Wat is een VPN en hoe vind je de beste VPN-services?

60% van de VPN-gebruikers maakt zich zorgen over hun online privacy

Veilig blijven op het internet en de privacy bewaren zijn primaire zorgen voor zowel bedrijven als individuen in deze tijd van snelle online expansie. De oplossing in de vorm van een Virtual Private Network biedt verschillende gemakken – privacyvoordelen zijn er maar een paar.

Mogelijk hebt u al VPN gebruikt, maar wist u niet dat u het gebruikte. Als je ooit op afstand hebt gewerkt door verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk, werkte je in de wateren van VPN.

Elke seconde worden 12 mensen online slachtoffer van cybercriminaliteit, met in totaal meer dan 1 miljoen slachtoffers over de hele wereld per dag. Tegen 2020 zal de wereld 50 keer meer gegevens moeten verdedigen dan nu het geval is

Als u onbekend bent of slechts vaag bekend bent met VPN’s, is deze gids perfect voor u. We leiden je naar de wereld van VPN’s door uit te leggen wat ze zijn, hoe ze werken en welke voordelen ze bieden. We bieden ook waardevolle informatie over hoe u een VPN-provider kunt kiezen die aan uw behoeften voldoet, zowel voor individuele als zakelijke doeleinden. Laten we beginnen.

Wat is een VPN?

VPN_cod

De beste manier om een ​​VPN te visualiseren, is door ernaar te kijken alsof het een versie van een fysiek computernetwerk. Het verschil zit hem in de verbindingsmiddelen.

Fysieke computernetwerken zijn meestal beperkt tot een bepaalde locatie, zoals een huis of kantoor, en de computers zijn fysiek met elkaar verbonden. De VPN is een virtueel type netwerk, waardoor verschillende computers, ongeacht waar ze zich bevinden, lid kunnen worden van het netwerk en het kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot internet. De fysieke verbinding blijft bestaan, maar bestaat nu uit zowel openbare als privékabels, routers en servers. En er zijn helemaal geen bereiklimieten.

Een VPN is dus niet een nieuw baanbrekend apparaat waarmee computers zich kunnen gedragen alsof ze fysiek met elkaar zijn verbonden, maar het is een methode om computers in een virtueel netwerk te verbinden. Deze methode is ontworpen om de beveiliging te verbeteren en de privacy van de eindgebruiker te verbeteren, zonder enige beperking als het gaat om toegang tot inhoud op internet.

Dus, hoe werkt VPN?

Wereldwijd zegt meer dan een kwart van de respondenten dat ze een Virtual Private Network of Proxy Server hebben gebruikt om toegang te krijgen tot internet

Om toegang te krijgen tot een VPN, moet je een gratis of betaalde VPN-service krijgen; we zullen het later hebben over de verschillen tussen de twee. Zodra u dit doet, krijgt u een VPN-client op uw computer of mobiele apparaat geïnstalleerd en daar begint het allemaal.

VPN_network

Met een VPN-client krijgt u toegang tot een vooraf ingestelde VPN, ingesteld door de provider. Terwijl u op internet surft via de VPN, communiceert uw computer niet met het IP-adres dat u van uw internetprovider (ISP) heeft gekregen. In plaats daarvan gebruikt het een VPN-provider.

Naast het maskeren van uw initiële IP-adres, beveiligt een VPN ook alle gegevens. Dus, hoe wordt vertrouwelijkheid van gegevens bereikt? VPN’s gebruiken protocollen om alle gegevens te coderen die zijn uitgewisseld tussen uw computer en de computer die u gebruikt als een soort gateway voor toegang tot internet. Dit zijn de meest gebruikte versleutelingsprotocollen:

L2TP / IPsec – Layer 2 Tunneling Protocol is gemaakt als een gezamenlijke inspanning van leden van het PPTP-forum, de Internet Engineering Task Force (IETF) en Cisco. Dit protocol wordt L2TP over IPsec genoemd omdat het de beveiliging van IPsec over de tunneling van L2TP biedt. Dit protocol wordt gebruikt door VPN’s die op Windows 2000 OS draaien.

IPsec – Aangedreven door zeer sterke versleutelingsalgoritmen en uitgebreide authenticatie, biedt Internet Protocol Security Protocol extra lagen aan gegevensbeveiliging. IPsec versleutelt de gegevens via tunnel en transport. De transportversleutelingsmodus codeert de payload of de essentiële inhoud van gegevens, terwijl de tunnelmodus zowel de header als de payload van gegevens codeert.

Om dit coderingsprotocol te gebruiken, moeten alle apparaten die op het netwerk zijn aangesloten een gemeenschappelijke sleutel / certificaat gebruiken. Een speciale app die op een gebruikers-pc is geïnstalleerd, zorgt voor deze codering / decodering tijdens verbinding met een externe VPN. Dit encryptieprotocol ondersteunt 56-bit en 168-bit encryptie.

PPTP / MPPE – Hoewel PPTP een verouderd protocol is, gebruiken veel VPN’s het nog steeds. Het is tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van ECI Telematics, US Robotics, 3COM, Microsoft en Ascend. Het ondersteunt 40-bit en 128-bit encryptie met MPPE – Microsoft Point-to-Point Encryption.

Naast deze coderingsprotocollen kunnen ook andere protocollen worden gebruikt door een VPN, zoals Non Repudiation, AAA, Data Integrity, Traffic Flow Confidentiality, SOKKEN 5 en Anti Replay. De protocollen die door een VPN worden gebruikt, bepalen de services die ze aan gebruikers kunnen aanbieden. We zullen dit verder in de gids nader bespreken.

Wat zijn de unieke voordelen?
van het gebruik van een VPN?

super_VPN

Veiligheid. Zoals eerder vermeld, is beveiliging een primaire zorg voor iedereen die online is. De gegevens op internet kunnen worden onderschept, gestolen of zelfs gewijzigd. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor gebruikers, waaronder gestolen creditcards en het lekken van gevoelige bedrijfsinformatie. Communicatie van u met de buitenwereld kan niet volledig worden beschermd door een firewall en antivirussoftware die op de computer is geïnstalleerd.

Omdat de communicatie tussen uw pc en een VPN tot stand komt via de protocollen die we hebben beschreven, is de verbinding tussen uw pc en externe bronnen veilig. Als een van de routers door een hacker wordt gecompromitteerd, kan hij de gegevensstroom tussen u en de VPN-computers niet ontsleutelen.

Privacy. Het is ook erg belangrijk om uw identiteit verborgen te houden terwijl u online bent. Zonder een VPN kan uw identiteit gemakkelijk worden onthuld door marketingbureaus of iedereen die nieuwsgierig genoeg is en over voldoende vaardigheden beschikt. En als we het hebben over identiteit, bedoelen we IP-adres, naam, adres en locatie. Terwijl u op het net zit, communiceert uw apparaat met routers en webservers, waardoor er informatie over uw IP en ISP achterblijft.

Topmarkten voor toegang tot inhoud via VPN


Thailand 24%
Indonesië 22%
China 20%
Brazilië 19%
Saudi-Arabië 18%
Turkije 18%
India 18%
Mexico 18%
Maleisië 17%
VAE 16%
VS.
Duitsland 6%
Verenigde Staten 5%
VK 5%
Australië 4%

Thaise en Indonesische internetgebruikers hebben het beste toegang tot inhoud via VPN’s

Een VPN voorkomt met succes deze ongewenste openbaarmaking van privé-informatie. Terwijl u online toegang krijgt tot inhoud via een VPN, wordt de identiteit van de VPN-provider de uwe. Het lijkt erop dat u online bent op een andere locatie dan die van uzelf, terwijl uw persoonlijke gegevens, inclusief het IP-adres, verborgen blijven.

Onbeperkte toegang. Veel bedrijven bieden hun online diensten aan met specifieke geografische beperkingen. Netflix is ​​bijvoorbeeld nog steeds niet beschikbaar in veel landen over de hele wereld. Op dezelfde manier zijn er landen die hun burgers verbieden toegang te krijgen tot bepaalde websites en bedrijven die het internetgebruik van hun werknemers beperken. Een VPN overwint deze obstakels gemakkelijk.

Omdat er in veel geografische regio’s VPN-providers zijn, kunnen gebruikers gemakkelijk alle geografische beperkingen omzeilen die door een buitenlands bedrijf of hun land zijn ingesteld.

Betere webervaring. Connectiviteitsproblemen zijn overal ter wereld een veel voorkomend probleem, vooral als u toegang wilt tot iets dat zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Vanwege slechte internetroutes en beperkte bandbreedte kan uw algehele online-ervaring slecht zijn.

Dit kan worden opgelost door een VPN. Bij het gebruik van een VPN is uw bandbreedte bij toegang tot externe locaties ongeveer gelijk aan de bandbreedte tussen de VPN en uw computer. Een VPN-oplossing is zeer voordelig voor gebruikers wier ISP-providers bandbreedtebeperkingen opleggen.

Frequentie van VPN-gebruik % internetgebruikers en VPN-gebruikers die VPN’s inzetten op de volgende basis

Elke dag of bijna elke dag
4-5 keer per week
2-3 keer per week
Een keer per week
Een keer 2-3 keer per maand
Eens per maand
Minder vaak

VPN-GEBRUIKERS

INTERNET GEBRUIKERS

Er zijn andere voordelen die van de ene VPN-provider tot de andere kunnen verschillen. Sommige VPN-providers bieden een betere connectiviteit tussen alle apparaten in hun netwerk, terwijl andere poortdoorschakeling toestaan, waardoor andere apparaten op uw netwerk toegankelijk zijn via internet.


Waar je op moet letten bij een goede VPN-service?

De beste VPN-service is degene wiens diensten volledig aan uw wensen voldoen. Daarom moet u die behoeften identificeren voordat u een VPN-provider selecteert. Dat gezegd hebbende, is er consensus over welke algemene services en functies een goede VPN-serviceprovider levert.

Veiligheid. Aangezien u alle informatie over uw browsen, samen met uw persoonlijke informatie, in handen van iemand anders gaat geven, is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat de VPN-serviceprovider VPN-knooppunten, website en infrastructuur beveiligt.

De belangrijkste driver voor VPN-gebruik is toegang tot streaming inhoud. Zo gebruikte bijna 30% van alle VPN-gebruikers Netflix in een bepaalde maand

Goede VPN-serviceproviders hebben regelmatig beveiligingsaudits, PCI-compliance, webapplicatie-firewalls, speciale serverhardware en beveiligde / betrouwbare servers.

Software. Een goede VPN-serviceprovider heeft ook gebruiksvriendelijke software. Dit is essentieel, omdat u niet elke keer dat u verbinding maakt met een VPN, problemen met software met klantenondersteuning wilt oplossen. Goede software is eenvoudig in te stellen en u bent binnen de kortste keren online. Zorg er dus voor dat je kijkt of de VPN-provider zijn eigen aangepaste software heeft.

Locaties van VPN-servers. Goede VPN-serviceproviders hebben servers op meer dan één geografische locatie. Hierdoor heb je onbeperkte toegang tot alle inhoud, ongeacht waar deze wordt gehost. Zorg er dus voor dat de VPN-provider over de hele wereld servers heeft, voordat u hun diensten aanschaft.

60% van de respondenten zei dat externe toegang een van de belangrijkste criteria was waarmee rekening werd gehouden bij het gebruik van een IP VPN-oplossing

Houd er rekening mee dat de VS, het VK, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland de Vijf ogen, zijn overeengekomen informatie uit te wisselen om de beveiliging te verbeteren. Dit betekent dat een regering van een van deze vijf landen een VPN-provider kan dwingen om, via een gerechtelijk bevel, alle informatie die het bezit openbaar te maken. Dit is niet van toepassing op VPN-providers die in een ander land ter wereld zijn gevestigd.

Klantenservice. Dit is ook een zeer belangrijke factor die het goede onderscheidt van de niet-zo-goede VPN-providers. Klantenondersteuning moet 24/7 toegankelijk zijn, zodat u uw problemen kunt oplossen, ongeacht het tijdzoneverschil. De goeden hebben een zelfbedieningshelpdesk en livechatondersteuning voor hun gebruikers.

VPN-gebruik voor anoniem browsen Anoniem browsen is een belangrijke reden voor VPN-gebruik, vooral in Saoedi-Arabië, India en Vietnam

Geen gegevensregistratie. De meeste mensen kiezen voor een VPN-oplossing omdat ze zich zorgen maken over privacy en beveiliging. Als je volledig verborgen wilt blijven achter de VPN, moet je de gebruiksvoorwaarden en het beleid van de VPN-provider lezen om ervoor te zorgen dat ze je gegevens niet registreren.

VPN_world

Snelheid. De bandbreedte kan afnemen wanneer u toegang tot het internet krijgt via VPN. U wilt ervoor zorgen dat de VPN-provider investeert in nieuwe servers en software om te voldoen aan de behoeften van een grote toestroom van nieuwe gebruikers. U kunt hier een idee van krijgen door de recensies van hun gebruikers te lezen. Met een goede VPN-provider zou je slechts zeer kleine veranderingen in snelheid moeten ervaren.

Prijzen. Het is een goed algemeen advies om altijd met een provider te gaan die meerdere betalingsopties en verschillende abonnementen biedt die u op elk moment kunt opzeggen zonder boetes op te lopen.

Voordat u een keuze maakt, dient u de diensten en prijsopties zorgvuldig te bekijken. En controleer hun klantrecensies om ervoor te zorgen dat ze alle geadverteerde services bieden.

Gratis versus betaalde VPN-services

gratis_of_betaald

Wanneer u overweegt VPN-services te gebruiken, heeft u twee opties: gratis en betaalde VPN-services. Er zijn veel verschillen, behalve de prijs.


Voordelen van gratis VPN-services:

 • ze zijn gratis

 • anonimiteit (u hoeft geen persoonlijke informatie te geven wanneer u zich aanmeldt)

Nadelen van gratis VPN-services:

 • Zeer laag beveiligingsniveau (128-bits codering / PPTP-protocol)

 • Geen klantenondersteuning

 • Lagere snelheid door veel gebruikers

 • In sommige gevallen is er een beperkte tijd online en worden gegevens overgedragen

 • Stelletje persoonlijk op maat gemaakte advertenties (dit betekent dat ze uw gegevens loggen)

Er zijn meer dan 400 VPN-serviceproviders in de branche. 30 daarvan zijn gratis

Voordelen van betaalde VPN-services

 • Onbeperkte bandbreedte

 • Professionele beveiliging

 • Geen advertenties

 • Toegang tot klantenondersteuning

 • Mogelijkheid om te kiezen uit verschillende bandbreedte-opties

Slechts 2% van de VPN-serviceproviders biedt apps op maat

Nadelen van betaalde VPN-services

 • Uiteraard moet u voor deze service betalen

 • U betaalt mogelijk voor functies die u niet gaat gebruiken

Hoe te kiezen tussen de beste opties

Top 10 VPN-providers beheren hun eigen netwerken. Veel andere diensten besteden het werk gewoon uit aan webhostingbedrijven. Het netwerk runnen is een complex proces dat veel technische middelen vereist

Vanwege de toenemende bezorgdheid over cybercriminaliteit, surveillance, datalekken, enz., Is het aantal beschikbare VPN-serviceproviders de afgelopen jaren gepiekt. Maar slechts enkele providers zijn te vinden op de toplijsten van de websites waarvan de ranglijst autoriteit heeft.

19% van de abonnees gebruikt VPN-torrenting, omdat het delen van sommige materialen tijdens het gebruik van een download-torrent de veiligheid van klanten bedreigt door een geopende gateway naar het systeem

Dit is een goed moment om u eraan te herinneren dat uw keuze afhangt van uw behoeften en de functies, prijs, abonnementsplan, reputatie en gebruiksgemak van een VPN-serviceprovider. Laten we dus enkele van de beste opties bekijken die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

NordVPN. Als een van de VPN-serviceproviders die in beide toplijsten is aangewezen als ‘redacteurskeuze’, trekt Nord VPN zeker de aandacht. Deze provider is gevestigd in Panama en zijn rigoureuze no logs-beleid, meer dan 1200 servers in 61 landen, eersteklas dubbellaagse codering, de mogelijkheid om anoniem te blijven, zelfs op het dark web, en betalen via PayPal, creditcard of Bitcoin zijn alle voordelen die deze VPN-provider bij zoveel mensen tot een favoriet hebben gemaakt.

Als enthousiaste reiziger heeft 11,5% van de klanten VPN’s om te reizen. Dit is voornamelijk bedoeld om online veilig te blijven en toegang te krijgen tot “thuis” -netwerken terwijl je in het buitenland bent

Het heeft ook een live chat-ondersteuningsservice die 24/7 beschikbaar is. Het kan worden ingesteld op Mac, Windows, Linux, iOS en Android en ondersteunt maximaal zes apparaten tegelijk. Het basisabonnement kost $ 6 per maand. Experts raden deze VPN-serviceprovider aan als u VPN wilt gebruiken om Amerikaanse Netflix te bekijken.

IPVanish. Deze VPN-serviceprovider heeft meer dan 700 honderd servers in 60 landen over de hele wereld. Het ondersteunt vijf apparaten die tegelijkertijd zijn aangesloten en heeft een zeer lichte codering, wat een echte aanvulling is op torrent-downloads. Het is beschikbaar op alle besturingssystemen. IPVanish kan ook worden gebruikt op Amazon Firestick en Android TV. Als je een jaarabonnement onderschrijft, betaal je $ 6,50 per maand.

30% van de respondenten heeft VPN gebruikt voor veilige Wi-Fi, wat een stap verwijderd is van het uitbreiden van hotspots en het gemakkelijk wijzigen van instellingen, die een rol spelen bij vertrouwelijke datalekken en diefstal van identiteit

Private Internet Access VPN. Deze VPN is erg populair omdat de versleuteling uw gegevensoverdracht ondoordringbaar maakt, maar u heeft alleen te maken met een zeer eenvoudige gebruikersinterface.

Met slechts één klik zorgt Private Internet Access VPN ervoor dat uw identiteit verborgen blijft. Deze provider heeft meer dan 3.000 servers in 25 landen. Ze hebben de mogelijkheid om anoniem te betalen met verschillende grote cadeaubonnen van het merk (Best Buy, Starbucks, Costco etc.). Ze zijn een in de VS gevestigde onderneming, dus houd er rekening mee dat ze deelnemen aan het Five Eyes-verdrag. De kosten variëren van $ 6,95 per maand tot $ 3,33 per maand, afhankelijk van het contract dat u kiest.

13,5% van de gebruikers gebruikt VPN voor gaming, omdat het ontgrendelen van geografisch beperkte games mogelijk maakt, evenals bètaversies of entertainmentproducten met een leeftijdsbeperking

Er zijn veel andere VPN-serviceproviders die u ook kunt bekijken, Gebufferd, ZenMate, TorGuard, Express VPN, Surfshark en vele anderen. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie krijgt over uw beste keuzes om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Een laatste advies: de gratis proefversies die worden aangeboden door betaalde VPN-serviceproviders bevatten alleen basisfuncties, dus baseer uw mening niet alleen op de ervaring die u opdoet met de gratis proefperiode.

Conclusie

Dit is eigenlijk alles wat u moet weten over VPN-services. Je hebt gezien dat een VPN niet alleen een betere webervaring biedt, maar ook beveiligings- en privacyproblemen aanpakt. Bovendien heeft u toegang tot alle online inhoud door geografische beperkingen te omzeilen. We hopen dat de informatie die u in deze handleiding heeft gevonden, het voor u gemakkelijker zal maken om te beslissen of u met een VPN-serviceprovider wilt werken en hoe u de beste voor uw behoeften kiest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map