Hoe u gratis afbeeldingen voor uw blog kunt vinden

Oudere internetgebruikers herinneren zich misschien nog wel het internet dat alleen op het geschreven woord was gericht. Het internet begon als een tekstgestuurd medium en het was absoluut niet visueel aantrekkelijk. Hoewel mensen van afbeeldingen hielden, konden ze er gewoon niet online mee werken vanwege de lage internetsnelheden en de nog niet ontwikkelde technologie. En om eerlijk te zijn, digitale afbeeldingen waren toen niet zo goed.


Tegenwoordig is het onmogelijk om een ​​website voor te stellen zonder visuele media. Alle soorten digitale beelden hebben het internet overspoeld en u kunt zelfs op internet zoeken naar afbeeldingen. Moeten we praten over wat Instagram is? En hoewel foto’s misschien het eerste zijn waar je aan denkt, zijn er eigenlijk veel verschillende formaten die je op je blog kunt gebruiken. Er zijn infographics, grafische illustraties, schema’s, tabellen, screenshots, wireframes …

Wat is het belang van afbeeldingen voor je blog?

Mensen verwerken visuele informatie efficiënter dan tekst
ogen
Onze ogen kunnen 36.000 visuele berichten per uur registreren

Een beginnende blogger zou gemakkelijk kunnen vergeten om afbeeldingen in hun berichten op te nemen. Wanneer u zich concentreert op wat u moet schrijven en uw nieuwe site op orde moet houden, kan het omgaan met extra media overweldigend lijken. Maar als je afbeeldingen negeert, maak je een grote fout! Waarom? Om te beginnen zijn 65 procent van de mensen visuele leerlingen en 90% van de informatie die in de hersenen komt, is visueel. Ook krijgen artikelen met afbeeldingen veel meer totaalweergaven dan artikelen zonder. Als dat niet genoeg is, volgen hier nog een paar redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn voor je blog:

visuele scène
We kunnen het gevoel van een visuele scène krijgen in minder dan 1/10 seconde
hersenen
Visuals worden in de hersenen 60.000x sneller verwerkt dan tekst
netvlies
40% zenuwvezels zijn gekoppeld aan het netvlies
 • Visueel aantrekkelijk – zodra je de eerste afbeelding in je bericht plaatst, zul je beseffen hoe het artikel ineens beter werd. Dat zal natuurlijk waar zijn als je de juiste soort afbeelding hebt gebruikt en als deze gerelateerd is aan de inhoud. Afbeeldingen kunnen ook worden gebruikt als tekstonderbrekingen, zodat lezers hun ogen kunnen laten rusten na een paar alinea’s zwart op witte tekst. Hierdoor ziet de post er aantrekkelijker en langer uit.
 • Sociale media – delen op social media is iets wat je moet doen als je wilt slagen met je blog. Dus wanneer een artikel wordt gedeeld, zullen sociale mediasites afbeeldingen rechtstreeks uit uw artikel halen. Je wilt een bericht niet delen zonder media, omdat het er onprofessioneel en saai uitziet en door veel gebruikers gemakkelijk kan worden weggescrold.
 • Zoekmachineverkeer – heb je gemerkt dat je met Google en andere zoekmachines naar afbeeldingen kunt zoeken? Welnu, als u afbeeldingen op uw blog gebruikt, kunnen andere mensen uw site bezoeken omdat ze een foto in een zoekmachine hebben gevonden. Geweldig, is het niet?
 • Gemakkelijker begrip van complexe informatie– soms zal een eenvoudig beeld dienen voor educatieve doeleinden of om iets meer in detail uit te leggen. In plaats van de hele alinea met tekst te schrijven, kunt u eenvoudig een afbeelding weergeven.

Wat NIET te doen bij het zoeken naar afbeeldingen voor je blog?

Hoewel het van cruciaal belang is dat u afbeeldingen op uw nieuw gemaakte blog gebruikt, moet u dit op de juiste manier doen. Hoewel het gemakkelijk is om elke foto die je tegenkomt te downloaden, is dat een groot nee-nee! Voordat we u laten zien hoe en waar u de beste foto’s voor uw blog kunt vinden, willen we u laten zien wat u niet moet doen.

Zoek niet op Google

sancties voor copyright
In de VS kunnen de straffen voor inbreuk op het auteursrecht variëren van $ 200 tot $ 150.000 en mogelijk een gevangenisstraf, dus het is essentieel om ervoor te zorgen dat je toestemming hebt om afbeeldingen te gebruiken die je op je site plaatst. Goodreads werd zelfs aangeklaagd voor $ 150.000 voor een foto van een obscure boyband die een gebruiker naar zijn site heeft geüpload.

Wanneer mensen het belang van afbeeldingen beseffen, is hun eerste stap meestal om naar toe te gaan Zoeken naar afbeeldingen met Google en zoek naar een specifiek zoekwoord. Stop daar! Voordat u hetzelfde doet, moet u er rekening mee houden dat de meeste afbeeldingen in Google Zoeken mogelijk auteursrechtelijk zijn beschermd. Dit betekent dat als u alleen een afbeelding maakt van een bekende of onbekende bron, u deze daadwerkelijk steelt en dat u daar mogelijk gevolgen van kunt ondervinden. Afhankelijk van een afbeelding en bron waar je het van hebt gestolen, kun je boetes en zelfs juridische stappen tegen je krijgen, dus denk twee keer na voordat je willekeurige afbeeldingen gebruikt die je vindt op Google Afbeeldingen zoeken. En vergeet niet al het mogelijke te doen om te voorkomen dat anderen inhoud van uw site stelen.

Geen hotlink

Hotlinking is een praktijk waarmee u een afbeelding van een andere bron kunt laden. Dus in plaats van een afbeelding op uw eigen site (server) te hosten, laadt u deze eigenlijk rechtstreeks vanaf een andere site. En dat betekent dat het de bandbreedte van een andere site gebruikt, wat hen geld kost. Het is alsof je naar een voetbalwedstrijd kijkt vanuit een nabijgelegen gebouw zonder te betalen voor een kaartje om het stadion binnen te gaan.

Ook kan een hot-linked afbeelding worden verwijderd of gewijzigd op de site waar deze vandaan komt, zodat u onbewust iets kunt laten zien dat u niet wilde. Dus in plaats van voorzichtig te zijn met hotlinking, raden we je aan om nooit afbeeldingen te hotlinken!

Verschillende soorten beeldlicenties

Voordat u op zoek gaat naar afbeeldingen voor uw blog, moet u verschillende soorten afbeeldingslicenties kennen. Hoewel er veel websites zijn die afbeeldingen aanbieden om te downloaden, werken ze onder verschillende licenties:

 • Rechten beheerd – afbeeldingen met deze licentie kunnen meestal slechts één keer per betaling worden gebruikt. Dat zijn de duurste stukken, maar meestal het beste wat je kunt krijgen.
 • Royalty Vrij – vereist dat u een vergoeding betaalt voor een afbeelding die u vervolgens overal en zo vaak kunt gebruiken als u wilt. Veel sites bieden abonnementen aan en verkopen afbeeldingen in pakketten.
 • Creative Commons Zero – volledig gratis afbeeldingen die door iedereen kunnen worden gebruikt. Bij sommige sites moet je de fotograaf vermelden, dus vergeet niet de regels te controleren voordat je gaat downloaden.

Hoewel dit de meest voorkomende licentie is, moet u er rekening mee houden dat elke site zich het recht voorbehoudt om de regels te wijzigen. Er zijn dus eigenlijk nog veel meer alternatieven voor de populaire licenties, en u moet altijd de regels lezen voordat u betaalt en afbeeldingen downloadt.

Rechten beheerd

stock afbeelding
Gebruik altijd officiële stockbeeldsites. Anders stelt u uzelf bloot aan een grotere aansprakelijkheid. Als je een geweldige afbeelding vindt voor “gratis” downloaden op een onbekende site, kun je er zeker van zijn dat het te mooi is om waar te zijn

Hier zijn een paar bedrijven waar je wel van gehoord moet hebben. Die bieden enkele van de beste afbeeldingen die u voor de blog kunt krijgen, maar wees er klaar voor om diep in uw zak te reiken voor foto’s met rechtenbeheer.

Voordelen

 • U krijgt exclusieve rechten voor de afbeelding waarvoor u betaalt
 • Hoogwaardige foto’s gemaakt door professionele fotografen

Nadelen

 • Een afbeelding kan slechts voor één project worden gebruikt; u moet hetzelfde stuk opnieuw betalen als u het opnieuw wilt gebruiken
 • Licenties zijn erg duur (kunnen gemakkelijk oplopen tot een paar honderden dollars)
getty afbeeldingen
Het bekendste bedrijf voor beeldlicenties is Getty Images – opgericht in 1995

Getty Images

Getty Images

Geld Logo
De meeste grotere royaltyvrije afbeeldingen (d.w.z. groter dan 2400 pixels x 3600 pixels) verkopen voor ongeveer $ 600 op Getty Images, en Getty betaalt hun artiesten 20% daarvan

Getty Images is absoluut het meest prestigieuze bedrijf dat zich bezighoudt met afbeeldingen. Het was een bekende manier voordat dit medium populair werd op internet en zich snel heeft aangepast aan de nieuwe technologieën. Er zijn miljoenen foto’s van topkwaliteit die u op Getty Images kunt krijgen, maar de prijs van die foto’s betekent meestal dat deze stockfotografie-gigant alleen beschikbaar is voor grote bedrijven die zelfs een paar honderden dollars per afbeelding kunnen betalen. Ja, dat is de prijs om exclusieve rechten op een afbeelding te krijgen.

Fotocase

Fotocase

Dit is een van de strengste bedrijven die zich bezighouden met hoogwaardige afbeeldingen. Hun strikte regels resulteren in een lager aantal foto’s dat u kunt kopen, maar u kunt ervoor zorgen dat die van topkwaliteit zijn. En hoewel de foto’s er geweldig uitzien, moet je $ 10-20 betalen voor een enkele afbeelding. De prijzen kunnen omlaag gaan als u besluit ze in bulk te kopen, zodat het voor nog kleinere spelers in de branche betaalbaar kan worden.

Royalty Vrij

Geld
Online afbeeldingen verkopen is een enorm bedrijf. Het is zo groot dat Shutterstock, de leider op dit gebied, een kapitaal heeft van ongeveer $ 2,4 miljard

Hoewel u nog steeds moet betalen voor royaltyvrije afbeeldingen (ze zijn niet gratis; alleen vrij van royalty’s), zijn ze veel geschikter voor een gewone blogger. Aangezien de meeste bedrijven pakketten en abonnementen aanbieden, worden afbeeldingen behoorlijk goedkoper in vergelijking met Rechtenbeheerde.

Voordelen

 • Betaalbaarder dan de Rights Managed-licenties
 • Onbeperkt en meervoudig gebruik van een afbeelding
 • Eenmalige kosten
 • Minder beperkingen

Nadelen

 • Niet-exclusief, wat betekent dat andere mensen ook dezelfde afbeelding kunnen kopen die u gebruikt

Shutterstock

shutterstock
Shutterstock heeft twee verschillende soorten licenties: standaardlicenties en uitgebreide licenties. In wezen – een standaardlicentie is voor webgebruik en voor gedrukt drukwerk (bijv. Visitekaartjes, brochures, flyers, enz.). Een verbeterde licentie is voor producten die met winst worden verkocht.

Shutterstock

NY
Shutterstock.com is opgericht door een enkele fotograaf in New York City die 30.000 van zijn afbeeldingen heeft geüpload om de site te lanceren en deze vervolgens te koop heeft aangeboden tegen extreem lage prijzen. Het gemiddelde beeld op Shutterstock wordt verkocht voor $ 2,43.

Dit bedrijf heeft een abonnementsmodel voor stockfoto’s geïntroduceerd, dus het is geen verrassing dat dit een van de meest erkende websites is om afbeeldingen online te krijgen. Het feit dat Shutterstock bijna honderd miljoen foto’s bevat, kan niets anders doen dan het imago van het merk verbeteren. Hoewel u op aanvraag foto’s kunt kopen, worden ze het meest betaalbaar als u zich abonneert op een maandelijks / jaarlijks abonnement. Afhankelijk van het abonnement dat u kiest, kunt u afbeeldingen krijgen voor slechts $ 0,20 per stuk!

iStock

iStock
Sommige sites, zoals iStockPhoto, bieden automatisch een standaard wettelijke garantie die belooft u tot een bepaald bedrag ($ 10.000 voor iStock) te vergoeden, maar stelt gebruikers ook in staat om een ​​uitgebreide wettelijke garantie aan te schaffen tegen extra kosten, die terugbetaling belooft tot een even bedrag hoger bedrag ($ 250.000 voor iStock)

iStock

hand-
Gebruik altijd officiële stockbeeldsites. Anders stelt u uzelf bloot aan een grotere aansprakelijkheid. Als je een geweldige afbeelding vindt voor “gratis” downloaden op een onbekende site, kun je er zeker van zijn dat het te mooi is om waar te zijn

iStock is een andere gigant in de branche die kan opscheppen over de steun van Getty Images. Dat is een groot probleem! Het bedrijf bestaat bijna twintig jaar en was een van de eersten die microbetalingen leverde die gebruikers altijd al wilden. iStock bevat honderden miljoenen afbeeldingen die u voor elke gelegenheid kunt gebruiken. Er zijn verschillende abonnementen waarop u zich kunt abonneren en het is mogelijk om afbeeldingen te downloaden voor ongeveer $ 10 per stuk. Dit is misschien nog steeds duur voor veel bloggers, maar het is veel goedkoper dan de Rights Managed-concurrenten.

Depositphotos

Depositphotos

Creëren en bewerken van vectorafbeeldingen
Vectorafbeeldingen maken en bewerken [Cheat Sheet]

Een ander bekend bedrijf met jaren en jaren ervaring. Depositphotos heeft zich gericht op rechtenvrije afbeeldingen en biedt verschillende abonnementsopties. Hun meer dan 80 miljoen fotobestanden zijn georganiseerd in meerdere categorieën, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt. Het bedrijf biedt stockfoto’s, vectorafbeeldingen en video’s. Afhankelijk van het plan dat je kiest, kun je een foto krijgen voor slechts $ 2-4 per stuk.

StockPhotoSecrets Winkel

StockPhotoSecrets Winkel

Stock Afbeeldingen
Bekijk Stock Afbeeldingen [Cheat Sheet]

Dit fotobureau richt zich op het midden- en kleinbedrijf. Het heeft een grote bibliotheek met afbeeldingen die u in pakketten kunt kopen of door een maandelijks abonnement te betalen. Afhankelijk van een plan dat u kiest, kosten foto’s u gemiddeld $ 5 en slechts $ 0,20 per afbeelding als u zich abonneert. Als u zich geen van de grotere spelers in de branche kunt veroorloven maar toch royaltyvrije afbeeldingen wilt, is StockPhotoSecrets Shop misschien de perfecte keuze voor u.

Creative Commons Zero (gratis)

Afbeeldingen gelabeld met Creative Commons Zero-licentie zijn volledig gratis. Je kunt ze altijd en overal downloaden. Met deze licentie kunt u de afbeeldingen ook gebruiken in commerciële projecten, maar u kunt de afbeeldingen niet doorverkopen als die van uzelf. Het is absoluut de meest populaire licentie waar mensen naar op zoek zijn, omdat u zich in de meeste gevallen niet eens hoeft te registreren op een site die Creative Commons Zero-afbeeldingen biedt.

Voordelen

Wanneer u afbeeldingen toewijst die zijn gelicentieerd onder een Creative Commons-licentie, moet u altijd de volgende details opnemen
qwas
De titel van de afbeelding of foto, als deze is gegeven
 • Helemaal gratis
 • Je kunt de afbeeldingen gebruiken in meerdere (zelfs commerciële) projecten
 • Gemakkelijk bereikbaar
 • Hoge kwaliteit

Nadelen

 • Dezelfde afbeelding kan worden gebruikt door miljoenen andere bloggers
 • Er zijn nog steeds beperkingen waar u rekening mee moet houden
 • Advertenties op de site

Unsplash

schrijven
De naam van de maker van de afbeelding

Unsplash

Afbeeldingsbron
De bron van de afbeelding

Een van de meest populaire sites voor het ophalen van afbeeldingen is Unsplash. Het bevat meer dan 500.000 afbeeldingen en het aantal wordt steeds groter. Wanneer je Unsplash voor de eerste keer opent, zul je waarschijnlijk versteld staan ​​van de kwaliteit van de foto’s die je kunt krijgen. En ja, al die geweldige foto’s zijn helemaal gratis en je kunt ze op je blog gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken dat iemand je zal achtervolgen. Er is echter één probleem. Unsplash is zo populair dat miljoenen mensen afbeeldingen van de service gebruiken, dus de kans is groot dat je die overal op internet zult vinden.

Beeldlicentie
De details van de beeldlicentie

Pixabay

Pixabay

Deze gratis stockfotosite is gemaakt door tweelingbroers uit Duitsland en is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire websites die gratis afbeeldingen bieden voor vrijwel elk soort project. Hun focus ligt op moderne en authentieke afbeeldingen. Alle foto’s zijn ingezonden door hun grote gebruikersbestand. Op dit moment zijn er meer dan een paar honderdduizenden afbeeldingen geüpload door gebruikers, en het aantal wordt elke dag groter.

Pexels

Pexels

G
Volgens een enquête neemt 60% van de klanten alleen contact op met een bedrijf als de afbeelding in de zoekresultaten wordt weergegeven

Deze gratis stockfotosite is gemaakt door tweelingbroers uit Duitsland en is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire websites die gratis afbeeldingen bieden voor vrijwel elk soort project. Hun focus ligt op moderne en authentieke afbeeldingen. Alle foto’s zijn ingezonden door hun grote gebruikersbestand. Op dit moment zijn er meer dan een paar honderdduizenden afbeeldingen geüpload door gebruikers, en het aantal wordt elke dag groter.

Voorraad Snap

Voorraad Snap

Deze populaire site krijgt dagelijks nieuwe gratis afbeeldingen. Beheerders beheren ingezonden afbeeldingen en kiezen alleen de beste die op de website terechtkomen. Alles is volledig gratis en u kunt de afbeeldingen voor uw blog gebruiken zonder vragen te stellen. Zoek gewoon naar een afbeelding die je nodig hebt of blader door meerdere categorieën op de site. Momenteel zijn er meer dan 50.000 afbeeldingen ingezonden door meer dan 5.000 geabonneerde fotografen.

Gratisografie

Gratisografie

Achter de interessante naam staat een bedrijf dat een unieke benadering van gratis afbeeldingen heeft gekozen. In plaats van miljoenen vergelijkbare foto’s te verwerken, besloot het team van Gratisography heel erg kieskeurig te zijn over foto’s die op hun site komen. In plaats van kwantiteit kunt u dus een kleiner aantal volledig unieke foto’s gebruiken. Die zijn met de hand geplukt en moeten aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Om ze te citeren: “Om een ​​gratisografie-afbeelding te worden, moet een foto iets unieks op tafel brengen. Het moet natuurlijk perfect zijn samengesteld, met de juiste hoeveelheid licht en belichting, scherpe focus op het centrale onderwerp. ”

Afbeeldingen downloaden?

Zoals 2x
Berichten met ten minste één afbeelding krijgen 2x meer aandelen op Facebook en Twitter dan degenen zonder afbeeldingen en afbeeldingen op Facebook 93% van de meest aansprekende berichten, vergeleken met statusupdates, links en zelfs video

Het downloaden van foto’s hangt af van de site die je hebt gekozen. Het is duidelijk dat Rights Managed en Royalty Free-sites u zullen vragen om u te registreren en te betalen voor een abonnement (of om een ​​afbeelding bij hen te bestellen). Maar daarna is het downloaden van afbeeldingen vrijwel hetzelfde. Laten we eens kijken hoe we de afbeelding van Unsplash kunnen pakken, die volledig gratis is:

 1. Open Unsplash site
 2. Zoek naar een afbeelding (bijvoorbeeld “strand”)
 3. Blader door alle afbeeldingen die overeenkomen met uw zoekopdracht
 4. Klik op de afbeelding die je leuk vindt om er een grotere versie van te openen
 5. Klik op de knop “Gratis downloaden”

Unsplash

gebouw
Optimaliseer uw afbeeldingen zodat ze snel laden. Volgens hun gegevens, 47% van de kijkers wil een laadtijd van twee seconden

Dingen om op te letten voordat u afbeeldingen naar uw site uploadt

Nu je de afbeelding op je computer hebt opgeslagen, zijn er nog dingen waar je voor moet zorgen voordat je de afbeelding naar je blog uploadt.

Resoluties

Alt-tekst
Vergeet niet om SEO-metadata toe te voegen wanneer u afbeeldingen aan uw blog toevoegt. Een zoekmachine kan niet naar een afbeelding kijken en op intelligente wijze bepalen wat het vertegenwoordigt, net zoals het uw geschreven inhoud kan interpreteren. Door alt-tekst toe te voegen, krijgt uw site meer verkeer

Controleer de resolutie van de afbeelding. Als je de afbeelding in de post wilt invoegen, wil je dat deze minimaal 700-800 px breed is (de breedte is afhankelijk van het thema dat je hebt geïnstalleerd en kan enorm variëren). Het is altijd een betere oplossing om een ​​wat grotere afbeelding te uploaden – als u het WordPress-blogplatform gebruikt, wordt het automatisch verlaagd voor uw bericht zonder aan kwaliteit in te boeten. Maar als u een kleine afbeelding uploadt, wordt deze wazig als u besluit deze over het scherm uit te rekken.

Lees meer over het omgaan met afbeeldingen in WordPress

Formaat en bestandsgrootte

Afbeeldingen met een hoge resolutie kunnen gemakkelijk groter worden dan 10 MB per bestand. Als die afbeeldingen niet correct zijn opgemaakt, kunnen ze nog groter worden. U moet de grootte en indeling controleren voordat u uploadt, vooral als u een beperkte hostingruimte en bandbreedte heeft.

Optimaliseer afbeeldingen voor het web

Er is zoveel meer dat u kunt doen om afbeeldingen voor uw blog te optimaliseren. Aangezien we al een speciaal artikel hebben over het verbeteren van afbeeldingen in WordPress, gaan we hier niet in op de details.

Conclusie – welke afbeeldingen zijn geschikt voor mij?

We hopen dat deze gids je heeft geholpen het belang van afbeeldingen voor je blog te begrijpen. We hopen ook dat u zich realiseerde dat het stelen van afbeeldingen van Google Zoeken en andere websites geen manier is om de blog te starten. Maar nu u weet over verschillende stocksites en licenties die zij aanbieden, hoe kiest u er dan een voor uw blog?

Het is duidelijk dat als je net een blog begint en geen budget hebt voor afbeeldingen, Creative Commons Zero (gratis) de juiste keuze is. Er zijn enkele negatieve kanten aan, maar als je je houdt aan de populaire sites die we hebben genoemd, zou je geen problemen moeten hebben. Er staan ​​miljoenen foto’s tot uw beschikking en u kunt rustig slapen, wetende dat u niets steelt. Maar zodra uw blog begint te groeien, kunnen gratis afbeeldingen u ervan weerhouden de volgende mijlpaal te bereiken.

Als u merkt dat u vastzit met gratis afbeeldingen en u een paar extra dollars kunt betalen, zijn rechtenvrije afbeeldingen de juiste keuze voor u. Right Managed-foto’s zijn het duurst en die mogen alleen worden overgelaten aan grotere bedrijven die het zich kunnen veroorloven om tientallen (zo niet honderden) dollars uit te geven voor slechts één afbeelding.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map