Hoe een handelsmerk en copyright een naam of logo te geven

Net zoals uw bedrijf een naam heeft, moet het ook een eigen herkenbaar logo hebben om een ​​visuele weergave van uw merk tot stand te brengen. Het logo moet perfect aansluiten bij de marktniche en merkpersoonlijkheid van uw bedrijf. En het moet uniek genoeg zijn om het bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.


Omdat uw naam en logo deel uitmaken van het DNA van uw merk en uw bedrijf, is het aanvragen van registratie van het copyright en handelsmerk van beide een belangrijke overweging.

Dief

U hoeft in de Verenigde Staten zeker niet het copyright en handelsmerk van de naam of het logo van uw bedrijf te registreren; u bezit het auteursrecht zodra u het originele werk op een stuk papier of een computerstation hebt gezet en u hebt een handelsmerk gewonnen zodra u uw naam en logo gebruikt voor het op de markt brengen van uw bedrijf. Als u echter de extra stap neemt om beide te registreren, kunt u belangrijke bescherming krijgen. Door het handelsmerk te registreren, voorkomt u dat u uw rechten daarop verliest als een ander bedrijf dezelfde of een vergelijkbare naam gebruikt. Door uw handelsmerk uw naam te registreren, verklaart u er exclusieve rechten op voor uw branche. En u voorkomt dat iemand anders uw naam in een vergelijkbaar bedrijf voor zichzelf gebruikt.

Als u een klein bedrijf bezit, dat u in één staat opereert en niet van plan bent uit te breiden naar nieuwe markten, hoeft u het handelsmerk uw naam niet te registreren. U heeft al het recht om het in uw markt te gebruiken. Aan de andere kant, als u van plan bent uw bedrijf uit te breiden en nieuwe markten te bereiken, is het verstandig om het handelsmerk te registreren, zodat er geen verwarring ontstaat als een ander bedrijf dezelfde of een vergelijkbare naam gebruikt als die van u..

Er zijn wereldwijd meer dan 16 miljoen actieve merken officieel geregistreerd
Verenigde Staten
Europese merken
Azië en het Midden-Oosten

Als u bijvoorbeeld een blog start en er een nieuw logo voor ontwerpt, moet u deze beschermen. Als het gaat om het registreren van uw logo, creëert u eenvoudig een handelsmerk door het te gebruiken. U creëert een visuele weergave van uw merk, aangezien uw logo uw klanten is en u daardoor onderscheidt van uw concurrenten. Een handelsmerk biedt echter meer bescherming, omdat het voorkomt dat anderen uw logo stelen of er een gebruiken die erg op het uwe lijkt.

Door simpelweg het handelsmerk van uw bedrijf te gebruiken, zonder registratie, stelt u uw ‘common law’-rechten vast. Het registreren van uw handelsmerk bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) biedt echter een aantal voordelen.

Deze voordelen zijn onder meer:

De top vijf van landen waar vervalsingen worden geproduceerd

 • Het wettelijk vermoeden van uw eigendom van dat merk in het hele land, wat belangrijk is als u van plan bent uw bedrijf uit te breiden naar andere markten.

Daarom is het copyright en het handelsmerken van uw naam of logo zeker niet vereist, maar het kan u zeer nuttige voordelen opleveren.

Waarom zijn handelsmerken en auteursrechten zo belangrijk?

Waarde
Lederwaren, portefeuilles en handtassen
$ 511 miljoen
Horloges en sieraden
$ 187
Kleding en accessoires
$ 133
iPhones en consumentenelektronica
$ 104
Schoenen
$ 103

Zodra u een website heeft gemaakt, moet u uw bedrijfsnaam registreren en uw logo maken. Op dat moment heeft u een copyright- en handelsmerkregistratie nodig, omdat dat uw naam en logo beschermt tegen inbreuk. U moet ervoor zorgen dat u de rechten op uw intellectuele eigendom veiligstelt en ervoor zorgt dat geen enkel ander bedrijf uw idee en logo-ontwerp steelt, wat het primaire idee achter copyright en handelsmerk is.

Zowel auteursrechten als handelsmerken bieden u een uitstekende manier om te voorkomen dat uw originele ideeën worden gebruikt als eigendom van iemand anders. Dit is zonder twijfel het belangrijkste voordeel dat ze u bieden.

Handelsmerken vervallen nooit, dus zolang u uw handelsmerk in de handel gebruikt om de bron van uw producten of diensten te identificeren, zullen mensen uw bedrijf daardoor identificeren. Het is een waardevol bezit en een zeer effectieve communicatietool die direct het imago van uw bedrijf en de producten of diensten die u aan klanten aanbiedt, kunt communiceren.

Specifieke merken
die “lijken meer het doelwit te zijn van vervalsers” omvatten Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Guccien andere bekende merken

Handelsmerken bieden veel meer bescherming dan auteursrechten, maar auteursrechten zijn uiterst belangrijk voor de bescherming van logo’s. Lees verder om het verschil tussen de twee in detail te verkennen, zodat u hun belang en de impact die ze op uw bedrijf kunnen hebben beter kunt begrijpen.

Het verschil tussen handelsmerken en auteursrechten

Als u alleen uw naam of logo copyrighteert zonder deze te handelsmerken, kunt u deze niet volledig beschermen tegen inbreuk. U beveiligt er alleen uw rechten op omdat het iets is dat u heeft gemaakt en het uw intellectuele eigendom is. Een handelsmerk kan bescherm uw naam en logo voor het geval iemand anders ze voor eigen doeleinden wil gebruiken.

Handelsmerk

Niet geregistreerd
Geregistreerd

Wie zoekt typisch deze bescherming?

Bedrijfs- en producteigenaren


Toepassing

Elke naam, woord, slogan, symbool, ontwerp en / of afbeelding die een bedrijf of merk identificeert en onderscheidt van anderen


Aantal

16 miljoen actieve handelaars


Lengte

Een merkregistratie kan mogelijk een onbeperkte looptijd hebben, maar moet elke tien jaar worden vernieuwd. De eigenaar kan de registratie vernieuwen zolang het merk in continu gebruik blijft


Overname

Patent and Trademark Office van de Verenigde Staten


Welke voordelen omvat registratie / indiening?

Handelsmerkregistratie verbetert iemands rechten aanzienlijk door het leveren van juridisch bewijs en openbare eigendomskennisgeving. Het verleent landelijke exclusieve rechten aan het merk en stelt de houder in staat federale rechtszaken aan te spannen tegen inbreukmakers.

auteursrechten

Actueel
Geluidsopnames

Wie zoekt typisch deze bescherming?

Auteurs, kunstenaars, choreografen, architecten en andere creatieve professionals


Toepassing

Originele werken van auteurschap, waaronder boeken, artikelen, toneelstukken, liedjes, foto’s, sculpturen, choreografie, architecturale werken, geluidsopnames, films en andere creatieve werken. Op een idee zelf kan geen copyright rusten. Een werk moet een vaste, tastbare vorm hebben om te worden beschermd


Aantal

700.000 registratieclaims per jaar


Lengte

leven van auteur + 70 jaar
120 jaar voor zakelijk auteurschap
De termijn kan niet worden verlengd of verlengd


Overname

Copyrightbureau van de Verenigde Staten


Welke voordelen omvat registratie / indiening?

Copyrightregistratie verbetert iemands rechten aanzienlijk door het leveren van juridisch bewijs en openbare bekendmaking van eigendom, en door de copyrighthouder toe te staan ​​een rechtszaak aan te spannen in geval van inbreuk.

Ook kunt u een naam niet echt copyrighteren, omdat copyright artistieke werken beschermt. Dit is precies waarom u een handelsmerk nodig heeft dat de intellectuele eigendom van uw bedrijf beschermt, zoals uw logo. Hieronder volgen de belangrijkste verschillen tussen auteursrechten en handelsmerken.

Wat is een handelsmerk?

Een handelsmerk is een woord, woordgroep, symbool of ontwerp, of een combinatie daarvan, dat wordt gebruikt om een ​​fabrikant of verkoper te onderscheiden van anderen die in hetzelfde vakgebied actief zijn en dezelfde producten of diensten aanbieden. Dit betekent dat je het kunt een merk registreren voor uw bedrijfsnaam, logo, slogan, symbool, ontwerp en al het andere dat bijdraagt ​​aan de merkidentiteit van uw bedrijf en de producten of diensten die u aanbiedt.

Uw handelsmerk wordt gebruikt om anderen te laten weten dat de producten, naam en het logo van uw bedrijf uw eigendom zijn. U heeft het exclusieve recht om ze te gebruiken in verband met uw diensten of producten.

Een handelsmerk omvat echter niet de kleuren en ontwerpen van logo’s, omdat het geen bescherming biedt tegen kopiëren zonder licentie. Het verwijst alleen naar overeenkomsten tussen het merk van het bedrijf en andere die er sterk op lijken. Daarom verwijst het niet naar het gebruik van het logo, maar naar de verwarring op de markt, waardoor het beperkt is welk gebruik van het logo inbreuk zou kunnen maken. Dit betekent dat als iemand anders een soortgelijk logo-ontwerp gebruikt, dit niet kan verwijzen naar merkinbreuk, maar eerder over inbreuk op het auteursrecht.

Het gebruik van uw handelsmerk beschermt u niet tegen iemand anders in dezelfde branche die uw naam of ontwerp gebruikt, maar het registreren van uw handelsmerk doet dat wel. In het geval dat iemand anders dezelfde naam of hetzelfde ontwerp gebruikt als die van uw bedrijf, moet u bewijzen dat u het eerst heeft bedacht, wat niet mogelijk is als u het niet heeft geregistreerd.

Zonder uw handelsmerk te registreren, heeft u geen juridische verdediging in geval van een rechtszaak. Een geregistreerd handelsmerk is een federale en wettelijke registratie van het merk van uw bedrijf, dus als iemand anders een naam of ontwerp wil registreren die hetzelfde is of te veel lijkt op die van u, zullen zij zich schuldig maken aan inbreuk op het handelsmerk.

Wat is een auteursrecht?

Een copyright beschermt originele werken, zoals boeken, liedjes, schilderijen, fotografie, films, choreografie en andere originele werken van auteurschap die in een fysieke vorm worden uitgedrukt. Volgens het Copyright Office van de Verenigde Staten beschermt het auteursrecht originele werken zoals “literaire, dramatische, muzikale, artistieke en bepaalde andere intellectuele werken”.

Bedrijven kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn op hun audio- en videomateriaal, hun boeken en rapporten, evenals op elk ander origineel materiaal dat ze hebben gemaakt, zoals het ontwerp van hun logo. Het is belangrijk op te merken dat op elk origineel werk auteursrecht rust op het moment dat het werd gemaakt. Maar het registreren ervan beschermt het tegen iemand anders die het voor zijn eigen doeleinden probeert te gebruiken, omdat u een document heeft om uw claim erop te bewijzen.

Als iemand je originele creatie probeert te stelen, zoals je logo, dat je eigen intellectuele eigendom is, en het als hun eigen eigendom gebruikt, kun je ze aanklagen wegens het gebruik van je eigendom – maar alleen als je een copyrightregistratie hebt.

Als u een federaal geregistreerd auteursrecht heeft, kunt u precies bepalen hoe uw intellectuele eigendom wordt gebruikt, gepubliceerd en gedistribueerd, en hoe het precies aan het publiek wordt gepresenteerd. En u kunt voorkomen dat iemand het voor zijn eigen doeleinden gebruikt. Als iemand dit probeert, kunt u hem voor de federale rechtbank dagen, omdat u uw recht op uw intellectuele eigendom heeft opgeëist door er een copyright op te leggen.

Nu is er een truc als het gaat om de auteursrechtelijke bescherming van uw logo. Uw logo moet het vereiste niveau van creativiteit hebben om daadwerkelijk als auteursrechtelijk beschermd te worden beschouwd en om uw copyright-aanvraag te kunnen goedkeuren. Daarom worden veel zeer eenvoudige logo’s niet als auteursrechtelijk beschouwd, omdat het auteursrecht uw logo-ontwerp, kleuren en naam niet beschermt. Als uw logo wat artistieker of sierlijker is, zult u het gemakkelijker vinden om uw auteursrecht te laten registreren.

De verwarring over logo’s voor copyright en handelsmerken

Er ontstaat nogal wat verwarring als het gaat om logo’s omdat veel ervan in aanmerking komen voor zowel copyright als merkenregistratie. Als uw logo namelijk in aanmerking komt voor auteursrecht als een origineel kunstwerk en niet wordt gebruikt om uw bedrijf te identificeren, kan uw logo auteursrechtelijk worden beschermd, zodat u ongeoorloofd kopiëren kunt voorkomen.

Bovendien, als u wilt voorkomen dat anderen uw gebruiken logo ontwerp en om ervoor te zorgen dat het merk van uw bedrijf te onderscheiden is van dat van uw concurrenten, dient u uw logo als handelsmerk te gebruiken. Een handelsmerk kan alleen verwarring voorkomen die uw klanten kunnen ervaren als er een vergelijkbare connectie is met uw concurrenten, terwijl een copyright beschermt tegen ongewenst kopiëren.

Daarom kunnen logo’s een verwarrend gebied van het intellectuele eigendomsrecht zijn, aangezien de bescherming van handelsmerken en auteursrechten elkaar vaak overlappen. Het belangrijkste om op te merken is dat auteursrecht noch handelsmerk elkaar uitsluiten, dus veel bedrijfseigenaren kiezen ervoor om het logo van hun bedrijf te beschermen door het zowel te copyrighteren als te handelsmerken.

Hoe u uw naam en logo kunt copyrighten en handelsmerken

Er zijn bepaalde stappen die u moet nemen om uw naam en logo te copyrighteren en als handelsmerk te gebruiken. Hieronder volgt een korte schets van die stappen.

Hoe u het auteursrecht van uw naam en logo aanvraagt

1 Ga naar de online registratiewebsite en vul het formulier voor copyright in. Als uw bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd, gaat u naar de officiële website van het United States Copyright Office.

Dit is natuurlijk het geval als u kiest voor een elektronische indiening van uw copyright-aanvraag, maar u kunt uw aanvraag ook op papier indienen. Het online aanvragen van uw auteursrechtregistratie is echter niet alleen handiger voor u, maar het duurt ook tot acht maanden voordat uw aanvraag wordt verwerkt, in tegenstelling tot de verwerkingstijd voor papieren formulieren, die tot 13 maanden kan zijn.

Ongeacht de manier waarop u besluit uw auteursrechtregistratie aan te vragen en de duur van de verwerkingstijd, de datum waarop uw registratie van kracht wordt, is de datum waarop het United States Copyright Office uw aanvraag ontvangt. Dus als u uw originele werk wilt publiceren, kunt u dit doen zonder te wachten op uw officiële certificaat.

2 Wanneer u op de website van het United States Copyright Office aankomt, klikt u op de knop eCO Online Registration. Dit leidt u naar een formulier CO, dat u moet invullen.

Het formulier vereist uw persoonlijke informatie, samen met de naam van de eigenaar en maker, evenals de aard van de copyrightdocumentatie. Voor het copyright van een logo moet u een grafische weergave van uw logo presenteren.

3 Vervolgens moet u uw logobestand uploaden en de registratiekosten van $ 35 betalen met een creditcard of bankpas, elektronische cheque of uw deposito-account bij het United States Copyright Office.

U ontvangt dan een bevestiging over uw auteursrechtregistratie, die in afwachting is van goedkeuring. Zoals eerder vermeld, is uw copyright van kracht vanaf de exacte datum waarop u uw aanvraag indient, niet de datum van goedkeuring.

Hoe u een handelsmerk kunt aanvragen

Handelsmerken van de Amerikaanse federale overheid

Marine

Leger

Gezondheid en mens

Energie

Opleiding

Homeland Security

Voordat u uw naam of logo als handelsmerk gebruikt, moet u een handelsmerkonderzoek uitvoeren om ervoor te zorgen dat niemand anders al een soortgelijke gebruikt. U kunt dit doen met behulp van een tool genaamd Trademark Electronic Search System (TESS), die u kunt vinden op de officiële website van het United States Patent and Trademark Office.

Het uitvoeren van een merkonderzoek via de TESS-database is van cruciaal belang, omdat het potentiële conflicten kan identificeren met een bestaand handelsmerk van een ander bedrijf of een handelsmerk waarvoor goedkeuring is aangevraagd.

Het is ook belangrijk omdat u geld bespaart dat u zou besteden aan het aanvragen van de registratie, dat mogelijk niet wordt goedgekeurd omdat het te veel lijkt op een bestaand handelsmerk. Houd er rekening mee dat het United States Patent and Trademark Office pas na het indienen van uw aanvraag naar conflicterende handelsmerken zoekt.

Nadat u uw merkonderzoek heeft uitgevoerd, moet u een merkaanvraag indienen via het Trademark Electronic Application System (TEAS). U krijgt een formulier te zien dat u moet invullen nadat u heeft besloten welke toepassing voor u geschikt is.

U kunt kiezen uit drie verschillende aanvraagformulieren: TEAS Plus, TEAS Reduced of TEAS Regular.

Als u de “intent-to-use-basis” (ITU) in uw toepassing kiest, moet u ook een aanvullende indieningsvergoeding van $ 50 betalen voor ten minste één klasse producten of diensten.

Na het indienen van uw registratie ontvangt u een e-mailbevestiging en hoeft u alleen maar te wachten op de goedkeuring. Ongeveer drie maanden nadat u uw aanvraag heeft ingediend, wordt deze beoordeeld door een advocaat die zal bepalen of uw aanvraag al dan niet voldoet aan alle wettelijke vereisten die nodig zijn voor de goedkeuring van het handelsmerk.

Het is belangrijk om de voortgang van uw aanvraag elke 3-4 maanden te volgen en u kunt dit doen via de Trademark Status & Document Retrieval (TSDR).

Hoe het goedkeuringsproces werkt

Handelsmerkregistratie papierwerk

Ongeacht welke vorm van toepassing u kiest, u moet de volgende informatie opnemen:

 • • Een tekening van de
  handelsmerk, in kleur indien van toepassing, precies zoals het merk commercieel wordt gebruikt
 • • De naam, het adres en het e-mailadres van de eigenaar van het handelsmerk
 • • De indieningskosten
 • • Het product of bedrijf dat het handelsmerk identificeert, een bewijs dat het handelsmerk van uw bedrijf in de handel wordt gebruikt
 • • De handtekening van de eigenaar

Het United States Patent and Trademark Office doorzoekt hun handelsmerkendatabase om te controleren of het merk dat u wilt registreren alleen beschikbaar is nadat u uw aanvraag al heeft ingediend. Zij zullen u te zijner tijd informeren over de resultaten. Als ze hetzelfde of een sterk vergelijkbaar merk vinden als het merk dat u probeert te registreren voor het handelsmerk, zullen ze uw registratie weigeren en ontvangt u geen restitutie.

Als de onderzoeksadvocaat vaststelt dat uw aanvraag voldoet aan de wettelijke vereisten voor goedkeuring, zal hij of zij uw merk goedkeuren voor publicatie in het weekblad van het Amerikaanse Octrooi- en Handelsmerk, de ‘Official Gazette’. Gedurende de 30 dagen na publicatie kan iedereen die denkt dat ze mogelijk zijn beschadigd door de registratie van uw merk, verzet aantekenen tegen de inschrijving of een verzoek tot verlenging van de oppositietijd indienen.

Als een dergelijk geval zich voordoet, wordt oppositie ingesteld bij een administratieve rechtbank binnen het Amerikaanse Patent and Trademark Office, de Trademark Trial and Appeal Board (TTAB). Als de oppositie geen resultaten oplevert voor de partij die de oppositie heeft ingediend, of als er geen oppositie is ingediend, wordt uw handelsmerkregistratie goedgekeurd en ontvangt u een registratiecertificaat door het United States Patent and Trademark Office.

Het bijhouden van uw registratie is van cruciaal belang, omdat u het Amerikaanse Octrooi- en Handelsmerk moet laten weten dat uw handelsmerk in gebruik is. Nadat uw handelsmerkregistratie is goedgekeurd, moet u specifieke onderhoudsdocumenten indienen, omdat als u dit niet doet, uw handelsmerk wordt geannuleerd of verloopt.

Ook duurt de registratie van uw handelsmerk 10 jaar, maar het is verplicht dat u het verifieert tussen het vijfde en zesde jaar van registratie en tussen het negende en tiende jaar van registratie, om te bevestigen dat het nog steeds wordt gebruikt.

Handhaving van uw handelsmerk en auteursrechten

De 5 categorieën handelsmerken

Handelsmerken zijn onderverdeeld in vijf verschillende categorieën, die zijn gerangschikt op onderscheidend vermogen

Zodra u uw handelsmerk en auteursrecht heeft geregistreerd, bent u verantwoordelijk voor het afdwingen van uw handelsmerk en auteursrecht om ervoor te zorgen dat u uw naam of logo beschermt tegen ongeoorloofde adoptie of kopiëren door iemand anders.

Hoewel het United States Patent and Trademark Office ervoor zal zorgen dat niemand hetzelfde of schijnbaar identieke merk als het uwe registreert, bent u degene die verantwoordelijk is voor de bescherming van de rechten op het intellectuele eigendom van uw bedrijf als iemand het probeert te gebruiken. U heeft twee juridische opties wanneer u juridische stappen onderneemt om uw handelsmerk te beschermen tegen inbreuk. U kunt een last onder dwangsom sturen of kiezen voor een inbreukprocedure inzake handelsmerken.

Er zijn bedrijven die u kunnen helpen bij het opzetten van een ‘merkbewaking’ om ervoor te zorgen dat geen enkele andere partij het merk van uw bedrijf probeert te gebruiken. U kunt ook een advocaat inhuren om op een inbreuk op een handelsmerk te letten, zodat u kunt worden geadviseerd en geadviseerd over hoe u op de juiste manier kunt handelen om de bescherming te krijgen die u nodig hebt.

Over het inhuren van een advocaat gesproken, veel mensen besluiten er een in te huren om hen te helpen met het hele proces van auteursrecht en handelsmerken. Het is echter niet alleen niet vereist om er een te hebben, maar het is ook niet nodig omdat u absoluut alles zelf kunt doen – om nog maar te zwijgen van het feit dat een advocaat vrij duur kan zijn.

Hoewel een onderzoeksadvocaat bij het United States Patent and Trademark Office u zeker zal helpen bij het indienen van uw merkaanvraag, kan het inhuren van uw eigen merkengemachtigde u voordelen opleveren als er behoefte is aan juridisch advies. Als u besluit een particuliere merkengemachtigde in te huren voordat u uw aanvraag indient, zal het Amerikaanse Octrooi- en Handelsmerkbureau tijdens het hele registratieproces alleen met uw advocaat communiceren..

Bovendien kan een particuliere merkenadvocaat u adviseren over hoe u uw merkrechten kunt afdwingen in geval van merkinbreuk en wat u moet doen als iemand beweert dat u inbreuk maakt op het handelsmerk van zijn bedrijf.

Beroemde gevallen van inbreuk op het auteursrecht en handelsmerken

Als u denkt dat het handelsmerk of het auteursrecht van uw bedrijfsmerk, d.w.z. de naam en het logo van uw bedrijf, niet belangrijk is, bekijk dan enkele bekende gevallen van inbreuk op het auteursrecht en handelsmerk. U zult het belang zien van een federaal handelsmerk en copyrightregistratie en de impact die dit kan hebben op uw bedrijf.

Apple Corps vs Apple Inc..

The Beatles bedachten het handelsmerk voor het woord “appel” acht jaar voordat Steve Jobs zijn Apple Inc. aan de wereld introduceerde. The Beatles klaagden Apple Inc. aan en de rechtszaak duurde een aantal jaren.

Uiteindelijk betaalde Apple Inc. het muziekbedrijf van The Beatles, “Apple Corps”, een contante schikking en stemde ermee in uit de muziekbusiness te blijven. Met de introductie van iTunes begon de strijd echter opnieuw. Een schikking werd bereikt nadat Apple Inc. ermee instemde de handelsmerkrechten van Apple Corps te kopen en ze vervolgens weer in licentie te geven aan het bedrijf, waardoor The Beatles de strijd van Apple verloren.

Jack Daniel’s versus Patrick Wensink

Deze zaak speelde eigenlijk goed, zonder het gedoe van een rechtszaak. Patrick Wensink publiceerde een boek, waarvan de omslag een doodsignaal was voor het bekende handelsmerkontwerp van Jack Daniel. Het beroemde bedrijf stuurde een last onder dwangsom naar Wensink, wat misschien wel de mooiste last onder dwangsom ooit is. Jack Daniel heeft Wensink voorgesteld om te overwegen om zijn omslag te veranderen en, als teken van dankbaarheid en goede wil, zou het bedrijf zelfs financieel bijdragen aan het ontwerpen van de nieuwe omslag. Bovendien heeft Jack Daniel’s Properties niet eens gevraagd om het boek van de plank te halen.

Patrick Wensink publiceerde de brief op zijn website, waarna hij viraal ging en Jack Daniel’s ongelooflijk veel positieve publiciteit kreeg. Zoals u kunt zien, kan een geval van merkinbreuk worden opgelost zonder dat u naar de rechter hoeft te stappen. U laat uw marketingafdeling gewoon alles regelen.

Marvin Gaye tegen Pharrell Williams tegen Robin Thicke

Een van de de recente gevallen van inbreuk op het auteursrecht vond plaats in maart 2015, toen een jury ontdekte dat het beroemde nummer ‘Blurred Lines’ van Pharrell Williams en Robin Thicke een kopie was van het nummer ‘Got to Give It Up’ van Marvin Gaye. De rechtszaak leidde ertoe dat Williams en Thicke de kinderen van Marvin Gaye bijna $ 7,4 miljoen betaalden.

Daarom kan het hebben van een geregistreerde auteursrechtelijke bescherming u enorm helpen als iemand probeert het merk van uw bedrijf te stelen en het als hun eigen merk te gebruiken. Als u een geregistreerd auteursrecht heeft, kunt u uw bedrijf beschermen tegen ongeoorloofd kopiëren van uw intellectuele eigendom.

Conclusie

Hoewel zowel het auteursrecht als het handelsmerk uw intellectuele eigendom kunnen beschermen, bieden ze verschillende soorten bescherming, omdat ze verschillende soorten activa beschermen. Een copyright beschermt literaire en artistieke werken, terwijl een handelsmerk meer gericht is op het beschermen van items die het merk van een bedrijf definiëren en identificeren, zoals een logo.

De activa van uw bedrijf vertegenwoordigen niet alleen uw geld. Ze bevatten ook intellectueel eigendom dat de waarde van uw bedrijf kan vergroten, dus u moet uw rechten op dat eigendom beschermen om ervoor te zorgen dat een derde partij ze niet zonder toestemming gebruikt. Copyright en handelsmerk bieden u dat soort bescherming, dus het is absoluut noodzakelijk dat u zich voor beide registreert en ervoor zorgt dat u uw merk beschermt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map