Hoe u een aangepaste zakelijke e-mail maakt in 2020

E-mails worden veel gebruikt als een effectief communicatiemiddel voor persoonlijk en bedrijfsgebruik. Zakelijke e-mail heeft nog steeds een leidende marketingrol bij het opbouwen van verbindingen en het verhogen van conversies. Het is ook een integraal onderdeel van e-mailmarketingcampagnes van veel bedrijven die het potentieel ervan realiseren. Nu de digitale economie een hoge vlucht neemt, is het moeilijk je een bedrijf voor te stellen dat geen professioneel e-mailadres heeft.


Gebruikt uw bedrijf een aangepast e-mailadres?

Het lijkt misschien een klein detail in het grote plaatje van branding, maar het is een detail dat u grote voordelen kan opleveren. In deze handleiding laat ik u zien hoe u een aangepast e-mailadres voor uw bedrijf maakt met uw bestaande of nieuwe domeinnaam. Zo ziet uw nieuwe e-mail eruit: [email protected]

Maak e-mailinfographics
Bekijken hoe u een aangepast e-mailadres maakt [Infographic]

Inhoudsopgave

 • Waarom heb je een aangepast e-mailadres nodig??
 • Een snelle inleiding – aangepaste e-mail voor beginners
 • Een aangepast e-mailadres instellen met G Suite (Google)
 • Maak een e-mail met G Suite-alternatieven
 • Je e-mail synchroniseren met software van derden
 • Uw e-mailaccount verbinden met uw mobiele telefoon
 • FAQs
 • Conclusie

Waarom heb je een aangepast e-mailadres nodig??

meisje rijdt merkauto

Het maakt niet uit of je een blogger of een bedrijfseigenaar bent – een aangepast e-mailadres onderscheidt je van de concurrentie. Als u op zoek bent naar een baan, onderscheidt een professioneel e-mailadres u van andere potentiële klanten. Als je een blog maakt, wil je netwerken gebruiken om een ​​sterk merkimago te creëren en een vooraanstaande online reputatie op te bouwen. Het hebben van een gepersonaliseerd e-mailadres helpt je dit te bereiken, omdat het je helpt te onderscheiden van andere bloggers in je niche.

Hetzelfde geldt voor het vestigen van uw merk. Een aangepast e-mailaccount geeft u direct geloofwaardigheid en laat zien dat u een professional bent. Het is een geweldige manier om op te vallen tussen anderen in uw branche die onvergetelijke eerste indrukken creëren.

Als je een generiek e-mailadres hebt, loop je het risico amateuristisch over te komen. Het is niet tijd om uw eigen e-mail te maken en te laten zien dat u technisch onderlegd en serieus bent in uw bedrijf?

Bovendien zullen mensen je sneller onthouden, omdat ze gewend zijn om gmail.com, hotmail.com en andere algemene e-mails te zien. Het instellen van een e-mail op uw eigen domein zal u onvergetelijk maken. Denk er even over na: hoe vaak ben je meteen vergeten wat er voorkwam @ gmail.com?

Verifieer je identiteit in een ultracompetitieve zakelijke wereld en draai je hele spel om door te pronken met een unieke en herkenbare professionele e-mail. Het is een gemakkelijke manier om te laten zien dat je een echt bedrijf hebt versus een hobby.

Notitie: Als u een website (domeinnaam + webhosting) heeft of van plan bent er een te maken, kunt u gratis een aangepaste e-mail instellen bij uw webhostingprovider. Alle webhostingbedrijven zoals Bluehost, bieden GRATIS e-mailaccounts aan met hun hostingplannen. U hoeft alleen maar toegang te krijgen tot het account en u kunt binnen enkele minuten uw e-mailadres instellen.

e-mail best practices

Een snelle inleiding – aangepaste e-mail voor beginners

Het aanmaken van een nieuw e-mailaccount is eigenlijk heel eenvoudig en zelfs als u helemaal nieuw bent in het proces, zult u het snel onder de knie krijgen. Zie het als het maken van een website, aangezien u begint met het kopen van een domeinnaam en het kiezen van een e-mailhostingprovider. Heeft u een website voor uw bedrijf, dan heeft u al een eigen domeinnaam. In dat geval is het het beste om die naam te gebruiken voor je e-mail.

Als u nog geen domeinnaam heeft, moet u er een kopen. U kunt een domeinnaam kopen bij een domeinregistreerder en deze koppelen aan de e-mailhostingprovider. Of u kunt een domeinnaam rechtstreeks kopen bij de e-mailhostingprovider van uw keuze. We laten u in detail zien hoe u e-mailaccounts kunt maken bij verschillende bedrijven.

1. Een domeinnaam kopen

Zoals ik hierboven al zei, kun je een domeinnaam kopen, zelfs bij de registrar of de e-mailhostingprovider. Er zijn veel domeinnaamregistreerders om uit te kiezen, maar de meest populaire zijn – Godaddy, Namecheap of Hover.

Hoe koop je eigenlijk een domeinnaam? Ga naar de website van de domeinregistreerder die u kiest en u krijgt een tekstvak te zien waarin u uw gewenste domeinnaam moet invoeren.

Hier is een voorbeeld om u te helpen een duidelijk beeld te krijgen van hoe uw e-mailadres eruit zou moeten zien: [email protected], bijvoorbeeld. U kunt andere topleveldomeinen kiezen, zoals .org, .net of vele andere, maar het topleveldomein .com is het meest gebruikte en meest gedenkwaardige.

Nadat u uw domeinnaam heeft ingevoerd, kiest u een domein op het hoogste niveau en controleert u of de gewenste combinatie van beide beschikbaar is. Zo niet, dan moet u een andere domeinnaam bedenken, aangezien u geen domeinnaam kunt registreren die al is geregistreerd. Wanneer u een beschikbare domeinnaam vindt, klikt u op de combinatie van de naam en het hoofddomein en voegt u deze toe aan uw winkelwagentje.
Daarna wordt u gevraagd om u aan te melden voor een account en uw basiscontactinformatie en uw betalingskeuze in te voeren. Nadat uw account is geverifieerd en de betaling is goedgekeurd, wordt uw domeinnaam geregistreerd.

2. Een e-mailhostingprovider kiezen

Wanneer u een e-mailhostingservice selecteert, moet u er een kiezen die u de beste e-mailbeheeroplossingen, opslagcapaciteit, technische ondersteuning biedt en, natuurlijk, u hun diensten aanbiedt tegen een betaalbare prijs. Je kunt uit veel e-mailhostingproviders kiezen, zoals Google (G Suite), Office 365 Business Essentials (inclusief de volledige Office-suite en veel online services), Zoho Mail, FastMail, ProtonMail, Pobox en Rackspace Email.

Het proces van het maken van uw e-mail is vrijwel hetzelfde bij alle e-mailhostingclients. In het volgende gedeelte worden de belangrijkste providers nader bekeken, met alle stappen die u moet nemen, waaronder het kopen van een domeinnaam zonder het gebruik van een domeinregistreerder.

Een aangepast e-mailadres instellen met G Suite (Google)

aangepast e-mailadres

G Suite

Belangrijkste kenmerken

 • Toegang tot populaire Google-apps zoals Gmail, Agenda, Documenten, Spreadsheets, enz.
 • E-mailadressen met uw bedrijfsdomeinnaam
 • Werk samen in één document met teamgenoten
 • Bewaar en deel bestanden in de cloud via Google Drive
 • Authenticatie in twee stappen en eenmalige aanmelding
 • Beheer alles vanaf één plek via de beheerdersconsole
 • Zoek in alle apps via Google Cloud Search
 • Detectie van spam, malware en phishing
 • Wijs gebruikers verschillende rollen toe
 • Beheer gevoelige gegevens met Google Vault

Prijzen

 • G Suite-prijzen beginnen vanaf $ 6 per gebruiker per maand voor het basisabonnement
 • Businessplan voegt extra apps en functies toe voor $ 12 per gebruiker per maand
 • Enterprise geeft je alles voor $ 25 per gebruiker per maand


Premium Google Meet-functies zijn nu tot en met 30 september 2020 beschikbaar voor alle G Suite-klanten. Start vandaag nog uw gratis proefperiode voor G Suite.

Stap # 1: maak een account aan

Net als bij elke andere service die u mogelijk heeft gebruikt, heeft u een geldig account nodig voordat u de details instelt. Er zijn ook wat technische dingen aan de hand, maar wees geduldig, volg elke stap en je bent snel klaar.

Om te beginnen, open G Suite en klik op de grote knop ‘Aan de slag’.

gsuite Aan de slag

Voer uw basisgegevens in, zoals de bedrijfsnaam, het aantal teamleden en uw locaties en klik op “Volgende”.

gsuite aantal gebruikers

Vul vervolgens de beheerdersgegevens in (voor- en achternaam, plus uw huidige e-mailadres).

gsuite contactgegevens

Daarna vraagt ​​G Suite of u een domein wilt gebruiken dat al in gebruik is of een nieuw domein wilt kopen. Voor deze handleiding ga ik ervan uit dat je de hosting al hebt gekocht en je domeinnaam hebt ingesteld. Zo niet, kies dan gewoon de andere knop en volg de stappen om uw nieuwe domein via Google te kopen.

Kies de knop “Ja, ik heb er een die ik kan gebruiken”.

gsome-domeinstap

Voer vervolgens de domeinnaam in die u heeft geregistreerd.

gsuite domein invoeren

Op het volgende scherm moet je bevestigen dat het domein dat je hebt ingevoerd, eigenlijk het domein is dat je wilt gebruiken. Gebruik deze mogelijkheid om te controleren of er geen typefouten zijn.
Hierna bent u eindelijk bij het scherm gekomen waar u uw gebruikersnaam (voor de nieuwe e-mail) en het wachtwoord kunt kiezen. Meestal hebben mensen hun persoonlijke naam ingesteld als gebruikersnaam. Dat betekent dat uw zakelijke e-mailadres [email protected] is.

gsuite inloggen

Zodra je hebt gecontroleerd of je geen robot bent, klik je op de knop ‘Akkoord en doorgaan’ hieronder om naar de volgende stap van het proces te gaan.

Stap 2: Verifieer uw domein

Voordat u uw nieuwe e-mailadres bij G Suite kunt gaan gebruiken, moet u bevestigen dat u daadwerkelijk de eigenaar van het domein bent. Het zou toch niet leuk zijn als zomaar iedereen een e-mail kan maken met jouw domein, toch? Daarom wil G Suite in deze stap ervoor zorgen dat u toegang heeft tot dat specifieke domein of die website die erop wordt gehost.

Er zijn vier verschillende methoden om het domein te verifiëren:

 1. Maak een TXT-record (aanbevolen) – kies dit als u de records van uw domein kunt bewerken.
 2. Maak een CNAME-record – kies dit als u de records van uw domein kunt bewerken.
 3. Voeg een metatag toe – kies deze als u de startpagina van uw website kunt bewerken.
 4. Upload een HTML-bestand – kies dit als u bestanden naar uw website kunt uploaden.

Als u al een website aan het domein heeft gekoppeld, is de eenvoudigste manier om het domein te verifiëren het toevoegen van een metatag. In dit geval hoeft u alleen het index.html-bestand op uw server te vinden, het te openen en de code direct achter de te plaatsen en voordien tags. Uw index.html-bestand zou er ongeveer zo uit moeten zien:
Mijn titel


Pagina inhoud

Nadat je het document hebt opgeslagen, ga je terug naar het configuratiescherm van G Suite en klik je op de knop om door te gaan. Google heeft een paar minuten nodig om uw domein te verifiëren en u bent klaar om door te gaan.
Toch is de aanbevolen methode om het domein te verifiëren de eerste – het toevoegen van een TXT-record. Dit is slechts een simpele tekst die Google vertelt dat u de daadwerkelijke eigenaar van dat domein bent (het bewijst dat u er toegang toe heeft en dat u de code kunt opschrijven die Google u gaat geven). Je kunt er meer over leren hier. Laten we dus eens kijken hoe we dat kunnen doen:

 1. Kies de TXT-recordverificatiemethode en klik op “Doorgaan”. Google herkent welk hostingbedrijf u gebruikt, dus u krijgt hier alle benodigde instructies.
 2. Open de website van uw domeinhost op een nieuw tabblad.
 3. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw domeinhost. Als je je wachtwoord bent vergeten, neem dan contact op met hun ondersteuning.
 4. Kopieer uw TXT-verificatiecode die er ongeveer zo uitziet: google-site-verificatie = RjedsDxDER5lbFwmww2R5KS-fpnjertreH-RwJnRYP4
 5. Ga naar je DNS-records. De pagina of het tabblad heet waarschijnlijk zoiets als DNS-beheer, naamserverbeheer, configuratiescherm of bevindt zich in Geavanceerde instellingen.
 6. Zoek de optie om een ​​nieuw record toe te voegen.
 7. Voeg uw TXT-record toe.

Eerst wordt u gevraagd naar het recordtype. Selecteer gewoon TXT.

Voer in het veld Naam / Host / Alias ​​@ in of laat het gewoon leeg. Uw host kan u vragen uw domein in te voeren, in welk geval u iets als uwdomein.com moet invoeren.

Vervolgens zou u het veld Time to Live (TTL) moeten vinden. Als u een standaardwaarde heeft, laat die dan zo. Voer anders 86400 in. Plak in het veld Waarde / Antwoord / Bestemming het TXT-verificatierecord dat u eerder hebt gekopieerd en sla het record op.

Als u een waarschuwingsbericht ziet over het wijzigen van de DNS-instellingen, negeert u dit. Het toevoegen van het TXT-record zal uw website of DNS-instellingen niet beschadigen, dus u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Als je daarmee klaar bent, ga je terug naar het configuratiescherm van G Suite en klik je op de blauwe knop ‘Mijn domein verifiëren’. Net als bij elke andere verificatiemethode heeft Google tot een uur nodig (het is meestal veel sneller dan dat) om de nieuwe informatie te laden en u toegang tot het domein te verlenen. En hoewel u binnen een paar minuten wordt geverifieerd, duurt het meestal een paar uur voordat uw nieuwe e-mailadres begint te werken. Maak je dus geen zorgen, maar neem de tijd om G Suite en alle opties die het biedt te verkennen.

Stap # 3: voeg nieuwe gebruikers toe

Eindelijk liggen de technische details achter u en u ontspant het verkennen van het G Suite-beheerdersgedeelte. Door de richtlijnen van Google te volgen, is het volgende dat u moet doen, nieuwe gebruikers toevoegen aan uw zakelijke e-mailaccount. Dat komt omdat G Suite is afgestemd op zakelijke professionals die vaak in groepen werken. Als je een solopreneur bent die alleen werkt, heb je waarschijnlijk niet de hele verzameling apps nodig die G Suite biedt.

gsuite gebruikers toevoegen

 1. Ga naar Accountopties (rechterbovenhoek van je scherm, naast je avatar).
 2. Kies het pictogram “Gebruikers” (tweede van links).
 3. Klik op de knop “Nieuwe gebruikers toevoegen”.
 4. Vul de details over de nieuwe gebruiker in.
 5. Klik op de knop “Nieuwe gebruiker toevoegen” om de wijzigingen op te slaan.

gsuite nieuwe gebruiker toevoegen

Hierna kunt u de inloggegevens kopiëren en deze aan uw teamleden geven, die de nieuwe e-mail en andere apps waartoe u toegang hebt, kunnen gaan gebruiken..

Stap # 4: groepen maken

Als je meer dan een paar teamleden hebt die toegang moeten hebben tot de G Suite, wil je ze groeperen. Door gebruikers te groeperen, kunt u de toegang tot specifieke apps vanuit de G Suite beheren, specifieke acties en / of informatie beperken.

gsuite groep toevoegen

 1. Accountopties openen (rechterbovenhoek van uw scherm, naast uw avatar).
 2. Klik op het derde pictogram dat Groepen vertegenwoordigt.
 3. Zoek en klik op het pictogram “+” in de rechterbenedenhoek.
 4. Geef je groep een naam.
 5. Maak een e-mailadres voor deze groep.
 6. Kies het toegangsniveau voor de groep. Het kan openbaar, beperkt of zelfs iets daartussenin zijn. Er zijn vijf toegangsniveaus, dus speel wat rond en vind degene die het beste bij je past.

Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Maken’ zodat alles correct wordt opgeslagen. Het is duidelijk dat de groep nog steeds leeg is, dus u moet teruggaan naar de optiepagina’s voor “Gebruikers” en specifieke mensen aan de groep toevoegen.

Maak een e-mail met G Suite-alternatieven

De verzameling online applicaties van Google is zonder twijfel de meest populaire. Het is moeilijk om iemand te vinden die geen Gmail-account heeft gemaakt of die Google Documenten niet heeft gebruikt om een ​​online document minstens één keer te bewerken.

Het is ook moeilijk om gebreken in de G Suite te vinden als je in een klein team werkt. Het heeft gewoon alles wat je ooit nodig zou kunnen hebben en werkt perfect. Maar met elk extra lid dat u wilt gebruiken, gaat de maandelijkse rekening omhoog. Dat is de belangrijkste reden waarom mensen op zoek zijn naar G Suite-alternatieven die vrijwel hetzelfde kunnen bieden voor een fractie van de prijs. Dat geldt vooral als u een eenvoudige e-mailservice nodig heeft zonder extra toeters en bellen.

In de volgende regels stellen we u voor aan zes G Suite-alternatieven die u eens moet proberen.

Zoho

zoho homepage

Als u een kleine of middelgrote onderneming runt, is Zoho wellicht het juiste alternatief voor u. Hoewel geïntroduceerd in 2008, biedt dit moderne platform meer dan alleen een standaard e-mailservice. Hiermee kunt u verbinding maken met uw collega’s, elke taak stroomlijnen en elke dag tijd besparen door apps te koppelen die u echt nodig heeft. In wezen is Zoho een mix van traditionele e-mailservice en moderne samenwerkingstools, evenals sociale media.

Belangrijkste kenmerken

 • Aangepaste domeingebaseerde e-mailadressen
 • Probleemloze migratie
 • Suite met apps (agenda, contacten, taken, notities en bladwijzers)
 • Samenwerking in sociale media-stijl
 • Georganiseerde bijlagen
 • Filter
 • Geavanceerd zoeken
 • Krachtig bedieningspaneel
 • Uitgebreide integraties

Prijzen

 • Zoho is gratis voor maximaal 5 gebruikers
 • Het Mail Lite-abonnement begint bij $ 1 per maand
 • Mail Premium-abonnement breidt functies uit voor $ 4 per maand

Microsoft 365

Startpagina van Microsoft 365

Voor bedrijven die hun spel moeten verbeteren als het gaat om realtime communicatie en e-mail, zou Microsoft 365 Business een optie moeten zijn om te verkennen. Met de populariteit van Microsoft-software en de mogelijkheid om dezelfde service te bieden op pc’s, tablets en smartphones, is Microsoft 365 Business een onmisbare oplossing voor uw bedrijf.

Belangrijkste kenmerken

 • Web- en mobiele versies van Office-apps
 • Aangepast domeinadres
 • Beperkt tot 50 GB
 • OneDrive Cloud met 1 TB opslag
 • De Teams-app biedt plaats aan maximaal 250 gebruikers

Prijzen

 • Microsoft 365 Business Basic begint bij $ 5 per gebruiker per maand
 • Ontvang de eerste 6 maanden gratis met een jaarlijkse verbintenis
 • Microsoft 365 Business Standard biedt u meer apps en functies voor $ 12,50 per gebruiker per maand
 • Microsoft 365 Business Premium omvat alle apps en services voor $ 20 per gebruiker per maand
 • Microsoft 365 Business Apps voor bedrijven (alleen apps inbegrepen) voor $ 8,25 per gebruiker per maand

Fastmail

Fastmail-startpagina

Als je geen overvloed aan samenwerkings-apps nodig hebt die je waarschijnlijk nooit zult openen, maar gewoon een snelle en veilige manier van werken met e-mails wilt, dan is Fastmail misschien de juiste keuze. Na een herziening van hun web-app die er nu modern en eenvoudig uitziet en het prijskaartje waarmee zelfs startups in een e-mailtrein kunnen springen, wordt Fastmail nu beschouwd als een flinke tegenstander van meer populaire e-mailserviceproviders.

Belangrijkste kenmerken

 • Opslag van 2 GB per gebruiker tot 100 GB per gebruiker
 • E-mail zonder advertenties
 • Volledig uitgeruste kalenders
 • Contactlijsten en groepen
 • Hulpprogramma voor het importeren van e-mail
 • Drie services in één (e-mail, contacten en agenda)

Prijzen

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Basisplan begint bij $ 3 per gebruiker per maand
 • Standaardplan breidt alles uit op $ 5 per gebruiker per maand
 • Professioneel plan is het beste voor teams van vijf of meer voor $ 9 per gebruiker per maand

ProtonMail

ProtonMail-startpagina

Soms moet beveiliging belangrijker zijn dan een extra functie die u misschien niet eens nodig heeft. Dit in Zwitserland gevestigde bedrijf realiseerde zich dat en besloot een eenvoudige e-mailservice aan te bieden die veiligheid en privacy centraal stelt.

Belangrijkste kenmerken

 • Gegevensbeveiliging en neutraliteit
 • End-to-end-codering
 • Anonieme e-mail
 • Open source
 • Modern inbox-ontwerp

Prijzen

 • Gratis voor individuele gebruikers met een limiet van 500 MB opslag en 150 berichten per dag
 • U kunt upgraden naar een Plus-abonnement voor $ 5 per maand
 • Professioneel abonnement biedt maximaal 5000 gebruikers voor $ 8 per gebruiker per maand
 • Visionair plan biedt specifieke functies voor maximaal 6 gebruikers voor $ 30 per gebruiker per maand

Pobox

Pobox homepage

Als u op zoek bent naar een e-mailservice met ervaring, dan zou Pobox uw keuze moeten zijn aangezien deze service al bestaat sinds 1995. Pobox zal u helpen om een ​​nieuw e-mailadres voor het leven te creëren en wordt geleverd met een robuuste inbox die in alle basis-e-mailbehoeften moet voorzien . Toch richt Pobox zich op het doorsturen van e-mail en heeft het niet zoveel functies als zijn concurrenten.

Belangrijkste kenmerken

 • Robuuste inbox
 • doorsturen van e-mail
 • Aangepaste domeinen
 • SMTP-toegang
 • URL-omleiding
 • Vakantiemodus

Prijzen

 • Pobox Basic begint bij $ 20 / jr
 • Pobox Plus verhoogt de productiviteit met filters van $ 35 / jaar
 • Mailstore-abonnement introduceert mailbox met 50 Gb voor $ 50 / jr

Rackspace e-mail

Rackspace Email homepage

Wanneer u alleen de hoogwaardige e-mailservice voor uw bedrijf nodig heeft, zonder extra functies, biedt Rackspace alles wat u nodig heeft. Het maakt gebruik van veilige protocollen en werkt zowel in Outlook als in andere e-mailsoftware op uw computer of smartphone.

Belangrijkste kenmerken

 • Aangepast domein
 • Premium spam- en virusbescherming
 • Onbeperkte aliassen en groepslijsten
 • Mailboxen tot 25 GB
 • 100 uptime
 • Bijlagen tot 50 MB
 • Gemakkelijke en gratis e-mailmigraties

Prijzen

 • Rackspace-e-mail begint bij $ 2,99 per mailbox per maand
 • Rackspace Email Plus biedt meer functies en services voor $ 3,99 per maand per gebruiker
Bezoek Rackspace E-mail voor meer informatie >>

Je e-mail synchroniseren met software van derden

aangepast e-mailadres synchroniseren

Bij sommige e-mailhostingproviders kunt u uw e-mail synchroniseren met software van derden of een app naar keuze. Dit is een geweldige optie voor diegenen die de voorkeur geven aan een bepaalde gebruikersinterface en verschillende e-mailaccounts willen consolideren onder één inbox. Dit wordt e-mail doorsturen genoemd en u kunt het eenvoudig instellen bij elke e-mailhostingprovider.

doorsturen van e-mail

E-mail doorsturen verwijst naar het proces van het doorsturen van e-mails die u op het ene e-mailadres ontvangt naar een ander adres naar keuze. Daarom kunt u al uw inkomende e-mailberichten automatisch doorsturen naar een bepaald e-mailaccount, zonder dat de afzenders het zelfs weten.

Mensen kunnen namelijk e-mails naar uw aangepaste e-mailadres sturen en u kunt een ander e-mailaccount gebruiken om ze te openen. Als u echter e-mail doorsturen gebruikt, kunt u de doorgestuurde e-mails niet beantwoorden vanaf het e-mailadres waarnaar ze zijn doorgestuurd; je kunt ze alleen lezen.
Als de door u gekozen e-mailhostingprovider POP3 (Post Office Protocol) of IMAP (Internet Message Access Protocol) protocollen gebruikt, kunt u uw aangepaste e-mail eenvoudig synchroniseren met de software van uw keuze.

POP3 – Postkantoorprotocol

POP3 wordt meestal gebruikt
via poort 110 en
is niet beveiligd
pop3 schema
IMAP wordt meestal gebruikt
via poort 143 en
is niet beveiligd
imap regeling

Als je veel e-mails verwacht te ontvangen, is POP3 de juiste keuze, omdat het al je inkomende e-mails downloadt en bezorgt naar je apparaat, terwijl je ze verwijdert uit de inbox van de server. POP3 is een geweldige optie als u één apparaat gebruikt om uw e-mail te controleren, maar het nadeel is dat de download met POP aan een bepaald apparaat is gekoppeld, zodat u uw e-mails niet kunt bekijken als u probeert toegang te krijgen tot uw inbox vanaf een nieuw apparaat.

IMAP – Internetprotocol voor toegang tot berichten

IMAP is veel flexibeler dan POP3, omdat u hiermee uw e-mails op meerdere apparaten kunt synchroniseren. Daarom, als u uw e-mail vanaf verschillende apparaten wilt kunnen controleren en uw aangepaste e-mailadres wilt integreren met webmailservices, zoals Gmail of Outlook, moet u IMAP gebruiken om uw e-mail in te stellen.

Een nadeel van IMAP is echter dat het geen berichten op de server verwijdert, dus als u veel e-mails ontvangt, kunt u uw opslagruimte snel overschrijden.

Uw e-mailaccount verbinden met uw mobiele telefoon

e-mail verbinden met mobiele telefoon

Of u nu een Android-telefoon of iPhone gebruikt, het is ongelooflijk eenvoudig om uw e-mail aan uw mobiele telefoon te koppelen, zoals u zult zien in de onderstaande stappen.

E-mail instellen op je Android-telefoon

 1. Open uw e-mailclient.
 2. Selecteer het account toevoegen.
 3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
 4. Kies een accounttype (POP3, IMAP of Exchange). U moet IMAP kiezen, zodat u in de cache opgeslagen kopieën ontvangt van de e-mails die u ontvangt, die op de server worden opgeslagen. Als je POP3 kiest, worden alle ontvangen e-mails van de server gedownload en op je telefoon opgeslagen.
 5. Configureer uw gewenste accountopties, zoals meldingsinstellingen en het synchroniseren van e-mails.
 6. Selecteer Aanmelden.

Notitie: U kunt IMAP niet kiezen als uw e-mail is geconfigureerd als POP3. U kunt echter de instellingen voor uw e-mail wijzigen en IMAP-toegang voor uw e-mailaccount inschakelen door u aan te melden bij uw account bij uw e-mailhostingprovider.

E-mail instellen op je iPhone

 1. Ga naar Instellingen> E-mail> Account toevoegen> Overig.
 2. Selecteer E-mailaccount toevoegen.
 3. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving voor uw account in (persoonlijk account).
 4. Klik op Volgende en klik op Gereed als Mail uw accountinstellingen vindt. Als uw instellingen niet worden gevonden, moet u ze handmatig toevoegen door de volgende stappen te volgen.
 5. Kies IMAP of POP (afhankelijk van uw aangepaste e-mailaccountinstellingen).
 6. Voer uw naam, e-mailadres en een beschrijving voor uw account in.
 7. Voer de inkomende mailserver- en uitgaande mailserverinformatie in (hostnaam, gebruikersnaam en wachtwoord).
 8. Selecteer Opslaan om te voltooien.

FAQs

Hoe noem ik mijn e-mailadres?

Hoewel het maken van een gratis e-mailaccount binnen handbereik is, wilt u dit niet vaak wijzigen. Hoe vaker u uw e-mailadres gebruikt, hoe groter de kans dat u eraan blijft vasthouden. Wees dus voorzichtig bij het kiezen van een naam voor uw nieuwe e-mail en zorg ervoor dat deze relevant is. U zult waarschijnlijk uw persoonlijke of bedrijfsnaam aan uw e-mail willen toevoegen. Ik raad u ten zeerste aan om grappige namen of iets anders te vermijden dat niets te maken heeft met wat u doet, want als u eenmaal besluit de e-mail te gebruiken voor school of zakelijke doeleinden, ziet u er misschien jeugdig uit en zal niemand uw berichten ooit met respect behandelen. Uw e-mails kunnen zelfs in spammappen terechtkomen.

Kan ik een gratis professioneel e-mailadres krijgen??

Ja, in zekere zin kan dat. Veel webhostingbedrijven zoals Bluehost bieden gratis e-mailaccounts aan met hun hostingplannen. Dus als u uw website al met hen bent begonnen, hoeft u alleen maar toegang te krijgen tot het account waar u binnen enkele minuten uw e-mailadres kunt instellen.

Dus in plaats van gratis e-mailservices met de extensie @ gmail.com te gebruiken, kunt u in een paar klikken iets als [email protected] instellen. U kunt hier meer over leren maak een e-mailaccount aan bij Bluehost.

Hoeveel kost aangepaste e-mail?

Er is een overvloed aan e-mailproviders die verschillende functies aanbieden tegen verschillende prijzen. Maar ik raad altijd Bluehost aan die zowel web- als e-mailhosting biedt voor slechts $ 2,75 per maand.

Conclusie

Als je dit deel hebt gehaald, heb je alles geleerd over het maken van een aangepaste zakelijke e-mail. Misschien voel je je op dit moment een beetje overweldigd. Lees deze handleiding indien nodig nogmaals en u maakt eenvoudig een professioneel e-mailadres aan. Wat nog belangrijker is, je kunt met trots zeggen dat je het allemaal zelf hebt gedaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map