De beste WordPress-thema’s

WordPress is een van ‘s werelds meest gebruikte platforms voor het bouwen van websites. Welk type website u ook wilt maken, WordPress heeft alle benodigde functies tot uw beschikking. WordPress-thema’s zijn een van de eerste dingen waarin u geïnteresseerd zult zijn bij het starten van een blog. Omdat ze de hele look en feel van de blog bepalen, is het belangrijk om een ​​thema te vinden dat bij je past en dat zowel jij als je bezoekers leuk zullen vinden.


De beste 3 WordPress-themasites – mei 2020

AANBEVOLEN
WordPress logoWordPress.org is een directory met gratis WordPress-thema’s van over de hele wereldWordPress.org
Studiopress-logoStudioPress biedt de beste premium-thema’s en WordPress-hostingStudioPress
logo van elegantthemaElegant Themes is een leider in de ontwikkeling van WordPress-thema’s en plug-insElegante thema’s

Het kiezen van een thema voor je WordPress-website of een blog is geen gemakkelijke taak als je het op de juiste manier wilt doen. Aangezien het kiezen van een WordPress-thema een keuze is waar u voor een aanzienlijke tijd aan zult moeten vasthouden, raden we u aan de tijd te nemen, hun demo’s te bekijken, de beschrijvingen te lezen en uw ontwikkelaars te raadplegen als u specifieke aanpassingen moet maken.

Een nadere blik op de top WordPress-themasites

WordPress.org

wordpress.org homepage

WordPress is in 2003 gestart door Mike Little en Matt Mullenweg. Het WordPress-platform blijft het meest gebruikte CMS, het is een platform bij uitstek voor meer dan 34% van alle sites op het web en als zodanig zijn er veel nieuwe thema’s voor ontwikkeld. Er zijn ook oude thema’s die zijn vernieuwd en nog mooier zijn gemaakt.

Het goede om te weten is dat WordPress-themaontwerpers en -ontwikkelaars producten van hoge kwaliteit zijn blijven leveren. Dankzij dit kunt u een thema vinden dat past bij uw persoonlijke en zakelijke behoeften en doelen. U kunt kiezen uit verschillende thema’s, variërend van stijlvol en professioneel tot eenvoudig en schoon.

Ondersteuning

Als je ondersteuning nodig hebt, zijn er officiële WordPress-forums waar je om hulp kunt vragen. Nogmaals, het is allemaal gratis, maar houd er rekening mee dat dit een community-based inspanning is, dus wees beleefd!

Prijzen

Alle thema’s in de officiële themamap van WordPress zijn volledig gratis. Maar eerst moet u WordPress installeren op de webhost van uw keuze om gratis thema’s te kunnen downloaden.

Voordelen

 • duizenden gratis thema’s
 • thema’s zijn officieel goedgekeurd door WordPress en veilig in gebruik
 • thema’s zijn compatibel met WordPress-plug-ins

Nadelen

 • geen ondersteuning voor gratis thema’s
 • niet alle thema’s worden regelmatig bijgewerkt

StudioPress

Startpagina van StudioPress

StudioPress is een van de meest populaire namen als je denkt aan het uitgebreide WordPress-universum. Ze zijn een premium thema-aanbieder die in 2007 werd gelanceerd. Tegenwoordig bedienen ze meer dan 200.000 klanten met hun trendy thema’s.

Al hun thema’s zijn gebouwd op hun eigen Genesis-themakader, waardoor uw site sneller, veiliger en SEO-vriendelijker wordt. Ze hebben uitstekende hi-res afbeeldingen en hun ontwerpen worden gecombineerd met lettertypen die u uiteindelijk een onberispelijk resultaat zullen geven. Er zijn 60 thema’s om uit te kiezen en ze zien er allemaal anders uit. Ze zijn allemaal responsief, snel laden, klaar voor SEO en adembenemend mooi. En er is geen opoffering van de codering om het mooie ontwerp te krijgen.

Ondersteuning

Er zijn verschillende ondersteuningsniveaus, afhankelijk van wat uw financiële betrokkenheid bij StudioPress is. U moet zich registreren en bevestigen via e-mail. Ze hebben ook de kennisbank, FAQ, ticketingsysteem, educatieve webinars, uitnodigingen voor regionale workshops en meetups en instructies voor elk van de thema’s.

Prijzen

Genesis Framework kost je $ 59,95. Hiermee kunt u uw thema’s enigszins aanpassen zonder te coderen en Genesis-kinderthema’s installeren.

Een enkel thema kost je overal van $ 99,95 tot $ 129,95.

Pro Plus All-Theme-pakket kost u $ 499,95. Het geeft je onbeperkte toegang, plus ondersteuning en updates, voor alle thema’s die door StudioPress zijn gemaakt en thema’s van externe ontwikkelaars.

Voordelen

 • betaalbaar Genesis Framework-thema voor alle doeleinden
 • prachtige talrijke thema’s
 • geweldige ondersteuning en gemeenschap

Nadelen

 • goedkopere themaprijzen als u hun webhost gebruikt
 • dure Design Palette Pro-plug-in
Bezoek StudioPress
Lees recensie

Elegante thema’s

elegantthemes homepage

Elegante thema’s zijn externe WordPress-themaproviders die op bijna ieders lijst staan. Als je hun diensten niet hebt gebruikt, heb je er in ieder geval van gehoord als je ooit in dit gebied hebt geploeterd. Met 85 teamleden, bijna 11 jaar in zaken en meer dan 600.000 klanten, zijn ze enorm gegroeid sinds de eenmanszaak die Nick Roach begon.

De visuele kant van de dingen is een gebied waar elegante thema’s bloeien. Hun graphics en kleurenschema’s zijn prachtig gecombineerd en het zal je ogen gelukkig maken. U kunt uw spel verbeteren en spelen met Divi Builder en uw pagina’s helemaal opnieuw opbouwen met hun paginabuilder met slepen en neerzetten.

Ondersteuning

Om eerlijk te zijn had ik geen ondersteuning nodig bij het testen van Elegante thema’s, maar omwille van de beoordeling moest ik het opzoeken. Er zijn weinig standaard dingen die beschikbaar zijn, zoals de gebruikersforums, het ticketsysteem en privéberichten. Alles is doorzoekbaar en onderverdeeld in categorieën, zodat u niet verdwaalt.

Prijzen

Jaarlijkse toegang kost $ 89 per jaar. Het geeft je een jaar toegang tot alle thema’s, alle plug-ins, thema-updates, premium ondersteuning en onbeperkt websitegebruik.

Levenslange toegang kost $ 249 eenmalige vergoeding. Het geeft je levenslange toegang tot alle plug-ins, al hun thema’s, levenslange updates, premium ondersteuning en onbeperkt websitegebruik.

Voordelen

 • uitstekende prijsstelling
 • geweldige maatwerk
 • stellaire graphics

Nadelen

 • langer laden van het WP-beheerdersdashboard
 • geen dummy demo-inhoud optie
Lees recensie

TemplateMonster

templatemonster homepage

TemplateMonster is een van de bekendste aanbieders van websitesjablonen op de wereldmarkt. Ze leveren sinds 2002 functionele sjablonen. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan sjablonen die voldoen aan de eisen van zowel nieuwkomers als professionele webontwikkelaars..

Een van de sterke punten van deze aanbieder is het aantal producten dat voor verschillende doeleinden wordt aangeboden. U kunt duizenden kant-en-klare WordPress-thema’s, HTML-sjablonen, e-commerce- en presentatiesjablonen vinden. Bovendien is er een breed scala aan plug-ins en grafische items waarvan u profiteert. Het is vermeldenswaard dat alle producten van de hoogste kwaliteit en functionaliteit zijn. Wat sjablonen betreft, ze zijn allemaal responsief, SEO-vriendelijk en browseroverschrijdend.

Ondersteuning

Een ander sterk punt van het bedrijf is hun professionele klantenondersteuning. Een team van experts is 24 uur per dag beschikbaar. Bovendien kunt u via verschillende communicatiekanalen om hulp vragen. Het is mogelijk om het huidige probleem telefonisch op te lossen. Je kunt ook een ticketsysteem of een livechat gebruiken.

Prijzen

TemplateMonster biedt gratis en premium sjablonen. De prijzen voor premiumproducten variëren, maar zijn redelijk betaalbaar. Een WordPress-thema of HTML-sjabloon kan bijvoorbeeld $ 75 kosten. Als je een Shopify-sjabloon nodig hebt, begint de prijs vanaf $ 118.

Als u geld wilt besparen en toegang wilt krijgen tot verschillende producten, is er een optie als het ONE-lidmaatschap. Het is een ultieme webontwikkelingskit met diverse thema’s, sjablonen, plug-ins, grafische items, ondersteuning en hosting. Je moet $ 19 per maand of $ 229 per jaar betalen. Er is een mogelijkheid om levenslange toegang te krijgen die $ 849 kost.

Voordelen

 • een verscheidenheid aan sjablonen en andere items voor verschillende CMS’s
 • professionele klantenondersteuning die 24/7 beschikbaar is

Nadelen

 • de prijzen lijken misschien wat hoog. De producten die u koopt, zijn hun prijs echter echt waard

Hoe u het perfecte WordPress-thema kiest

 • Wat is een WordPress-thema?
 • Gratis WordPress-thema’s
 • Premium WordPress-thema’s
 • Aangepaste WordPress-thema’s
 • Hoe WordPress-thema te gebruiken
 • 10 beste WordPress-thema’s in 2020
 • Volledige lijst met WordPress-themasites
 • Thema-websites Vergelijkingstabel
 • Conclusie

Wat is een WordPress-thema?

Themaboek

WordPress-thema is een bundel bestanden (PHP, JS, CSS, afbeeldingen en andere) die samenwerken om een ​​algemeen ontwerp en uiterlijk van een website te produceren. Die bestanden bevatten code die de structuur van uw website creëert, stijlen die uw blog mooier maken en verschillende opties die u in staat stellen uw website aan te passen zonder dat u rechtstreeks met de themabestanden hoeft te rommelen. De meeste WordPress-thema’s hebben vooraf gedefinieerde kleuren, lettertypen, widgetlocaties, paginasjablonen en andere stijlen en details die samen het uiterlijk van uw site vormen. En ongeacht het thema dat u activeert, het is maar goed dat u het naar wens kunt aanpassen. Bovendien krijg je dat allemaal zonder dat je hoeft te weten hoe je moet coderen.

Gratis WordPress-thema’s

WordPress gratis thema's
Omdat WordPress een open-sourceplatform is, wordt verwacht dat er op zijn minst enkele gratis thema’s bij horen. Maak je geen zorgen; er zijn er meer dan een paar. De officiële WordPress-repository heeft meer dan een paar duizend thema’s. Deze WordPress-thema’s zijn helemaal gratis wat betekent dat u ze kunt installeren, wijzigen en gebruiken zoals u dat wilt. Omdat er toegewijde mensen zijn die de repository bewaken en elk WordPress-thema en de updates handmatig goedkeuren, kunt u er zeker van zijn dat elk van hen volledig functioneel en veilig is om te installeren.

Aan de andere kant zijn er talloze websites die gratis thema’s aanbieden buiten de officiële WordPress-directory. Sommige bieden tientallen thema’s in bundels aan, en sommige slechts een of twee die ze in hun vrije tijd hebben gemaakt. In tegenstelling tot de thema’s uit de officiële repository, moet je niet blindelings elke bron op internet vertrouwen. Wees dus heel voorzichtig bij het downloaden van iets buiten de officiële WordPress.org-site.

Premium WordPress-thema’s

Premium WordPress-thema's

Hoewel er niets mis is met het hebben van een gratis WordPress-thema (en er zijn een aantal geweldige te vinden, dat is zeker), is het goed om te weten dat er meer zijn dan slechts een paar premium-thema’s. In tegenstelling tot gratis thema’s, moet je betalen voor een premium product. Afhankelijk van de ontwikkelaar moeten klanten een eenmalige vergoeding betalen (meestal tot $ 150, – voor een gemiddelde ongeveer $ 59) of zich abonneren op een maandelijks / jaarlijks lidmaatschap om een ​​bepaald item te gebruiken. Meestal geeft het betalen van maandelijkse kosten u toegang tot tientallen premiumproducten (thema’s en plug-ins). Maar dat hangt af van elke themaprovider / winkel.

Premium WordPress-thema’s hebben één belangrijk voordeel: professionele ondersteuning. Dat betekent dat de ontwerpers en programmeurs die dat specifieke thema hebben ontwikkeld tot uw beschikking staan. Als iets niet werkt of als u iets wilt veranderen en u weet gewoon niet hoe, dan kunt u altijd rekenen op professionele ondersteuning om u te helpen. Dat is iets dat je kunt vergeten als je met gratis thema’s werkt, omdat de ondersteuning ervan gebaseerd is op het principe ‘als iemand geweldig helpt, zo niet geweldig’.

Aangepaste WordPress-thema’s

aangepaste thema's

Als u een uniek WordPress-thema wilt, zijn er andere opties die u moet overwegen. Aangezien zowel gratis als premium thema’s beschikbaar zijn voor iedereen die ervoor downloadt / betaalt, is de kans groot dat iemand anders exact dezelfde site heeft als de uwe. Als dat iets is dat je stoort of als je gewoon een paar unieke elementen en functies nodig hebt die je niet kunt vinden in bestaande thema’s, is de optie om een ​​professionele ontwikkelaar in te huren.

Nadat hij met een ontwikkelaar heeft gesproken en hem heeft laten zien wat je nodig hebt en leuk vindt, kan hij speciaal voor jou een aangepast WordPress-thema bouwen. Hoewel dit verleidelijk is, moet u er rekening mee houden dat het ontwikkelen van een aangepast thema erg duur is en dat u gemakkelijk een paar duizend dollar kunt uitgeven aan slechts één thema.

Hoe WordPress-thema te gebruiken

Ga naar om WordPress-thema’s te installeren, wijzigen of verwijderen Uiterlijk -> Thema’s vanuit het admin dashboard menu.

Bovenaan de pagina staat een nummer dat aangeeft hoeveel WordPress-thema’s je hebt geïnstalleerd. Direct naast dat nummer vindt u een link voor het toevoegen van een nieuw thema. Daarnaast is er een zoekvak waarmee u elk item kunt vinden op titel of ander detail.

WordPress-thema's

Daaronder vermeldt WordPress alle thema’s die u momenteel op uw site heeft. De eerste is het thema dat momenteel actief is op je blog. Je kunt dat zien aan de donkere balk aan de onderkant die je vertelt welk thema het actieve is. Als u uw muiscursor over hetzelfde vak beweegt, kunt u er meer details over bekijken en op de knop Aanpassen klikken om de Customizer te openen.

Als er andere thema’s op uw site staan, worden deze vermeld na de actieve. Door de cursor over een van deze te plaatsen, onthult WordPress de knoppen “Themadetails”, “Activeren” en “Live preview”.

Door op de knop “Themadetails” te klikken, kunt u meer informatie bekijken (een screenshot, de naam van het thema, de ontwikkelaar, beschrijving en tags). Onderaan is er ook een rode verwijderknop waarmee je het thema volledig van de site kunt verwijderen. Aangezien je geen inhoud verliest door een thema te verwijderen, kun je de thema’s verwijderen die je niet gebruikt.

Bekijk, voordat u een thema activeert, het voorbeeld door op de knop “Live Preview” te klikken. WordPress opent dan uw startpagina door de nieuwe bestanden te laden. Zo ziet uw site eruit als u dat specifieke thema kiest. Als je het leuk vindt, ga dan terug en klik op de knop “Activeren”. Vanaf dat moment zal iedereen die naar uw site komt het nieuwe ontwerp in actie zien.

10 beste WordPress-thema’s in 2020

WordPress thema's

Krant

Ontwikkeld door TagDiv

Ontvang hosting / Meer informatie

Krant

Krant is een populair WordPress-thema voor nieuws dat wordt geleverd met een responsieve, gebruiksvriendelijke interface. Het is veelzijdig en volledig aanpasbaar aan de frontend. Unieke demo’s, stijlvolle ontwerpsjablonen en premium widgets zijn slechts enkele van de sterke eigenschappen.

Divi

Ontwikkeld door Elegante thema’s

Ontvang hosting / Meer informatie

divi

Divi is meer dan alleen een WordPress-thema, het is een volledig nieuw website-bouwplatform dat de standaard WordPress-posteditor vervangt door een enorm superieure visuele editor. Zowel professionele ontwerpers als nieuwkomers kunnen ervan genieten, waardoor u de mogelijkheid krijgt om met verrassend gemak en efficiëntie spectaculaire ontwerpen te maken.

Genesis

Ontwikkeld door StudioPress

Ontvang hosting / Meer informatie

Genesis

Het Genesis Framework stelt je in staat om snel en gemakkelijk ongelooflijke websites te bouwen met WordPress. Of je nu een beginner of een gevorderde ontwikkelaar bent, Genesis biedt de veilige en voor zoekmachines geoptimaliseerde basis die WordPress naar plekken brengt waarvan je dacht dat het niet zou gaan.

Hestia

Ontwikkeld door ThemaIsle

Ontvang hosting / Meer informatie

Omega

Hestia is een van de meest populaire gratis multifunctionele WordPress-thema’s. Het is geïntegreerd met meer dan 100 plug-ins en wordt tweewekelijks bijgewerkt. Het is ook een geweldige keuze voor kleine bedrijven, startups en freelancers.

Julia Lite

Ontwikkeld door PixelGrade-thema’s

Ontvang hosting / Meer informatie

Julia Lite

Julia Lite is een blogthema voor eten, gemaakt voor makers die hun recepten en culinaire verhalen gemakkelijk willen laten zien. Met een sterke focus op het vormgeven van een prettige ervaring voor uw lezers, maakt dit WordPress-juweeltje ruimte voor u om uw passie op een slimme en aantrekkelijke manier te vervullen.

Groei Press

Ontwikkeld door Proteus-thema’s

Ontvang hosting / Meer informatie

Groei Press

GrowthPress is een allround marketing WordPress-thema dat perfect is voor bijna elk soort online bedrijf. Met een prachtig modern ontwerp en krachtige functies kan GrowthPress worden gebruikt als een bestemmingspagina voor uw Saas-bedrijf (software-as-a-service), een presentatiepagina van uw mobiele applicatie of gewoon als een website voor uw SEO-bureau.

Publieke opinie

Ontwikkeld door CSSIgniter

Ontvang hosting / Meer informatie

Pricerr

Public Opinion is een tijdschriftthema dat is ontworpen om een ​​flexibele oplossing te bieden voor elke publicatiebehoefte.

Shoppe

Ontwikkeld door Themify

Ontvang hosting / meer informatie

Shoppe

Shoppe is een multifunctioneel WooCommerce-thema waarmee u binnen enkele minuten professionele eCommerce-sites kunt bouwen. Het wordt geleverd met de Themify Builder met slepen en neerzetten en vele eCommerce-functies zoals ajax-kar, verlanglijst, snelkijk lightbox, ajax snel zoeken, productafbeelding zoom / galerij en tal van lay-outopties.

Mai Lifestyle

Ontwikkeld door StudioPress

Ontvang hosting / Meer informatie

mai levensstijl

Het perfecte thema voor wellness-, voedsel / recept-, fitness- en lifestyle-sites. Kies uit flexibele afbeeldingsrijke lay-outs, inclusief secties over de volledige breedte en archiefopties die uw inhoud zullen laten schitteren.

Jason Lite

Ontwikkeld door PixelGrade-thema’s

Ontvang hosting / Meer informatie

Jason Lite

Jason Lite is een gedurfd maar supervriendelijk WordPress-thema dat is afgestemd op de behoeften en verzoeken van bloggers en verhalenvertellers. Het heeft alles wat je nodig hebt om op te vallen en je beste verhalen naar buiten te brengen en een gemeenschap om hen heen te koesteren. Het maakt niet uit of je korte stukjes of lange artikelen wilt schrijven, Jason Lite biedt plaats aan allerlei soorten inhoud en benadrukt ze op een moderne manier.

Volledige lijst met WordPress-themasites

In deze sectie ga ik verschillende WordPress-themaproviders presenteren. Het zal u helpen bij het kiezen van het juiste thema voor uw toekomstige website. Hoe beter u kiest, hoe minder problemen u in de toekomst met uw website zult ondervinden. Blijf dus op de hoogte en bekijk onze beoordelingen; je zult het heel nuttig vinden.

WordPress.org-thema's

WordPress.org

Dit is een directory met verschillende WordPress-thema’s van over de hele wereld.

ElegantThemes

ElegantThemes

Elegant Themes is een leider in de ontwikkeling van WordPress-thema’s en plug-ins.

Bezoek ElegantThemes
Lees recensie
TeslaThemes

TeslaThemes

TeslaThemes is een bedrijf dat moderne WordPress-thema’s maakt met een strak ontwerp, krachtige functies en eersteklas ondersteuning.

Bezoek TeslaThemes
Lees recensie
Studio Press

Studio Press

Studio Press is een bedrijf dat WordPress-hosting en geweldige voor mobiel geoptimaliseerde thema’s biedt.

Bezoek Studio Press
Lees recensie
WP Zoom

WP Zoom

WP Zoom creëert hoogwaardige en functionele WordPress-thema’s die gebruiksgemak en snelle ondersteuning bieden.

Bezoek WP Zoom
Lees recensie
WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce is een open source e-commerce plug-in ontworpen voor kleine tot grote online handelaren die WordPress gebruiken.

Bezoek WooCommerce
Lees recensie
Themify

Themify

Themify biedt responsieve en retina-ready WordPress-thema’s. Elk thema wordt geleverd met het Themify-framework, aangepaste widgets en de gebruiksvriendelijke Drag & Drop Builder.

Bezoek Themify
Lees recensie
Thema-junkie

Thema-junkie

Theme Junkie is gespecialiseerd in het maken van WordPress-thema’s en plug-ins. Hun belangrijkste focus is altijd geweest om het internet voor iedereen gemakkelijk te maken.

Bezoek Theme-junkie
Lees recensie
MyThemeShop

MyThemeShop

MyThemeShop maakt premium WordPress-thema’s en plug-ins die gemakkelijk te gebruiken en zeer effectief zijn.

Bezoek MyThemeShop
Lees recensie
ThemeFuse

ThemeFuse

ThemeFuse is een team van ervaren webdesignliefhebbers, gespecialiseerd in het maken van out-of-the-box Premium WordPress-thema’s.

Bezoek ThemeFuse
Lees recensie
Grafiekpapier pers

Grafiekpapier pers

Graph Paper Press maakt minimalistische WordPress-thema’s voor fotografen, artiesten en bloggers.

Bezoek Graph Paper Press
Lees recensie
bigcommerce-logo

BigCommerce

BigCommerce voor WordPress geeft u toegang tot de toonaangevende e-commerce-mogelijkheden die nodig zijn om uw online bedrijf op schaal uit te breiden zonder de site-inhoud of gebruikerservaringen in gevaar te brengen.

Bezoek BigCommerce
anariel logo

Anariel Design

Anariel Design creëert gebruiksvriendelijke premium WordPress-thema’s voor liefdadigheidswebsites, restaurants en bloggers. Uitstekende ondersteuning is iets waar u op kunt rekenen.

Thema-websites Vergelijkingstabel

Hier ziet u een gedetailleerde analyse van elk bedrijf in de onderstaande tabel. Leren over de ervaring van hun klanten is uiterst waardevol en daarom bieden we u een unieke kans om dit te doen. Deze informatie helpt u om een ​​weloverwogen beslissing te nemen als het gaat om het kiezen van de juiste WordPress-themaprovider om aan uw vereisten te voldoen.

Vergelijkingstabel voor WordPress-thema's

Gebruik gerust deze vergelijkingstabel op uw site:

Conclusie

WordPress-thema’s zijn een van de eerste dingen waarin u geïnteresseerd zult zijn bij het starten van een WordPress-blog. Omdat ze de hele look en feel van de blog bepalen, is het belangrijk om een ​​thema te vinden dat bij je behoeften past en dat zowel jij als je bezoekers leuk zullen vinden. Wees voorzichtig bij het downloaden van gratis thema’s en kies zorgvuldig wanneer u er een betaalt – het is uw geld. Na het lezen van deze gids hoop ik dat je een thema kunt vinden dat je leuk vindt en gemakkelijker door de pagina Thema’s kunt navigeren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map