Cum să pornești un blog pentru alimente

În 1997, când s-au lansat Jeff Lim și Bob Okumura Chowhound, foodblogging-ul s-a născut oficial!

Pornirea unui blog de mâncare nu este o sarcină dificilă, oricât de descurajant poate părea inițial. Multe bloguri alimentare sunt găzduite de oameni care pot fi experți în bucătărie, dar sunt începători atunci când vine vorba de tehnologie.


Dacă pot învăța cum să pornești un blog de mâncare, la fel poți!

Construirea unui blog de alimente este ieftină și fezabilă, indiferent de cât de vechi ai sau de unde ești în lume. În unele cazuri, costul lansării unui blog cu produse alimentare este mai mic decât prețul general al ingredientelor implicate. Blogurile alimentare sunt în trend în aceste zile și, prin urmare, au potențialul de a obține un venit constant.

Blogging-urile alimentare oferă oportunități de a vă distra, de a întâlni oameni interesanți și de a perfecționa abilități culinare. O mulțime de oameni se întreabă cum pot deveni bloggeri de succes cu mâncare. Acest ghid vă va explica cum se poate face singur.

Patru pași simpli pentru pornirea unui blog alimentar

 • Alegeți-vă sistemul de gestionare a conținutului (CMS)
 • Alegeți numele de domeniu
 • Configurarea contului serviciului de găzduire web
 • Sfaturi pentru blogging-urile alimentare de succes

Când începeți blogul dvs., este ușor să vă descurajați de cantitatea de informații de pe internet; descoperind doar detalii tehnice poate fi greu. Dar suntem aici pentru a face lucrurile ușoare. Să învățăm cum puteți porni ASAP un blog alimentar.

CMS

Alegeți-vă sistemul de gestionare a conținutului

Lucrul cu codul necesită o mulțime de cunoștințe tehnice. Însă nu vă faceți griji pentru că, în aceste zile, bloggerii alimentari pot folosi o interfață vizuală interactivă pentru a construi, gestiona și adăuga conținut pe un blog fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru aspectele tehnice.

Un sistem de gestionare a conținutului răspunde acestor nevoi specifice ale bloggerilor. Le permite să încarce, să mute, să redimensioneze, să copieze, să lipească și să lege link-uri ale blogului lor. În timp ce există multe sisteme de gestionare a conținutului acolo precum Joomla, Blogger și Drupal, cel mai popular și acceptat pe scară largă este WordPress. Acesta este motivul pentru care acest ghid va învăța cum să porniți un blog de alimentație folosind WordPress.

WordPress este cel mai utilizat CMS la nivel global. Conform informațiilor compilate de W3techs, WordPress se bucură de cota de piață de 59,9%

Motivul pentru care WordPress a fost ales în acest ghid este că, din 2009, a fost una dintre cele mai populare platforme de blogging din lume. Oferă opțiuni pentru creativitate nelimitată și oferă o funcționalitate excelentă. WordPress are o platformă extrem de personalizabilă, care funcționează excelent cu blogurile alimentare și poate ajuta la crearea unui site web. Să știi cum să codifici și să proiectezi poate fi un bonus, dar nu este esențial să construiești un blog de mâncare.

Alegeți numele de domeniu

site-ul procente

Alegerea unui nume pentru blog necesită o atenție atentă. La denumirea unui blog alimentar trebuie luate în considerare diverse detalii. De exemplu, trebuie să fie unic și să reflecte stilul și personalitatea bloggerului. În plus, trebuie să ofere un indiciu despre ce este site-ul.

Iată un ghid rapid despre modul în care bloggerii alimentari pot regla alegerea numelor de domenii:

 • Păstrează-l pe scurt. Publicul țintă își amintește mai bine adresele URL scurte, simple și concise ale unui blog de alimente.
 • Unicitatea unui nume de domeniu joacă un rol esențial în a face memorabil. Numele unui blog trebuie să iasă în evidență tuturor, chiar și celor care nu l-au vizitat niciodată.
 • O conexiune vizibil puternică între numele blogului și fondator este esențială pentru a menține consecvența în mesaje. Cititorii, telespectatorii și publicul, în general, preferă să simtă o legătură autentică cu personalitățile care conduc blogurile alimentare.

Instrument recomandat:

Una dintre gazdele noastre preferate care funcționează cel mai bine pentru domeniile de bloguri alimentare este Bluehost. Are opțiunea de a crea un nou domeniu GRATUIT, de a utiliza unul existent, precum și de a realiza unul mai târziu.

Configurarea contului serviciului de găzduire web

hosting-furnizor

O gazdă web este un serviciu care menține site-urile accesibile 24/7 pe toate dispozitivele. Odată ce numele de domeniu este finalizat, următoarea fază de pornire a unui blog de alimente este de a găsi cel mai bun site de găzduire de bloguri și de a configura un cont cu acestea.

Unii preferă o afacere unică atât pentru un domeniu, cât și pentru găzduire. Combinarea celor două este modalitatea recomandată de a obține cele mai bune rezultate dintr-un serviciu de găzduire și de a crește fezabilitatea blogurilor alimentare.

First Site Guide are un interes deosebit în determinarea celor mai bune servicii de găzduire și Bluehost este opțiunea recomandată pentru a obține nume de domenii și servicii de găzduire.

Bluehost oferă o ofertă corectă care include un nume de domeniu gratuit și o garanție de returnare a treizeci de zile. Această companie de găzduire web este cunoscută drept „una dintre cele mai bune și mai strălucitoare lumi de găzduire” de către WordPress.org. Asta o face o alegere excelentă pentru orice blogger alimentar.

Bluehost este singura companie de găzduire web recomandat de WordPress

WordPress Bluehost

Înscrierea la serviciile de găzduire web este un proces simplu și l-am detaliat pas cu pas pentru Bluehost.

Notă: Alte servicii de găzduire web pot avea un panou de control ușor diferit. Cu toate acestea, procesul de instalare va fi similar.

Pasul 1: Începeți

Bluehost oferă o afacere exclusivă pentru a ajuta bloggerii să înceapă cele mai bune bloguri de gătit. Faceți clic pe „Începeți acum” pe pagina de pornire Bluehost pentru a începe configurarea blogului.

Primul pas

Pasul 2: Abonați-vă la planul potrivit

Bluehost oferă o varietate de opțiuni de blogging, însă începătorii sunt mai bine să selecteze Planul de bază. Este posibil să actualizați pachetul mai târziu pe măsură ce blogul dvs. crește.

Chiar dacă Planul de bază are câteva limitări, oferă tot ceea ce un nou blogger ar putea avea nevoie pentru a începe bun.

Un alt plan de găzduire web disponibil pe Bluehost este Pro Plan, care este similar cu Planul Plus, dar oferă o performanță mai bună în comparație. Acesta este un pachet avansat, potrivit pentru bloggerii cu mâncare condimentată.

pasul doi

Pasul 3: Alegeți-vă Domeniul

Așa cum am menționat mai devreme, crearea unui nume pentru blogul tău creativ și atrăgător este vitală pentru succesul unui blog alimentar. Un nume de domeniu poate crea sau rupe cariera unui blogger și Bluehost oferă tot ceea ce un blogger alimentar are nevoie pentru a urmări.

Pe lângă găzduirea site-ului dvs., Bluehost servește și ca un instrument care vă poate ajuta să veniți cu nume de domeniu în timpul procesului de înregistrare. Încercați diferite combinații și jucați-vă cu opțiunile disponibile înainte de a tasta titlul final în caseta dată.

Acest lucru vă poate ajuta să alegeți cele mai bune domenii de blog. În cazul în care numele selectat nu este disponibil, Bluehost vă va arăta o listă suplimentară de nume de domeniu similare din care să alegeți. Crearea unui blog de alimente cu un nume potrivit devine mai ușoară cu astfel de facilități la îndemână.

pasul trei

Pasul 4: Înregistrați-vă domeniul

Acum vine momentul să înregistrați numele de domeniu ales pentru blog. Familiarizați-vă cu acest formular și asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare la îndemână, așa cum ați propus să îl completați.

Pentru a configura un cont, este nevoie de informațiile personale, de afaceri și de facturare ale utilizatorului. Bluehost garantează siguranța și confidențialitatea informațiilor partajate, astfel încât să puteți furniza informațiile bancare fără să vă îngrijorați prea mult.

pasul patru

Pasul 5: Plata

Bugetarea este o parte integrantă a învățării cum să porniți un blog alimentar.

Pachetul de 12 luni este opțiunea cu cele mai mici prețuri pentru a configura un blog. Cu toate acestea, pentru bloggerii alimentari care caută un angajament pe termen lung, pachetele de douăzeci și patru de luni și treizeci și șase de luni sunt opțiunile mai economice. Cu cât un pachet este mai lung, cu atât costurile sunt mai mici lunar.

Nu este obligatoriu să selectați caracteristicile pachetului în acest moment; un blogger poate lăsa casetele goale deocamdată și poate reveni la pagina mai târziu atunci când are nevoie de noile funcții pentru blogul lor alimentar.

pasul cinci

Bifați caseta „Termeni și regulamente” și reveniți la pagina principală Bluehost. În colțul din dreapta sus, există un buton de conectare. Introduceți domeniul sau numele de utilizator și parola. După conectare, găsiți pictograma WordPress și faceți clic pe „instalare rapidă”. Creditele vor fi trimise prin e-mail la scurt timp după aceea.

Pasul 6: Setați o parolă

Următorul pas despre cum să porniți un blog pentru alimente este să creați o parolă puternică care nu este ușor fisurată. Acest lucru poate preveni atacurile cibernetice și încălcarea vieții private.

O parolă securizată are cel puțin unsprezece caractere și conține simboluri, numere, litere mari și minuscule. După crearea parolei, faceți clic pe „Termeni și regulamente”, apoi faceți clic pe „Următorul”.

Pasul șase
Pasul șase

Pasul 7: Autentificare

După confirmarea parolei, pagina va prezenta un mesaj de creare a parolei de succes și va arăta un buton de conectare. Faceți clic pe el și introduceți numele de utilizator sau domeniul și parola pentru a vă autentifica în cont.

Pasul Șapte

Pasul 8: Selectați Tema dvs.

Odată conectat în cont, va apărea o pagină care afișează mai multe teme pentru un blog alimentar. Bluehost oferă o varietate de teme implicite WordPress, toate având potențialul de a face un blog atrăgător vizual.

Aceste teme pot fi mereu schimbate ulterior, deci decizia luată aici nu are efecte permanente. Se poate alege întotdeauna altă temă Directorul tematic WordPress.org.

Pasul opt

Pasul 9: Începeți construcția

Odată ce tema a fost selectată, este timpul să începeți să construiți blogul alimentar. Conectați-vă la tabloul de bord WordPress, faceți clic pe „Start Building” și continuați.

Pasul Nou

Pasul 10: Configurează-ți site-ul

După logarea în tabloul de bord WordPress, va apărea o pagină „Bun venit” cu două opțiuni din care să alegeți: site-ul personal și site-ul de afaceri.

De asemenea, va exista și o altă opțiune, care spune „Nu am nevoie de ajutor” pentru cazurile în care nu este necesară asistența de la Bluehost pentru a face blogul cu alimente.

Pasul zece

Pasul 11: Opțiuni disponibile pe Bluehost pentru crearea site-ului

În cazul în care un blogger are nevoie de ajutor de la serviciul de găzduire, acestea oferă o gamă largă de opțiuni pentru a vă ajuta să găsiți informațiile de care aveți nevoie. Când explorați toate alegerile disponibile, faceți clic pe „Bluehost” din colțul din stânga sus al meniului de navigare.

Acest lucru va duce la o pagină plină de opțiuni cu diverse file și diferite instrumente pentru a crea un blog de alimente. Faceți clic pe „Lansați” pentru a crea un site și va deschide o pagină care solicită numele și descrierea site-ului. Setați titlul și descrierea pentru vizitatori.

Pasul unsprezece
Pasul unsprezece

Felicitări!

Blogul WordPress este configurat și este gata de utilizare. Noțiunile de bază ale creării unui blog cu produse alimentare au fost abordate și acum este timpul să configurați o machete, o temă și să proiectați un blog pentru alimente.

Sfaturi pentru blogging-urile alimentare de succes

blogging-sfaturi

Când este lansat un blog, există câteva lucruri pe care trebuie să le ținem cont. Iată câteva sfaturi despre cum să faceți un blog alimentar în mod corect:

 • Programează-ți blogurile și menține un flux constant de postări. Fie zilnic sau săptămânal, dar asigurați-vă că aveți un plan de conținut predeterminat de care să respectați.
 • Setați un ton, un stil și o voce care sunt unice pentru blog. Ar trebui să fie natural, lizibil, digerabil și, mai ales, prietenos.
 • Când scrieți o rețetă, păstrați titlul, legătura URL și numele sau titlul același. Abțineți-vă de a insera informații suplimentare în acestea. Ajută cititorii să identifice conținutul, iar motoarele de căutare îl clasează mai sus.
 • Coerența este esențială. Nu schimbați direcțiile într-o bucată de conținut. De exemplu, mulți creatori de conținut încep adesea cu „instrucțiuni”, apoi trec la „direcții” și mai târziu îl transformă în „metode”. Mențineți o structură consistentă, astfel încât publicul să nu fie confundat. Poate afecta clasamentul unui blog
 • Creează-ți un contur și lipeste-te de el. Împărțiți blogul alimentar în secțiuni în funcție de subiectele din plan. Și rămâneți relevant pentru problemele respective în timp ce faceți bloguri pentru fiecare secțiune. De exemplu, un blog de rețete trebuie să conțină conținut legat de metodele de gătit.
 • Lungimea ideală a unui articol este de trei sute până la șapte sute de cuvinte pentru un blog.
 • Folosirea unui plugin pentru liste este recomandată pentru a da o impresie și o claritate mai bună – fie că este o listă de ingrediente în blogurile de coacere sau pașii unui proces.
 • Înainte de a încărca fotografii, este esențial să denumiți corect fișierele. Dacă există mai multe fotografii pentru a arăta pași sau feluri de mâncare individuale, titlurile lor de fișiere ar trebui să conțină pasul, numele mesei și subiectul particular al postării.
 • Imaginea produsului final despre care este vorbit sau predat ar trebui să fie fotografia prezentată a postării.
 • Utilizarea cuvintelor cheie în etichetele principale și primele douăzeci și cinci de cuvinte ale articolului permite cititorului să știe ce urmează să citească.
 • Evitați să copiați conținut, rețete sau imagini de pe un alt blog alimentar. Dacă o anumită rețetă pare atrăgătoare, este mai bine să o încercați și să îi oferiți răsucirea în loc să riscați conținutul de plagiat.

Idei de subiect

Blocul pentru Writer este prea comun în rândul bloggerilor, iar bloggerii alimentari nu sunt diferiți, ei pot rămâne fără subiecte pentru a discuta.

Motivația pentru bloggingul alimentar

„Mâncarea este pasiunea mea”
88%
Să-mi fac un nume în lumea alimentară
49%
Să am o voce, astfel încât să pot spune ce vreau să spun
48%
A scrie este pasiunea mea
44%
În speranța de a-mi transforma blogul într-un loc de muncă
41%

Dar nu vă faceți griji; am venit cu câteva idei pentru a lansa acel proces creativ. Încercați următoarele:

 • Revisați și reeditați rețetele
 • Încercați alimente de sezon și regionale
 • Recenzii de bucătărie internațională
 • Restaurant, produs, carte de bucate sau recenzii de piață
 • Cum să selectați elementele unei mese festive
 • Sfaturi și trucuri de bucătărie
 • Cursuri de gătit, cursuri și acreditări
 • Oferte noi, reduceri, cupoane și vânzări

În afară de text, utilizarea de imagini, videoclipuri și link-uri poate face conținutul mai interactiv, atractiv și atrăgător.

Vizualizări atrăgătoare

Oferirea de imagini vii cu mâncare cu rețete și alt conținut este crucială pentru a menține publicul interesat de blog. Cititorii sunt atrași de imagini atrăgătoare precum fotografia alimentară și ilustrații clare.

Este convenabil să faceți imagini decente cu mâncare chiar și pentru un novice în domeniu dacă se ține cont de următoarele sfaturi:

57% din pinterest utilizatorii interacționează cu conținut legat de alimente, categoria de conținut # 1 și este sursa numărul unu de trafic de recomandări pentru blogurile alimentare
 • Păstrați iluminatul uniform. Evitați umbrele inutile, zonele încețoșate sau contrastele puternice.
 • Curățați tableta și evitați să adăugați elemente suplimentare pe fundal, deoarece pot distrage privitorii de la obiectul principal.
 • Realizarea fotografiilor pașilor este esențială, dar abțineți-vă de a exagera. De exemplu, adăugarea încă un gălbenuș de ou în mixer nu trebuie capturată, dar stadiul general de frământare trebuie să fie arătat vizual.
 • Hartă-ți mental pașii care trebuie fotografiați și notează-i ca un memento pentru a împiedica repetarea pentru unicul scop al fotografiei.
 • Încercați să mențineți consecvența vizuală, păstrând distanța focală și iluminând la fel pentru toate fotografiile, cu excepția cazului în care sunt necesare detalii macro și micro ale alimentului..
 • Mențineți ediția minimă. Reglați nivelurile și decupați obiectele care distrag imaginea.
 • Rezoluția ideală pentru fotografii este de 72 dpi. Îndeplinește cerințele web-ului și nu durează mult timp la încărcare.
 • Salvarea în format .jpg sau .png funcționează cel mai bine în ceea ce privește redarea online.

În cazul în care fotografiile au nevoie de modificări după încărcarea pe blog, opțiunile pentru a roti, decupa, redimensiona și redenumi sunt disponibile pentru a fi utilizate direct din tabloul de bord WordPress..

Exemple de bloguri cu cea mai bună mâncare

Pentru a crea un blog de mâncare excelent este nevoie de dedicare, practică și timp.

Cele mai bune bloguri alimentare

Și dacă este nevoie de o anumită aspirație și direcție, există multe pentru a fi găsite online. Vedeți aceste bloguri populare despre produse alimentare care vizează diferite nișe:

Cele mai bune bloguri vegane

Există și bloguri cu alimente vegane despre gătitul vegan, cum ar fi:

Cele mai bune bloguri vegetariene

Există bloguri vegetariene care se concentrează pe mâncarea vegetariană. Două dintre cele mai bune bloguri alimentare vegetariene sunt:

întrebări frecvente

Întrebările comune adresate de majoritatea oamenilor care consideră blogging-urile alimentare ca o carieră au fost abordate aici.

Cât costă pornirea unui blog cu alimente?

Inițial, un blog de alimente nu trebuie să fie scump. Este mai bine să începeți cu WordPress în loc să cheltuiți mii de dolari pe un site web personalizat.

Obțineți servicii de găzduire și domeniu cu prețul de până la 2,75 USD pe lună pentru un început fantastic la blogul dvs..

Instalarea WordPress este gratuită, deși este o investiție demnă de a obține o temă premium concepută explicit pentru un blog de alimente. Economisește timpul luat în personalizarea întregii teme. Există o șansă bună ca o temă premium să conțină elementele necesare pentru a rula un blog alimentar de succes.

Ce ar trebui să fac blog?

Cel mai bine este să faci un blog despre lucruri pe care le iubești și știi cel mai bine. Prezintă autenticitate, iar cititorii pot percepe originalitatea conținutului. Reprezentarea autentică a personalității tale atrage publicul potrivit și îi păstrează în jur.

Acesta permite bloggerului alimentar să-și prezinte setul de abilități și personalitatea. Majoritatea oamenilor adoră poveștile, vizualurile, videoclipurile și rețetele unice.

Urmările ideilor de conținut pot ajuta bloggerii alimentari să atragă masele.

 • Retete originale
 • Recenzii la restaurant
 • Fapte nutriționale
 • Obiceiuri alimentare de celebritate
 • Știri despre mâncare și restaurante dintr-o anumită regiune
 • Sfaturi și tehnici inovatoare pentru gătit

Evitați copierea sau filarea articolelor și rețetelor găsite online. Oamenii și motoarele de căutare pot simți dacă conținutul este original sau nu și poate duce la consecințe grave.

Cum îmi promovez blogul cu mâncare?

Promovarea este un proces pas cu pas care necesită o planificare atentă și strategie. Un blogger alimentar trebuie să-și cunoască nișa prin cercetare și să își modifice eforturile de marketing în consecință. Există mai multe canale pe care le puteți utiliza pentru plata, precum și pentru promovarea organică.

Cum ar fi cuvântul gură, reclame Facebook, canale YouTube, marketing prin e-mail, postare de invitați, marketing influencer și optimizarea motorului de căutare pentru anumite cuvinte cheie. Este vital să aveți un plan înainte de a începe – în caz contrar, este un joc de noroc.

Ce succes au blogurile alimentare?

Cu efort serios, blogurile alimentare pot angaja milioane de utilizatori online și câștiga mii de dolari pe lună.

În afară de Pinch of Yum, există nenumărate alte povești de succes ale bloggerilor alimentari care dovedesc cât de profitabilă este această afacere. Două exemple bune de bloguri de succes sunt Bytes bugetari și Bucătărie smittenă – și acestea nu sunt chiar cele de top.

Cum plătesc bloggerii alimentari?

Există multe moduri în care un blogger alimentar poate câștiga bani. Unele dintre acestea sunt enumerate mai jos.

 • Alăturați-vă rețelelor de publicitate – Acestea permit proprietarilor de site-uri web să afișeze publicități vizate cititorilor lor. Cu cât se afișează mai multe vizualizări, cu atât se câștigă mai mulți bani.
 • Vând spațiu publicitar – Blogurile alimentare au destul spațiu pentru anunțuri în paginile lor. Vânzarea sau închirierea acestor spații către marketeri poate fi profitabilă.
 • Conținut sponsorizat sau postări invitate – Oamenii, companiile sau mărcile pot dori să fie prezentate într-un blog de produse alimentare după ce câștigă în urma. În aceste cazuri, ei plătesc un blogger pentru a-și posta conținutul pe blog.
 • Programele de afiliere – Un blogger recomandă un produs sau serviciu prin intermediul blogului și câștigă un comision pentru fiecare vânzare realizată prin intermediul acestuia.
 • Vindeți o carte de bucate sau un eBook – Un blogger popular, priceput sau cu experiență poate deveni autor și își poate vinde lucrarea prin blogul lor.
 • Oferiți programe de membru – Un blogger poate percepe o taxă directă pentru accesul la conținutul său pe bazele de abonament.
 • Fotografie alimentară – Un fotograf calificat poate câștiga prin vânzarea drepturilor la fotografiile lor.

Investește puțin din timpul și experiența ta în descoperirea de noi modalități de câștig prin intermediul blogului tău. Este posibil să găsiți noi mijloace de a face bani unici pentru un anumit blog.

Câți bani puteți câștiga cu un blog de mâncare?

Bloggingul alimentar poate fi adoptat ca hobby sau ca un job cu normă întreagă. Rezultatele depind de timpul, resursele și abilitățile pe care bloggerul alimentar le are. Cu cât trebuie să investească mai mult, cu atât randamentul investițiilor este mai mare.

Câștigarea a câteva mii de dolari pe lună nu este o problemă pentru blogurile populare de mâncare. Huffington Post a raportat că duo-ul din spatele „Pinch of Yum” – Lindsay și Bjork Ostrom – a câștigat 802.144,55 USD în anul 2016.

Cu toate acestea, nu fiecare blog de mâncare câștigă atât de mult. De exemplu, același duo din Pinch of Yum a făcut doar 20 de dolari în prima lună. Prin urmare, este esențial să rețineți că primele câteva luni de blogging vor fi o luptă ascendentă.

Un bogat alimentar are potențialul de a câștiga sute de dolari pe lună, după un an de bloguri consistente și de calitate.

Resurse utile

 • Aflați cum să utilizați WordPress (cu tutorialele video)
 • Cum să scrii și să creezi mare conținut pe blog
 • Cum să îți promovezi blogul și conținutul acestuia
 • Cum să câștigi bani de pe blogul tău
 • Bloggerii alimentari pe care i-am intervievat

Concluzie

Acum, când elementele de bază pentru a începe un blog de alimente sunt clare, este timpul să începeți blogurile. Pregătiți conținutul, obțineți social și duceți-vă viral – este suficient pentru a începe să obțineți mai mult trafic și să generați bani pentru un blog alimentar.

Obținerea succesului în lumea blogurilor alimentare poate stimula încrederea oricui. Este o experiență îmbogățitoare să interacționezi cu alți bloggeri alimentari, să descoperi trucuri noi și să încerci rețete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map