Hoe u uw website mobielvriendelijk kunt maken

Over deze gids

Mobielvriendelijke website infographic
Mobielvriendelijke website bekijken [Infographic]

In de snelle digitale wereld waarin we leven, openen constante technologische ontwikkelingen de deur naar een overvloed aan direct toegankelijke informatie. Dit maakt mensen hongerig voor meer informatie en meer diensten. Ze willen direct toegang tot de gewenste informatie, ongeacht waar ze zich bevinden en welk type apparaat ze gebruiken om door de online wereld te bladeren.

Klanten toegang geven tot informatie onderweg is een van de topprioriteiten geworden van bijna elke bedrijfsorganisatie ter wereld. Het biedt klanten een veel betere gebruikerservaring, wat iemands bedrijf op veel cruciale niveaus aanzienlijk kan verbeteren. Daarom is het voor elke bedrijfseigenaar belangrijk om een ​​mobielvriendelijke website te maken om mobiele gebruikers een naadloze mobiele ervaring te bieden. Dezelfde regel is van toepassing als u van plan bent een blog te maken. Het moet mobielvriendelijk zijn.

Wat is een mobielvriendelijke website?

Een mobielvriendelijke website is een website die is ontworpen om website-inhoud weer te geven op mobiele apparaten, dat wil zeggen smartphones en tablets. Het is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten omdat het het voor mobiele gebruikers veel gemakkelijker maakt om de gewenste inhoud te lezen en te navigeren op de website die ze willen bezoeken.

mobielvriendelijke website
67% van de gebruikers gaf aan dat ze eerder een product of dienst zouden kopen van een bedrijf dat een mobielvriendelijke website had gebouwd
niet mobielvriendelijke website
61% van de gebruikers zei een website te verlaten die geen mobielvriendelijke website was

Een mobielvriendelijke website past zich namelijk gemakkelijk aan aan de schermgrootte en resolutie van de mobiele apparaten die bezoekers van de site gebruiken. Zo kunnen ze binnen enkele seconden vinden wat ze zoeken.

Door de interface en de inhoud van uw website op een mobielvriendelijke manier te formatteren, maakt u niet alleen de navigatie en de tekst groter zodat deze gemakkelijker te lezen is, maar u optimaliseert ook uw website voor touchscreens door aanraakvriendelijke elementen. En de downloadsnelheid van uw website wordt meetbaar verbeterd.

Waarom het belangrijk is om een ​​mobielvriendelijke website te hebben

Het hebben van een mobielvriendelijke website kan een grote impact hebben op uw bedrijf en uw bedrijfsresultaten vergroten. Meer dan een jaar geleden overtrof mobiel gebruik het desktopgebruik, wat aangeeft dat meer dan de helft van het online verkeer nu afkomstig is van mobiele apparaten.

Dit is zeker een van de belangrijkste redenen om te overwegen om uw website mobielvriendelijk te maken, aangezien de meeste van uw klanten uw website zeker bezoeken via hun mobiele telefoons en tablets.

Op 21 april 2015 heeft Google weer een van de vele updates voor rankingalgoritmen uitgerold, waarin staat dat websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten de voorkeur zullen krijgen in de resultaten van mobiele zoekmachines, en website-eigenaren aansporen hun websites te verbeteren en hun gebruikers een betere gebruikerservaring te bieden..

Daarom kan het mobielvriendelijk maken van uw website de ranking van uw website in zoekmachines aanzienlijk beïnvloeden. Het kan de zichtbaarheid van uw zoekopdracht verbeteren en uw merkidentiteit en de gebruikerservaring die u biedt verbeteren. Bovendien kan het u helpen om van uw website een machine voor het genereren van leads te maken.

mobiele apparaten nemen een hoge vlucht
Mobiele apparaten zijn nu goed voor bijna 2 van elke 3 minuten online besteed
tijd doorgebracht op een mobiel apparaat
De gemiddelde gebruiker geeft uit 4-5 uur per dag op mobiel
mobiele digitale media
Mobiele digitale mediatijd in de VS is nu aanzienlijk hoger op 51% vergeleken met desktop (42%)

Waarom je nu mobiel moet gaan

ga mobiel

Uw bedrijf profiteert op een aantal manieren van het optimaliseren van uw website voor mobiele apparaten. Laten we eens kijken naar de meest cruciale die u kunnen helpen uw bedrijf voor de lange termijn te verbeteren.

Meer verkeer naar uw website

mobiel zoekverkeer
Ongeveer 60% van het zoekverkeer komt van mobiele apparaten

Onder de Top 5 De meest opwindende kansen voor digitale marketeers, mobiele optimalisatie staat bovenaan, zelfs vóór betrokkenheid van sociale media en targeting / personalisatie

43% Mobiele optimalisatie
35% Betrokkenheid van sociale media
35% Targeting en personalisatie
30% Contentmarketing
30% Contentoptimalisatie

90% VAN DE WEBSITES IS NIET KLAAR OM TE OPTIMALISEREN!

Door het groeiende aantal mobiele gebruikers kunt u een behoorlijk groot aantal klanten aantrekken door hen een onberispelijke mobiele ervaring te bieden. Dit brengt veel meer bezoekers naar uw website. Mensen gebruiken hun smartphone tegenwoordig zelfs tijdens het tv-kijken, op hun desktop of laptop. Ze blijven ze gebruiken tijdens het reizen naar hun werk en vaak tijdens het werk.

Bovendien herkent Google of een bepaalde website niet mobielvriendelijk is. Ze geven uw website minder snel weer als legitiem resultaat bij zoekopdrachten als deze niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Dat kan natuurlijk uw ranking op de resultatenpagina’s van zoekmachines negatief beïnvloeden en u ver achterlaten op uw concurrentie terwijl u worstelt om uw weg naar boven op te bouwen en meer verkeer naar uw website te halen.

Daarom kan het hebben van een mobielvriendelijke website uw organische zoekresultaten enorm helpen en u helpen veel meer verkeer naar uw site te trekken, wat uiteindelijk uw positie in de zoekmachine verbetert.

Betere gebruikerservaring

Wanneer u uw doelklanten die mobiele apparaten gebruiken, in staat stelt gemakkelijk toegang te krijgen tot uw website en binnen enkele seconden de goederen of diensten te vinden waarnaar ze op zoek zijn, verbetert u hun gebruikerservaring aanzienlijk.

Het is nu veel waarschijnlijker dat de meerderheid van uw bezoekers smartphones en tablets gebruikt om te kijken wat u te bieden heeft. Dus het bieden van een betere gebruikerservaring aan zowel desktop- als mobiele gebruikers zou een van uw topprioriteiten moeten zijn.

Een betere gebruikerservaring betekent een hogere SEO-ranking, aangezien Google de gebruikerservaring indexeert om de ranking van websites in zoekmachines te bepalen. Daarom, als u uw mobiele gebruikers een betere gebruikerservaring kunt bieden, verbetert u uw SEO-ranking, wat u zal helpen uw zichtbaarheid bij het zoeken te verbeteren en u meer verkeer te bezorgen.

Dit betekent natuurlijk niet dat u uw klanten en potentiële potentiële klanten die desktop- of laptopcomputers gebruiken volledig moet negeren, aangezien ze nog steeds verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van het verkeer dat naar uw site komt en ze nog steeds een belangrijk deel van uw klantenbestand vormen.

slechte mobiele ervaring
40% van de consumenten gaat na een slechte mobiele ervaring naar de site van een concurrent
97% van de websites mislukt bij UX. Websites die falen bij UX hebben last van gefrustreerde gebruikers en slechte conversieratio’s

Verhoogde conversieratio’s

Nu er meer verkeer naar uw website komt, heeft u betere kansen om doelgroepklanten bij uw inhoud te betrekken en kwaliteitsleads aan te trekken. Uiteindelijk zet u die leads om in klanten. Steeds meer mensen zullen uw website bezoeken en door hen een geweldige gebruikerservaring te bieden, kunt u uw conversieratio’s aanzienlijk verhogen.

onbeheerde website
48% zeggen dat, wanneer sites niet goed werken op hun smartphones, ze het gevoel krijgen dat de bedrijven niet om hun bedrijf geven

De meeste online shoppers zijn eigenlijk mobiele gebruikers. En ze surfen steeds vaker op internet via hun smartphones en tablets terwijl ze onderweg zijn op zoek naar producten of services.

Als u hen dit gemak en deze gemakkelijke navigatie niet biedt, verliest u zowel bestaande als potentiële klanten, omdat ze uw site eerder zullen verlaten en naar de vriendelijkere site van uw concurrentie gaan.

Door te voldoen aan de behoeften van doelklanten die liever op mobiele apparaten browsen, kunt u veel meer klanten aantrekken en uw conversieratio’s verhogen. Met hogere conversieratio’s is het veel gemakkelijker om winst te maken en zult u positieve resultaten op uw ROI zien.

browsersnelheid
Om vandaag echt te kunnen concurreren en mensen op uw site te houden, moet het zowel niet-wifi- als wifi-verbindingen kunnen ondersteunen, en in een perfecte wereld, laad een pagina in minder dan 4 seconden.

Meer dan de helft van de mobiele gebruikers verwacht tegenwoordig dat een site deze hoeveelheid tijd laadt, en ongeveer 80% is ontevreden over de browsersnelheid op hun smartphones in het algemeen.

geoptimaliseerde en lichtgewicht website
Houd rekening met het volgende: optimaliseer eerst uw visuele inhoud (verklein de bestandsgroottes zonder de beeldkwaliteit te beïnvloeden) en behoud de algehele grootte tot minder dan 1 MB

Verlaagde bouncepercentages

Als uw website ervoor zorgt dat mobiele gebruikers moeten turen, inzoomen op een pagina of add-ons moeten installeren zodat hun mobiele apparaten uw website kunnen weergeven, dan bent u voorbestemd om extreem hoge bouncepercentages te hebben. Het is gemakkelijker voor mobiele gebruikers om uw website te verlaten en door te gaan naar een concurrerende site die niet zo’n gedoe is.

Door uw website mobielvriendelijk te maken, verlaagt u uw bouncepercentages aanzienlijk. En omdat u mobiele gebruikers een intuïtieve ervaring biedt, heeft u een grotere kans om hen bij uw merk te betrekken door het de moeite waard te maken langer op uw site te blijven.

Websites die alleen zijn geoptimaliseerd voor desktopgebruik, worden niet goed weergegeven op mobiele apparaten, waardoor mobiele gebruikers die uw site bezoeken in een oogwenk vertrekken en nooit meer terugkeren. Bovendien duurt het veel langer voordat dergelijke websites op mobiele apparaten worden geladen. Houd er rekening mee dat online shoppers verwachten dat een pagina binnen twee seconden wordt geladen. Tegen de tijd dat drie seconden zijn verstreken, is een groot aantal van de klanten ergens anders heen gegaan.

De laadtijd van de pagina is een van de belangrijkste elementen van elke succesvolle website, omdat het uw bounce- en conversieratio’s aanzienlijk kan beïnvloeden. In het bijzonder kan een vertraging van één seconde in de laadtijd van uw pagina uw conversieratio’s met 7 procent verlagen, terwijl een vertraging van twee seconden in de laadtijd van uw pagina uw bouncepercentages met maar liefst 87 procent kan verhogen.

Optimaliseer de snelheid van uw website voor een betere gebruikerservaring en u zult de winst zien in de winst van uw bedrijf. Door uw website voor mobiele apparaten te optimaliseren, kunt u dit ook bereiken, aangezien uw website veel beter werkt op de tablets en smartphones van uw bezoekers, waardoor u de bouncepercentages verlaagt en uw klantenbestand groeit.

klantenbinding
90% van de mobiele zoekopdrachten leidt tot actie 50% leidt tot aankoop

Verhoogde klantloyaliteit

Als u uw klanten een betere gebruikerservaring biedt, inspireert u klantloyaliteit en wint u levenslange klanten en ambassadeurs voor uw merk. Een mobielvriendelijke website kan u daarbij helpen en het zal u helpen uw reputatie te versterken en het imago van uw merk te verbeteren.

Een bevredigende mobiele ervaring zal u helpen vertrouwen bij uw klanten op te bouwen en een grotere merkbetrokkenheid tot stand te brengen. U krijgt meer geloofwaardigheid en wordt een betrouwbare bron voor uw klanten wanneer ze informatie nodig hebben die u hen kunt geven. Als u uw klanten niet de mobiele ervaring biedt die ze zoeken, loopt u het risico ze, misschien zelfs permanent, te verliezen aan uw concurrentie.

Een aanpak kiezen voor het maken van een mobielvriendelijke website

een aanpak kiezen

Er zijn twee manieren om een ​​mobielvriendelijke website te maken; welke aanpak u kiest, hangt volledig af van uw zakelijke prioriteiten. U kunt er namelijk voor kiezen om een ​​website te maken die volledig nieuw en mobiel is of u kunt uw eigen website ontwerpen om zich automatisch aan te passen aan verschillende mobiele apparaten, wat wordt aangeduid als responsive website-ontwerp.

Bouw een mobiele website

TOP 5 SMARTPHONES 2019
top 5 smartphones in 2016
Samsung 21,4%
appel 18,7%
Huawei 8,1%
Lenovo 5,1%
Xiaomi 4,6%
Alle andere telefoonverkopers dekken 42,1% van de markt voor mobiele telefoons

Het bouwen van een afzonderlijke mobiele website betekent het hosten van een mobiele versie van uw website op afzonderlijke URL’s, die een mobiel subdomein (m.example.com), een submap op uw website (example.com/mobile) of een volledig afzonderlijke mobiel kunnen zijn domein (voorbeeld.mobi).

Wanneer u een afzonderlijke mobiele site gebruikt, moet u elementen van een responsief webontwerp opnemen, omdat uw webpagina’s zich kunnen aanpassen aan kleine verschillen in schermafmetingen.

Het bouwen van een aparte mobiele website heeft zeker zijn pluspunten en minnen. Een mobiele website is een aanvulling op uw hoofdwebsite en is geoptimaliseerd voor gebruik onderweg. Het kan u veel helpen met de zichtbaarheid van zoekopdrachten, omdat het waarschijnlijker wordt weergegeven bij mobiele zoekopdrachten dan bij uw normale domein. Het gebruikt ook een minimale hoeveelheid bandbreedte en daarom is het veel sneller dan andere websites.

Vanuit het perspectief van mobiele gebruikers verdient een aparte mobiele website zeker de voorkeur, aangezien een dergelijke website uitstekend bruikbaar kan zijn. Mobiele gebruikers die uw site bezoeken, worden automatisch omgeleid naar uw mobiel-specifieke URL, maar tabletgebruikers krijgen de desktop te zien, dus uw inhoud is niet consistent op alle apparaten.

4 inch telefoonscherm
4-inch telefoons zijn het populairst in de meeste landen, waaronder het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Australië, Japan en de Verenigde Staten. Dit wordt veroorzaakt door de enorme populariteit van iPhone 5 en 5S

Vanuit uw bedrijfsperspectief heeft u echter, door een afzonderlijke mobiele website te bouwen, twee websites te onderhouden, wat veel tijd in beslag kan nemen, om nog maar te zwijgen van geld. En je zult vanaf het begin SEO voor je nieuwe website moeten doen. Een ander heel belangrijk ding is dat je dubbele inhoud hebt, waarvoor Google je kan straffen. U kunt dit probleem echter omzeilen door het juiste te hebben bidirectionele annotatie. Op deze manier wordt uw website niet weergegeven als dubbele inhoud, maar in plaats daarvan worden de twee van uw URL’s gezien als gelijkwaardige inhoud.

populaire schermresoluties
In termen van schermresoluties het meest populair zijn 640 × 1136, 750 × 1334, 1080 × 1920 en 720 × 1280
mobiele betalingen
20,2% van Noord-Amerikanen gebruik regelmatig mobiele betalingen – dat percentage vertaalt zich naar 55 miljoen mensen, een aantal waarvan de onderneming voorspelt dat het komend jaar met 39,2% zal groeien.

Veel bedrijfseigenaren besluiten de mobile-first-benadering te gebruiken om hun mobielvriendelijke websites te maken. Het betekent in feite dat u eerst uw website voor mobiele apparaten ontwerpt en dat u zich een weg baant naar ontwerpen voor desktop. Het is absoluut de beste aanpak om voor de eerste keer een website te maken, want als het je lukt om je website goed te laten werken op mobiele apparaten, zal hij nog beter werken op een desktop.

Als u echter niet voor de eerste keer een website bouwt en uw bestaande site eenvoudig wilt optimaliseren voor mobiele apparaten, kunt u een mobiele versie van uw site toevoegen op een andere URL of uw website opnieuw ontwerpen zodat de lay-out zich aanpast aan elk apparaat, met responsive webdesign.

Responsive website-ontwerp

mobiele digitale advertentie
Mobiele apparaten zijn goed voor 50% van alle digitale advertenties uitgegeven in 2019

Responsive website-ontwerp betekent dat u uw bestaande website zo ontwerpt dat deze de lay-out kan wijzigen, zodat deze zich automatisch aanpast aan verschillende mobiele apparaten. Daarom zal uw website, ongeacht op welk apparaat het wordt bekeken, zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte en resolutie van dat apparaat, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk wordt verbeterd. Bovendien is responsive webdesign het door Google sterk aanbevolen ontwerppatroon.

MOBIELE COMMERCE WORDT SNEL GROEIEN
$ 3 bil. 2010
$ 6 2011
$ 10 2012
$ 14 2013
$ 19 2014
$ 25 2015
$ 31 2016

Een responsieve website herkent het apparaat waarop het wordt bekeken en past zichzelf automatisch aan voor een optimale weergave. Door een responsieve website te hebben, kunt u mensen die hun smartphones en tablets gebruiken om uw site te bezoeken de best mogelijke gebruikerservaring bieden. En u verkleint het risico dat u ze verliest aan uw concurrenten.

U wilt uw bestaande en potentiële klanten zeker precies geven wat ze willen en erin slagen uw klantenbestand uit te breiden en meer inkomsten te genereren. Dus door een responsieve website te hebben, biedt u uw klanten snel ladende pagina’s, gemakkelijke navigatie en een gestroomlijnde website waar ze snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

Hoe u uw website mobielvriendelijk kunt maken

het beheren van digitale inhoud
Belangrijkste factoren voor mobiele optimalisatie volgens consumenten
toegankelijkheid
Maak het toegankelijk

Mobiele sites zouden op alle mobiele apparaten moeten werken.
klikken
Alle informatie is toegankelijk in een of twee tikken
zoekbalk
Zoekbalk is gemakkelijk te vinden en te gebruiken
als icoon
Zorg dat de website er schoon en efficiënt uitziet
Desktop versie
Geef een optie om naar de volledige desktopwebsite te gaan
vinger vriendelijke knoppen
Gebruikers geven de voorkeur aan grote vingervriendelijke knoppen. Ontwerp uw website zodat iedereen er gemakkelijk mee kan communiceren
ontwerp voor zichtbaarheid
Ontwerp voor zichtbaarheid
Maak het uw klanten gemakkelijk om de inhoud te lezen.
niet-scrollende formulieren
Maak de invulformulieren niet-scrollend en met slechts enkele velden
in één richting scrollen
De meeste gebruikers scrollen slechts in één richting, omhoog – omlaag of links – rechts
aankoop doen
Maak het gemakkelijk om te converteren
Creëer duidelijke manieren waarop uw gebruikers aankopen kunnen doen of contact met u kunnen opnemen.
locatie en openingstijden
Het is belangrijk om uw locatie en openingstijden op te geven
Klik om te bellen
Denk aan de “Click-to-call” -functionaliteit op uw website
e-mailadres
Geef uw e-mailadres op
sociale netwerkaccounts
Geef uw sociale netwerkaccounts aan
omleidingen voor mobiele sites
Omleidingen naar mobiele site
Zorg ervoor dat bezoekers die uw website bezoeken vanaf een mobiel apparaat, worden omgeleid naar uw mobielvriendelijke site.
testen en optimaliseren
Luister, leer en herhaal
Maak testen en optimaliseren een continu proces.

scroll naar beneden

Hoe u uw website mobielvriendelijk maakt, hangt af van of u een van de vele contentmanagementsystemen (CMS) gebruikt om uw digitale inhoud te beheren of dat u een websitebouwer gebruikt.

CMS

Het gebruik van een CMS om uw website mobielvriendelijk te maken, is de beste optie, omdat het de oplossingen biedt die u nodig hebt zonder dat u twee afzonderlijke versies van uw website hoeft te maken.

De meest populaire CMS-platforms zijn WordPress, Joomla en Drupal, om er maar een paar te noemen. Ze bieden een aantal mobiele plug-ins, thema’s en sjablonen om u te helpen van uw website een responsieve website te maken die zich aanpast aan elk mogelijk mobiel apparaat.

Ongeacht het type inhoudbeheersysteem dat u voor uw website gebruikt, om uw website mobielvriendelijk te maken, moet u het thema van uw website wijzigen en / of aanpassen. Natuurlijk moet het thema dat u kiest responsieve ontwerpprincipes gebruiken om het aan te kunnen passen aan verschillende apparaten waarop uw website wordt bekeken.

U kunt eerst controleren of het thema dat u al gebruikt misschien een update beschikbaar heeft en of die update al dan niet mobielvriendelijk is. Als dat zo is, is het bijwerken van uw thema vrijwel alles wat u hoeft te doen. Wat nog belangrijker is, het bijwerken van uw thema zal uw website nieuwe beveiligingsoplossingen bieden, die zowel uw website als uw algehele bedrijf zullen verbeteren.

WordPress

Als uw website wordt gehost op WordPress.com, biedt WordPress u automatisch een mobielvriendelijk thema voor uw website, afhankelijk van het thema dat u al heeft. Als u WordPress gebruikt met uw eigen webhostingbedrijf, kunt u uw thema en WordPress-versie controleren via een van de volgende methoden.

  • Controleer uw Administratiepaneel, waar u het versienummer bovenaan het Dashboard of in de voettekst kunt zien, voor respectievelijk de nieuwste en oudere versies van WordPress-installaties.
  • Als alternatief kunt u naar de website gaan met de geïnstalleerde WordPress en de “view source” -functie van uw webbrowser gebruiken om op de pagina te zoeken naar de generator-metatag, die u het versienummer zal geven. Het versienummer van de WordPress-installatie staat ook in het bestand /wp-include/version.php.

Joomla

Als je gebruikt Joomla als uw CMS kunt u controleren welke versie van de installatie u gebruikt door uw beheerinterface te controleren, uw systeeminformatiepagina in uw beheerinterface te controleren of door het bestand /version.php te controleren, dat het versienummer bevat en meestal te vinden is in / libraries / joomla / files.

Als uw versie van Joomla niet de nieuwste versie is, kunt u uw Joomla-versie en sjabloon bijwerken. Een andere optie is om een ​​mobielvriendelijke Joomla-extensie te installeren omdat veel extensies uw website mobielvriendelijk maken zonder dat u uw versie van Joomla hoeft bij te werken.

Drupal

Als je gebruikt Drupal als uw CMS en uw hele website wilt converteren naar een nieuw thema dat mobielvriendelijk is, kunt u dat doen door naar te gaan de gids voor responsive webdesign geleverd door Drupal. Daar kunt u de lijst met responsieve thema’s vinden en degene kiezen die zich aanpast aan uw website. Installeer het thema dat je hebt gekozen en je bent klaar om te gaan.

Uw thema testen

Nadat u uw thema heeft bijgewerkt, kunt u testen hoe het zich gedraagt ​​op zowel desktop- als mobiele apparaten door een live demopagina van het door u gekozen thema te bezoeken. Thema’s hebben meestal een link die naar hun demopagina leidt en het is de gemakkelijkste manier om te bepalen of het door u gekozen thema een responsief ontwerp heeft dat aan uw behoeften voldoet. De beste manier om te zien of het thema werkt zoals u dat wilt, is door een mobiel apparaat te gebruiken om de demopagina te bezoeken.

Maar u kunt ook een bezoek brengen aan de PageSpeed ​​Insights tool, die u kan laten zien of het thema dat u heeft gekozen goed werkt op mobiele apparaten. Google Chrome biedt nog een alternatief om het gedrag van uw thema te controleren. Het gaat om het gebruik van een tool voor “emulatie van mobiele apparaten” in Chrome Developer Tools. U vindt de tool onder het Chrome-menu Beeld> Ontwikkelaar> Ontwikkelaarstools.

Als het door u gekozen thema mobielvriendelijk blijkt te zijn en goed werkt op zowel desktop- als mobiele apparaten, voer dan een laatste test uit om te controleren of uw website reageert en goed werkt op alle apparaten. U kunt uw laatste controle doen met behulp van de Mobielvriendelijke test tool, die alleen de URL van uw website in het vak hoeft te typen, waarna het snel uw website analyseert en u binnen enkele seconden het resultaat geeft.

Als uw website nog steeds niet mobielvriendelijk is, zal de mobielvriendelijke test u vertellen waarom en u nuttige informatie geven over alles dat moet worden opgelost om uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Website bouwer

webbouwer beoordelingen
Beoordelingen van webbouwers

Er zijn veel responsieve webbouwers die u kunnen helpen uw website mobielvriendelijk te maken zonder dat u een enkele regel code hoeft te schrijven. Ze hebben tools die gemakkelijk te gebruiken zijn en waarmee u in een mum van tijd een mobielvriendelijke website kunt maken. Webbouwers kunnen zelfs uw website hosten en onderhouden, zodat ze in principe al het werk voor u kunnen doen. Hierdoor kunt u zich concentreren op het maken van uw inhoud en werken aan het bereiken van uw bedrijfsdoelen.

De meest populaire webbouwers zijn Wix, Weebly en Squarespace, om er maar een paar te noemen. Maar er zijn nog veel meer webbouwers met gebruiksvriendelijke tools die u kunnen helpen uw website te verbeteren, met een responsief ontwerp dat zich aanpast aan elk apparaat dat wordt gebruikt om uw website te bekijken.

Websitebouwers hebben tools waarmee u uw inhoud eenvoudig naar een website kunt slepen en neerzetten en direct alles kunt publiceren wat u maar wilt. Ze kunnen zelfs uw website hosten en alle technische zaken beheren, zodat u zich kunt concentreren op het maken van boeiende inhoud.

Het belangrijkste kenmerk van webbouwers is dat ze uw website automatisch mobielvriendelijk maken. Dus door een van de beschikbare opties te gebruiken, maakt u een website met een responsief ontwerp dat zich automatisch aanpast aan de apparaten die uw bezoekers gebruiken.

Wanneer u een websitebouwer kiest, spreekt het voor zich dat u degene moet kiezen die het beste bij u past. U zult zeker de prijs overwegen, maar het is van cruciaal belang dat u de ontwerpen en tools controleert die verschillende webbouwers aanbieden, evenals de klantenservice die zij bieden.

Wix

wix-logo op eerste sitegids

Wix is ​​een van de beste websitebouwers op de markt. Het is absoluut het meest innovatief, met ontwerpen die actueel zijn met de nieuwste trends in webdesign. Je hoeft niet te weten hoe je moet coderen; het enige wat u hoeft te doen is uw inhoud te slepen en neer te zetten en uw sitebezoekers de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Wix heeft ook ontwerpen en tools die branchespecifiek zijn en alle mogelijke nichemarkten kunnen dekken.

Weebly

weebly-logo op de eerste sitegids

Aan de andere kant heeft Weebly een eenvoudige en minimalistische gebruikersinterface en verschillen de ontwerpen aanzienlijk van die van Squarespace. Maar als u de voorkeur geeft aan eenvoud boven ontwerp, is Weebly de juiste keuze. Het heeft minder tools dan Squarespace en het is verreweg de gemakkelijkste webbouwer met slepen en neerzetten. Het is zeer gebruiksvriendelijk, alle sjablonen reageren en het heeft meer dan 40 vooraf ontworpen paginalay-outs waaruit u kunt kiezen.

Squarespace

squarespace-logo op de eerste sitegids

Squarespace biedt elegante en professioneel ogende ontwerpen en daarom is het een marktleider als het gaat om het maken van responsieve websites. Alle ontwerpsjablonen die Squarespace biedt, zijn zeer gepolijst en leiden tot een veel betere gebruikerservaring. Squarespace biedt 24/7 klantenondersteuning. Het geeft je ook een uitgebreide lijst met opties om uit te kiezen voor het stylen en aanpassen van je website. Veel andere webbouwers bieden geen opties voor het aanpassen van de stijl van uw site waarvoor geen bewerkingscode nodig is.

Conclusie

Tegenwoordig is een mobielvriendelijke website een noodzaak. Door mobiel te gaan, krijgen uw bezoekers een betere gebruikerservaring. Breng de wijzigingen aan en houd het tempo bij, want Google beloont u met een hogere positie in de zoekresultaten.

Er zijn veel opties om een ​​website te maken die wordt geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Bekijk wat er beschikbaar is en kies degene die het beste bij u past.

Als u nu aandacht besteedt aan dit belangrijke detail, zal dit lonen bij het opbouwen van uw klantenbestand, het verhogen van de verkoop en het vestigen van loyale, langdurige klanten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map