeten.

De sleutel tot succesvolle SEO is om je te concentreren op long-tail zoekwoorden die je bovenaan die zoekresultaten wilt hebben, want zelfs als je duizenden of zelfs miljoenen sociale media volgt, zal het nog steeds niet zo e? Ectief zijn als hoog scoren op de SERP’s voor uw doelzoekwoorden.

Om verwarring te voorkomen door in detail te gaan over hoe elk van deze updates werkt, gaan we ons alleen concentreren op hoe hun acties uw proces voor het maken van inhoud zouden moeten beïnvloeden. We praten over zoekwoorden, zoekwoorddichtheid, onderwerprelevantie en moeilijkheidsgraad.

Trefwoorden en trefwoorden

Trefwoorden en woordgroepen zijn gewoon een manier om te beginnen met rangschikken voor een bepaalde categorie. Tegenwoordig is er geen reden om inhoud met een hoge zoekwoorddichtheid te hebben, u hoeft ze alleen maar in uw titel en uw tags te vermelden en ervoor te zorgen dat ze een paar keer op natuurlijke wijze in de tekst worden gebruikt.

Bedrijven die een sterk trefwoord in de bedrijfsnaam hebben, staan ​​1,5 plaatsen hoger dan wanneer er geen trefwoord in de naam staat

Zoekwoorddichtheid

Er is geen exact percentage van wat een natuurlijke zoekwoorddichtheid zou zijn. Maak gewoon geen inhoud waar uw zoekwoord wordt gedwongen; als je een enkel trefwoord of woordgroep 6 tot 8 keer kunt noemen in een tekst die 1.500 woorden bevat, zou dat geweldig zijn.

Tegenwoordig worden sommige websitethema’s ook geleverd met een ingebouwde SEO-toolkit waarmee u de zoekwoorden die u gebruikt kunt volgen. Ze geven ook aan of u uw zoekwoord te veel heeft gebruikt of uw zoekwoord niet genoeg heeft gebruikt. Nog een advies: als uw inhoud er natuurlijk uit moet zien, moet u ook trefwoordsynoniemen gebruiken.

Als u op één geografische locatie opereert, kunt u overwegen om locatiegebaseerde zoekwoorden aan al uw pagina’s toe te voegen, aangezien verkeer van andere locaties u niet erg zal helpen.

Onderwerp-relevante zoekwoorden

Naast uw zoekwoorden, verwachten zoekmachines dat u zogenaamde “onderwerp-relevante” zoekwoorden gebruikt. Aangezien zoekmachines uw inhoud niet als mensen kunnen evalueren, vergelijken ze uw inhoud vaak met bestaande inhoud op websites met een hoog domein.

72% van de consumenten die een lokale zoekopdracht hebben uitgevoerd, bezocht een winkel binnen vijf mijl

In feite maakt het gebruik van slechts één specifiek trefwoord het nutteloos, omdat het, om echt effectief te zijn, de juiste omgeving moet hebben. Bovendien zijn er twee soorten onderwerprelevante zoekwoorden: die op nichespecifieke websites en die op een gewone website, samen met een bepaald zoekwoord.

Als u bijvoorbeeld wilt rangschikken op de term ‘onroerend goed’, zijn er woorden die worden gebruikt op onroerendgoedwebsites en woorden die worden gevonden op websites met algemene onderwerpen. Het beste is om beide sets van voor het onderwerp relevante zoekwoorden in uw tekst te gebruiken.

De 9 beste hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek om het juiste te vinden Sleutelwoorden voor SEO

Moeilijkheidsgraad

Het is ook vermeldenswaard dat u verschillende tools kunt downloaden en kopen die de tekst op een pagina kunnen analyseren, of tools die u verschillende onderwerprelevante zoekwoorden kunnen geven zodra u uw gewenste trefwoord typt. Deze tools worden al gebruikt door SEO-bedrijven, wat een van de redenen is waarom het proces aan hen wordt uitbesteed; u krijgt de beste tools en deskundige meningen – en u bespaart veel tijd.

Moeilijkheidsgraad

Ten slotte is er een element van moeilijkheidsgraad voor elk zoekwoord. Sommige zoekwoorden zijn sterk en daarom staan ​​veel websites er al voor. In dit geval zal het moeilijk zijn om ze te overtreffen als je net begint. Met andere woorden, u moet grondig onderzoek doen naar de sterkte van zoekwoorden en de moeilijkheidsgraad ervan – en bepalen welke tools beschikbaar zijn om u te helpen dit proces te voltooien.

Link waarde

Link waarde

Zodra u een snelle en geoptimaliseerde website heeft gemaakt, met inhoud van hoge kwaliteit met de juiste zoekwoorden en relevantie, moet u werken aan links, zowel extern als intern, die beide volgen (links die meetellen voor uw paginarangschikking) en niet-volgen (links die niet meetellen voor paginarangschikking, zoals advertenties of links die worden gegeven in reacties van lezers). Nogmaals, alles zal worden uitgelegd, maar het basismechanisme achter links is dat hoe meer links u naar uw site of een bepaalde pagina op uw website leidt, des te meer de autoriteit zal toenemen.

Natuurlijk beïnvloeden andere factoren de linkwaarde. Zonder hen zou het systeem gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd en zou u in feite voor uw rang kunnen betalen of links kunnen kopen, iets wat zoekmachines niet willen dat u doet.

70% van de links waarop zoekgebruikers klikken, zijn eigenlijk organisch

Anker tekst

Ankertekst kan uw linkwaarde verhogen, maar u hoeft zich er niet druk over te maken. Als de link die naar uw pagina leidt informatie bevat die relevant is voor uw lezer, maar u kunt een gewenste ankertekst niet op natuurlijke wijze in de zin invoegen, vergeet die dan. Het is altijd beter om de link te krijgen, ongeacht de ankertekst, dan om het onderwerp onnodig te draaien, zodat u de gewenste regel met het zoekwoord erin kunt krijgen. Bekijk ankertekst in feite als een kleine bonus voor uw linkwaarde, maar niet iets waar u prioriteit aan moet geven.

75% van de gebruikers scrolt nooit voorbij de eerste pagina met zoekresultaten

Paginarang en de autoriteit van een website

Dit is een uiterst belangrijke factor. Paginarang en het gezag van een website hebben een aanzienlijke invloed op de linkwaarde. Hoog gewaardeerde websites en pagina’s zijn betrouwbaarder, daarom geven externe links die van die sites afkomstig zijn meer autoriteit aan uw website en inhoud.

Volgens Andrey Lipattsev, Search Quality Senior Strategist bij Google, zijn inhoud van hoge kwaliteit en linkbuilding de twee belangrijkste signalen die Google gebruikt om uw website te rangschikken voor zoeken

Relevantie van inkomende links

Een website die naar uw site linkt, moet actueel en relevant zijn voor uw inhoud. Een inkomende link van een zwangerschapgerelateerde blog naar uw technische blog heeft bijvoorbeeld niet zoveel waarde als een inkomende link van een tech-, gaming- of app-gerelateerde blog. Kortom, de twee websites moeten een natuurlijke band hebben om de externe links als waardevol te beschouwen.

Volgen versus niet volgen

Top-SEO’s zijn van mening dat externe links de belangrijkste bron van rangorde zijn

Volg links naar relevante websites om autoriteitspunten te genereren. Links die niet worden gevolgd, zoals links op advertenties of links naar inhoud die u niet wilt onderschrijven, tellen niet mee voor de positie van uw site. Het zou echter verkeerd zijn om aan te nemen dat u geen links voor niet volgen nodig heeft. Websites met niet-volglinks zijn doorgaans betrouwbaarder; er zijn geen bijbedoelingen, dus de informatie op deze sites is meestal oprecht.

Zelfs als de links geen rankingpunten genereren, kunnen ze nog steeds een levensvatbare bron van websitebezoekers zijn. Als uw doelgroep een bepaalde blog leest en die blog links bevat die niet kunnen worden gevolgd, moet u toch proberen uw links daar te plaatsen. De links genereren meer verkeer naar uw website en dat is op zichzelf al een grote meerwaarde.

Extern versus intern

Externe links geven “link juice” (ranking power) anders door dan interne links omdat de zoekmachines ze beschouwen als stemmen van derden

Externe links genereren veel meer autoriteit dan interne. Toch zijn interne links goed en als je links naar waardevol aanvullend leesmateriaal aanbiedt, zullen mensen meer tijd op je website doorbrengen. Dit helpt je ook om positieve punten te scoren op het gebied van autoriteit.

Andere links op de pagina

Je ranking en inhoud worden ook beoordeeld op basis van de links die je hebt gebruikt. Als u websites met een hogere autoriteit gebruikt die betrouwbare bronnen zijn of goed verder lezen, zal dit een positieve weerspiegeling zijn op uw pagina. Link dus niet naar sites die twijfelachtig zijn of vertrouw uitsluitend op interne links.

SEO-technieken

Eerlijk gezegd is linkwaarde een interessant onderwerp en is er veel meer informatie beschikbaar. Het is verstandig om aanvullend onderzoek te doen naar dit onderwerp, zodra u de basis van SEO begrijpt.

SEO-technieken

Nu u een idee heeft van hoe SEO werkt en wat kan bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van uw site, kunnen we het probleem van SEO-technieken aanpakken. Hieronder volgen de basisprincipes die elke maand moeten worden gedaan om een ​​constante en natuurlijke groei in autoriteit te hebben.

Bloggen

81% van de bedrijven beschouwt hun blogs als een belangrijke aanwinst voor hun bedrijf

We hebben het belang van inhoud genoemd, zoals video’s, artikelen en infographics. Als u een bloggedeelte op uw site heeft, kunt u constant en natuurlijk relevante inhoud toevoegen. Het kan ook dienen als een geweldige plek voor websitebezoekers om informatie te verkrijgen die relevant is voor uw niche, en andere blogplatforms kunnen naar uw blog leiden.

Bedrijven met actieve blogs genereren 55% meer sitebezoeken, 97% meer links naar hun websites en hun pagina’s worden maar liefst 434% vaker geïndexeerd

Je kunt nieuwe video’s, tekst, afbeeldingen en infographics uploaden en later die inhoud delen op je sociale netwerkpagina’s, zodat meer mensen het kunnen bekijken. Vergeet niet om die materialen op een adequate manier te optimaliseren met metatags.

Als u video op de bestemmingspagina van uw site heeft, is de kans 53% groter dat deze op pagina 1 van Google wordt weergegeven

Als mensen afbeeldingen of video’s of iets anders dat afkomstig is van uw site gebruiken als onderdeel van hun inhoud, krijgt u ook waardevolle links naar uw site. Het type inhoud maakt weinig uit wanneer een artikel, foto of video van uw site wordt gekoppeld als onderdeel van een ander artikel op een platform met hoge autoriteit. Een volglink is een volglink en zal altijd bijdragen aan uw ranking.

Het gebruik van een enkele afbeelding in inhoud verhoogt de rangschikking van zoekmachines

Gast berichten

62% van de B2B-marketeers en 51% van de B2C-marketeers hebben hun blogs voor mobiel geoptimaliseerd om de SEO te verbeteren

Het is handig om auteurs te vinden of om auteur te worden op andere blogplatforms om meer externe links te krijgen. Zoek naar blogs die een vergelijkbare niche hebben voor uw site en vraag de auteurs daar om uw inhoud te evalueren.

Het bijwerken en opnieuw publiceren van oude blogberichten met nieuwe inhoud en afbeeldingen kan het organische verkeer met maar liefst 111% verhogen

Als ze uw site indrukwekkend vinden, zullen ze deze waarschijnlijk met hun lezers willen delen. Ze moeten hun lezers immers iets waardevols geven, want dat is precies waarom hun publiek hen vertrouwt. Ook zal het je ten goede komen om enige invloed als blogger te genereren. Mensen zullen je vaker opmerken en het is veel gemakkelijker om aan het publiek te verkopen als ze je naam en expertise herkennen.

Gesproken zoekopdrachten zijn gestegen tot 10% van het totale zoekvolume volgens het rapport van Internet Trends

Aanbevolen inhoud

in 2018 genereerde Google $ 136,22 miljard aan netto digitale advertentie-inkomsten wereldwijd, een stijging van 23,4% ten opzichte van 2017.

Het zou een geweldige prestatie zijn als je contact zou kunnen opnemen met een bekende influencer en die persoon zou kunnen overtuigen om je inhoud in hun volgende bericht te plaatsen. Dit is veel gemakkelijker als je een eigen publiek hebt, omdat je op die manier de influencer in je inhoud kunt opnemen en je profiteert er allebei van. Probeer zoveel mogelijk influencers te vinden, omdat je met deze aanpak vrijwel onmiddellijk plotselinge verkeersstoten krijgt.

64% van de B2B-technologiebedrijven gebruikt SEO om hun producten op de markt te brengen, 59% gebruikt ook betaald zoeken / SEM

De toekomst van SEO

Zoals eerder vermeld, is SEO een proces dat nog steeds in ontwikkeling is. Zolang mensen hiervan kunnen profiteren en de score in hun voordeel kunnen verhogen, zal het algoritme blijven verbeteren. Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen wat de toekomst brengt, maar we kunnen nog steeds met enige nauwkeurigheid speculeren.

Zoekmachinemarketing (SEM) zal het grootste deel van de online uitgaven blijven vastleggen met 47%, of ongeveer 14% van het totale marketingbudget.

Wanneer u organische SEO-technieken en een PPC-campagne samen gebruikt, kunt u verwachten 25% meer klikken en 27% meer winst te ontvangen dan wanneer u slechts de een of de ander gebruikt

Misschien zullen zoekmachines van de toekomst ons meer gedetailleerde gegevens van hun resultaten geven. Nadat we bijvoorbeeld naar iets hebben gezocht, krijgen we mogelijk grafieken naast elk resultaat met betrekking tot de recente activiteit. We konden weten hoeveel mensen de exacte of vergelijkbare woorden gebruikten in hun zoekopdracht en hoe lang ze op websites bleven die in de resultaten verschenen. We kunnen mogelijk zien wat andere mensen op dezelfde pagina hebben geschreven als hun zoekopdracht.

Als zoekmachines geavanceerder worden en inhoud nauwkeuriger kunnen evalueren, is de kans groot dat backlinks of externe links een deel van de invloed die ze vandaag hebben, zouden verliezen. Daarom zullen mensen worden gestimuleerd om zich te concentreren op het creëren van betere en boeiendere inhoud.

De Amerikaanse uitgaven voor betaald zoeken en organische optimalisatie zullen in 2019 $ 45 miljard bedragen.

SEO-tools kunnen ook een boost krijgen en gebruikers meer informatie bieden met betrekking tot zoekopdrachten. Bovendien zijn er nu steeds meer zoekopdrachten met spraakopdrachten die over het algemeen enorm verschillen van de zoekopdrachten die we typen. Misschien zullen er nieuwe rangschikkingstechnieken zijn om dit soort zoekopdrachten te targeten.

Dit zijn slechts enkele speculatieve onderwerpen die momenteel door de industrie worden besproken. We zullen moeten zien hoe dingen zich in de toekomst afspelen.

Conclusie

We hopen dat je deze gids nuttig vindt en dat het je helpt te begrijpen hoe SEO werkt. De zaken zijn nu veel duidelijker, maar je moet ook veel nieuwe vragen hebben.

Doe het stap voor stap en al snel vindt u de antwoorden die u nodig heeft. Onthoud dat niet al deze vragen concrete antwoorden hebben. Bovendien is er een goede reden waarom we niet volledig mogen begrijpen hoe zoekmachines content rangschikken. Maar het is veilig om te zeggen dat als u zich aan de hier gegeven tips houdt, u positieve resultaten zult behalen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map