Cum să porniți un podcast

Dacă ați dori vreodată să porniți un podcast, acum ar fi momentul perfect pentru a face acest lucru. Mediul este mai cald decât a fost vreodată și continuă să crească într-un ritm rapid. Mai mult, oamenii preferă să asculte conținut audio decât să îl citească.


Vă întrebați cum să începeți un podcast? Ai ajuns la locul potrivit.

Există atât de multe motive pentru a începe un podcast, adică, pentru a vă dezvolta afacerea, pentru a vă conecta cu oamenii din nișa dvs., a crea o relație cu publicul dvs. și a împlinirii de sine, pentru a numi câteva.

În ianuarie 2020, există peste 1 milion de podcast-uri disponibile, cu peste 30 de milioane de episoade de podcast pentru a fi ascultate. Aceste numere ar putea fi intimidante, dar înarmate cu instrumentele și informațiile potrivite, nu vă va fi dificil să vă creați o nișă în podcasting..

Multe companii creează un podcast pentru a-și promova produsele și serviciile. Dar, desigur, unele podcast-uri reușesc, în timp ce altele nu sunt bine cunoscute în industrie. Calitatea spectacolului tău poate face toată diferența. Ascultătorii caută un spectacol captivant și distractiv, care îi face să se întoarcă în fiecare săptămână pentru cel mai recent episod – livrați-l și puteți câștiga cu ușurință bani și găsiți prestigiu prin podcasting.

Mai jos este prezentat un ghid complet „Cum se face un podcast” cu tot ce trebuie să știți, împreună cu câteva sfaturi, pentru a începe un podcast de succes. Iată o listă de pași pentru a începe propria călătorie prin podcasting în acest an.

Contents

Cum să porniți un podcast în 9 pași simpli

 • Pasul 1: alegeți un subiect care vă place
 • Pasul 2: alegeți un titlu de podcast
 • Pasul 3: Scrieți o descriere a sunetului
 • Pasul 4: creează-ți opera de artă
 • Pasul 5: Planificați-vă episoadele
 • Pasul 6: alegeți furnizorul dvs. de găzduire podcast
 • Pasul 7: Pregătiți și faceți o înregistrare
 • Pasul 8: Publică un episod
 • Pasul 9: Trimiteți-vă directoarelor

Pentru a omite introducerea de bază, utilizați linkul de mai jos:

Salt la secțiunea „Pasul 1: alegeți un subiect care vă place”

3 mituri de podcasting obișnuite

Pornirea unui podcast poate fi o sarcină descurajantă. Așadar, pentru a vă pune mintea în larg, permiteți-ne să eliminăm cele mai comune trei mituri de podcasting care împiedică oamenii să facă un podcast.

Podcasting-ul este scump

Podcast-urile sunt gratuite pentru a crea și asculta. Chiar și așa, nu trebuie să cumpărați cel mai bun software de înregistrare podcast sau cel mai scump echipament pentru a începe cariera de podcasting. Dacă doriți să începeți curând, tot ce vă trebuie este un microfon, căști și software de editare audio, pentru a produce un podcast de calitate. Când începeți să aveți mai multă experiență sau când podcast-ul dvs. începe să atragă un public mai mare, puteți face upgrade la un echipament mai bun. Puteți utiliza software-ul gratuit de editare precum Audacity și puteți alege o platformă gratuită de găzduire a podcasturilor pentru a începe călătoria dvs. fără a vă rupe de bancă.

Pentru a podcast trebuie să fii o persoană tehnologică

Deloc. Nu trebuie să fiți un expert tehnic pentru a ști cum să începeți un podcast. Odată cu avansările tehnologiei, smartphone-urile și calculatoarele noastre pot face totul pentru noi. Pentru un începător, crearea unui podcast nu este atât de dificilă. Nu-ți trebuie decât să te familiarizezi cu gadgeturile tale și să pleci! Vă puteți educa în legătură cu procesul și puteți face o listă de verificare a elementelor esențiale înainte de a face un podcast.

Nimeni nu vă va asculta podcast-ul

Nu ar trebui să începeți podcastingul cu unicul motiv de a aduna un public imens. Dacă acesta este obiectivul podcast-ului dvs. – să atrageți mai mulți ascultători și să câștigați – atunci vă pregătiți pentru dezamăgire. Ar trebui să fii pasionat de podcast-ul tău și să fii încântat să împărtășești cunoștințele și ideile tale cu lumea. Nu lăsați frica de a nu ajunge la mai multe persoane să vă oprească să faceți ceva de care sunteți entuziasmați. Punând mai mult efort în podcast-urile dvs. și oferind conținut util, puteți aduna un public mai mare în cel mai scurt timp.

Un primer rapid – Cum să începeți propriul podcast

Toate lucrurile avute în vedere, există patru pași simpli pentru pornirea unui podcast. Voi explica aceste etape mai detaliat puțin mai târziu, dar, deocamdată, familiarizați-vă cu acești pași. După ce le-ați stăpânit pe acestea, veți putea să vă începeți podcastul în câteva zile, poate chiar câteva ore.
Iată câteva elemente de bază care vă ajută să înțelegeți cu exactitate cum funcționează podcast-urile:

Începeți cu lucrările de pregătire

Cu mult înainte să intri în producție reală și lucrare tehnică, află care va fi podcast-ul tău. De asemenea, alegeți un titlu, un subiect și un format corespunzător chiar de la început.

Înregistrați episodul / fișierul audio

Fiecare episod al emisiunii dvs. va fi un fișier audio separat, care poate fi disponibil în diferite formate. MP3 este cea mai bună alegere, deoarece oferă un echilibru între calitate și dimensiunea fișierului.

Încărcați fișiere în găzduirea podcast-ului și obțineți fluxul dvs. RSS

Gazda de podcast este intermediara dintre podcast și publicul tău. După furnizarea descrierii și postarea lucrărilor de artă relevante, podcast-ul este publicat pe serviciul de găzduire. Veți primi link-ul de RSS al podcast-ului dvs. de la gazdă.

Trimiteți-vă fluxul RSS către directoarele de podcast

Pentru a câștiga expunere și audiență pentru podcast-ul dvs., puteți distribui fișierul audio publicat (flux RSS) pe diferite directoare de podcast, cum ar fi Spotify, iTunes etc., unde abonații le pot vizualiza direct..

Cum funcționează podcast-urile

Pasul 1: alegeți un subiect care vă place

La fel ca blogging-ul, trebuie să selectați o nișă pentru podcast-ul dvs. care furnizează informații care au o cerere mare pentru ascultători. Dar înainte de a alege un subiect, ar trebui să vă dați seama că ascultătorii folosesc podcast-uri pentru sfaturi de expertiză și trebuie să aveți cunoștințe bune despre nișa dvs. Așadar, în timp ce faceți un brainstorming pentru un subiect unic, trebuie să luați în considerare pasiunile dvs., să luați în considerare cine ar fi publicul dvs. și tipul de spectacol de care s-ar bucura. Gândirea la astfel de întrebări și elaborarea unui plan pentru fiecare vă va oferi un avantaj competitiv față de alți podcasters – și vă poate ajuta să vă extindeți publicul.

După ce ați stabilit nișa specifică despre care doriți să vorbiți, sunteți cu un pas mai aproape de a începe un podcast de succes.

Pasul 2: alegeți un titlu de podcast

Un titlu de podcast poate ajuta ascultătorul să anticipeze conținutul și scopul podcast-ului dvs. Vă sugerăm să vă gândiți la alegerea unui titlu pentru podcast.

Sunteți liber să alegeți un titlu care să fie cel mai bine pentru publicul dvs. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când se face un brainstorming pentru titlul perfect. Te-ai întrebat vreodată cum să faci un podcast disponibil pentru ascultători? Trebuie să includeți fraze cheie care sunt relevante pentru titlu. Acest lucru vă va ajuta podcast-ul să devină mai vizibil pe motoarele de căutare. Titlul trebuie să fie adecvat și pentru mânerele de social media și numele de domeniu al podcast-ului dvs., astfel încât ascultătorii să vă poată găsi cu ușurință pe cele mai populare platforme de podcast.

Există trei opțiuni principale pentru a alege un titlu pentru podcast.

Numele inteligent

Trebuie să te gândești la un titlu potrivit pentru spectacolul tău, care este în același timp atrăgător de înțeles. Nu uitați că oamenii ar trebui să-l poată localiza atunci când caută informații despre subiectul ales. De asemenea, trebuie să încercați să încorporați o descriere în titlu, deoarece fără un conținut deosebit, nu va exista niciun punct al unui titlu, oricât de bun ar fi.

Numele descriptiv

Înseamnă că puteți numi pur și simplu spectacolul pentru ce este vorba. De exemplu, podcast-ul unui antrenor personal ar putea fi numit „Fitness Podcast”, care evidențiază perfect nișa podcast-ului. Dar trebuie să evitați să folosiți nume lungi pentru că veți spune numele destul de des în podcast.

Folosind numele tău

Aceasta este metoda perfectă de a numi podcast-ul dvs., dar numai dacă aveți deja un public numeros. Dacă podcast-ul dvs. se bazează pe vreun subiect istoric și vă folosiți numele în titlu, publicul va gândi cine este acela? Și treceți de pe podcast.

Pasul 3: Scrieți o descriere a sunetului

Ar trebui să scrieți un paragraf descriptiv despre conținutul show-ului dvs. pentru a atrage ascultătorii. Acest lucru îi va ajuta să decidă dacă doresc să urmărească emisiunea și să rămână în preajmă.

În descriere, veți avea o libertate completă de a vă juca cu cuvinte cheie și expresii pe care le-ar putea folosi publicul țintă pentru a găsi un podcast pe nișa / subiectul ales. Descrierile ar trebui să fie atrăgătoare, astfel încât publicul dvs. să se simtă obligat să facă clic și să asculte podcast-ul dvs. Trebuie să începeți cu ceva care contează pentru publicul dvs., oferind câteva informații în descriere, după care ar trebui să fie curioși să stea pe întregul podcast. Sau poți vorbi despre tine și să le faci evident că ești cineva care merită ascultat. Puteți adăuga credențiale sau orice altă dovadă care vă demonstrează autoritatea pe un subiect. Și simțiți-vă liber să vă împărtășiți acreditările pe social media dacă sunt demne.

Puteți scrie o descriere pentru podcast-ul dvs., deci aveți suficient spațiu pentru a scrie despre ce este vorba despre tot podcast-ul dvs. și de ce este demn.

Pasul 4: creează-ți opera de artă

Podcast-ul va necesita unele lucrări de artă sau o imagine pătrată care să reprezinte spectacolul dvs. și nișa din care face parte. Deși majoritatea podcasturilor se află pe suportul audio, mediul vizual este la fel de important.

Acesta va fi primul lucru pe care îl vede publicul dvs. în directorul de podcasting, înainte de a alege să asculte orice conținut. Lucrările de artă sau logo-ul dvs. sunt fața podcast-ului. Așa că asigurați-vă că atrage atenția ascultătorilor dvs. și vă face să ieșiți în evidență de concurență. Dacă vă gândiți să vă prezentați emisiunea pe podcasturile Apple, imaginea îi va oferi o șansă mai bună de a fi prezentat în secțiunea extrem de vizibilă a iTunes, adică în secțiunea „Ce este cald”. Logo-ul trebuie să aibă minimum 1400 x 1400 pixeli și o dimensiune maximă de 3000 x 3000 pixeli în format JPEG sau PNG. Optimizați-vă imaginile pentru dispozitive mobile prin comprimarea fișierelor de imagine.

Așadar, investește într-un logo bun pentru emisiunea ta pentru a atrage mai multe persoane pe canalul tău.

Pasul 5: Planificați-vă episoadele

Pre-planificarea este o parte esențială a podcasting-ului, deoarece crearea acestora poate fi un proces foarte stresant. Fiecare podcast trebuie planificat în prealabil cu o abordare adaptată pentru a vă asigura că calitatea va rămâne consecventă pe întregul spectacol.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când planifici un episod pentru podcast-ul tău:

Alege un subiect de podcast

Trebuie să fiți pasionat de subiectul podcast pe care îl alegeți, astfel încât acesta să poată oferi valoare publicului. De asemenea, ar trebui să dețineți un anumit nivel de cunoștințe sau expertiză în această nișă specială pentru a vă comercializa podcast-ul în mod corect.

Pentru a alege un subiect despre care doriți să vorbiți, ar trebui să aveți o idee generală despre ce intenționați să discutați. Cu cât știți mai multe despre acest subiect, cu atât mai bine vor fi rezultatele podcastului. Puteți cerceta alte podcast-uri ascultând cât mai multe și aflați despre o anumită nișă, tonul pe care îl pot adopta cei mai mulți participanți și calitatea sunetului pe care trebuie să o urmărească. De asemenea, ar trebui să luați în considerare subiectele în trend și să vă propuneți să lucrați în jurul lor pentru a oferi ceea ce dorește exact publicul dvs..

Alegeți un format de podcast

Structura podcast-ului dvs. este critică. Iată câteva formate de podcast din care să alegeți:

 • Stilul interviului – Este cel mai popular format din zilele noastre, deoarece fiecare episod introduce ascultătorul unor persoane interesante și inspirate dintr-o anumită nișă. Acest format este, în general, nescris și cu flux liber și necesită o editare minimă.
 • Știri și evenimente actuale – Formatul se concentrează pe sport, politică, tehnologie sau orice alt subiect fierbinte care vă permite să furnizați ascultători conținut non-stop proaspăt.
 • Spectacol multi-gazdă – Un podcast cu mai mult de două persoane creează intrigă și poate fi extrem de distractiv cu un ton conversațional. Vă va fi mai puțin presiune asupra dvs., deoarece responsabilitatea de a prezenta conținut excelent publicului dvs. este împărțită între toate gazdele.
 • Stil solo – În aceste podcast-uri, puteți spune o poveste în fiecare episod care este relevant pentru subiectul podcast-ului dvs. Poate fi pe orice ton atâta timp cât conținutul este educațional sau motivațional. Invitând ocazional un invitat la emisiune, puteți să încurajați publicul și să-i implicați în podcast.

Determinați lungimea podcastului

Trebuie să respectați timpul publicului dvs. și să setați o durată de episod rezonabilă, care să fie în concordanță pe toată durata seriei.

Douăzeci de minute este, în general, durata episodului ideal pentru un podcast, deoarece majoritatea oamenilor ascultă podcast-uri în timp ce fac naveta la și de la muncă. Dar dacă publicul dvs. dorește mai mult, puteți evalua statisticile și reglați lungimea podcastului. Pentru a menține audiența agitată, alegeți un format distractiv, cum ar fi intervievarea diferitelor persoane sau adoptarea unui ritm diferit pentru podcast. Adăugând varietate în podcast-ul dvs., durata unui episod nu va conta, deoarece publicul dvs. se va bucura de conținutul dvs. Singurul lucru care determină durata unui episod este natura și calitatea podcast-ului dvs. Așadar, dă-i ceva de gândit înainte de a decide cu cât va dura fiecare episod.

Program de podcast

Aceasta va determina frecvența cu care postați episoade noi. Este esențial pentru succesul podcast-ului dvs., deoarece permite audienței dvs. să rămână conectat și să aștepte cu nerăbdare următorul episod.

Statistici arată că un podcast care expune noi spectacole săptămânal crește cu un ritm mult mai rapid decât cele care publică în orice alt program. Așadar, trebuie să produceți material proaspăt în mod regulat pentru a satisface așteptările publicului. De asemenea, trebuie să vă respectați un calendar care vă ajută să vă organizați conținutul pentru a răspunde cerințelor publicului dvs..

Pasul 6: alegeți furnizorul dvs. de găzduire podcast

Pentru a vă face propriul podcast vizibil în spațiul digital, trebuie să vă înscrieți la o companie de găzduire. Sunt platforme care vă stochează fișierele și vă oferă acces ascultătorilor, pentru a descărca și a vă abona la podcast.

Platformele de găzduire Podcast oferă funcții și opțiuni diferite, dar urmează o metodă similară pentru a stoca fișiere audio. Pentru a selecta serviciul potrivit, trebuie să evaluați cinci criterii care vă vor ajuta podcast-ul să crească. Acestea includ capacități de stocare, integrări de site-uri web, analize de audiență, asistență de monetizare și funcții de distribuire socială. Costul și taxa de abonament pentru fiecare serviciu de găzduire diferă în funcție de caracteristicile pe care le oferă. Pentru beneficii, cum ar fi stocarea nelimitată sau un domeniu web, poate fi necesar să plătiți mai mult decât taxa obișnuită.

Iată câteva dintre cele mai populare și mai fiabile opțiuni pentru podcast-ul tău:

BuzzSprout

Pagina de pornire BuzzSprout

Este cea mai bună platformă de găzduire podcast de acolo, ceea ce face lucrurile ușoare pentru toți noii podcasters. Are un tablou de bord și o interfață simplă care vă permite să vă puneți în funcțiune podcast-ul în scurt timp.

BuzzSprout are toate funcțiile de care aveți nevoie pentru a face publicitate conținutului dvs. pe Internet. Planul său de bază începe de la 12 dolari pe lună și oferă, de asemenea, o opțiune gratuită pentru a găzdui episoade timp de 90 de zile.

PodBean

Pagina de start a PodBean

Este o altă soluție de podcasting cu instrumente ideale care vă pot ajuta în toate etapele producției de podcasturi. Cu planuri excelente de prețuri și funcții ușor de utilizat pentru noii podcasters, nu puteți greși cu acest serviciu.

Cu 9 dolari pe lună, facturați anual, veți avea acces la spații de stocare și lățime de bandă nelimitate, domeniu site web, analize ascultătoare complete și o aplicație pentru iPhone sau Android.

tranzistor

Pagina de pornire a tranzistorului

Este o companie de găzduire a podcast-ului relativ nouă, dar care și-a făcut destul de mult un nume de la sine. În afară de găzduirea fișierelor audio, acesta are instrumente excelente pentru monetizare și analiză. În plus, puteți găzdui, de asemenea, mai multe podcast-uri, vă puteți personaliza playerul și puteți crea un site web frumos.

Cu accentul principal al tranzistorului asupra creșterii audienței, vă permite să importați podcast-ul dvs. dintr-o altă platformă de podcasting, fără probleme. Vă permite să testați caracteristicile lor cu o probă gratuită de 14 zile, după care percepe utilizatorilor 19 – 99 dolari pe lună.


Simțiți-vă liber să consultați cel mai bun ghid al nostru de hosting podcast dacă doriți să explorați mai multe opțiuni.

Pasul 7: Pregătiți și faceți o înregistrare

Înregistrarea podcasturilor de înaltă calitate necesită eforturi și pregătire atât pentru conținut, cât și pentru a configura audio / video pentru un podcast.

Pregătirea unui plan

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți dai seama de un plan pentru conținutul tău. Trebuie să abordați podcast-ul cu credința pentru a-l cuprinde cu informații de calitate care să vă păstreze publicul angajat.

Indiferent de formatul spectacolului tău, trebuie să înțelegi tipul de conținut pe care îl dorește publicul tău. Apoi, pentru fiecare episod, trebuie să evaluați ce întrebări își pun ascultătorii, ce probleme au de adresat și ce informații nu pot primi nicăieri altundeva, ci podcast-ul dvs. După conceperea soluțiilor la aceste întrebări, trebuie să pregătiți un scenariu pentru întregul episod.

Crearea unui scenariu de episod

Adesea, podcasterii nu sunt de acord cu procesul de scriere a unui script pentru un podcast. Indiferent dacă ar trebui să fie detaliat sau să ofere o prezentare simplă, depinde de conținutul podcast-ului. Un script detaliat vă poate ajuta să creați un episod plin de valori care acoperă fiecare lucru cu mici șanse de eroare; de multe ori elimină spontaneitatea și schimbă formatul podcast-ului.

Pentru un scenariu mai ușor, este suficientă doar o colecție de puncte glonț pentru a crea un podcast captivant. Dezavantajul unui scenariu mai ușor este că s-ar putea să uitați punctele cheie și să începeți să vă repetați. Dacă ne întrebați, credem că o soluție simplă este să începeți cu un script detaliat și să îl restrângeți lent pentru a-l face mai semnificativ și mai eficient. Cu practica, veți putea găsi echilibrul corect între stilul dvs. de înregistrare și tipul de script pe care ar trebui să-l creați.

Echipamente de înregistrare

Pentru a înregistra un podcast de înaltă calitate, aveți nevoie de cele mai bune echipamente de înregistrare a podcasturilor. Există multe lucruri pe care le puteți cumpăra pentru a crea un podcast, fără a cheltui sume imense de bani. Iată tot ce ai nevoie pentru a porni un podcast:

 • Microfon – Orice microfon vă poate permite să înregistrați podcast-ul, dar trebuie să respectați un anumit standard de calitate pentru a produce conținut excelent. Ascultătorii pot spune diferența dintre un microfon mic și unul de înaltă calitate. Puteți căuta microfoane pe Internet și alege unul din bugetul dvs. Pentru a păstra lucrurile simple, puteți începe cu un microfon USB care poate fi conectat cu ușurință la computer.
 • Înregistratoare digitale – Aceste dispozitive vin la îndemână atunci când înregistrați un podcast cu alte persoane, deoarece este greu de înregistrat cu mai mult de un microfon USB conectat la un singur computer. Fișierele audio vor fi organizate și stocate automat pe un card de memorie, pe care îl puteți accesa de pe computer.
 • Calculator – Orice computer sau Mac Windows va funcționa pentru a înregistra, edita și încărca podcast-ul. Dacă alegeți să înregistrați direct pe computer, acesta trebuie să aibă porturile potrivite pentru microfoanele USB.
 • Căști – Sunt o componentă esențială a hardware-ului în configurarea podcast-ului dvs. care vă ajută să ascultați înregistrările, astfel încât să știți cum sună exact. Acestea vă pot permite să identificați domenii de îmbunătățire și lucruri pe care le puteți modifica pentru a îmbunătăți calitatea generală a podcast-ului. Căștile sunt, de asemenea, utilizate pentru apeluri telefonice dacă primiți apeluri pe un podcast pentru a interacționa cu publicul dvs..

Software de înregistrare și editare

Componenta finală din lista echipamentelor de podcast este alegerea software-ului potrivit de înregistrare a podcasturilor. Următoarele sunt unele dintre cele mai bune programe de podcast pe care le puteți alege pentru cariera dvs. de podcasting.

 • Îndrăzneală – Este un software de editare audio multiplă platformă cu funcții puternice. Oamenii folosesc platforma de zeci de ani, deoarece este liber să o folosească pentru o durată limitată de timp. Puteți utiliza Audacity pentru a înregistra audio în direct printr-un microfon sau pentru a digitaliza fișiere audio din orice alt suport. Vă oferă opțiunea de a crea mușcături de sunet pe 16 biți, 24 biți sau 32 biți. Clipurile audio sunt ușor de editat. Dar nu puteți încărca podcast-uri direct din software pe un serviciu de găzduire podcast.
 • Adobe Audition – Este special conceput pentru editarea podcasturilor. Are instrumente avansate care includ o caracteristică de reducere a zgomotului de fundal, compresie avansată și multe altele. Cu o opțiune de înregistrare de înaltă calitate pe mai mult de 32 de piese, software-ul lor nu este prea mare lucru pe care nu îl poate face.
 • GarageBand – Este o alegere populară în rândul podcasterilor, deoarece oferă o gamă largă de caracteristici gratuite de înregistrare a podcasturilor. Puteți lua mai multe înregistrări și selectați cea mai bună pentru a partaja cu un director de podcast. Diversitatea de pluginuri pe care le oferă software-ul de înregistrare vă permite să aflați cum să faceți un podcast și mai dinamic și atrăgător pentru public.

Obținerea muzicii

Integrarea muzicii în introducerea fiecărui episod al podcast-ului dvs. vă ajută să vă separați conținutul și să îi adăugați un pic de fler. Acestea sunt, de obicei, redirecții vocale scurte cu muzică care introduc podcast-ul, gazda sau eticheta podcast-ului. Puteți să o înregistrați singur sau să alegeți orice muzică fără drepturi disponibile pe Internet.

Pasul 8: Publică un episod

Publicarea episoadelor înseamnă încărcarea fișierelor audio după editarea lor și furnizarea tuturor detaliilor necesare cu acestea. Dar înainte de a le încărca pe o gazdă podcast la alegere, trebuie să aveți grijă de câteva lucruri:

Editează episodul

Editarea va varia în funcție de lungimea fișierului audio pe care l-ați înregistrat și de câte persoane ați avut la emisiune. Cu cât înregistrarea este mai lungă, cu atât va dura mai mult timp pentru a edita fișierul corect și a-l pune într-un director de podcast. După ce ați terminat cu modificările necesare, trebuie să ștergeți intro și alte aspecte pentru a vă asigura consecvența pe întregul episod. Rețineți că editarea audio necesită cunoștințe și practică, iar în final, obiectivul dvs. este să pregătiți cel mai bun sunet pentru un podcast.

Exportați MP3-ul

Trebuie să vă publicați podcasturile pe un serviciu de găzduire în format MP3, în special pe platformele care au restricții de lățime de bandă. Unele gazde podcast taxează suplimentar dacă postați fișiere mai mari. Prin urmare, în timpul procesului de export, ar trebui să vă păstrați fișierele MP3 cât mai mici posibil – fără a compromite calitatea. După exportarea MP3-ului, trebuie să-l etichetați cu metadate, cum ar fi numele podcast-ului, logo-ul, descrierea și adresa URL a site-ului. Acest lucru vă va asigura că publicul dvs. primește toate informațiile de care au nevoie despre podcast.

Publicați episodul

După ce convertiți fișierul în MP3 și selectați platforma potrivită de găzduire podcast, trebuie să încărcați podcast-ul pe serviciul de găzduire. Gazda este legătura dintre dvs. și directoarele de podcast, cum ar fi iTunes și Google Podcasts. Puteți publica podcast-ul pe gazdă sau îl puteți programa pentru postare la o dată ulterioară. Păstrează-ți tonul podcast profesionist, dar distractiv, pentru a-ți asculta ascultătorii.

Pasul 9: Trimiteți-vă directoarelor

După ce publicați podcast-ul, trebuie să selectați un director de podcast care ajută ascultătorii să descopere, să asculte și să vă abonați la podcast-uri. Trebuie doar să postați un link de flux RSS pe care îl primiți de la gazda podcastului în directorul ales. Puteți selecta unul sau mai multe directoare de podcast în funcție de strategia dvs., dar trebuie să le alegeți cu înțelepciune. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni ale tale:

iTunes

iTunes este cel mai mare director de podcast, deci ar trebui să fie prioritatea dvs. numărul unu. Cu un puternic sistem de căutare și categorii, iTunes devine din ce în ce mai popular pentru distribuirea podcasturilor. Îți poate expune podcast-ul la ascultători noi și le permite să evalueze și să-ți revizuiască emisiunea. Nu numai că oferă podcast-uri populare, dar oferă și clasamente pe podcast-uri noi zilnic, ceea ce îl face un director esențial pentru emisiunea dvs. de podcasturi.

Pentru a afla mai multe despre procesul de trimitere a podcastului la iTunes, puteți consulta întrebările frecvente de mai jos.

Spotify

Este o altă platformă populară de podcast care găzduiește multe podcast-uri. Deoarece există atât de mulți oameni care folosesc deja Spotify pentru muzică, podcast-urile care sunt trimise pe Spotify au mai multe șanse să câștige tracțiune și să adune un public uriaș în timp. De asemenea, vă oferă o imagine de ansamblu excelentă despre cine este publicul dvs. și ce transmite cel mai mult, care vă vor ajuta să vă planificați episoadele viitoare. Spotify a fost creat pentru ca podcasterii să poată fi descoperiți și, cu actualizări constante, această platformă vă asigură că mai multe persoane vă ascultă emisiunea.
Deoarece ai aflat deja cum poți crea un podcast, consultați întrebările frecvente de mai jos pentru a afla cum să încărcați podcastul pe Spotify.

Muzică Google Play

Google Play Music are o secțiune dedicată de podcast care ajută publicul să găsească și să descopere noi emisiuni de podcast. Această platformă recomandă podcast-urilor ascultătorilor în funcție de preferințele lor și de ceea ce le-a plăcut deja. Mai mult, permite ascultătorilor să facă pauză și să ridice exact locul unde au plecat în episoade, indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl folosesc. Acest lucru îl face un director util pentru a ajunge la o bază de audiență extinsă care se poate abona la emisiunea dvs. și poate descărca episoadele pentru a asculta offline.

stitcher

Stitcher este al doilea cel mai mare director de podcast și o altă platformă excelentă pentru ca podcast-ul dvs. să fie descoperit de oameni. Prin urmare, este doar o aplicație mobilă, pentru a asculta sau publica podcast-uri; trebuie să aveți aplicația pe dispozitivul dvs. mobil. Mai mult, Stitcher vă va oferi acces la milioane de ascultători și o șansă de a descărca statistici, cum ar fi timpul de ascultare sau utilizatorii activi lunar. Mulți oameni ascultă emisiunile de pe platformă, ceea ce face cheia creșterii dvs. dacă intenționați să rămâneți cu podcastingul pentru o perioadă.

Blubrry

Este o comunitate de podcasting care oferă podcasterilor puterea de a câștiga bani, de a ajunge la mai multe audiențe, de a avea acces la analitice pentru ascultători și podcast-uri audio sau video. Blubrry are o interfață digitală remarcabilă, unde puteți trimite podcast-ul dvs., iar ascultătorii o pot asculta și abona. Listarea podcast-ului dvs. pe această platformă va fi considerată benefică, și chiar dacă nu decideți să obțineți serviciile lor, puteți utiliza consultarea lor gratuită.

SoundCloud

Este o altă platformă pentru a oferi podcast-ului tău mai multă expunere, deoarece ajunge la 200 de milioane de ascultători unici pe tot globul pe toate dispozitivele și platformele. Are un jucător agil și un model de abonament care funcționează perfect pentru un podcaster pentru a câștiga mai multă audiență. Dacă podcast-ul dvs. este centrat pe o comunitate și aveți o mulțime de interacțiuni, această platformă ar putea fi un loc bun pentru a începe.

Pocketcasts

Pocketcasts se diferențiază de alte directoare de podcast cu peste 300.000 de emisiuni pentru ascultători care pot fi căutate după numele autorului. A investit mult în proiectarea platformei pentru a facilita procesul de descoperire pentru ascultători. Mai mult, a făcut o treabă excelentă de a oferi noi opțiuni pentru ascultătorii de podcast care caută continuu emisiuni unice. Prin urmare, ca podcaster, platforma oferă potențialul de a avea acces la un număr masiv de ascultători și a ajuta ascultătorii să descopere conținutul dvs..

Întrebări frecvente

Ce este un podcast?

Un podcast este o serie de fișiere audio digitale care se bazează pe o temă sau subiect specific, postate pe Internet pentru ca oamenii să asculte. Spre deosebire de emisiunile de radio, puteți asculta podcast-uri oricând și oriunde doriți. Acestea pot fi accesate pe un computer, tabletă sau smartphone prin streaming sau descărcarea fișierului. De asemenea, vă puteți abona la diferite canale și puteți primi o notificare de fiecare dată când un nou episod este încărcat.

De ce ar trebui să începeți un podcast?

Podcast-urile sunt o modalitate excelentă de a contacta oamenii și de a vă conecta cu un public. Chiar și cele mai mundane subiecte pot fi transformate în experiențe de învățare interesante printr-un podcast. Deși sună ca un proces complicat, podcastingul necesită investiții foarte puține și este ușor de preluat. Un podcast vă permite să furnizați informații de calitate publicului dvs. decât oricărei alte platforme digitale. Prezintă o ocazie masivă pentru podcasters de a-și prezenta expertiza și abilitățile în fața întregii lumi.

Un impuls de a vorbi despre subiecte de care sunteți pasionați este incredibil de important atunci când începeți un podcast. Vă ajută la construirea de la zero a unei baze de audiență și vă poziționează ca expert în industrie. Pe măsură ce îți mărești autoritatea cu privire la subiectul ales, atragi tot mai multe oportunități, cum ar fi traficul pentru site-ul tău. Acest lucru vă face mai ușor să vă vindeți produsele sau serviciile către o audiență mai mare. Nu este un secret faptul că crearea unui podcast poate fi o muncă grea, dar dorința de a cultiva relații pe termen lung este pertinentă în transformarea ideii de podcast în realitate.

Cât durează pentru a configura un podcast?

Dacă aveți echipamentul potrivit și v-ați dat seama de platformele de găzduire a podcasturilor și de directoarele pe care doriți să le trimiteți, o configurare a podcastului poate fi finalizată în câteva zile. Cronologia depinde de tine și cât de devreme vrei să o configurezi.

Cât costă pornirea unui podcast?

Nu există un răspuns clar în ceea ce vă va costa podcast-ul dvs., deoarece depinde de tipul de echipament necesar pentru podcast-ul pe care îl alegeți, de platforma de găzduire și de directorul de podcast pe care îl selectați. Atâta timp cât ai un computer, poți cumpăra tot ce ai nevoie pentru mai puțin de 100 USD și să produci un podcast de înaltă calitate. Pentru cele mai bune echipamente și o platformă scumpă de găzduire, vă puteți aștepta să plătiți în jur de 200 $ – 500 $ pentru o configurație de podcast de calitate. Totul depinde de cerințele dvs., deci nu lăsați ca costurile de podcasting să împiedice decizia dvs. de a crea un podcast. Amintiți-vă, este conținutul dvs. care contează până la urmă.

Cum să începeți un podcast gratuit?

Puteți porni un podcast gratuit dacă aveți deja un computer, laptop sau smartphone și o conexiune la Internet. Tot ce trebuie să faceți este să planificați podcast-ul, să alegeți un titlu, să începeți înregistrarea cu echipamentul pe care îl aveți, să scrieți o descriere fantastică pentru acesta, să înregistrați primul episod și să editați. După aceea, îl puteți distribui către un serviciu gratuit de găzduire podcast, cum ar fi Anchor, care apoi îl va răspândi într-un director de podcast. Puteți apoi să vă monetizați podcast-urile prin sponsorizare, reclame, marketing afiliat, crowdfunding sau donații.

Ce echipament am nevoie pentru un podcast?

Echipamentul necesar de un podcast include microfoane, căști și un computer. Trebuie să investești într-un microfon bun care să te poți conecta la computer sau laptop printr-un port USB. Căștile trebuie să verifice calitatea sunetului și să editeze orice mușcături de sunet irelevante de pe podcast. În afară de aceste elemente esențiale, puteți cumpăra suporturi pentru microfon, amplificator pentru șocuri, amplificatoare pentru căști și mixere.

Cât trebuie să fie podcast-urile?

Dacă doriți să produceți conținut zilnic, lungimea maximă a podcast-ului dvs. ar trebui să fie între 10 – 15 minute, dar dacă intenționați să încărcați săptămânal, faceți 60 – 90 minute.

Unde îmi încarc podcast-ul?

Dacă doriți ca podcast-ul dvs. să fie ascultat de toată lumea, va trebui să alegeți o platformă de găzduire unde să o puteți încărca. Diferiți podcasters folosesc diverse servicii de găzduire, deoarece fiecare oferă servicii unice, prețuri și capacități de marketing – nu există o abordare unică pentru toate.

Există mai multe platforme care găzduiesc podcast-uri; unele oferă funcții suplimentare, în timp ce altele sunt foarte de bază. Cel puțin ar trebui să vă permită să atrageți mai mulți ascultători, să vă împărtășiți podcastul pe rețelele de socializare și să vă monetizați podcastul. Buzzsprout, Podbean și Transistor sunt unele dintre cele mai populare platforme de găzduire podcast cu funcții eficiente.

Care este diferența dintre o gazdă podcast și directorul podcast?

Trebuie să înțelegeți scopul unui flux de podcast înainte de a urma diferența dintre o gazdă și director.

Feed-ul Podcast este o formă reglementată de conținut care este ușor afișată de alte site-uri web, aplicații și directoare. Platforma de găzduire podcast la alegere creează automat un flux care conține toate codurile necesare pentru conținutul dvs. Aceasta permite utilizatorilor să răsfoiască toate titlurile, descrierile și să acceseze fișierul audio potrivit atunci când aleg să descarce un podcast. Gazda podcast vă oferă un link de alimentare unic pentru spectacolul dvs. pe care îl puteți duce în directorul ales, adică Apple Podcasts sau Spotify.

Platforma de găzduire și directorul podcast sunt două locuri diferite în care primul publică emisiunea și îl ajută pe podcaster să-l ducă într-un director. În schimb, acesta din urmă ajută la dezvăluirea spectacolului publicului său și ajută la construirea unei comunități.

Câți bani câștigă podcasterii?

Cele mai bune podcast-uri pot face mai mult de un milion de dolari pe an. Daily Podcast de The New York Times a însumat peste 10 milioane de dolari în publicitate în 2018. Mergând prin faptul că afacerile au cheltuit 497 milioane USD la publicitatea podcast, nu se poate nega potențialul imens de a câștiga bani al unui podcast de succes. Podcast-ul Joe Rogan Experience face în jur 75.000 USD pe episod, în timp ce „Această viață americană” bagă cel puțin 50.000 de dolari pe episod.

Cum îmi promovez podcastul?

Promovarea și distribuirea podcast-ului dvs. pe cea mai bună platformă de podcast este cheia unei cariere de podcasting de succes. Statisticile arată că 70% din ascultări vine prin iTunes și alte aplicații native. Așadar, pentru început, faceți un efort pentru a obține podcast-ul dvs. pe iTunes și Podcast-uri Google.

Apoi, folosiți puterea rețelelor de socializare pentru a răspândi cuvântul despre următorul dvs. episod. Creați citate partajabile, împărtășiți fragmente video sau audio, pentru a încuraja publicul și a face povești Instagram pentru a arăta oamenilor ce se întâmplă în culise pentru a-i intriga. De asemenea, puteți lucra cu podcatcher și agregatoare care colectează și joacă podcast-uri pentru o audiență vastă, care vă poate ajuta să descoperiți mai multe opțiuni. Unele dintre cele populare includ stitcher, Podcast Addict, și TuneIn.

Cum să încărcați un podcast în Spotify?

Da, se poate și ar trebui să-l pui imediat acolo. Mare lucru despre Spotify este că are o secțiune separată dedicată podcasturilor. Pur și simplu trebuie să creați un cont, dacă nu aveți deja unul, creați unul și începeți.

Faceți clic pe fila „Începeți” și apoi faceți clic pe pagina care scrie „Adăugați podcast-ul dvs.”. Vi se poate solicita apoi să citiți termenii și condițiile înainte de a continua adăugarea SRL-ului dvs. (sau a podcast-ului / a companiei) și apoi faceți clic pe „Continuați”, atunci vi se va cere să vă introduceți în fluxul dvs. RSS. După ce toate informațiile sunt corecte, în partea dreaptă a paginii, veți vedea titlul podcast-ului, logo-ul și descrierea. Va trebui să „Adăugați informații despre podcast” în pagină, să alegeți țara, limba, împreună cu categoria serviciului dvs. de podcast și furnizor de găzduire. Dați clic pe „Următorul” și examinați toate detaliile. „Trimiteți” și poate fi necesar să așteptați 2 – 5 zile înainte ca contul dvs. să fie înregistrat pe Spotify. Pentru majoritatea deținătorilor de cont, procesul se realizează în câteva ore. Rețineți că Spotify nu vă va trimite un e-mail sau un mesaj după finalizarea procesului. Așadar, va trebui să verificați înregistrarea pentru a vedea dacă contul dvs. a fost creat sau nu. De îndată ce contul este făcut, puteți începe să încărcați podcast-urile!

Cum să încărcați un podcast pe iTunes?

iTunes este chiar mai ușor decât Spotify! De asemenea, este modalitatea perfectă de a vă asigura că majoritatea ascultătorilor dvs. vă pot accesa podcast-urile. Crearea unui cont și încărcarea conținutului dvs. pe iTunes este la fel de simplă ca ABC. Iată cum puteți începe.

După ce ați înregistrat podcast-ul, l-ați editat și ați selectat cea mai bună platformă de găzduire a podcasturilor, regăsiți-vă link-ul de RSS sau adresa URL și salvați toate datele undeva în siguranță. Descarcă acum aplicația iTunes și creează-ți un cont. După ce contul este configurat, încărcați podcast-ul pe Podcasts Connect și așteptați aprobarea de la iTunes. Da, asta este!

Cum îmi pun podcast-ul pe Stitcher?

Stitcher și TuneIn sunt alte platforme pe care le puteți utiliza pentru încărcarea rapidă a podcasturilor. Sunt ușor de utilizat și, odată cu ele, puteți extinde cercul de ascultători pe care îl aveți pentru podcast-uri și vă puteți îmbunătăți vizibilitatea. Pentru a deveni un expeditor pe Stitcher, va trebui să deveniți furnizor de conținut și să creați un cont. „Conectați-vă” în noul dvs. cont și faceți clic pe „Adăugați spectacole” care este prezent în partea de sus a paginii din bara de navigare. Vi se va cere să adăugați fluxul dvs. RSS și să partajați detaliile dvs. Acceptați termenii și condițiile și apoi apăsați butonul „Continuare”. Asigurați-vă că vă revizuiți informațiile înainte de a aplica. Va trebui să așteptați aprobarea care durează oriunde între 3 – 7 zile. Aplicația Stitcher își aprobă manual toate spectacolele, deci ar trebui să aștepți un pic. Dar așteptarea va merita!

Cum pot încărca podcast-ul meu pe Google Play Music?

Pentru a trimite podcast-ul pe Google Play Music, trebuie să accesați portalul și să faceți clic pe butonul „Adăugați un podcast”. Apoi, trebuie să inserați adresa URL a fluxului RSS a podcast-ului dvs. și faceți clic pe Trimiteți. După trimiterea fluxului RSS, trebuie să verificați proprietatea prin e-mail, prin urmare, asigurați-vă că este actualizat. Odată verificat, sunteți gata să revizuiți și să publicați podcast-ul dvs. după verificarea amănunțită. Dacă totul arată bine, puteți să apăsați pe „Publicați podcast” și apoi să așteptați ca cineva să-l revizuiască înainte de a fi transmis manual.

Cum pot încărca podcast-ul meu pe Blubrry?

Blubrry permite trimiterea podcasturilor în directorul său prin intermediul pluginului PowerPress, care este gratuit, ușor de utilizat și optimizat pentru toate nevoile dvs. de podcasting. Tot ce ai nevoie este un titlu, o descriere, un cuvânt cheie pentru urmărirea Blubrry și adresa URL a site-ului web pentru programul specificat. După trimiterea podcast-ului, trebuie să așteptați aprobarea, unde cineva îl va examina.

Cum îmi încarc podcast-ul în PocketCasts?

Pentru a lansa Pocketcasts, trebuie doar să vă îndreptați către pagina de trimitere, să copiați și să inserați linkul de flux RSS în caseta de tip și faceți clic pe Trimiteți. După aprobare, vi se prezintă un link partajabil pentru a transmite, astfel încât oamenii să știe că podcast-ul dvs. este acum disponibil.

Cum pot încărca podcast-urile mele pe Soundcloud?

Este extrem de ușor să trimiteți podcast-ul pe Soundcloud, care începe cu crearea unui profil cu o adresă de e-mail activă. După completarea informațiilor despre profil, adăugați o descriere la legăturile dvs. de podcast și social media. Accesați pagina cu setările de conținut și alegeți o categorie și limba podcastului dvs. Verificați dublu setarea implicită a încărcării și salvați modificările. Acum puteți trimite podcast-urile la SoundCloud.

Concluzie

Puteți afla cum să porniți un podcast și să îl continuați să funcționeze cu succes cu toate informațiile prezentate în ghidul nostru. Începând cu un plan, alegeți o temă pentru podcast-ul dvs. și configurați echipamentul necesar pentru a începe înregistrarea podcast-ului. Când creați un podcast, este bine să vă faceți confortabil cu echipamentul pe care intenționați să îl alegeți pentru a evita orice probleme în timpul înregistrării. După producerea unui episod, alegeți un serviciu de găzduire podcast și trimiteți-l în director pentru a vă adresa publicului.

Dacă mai aveți întrebări cu privire la începerea unui podcast, contactați-ne astăzi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map