Hoe zoekwoordonderzoek voor uw blog te doen

Er zijn veel kritieke elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het starten van een blog, en om succesvol te zijn, moet je ervoor zorgen dat ze allemaal goed zijn gedaan. Een van die essentiële elementen is trefwoordonderzoek, omdat het kiezen van de juiste zoekwoorden een van de belangrijkste manieren is om het aantal weergaven dat uw blog krijgt te vergroten.


Veel nieuwe bloggers overwegen niet eens om zoekwoordonderzoek te doen, en daarom hebben ze moeite om bezoekers op hun blog te krijgen, hoe hard ze ook proberen. Anderen voegen eenvoudig zoekwoorden toe die ‘de meest populaire’ zijn, maar ze begrijpen niet dat als een zoekwoord veel voorkomt, dit niet helpt, maar je blog naar de vijftiende pagina met zoekresultaten stuurt.

Dit gedeelte overslaan is geen optie, omdat je je blog niet zo snel kunt laten groeien als je wilt, dus wat kun je doen? Simpel gezegd, u zult trefwoordonderzoek moeten doen om zoekwoorden te vinden die goed werken en uw blog helpen hoger te scoren op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Het is niet eenvoudig om te doen, omdat alle blogs en doelmarkten verschillend zijn.

U heeft de juiste SEO-tools en de juiste kennis nodig om dit proces correct te starten en soepel te doorlopen. Deze gids geeft tips voor het correct structureren van uw zoekwoordonderzoek en u kunt het aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Allereerst moet u begrijpen waarom u een goede zoekwoordstrategie nodig heeft voor uw blog. Zoekwoorden zijn een uitbreiding van uw organische bereik, wat betekent dat u lezers kunt aantrekken die oprecht geïnteresseerd zijn in wat uw blog te bieden heeft. Natuurlijk, als u een goede zoekwoordstrategie maakt die niet misleidend is.

Organisch verkeer is het meest waardevolle bezit voor je blog en je moet er zoveel mogelijk van hebben om je blog te laten groeien.

Brainstorm om niche-onderwerpen te vinden
(seed sleutelwoorden)het vestigen van uw persoonlijke merk

Begin, zonder aan iets anders te denken, uw nichebeslissingsproces door alle dingen op te schrijven die u interesseren. Dit kunnen persoonlijke belangen of professionele belangen zijn.

 • Begin met na te denken over de dingen die je graag doet, of die je graag zou doen als je de kans had. Je bent bijvoorbeeld een amateurfotograaf. Fotografiebloggen kan een geweldige niche zijn. U kunt uw foto’s, uw gedetailleerde kennis of uw ervaring met cameratechnologie delen.
 • Denk vervolgens na over de dingen die u graag zou willen leren. Je bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in kooklessen. Zelfs als je niet de tijd of het budget hebt om met kooklessen te beginnen, kun je een foodblog starten waarin je recepten analyseert die je online vindt. En bespreek hoe u perfecte ingrediënten kunt kiezen en de voordelen van biologische versus GGO-ingrediënten kunt afwegen.
 • Denk ten slotte na over de dingen waar je al diep in duikt. Stel dat u een volwassene bent die teruggaat om uw studie af te maken. Je gaat veel onderzoek doen naar on-campus versus online opleidingen, welke universiteit je moet kiezen, hoe je weer aan de slag kunt met studeren, enzovoort. Dit zijn geweldige onderwerpen voor een nicheblog over hoger onderwijs.

Een niche kiezen is een uitdagend proces. Maar tijdens deze oefening krijg je een beter gevoel voor de onderwerpen die bij jou resoneren. Degenen waar je het meest gepassioneerd over bent, zijn de beste kandidaten voor je nicheblog.

Stel dat u een blog over golf begint. De eerste zoekwoorden komen in je op die je zou gebruiken in Google Zoeken:

 • golf voor beginners
 • golf tips
 • golfschommel
 • Golf Clubs

Dit zijn uw startwoorden, ideeën voor brede onderwerpen. Vervolgens moet u specifiekere zoekwoorden vinden die aantrekkelijke kansen bieden.

Vind kerntrefwoorden en verzamel zoekvolumes

Google Keyword Planner gebruiken om zoekwoorden te vinden

Google Keyword Planner gebruiken om zoekwoorden te vinden

De Google Zoekwoordplanner zal van grote hulp zijn wanneer u begint met het maken van een lijst met zoekwoorden die u mogelijk voor uw blog zou kunnen gebruiken. Deze tool is handig en kan u helpen snel een grote lijst met zoekwoorden te maken.

Log in of maak een nieuw account aan om in te voeren Google Keyword Planner-tool.

adwords

U ziet drie verschillende opties onder ‘Nieuwe zoekwoorden zoeken en zoekvolumegegevens ophalen’. Selecteer het tabblad ‘Zoeken naar nieuwe zoekwoorden met een woordgroep, website of categorie’.

zoek sleutelwoorden

Dit is een tool voor brood en boter die u zult gebruiken om uw zoekwoordideeën te genereren.

Zodra u de tool opent, ziet u de lijstopties. De meeste van deze opties zijn vooraf geselecteerd en u hoeft zich er geen zorgen over te maken. Laten we de opties bespreken die u kunnen helpen bij uw zoekwoordonderzoek.

Zoekwoordonderzoek

Uw product of dienst: Dit is waar u “seed keywords” invoert, en dit is het primaire veld dat u zult gebruiken. U kunt hier een of meer trefwoorden invoeren.

Uw bestemmingspagina: Dit is voornamelijk voor Adwords-gebruikers.

Gericht op: Deze optie is relevant voor het wijzigen van het land, de taal en de zoekmachine waarop u marketing uitvoert.

Pas uw zoekopdracht aan: Hier is hoe Google deze optie uitlegt: ‘Filter uw zoekwoorden op historische statistieken, verberg zoekwoorden die al in uw account staan ​​en neem bepaalde zoekwoorden op of sluit ze uit. Klik op het potloodpictogram om deze instellingen aan te passen. ‘

Datumbereik: U kunt een datumbereik invoeren om de gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten voor een bepaalde periode te zien.

Laten we ‘startzoekwoorden’ (golftips, golfswing, golfclubs) invoeren die we in het bovenstaande voorbeeld hebben gebruikt en naar de resultaten kijken.

Maandelijkse zoekopdrachten

U krijgt resultaten voor geselecteerde zoekwoorden en ook relevante zoekwoorden. Laten we eens kijken naar elk gebied in dit scherm.

Zoektermen: Dit zijn de zoekwoorden die u heeft ingevoerd.

Zoekwoord (op relevantie): De lijst met zoekwoorden die door Google zijn voorgesteld.

Gem. maandelijkse zoekopdrachten: Aantal zoekintervallen, niet een zeer nauwkeurige indicator van het zoekvolume. (We laten u hieronder zien hoe u nauwkeurige zoekvolumegegevens kunt krijgen).

Wedstrijd: Dit geeft het aantal adverteerders aan dat biedt op dat zoekwoord, gebruikt voor AdWords. Handig om te evalueren hoe concurrerend het zoekwoord is.

Voorgesteld bod: Geweldige manier om een ​​idee te krijgen van het potentieel om inkomsten te genereren met het zoekwoord.

Nu kunt u de lijst met ideeën voor zoekwoorden downloaden om de nasleep te sorteren.

Download de lijst met zoekwoorden

Een andere handige optie die u kunt gebruiken met Google Zoekwoordplanner is ‘Advertentiegroepideeën’. Je krijgt een uitgebreide lijst met ideeën om te verkennen.

Lijst met ideeën

Klik op een van de advertentiegroepen om te zien wat erin zit.

Advertentiegroepen

U zult zien welke zoekwoorden in die groep zijn opgenomen.

Opgenomen zoekwoorden

U kunt al deze zoekwoorden ook downloaden en aan de lijst toevoegen.

U heeft meer tools die u kunt gebruiken om meer ideeën voor zoekwoorden te vinden. Sommigen van hen zijn gratis, freemium of betaald. We zijn van mening dat u met Google Keyword Planner een lijst met ideeën voor zoekwoorden kunt krijgen die meer dan genoeg zijn om te verkennen. Maar voor het geval u andere tools wilt controleren, hier is de lijst met de meest populaire:

Google Keyword Planner gebruiken om zoekvolumes te verzamelen

Zoals we eerder vermeldden, Google Zoekwoordplanner toont u het bereik van maandelijkse zoekopdrachten (bijv. 1k-10k). U kunt het exacte zoekvolume voor specifieke zoekwoorden krijgen als u een actieve AdWords-campagne (betaalde advertentie) uitvoert. Maar zelfs het exacte zoekvolume fluctueert en Google geeft het geschatte gemiddelde aantal zoekopdrachten weer. Het is handig om het exacte aantal zoekopdrachten te zien, maar er is niets mis met het gebruik van bereiken om de zoekwoorden te kiezen.

We laten u zien hoe u het exacte zoekvolume van Google kunt halen zonder een AdWords-campagne te maken.

Kies eerst het trefwoord uit de lijst met suggesties en klik op toevoegen aan plan.

Toevoegen aan plan

U ziet uw planwidget aan de rechterkant.

Widget plannen

Zet een hoog getal (bijv. $ 1000) in het veld ‘Enter the bit’, kijk naar het aantal ‘vertoningen’, dit is het aantal mensen dat elke dag naar dit zoekwoord zoekt.

Onderdrukkingen

Als je dat aantal nu met 30 vermenigvuldigt, krijg je een legitiem aantal zoekopdrachten per maand. Het probleem hier is dat u hetzelfde proces moet uitvoeren met elk zoekwoord dat u wilt targeten. Maar laten we herhalen dat er niets mis is met het gebruik van geschatte bereiken (1k-10k) van het zoekvolume als u niet door elk zoekwoord wilt gaan.

Betaalde tools gebruiken om zoekvolumes te verzamelen

Zoals we eerder vermeldden, zijn er enkele betaalde tools online beschikbaar. En u kunt het gebruiken om zoekwoorden te vinden en zoekvolumes te controleren. Deze tools zouden u cijfers laten zien op basis van het algoritme dat ze gebruiken, en het zullen geschatte cijfers zijn.

Dit is bijvoorbeeld wat u krijgt als u de zoekwoordverkenner van Ahrefs probeert.

Zoekwoordverkenner Ahrefs

Zoals u ziet, verschillen deze cijfers van wat u krijgt met de Google-tool, maar u krijgt een globaal idee van het zoekvolume.

Er zijn meer tools beschikbaar en u kunt deze controleren in de onderstaande lijst.

Begrijp het belang van long-tail zoekwoorden


het vestigen van uw persoonlijke merk

Voordat we ingaan op het gedeelte over hoe u de waarde van uw zoekwoorden kunt bepalen, moet u eerst weten welke zoekwoorden het meest waardevol zijn en waarom het allemaal om long tail-zoekwoorden gaat. Het is waar dat u zoekwoorden kunt kiezen die 500 tot 5000 zoekopdrachten per dag hebben. Deze grote termen vertegenwoordigen echter minder dan 25% van de zoekopdrachten op het hele web.

Vraagcurve

Meer dan 70% van de zoekwoorden waarnaar mensen zoeken, bevindt zich in de ‘long tail’-zoekopdracht. Dit gebied met lange staart heeft miljoenen zoekopdrachten die elke dag een paar keer kunnen plaatsvinden, maar deze zoekopdrachten vormen de meeste dagelijkse zoekopdrachten.

Laten we de drie verschillende categorieën beschrijven die zoekwoorden gewoonlijk onderverdelen: hoofd, lichaam en de lange staart.

 • Hoofd: Dit zijn zoekwoorden van één woord met enorme zoekvolumes (bijvoorbeeld ‘golf’ of ‘eten’). Deze termen zijn breed en mensen zoeken mogelijk naar verschillende dingen met behulp van deze trefwoorden (iemand die bijvoorbeeld op ‘golf’ zoekt, zoekt mogelijk naar golflessen, golfclubs of spelregels).
 • Lichaam: Deze sleutelwoorden zijn 2-3 woorduitdrukkingen die een behoorlijk zoekvolume krijgen (1.000 tot 2.000 zoekopdrachten per maand) en explicieter zijn dan het hoofd (bijvoorbeeld ‘golflessen’ of ‘eetklassen’).
 • Lange staart: Deze sleutelwoorden zijn 3 of 4+ woorden lang en zijn zeer specifiek (bijvoorbeeld “goedkope golflessen voor kinderen” of “voedsellessen voor de Japanse keuken”). Deze termen hebben niet veel zoekvolume, maar statistisch gezien vormen ze de meerderheid van de online zoekopdrachten.

Als vuistregel geldt dat wanneer u Body-zoekwoorden kiest en uw inhoud eromheen optimaliseert, u gewoonlijk rangschikt voor gerelateerde long tail (4-8 woorden) zoekwoorden. En zo krijgt u natuurlijk verkeer naar uw website.

Hoe long tail zoekwoorden te vinden

De eenvoudigste en waarschijnlijk de meest efficiënte manier om relevante long tail-zoekwoorden te vinden, is door te gebruiken Google-suggesties. Laat ons u precies laten zien hoe u dit kunt doen.

Bekijk eerst de automatische suggesties wanneer u geselecteerde zoekwoorden in Google Zoeken typt.

Zoek Google

Ten tweede, wanneer u de zoekopdracht uitvoert, scrolt u omlaag naar de resultatenpagina en bekijkt u de suggesties voor “Zoekopdrachten gerelateerd aan … ..”.

Zoekresultaten

U kunt deze techniek uitvoeren met verschillende varianten van zoekwoorden en termen die het meest geschikt zijn.

Controleer waarvoor zoekwoorden concurrenten rangschikken

Dat is een van de effectieve geavanceerde tactieken die u kunt gebruiken om de juiste zoekwoorden binnen uw niche te vinden. Deze optie wordt aangeboden met betaalde tools zoals SEMrush”Target =” _ blank ”rel =” nofollow ”> Semrush en Ahrefs site explorer.

Als voorbeeld laten we zien hoe u uw concurrentie met Ahrefs kunt controleren. Kies eerst een domeinnaam (URL) van de website die u wilt controleren. In ons geval zullen we de website golfdigest.com controleren.

Open Ahrefs Site Explorer-tool en voer de URL in van het domein dat u wilt controleren.

Site verkenner

U krijgt diepgaande details van die website, inclusief backlinks-profiel en zoekverkeer. Door op het gedeelte ‘Organische zoekwoorden’ te klikken, kunt u de ranglijst van deze site en zoekwoordenideeën bekijken.

Organische zoekwoorden

Deze oefening helpt je om meer zoekwoorden te vinden en te bepalen welke zoekwoorden je moet gebruiken.

Evalueer concurrentie en moeilijkheidsgraad


het vestigen van uw persoonlijke merk

Om de ideeën voor zoekwoorden verder te evalueren, moet u kijken hoe concurrerend ze zijn en hoe moeilijk het zal zijn om voor deze zoekwoorden te rangschikken.

U kunt een weloverwogen gok doen met de Google Keyword Planner-tool door naar twee parameters te kijken: Wedstrijd en Voorgesteld stukje.

Bod

We hebben deze twee items hierboven beschreven, maar laten we ze nog eens bekijken.

Concurrentie: dit geeft het aantal adverteerders aan dat op dat zoekwoord biedt: laag, gemiddeld en hoog. Handig om te evalueren hoe concurrerend het zoekwoord is.

Voorgesteld bod: een geweldige manier om een ​​idee te krijgen van het potentieel voor het genereren van inkomsten met het zoekwoord. Maar geeft u ook een idee van hoe moeilijk het kan zijn om voor deze zoekwoorden te rangschikken.

Met de gegevens van Google kunt u een weloverwogen schatting maken. Als u een beter begrip wilt krijgen van het concurrentievermogen en de moeilijkheidsgraad van de zoekwoorden, moet u een betaalde tool gebruiken, zoals Ahrefs Keywords Explorer.

Voer het rapport uit voor specifieke zoekwoorden en klik op het tabblad “Met dezelfde termen”.

Dit rapport ziet er als volgt uit:

Met dezelfde voorwaarden

Hier is hoe Ahrefs KD meet: “Zoekwoordmoeilijkheid is een schatting van hoe moeilijk het zou zijn om in de Top10 Google-zoekresultaten voor een bepaald zoekwoord te staan. Het wordt gemeten op een niet-lineaire schaal van 1 tot 100 (lage moeilijkheidsgraad tot hoge moeilijkheidsgraad). ”

Bepaal de geldzoekwoorden


het vestigen van uw persoonlijke merk

Als een van uw doelen is om online geld te verdienen, is het belangrijk dat u de zoekwoorden met commerciële intentie selecteert. Deze zoekwoorden kunnen worden onderverdeeld in drie klassen:

Koop nu zoekwoorden

Dit zijn zoekwoorden die mensen gebruiken voordat ze een aankoop doen.

Dit zijn woorden die vaak deel uitmaken van dit soort zoekopdrachten:

 • Kopen
 • Coupon
 • Korting
 • Deal
 • Verzending

Productzoekwoorden

Productzoekwoorden zijn zoekopdrachten die zijn gericht op een bepaalde productcategorie, merknaam of service. Mensen die deze zinnen gebruiken, bevinden zich in een vroege koopfase.

Productzoekwoorden bevatten meestal:

 • Beoordeling
 • Het beste
 • Top 10
 • Goedkoop
 • Betaalbaar
 • Vergelijking

Informatieve zoekwoorden

De meeste online zoekwoorden zijn ‘informatieve zoekwoorden’. Het is normaal dat mensen informatie zoeken voordat ze het koopproces ingaan.

Informatiezoekwoorden bevatten meestal woorden als:

 • Hoe
 • De beste manier
 • Manieren om
 • ik moet

Beschikbare tools voor trefwoordonderzoek


het vestigen van uw persoonlijke merk

We hebben enkele instrumenten genoemd in deze handleiding, maar hier geven we u de grotere lijst met tools die u kunt testen bij het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek.

Conclusie

Nadat u alle bovengenoemde dingen heeft gedaan, kunt u uw zoekwoordstrategie in gang zetten, maar dit betekent niet dat uw werk daar eindigt. Een goede zoekwoordstrategie vereist een adequate follow-up, waaronder het constant bewaken en aanpassen van dingen.

Dit zijn de essentiële dingen die u moet weten over het maken van een goede zoekwoordstrategie voor uw blog. Onthoud dat het kiezen van de juiste zoekwoorden essentieel is om een ​​blog te laten slagen, maar dit is slechts een van de aspecten en je kunt andere belangrijke dingen niet negeren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map