Rețea de livrare de conținut (CDN)

Racheta cu imagine laterală

Dacă ați creat un site web de succes care primește volume mari de trafic sau așteptați să obțineți un trafic mai mare, cu siguranță, ar trebui să obțineți un CDN pentru a vă asigura că performanța site-ului dvs. web este impecabilă. Mulți oameni nu înțeleg foarte bine care este de fapt o rețea de livrare de conținut și impactul pe care îl poate avea pe site-ul lor web, dar acest ghid ar trebui să ofere toate informațiile despre aceasta și să șterge orice neînțelegeri.


Una dintre concepțiile greșite comune despre obținerea unui CDN este că nu aveți nevoie de un serviciu de găzduire web. Aveți nevoie de fapt, deoarece un CDN vă ajută doar să vă îmbunătățiți site-ul. Încă trebuie să aveți un serviciu bun de găzduire web, deoarece un CDN vă ajută și accelerează doar site-ul dvs., astfel, îmbunătățiți experiența utilizatorului pe care îl oferiți.

Există aproximativ

8,8 milioane

site-uri web care utilizează rețele de livrare de conținut din întreaga lume

Fiecare dintre noi care navighează pe internet interacționează efectiv cu CDN-urile în fiecare zi. Când citiți știri online, vizitați magazinele online, verificați fluxul pe rețelele de socializare sau urmăriți un videoclip pe YouTube, interacționați cu CDN-urile, care se află în spatele fiecărui text, fiecare imagine sau videoclip care este livrat pe dispozitivul mobil sau pe computer. Ele sunt coloana vertebrală a livrării de conținut online, fără de care lumea online nu ar funcționa la fel de rapid ca în prezent.

Din primele 10.000 de site-uri web,
48,3% utilizează în prezent o rețea de livrare a conținutului

De ce este exact asta? Deoarece CDN-urile rezolvă problemele de latență, pe care fiecare utilizator de internet le consideră extrem de importante. Latency se referă la întârzierea dintre momentul în care solicitați să deschideți o anumită pagină web și momentul în care conținutul solicitat apare efectiv pe ecran. Această întârziere poate fi destul de frustrantă, să spunem cel mai puțin, și este principala problemă pe care CDN-urile trebuie să o rezolve.

Ce este un CDN?

Ce este un CDN
Vizualizați ce este un CDN [Infografic]

O rețea de livrare de conținut (CDN) este un sistem de servere interconectate situate pe tot globul, care utilizează apropierea geografică ca criterii principale pentru distribuirea conținutului web în pagină web și a paginilor web pentru utilizatorii finali.

Când utilizați un serviciu CDN, conținutul site-ului dvs. web există pe mai multe servere din întreaga lume, ceea ce face mai ușoară distribuirea acelui conținut utilizatorilor finali în funcție de locația lor geografică. Aceasta înseamnă că fiecare utilizator va primi conținutul solicitat de la cel mai apropiat server, ceea ce va face întregul proces mult mai rapid.

3 TIPURI PRIMARE DE LIVRARE DE CONȚINUT

Conținut dinamic: conținut generat de zbor de către serverul web folosind oricare dintre mai multe limbaje comune de programare web, cum ar fi php, ruby ​​sau java.

Conținut static: conținut care de obicei nu se schimbă foarte des și nu necesită generare. Imagini, CSS și JavaScript etc.

Transmiterea conținutului: videoclipuri sau fișiere audio care sunt redate printr-un control browser web.

Chiar și când lățimea de bandă este limitată sau există un ritm semnificativ în traficul site-urilor web, utilizatorii finali pot primi conținutul solicitat în mod eficient. Acest lucru se datorează faptului că un CDN calculează ce server este cel mai aproape de utilizatorul final solicitant și folosește calculul respectiv pentru a distribui conținutul solicitat.

Ceea ce se întâmplă este că utilizatorul final primește o copie a datelor, care este localizată în apropierea utilizatorului, spre deosebire de toți utilizatorii care accesează datele de la același server central, ceea ce ar duce la blocaje în apropierea acelui server.

ISTORIA CDN-ului

Ani de imagine laterală

map2

Prin urmare, scopul principal al unui CDN este de a elimina distanța pe care trebuie să o parcurgă conținutul solicitat și, astfel, de a reduce numărul de hamei pe care trebuie să-l facă un pachet de date. Drept urmare, există mai puține pierderi în pachetul de date, lățimea de bandă este foarte optimizată și latența și intervalele de timp sunt reduse la minimum. Toate acestea conduc la un site web mai rapid și are o performanță mai bună, ceea ce îmbunătățește direct experiența utilizatorului și pentru asta se străduiește fiecare proprietar de site.

De ce ai nevoie de un CDN?

Imagine laterală Obosită

Un CDN este esențial să aveți dacă doriți să ajungeți la un număr de utilizatori de pe tot globul, deoarece conținutul dvs. este disponibil pentru toată lumea. Acesta vă poate oferi câteva avantaje excelente pentru site-ul dvs. web, inclusiv îmbunătățirea vitezei site-ului dvs. web, oferind utilizatorilor dvs. o experiență de utilizator mai bună datorită faptului că site-ul dvs. este mai rapid, prevenind blocarea site-ului, deoarece un CDN distribuie lățimea de bandă pe mai multe servere, în loc să aibă un server central să gestionați tot traficul și să vă îmbunătățiți SEO, deoarece site-urile web mai rapide ocupă motoarele de căutare.

47% din web
utilizatorii se așteaptă
un site web
încărcați sub
două secunde

46% din telefonul mobil
utilizatorii ar
abandonați o pagină
dacă nu s-a încărcat
în 3 secunde

57% dintre consumatorii online
va abandona un site
după ce așteptați 3 secunde
pentru încărcarea paginii, 80%
dintre acestea nu se vor mai întoarce

Imagine laterală

Poate că cel mai important beneficiu pe care vi-l poate oferi CDN este prevenirea blocării unui site web, deoarece reduce considerabil sarcina de trafic pe care ar trebui să o gestioneze serverul dvs. central folosind alte servere din întreaga lume pentru distribuirea conținutului către utilizatorii finali. Făcând acest lucru, previne volumele mari de trafic care provoacă prăbușirea site-ului.

CDN descarcă traficul care vine pe site-ul dvs., site-ul dvs. web poate avea rezultate semnificativ mai bune și mai rapide, îmbunătățind considerabil timpul de încărcare a paginii. Timpul de încărcare a paginii poate afecta rata de conversie, de aceea este necesar să o optimizați pentru a nu înregistra pierderi în numărul de vizitatori, precum și pierderi de venituri. O întârziere de o secundă în timpul de încărcare a paginii poate reduce rata de conversie, motiv pentru care este esențial să obțineți un serviciu CDN fiabil, deoarece poate îmbunătăți viteza site-ului dvs..

Fiecare întârziere de o secundă a timpului de încărcare a paginii ar putea duce la

1,6 miliarde USD

în pierderile anuale pentru comercianții principali online

Când site-ul dvs. web performează mai rapid, veți oferi utilizatorilor dvs. o experiență de utilizator mult mai bună. O întârziere de o secundă a timpului de încărcare a paginii poate scădea satisfacția clienților cu 16% și poate duce la 11% mai puține vizualizări ale paginii. Inutil să spun, satisfacția clienților este esențială atunci când vine vorba de fiecare afacere, astfel încât satisfacerea utilizatorilor dvs. vă va ajuta să vă îmbunătățiți afacerea generală și să generați mai multe venituri.

Din primele 10.000 de site-uri web,
48,3% utilizează în prezent o rețea de livrare a conținutului

Optimizarea motoarelor de căutare este crucială pentru fiecare proprietar al site-ului web și este ceva care nici unul dintre ei nu ar trebui să ia vreodată ușor. Întrucât un CDN vă ajută să optimizați viteza site-ului dvs. și să oferiți o experiență mai bună utilizatorului, vă ajută direct să vă îmbunătățiți poziția SEO. Acest lucru se datorează faptului că Google indexează experiența utilizatorului, precum și timpul de încărcare a paginii, pentru a determina poziția site-ului dvs. web în motoarele de căutare.

Cum functioneazã?

Borderul imaginii laterale

Majoritatea CDN-urilor sunt operate ca furnizori de servicii de aplicații (ASP), adică software ca serviciu (SaaS). Câțiva proprietari de rețele de internet au început să-și creeze propriul CDN și principalul motiv pentru care optează pentru construirea rețelei proprii de livrare de conținut este îmbunătățirea livrării de conținut online, cu scopul de a-și îmbunătăți infrastructura și de a genera mai multe venituri..

Tehnologie

Grafic imagine laterală

În Statele Unite, 88% din toate tranzacțiile de internet vor traversa CDN-urile până în 2018, în creștere față de 61% în 2015

I67% din totalul videoclipurilor Internet vor traversa CDN-urile până în 2018, în creștere față de 53% în 2015

La nivel global, 57% din toate tranzacțiile de internet vor traversa CDN-urile până în 2018, de la 36% în 2015

Pentru a minimiza distanța dintre serverul site-ului și utilizatorii finali ai site-ului dvs., un CDN stochează conținut static din memoria site-ului dvs. pe mai multe locații geografice, adică în centrele de date numite puncte de prezență (PoP). Fiecare PoP este format din noduri și servere, unele ajung la mii de noduri cu zeci de mii de servere care ajută la distribuirea conținutului utilizatorilor finali în funcție de locația lor geografică, ajutându-i astfel să primească conținutul cu viteză accelerată..

Pe scurt, când un utilizator face o solicitare pentru a verifica site-ul dvs. web, cererea este făcută către un server DNS. Apoi, un CDN redirecționează cererea către cel mai apropiat PoP. Nodul, adică un server de margine, care este cel mai aproape de utilizator, îi va oferi utilizatorului conținut static, reducând astfel latența și rezultând o experiență mai bună a utilizatorului..

Tehnici de rețea de conținut

CDN-urile folosesc o varietate de tehnici de rețea de conținut diferite pentru a optimiza livrarea de conținut, iar aceste tehnici includ cache-ul web, echilibrarea încărcării serverului, rutarea solicitării și serviciile de conținut.

Cache-uri web

CDN-urile folosesc o varietate de tehnici de rețea de conținut diferite pentru a optimiza livrarea de conținut, iar aceste tehnici includ cache web, echilibrare sarcină server, rutare cerere și servicii conținut.

Piața rețelei de livrare de conținut (CDN) a fost evaluată în 2018 la USD

9,24 miliarde USD

și este de așteptat să ajungă la o valoare de 38,97 miliarde USD până în 2024

Echilibrare server-sarcină

Echilibrarea sarcinilor serverului folosește una sau mai multe tehnici, inclusiv un comutator de strat 4-7 (comutator web sau comutator de conținut), căruia i se atribuie o singură adresă IP, pentru a partaja traficul între mai multe servere sau cache-uri web. Comutatorul direcționează traficul atașat către acesta pe diferite servere, îmbunătățind astfel scalabilitatea și echilibrând sarcina. Ce este mai mult, dacă se întâmplă că un server nu reușește, redistribuie încărcarea și asigură o fiabilitate ridicată, împreună cu verificarea stării de sănătate a serverului.

Cerere rutare

Rutarea solicitării direcționează solicitarea utilizatorului final către serverul de nod sau margine care este cel mai aproape în apropiere sau are cea mai mare capacitate. Pentru a face acest lucru, utilizează mai mulți algoritmi diferiți, printre care se numără rutarea bazată pe DNS, rescrierea HTML, echilibrarea globală a sarcinilor pe server, generarea dinamică de metafile și orice transmisie. Proximitatea este calculată folosind o serie de tehnici, cum ar fi sondarea reactivă, sondarea proactivă și monitorizarea conexiunii.

Grafic imagine laterală

Dimensiunea pieței CDN
este de așteptat să crească

Protocoalele serviciului de conținut

Pentru ca utilizatorii finali să aibă acces la o serie de servicii de conținut diferite disponibile prin intermediul unui CDN, sunt concepute mai multe protocoale de servicii de conținut. La sfârșitul anilor 1990, Protocolul de adaptare a conținutului internet (ICAP) a fost conceput pentru a oferi un standard deschis pentru conectarea serverelor de aplicații. Protocolul Open Pluggable Edge Services (OPES) oferă o soluție diferită, deoarece definește aplicațiile de serviciu OPES, care pot fi stocate pe procesorul OPES sau executate de la distanță pe un Callout Server. În plus, pentru a rezolva problemele sistemelor de memorie în cache din cauza conținutului generat pe site-urile web, a fost creat Edge Side Include (ESI).

Avantaje pentru utilizatorii finali și pentru proprietarii de site-uri web

Borderul imaginii laterale

Avantaje pentru utilizatorii finali

Cele mai importante avantaje ale unui CDN pentru utilizatorii finali sunt latența redusă, deoarece primesc conținutul solicitat mai rapid, mai puține pierderi de pachete, deoarece conținutul este distribuit mai repede și pe o distanță mai scurtă și îmbunătățit experiența utilizatorului.

Deoarece conținutul web este distribuit pe mai multe servere din întreaga lume, utilizatorii finali sunt aproape întotdeauna aproape de unul dintre aceste servere, motiv pentru care latența este mult redusă. Cu cât este mai scăzut, cu atât utilizatorii finali pot primi mai rapid conținutul solicitat, ceea ce caută exact.

Viteza de încărcare rapidă crește veniturile și reduce
sansa vizitatorilor sa paraseasca site-ul
fără a-și finaliza tranzacțiile

În plus, există o pierdere mai mică de pachete, din cauza faptului că conținutul solicitat nu trebuie să călătorească departe, adică ajunge la utilizatorul final mult mai repede și pe o distanță mai scurtă, ceea ce duce la o scădere mai slabă și la o calitate îmbunătățită a fluxului video. . Toate acestea conduc la o experiență de utilizator extrem de bună, care este principalul beneficiu pe care un CDN îl poate oferi atât proprietarilor de site-uri, cât și utilizatorilor finali.

Shopzilla a accelerat timpul mediu de încărcare a paginii de la 6 secunde la 1,2 secunde și a crescut veniturile + 12% și vizualizările paginii + 25%

Amazon și Walmart a crescut veniturile cu 1% pentru fiecare 100ms de timp mai bun de încărcare a paginii

Firefox a redus timpul mediu de încărcare a paginii cu 2,2 secunde, rezultând o creștere a descărcărilor cu 15,4%

Retailerul de piese auto AutoAnything.com a redus timpul de încărcare la jumătate, ceea ce a dus la o creștere a vânzărilor cu 13%

Yahoo a crescut traficul cu 9% pentru fiecare 400ms de îmbunătățiri

Avantaje pentru proprietarii de site-uri web

Avantajele unui CDN pentru proprietarii de site-uri web include o încărcare a rețelei mai mică, care previne blocarea serverului, costuri mai mici de livrare a conținutului, protecție împotriva atacurilor DDoS, mai multă fiabilitate și scalabilitate, disponibilitate de conținut de 100% și un serviciu de înaltă calitate.

Prin redirecționarea utilizatorilor finali care solicită conținut special către serverele de margine, încărcarea rețelei este redusă în mare măsură. Acest lucru poate îmbunătăți performanța unui site web imens și, mai important, poate preveni orice eventuală blocare a serverului, deoarece încărcarea rețelei este echilibrată în acest fel.

Deoarece sarcina de rețea este distribuită uniform pe serverele de margine, numărul de spectatori ai unei anumite bucăți de conținut este redus, ceea ce reduce considerabil costurile de livrare a conținutului și duce la mai multe venituri. Aceasta crește, de asemenea, capacitatea fiecărui server disponibil, oferindu-vă o scalabilitate excelentă în caz de creștere bruscă a traficului.

Un CDN poate îmbunătăți, de asemenea, securitatea site-ului dvs. web, deoarece soluțiile cloud oferă protecție împotriva atacurilor DDoS. Anume, aceste soluții pot preveni atacul înainte ca acesta să ajungă chiar la centrul dvs. de date. Datorită infrastructurii împrăștiate a unei rețele de livrare de conținut, obțineți o rețea mai sigură. CDN-urile pot lupta cu atacurile DDoS pur și simplu cu lățimea de bandă, deoarece preiau tot traficul și mențin site-ul în funcțiune..

Deoarece procesul de livrare a conținutului este accelerat, fiabilitatea conținutului este semnificativ crescută, ceea ce afectează în mod direct experiența utilizatorului și îl îmbunătățește considerabil, permițând proprietarilor de site-uri să-și îmbunătățească poziția SEO și să genereze cu mult mai multe venituri..

Cu mai multe copii de conținut distribuite pe mai multe servere din întreaga lume, conținutul este disponibil 100% pentru fiecare utilizator final. De asemenea, un CDN permite proprietarilor de site-uri web să ofere servicii de înaltă calitate, deoarece toate avantajele pe care le oferă îmbunătățesc performanțele fiecărui site web.

Balanta de imagini laterale

Pro și contra unui CDN

Dacă primiți un serviciu CDN pentru site-ul dvs. web, vă veți îmbunătăți mult timpul de încărcare a paginii și veți avea rate de rebut mai mici, vă veți îmbunătăți clasamentul SEO, veți putea utiliza imagini și videoclipuri de dimensiuni mai mari, fără să vă luptați cu viteza de încărcare și să oferiți conținut pentru utilizatorii finali mult mai rapid, precum și economisiți o mulțime de bani.
Cu toate acestea, există unele dezavantaje ale utilizării unui serviciu CDN pentru site-ul dvs. web. Anume, unii dintre utilizatori pot avea acces blocat, deoarece cu siguranță nu este neobișnuit ca multe organizații și chiar țări să restricționeze accesul doar la utilizatorii specificați, blocând astfel alte domenii..

PROS

CONS

Reduce sarcina serverului

Cost: Cel mai mare dezavantaj al CDN este, fără îndoială, factorul preț

Viteză și scădere Latenția și pierderea de pachete de date

Fără control direct

100% timp de creștere a site-ului

Complexitate: Conceptul de CDn în sine este unul foarte complex

Utilizatori simultan crescut

Găzduire terță parte

Un alt dezavantaj al unui CDN este că fișierele dvs. nu sunt optimizate. Fișierele găzduite de CDN gratuite sunt disponibile 100%, dar pachetele de fișiere pot fi prea mari pentru ca serviciul să ofere funcționalitate și eficiență impecabilă. Puteți reduce fișierele mai mici pentru a putea fi descărcate mai rapid prin contopirea tuturor fișierelor CSS și JavaScript, invocând astfel mai puține solicitări HTTP. În acest fel, puteți încărca fișierele dvs. optimizate pe un CDN privat. Totuși, acest lucru ar putea suporta costuri suplimentare, fără să mai vorbim de timpul și efortul necesar.

Securitatea ar putea fi o preocupare majoră dacă utilizați servicii CDN publice și, dacă se întâmplă ca un centru de date CDN să se prăbușească, nu puteți face altceva decât să așteptați până la recuperarea din nou, dar acest lucru se poate întâmpla foarte rar.

Cum să alegeți CDN-ul potrivit?

TIPURI CDN

Peer to Peer CDN
Această tehnologie utilizează protocolul Peer to Peer. Da, același protocol popular Torrents. Companiile mari precum AT&T și unele organizații nonprofit folosesc tehnica Peer to Peer pentru distribuirea conținutului. Din cauza consumului de resurse mai redus de hardware și resurse, mulți furnizori CDN (PeerCast, PPS.tv, Freecast etc) oferă serviciul P2P gratuit.

Apăsați CDN
În aceste tipuri de CDN-uri, conținutul este împins fizic pe serverele CDN. Amazon CloudFront utilizează această tehnică. Dacă aveți un site relativ static cu fișiere uriașe de descărcat, Push CDN este cea mai bună alegere.

Origine Trage CDN-uri
Aici CDN scoate conținutul de pe serverele principale și îl pune în cache. În conformitate cu solicitările utilizatorului, în loc să fie livrate de pe serverul principal, conținutul va fi livrat de la copiile din memoria cache a celui mai apropiat server CDN. Trage CDN este, de asemenea, cunoscut sub numele de releu CDN. Acesta este cel mai recomandat pentru blogurile WordPress.

CDN de livrare a conținutului site-ului complet
Într-un sistem CDN complet al site-ului, întreaga pagină web este livrată de pe CDN

CDN de livrare parțială a site-ului
Aici se livrează doar părți ale unei pagini web prin CDN, cum ar fi fișiere media, fișiere CSS, scripturi Java etc.

Rutare bazată pe DNS

Rescriere URL

Atunci când alegeți CDN-ul potrivit pentru nevoile dvs., trebuie să căutați anumite caracteristici pentru a vă asigura că beneficiați de servicii de cea mai înaltă calitate. Desigur, costurile sunt importante, dar ar trebui să vă concentrați și pe alte funcții, în loc să căutați doar să economisiți bani. Știți ce spun ei: „Obțineți ceea ce plătiți”.

Viteza este esențială când vine vorba de alegerea unui serviciu CDN pentru site-ul dvs. web, deoarece unul dintre obiectivele dvs. principale este furnizarea utilizatorilor dvs. de cea mai bună experiență posibilă pentru utilizatori. Prin urmare, trebuie să știți cât de rapid vor putea serverele CDN să furnizeze conținut utilizatorilor finali. Cu toate acestea, un serviciu CDN de calitate este cu mult mai mult decât o simplă viteză – fiabilitatea sa este la fel de importantă, deci trebuie să vă asigurați că serviciul CDN pe care îl alegeți poate oferi experiență de calitate consecventă utilizatorilor finali.

În afară de verificarea costurilor, funcționalității și performanței unui anumit serviciu CDN, ar trebui să aveți, de asemenea, o informație asupra disponibilității sale de asistență pentru clienți. Acest lucru este important pentru că trebuie să știți ce ar face echipa de asistență pentru clienți pentru a vă ajuta în cazul în care întâmpinați unele probleme. Dacă întâmpinați unele probleme majore, trebuie să știți dacă operatorul CDN va putea rezolva problema în timp util, precum și ce va face operatorul pentru a preveni apariția aceleiași probleme din nou..

Mai mult, trebuie să vă asigurați că operatorul CDN va menține serverele în mod corespunzător, adică să le actualizeze în mod regulat folosind patch-uri corespunzătoare și să vă asigurați că rețeaua clientului nu este perturbată, chiar și pentru o clipă..

Toate aceste funcții sunt extrem de importante pe care să le cauți la un furnizor de servicii CDN, dar poate cea mai esențială este amplasarea serverelor. Poate suna puțin irelevant în comparație cu caracteristicile menționate anterior, dar are o valoare deosebită. Anume, nu are niciun rost să folosiți un CDN cu serverele îndepărtate semnificativ de utilizatori, deoarece aceasta va duce la o latență scăzută, timp de întrerupere, întreruperi ale serviciului și o performanță generală scăzută..

Prin urmare, este esențial să verificați locațiile tuturor serverelor unui anumit serviciu CDN pentru a determina dacă dvs. și utilizatorii dvs. puteți beneficia sau nu de aceasta.

Cel mai important lucru de știut este că este destul de ușor să configurați și să implementați un CDN, chiar dacă sunteți un începător și înțelegeți numai elementele de bază ale acestuia. Poate fi implementat foarte ușor pe fiecare site și tot ce trebuie să faceți este să instalați software-ul de memorie în cache și CDN-ul ales.

Dacă utilizați un site web sau o platformă de blog, cum ar fi WordPress, de exemplu, implementarea unui CDN este chiar mai ușoară, deoarece există o mulțime de pluginuri pentru configurarea acestuia fără nici o dificultate.

Nu uitați: utilizarea unui CDN decent este mai bună decât să nu folosiți unul deloc, chiar dacă nu este tipul „corect”. CDN-urile înseamnă performanțe mai bune, utilizatori mai fericiți și clasament îmbunătățit în motoarele de căutare.

CDN-uri publice gratuite și servicii CDN cu plată populară

Side Side CDN plătit

Atunci când alegeți serviciul CDN potrivit pentru site-ul dvs. web, puteți alege între serviciile CDN plătite și serviciile publice CDN, care sunt gratuite. Ambele tipuri de servicii prezintă avantajele și dezavantajele sale, dar este important să-l alegi pe cel care se va potrivi cel mai bine nevoilor tale.

Servicii publice gratuite de CDN

Cele mai bune servicii CDN publice gratuite sunt Google CDN, Microsoft CDN, jsDelivr CDN, CDnjs CDN și jQuery CDN.

Google CDN

CDN STATISTICĂ DE UTILIZARE

Statistici pentru bloguri care folosesc tehnologii CDN
(Top Million Sites, 8 august 2016)

Grafic imagine laterală

Google CDN este o rețea globală de livrare de conținut pentru cele mai populare biblioteci JavaScript open-source, inclusiv jQuery, jQuery UI, jQuery Mobile, Dojo, Prototip, AngularJS, MooTools, SPF și multe altele.

Pentru a încărca biblioteca jQuery de pe Google CDN, tot ce trebuie să faceți este să încorporați următorul cod pe pagina web:

<scenariu src=“https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.4/jquery.min.js"></ script>

Microsoft CDN

Microsoft CDN găzduiește biblioteci populare JavaScript, precum jQuery, jQuery UI, jQuery Migrate, jQuery Mobile, Ajax Control Toolkit, Bootstrap, Globalize și multe altele. Acest serviciu CDN vă poate ajuta să îmbunătățiți mult performanțele aplicațiilor dvs. Ajax.

Pentru a încărca biblioteca jQuery de pe Microsoft CDN, încorporați următorul cod pe pagina dvs. web:

<scenariu src=“//ajax.aspnetcdn.com/ajax/jQuery/jquery-2.1.4.min.js"></ script>

jsDelivr CDN

jsDelivr CDN este o rețea de livrare a conținutului open-source care folosește furnizorii CDN MaxCDN și CloudFlare, oferind astfel cele mai bune performanțe și uptime posibile. Permite dezvoltatorilor să-și găzduiască propriile proiecte și are aproape 1200 de proiecte găzduite, inclusiv jQuery, Bootstrap, Modernizr și multe altele. Nu există limite în ceea ce privește lățimea de bandă și permite bibliotecilor JavaScript, plugin-urile jQuery, cadre CSS și multe altele.

Pentru a încărca jQuery library de la jsDelivr CDN, încorporați următorul cod:

Rețea de livrare a conținutului Popular
Verticalele site-ului

Acest grafic arată cantitatea de site-uri web din partea de sus
10k, 100k, și 1 milion grupuri de site-uri care sunt clasificate ca fiind
fiind în verticala specifică

Imagine laterală

<scenariu src=“//cdn.jsdelivr.net/jquery/2.1.4/jquery.min.js"></ script>

cdnjs CDN

cdnjs CDN este un CDN open-source de CloudFlare, care găzduiește sute de biblioteci populare JavaScript și CSS, inclusiv jQuery, Bootstrap, Modernizr și multe alte biblioteci.

Pentru a încărca biblioteca jQuery de pe cdnjs CDN, trebuie să încorporați următorul cod pe pagina web:

<scenariu src=“https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/2.1.4/jquery.min.js"></ script>

jQuery CDN

jQuery CDN este o rețea de livrare de conținut de MaxCDN care găzduiește propriile sale biblioteci, inclusiv jQuery UI, jQuery Mobile, jQuery Code, jQuery Unit, jQuery Color și PEP.

Pentru a încărca biblioteca jQuery de pe jQuery CDN, încorporați următorul cod pe pagina web:

<scenariu src=“https://code.jquery.com/jquery-2.1.4.min.js"></ script>

Servicii populare CDN plătite

LOCURI DE AFACERI VERIFICATE

Locații fizice ale întreprinderilor care utilizează
Rețea de livrare de conținut

Imagine laterală

Printre cele mai populare servicii CDN plătite se numără CDN77, MaxCDN, Amazon CloudFront, BitGravity, Akamai, CDNetworks, CacheFly, EdgeCast, Limelight și Incapsula.

CDN77

CDN77 este unul dintre cele mai bune CDN-uri și, spre deosebire de alte CDN-uri, nu are restricții privind numărul de site-uri web și are o acoperire excelentă. Prețul începe de la 49 USD / TB (terabyte de transfer) și plătiți în timp ce mergeți. Ce este extraordinar este că nu este necesară modificări DNS sau configurații manuale.

MaxCDN

MaxCDN este unul dintre cele mai populare CDN-uri care vă oferă suport 24/7, SSL partajat gratuit, uptime 100% și statistici în timp real la 79 $ / TB. De asemenea, primiți o garanție de returnare de o lună.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront are o interfață web foarte simplă, care este destul de ușor de utilizat și este optimizat pentru a lucra cu Amazon Simple Storage Service (S3) și Elastic Computer Cloud (EC2). Cu CloudFront, plătiți doar pentru ceea ce utilizați, iar prețurile încep de la 0,12 USD / Gb.

BitGravity

BitGravity este primul CDN optimizat pentru streaming video HD și, cu acest serviciu CDN, puteți fi sigur că veți primi o conexiune de date performantă, deoarece are mai multe conexiuni în întreaga lume decât orice alt serviciu CDN.

Akamai

Cu Akamai, puteți avea o acoperire excelentă și puteți primi o conexiune de date impecabilă, deoarece acest serviciu CDN are o sută de mii de servere în 72 de țări.

CDNetworks

CDNetworks oferă suport excelent pentru clienți și livrare rapidă și fiabilă de conținut web. Acest serviciu CDN este excelent pentru streaming video, descărcări de fișiere cu volum mare și memorie în cache.

CacheFly

CacheFly este unul dintre cele mai fiabile și mai rapide servicii CDN. Este de zece ori mai rapid decât orice alt serviciu CDN și toate pachetele sale standard includ o încercare gratuită de o lună.

EdgeCast

EdgeCast este unul dintre cele mai rapide și mai fiabile servicii CDN și oferă conținut web pentru mai mult de trei milioane de clienți din întreaga lume.

lumină reflectorului

Limelight este un serviciu CDN care oferă performanțe excelente și disponibilitate ridicată, permițând performanțe impecabile și streaming video de înaltă calitate cu software-ul său puternic bazat pe cloud. Are scalabilitate masivă și oferă suport 24/7.

Incapsula

Incapsula este un serviciu CDN care utilizează opțiuni inteligente de memorie în cache și control de memorie cache, precum și o serie de instrumente pentru optimizarea conținutului și a rețelei care fac ca site-urile să funcționeze mult mai rapid. Dacă optați pentru acest serviciu CDN, puteți fi sigur că site-ul dvs. web va fi cu 50% mai rapid și va consuma cu până la 70% mai puțin lățime de bandă.

KeyCDN

KeyCDN este un dispozitiv puternic și ușor de utilizat rețea de livrare de conținut. Acesta este încărcat cu funcții precum HTTP / 2, integrarea gratuită Să ne criptăm, statistici în timp real și multe altele. Acestea oferă prețuri reduse ale traficului (începând de la 0,04 USD / GB) și vă permit să plătiți în timp ce mergeți.

Aproape toate aceste servicii CDN oferă un proces gratuit pentru a vă ajuta să aflați dacă serviciile lor sunt potrivite sau nu înainte de a avea încredere în site-ul dvs., fără a menționa întreaga rețea corporativă a companiei. Unele dintre ele au și prețuri de plată, ceea ce înseamnă că plătiți doar pentru ceea ce utilizați efectiv.

Înainte de a opta pentru oricare dintre aceste CDN-uri, asigurați-vă că faceți cercetările pe acestea și nu uitați să consultați online recenziile pe baza experiențelor clienților lor, deoarece astfel puteți afla informații utile înainte de a semna un contract cu oricare dintre furnizorii de servicii.

Modalități de implementare a unui CDN

În funcție de complexitatea și dimensiunea site-ului dvs. web, configurarea unui CDN poate fi uneori dificilă, dar în general este destul de ușor de implementat. Trebuie să alegeți ce resurse statice doriți să gestioneze CDN-ul dvs. și apoi să configurați site-ul dvs. web pentru a trimite cereri către aceste fișiere pe CDN.

Cu siguranță este cel mai simplu mod de implementare a unui CDN și îl poți face complet pe cont propriu. Alte modalități de implementare a unui CDN includ schimbarea numelui de domeniu și modificarea înregistrărilor DNS, ceea ce poate fi ceva mai dificil și poate chiar confuz.

Domenii cheie de care trebuie să fiți conștienți

Trebuie să știți că CDN-urile sunt adesea operate de rețele terțe. Acest lucru poate afecta foarte mult disponibilitatea asistenței pentru clienți, deoarece eventualele întreruperi și defecțiuni care pot apărea pot dura destul de mult pentru a remedia.

O altă problemă potențială privind CDN-urile pot fi costurile mai mari pentru instalarea rețelei, din cauza rețelelor terțe părți menționate anterior. Prin urmare, ajutorul unei alte companii ar fi necesar pentru instalarea rețelei.

În plus, deși multe CDN-uri au servere dispersate în întreaga lume, este posibil să nu aibă servere în țara dvs., ceea ce poate îngreuna redarea resurselor. Într-un astfel de caz, cel mai bine ar fi să aveți toate resursele stocate pe serverul principal.

Concluzie

Deși serviciile CDN prezintă unele dezavantaje care te pot face să te gândești de două ori la utilizarea lor pentru site-ul tău, avantajele setării acestora le depășesc cu mult. Serviciile CDN pot oferi site-ului dvs. web o mulțime de avantaje importante, motiv pentru care ar trebui să luați în considerare utilizarea unuia pentru a îmbunătăți performanța site-ului dvs., precum și experiența utilizatorului pe care o oferiți..

Sperăm, acest ghid v-a ajutat să înțelegeți importanța CDN-urilor și să aflați cum puteți găsi cel mai bun serviciu CDN pentru site-ul dvs. web, așa că utilizați aceste cunoștințe pentru a găsi cel mai potrivit pentru nevoile dvs. și pentru a face site-ul dvs. cu adevărat de succes..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map