Cum să marcați și protejați drepturile de autor un nume sau un logo

La fel cum afacerea dvs. are un nume, trebuie să aibă și propriul logo recunoscut pentru a stabili o reprezentare vizuală a mărcii dvs. Logo-ul trebuie să reflecte perfect nișa de piață a companiei și personalitatea mărcii. Și ar trebui să fie suficient de unic pentru a diferenția compania de concurență.


Deoarece numele și logo-ul dvs. fac parte din ADN-ul mărcii și afacerii dvs., solicitarea înregistrării drepturilor de autor și a mărcii comerciale sunt ambele aspecte importante.

Aveți nevoie să vă înregistrați marca comercială și dreptul de autor în numele sau sigla dvs.?

Hoţ

Cu siguranță nu trebuie să înregistrați drepturile de autor și marca comercială numele sau sigla companiei dvs. în Statele Unite; dețineți drepturile de autor de îndată ce ați pus lucrarea originală pe o bucată de hârtie sau un computer și ați câștigat o marcă de îndată ce folosiți numele și sigla pentru comercializarea afacerii dvs. Cu toate acestea, făcând un pas suplimentar de înregistrare, ambele vă pot oferi o protecție importantă. Înregistrarea mărcii vă protejează împotriva pierderii drepturilor asupra acesteia dacă o altă companie folosește același nume sau un nume extrem de similar. Prin înregistrarea mărcii dvs. numele dvs., declarați drepturi exclusive asupra acesteia pentru linia de afaceri. Și împiedici pe altcineva să-ți folosească numele pentru cont propriu într-o afacere similară.

Dacă dețineți o întreprindere mică, pe care o operați într-un singur stat și nu intenționați să vă extindeți pe piețe noi, nu este necesar să înregistrați numele dvs. de marcă. Aveți deja dreptul de a-l utiliza pe piața dvs. Pe de altă parte, dacă intenționați să vă extindeți afacerea și să accesați noi piețe, ar fi înțelept să înregistrați marca, astfel încât să nu apară confuzii dacă o altă companie folosește același nume sau un nume similar cu al dvs..

Există peste 16 milioane de mărci active înregistrate oficial în lume

Statele Unite
Mărci europene
Asia și Orientul Mijlociu

Dacă de exemplu, porniți un blog și proiectați un nou logo pentru acesta, va trebui să îl protejați. Când vine vorba de înregistrarea siglei dvs., pur și simplu utilizând-o, creați o marcă. Creați o reprezentare vizuală a mărcii dvs., deoarece logo-ul dvs. este ceea ce vă recunosc clienții și este ceea ce vă distinge de concurenți. Cu toate acestea, o marcă comercială oferă mai multă protecție, deoarece împiedică alții să-ți fure logo-ul sau să folosească unul care este foarte similar cu al tău.

Prin simpla utilizare a mărcii companiei dvs. în comerț, fără înregistrare, vă stabiliți drepturile „de drept comun”. Cu toate acestea, înregistrarea mărcii dvs. la Oficiul pentru brevete și mărci de comerț din SUA (USPTO), va oferi o serie de avantaje.

Aceste avantaje includ:

Primele cinci țări în care se produc contrafaceri

  • Prezumția legală a dreptului de proprietate asupra acestei mărci la nivel național, ceea ce este important dacă intenționați să vă extindeți afacerea pe alte piețe.

Prin urmare, protejarea drepturilor de autor și marca comercială a numelui sau logo-ului dvs. nu sunt cu siguranță necesare, dar vă pot oferi beneficii foarte utile.

De ce sunt atât de importante mărcile comerciale și drepturile de autor?

Valoare

Marochinarie, portofele și genți
511 milioane dolari

Ceasuri și bijuterii
$ 187

Îmbrăcăminte și accesorii
$ 133

iPhone și electronice de consum
$ 104

Încălţăminte
$ 103 alineatul

După crearea unui site web, ar trebui să vă înregistrați numele companiei și să vă creați logo-ul. În acel moment, veți avea nevoie de o înregistrare a drepturilor de autor și a mărcii comerciale, deoarece acest lucru vă va proteja numele și sigla împotriva încălcării. Trebuie să vă asigurați că vă asigurați drepturile asupra proprietății dvs. intelectuale și să vă asigurați că nicio altă companie nu vă fură ideea și designul logo-ului, care este ideea principală din spatele dreptului de autor și al mărcii comerciale.

Atât drepturile de autor, cât și mărcile comerciale vă oferă un mod excelent de a vă proteja ideile originale de a fi utilizate ca proprietate a altcuiva. Acesta este, fără îndoială, cel mai important beneficiu pe care vi-l oferă.

Mărcile comerciale nu expiră niciodată, atât timp cât veți folosi marca dvs. comercială pentru a identifica sursa produselor sau serviciilor dvs., oamenii vor identifica afacerea dvs. prin aceasta. Este un atu valoros și un instrument de comunicare foarte eficient, care poate comunica instantaneu imaginea companiei dvs. și produsele sau serviciile pe care le oferiți clienților.

Mărci specifice
care „par a fi vizați mai intens de contrafăcători” includ Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Gucciși alte mărci cunoscute

Mărcile comerciale oferă mult mai multă protecție decât drepturile de autor, însă drepturile de autor sunt extrem de importante pentru protecția logo-urilor. Citiți mai departe pentru a explora în detaliu diferența dintre cei doi, astfel încât să înțelegeți mai bine importanța lor și impactul pe care îl pot avea asupra companiei dvs..

Diferența dintre mărci comerciale și drepturi de autor

Dacă vă protejați doar numele sau logo-ul, fără marca comercială, nu îl puteți proteja complet împotriva încălcărilor. Vă veți asigura doar drepturile dvs. pentru că este un lucru pe care l-ați creat și este proprietatea dvs. intelectuală. O marcă comercială poate protejați-vă numele și sigla în cazul în care altcineva dorește să le folosească în scopuri proprii.

Marcă

neînregistrat
înregistrat


Cine caută de obicei această protecție?

Proprietarii de afaceri și produse


cerere

Orice nume, cuvânt, slogan, simbol, design și / sau imagine care identifică o companie sau o marcă și o distinge de ceilalți


Număr

16 milioane de mărci comerciale active


Lungime

Înregistrarea unei mărci poate avea un termen nelimitat, dar trebuie reînnoită la fiecare zece ani. Proprietarul poate reînnoi înregistrarea atât timp cât marca rămâne în uz continuat


Achiziţie

Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite


Ce avantaje include înregistrarea / depunerea?

Înregistrarea mărcii îmbunătățește considerabil drepturile unuia prin furnizarea de dovezi legale și notificare publică de proprietate. Conferează drepturi exclusive la nivel național asupra mărcii și permite titularului să introducă acțiuni federale împotriva infractorilor.

Drepturi de autor

Actual
Înregistrări sonore


Cine caută de obicei această protecție?

Autori, artiști, coregrafi, arhitecți și alți profesioniști creativi


cerere

Lucrări originale de autor, inclusiv cărți, articole, piese de teatru, cântece, fotografii, sculpturi, coregrafie, lucrări de arhitectură, înregistrări sonore, imagini în mișcare și alte lucrări creative. O idee în sine nu poate fi protejată de drepturi de autor. O lucrare trebuie să fie într-o formă fixă, tangibilă pentru a fi protejată


Număr

700000 cereri de înregistrare pe an


Lungime

viața de autor + 70 de ani
120 de ani pentru autoritatea corporativă
Termenul nu poate fi prelungit sau reînnoit


Achiziţie

Oficiul pentru Drepturi de Autor al Statelor Unite


Ce avantaje include înregistrarea / depunerea?

Înregistrarea drepturilor de autor îmbunătățește considerabil drepturile unuia prin furnizarea de dovezi legale și notificare publică de proprietate și permițând titularului dreptului de autor să se adreseze în instanța federală în caz de încălcare.

De asemenea, nu puteți proteja cu adevărat un nume, deoarece drepturile de autor protejează operele artistice. Acesta este exact motivul pentru care trebuie să aveți o marcă care protejează proprietatea intelectuală a companiei dvs., cum ar fi logo-ul dvs. Următoarele sunt diferențele de bază dintre drepturile de autor și mărcile comerciale.

Ce este o marcă comercială?

O marcă comercială este un cuvânt, expresie, simbol sau design sau o combinație a acestora, care este folosită pentru a distinge un producător sau un vânzător de alții care operează în același domeniu de activitate și care oferă aceleași produse sau servicii. Aceasta înseamnă că poți înregistrați o marcă pentru numele companiei, logo-ul, sloganul, simbolul, designul și orice altceva care contribuie la identitatea de marcă a companiei dvs. și a produselor sau serviciilor pe care le oferiți.

Marca dvs. comercială este utilizată pentru a anunța altora că produsele, numele și sigla companiei dvs. sunt proprietatea dvs. Aveți dreptul exclusiv de a le utiliza în legătură cu serviciile sau produsele dvs..

Cu toate acestea, o marcă comercială nu cuprinde culorile și designurile logo-urilor, deoarece nu se protejează împotriva copierii fără licență. Se referă doar la similitudini între marca companiei și altele care seamănă foarte mult cu aceasta. Prin urmare, nu se referă la utilizările logo-ului, ci mai degrabă la confuzia de pe piață, limitând astfel ce utilizări ale logo-ului ar putea fi considerate încalcă. Aceasta înseamnă că, dacă altcineva utilizează un design similar logo-ului, acesta nu se poate referi la încălcarea mărcii comerciale, ci la încălcarea drepturilor de autor.

Simpla folosire a mărcii dvs. nu vă protejează de altcineva din aceeași industrie folosind numele sau designul dvs., dar înregistrarea mărcii dvs. o face. În cazul în care altcineva care folosește același nume sau design ca și compania dvs., va trebui să demonstrați că ați venit cu aceasta, ceea ce nu este posibil dacă nu ați înregistrat-o.

Fără înregistrarea mărcii dvs., nu aveți nicio apărare legală în cazul unui proces. O marcă înregistrată este o înregistrare federală și legală a mărcii companiei dvs., astfel încât dacă altcineva dorește să înregistreze un nume sau un design care este identic sau prea similar cu al dvs., va fi vinovat de încălcarea mărcii comerciale.

Ce este un drept de autor?

Un copyright protejează lucrări originale, cum ar fi cărți, cântece, tablouri, fotografie, filme, coregrafie și alte lucrări originale de autor, care sunt exprimate într-o formă fizică. Potrivit Oficiului pentru Drepturi de Autor al Statelor Unite, drepturile de autor protejează lucrări originale, cum ar fi „opere literare, dramatice, muzicale, artistice și anumite alte lucrări intelectuale.”

Companiile își pot proteja materialele audio și video, cărțile și rapoartele, precum și orice alt material original pe care l-au creat, cum ar fi designul logo-ului. Este important să rețineți că fiecare lucrare originală este protejată prin drepturi de autor în momentul creării acesteia. Însă înregistrarea este ceea ce îl protejează de altcineva care încearcă să-l folosească în scopuri proprii, deoarece veți avea un document care să vă demonstreze revendicarea..

Dacă cineva încearcă să-ți fure creația originală, cum ar fi logo-ul tău, care este propria ta proprietate intelectuală și îl folosește ca pe al său, poți să-i trimiți în judecată pentru utilizarea proprietății tale, dar numai dacă ai o înregistrare a drepturilor de autor.

Când aveți un drept de autor înregistrat federal, puteți controla exact cum este utilizată, publicată și distribuită proprietatea dvs. intelectuală, precum și exact cum este prezentată publicului. Și puteți împiedica pe oricine să-l folosească în scopuri proprii. Dacă cineva încearcă să facă acest lucru, îi puteți da în judecată într-o instanță federală, deoarece v-ați revendicat dreptul la proprietatea intelectuală prin protejarea dreptului de autor.

Acum, există un truc atunci când vine vorba de protecția drepturilor de autor a logo-ului dvs. Logo-ul dvs. trebuie să aibă nivelul necesar de creativitate pentru a putea fi considerat de fapt drept de autor și pentru a fi aprobată cererea dvs. de copyright. Prin urmare, multe logo-uri foarte simple nu sunt considerate drepturi de autor, deoarece drepturile de autor nu vă protejează designul, culorile și numele logo-ului. Dacă logo-ul dvs. este ceva mai artistic sau mai ornat, veți găsi mai ușor să vă înregistrați drepturile de autor.

Confuzia despre logo-uri de copyright și comercializare a mărcilor

Foarte multă confuzie apare atunci când vine vorba de logo-uri, deoarece multe dintre ele se califică atât pentru înregistrarea drepturilor de autor, cât și pentru înregistrarea mărcii. Anume, dacă logo-ul dvs. se califică drepturile de autor drept piesă de artă originală și nu este utilizat pentru a vă identifica compania, logo-ul dvs. poate fi protejat de drepturi de autor, astfel încât să puteți preveni copierea neautorizată.

În plus, dacă doriți să împiedicați alții să vă folosească design de logo și pentru a vă asigura că marca companiei dvs. este distinctă de concurenți, ar trebui să vă marcați logo-ul. O marcă comercială poate preveni confuzia pe care o pot confrunta clienții dvs. dacă există o conexiune similară cu concurenții dvs., în timp ce un drept de autor protejează împotriva copierii nedorite.

Prin urmare, logo-urile pot fi un domeniu confuz al dreptului de proprietate intelectuală, deoarece protecția mărcilor comerciale și a drepturilor de autor se suprapun adesea. Important de menționat este faptul că nici drepturile de autor și nici mărcile comerciale nu se exclud reciproc, astfel că mulți proprietari de afaceri optează pentru protejarea logo-ului companiei lor atât prin drepturi de autor, cât și prin marcă.

Cum să protejați drepturile de autor și marcați numele și sigla

Există anumite măsuri pe care trebuie să le faceți pentru a proteja drepturile de autor și marca comercială a numelui și logo-ului. Urmează o scurtă prezentare a acestor pași.

Cum să solicitați dreptul de autor al numelui și logo-ului dvs.

1 Accesați site-ul de înregistrare online și completați formularul pentru copyright. Dacă afacerea dvs. este situată în Statele Unite, accesați site-ul oficial al Oficiului pentru Drepturi de Autor din Statele Unite.

Desigur, dacă optați pentru o depunere electronică a cererii dvs. de copyright, puteți, de asemenea, să trimiteți cererea într-un formular pe hârtie. Cu toate acestea, solicitarea înregistrării dvs. de drepturi de autor online nu este doar mai convenabilă pentru dvs., dar durează până la opt luni pentru ca cererea dvs. să fie procesată, spre deosebire de timpul de procesare a formularelor pe hârtie, care poate fi de până la 13 luni.

Indiferent de modul în care decideți să solicitați înregistrarea dvs. de drepturi de autor și durata de procesare, data înregistrării dvs. devine efectivă este data la care Oficiul pentru Drepturile de Autor al Statelor Unite primește depunerea cererii dvs. Astfel, dacă doriți să publicați lucrarea originală, puteți face acest lucru fără a fi nevoie să așteptați certificatul dvs. oficial.

2 Când ajungeți pe site-ul web al Oficiului pentru Drepturi de Autor din Statele Unite, faceți clic pe butonul eCO Online Registration. Acest lucru vă va conduce la un formular CO, pe care trebuie să îl completați.

Formularul va solicita informațiile dvs. personale, împreună cu numele proprietarului și al creatorului, precum și natura documentației de copyright. Pentru copyright-ul unui logo, trebuie să prezentați o reprezentare grafică a logo-ului dvs..

3 În continuare, va trebui să încărcați fișierul dvs. logo și să plătiți taxa de înregistrare de 35 USD cu un card de credit sau debit, cec electronic sau contul dvs. de depozit la Oficiul pentru Drepturi de Autor din Statele Unite..

Vei primi apoi o confirmare cu privire la înregistrarea dvs. de drepturi de autor, care va avea un statut în curs de aprobare. Așa cum am menționat deja, drepturile dvs. de autor vor fi în vigoare la data exactă în care trimiteți cererea, nu la data aprobării.

Cum să solicitați o marcă comercială

Mărci comerciale ale agențiilor guvernamentale federale ale Statelor Unite

Navy

Armată

Sănătate și om

Energie

Educaţie

Securitate internă

Înainte de a marca numele sau logo-ul, trebuie să efectuați o căutare a mărcii comerciale pentru a vă asigura că nimeni altul nu o folosește deja. Puteți face acest lucru cu ajutorul unui instrument numit Trademark Electronic Search System (TESS), pe care îl puteți găsi pe site-ul oficial al Oficiului pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite..

Efectuarea unei căutări de marcă prin baza de date TESS este de o importanță crucială, deoarece poate identifica potențialele conflicte cu o marcă comercială existentă a unei alte companii sau cu o marcă comercială pentru care aprobarea este pendinte.

De asemenea, este important pentru că veți economisi bani pe care i-ați cheltui solicitând înregistrarea, care poate să nu fie aprobată, deoarece este prea similară cu o marcă comercială existentă. Rețineți că Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite nu caută mărci în conflict decât după ce depuneți cererea.

După ce ați efectuat căutarea mărcii dvs., trebuie să depuneți o cerere de marcă prin intermediul sistemului de aplicații electronice pentru mărci (TEAS). Vi se va prezenta un formular de completat – după ce decideți ce cerere este potrivită pentru dvs..

Puteți alege unul dintre cele trei formulare de cerere diferite: TEAS Plus, TEAS Redus sau TEAS Regular.

Dacă alegeți „baza de intenție de utilizare” (UIT) din aplicația dvs., va trebui să plătiți și o taxă suplimentară de depunere de 50 USD pentru cel puțin o clasă de produse sau servicii..

După trimiterea înregistrării, veți primi o confirmare prin e-mail și tot ce trebuie să faceți în continuare este să așteptați aprobarea. În aproximativ trei luni după ce ați depus cererea, aceasta va fi analizată de un avocat care va stabili dacă cererea respectă sau nu toate cerințele legale necesare pentru aprobarea mărcii.

Este important să monitorizați progresul aplicației dvs. la fiecare 3-4 luni și puteți face acest lucru prin starea mărcii și recuperarea documentelor (TSDR).

Cum funcționează procesul de aprobare

Lucrări de înregistrare a mărcii comerciale

Indiferent de ce formă de cerere alegeți, trebuie să includeți următoarele informații:

  • • Un desen al
    marcă comercială, în culori, dacă este cazul, exact ca marca este utilizată comercial
  • • Numele, adresa și adresa de e-mail a proprietarului mărcii comerciale
  • • Taxa de depunere
  • • Produsul sau compania pe care marca o identifică, dovadă că marca companiei dvs. este utilizată în comerț
  • • Semnătura proprietarului

Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite va căuta prin baza de date a mărcilor comerciale pentru a verifica disponibilitatea mărcii pe care doriți să o înregistrați numai după ce ați depus deja cererea. Vă vor informa în timp util rezultatele. Dacă se întâmplă să găsească o marcă identică sau similară cu cea pe care încercați să o înregistrați pentru marcă, vă vor refuza înregistrarea și nu veți primi o rambursare.

Dacă avocatul care examinează stabilește că cererea dvs. îndeplinește cerințele legale pentru aprobare, el sau ea vor aproba marca dvs. pentru publicarea în revista săptămânală a Oficiului pentru Brevete și Mărci din Statele Unite, „Monitorul Oficial”. În cele 30 de zile de la publicare, oricine crede că ar fi putut fi deteriorat de înregistrarea mărcii dvs. poate depune o opoziție la înregistrare sau o cerere de prelungire a timpului de opoziție.

Dacă apare un astfel de caz, va avea loc o opoziție în fața unui tribunal administrativ din cadrul Biroului de brevete și mărci de comerț al Statelor Unite, comisia de apel și de contabilitate a mărcilor (TTAB). Dacă opoziția nu dă rezultate pentru partea care a depus-o sau dacă nu se depune nicio opoziție, înregistrarea mărcii dvs. va fi aprobată și veți primi un certificat de înregistrare de către Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite..

Menținerea înregistrării dvs. este de o importanță crucială, deoarece trebuie să anunțați Oficiul pentru Brevete și mărci comerciale din Statele Unite că marca dvs. este în uz. După aprobarea înregistrării mărcii dvs., va trebui să depuneți documente de întreținere specifice, deoarece nerespectarea acestui lucru va duce la anularea sau expirarea mărcii dvs..

De asemenea, înregistrarea mărcii dvs. durează 10 ani, dar este obligatoriu să o verificați între al cincilea și al șaselea an al înregistrării sale și între cel de-al nouălea și al zecelea an de înregistrare, pentru a confirma că este încă utilizat.

Executarea mărcii dvs. și a drepturilor de autor

Cele 5 categorii de mărci comerciale

Mărcile comerciale sunt împărțite în cinci categorii diferite, clasificate în funcție de caracterul distinctiv

După ce înregistrați marca dvs. și dreptul de autor, sunteți responsabil pentru aplicarea mărcii și drepturilor de autor pentru a vă asigura că vă protejați numele sau logo-ul împotriva adoptării sau copierii neautorizate de către oricine altcineva.

Deși Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite nu se va asigura că nimeni nu înregistrează aceeași marcă sau aparent identică ca a ta, ești cel responsabil pentru protejarea drepturilor asupra proprietății intelectuale a companiei tale, dacă cineva încearcă să-l folosească. Aveți două opțiuni legale atunci când întreprindeți acțiuni legale pentru protejarea mărcii dvs. împotriva încălcării. Puteți trimite o scrisoare de încetare și de renunțare sau puteți opta pentru un proces privind încălcarea mărcii.

Există companii care vă pot ajuta să creați un „ceas de marcă” pentru a vă asigura că nicio altă parte nu încearcă să utilizeze marca companiei dvs. De asemenea, puteți angaja un avocat pentru a urmări o încălcare a mărcii, astfel încât să puteți fi sfătuit și consiliat cu privire la modul de a proceda corect pentru a obține protecția de care aveți nevoie.

Vorbind despre angajarea unui avocat, multe persoane decid să angajeze unul care să-i ajute cu întregul proces de copyright și marcă. Cu toate acestea, nu numai că nu este necesar să aveți unul, dar, de asemenea, nu este necesar, deoarece puteți face absolut totul pe cont propriu – ca să nu menționăm că un avocat poate fi destul de scump.

Deși un avocat care examinează Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite vă va ajuta cu siguranță prin procesul de depunere a cererii de marcă, angajarea propriului dvs. avocat vă poate oferi beneficii în cazul în care apare nevoia unui aviz juridic. Dacă decideți să angajați un avocat de marcă privată înainte de a depune cererea dvs., Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite va comunica numai cu avocatul dvs. pe întregul proces de înregistrare.

Mai mult, un avocat de marcă privată vă poate sfătui cu privire la modul în care să îți aplici drepturile de marcă în caz de încălcare a mărcii comerciale și ce să faci în cazul în care cineva afirmă că încalcă marca comercială a companiei sale.

Cazuri celebre de încălcare a drepturilor de autor și a mărcilor comerciale

Dacă poate credeți că marca comercială sau drepturile de autor marca companiei dvs., adică numele și sigla companiei dvs. nu sunt importante, aruncați o privire asupra unor cazuri celebre de încălcare a drepturilor de autor și a mărcilor comerciale. Veți vedea importanța de a avea o marcă federală și o înregistrare a drepturilor de autor și impactul pe care îl poate avea asupra companiei dvs..

Apple Corps vs Apple Inc.

Beatles a venit cu marca comercială pentru cuvântul „măr”, cu opt ani înainte ca Steve Jobs să-și prezinte Apple lumea în lume. The Beatles a dat în judecată Apple Inc., iar bătălia în instanță a cuprins un număr de ani.

În cele din urmă, Apple Inc. a plătit companiei de muzică The Beatles, „Apple Corps”, o decontare în numerar și a acceptat să rămână în afara activității muzicale. Cu toate acestea, odată cu introducerea iTunes, bătălia a început din nou. S-a ajuns la o soluționare după ce Apple Inc. a acceptat să cumpere drepturile de marcă ale Apple Corps și apoi să le autorizeze înapoi companiei, ceea ce duce la pierderea bătăliei de la Beatles.

Jack Daniel’s vs Patrick Wensink

Acest caz s-a desfășurat de minune, fără a se supune unui proces. Patrick Wensink a publicat o carte, a cărei copertă era un sonerie mort pentru cunoscutul design al mărcii Jack Daniel. Celebra companie a trimis o scrisoare de încetare și dezistare către Wensink, care ar putea fi cea mai frumoasă scrisoare de încetare și desist. Jack Daniel i-a propus lui Wensink că ar putea avea în vedere schimbarea copertei și, ca semn de recunoștință și bunăvoință, compania ar contribui chiar financiar la proiectarea noii copertine. Mai mult, Proprietățile lui Jack Daniel nu au cerut nici măcar să fie scoasă cartea de pe raft.

Patrick Wensink a făcut publică scrisoarea pe site-ul său, după care a devenit virală și a câștigat o cantitate incredibilă de publicitate pozitivă a lui Jack Daniel. După cum vedeți, un caz de încălcare a mărcii poate fi soluționat fără a fi necesar să mergeți în instanță. Pur și simplu lăsați departamentul de marketing să se ocupe de toate.

Marvin Gaye vs Pharrell Williams vs Robin Thicke

Unul dintre cazurile recente de încălcare a dreptului de autor a avut loc în martie 2015, când un juriu a constatat că faimoasa melodie a lui Pharrell Williams și celebrul cântec al lui Robin Thicke „Luminile încețoșate” a fost o copie a melodiei lui Marvin Gaye „Got to Give It Up”. Procesul a determinat ca Williams și Thicke să plătească copiilor lui Marvin Gaye aproape 7,4 milioane de dolari.

Prin urmare, faptul că aveți o protecție înregistrată asupra drepturilor de autor vă poate ajuta imens dacă cineva încearcă să fure marca companiei dvs. și să o folosească ca pe propria persoană. Când aveți un drept de autor înregistrat, vă puteți proteja compania împotriva copierii neautorizate a proprietății dvs. intelectuale.

Concluzie

Deși atât drepturile de autor, cât și mărcile vă pot proteja proprietatea intelectuală, acestea oferă diferite tipuri de protecție, deoarece protejează diferite tipuri de active. Un drept de autor protejează operele literare și artistice, în timp ce o marcă comercială se concentrează mai mult pe protejarea articolelor care definesc și identifică marca unei companii, precum un logo.

Activele companiei dvs. nu reprezintă doar banii dvs. Acestea includ, de asemenea, proprietatea intelectuală care poate spori valoarea companiei dvs., de aceea trebuie să vă protejați drepturile asupra acelei proprietăți pentru a vă asigura că o terță parte nu le va folosi fără permisiune. Dreptul de autor și marca comercială vă oferă acest tip de protecție, de aceea este obligatoriu să vă înregistrați pentru ambele și să vă asigurați că vă protejați marca.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked