Hoe een lifestyle-blog te starten

Lifestyle Blog


Veel mensen starten lifestyle-blogs. Ze zijn enorm populair en het leuke is dat je bijna alles op een lifestyleblog kunt schrijven.

In tegenstelling tot veel andere niches die vrij specifiek zijn, is levensstijl iets dat mensen heel vaak kan verwarren. Als je bijvoorbeeld zegt dat je net een food- of modeblog hebt gestart, kunnen mensen snel de puzzelstukjes in elkaar zetten en de hele site visualiseren. Het is duidelijk dat je schrijft over gerechten en recepten of dat je in het andere scenario posts over kleding en kleding kunt bedenken. Maar lifestyle-blog is nog veel meer.

5 van de meest gezochte blogonderwerpen volgens SEMRush
Statistiek

Lifestyle-blog kan veel meer onderwerpen behandelen en jij bent de enige die beslist waarover hij gaat schrijven. Omdat je je leven aan het publiek presenteert, is het veel gemakkelijker om een ​​unieke blog te maken. Zelfs als je een populair onderwerp behandelt, is de kans groot dat je geen nieuwe vage recensie van een apparaat of tutorial publiceert over iets dat miljoenen keren is behandeld. Het is je leven en je verhalen vertellen, en dat is iets waar mensen van houden. Met een lifestyle-blog kun je over elk onderwerp schrijven dat je in gedachten hebt, en je kunt het op je eigen manier doen.

Dit is een van de redenen om een ​​blog te starten. Het geeft je de kans om over je levenservaringen te schrijven en echt te genieten van wat je doet. En als je het op de juiste manier start, heb je een grotere kans om er wat extra geld aan te verdienen of misschien zelfs een simpele blog om te zetten in een machine om geld te verdienen die je leven kan veranderen.

Een lifestyleblog starten

Leven Blog

Het starten van een blog is niet zo moeilijk als je alle stappen volgt die we gaan vertegenwoordigen. Als je al hebt besloten om het eens te proberen, hopen we dat je ook door verschillende populaire lifestyle-blogs hebt gebladerd die je misschien de juiste ideeën hebben gegeven. Toch zijn er enkele dingen waar u voor moet zorgen.

Lifestyle is een breed onderwerp. Nou, het omvat alles wat er in het leven gebeurt, dus dat is zo ongeveer alles wat je kunt bedenken. Het kiezen van de juiste niche is cruciaal, omdat je anders in de val kunt lopen om alles te proberen te bedekken. Hoewel het misschien een goed idee klinkt om iets over alles te schrijven, moet je hier stoppen en nadenken over de dingen waar je het meest van houdt. Richt je alleen op die aspecten van het leven waar je echt van geniet en waar je van houdt. Voeg ook de dingen toe waarvan u iets weet, en u zult snel verschillende categorieën kunnen isoleren waaruit uw blog bestaat.

Ben je dol op reizen? Misschien ben je een expert in huisdecoratie? Of praat je graag over relaties? Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarop u zich kunt concentreren. En het mooie van lifestyle blog is dat je alle verschillende categorieën kunt combineren in één blog waarmee je je liefde kunt uiten en expertise kunt tonen.

Kies uw blogplatform

Wat zijn de beste blogplatforms?

Top 100 blogs per platform

Blogplatforms

Het internet is enorm en al die miljarden websites en blogs zijn duidelijk niet op dezelfde technologieën gebaseerd. Dus, hoe kies je het beste blogplatform voor je lifestyleblog? Sommige platforms zijn gratis. Sommige lijken misschien perfect voor beginners, maar toch komen ze daar niet in de buurt. Gelukkig is er een blogplatform dat je alle mogelijkheden geeft. Degene waarmee zowel beginners als professionals zich kunnen concentreren op bloggen in plaats van op alle technische details en het omgaan met problemen. We hebben het over WordPress.

Zoals je misschien al weet, zijn er twee versies van WordPress. Maar we hebben het over door uzelf gehoste WordPress die gratis is, maar het geeft u nog steeds de mogelijkheid om volledige controle over uw blog te hebben, die u zo ver als u wilt kunt uitbreiden.

Als je van plan bent om je blog in de toekomst serieus te nemen, is het belangrijk dat je op de juiste manier begint. Kies zelf gehoste WordPress, trakteer uzelf op een goed hostingbedrijf (meer hierover in de volgende regels), vind een goed thema en handige plug-ins.

Heeft u aan uw domeinnaam gedacht?

Beschouw een domein als adres van uw blog. Net zoals uw huis wordt geleverd met een straatnaam en nummer dat uw postbode zal herkennen om uw eBay-bestellingen naar de juiste plaats te leiden, heeft uw blog iets soortgelijks nodig. Waar zou u bezoekers naartoe leiden als u geen uniek adres had?

Het zal zeker tijd kosten om een ​​gedenkwaardige domeinnaam te bedenken die zowel jij als je bezoekers geweldig zullen vinden en die nog te koop is. De naam moet nauw verbonden zijn met de naam van je blog. U moet de juiste extensie vinden en enkele andere ongeschreven regels volgen over het kiezen van een domeinnaam.

Hoe u uw blog online kunt zetten

bluehost

Bluehost host over 1,5 miljoen domeinen en bijna 2% van alle domeinnamen in gebruik op het hele internet.

Wij bij FirstSiteGuide hebben ons deel van de tijd gehad met veel webhostingbedrijven. We hebben er zelfs veel bekeken en de ene met de andere vergeleken. Na zoveel uren besteed te hebben aan hostingbedrijven, bevelen we Bluehost ten zeerste aan. Dit premium hostingbedrijf wordt zelfs aanbevolen door WordPress.org als een van de beste die je kunt kiezen voor je WordPress-aangedreven blog.

WP org

klok
lijn

Stap één – Koop de deal

Door deze link te volgen, krijgt u voor minder geld dezelfde premium hostingdeal bij Bluehost. Om er zeker van te zijn dat alles in orde is, zou u de prijs van € 2,75 moeten zien in plaats van de normale € 7,99 per maand. Klik op de knop “Nu aan de slag” om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 1

voedsel

Stap twee – Prijsplannen

Hoewel het vorige scherm het meest betaalbare abonnement liet zien, kunt u met deze deal elk van de Bluehost-plannen met lagere prijzen selecteren.

Het basisabonnement is beperkt tot één website en 50 GB aan websiteruimte, maar het geeft je nog steeds alles wat je nodig hebt om te beginnen. Dat zal meer dan genoeg zijn om je in de blogwateren te krijgen, en je kunt maandenlang bloggen over levensstijl zonder het gevoel te hebben dat er iets ontbreekt. Maar wanneer u het basisplan ontgroeit, is het gemakkelijk om te upgraden, dus daar hoeft u zich op dit moment geen zorgen over te maken.

Plus- en Pro-abonnementen stellen u in staat uw blog op te schalen en uw hobby op te voeren en er een serieus bedrijf van te maken. Dit is goed om te weten, dus als u besluit dat het tijd is om de blog nog serieuzer te maken, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een ander hostingbedrijf.

Stap 2

dumbels

Stap drie – Domeinnaam

Bluehost geeft je een gratis domein. Nu is het tijd om er een te kiezen voor de blog. Dit is een belangrijk onderdeel, dus neem het niet als vanzelfsprekend aan. Eenmaal klaar, typ voorzichtig de domeinnaam in, controleer deze tweemaal en klik op “Volgende”.

Stap 3

jurk

Stap vier – Accountgegevens

Uw domeinnaam is geaccepteerd, gefeliciteerd! Het is nu tijd om wat persoonlijke informatie in te vullen. Schrijf zorgvuldig alle details over jezelf op en maak je geen zorgen – Bluehost neemt dit zeer serieus en houdt alle informatie privé en veilig.

Stap 4

paard

Stap vijf – Pakketinformatie

Door het Accountplan te selecteren, kunt u de prijs van uw maandelijkse hostingkosten verlagen. Aangezien u al het Basisplan had gekozen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de opties. Alles zal hetzelfde zijn, behalve de prijs. Het standaardabonnement van 12 maanden kost u $ 4,45 per maand, maar als u besluit om nu 36 maanden te betalen, betaalt u slechts $ 2,75 per maand! Vergeet niet dat u uw website de hele maand host voor de prijs van een kopje koffie!

Controleer zorgvuldig de andere informatie en selecteer een van de extra opties als je die nodig hebt. Als je niet zeker weet wat je op dit moment moet kiezen, sla dit dan gerust over, want je kunt altijd teruggaan naar je Bluehost-account en wijzigingen aanbrengen. Voer uw betalingsgegevens onderaan in en vink het vakje “Algemene voorwaarden” aan. Zorg ervoor dat alle informatie correct is en klik op de knop “Verzenden”.

Stap 5

ticket

Stap zes – Log in

Voordat u kunt inloggen op uw account, heeft Bluehost u nodig om uw wachtwoord aan te maken. Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat het account alles bevat dat betrekking heeft op uw website, inclusief de betalingsgegevens, dus zorg ervoor dat u sterke wachtwoorden gebruikt en beveilig deze. Klik op de knop “Maak uw wachtwoord aan”. Kies een wachtwoord of laat Bluehost een sterk wachtwoord aanbevelen, lees en ga akkoord met het privacybeleid en de servicevoorwaarden en klik op “Volgende”.

Stap 6
Stap 6
Stap 6

Nu is het tijd om in te loggen op je nieuwe account. Klik op de knop “inloggen” of ga terug naar de Bluehost-homepage. Je zou de login-knop in het menu bovenaan de pagina moeten zien. Klik op de knop en vul uw domeinnaam of gebruikersnaam en wachtwoordgegevens in.

maskers

Stap zeven – Installeer WordPress

Zoek het WordPress-pictogram en kies een snelle installatieoptie. Het systeem doet nu alles automatisch. U kunt het handmatig installeren van WordPress vergeten of u zorgen maken over het maken van databases en het knoeien met bestanden. U ontvangt onmiddellijk de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u zich kunt aanmelden bij uw WordPress-blog.

maaltijd

Stap acht – Een thema kiezen

Nadat je WordPress op je nieuwe account hebt geïnstalleerd, moet je een thema selecteren, zodat je je blog kunt instellen. We raden u aan er gewoon een uit de lijst te selecteren, omdat u wat extra tijd zult moeten besteden aan het selecteren van het beste WordPress-thema voor uw blog. Maak je geen zorgen, ongeacht welk thema je op dit moment selecteert, je kunt altijd een ander thema kiezen WordPress Theme Directory.

Stap 8

Zodra u een thema heeft geselecteerd, klikt u gewoon op de knop “Start bouwen”, waarmee u toegang krijgt tot het dashboard.

Stap 8

boek

Stap negen

Als dit je eerste WordPress-site is, staat Bluehost klaar om te helpen. Volg de tutorial op het scherm die u door het eenvoudige installatieproces zal leiden. Als je weet wat je doet en weet hoe je door het WordPress-dashboard moet navigeren, klik je op de knop ‘Ik heb geen hulp nodig’ en kun je zelfstandig aan de slag. Als je deze kant op gaat, vergeet dan niet onze complete gids te lezen die je zal helpen de basisprincipes van WordPress te leren.

Stap 9

bed

Stap tien

In tegenstelling tot gewone WordPress-installaties, Bluehost heeft verschillende tools voorbereid die u kunnen helpen met uw blog. In de linkerbovenhoek vindt u het Bluehost-menu-item met verschillende opties.

Stap 10

Maar voordat je nieuwe lifestyle-blog klaar is voor het publiek, moet je nog de sitetitel en sitebeschrijving toevoegen. Dit is een integraal onderdeel van de site, maar je kunt altijd teruggaan naar de algemene instellingen van WordPress en dat wijzigen. Dus, hoewel je moet oppassen wat je hier moet schrijven, stoot je hoofd niet tegen de muur, want de veranderingen zijn slechts één klik verwijderd.

Stap 10

Aanbevolen literatuur: leer hoe u WordPress gebruikt

Hoe om te gaan met de inhoud

Raket

Een blog is slechts één platform waarop lifestyle-bloggers content zullen verspreiden. Lifestyle-bloggers gebruiken vaak andere media zoals video’s, podcasts en sociale media om hun boodschap en inhoud te verzenden en te promoten

Door slechts twee blogposts per week te publiceren, heb je er aan het eind van je eerste jaar honderd. Hiermee kom je ruim boven de drempel van 54 blogposts en zou je minimaal 30% meer verkeer moeten genereren.

Zodra de blog is opgezet, begint het echte avontuur. Het is nu tijd om spannende inhoud aan het publiek te gaan leveren. Hoe mooi je blog er ook uitziet, mensen blijven er niet aan vasthouden tenzij het enige waarde bewijst.

Helaas is het omgaan met de inhoud iets waar we u niet stap voor stap doorheen kunnen leiden. Elke blog en elke blogger zijn anders. Terwijl lange verhalen voor één blogger zullen werken, zal een andere lezers alleen met korte aankondigingen aantrekken. Terwijl een lifestyle-blogger maandelijks salaris kan verdienen door afbeeldingen te plaatsen, zal een andere blogger leren hoe hij met mensen kan omgaan via video’s.

Wat we hier kunnen doen, is u vertellen vasthouden aan wat je leuk vindt en weet. Als je goed bent in woorden en graag verhalen vertelt, focus je daar dan op. Vroeg of laat zullen mensen dat beseffen. Maar als u zich in plaats daarvan op afbeeldingen concentreert (wat misschien niet uw ding is), zult u uiteindelijk iets doen dat u niet bevalt – en dat zullen de bezoekers opmerken.

Begin zonder verder oponthoud met uw eerste bericht en vergeet niet dat bloggen geen project van een maand is. Voordat u bezoekers kunt aantrekken en met hen kunt communiceren, kan het maanden duren.

Aanbevolen literatuur: geweldige bloginhoud schrijven en maken

Hoe u uw eerste bezoekers krijgt?

Als je een blog alleen voor jezelf wilt houden, moet je in plaats daarvan een persoonlijk dagboek beginnen. Een blog moet iets zijn dat andere mensen graag lezen. Maar hoe krijg je die eerste bezoekers?

Er zijn zoveel manieren om mensen je nieuwe blog te laten controleren. Mensen wijden hier hun hele carrière aan, dus we kunnen niet alle technieken in één kleine paragraaf behandelen. U kunt e-mails verzenden, lid worden van forums of groepen en contact maken met mensen, links toevoegen aan uw e-mailhandtekeningen, verschillende diensten gebruiken of adverteren op andere websites. Neem dus de tijd en begin met kleinere stappen.

Aanbevolen literatuur: hoe u uw blog en de inhoud ervan kunt promoten

FAQ

Leven Blog

Hoeveel kost het om een ​​lifestyle-blog te starten?

Zoals we eerder al aangaven, hoeft een lifestyleblog niet duur te zijn. Tenminste als je de eerste stappen doet. In plaats van duizenden uit te geven aan een aangepaste website, kun je beginnen met WordPress en een leuk thema selecteren. Als u Bluehost kiest, kost hosting en het domein u slechts $ 2,75 per maand, en je krijgt nog steeds alle opties en functies die je nodig hebt. WordPress is gratis en Bluehost zal het automatisch voor je installeren.

Waar moet ik over bloggen?

Omdat je geïnteresseerd bent in het starten van een lifestyle-blog, zou je een paar delen van je leven moeten vinden die je leuk vindt. Als u ook iets over het onderwerp weet, is dat waarschijnlijk een onderwerp voor u. Om je te helpen, zijn hier een paar dingen die je zou kunnen overwegen:

Bloggen Niches die het meeste geld verdienen
Niches
 • Schrijf over je reizen
 • Beschrijf uw dagelijkse routines
 • Schrijf over je kookkunsten
 • Upload afbeeldingen en video’s van feesten die u organiseert
 • Geef advies over relaties of moederschap
 • Betrek mensen bij de discussie over iets dat u in het nieuws leest

Het maakt niet uit waarover je besluit te bloggen, onthoud dat het een lifestyle-blog is en dat dit iets is waar je je prettig bij moet voelen. Ga niet voor onderwerpen die je niet leuk vindt, simpelweg omdat iemand je heeft verteld dat mensen beter op specifieke dingen zullen reageren.

Hoe lifestyle-bloggers worden betaald?

Het zal natuurlijk even duren voordat u geld kunt gaan verdienen. Voordat u het eerste salaris van uw blog ontvangt, moet u zich concentreren op de blog zelf en het publiek aantrekken. Maar om te begrijpen hoe groot de mogelijkheden zijn, volgen hier een paar manieren om geld te verdienen met een lifestyle-blog:

Inkomsten bloggen uit affiliate marketing

% Amazon-accounts van aangesloten inkomen per niche

affiliate-stat

 • Advertentienetwerken – je kunt lid worden van een van de populaire advertentienetwerken (zoals Google AdSense, Media.net of BuySellAds) waarmee u gerichte advertenties kunt weergeven. Hoe populairder de blog wordt, hoe meer geld je kunt verdienen.
 • Verkoop advertentieruimte direct – een lifestyle-blogger kan advertenties weergeven in de zijbalken, in artikelen of waar dan ook op de site. U kunt die advertentieruimten rechtstreeks aan een adverteerder verkopen.
 • Gesponsorde berichten – je kunt gesponsorde berichten accepteren. Als u een goede blog opzet, zullen mensen willen betalen om op uw site te worden vermeld.
 • Partnerprogramma’s – je kunt een product aanbevelen via je blog. Als een klant een aankoop doet, ontvang je een commissie.
 • Verkoop je eigen e-boek – je kunt een boek of e-boek schrijven en verkopen.
 • Lidmaatschapssites starten – als u iets unieks kunt aanbieden, willen mensen misschien maandelijkse kosten betalen voor unieke inhoud.
 • Verkoop je foodfoto’s – als je een goede fotograaf bent, kun je de rechten op je beeldmateriaal verkopen.

Hoeveel geld kun je verdienen met een lifestyleblog?

blender

Lifestyle-blogs zijn meestal beeldzwaar en bieden de lezer meer een visuele ervaring

Net als bij elke andere blog, kan het eindigen als een hobby en iets dat je in het weekend werkt. Maar het kan ook een geldmachine blijken te zijn die uw normale 9-5-baan zal vervangen.

Een populaire blog kan probleemloos een paar duizend dollar per maand verdienen. Bijvoorbeeld, Huffington Post meldde dat Lindsay en Bjork Ostrom, het duo achter de Pinch of Yum-blog, in een periode van 12 maanden (van december 2015 tot november 2016) $ 802.144,55 verdienden. Het is duidelijk dat niet veel lifestyle-blogs zoveel kunnen verdienen. Om te begrijpen hoe het gaat, verdiende hetzelfde stel uit het voorbeeld slechts $ 20, – hun eerste maand.

Het is dus belangrijk om niet te stoppen alleen omdat je in je eerste maanden van bloggen geen miljoenen hebt verdiend. Maar als je goed bent en hard werkt, kun je na je eerste jaar bloggen honderden dollars per maand gaan verdienen.

Top lifestyle blogs om te volgen

kader

Als je nog steeds niet honderd procent zeker bent hoe een lifestyle-blog eruit zou moeten zien, laten we je dan een paar voorbeelden zien. De volgende mensen zijn erin geslaagd succesvolle blogs te maken die dagelijks trouwe lezers aantrekken. Ja, deze mensen verdienen er zelfs geld mee.

Een kopje Jo

cup-of-jo

camera

Voeg foto’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit toe. Lezers worden aangetrokken door blogs met prachtige foto’s en visuals om naar te kijken. Gebruik een goede digitale camera om foto’s te maken die betrekking hebben op uw berichten

Deze geweldige blog is geschreven door Joanna Goddard uit New York. Na een succesvolle carrière bij verschillende populaire tijdschriften, besloot Joanna haar eigen blog te starten. Hoewel het begon als een weekendhobby, Een kopje Jo werd al snel erg populair waar Joanna nu schrijft over stijl, eten, design, reizen, relaties en moederschap. De blog is een uitstekend voorbeeld van hoe een lifestyle-blog eruit zou moeten zien, dus wees niet bang om te leren van Joanna’s ervaring.

Wit & Delight

humoristisch

Kate Arends besloot in 2008 haar eigen blog te starten toen ze nog werkte als grafisch ontwerper. Haar liefde voor dure en prachtige dingen zette haar aan het denken over het leven. Toen besloot ze te beginnen Wit & Delight als medium waarmee ze zichzelf kon uiten. De blog werd al snel een succes en telt nu meer dan 3 miljoen unieke volgers en verschillende mensen die er dagelijks aan werken.

Cupcakes en kasjmier

cupcakes-kasjmier

Emily Schuman is een andere succesvolle vrouw die de blog is begonnen als een eenvoudige manier om mensen te bereiken en zichzelf te uiten. Mensen werden verliefd op Emily’s schrijfstijl en berichten die ze begon te bezorgen, zodat ze zich kon omdraaien Cupcakes en kasjmier in veel meer dan alleen een hobby. De blog is nu een van de meest populaire lifestyleblogs waar Emily een paar medewerkers heeft. De blog behandelt mode, eten, schoonheid, decor en nog veel meer.

Conclusie

Het starten van een lifestyle-blog is niet zo moeilijk. Zelfs als dit je eerste ontmoeting was met het opzetten van een blog, zou je nog steeds alle stappen moeten kunnen volgen en de blog klaar moeten hebben. Maar het onderhouden van een succesvolle lifestyle-blog is een heel ander verhaal. Nu is het tijd om te schitteren en al je creativiteit te laten zien.

Het schrijven van verhalen, het maken van foto’s of het opnemen van video’s kost tijd. Bezoekers krijgen en ze weer naar binnen lokken met een andere post is een uitdaging. Maar dit is waarom je in de eerste plaats een lifestyle-blog wilde starten, toch? Om te laten zien waar je gepassioneerd over bent, om mensen iets te leren en je leven te delen met de gemeenschap. Blijf berichten plaatsen en vergeet niet om langs te komen op onze blog voor meer blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map