HTML pentru începători:

Cronologia tehnologiilor web


2009

2005

2002

2000

1998

1997

1996

1994

1991

HTML5

AJAX

Proiectare web fără tablete

XHTML1

CSS2

HTML4

CSS1 + JavaScript

HTML2

HTML

Contents

Introducere

Dacă doriți să deveniți webmaster și să învățați cum să creați un site web, este posibil să găsiți posibilitatea de a face legătura cu HTML destul de descurajant.

Acesta este ceva ce nu poate fi evitat, deoarece marea majoritate a paginilor de destinație a site-urilor pe care le vizitați vor fi fost scrise și structurate folosind elemente HTML. De fapt, HTML este acum utilizate de peste 74% din toate site-urile web cunoscute, în timp ce acest limbaj ajută, de asemenea, să îmbunătățească totul, de la designul site-ului dvs. la calitatea conținutului pe care îl prezintă.

În acest ghid, vom explora principiile de bază ale HTMLului și aplicațiile potențiale ale acestuia, înainte de a examina exemple ale elementelor individuale pe care le utilizați la codarea site-ului dvs..

Ce este HTML?

Procentaje de site-uri web care utilizează diverse subcategorii de HTML

diverse subcategorii de procente HTML

In termeni simpli, HTML reprezintă limbajul standard de marcare pentru crearea de pagini web online. Este vorba de Hyper Text Markup Language, iar cea mai principală funcție a sa este de a stabili structura, aspectul și prezentarea paginilor de destinație individuale. Deși browserele web nu afișează direct limbajul HTML, acesta joacă un rol esențial în crearea unui site vizibil, accesibil și ușor de utilizat.

HTML este, de asemenea, bazat pe o serie de elemente individuale, care construiesc treptat pagini web, structurează prezentarea de conținut și aduc site-ul dvs. la viață. Aceste elemente sunt create și conținute în „etichete”, care definesc bucăți alternative de conținut, cum ar fi titluri, paragrafe și exemple similare.

Vom explora mai jos aceste elemente și construcția lor, urmând în același timp să analizăm cum pot fi personalizate pentru a introduce culoare, linkuri și tipografie variabilă pe site-ul dvs..


Unde este folosit HTML?

Site-uri web populare folosind HTML

Unde este folosit HTML

După cum putem vedea, cea mai comună aplicație pentru HTML este proiectarea paginilor de destinație individuale care alcătuiesc site-ul dvs. web. Aceasta nu este singura aplicație a instrumentului de codare popular, cu toate acestea, înțelegerea utilizărilor sale suplimentare vă va ajuta să beneficiați la maxim de limbă ca nou webmaster. Iată, așadar, câteva dintre modalitățile suplimentare de aplicare a HTML-ului:

 • Creați elemente personalizabile în cadrul unei pagini existente

  Dacă intenționați să permiteți comentariile postărilor de pe blog sau publicarea conținutului generat de utilizator pe site-ul dvs. web, puteți utiliza fragmente de cod HTML pentru a activa acest lucru. Aceste elemente vor permite utilizatorilor să sublinieze cuvinte cheie, să încorporeze linkuri și să formateze comentariile în funcție de restricțiile pe care le puneți ca moderator.

 • Creați conținut suplimentar pentru e-mail

  De asemenea, e-mailul utilizează HTML ca limbă pentru mesajele text bogate, care conțin legături, text și o varietate de alte elemente care nu pot fi prezentate doar în text simplu. Deci, dacă doriți să partajați un ebook care se referă la site-ul dvs. prin e-mail, puteți utiliza HTML pentru a optimiza impactul mesajului dvs..

 • Înțelegeți documentele de ajutor offline care sunt instalate pe computer

  Interesant este că HTML este utilizat ca format pentru documentele de ajutor bazate pe computer, care sunt accesibile offline. Cunoașterea de bază a HTML-ului vă poate ajuta, prin urmare, să înțelegeți problemele cu hardware-ul și să le rezolvați mai repede, ceea ce, la rândul dvs., vă poate asigura că puteți restaura mai rapid site-ul dvs. web în cazuri când a fost deconectat.

HTML & CSS
Vizualizați HTML și CSS [Cheat Sheet]

Structura paginii HTML

</strong><br/> <strong>
Conținutul paginii

Elementele html, head și body au făcut parte din specificația HTML de la mijlocul anilor 1990, și până acum câțiva ani au fost elementele primare folosite pentru a conferi structură documentelor HTML..
Cu toate acestea, situația s-a schimbat dramatic în ultimii ani, deoarece HTML5 a adăugat o multitudine de noi etichete care pot fi folosite pentru a adăuga o semnificație semantică bogată în structura unui document HTML.

Documentele HTML trebuie să înceapă cu o declarație de tip document (în mod informal, un „doctype”). În browsere, doctype ajută la definirea modului de redare. HTML5 nu definește un DTD; prin urmare, în HTML5, declarația doctype este mai simplă și mai scurtă.


Înainte de a putea crea o pagină html, aveți nevoie de elementele de bază.

De obicei, o pagină va fi formată din trei elemente structurale:

1. Antet: Antetul conține conținut relevant pentru toate paginile de pe site-ul dvs., cum ar fi un logo sau un nume de site și un sistem de navigare. Antetul este văzut pe fiecare pagină.

2. Corpul principal: Aceasta ocupă cea mai mare zonă dintr-o pagină web. Conține conținut specific paginii care este vizualizată.

3. subsol: Conținutul de subsol include de obicei informații de contact, o adresă de expediere sau notificări legale. Ca și antetul, subsolul apare în fiecare pagină, dar este poziționat în partea de jos.

Iată cum arată acele elemente structurale de bază atunci când se reunesc:


Puteți pune text sau cod aici, cum ar fi a
Cod de urmărire Google Analytics pentru
exemplu.

Corpul principal al paginii dvs. merge
aici. Completează-l cu text și imagini!

Iată un alt exemplu, folosind etichetele antet și eticheta de paragraf pentru a structura conținutul estetic. În plus, am introdus o etichetă de subsol pentru conținut sub corpul principal al unei pagini:


Puteți pune text sau cod aici, cum ar fi a
Cod de urmărire Google Analytics pentru
exemplu.

Prima mea rubrică

Bun venit pe site-ul meu web!

informațiile de contact ar putea merge aici


Etichete HTML

Etichete HTML

Punctul de pornire al oricărui cod HTML este etichetele individuale, care pot fi utilizate pentru a crea toate elementele cruciale și pentru a ajuta la structura paginilor dvs. web. Mai jos, vom arunca o privire asupra celor mai comune etichete înainte de a explora modul în care acestea pot fi parțiate pentru a genera anumite elemente din pagină:

Etichete antet

Toate documentele online, inclusiv paginile web, încep cu o rubrică. Acestea sunt construite folosind etichete HTML, limbajul care permite în prezent până la șase elemente cu dimensiuni variabile care vă permit, de asemenea, să vă structurați conținutul cu titluri suplimentare, subtitrări și linii evidențiate cu text îndrăzneț. Pentru a începe titlul, pur și simplu prefixați textul relevant cu cel

,

,

,

,

sau
etichetă în funcție de dimensiunea dorită.
Apoi, trebuie să aplicați o etichetă de închidere la sfârșitul titlului pentru a încapsula textul și va fi afișată după cum urmează în format HTML:

Există 12 categorii de etichete:


Aceasta este rubrica 1

Aceasta este rubrica 2

Aceasta este rubrica 3

Aceasta este rubrica 4

Aceasta este rubrica 5

Aceasta este rubrica 6

Tehnologii de etichetă HTML lider
partajare pe web

0,27%

HTML5
Etichetă de pânză

0,29%

HTML5
Etichetă audio

0,69%

HTML5
Etichetă video

3,1%

HTML5
Etichetă SVG

6,54%

HTML5
Încorporați eticheta


După confirmare, acest lucru se va traduce în următoarea estetică de pe site-ul dvs. web’pagina de destinație:

Aceasta este rubrica 1

Aceasta este rubrica 2

Aceasta este rubrica 3

Aceasta este rubrica 4

Aceasta este rubrica 5

Aceasta este rubrica 6

Aici, diversele dimensiuni ale rubricilor variabile se văd clar, la fel și faptul că browserul adaugă o linie înainte și după titlu. Veți observa, de asemenea, că eticheta de închidere de la sfârșitul textului de antet are o estetică ușor diferită, dar va acoperi acest lucru în capitolul următor, deoarece ne uităm să utilizăm etichete pentru a defini anumite elemente.

Etichete de paragraf

Suport video și audio
Uitați de Flash Player și de alte playere media terțe, faceți videoclipurile și sunetul dvs. cu adevărat accesibile cu noul HTML5

Un principiu similar se aplică etichetelor de paragraf care sunt redate

. Acest lucru vă permite să vă structurați conținutul și să îl împărțiți în paragrafe relevante, ceea ce la rândul său se traduce într-o experiență de lectură mai ușoară și mai perfectă. Încă o dată,

eticheta trebuie plasată la începutul textului relevant, înainte ca eticheta de închidere alternativă să fie aplicată la sfârșit pentru a finaliza efectul. Spre deosebire de etichetele de titlu, cu toate acestea, nu există diferite numere care să modifice dimensiunea textului prezentat în paragraf. De exemplu:

Primul dvs. paragraf

Al doilea paragraf

Al treilea paragraf

Utilizarea etichetelor video HTML5 de către site-urile web de pe glob

Țară
Numărul de site-uri web
Statele Unite
140008
Rusia
87508
Germania
34519
Regatul Unit
26609
Franţa
25697
Japonia
23578
Taiwan
19798
Ucraina
19204
Brazilia
16773
China
16523
Restul lumii
265371

În afara formatului HTML, acesta va descompune textul după cum urmează pe pagina web finalizată:

Primul dvs. paragraf

Al doilea paragraf

Al treilea paragraf

Etichete de pauză de linie

Primele exemple reprezintă cele mai de bază etichete HTML, dar există și altele care utilizează un format diferit și o alternativă de închidere. Faceți pauze de linie, de exemplu, care creează o distincție la care liniile de text sunt rupte și continuate pe linia următoare. Există o diferență de bază între pauzele de linie și alineatele din câmpul HTML, în timp ce acestea din urmă sunt elemente bloc standard care conțin text, primul creează o separare în cadrul unui

element.

Din această cauză, pauzele de linie reprezintă un element gol în HTML și, prin urmare, nu sunt definite nici prin deschiderea sau închiderea etichetelor. În schimb, acestea sunt înfățișate de
etichetă, care poate fi introdusă în cele existente

elemente care să despartă textul și să evidențieze potențial informații importante. Spațiul unic dintre caracterul br și slash-ul înainte este crucial, deoarece altfel tag-ul nu poate fi recunoscut în format HTML.

Iată un exemplu:

este eticheta de desen HTML5 care vă permite să utilizați și mai multe posibilități de interactivitate web și animație web decât platformele anterioare bogate de aplicații de internet, cum ar fi Flash.
Puteți dezvolta chiar și jocuri folosind HTML5 etichetă. HTML5 oferă o modalitate excelentă și mobilă de a dezvolta un joc interactiv distractiv

Buna dimineata

Mulțumim pentru anchetă, vă vom contacta dacă avem nevoie de altceva.

Toate cele bune

Domnul Jones

Odată aplicat, acest lucru va descompune textul astfel:

Buna dimineata,

Mulțumim pentru anchetă, vă vom contacta dacă avem nevoie de altceva.

Toate cele bune

Domnul Jones

După cum vedeți, puteți aplica pauze de linie de câte ori doriți într-un element de paragraf existent, atât timp cât acestea adaugă valoare și ușor să le digere informația. Veți vedea, de asemenea, că etichetele de paragraf de deschidere și închidere rămân neschimbate, cu etichetele de pauză de linie folosite pentru a modifica aspectul textului inclus în.

Acesta este unul dintre exemplele modului în care etichetele HTML pot fi utilizate pentru a modifica elementele existente, ceea ce joacă un rol cheie în definirea aspectului vizual al paginilor web și al conținutului dvs..

Linii orizontale

Categorii de site-uri web în care este utilizată eticheta Canvas HTML5

Categorii de site-uri web în care este utilizată eticheta Canvas HTML5

În mod similar, există alte etichete care pot fi utilizate în cadrul fișierului

element sau pentru a separa în continuare corpuri de text pe pagina dvs. web. Una dintre cele mai utilizate pe scară largă este


etichetă, care ajută la crearea unui element gol care desenează o linie vizuală, orizontală între secțiuni alternative ale unui document online. Poate doriți să poziționați o linie între două corpuri de text, de exemplu, pentru a reorienta cititorul sau pentru a introduce pur și simplu un element vizual nou. Așa creați o astfel de pauză în HTML:

Primul dvs. paragraf


Al doilea paragraf

Aici, ruperea dintre caracterele hr și tavanul înainte evidențiază construcția unui element gol, în timp ce încă o dată nu este necesară o etichetă de închidere pentru a finaliza efectul. Acest lucru va crea următorul vizual:

Primul dvs. paragraf
________________________________________

Al doilea paragraf

Primul dvs. paragraf
_______________________

Al doilea paragraf

Browser-urile mobile au adoptat pe deplin HTML5, astfel încât crearea de proiecte gata de mobil este la fel de ușor ca proiectarea și construirea pentru afișajele lor cu ecran tactil mai mici – de aici popularitatea Design Responsive. Există câteva meta tag-uri excelente, care vă permit, de asemenea, să optimizați pentru mobil
78% dintre dezvoltatorii de conținut sunt de acord că structura este potrivită pentru crearea de aplicații mobile, iar 68% spun că este potrivită pentru proiectarea oricărui tip de aplicație și de toate tipurile


Etichete imagine

Etichetele de imagine reprezintă, de asemenea, elemente goale în HTML, ceea ce înseamnă încă o dată că nu prezintă o etichetă de închidere. Deoarece conțin doar atribute care se referă la adresa URL a imaginii pe care o încorporați pe site, acestea sunt definite pur și simplu prin etichetați la începutul elementului. Acestea pot fi plasate oriunde pe site-ul dvs. web, deși este neobișnuit să le includeți în elemente existente, cum ar fi paragrafe sau titluri. Iată cum se va prezenta o etichetă tipică de imagine HTML:

some_text

De asemenea, ar trebui să furnizați un text alternativ pentru imaginea dvs., care ajută oamenii să o poată vizualiza în cazul timpului de încărcare lent sau al utilizării cititorului de ecran. În acest fel, dacă browserul nu poate găsi o imagine, va afișa spectatorilor valoarea atributului alternativ. Aceasta folosește încă o dată eticheta de imagine, dar include un set diferit de atribute:

 HTML5 Icon

Elemente HTML

elemente html

Anterior, am analizat modul în care se utilizează etichete HTML simple pentru a defini elementele din pagină, explorând, de asemenea, modul în care pot fi personalizate în continuare prin utilizarea elementelor goale care conțin etichete de pauză de imagine și linie. Acest lucru ne ajută să înțelegem relația care există între etichete și elemente și cum pot fi utilizate pentru a defini diferite tipuri de conținut pe site-ul dvs..

În timp ce toate aspectele limbajului HTML sunt reprezentate de o etichetă, de exemplu, un element definit care include conținut trebuie să aibă atât o etichetă de început, cât și de închidere. Deci, titlurile și alineatele sunt elemente HTML, deoarece folosesc etichete de pornire și închidere pentru a încapsula și mări textul relevant. În schimb, elementele goale fie conțin atribute, fie deloc conținut, permițându-le să fie utilizate în cadrul elementelor existente fără a fi nevoie de o etichetă de închidere.

Definirea elementelor HTML

HTML5 nu merge nicăieri și, pe măsură ce tot mai multe elemente sunt adoptate, tot mai multe companii vor începe să se dezvolte în HTML5

Când utilizați exemple precum titluri și paragrafe, aplicarea corectă a etichetelor de pornire și închidere este crucială. Este eticheta de pornire (de ex

sau

) care definește elementul în cauză, de exemplu, în timp ce eticheta de închidere asigură că acest element nu este continuat pe restul paginii web. Dacă nu folosiți închiderea etichetați la sfârșitul unui paragraf dorit, de exemplu, textul va apărea într-un singur bloc care este inestetic și extrem de dificil de citit.

Toate etichetele de închidere sunt identice cu etichetele de pornire, cu excepția faptului că primele caracteristici prezintă o tăiere înainte înaintea caracterelor relevante. Deci, în cazul unui

titlu, eticheta de închidere va fi , în timp ce pentru paragrafe pe care le veți folosi întotdeauna pentru a defini pauză în text. Acest lucru necesită atenție la detalii în timpul codării și este important să rețineți la programarea rubricilor că numărul pe care îl utilizați (cum ar fi h1 sau h2) este aplicat atât în ​​etichetele de început cât și în cele de închidere.

Frecvența de utilizare a diferitelor elemente HTML

Numele elementului XHTML
cap
titlu
html
corp
A
meta
img
masa
td
tr
br
p
scenariu
font
div
b
legătură
centru
deschidere
formă
intrare
stil
HR
puternic
eu
hl
Li
noScript
Hartă
zonă
ul
Selectați
opțiune
h3
h2
cadru
frameset
PARAM
încorporare
em
u
obiect
blockquote
Nu
rame
tbody
iframe
mic
h4
baza
Nord

0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100

Utilizarea elementelor HTML imbricate

În această etapă, este clar să vedem că documentele HTML și paginile web sunt formate dintr-un arbore cu diverse elemente, care servesc ca elemente de bază pentru o serie de active. De asemenea, am analizat modul în care aceste elemente pot fi formate și utilizate pentru structurarea conținutului online și vom continua acest lucru acum privind aspectele HTML imbricate.

La fel ca elemente goale și etichete de sine stătătoare (cum ar fi
pot fi încorporate în elemente HTML definite, așa-numitele elemente imbricate pot fi adăpostite și în conținut, precum titluri și paragrafe. Acestea includ exemple precum scris cu litere aldine și italice și text subliniat, în timp ce pot fi aplicate pentru a adăuga personalitate conținutului dvs. și pentru a atrage atenția cititorului către anumite puncte de interes..

Text gras, italic și subliniat în HTML

Lăsa’spun că doriți să evidențiați un cuvânt într-un element de paragraf existent. Puteți obține acest lucru făcându-l îndrăzneț, folosind etichete simple în standard

element. Folosind HTML, veți programa acest lucru după cum urmează:

eu vreau acest cuvânt pentru a fi îndrăzneț.


Aici, elementul cuibărit are atât o etichetă de început, cât și de închidere, fiecare urmând un format similar cu cele asociate cu titluri și paragrafe. Acestea pot fi utilizate fără probleme în cadrul elementelor existente și, în acest caz, va produce următoarele rezultate:

eu vreau acest cuvânt pentru a fi îndrăzneț.

Acum lasa’spun că ați dori, de asemenea, să schimbați tipografia acestui cuvânt, astfel încât să fie și italic. Acest lucru poate fi obținut prin adăugarea unui alt element cuibărit, care ar trebui codat astfel:

eu vreau acest cuvânt pentru a fi îndrăzneț.

După cum puteți vedea, etichetele italice de început și de închidere au fost pur și simplu încorporate în

element. Aceasta va transforma acum conținutul în element, astfel încât să apară astfel:

Titlurile HTML au fost întotdeauna și rămân cel mai important semnal HTML pe care motoarele de căutare îl folosesc pentru a înțelege despre ce este vorba despre o pagină. De fapt, dacă titlurile dvs. HTML sunt considerate proaste sau nu descriptive, Google le schimbă
eu vreau acest cuvânt pentru a fi îndrăzneț.

Desigur, puteți decide că doriți să evidențiați acest cuvânt într-un mod diferit. Prin urmare, puteți utiliza un element alternativ cuibărit, cum ar fi sublinierea (care este reprezentat de și Etichete. Aceste etichete pot fi aplicate în același mod în cadrul

element, care apare în HTML:

eu vreau acest cuvânt de subliniat.

În acest caz, textul va apărea după cum urmează în documentul sau pe pagina dvs. de destinație:

Noile elemente semantice introduse de HTML5 vor facilita citirea pentru dezvoltatorii în devenire. În loc să vezi linie după linie
și elemente, etichete mai definite, cum ar fi
,
și
eu vreau acest cuvânt de subliniat.

Acest lucru oferă o perspectivă asupra elementelor care pot fi formate prin etichete, care la rândul lor definește structura paginilor dvs. web și conținutul pe care îl prezintă. Nu numai acest lucru, dar elementele goale și cuibare pot fi, de asemenea, utilizate pentru a defini în continuare conținutul dvs..

Atribute HTML

Atributele globale sunt atribute comune tuturor elementelor HTML; ele pot fi utilizate pe toate elementele, deși atributele pot să nu aibă niciun efect asupra unor elemente. Atributele globale pot fi specificate pe toate elementele HTML, chiar și pe cele care nu sunt specificate în standard


Dacă etichetele sunt blocurile care construiesc și definesc elemente, atunci atributele HTML pot fi utilizate pentru a personaliza caracteristicile lor (cum ar fi stilul, culoarea și limbajul. Toate elementele HTML au atribute principale, care furnizează informații de bază și sunt întotdeauna specificate în etichetă stat. Acestea tind să vină în perechi, astfel încât vor apărea adesea în următorul format: nume =”valoare.“

În termeni simpli, numele reprezintă proprietatea pe care doriți să o setați, în timp ce valoarea se referă la criteriile specifice pe care doriți să le încorporați.

Există un număr mare de atribute care pot fi aplicate elementelor dvs. HTML, dar cele care sunt cele mai relevante pentru webmaster-urile în curs de dezvoltare sunt:

Atributul „Lang”

Atributul cel mai de bază, definește limbajul documentului și elementele acestuia. Este declarat folosind ‘lang’ atribut și, în timp ce este ușor de trecut cu vederea, are avantajul de a face conținutul mai accesibil cititorilor de ecran și motoarelor de căutare. Acesta va fi de obicei prezentat la începutul documentului în următorul format:

Au fost recunoscute mai multe tipuri de atribute de bază, inclusiv:

atribute necesare, necesare unui anumit tip de element pentru ca acel tip de element să funcționeze corect

atribute opționale, utilizat pentru a modifica funcționalitatea implicită a unui tip de element

atribute standard, sprijinit de un număr mare de tipuri de elemente

atributele evenimentului, folosit pentru a determina tipurile de elemente să specifice scripturile care vor fi rulate în circumstanțe specifice


În urma atributului lang, primele două litere specifică limba (care este engleza în această instanță). După cratima, următoarele două litere stabilesc dialectul, deși acest lucru nu va fi prezent pentru fiecare limbă. Este important să obțineți acest atribut corect dacă doriți să ajungeți cu succes la audiența dvs..

Atributul „Aliniere”

Am atins deja formatul atributelor HTML (nume =”valoare), iar cea mai bună realizare a acestui lucru apare atunci când încercați să aliniați conținutul în elementele dvs. Puteți decide să centrați toate alineatele pe o anumită pagină, de exemplu, alinierea fiind proprietatea pe care doriți să o setați. Ulterior, ’centru’ este valoarea atributului, deși aveți posibilitatea de a alege alinierea textului dvs. la stânga sau la dreapta. De exemplu:

Acest text este aliniat la centru

Tipuri de aplicații construite cu HTML5

Productivitate
54%
Utilitate
38%
Consumator
35%
LOB
22%
Rețele de socializare
18%
Divertisment
17%
Mod de viata
12%
Călătorie
9%
Jocuri
8%
Alte
13%

Aceasta vă va alinia

elemente din centrul paginii și creați un aspect uniform pentru a se potrivi cu natura specifică a site-ului dvs. web (a se vedea mai jos):

Acest text este aliniat la centru
Acest text este aliniat la centru
Acest text este aliniat la centru

Atributul „Href”

HTML5 vine, de asemenea, cu o mulțime de API-uri grozave care vă permit să construiți o experiență de utilizator mai bună și o aplicație web mai dinamică, mai dinamică – iată o listă rapidă de API-uri native:
 • Drag and Drop (DnD)
 • Baza de date de stocare offline
 • Managementul istoricului browserului
 • Editarea documentelor
 • Redare mediatizată la timp

Dacă aveți de gând să construiți un site web vizibil, este important să încorporați atât legături de intrare, cât și de ieșire. Construirea unui portofoliu de link-uri care include link-uri către pagini de destinație interne este, de asemenea, o strategie viabilă, astfel încât va trebui să aflați cum să le codați în HTML.

Legăturile HTML sunt definite cu etichetă, care include legătura de destinație împreună cu textul de ancoră afiliat care va găzdui adresa URL. Este ‘href ’ atribut care specifică adresa site-ului, totuși, acesta este încorporat ca parte a etichetei de pornire. Acesta este codat în HTML după cum urmează:

Google

Acest lucru evidențiază clar distincția dintre eticheta de început și cea de închidere și se va traduce astfel în pagina de destinație:

HTML5 nu este controlat de o singură companie. Una dintre cele mai bune caracteristici ale sale constă în faptul că este un standard deschis. Dezvoltatorii au libertatea de a-și lăsa creativitatea să curgă și să adauge cât mai multe funcții și funcții


Atributul „Culoare”

Acesta este un alt atribut important, deoarece utilizarea culorii poate inspira viață în site-ul dvs. web, contribuind în același timp la crearea de contraste importante și la un design estetic puternic. În HTML, o culoare poate fi specificată folosind numele acesteia, deși este posibilă utilizarea unui RGB sau a unei valori HEX pentru atingerea acestui obiectiv. Prima opțiune este cea mai ușoară de urmărit, în timp ce poate fi aplicată și la titluri, paragrafe și alte elemente din pagina dvs..

HTML5 Canvas
Vizualizați HTML5 Canvas [Cheat Sheet]

Acesta este un atribut de stil, alegerea culorii dvs. reprezentând valoarea pe care doriți să o setați. Atunci când aplicați culoarea roșie pe o rubrică principală, de exemplu, va arăta astfel:

Set de culori de fundal folosind roșu

Odată aplicat, acest element va apărea după cum urmează pe site-ul dvs. web:

Set de culori de fundal folosind roșu
În comparație cu alte browsere, fiecare actualizare Google Chrome asigură includerea asistenței pentru HTML5. În plus, playerul implicit al YouTube este acum HTML5, iar anunțurile Flash ale Google sunt acum transformate în HTML5


Încă o dată, există o distincție clară între etichetele de pornire și de închidere care definesc elementul, în timp ce acesta este unul dintre cele mai ușoare atribute de aplicat în HTML. De asemenea, subliniază în continuare numele =”formatul valoric al atributelor HTML, facilitând procesul de învățare și aplicare a acestora pe site-ul dvs. web.

Testează-te

Cu o înțelegere de bază a HTML-ului și a elementelor sale individuale, următorul pas este să întreprindeți câteva proiecte simple și să-ți aplici cunoștințele teoretice pentru a rezolva provocările practice..

Aplicațiile bazate pe browser care rulează HTML5 nu vor avea nicio problemă în utilizarea geolocalizării

În exercițiul detaliat mai jos, am prezentat un text, cu excepția faptului că am solicitat să formatăm diverse aspecte folosind HTML. Folosiți ghidul și tot ceea ce ați învățat până acum pentru a finaliza provocarea în timp ce vă pregătiți să vă codificați propriul site web.
________________________________________

Antet principal

Bine ați venit pe site-ul nostru web, exemplu.com! Sperăm că vă place să citiți conținutul nostru, nu ezitați să ne contactați.

Multumesc pentru vizita!

Aflați mai multe.

Utilizarea HTML5 de către dezvoltatori
(după regiune)

America de Nord și America Latină
70%
America de Sud
61%
ASPAC
60%
Australia
60%
Europa
59%
Africa
50%

________________________________________

Întrebări:

 1. Completați elementul antet cu eticheta de închidere corectă.
 2. Faceți antetul îndrăzneț.
 3. Introduceți o linie orizontală sub antet.
 4. Folosiți atributul de culoare și nuanța ‘Multumesc pentru vizita’ în verde
 5. Inserați acest hyperlink (https://www.w3schools.com/html/) în textul de ancoră “Învăța
  Mai Mult.”
 6. În capul paginii, utilizați numele =”formatul valorii pentru alinierea la stânga a alineatelor


Concluzie

Deși HTML a fost creat doar recent în 1991 (cu prima versiune a limbajului de codare lansat ulterior în 1995), a devenit rapid un instrument seminal în proiectarea site-urilor web funcționale și atrăgătoare vizual. Nivelul de influență HTML continuă să evolueze, ultima iterație (HTML5) fiind adoptată de un număr tot mai mare de site-uri web de pe glob.

În acest sens, învățarea elementelor de bază ale HTMLului și modul de aplicare a acestora este cel mai important pas pe care îl veți face în crearea unui site web de succes, vizibil și, în final, competitiv..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map