De beste webdesign en grafische tools 2020

Zowel webdesigner als grafisch ontwerper zijn zeer populaire beroepen in het digitale tijdperk. Hoewel de inspanningen van beide beroepen hetzelfde doel hebben: het leveren van een heerlijke gebruikerservaring door geweldige en gebruiksvriendelijke websites te maken, zijn ze niet hetzelfde. Elk van deze vereist een specifieke kennis, vaardigheden en tools.


Wat is webdesign?

Side Image Paard

De eerste associaties die in je opkomen als het woord webdesign opduikt, zijn de esthetiek en talloze visuele aspecten van een website. En dat is precies wat een webdesign is: de visuele elementen maken voor de website van de klant.

Webdesign omvat een overvloed aan verschillende vaardigheden, vereist voor het produceren van alle visuals die op de website te vinden zijn. Om dit te doen, hoeven webontwerpers niet te weten hoe ze moeten coderen, maar ze moeten bekend zijn met de concepten van grafisch ontwerp, beste UX-werkwijzen en weten welke webontwerptools de klus zullen klaren.

In feite omvat webdesign processen die variëren van het bedenken en ontwerpen van websites tot het bouwen van een website-indeling, het kiezen van kleuren, lettertypen en interactieve functies. Om webdesign te verbeteren, moeten ontwerpers ook weten hoe ze logo’s, foto’s, pictogrammen en clipart moeten gebruiken zonder de laadsnelheid van de website negatief te beïnvloeden.

Wat is grafisch ontwerp?

Elementen en principes van ontwerp
Bekijk elementen en principes van ontwerp

[Spiek briefje]

Grafisch ontwerp is daarentegen een veel breder veld. Daarom staat het ook bekend als communicatieontwerp of kunst met een doel. Terwijl webdesigners gespecialiseerd zijn in het leveren van visuals die gebruikt zullen worden bij het maken van de website, bouwen grafische ontwerpers visuals die in een aantal gevallen kunnen worden gebruikt.

CMYK versus RGB
CMYK versus RGB bekijken [Cheat Sheet]

Met andere woorden, grafisch ontwerp omvat alle acties die erop gericht zijn om via het ontwerp de zeer specifieke boodschap over te brengen.

De vorm van grafisch ontwerp kan zowel fysiek als virtueel zijn. Een grafisch ontwerper kan visuals maken voor websites, maar hij kan ook afbeeldingen ontwerpen voor advertenties, posters, verpakkingen, tijdschriften, enzovoort..

Grafisch ontwerp omvat allerlei elementen in talloze combinaties. Deze elementen zijn lijnen, vormen, kleur, lettertypen en textuur. Door hun talent en technologie te combineren, zijn grafisch ontwerpers in staat om indrukwekkende beelden te creëren en de kijkers volledig onder te dompelen in de nieuwe werelden.

99designs

99designs

Vind de juiste ontwerper voor uw volgende project. Ze hebben deskundige ontwerpers in meer dan 90 categorieën, dus u kunt uw perfecte match vinden.

Kies uw ontwerp

Lijst met de meest populaire webdesign- en grafische tools

Hoewel de gebieden waarin ze werken mogelijk niet hetzelfde zijn, gebruiken zowel web- als grafische ontwerpers de tools uit dezelfde toolbox. We weten dat de juiste tool uw workflow letterlijk kan veranderen. Daarom hebben we in 2018 de lijst met de beste webdesign- en grafische tools gemaakt.

Freelancer

Freelancer

Freelancer is een wereldwijde crowdsourcing-marktplaatswebsite, waarmee potentiële werkgevers banen kunnen plaatsen die freelancers vervolgens kunnen aanbieden om te voltooien.

Bezoek Freelancer
Upwork

Upwork

Upwork, voorheen Elance-oDesk, is een wereldwijd freelancingsplatform waar bedrijven en onafhankelijke professionals op afstand verbinding maken en samenwerken.

Dribbelen

Dribbelen

Dribbble is een online community voor het presenteren van door de gebruiker gemaakte illustraties. Het functioneert als een zelfpromotie- en netwerkplatform voor grafisch ontwerp, webdesign, illustratie, fotografie en andere creatieve gebieden.

Fiverr

Fiverr

Fiverr is een wereldwijde online marktplaats die taken en diensten aanbiedt, beginnend voor $ 5 per uitgevoerde taak, waaraan het zijn naam dankt.

Bezoek Fiverr
Ontwerpwedstrijd

Ontwerpwedstrijd

“Design Contest is een website die is gemaakt om mensen die op zoek zijn naar webdesigndiensten te verbinden met professionele ontwerpers. Het enige wat u hoeft te doen is een wedstrijd uitschrijven, uitleggen wat u nodig heeft en wachten tot ontwerpers met hun ideeën komen.

Bezoek Design Contest
Behance

Behance

Behance is een online platform om creatief werk te laten zien en ontdekken; het is een plek waar de creatieve wereld hun werk op één plek bijwerkt om het breed en efficiënt uit te zenden.

99designs

99designs

99designs is een online marktplaats voor grafisch ontwerp die meer dan een miljoen getalenteerde freelance ontwerpers verbindt met creatieve mensen, geniale ondernemers, slimme bedrijven … iedereen die vormgeving nodig heeft.

Bezoek 99designs
Codementor

Codementor

Codementor biedt directe 1: 1-hulp voor softwareontwikkeling – het is een on-demand mentorschapsmarkt voor ontwikkelaars. Ze maken het ontwikkelaars gemakkelijk om direct verbinding te maken met experts via scherm / code delen, video en chatten.

Bezoek Codementor
Designhill

Designhill

Designhill biedt een interactieve interface waarmee de klanten realtime feedback en beoordelingen kunnen geven aan ontwerpwerken, zodat de ontwerpers de verwachtingen van de klant beter begrijpen.

Bezoek Designhill
Zeplin

Zeplin

Zeplin is de ultieme samenwerkingstool tussen ontwerpers en ontwikkelaars. Het halveert vergaderingen en zorgt ervoor dat ontwerpen perfect worden uitgevoerd, hoe complex ook

Canva

Canva

Canva is een gratis website voor grafische ontwerptools die toegang biedt tot meer dan een miljoen foto’s, afbeeldingen en lettertypen. Het wordt gebruikt door zowel niet-ontwerpers als professionals. De tools kunnen worden gebruikt voor zowel web- als printmedia-ontwerp en grafische afbeeldingen.

Schildersezel

Schildersezel

Easel.ly is een eenvoudige webtool waarmee iedereen krachtige visuals (infographics, posters, enz.) Kan maken en delen zonder ontwerpervaring!

Infogr.am

Infogr.am

Infogr.am is een gratis webapp die spreadsheets en .csv-bestanden opneemt en prachtige, interactieve infographics uitspuugt.

Google-grafieken

Google-grafieken

Google Charts is een interactieve webservice die grafische grafieken maakt op basis van door de gebruiker verstrekte informatie.

MyEcoverMaker

MyEcoverMaker

“Tool waarmee u eenvoudig mooie en professionele eBook-omslagen kunt maken – zelfs als u nog nooit iets in uw leven heeft ontworpen –

Snappa

Snappa

Snappa is een tool die je kunt gebruiken om zelf afbeeldingen te maken voor blogposts en Facebook-advertenties.

Bezoek Snappa
Vectr

Vectr

Vectr is gratis grafische software die wordt gebruikt om eenvoudig en intuïtief vectorafbeeldingen te maken. Het is een eenvoudige maar krachtige web- en desktop-platformonafhankelijke tool om uw ontwerpen te realiseren.

Visme

Visme

Visme is een eenvoudige tool die u helpt uw ​​ideeën te vertalen naar boeiende inhoud in de vorm van presentaties.

TinyPNG

TinyPNG

TinyPNG is een tool die je afbeeldingen optimaliseert met een perfecte balans in kwaliteit en bestandsgrootte.

designwizard

Ontwerp Wizard

Design Wizard is een eenvoudige grafische ontwerptool waarmee u binnen enkele minuten marketingvideo’s en afbeeldingen kunt maken. Met hun eenvoudig te gebruiken sjablonen kunt u eenvoudig professionele standaardontwerpen bewerken en maken zonder enige ervaring.

crello-logo

Crello

Crello.com is een visuele editor waarmee u afbeeldingen van sociale media, reclamebanners, posters, e-mailkoppen en andere populaire formaten kunt maken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste tool voor uw web- of grafische ontwerpinspanningen is een zeer belangrijke taak. Het helpt u niet alleen efficiënter te werken, maar stelt u ook in staat om aantrekkelijkere beelden te creëren. We hopen dat deze lijst met de beste webdesign- en grafische tools u goed van pas zal komen en dat het u zal helpen de tool te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked