Hoe u uw webhostingprovider kunt wijzigen

Invoering

vlag

Het eerste webhostbedrijf ter wereld was Concentric, later omgedoopt tot XO Communications


taart

De eerste webserver werd gelanceerd op 6 augustus 1991

Om een ​​website te maken en om uw website online toegankelijk te maken, moet u een server selecteren waar deze zich zal bevinden. Servers worden geleverd door webhostingbedrijven en als u recentelijk belangstelling voor dit gebied bent gaan tonen, dan zal de volgende gids voor u van nut zijn.

Het is handig als u eerst begrijpt wat webhosting eigenlijk is, waarom het belangrijk is en waar u op moet letten bij uw hostingprovider. Als u zich niet druk heeft gemaakt over deze details, bestaat de kans dat u niet de beste deal en het beste pakket krijgt.

Gelukkig is dit niet het einde van de wereld; mensen veranderen hun webhosts voortdurend om verschillende redenen. Sommigen zijn gewoon ontevreden over de snelheid of kwaliteit van de distributienetwerken van het inhoudsnetwerk. Anderen vinden dezelfde kwaliteit van dienstverlening tegen een lagere prijs of met handigere betalingsvoorwaarden.

Als u zich in deze situatie bevindt, is het een goed moment om op zoek te gaan naar een beter webhostingbedrijf. Het overzetten van uw website kan echter een ingewikkelde taak lijken. In deze handleiding worden de terminologie, problemen en procedures uitgelegd, met stapsgewijze instructies, zodat u vol vertrouwen verder kunt gaan.


lader

Het overzetten van uw website naar een andere server kan in vijf stappen.

Stap 1. Zoek een nieuwe webhost

Neem de tijd om webhosts te onderzoeken voordat u een nieuwe service selecteert. Bekijk online reviews en feedback van klanten, kijk wat voor soort deals andere hostingproviders aanbieden, hun prijssystemen, serverconfiguraties, CDN, enz..

diagram taart

Als u eenmaal een geschikte nieuwe provider heeft gevonden, bedenk dan dat u op een bepaald moment in de toekomst zou kunnen besluiten om ook van die hostingservice over te stappen. Om deze reden wordt het aanbevolen dat u uw domein registreert bij een externe provider, omdat op deze manier uw domein onaangetast blijft wanneer u van webhost verandert..

Onze aanbevolen hostingprovider, Bluehost, biedt een speciale aanbieding voor onze bezoekers met een GRATIS domeinnaam. Als je hun services niet leuk vindt, bieden ze een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Stap 2. Zoek en download uw website

De volgende stap is om te achterhalen waar uw vorige host uw website heeft opgeslagen. Bovendien gebruikt uw site mogelijk meer databases, dus u moet kijken of het ook mogelijk is om er back-upmappen van te verkrijgen.

Zodra u de bestanden heeft gevonden, downloadt u ze naar uw bureaublad, zodat u klaar bent om ze aan uw volgende hostingprovider te geven.

Stap 3. Exporteer uw websitedatabase

Zoals eerder vermeld, als uw website aanvullende databases gebruikt voor doeleinden zoals het opslaan van bezoekersgegevens of het beheren van formulieren, moet u deze verkrijgen en exporteren. Het proces kan variëren, afhankelijk van de database, dus u kunt deze details het beste uitwerken met uw vorige hostingprovider. Hosts bieden gewoonlijk phpMyAdmin aan als hulpmiddel voor het uitvoeren van zowel het exporteren als importeren van websitedatabases.

Als u cPanel gebruikt (wat u waarschijnlijk bent), is het exporteren van een database niet zo’n ingewikkelde taak. Je gebruikt phpMyAdmin dat een native onderdeel is van elk cPanel. Laat u niet ontmoedigen door de vreemde namen, bestanden en databases; zelfs als je niet alles begrijpt, zou je toch alles zelf moeten kunnen doen.

 1. Navigeer naar https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin en log in op je Bluehost-account
 2. Zoek het tabblad “Database” en open het
 3. Klik op het phpMyAdmin-pictogram om de interface te openen
 4. Selecteer een database
 5. Ergens in het midden van het menu vind je de knop “Exporteren”. Klik erop.
 6. Kies de optie “Snel – geef alleen de minimale opties weer”. Om aangepaste opties te kunnen gebruiken, moet je het een en ander weten over MySQL, dus kies dit alleen als je weet wat je doet. Anders werkt de snelle optie.
 7. Database snelle opties exporteren

 8. Als het nog niet wordt weergegeven, kiest u de ‘SQL’-indeling als de gekozen indeling voor de export.
 9. Klik op de knop “Go” om het exporteren te starten
 10. Kies waar u het bestand wilt opslaan als daarom wordt gevraagd (desktop of een aangepaste map die u zult onthouden; u hebt dit bestand later nodig, dus verlies het niet)

Dat was snel, nietwaar? Uw database is nu klaar om te worden geïmporteerd naar een nieuwe host.

Stap 4. Upload uw website en importeer uw database

Net als bij het exporteren, moet u de details met uw gastheer bespreken. In het geval dat u uw database naar een SQL hebt geëxporteerd en vervolgens door phpMyAdmin, u kunt MySQL gebruiken om uw website naar uw nieuwe hostingaccount te importeren. Het is echt niet zo ingewikkeld, ongeacht de tools die worden gebruikt, en het is meestal iets dat hostingproviders alleen doen.

Wanneer u een statische website gebruikt (die mensen tegenwoordig meestal alleen gebruiken als ze een eenvoudige bestemmingspagina hebben om hun bedrijf onder de aandacht te brengen), is het instellen van alles op een nieuwe host net zo eenvoudig als het uploaden van bestanden. In een van de vorige stappen hebben we je verteld dat je alle bestanden van je vorige host moet downloaden. In dit geval hoeft u alleen die bestanden te uploaden naar de map public_html op uw nieuwe Bluehost-account en u bent klaar.
U kunt een van de twee eenvoudige opties kiezen om de nieuwe bestanden te uploaden.

Upload via Bestandsbeheer

Als u op zoek bent naar een manier om dit snel te doen en u wilt het gewoon achter de rug hebben, kunt u de bestandsbeheerder van Bluehost gebruiken:

 1. Log in op uw Bluehost cPanel-account.
 2. Lokaliseer bestanden en selecteer Bestandsbeheer
 3. Dubbelklik op public_html om het te openen
 4. Breng alle bestanden over die u eerder hebt gedownload naar deze map

Upload via FTP

Gewoonlijk worden bestandsbeheerders gebruikt voor het uploaden of wijzigen van slechts één van de bestanden wanneer u het zich om de een of andere reden niet kunt veroorloven om FTP-clients in te stellen. U gebruikt dit bijvoorbeeld wanneer u iets op uw site moet wijzigen vanaf een openbare computer die gewoon niet kon wachten tot u thuiskwam.

Maar wat we meestal voorstellen is het gebruik van een FTP-client. U kunt snel FileZilla installeren, een gratis client die het meest wordt gebruikt door bloggers over de hele wereld, en verbinding maken met de server met behulp van de inloggegevens die u hebt ontvangen na registratie voor de nieuwe host. U heeft de FTP-servernaam, uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
Eenmaal ingelogd, zou u uw kleine deel van de server met alle mappen moeten kunnen zien. Het ziet eruit als een map op uw computer, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om de map public_html te vinden.

Lokaliseer nu eenvoudig de eerder gedownloade bestanden en sleep ze naar de map. Afhankelijk van de grootte van de bestanden en de snelheid van uw internetverbinding, kan het enkele minuten duren voordat alles is overgezet. FileZilla informeert u zodra alles is voltooid, zodat u vanuit de browser naar uw domein kunt navigeren om de site weer in actie te zien.

Dynamische website

Dynamische websites gebruiken databases om tonnen informatie op te slaan die nodig zijn om normaal te presteren. Als u een aangepaste website of een van de populaire CMS zoals WordPress gebruikt, betekent dit dat u ook de database heeft, wat betekent dat u deze samen met de bestanden moet overbrengen.

Net zoals u de database hebt geëxporteerd, kunt u er een importeren via PhpMyAdmin:

 1. Open https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin vanuit je browser en log in op je Bluehost-account
 2. Zoek het tabblad “Database” en open het
 3. Kies het phpMyAdmin-pictogram om de interface te openen
 4. Ergens in het midden van het menu vind je het tabblad / de knop “Importeren”.
 5. Database-importoptie

 6. Klik op de knop “Bladeren” en zoek de database die u eerder hebt geëxporteerd. Zorg ervoor dat u het eerst uitpakt als de database is gezipt (u moet het .sql-bestand bij de hand hebben)
 7. Database importeren

 8. Klik op de knop “Ga” en wacht een paar minuten

Als alles in orde was, zou u een bericht als dit moeten zien: “Het importeren is voltooid, X-query’s uitgevoerd.”

Gebruik je een Content Management Systeem zoals WordPress?

Als u een contentbeheersysteem zoals WordPress, Blogger of Joomla gebruikt, kunt u alles veel gemakkelijker maken met hun native migratie-opties. Als je dat bijvoorbeeld bent een WordPress-site migreren naar een nieuwe host, u kunt alles doen met hun import- en exportopties waarmee u de hele site in een paar klikken kunt overzetten. Heb jij even geluk!

gebruik

40,2% van de websites van de wereld worden gehost door Amerikaanse aanbieder

Stap 5. Test uw website

Zodra de overdracht is voltooid en de databases zijn geïmporteerd, kunt u uw website testen. De beste manier om dit te doen is door een tijdelijke URL te gebruiken. Hierdoor heeft u toegang tot uw website, zelfs wanneer uw domeinnaam niet naar de nieuwe server verwijst.

Meld u aan bij uw accountbeheerpaneel om uw tijdelijke URL te vinden. Klik vervolgens op “Technische gegevens van account”. Als je eenmaal binnen bent, zou er een sectie moeten zijn met de naam Temp. URL, met uw tijdelijke URL ernaast. Het enige dat u hoeft te doen, is gewoon die URL bezoeken en uw website bekijken.

Een tijdelijke URL ziet er als volgt uit: http: // ipadres / ~ gebruikersnaam

Vervang het “ipadres” door het IP-adres van uw host, en de gebruikersnaam moet dezelfde zijn die u gebruikt om u aan te melden bij uw cPanel-account. Vergeet de “~” ervoor niet.
Om je server IP-adres te vinden, log je nog een keer in op je cPanel. Ga naar het tabblad “Statistieken” en klik op de knop “Statistieken uitbreiden” voor extra informatie, waaronder het IP-adres van uw gedeelde hostingaccount.

Nu kunt u uw website testen op een tijdelijke URL terwijl u wacht of tot u stel de Name Servers in om naar je oude domein te verwijzen.

Als uw site er naar verwachting uitziet en werkt, dan is dat geweldig! Wees echter bereid om enkele kleine aanpassingen en wijzigingen aan te brengen als er iets mis is.

Belangrijke dingen om te onthouden

stickers

Deel op land

Bluehost en Hostmonster

Zodra het hele overdrachtsproces is voltooid en u de website heeft getest, moet u een aantal dingen doen om de overgang te voltooien. Houd er rekening mee dat dit noodzakelijke stappen zijn om ervoor te zorgen dat uw oude bezoekers uw website blijven bezoeken en om er zeker van te zijn dat uw site naar behoren presteert. Laten we dus beginnen.

Laat gebruikers weten dat u uw website gaat verplaatsen

Wanneer u uw website verplaatst, moet de downtime zo kort mogelijk zijn. Het is ideaal als gebruikers nauwelijks merken dat de site niet werkte. U moet echter een paar dagen van tevoren een waarschuwing geven, zowel op uw website als op uw sociale netwerkprofielen. U moet ook zien dat het bericht zichtbaar is tijdens de downtime, zodat uw gebruikers weten dat de site tijdig een back-up zal maken.

Wijzig de DNS

Dit is een klein detail dat gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien. Zodra u uw website heeft overgedragen, moet u uw DNS-record omzetten naar de nieuwe server waarop uw site is geregistreerd. De reden waarom dit belangrijk is, is dat een DNS-record lijkt op een kaart of een instructiegids die ervoor zorgt dat uw bezoekers op de juiste pagina aankomen. Als u dit niet doet, worden gebruikers omgeleid naar een foutpagina. U moet een nieuwe DNS krijgen van uw nieuwe hostingprovider en uw oude vervangen.

Nadat u het verzoek heeft ingediend om uw DNS-records te verplaatsen, duurt het enkele uren, of in sommige gevallen een hele dag, voordat de overstap is voltooid. Met andere woorden, als uw bezoekers klagen dat ze uw website niet kunnen vinden, zorg er dan voor dat u bent bijgewerkt naar uw nieuwe DNS.

Houd de uptime van de site in de gaten

Wanneer een nieuwe DNS wordt toegewezen, is uw overdracht in feite voltooid. U wilt de uptime van uw server de komende dagen zorgvuldig in de gaten houden om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Het is van cruciaal belang dat u uw hoede niet laat vallen en dat u merkt dat er zo snel mogelijk problemen zijn. Natuurlijk houdt het bewaken van de uptime van uw website niet in dat u uw website elke 5 minuten moet bezoeken; het betekent dat je tools en apps nodig hebt om te helpen met de taak.

Enkele handige tools waarop u kunt vertrouwen zijn Pingdom, Uptime Robot en Monitor Us. Ongeacht de tool die u kiest, u moet ze kalibreren om de volgende elementen te controleren: Ping, HTTP, DNS Server en TCP-poort.

Hostingtypen

Wees op uw hoede voor ontbrekende links en verschillende sitestructuren

Een ding waar u echt op moet letten bij het wisselen van server is het mogelijke verlies of verkeerde plaatsing van activa zoals afbeeldingen. De verandering van de hostingomgeving kan ervoor zorgen dat dit gebeurt en het is niet onwaarschijnlijk dat u ongeveer 404 (niet gevonden) fouten zult zien. Dus wees gewoon op uw hoede en controleer uw 404-logboeken, zodat u kunt zien of er verbroken links of niet-werkende activa zijn. Wanneer u ze vindt, is een snelle reparatie of vervanging mogelijk vereist en bent u klaar om te gaan.

Een andere manier om dit probleem aan te pakken, is door te verwijzen van een 404-pagina naar een andere pagina die al werkt. Dit is geen oplossing voor het probleem, het is natuurlijk gewoon een alternatief voor het weergeven van een 404-pagina.

Dit werkt voor zowel pagina’s als mappen, dus uw gebruikers hebben altijd inhoud om naar te kijken, in plaats van een 404-fout. Ten slotte kunt u dit in uw voordeel gebruiken en een aangepaste 404-foutpagina maken, die grappig of vermakelijk kan zijn, bijvoorbeeld door een grappige afbeelding of een citaat weer te geven. Op deze manier zullen uw bezoekers minder snel bezwaar maken om op de pagina terecht te komen.

Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om te gaan met gebroken links en 404 pagina’s. Om ze te laten werken, moet je de code in het .htaccess-bestand plaatsen.
Hier ziet u hoe u .htaccess kunt bewerken met FTP (FileZilla)

 1. Open FileZilla
 2. Log in op uw server
 3. Open public_html om uw websitebestanden weer te geven
 4. Selecteer .htaccess
 5. klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Bekijken / Bewerken of download het naar uw computer

Als u het .htaccess-bestand niet op uw server kunt vinden, is de kans groot dat er niemand is of dat het gewoon verborgen is. Zorg er om te beginnen voor dat ‘Verborgen bestanden weergeven (dotfiles)’ is geselecteerd als je bent ingelogd op het cPanel en Bestandsbeheer hebt gebruikt of als je ‘Forceer verborgen bestanden’ hebt geselecteerd in het hoofdmenu van FileZilla. Als u het bestand nog steeds niet kunt vinden, moet u een nieuw bestand in uw map public_html maken door met de rechtermuisknop te klikken en een nieuw bestand met de naam “.htaccess” te maken.

Dan kun je de code gebruiken:

 • Definieer een 404-pagina: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Leid een pagina om naar de nieuwe locatie: redirect 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Leid een hele map om naar een nieuwe locatie: redirectMatch 301 ^ / category /? $ Http://www.example.com/new-category/

Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, moet u het bestand opslaan en het opnieuw uploaden naar de server door het oude bestand te overschrijven.

Je e-mail wisselen

Nogmaals, het wisselen van e-mail is iets dat mensen vaak over het hoofd zien. Zodra de migratie naar de nieuwe webhost is voltooid, zijn er drie verschillende manieren om uw e-mail over te dragen.

 • Als uw e-mail bij een domeinregistreerder wordt gehost, kunt u deze eenvoudig verplaatsen. Het enige wat u hoeft te doen is het (@) -record wijzigen en het toewijzen aan het IP-adres van de nieuwe host, dat zich gewoonlijk in het klantenportaal van uw nieuwe host bevindt
 • Als uw e-mailaccounts bij een derde partij worden gehost, moet u het volgende doen. Zorg ervoor dat uw MX-records, evenals andere relevante records die zijn aangevraagd door uw e-mailserviceprovider, worden bijgewerkt in de nieuwe DNS. Aangezien u uw DNS naar een nieuwe provider verplaatst, is het essentieel dat u deze bestanden ook verplaatst. Als u de DNS niet verplaatst, hoeft u natuurlijk alleen maar stap 1 te volgen.
 • Ten slotte, als uw e-mailaccounts worden gehost bij de vorige hostingprovider, kunt u het bestaande e-mailaccount opnieuw maken zodra u de overstap naar de nieuwe provider maakt. Je moet ook je nieuwe e-mailagent configureren.
Zandloper

De meeste webhostingproviders beloven 99,99% uptime, maar 99,90% uptime is al 10 minuten downtime per week

prijs

Veel webhostingplannen hebben “verborgen kosten”. Hoewel ze klanten lokken met “geld-terug-garantie” -regelingen, maar als u niet tevreden bent, kunnen webhostingbedrijven voorkomen dat u uw geld terugkrijgt of gewoon verlengen

web Server

De belofte van onbeperkte webruimte en bandbreedte is een hoax. Webhostingbedrijven oververkopen hun servers, vooral gedeelde webhosting, wat resulteert in slechte prestaties, langere downtime van de server en regelmatige tegenslagen

boom

De meest betrouwbare methode die we gebruiken om een ​​betrouwbare hostingprovider te bepalen

De feiten liegen niet. Als een gerenommeerde website al jaren wordt gehost door een specifieke provider en de eigenaar volledig tevreden is met de hostingservices die de daadwerkelijke host biedt, is dat het duidelijke bewijs dat de host waar we het over hebben de juiste is.

Als je een meer gedetailleerde uitleg nodig hebt over hoe je deze stap moet voltooien, kijk dan hier gids.

Kans op een beschadigde database

Ten slotte kan het voorkomen dat uw gegevens tijdens de overdracht beschadigd raken. Er is geen reden tot paniek en er zijn talloze oplossingen voor dit probleem, maar ze zijn allemaal afhankelijk van het platform zelf. Aangezien het meest gebruikelijke platform WordPress is, bespreken we enkele mogelijke oplossingen voor de database van dit platform.

Als uw WordPress-database beschadigd is, kunt u de overdracht opnieuw proberen, maar u moet eerst alle plug-ins uitschakelen. Als dit werkt, zet u de plug-ins gewoon weer aan wanneer de hele website is geïmporteerd. Helaas is dit geen haalbare oplossing als u geen toegang heeft tot het dashboard, dus u moet mogelijk een aantal van de volgende opties proberen:

 • Upload de database opnieuw en schrijf deze over de oude.
 • Probeer de exacte locatie van de corruptiefout te identificeren en upload dat specifieke bestand gewoon opnieuw vanaf uw oude site.
 • Open het bestand om ervoor te zorgen dat het naar de nieuwe server verwijst.

Hoe een kapotte WordPress-database te repareren

Soms gaat het exporteren en importeren van een database niet zo soepel als je wilde. Maar voordat je je verstand erover kwijtraakt, kun je nog een paar trucjes proberen om het te repareren.

 1. Log in op uw cPanel
 2. Open PhpMyAdmin
 3. Selecteer de database in het menu aan de linkerkant
 4. Selecteer Database voor reparatie

 5. Nadat u de database heeft geselecteerd, moet u controleren of u de juiste hebt. Een WordPress-database heeft alle tabellen gelabeld met wp_
 6. Kies de “Check all” knop onderaan het scherm om alle tabellen uit de database te selecteren
 7. Database herstellen

 8. Selecteer de optie “Tabel repareren”
 9. Database-optie herstellen

Dat is alles wat u hier kunt doen. Na het reparatieproces zou u een bericht moeten zien dat bevestigt dat de database met succes is gerepareerd. Als het je nog steeds niet is gelukt om de database te repareren, kun je nog een ding proberen, en dat is het wijzigen van een wp-config.php-bestand.

 1. Open FileZilla en log in op uw FTP-server
 2. Zoek het bestand wp-config.php
 3. WP Config

 4. Download het naar uw computer
 5. Pas het bestand aan door het in een teksteditor te openen
 6. Voeg aan het einde van het bestand dit in: define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, waar);
 7. Definieer Reparatie WP Config

 8. Sla het gewijzigde wp-config.php-bestand op en upload het via FileZilla terug naar de server en overschrijf het bestand
 9. Open uw browser en ga naar http://uwsite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Klik op de knop “Database herstellen”

Nadat het reparatieproces is voltooid, ziet u statusberichten over de tabellen in de database, zodat u kunt zien of er iets is beschadigd. Ook ziet u het volgende bericht: ‘Reparaties voltooid. Verwijder de volgende regel uit wp-config.php om te voorkomen dat deze pagina door onbevoegde gebruikers wordt gebruikt.
definiëren (‘WP_ALLOW_REPAIR’, waar); “

Vergeet dus niet om terug te gaan naar het bestand, de regel die je hebt toegevoegd te verwijderen en het opnieuw op te slaan.

In het geval dat geen van deze benaderingen werkt, moet u iemand vinden die bekwaam is in coderen om het reparatieproces van de WordPress automatische database te starten.

Laat het ondersteuningsteam de overdracht naar de nieuwe host afhandelen

Als u niet zeker weet hoe u de volledige overdracht naar de nieuwe host zelf moet doen, of als u simpelweg geen tijd heeft om te verspillen aan technische details waar u niet echt om geeft, kunt u alles overlaten aan bekwame handen van professionals bij Bluehost.

Nou, ja, u moet de overdracht betalen. Maar in dat geval kun je ontspannen, wandelen of zonnebaden op je huid als je het geluk hebt om in de buurt van het strand te wonen terwijl het ondersteuningsteam alles voor je doet.

Bluehost kan de site voor u naar hun servers verplaatsen en het kost u $ 149. 99. Deze prijs is inclusief migratie van maximaal 5 websites en 20 e-mailaccounts. Ja, het ondersteuningsteam zorgt voor alle bestanden, databases en alles wat essentieel is voor uw site om te werken en er hetzelfde uit te zien als op de oude host.
Het maakt niet echt uit waar u de site heeft gehost als u voor deze optie kiest, maar houd er rekening mee dat Bluehost momenteel geen migratieondersteuning biedt voor Reseller-, VPS- of Dedicated Server-accounts.

Een van de geweldige dingen hieraan is dat er geen risico aan verbonden is. Als je klaar bent om de migratie naar Bluehost te starten, weten hun experts wat ze doen. Zelfs met dat in gedachten, begrijpen ze dat uw site belangrijk voor u is, dus zullen ze alles beoordelen en ervoor zorgen dat het volledig functioneel is voordat u het in handen krijgt.

Als je klaar bent om de migratie naar Bluehost te starten, bekijk dan meer details hier.

Conclusie

Van webhostingprovider wisselen is geen enorm gedoe. Er zijn een paar potentiële problemen, maar niets dat niet tijdig kan worden opgelost.

Als u niet tevreden bent met uw webhostingservice, aarzel dan niet om een ​​andere provider te zoeken. Deze gids helpt u bij het proces met minimale downtime en ongemak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map