Cum să găsești imagini gratuite pentru blogul tău

Utilizatorii de internet mai în vârstă s-ar putea să-și amintească în continuare de web-ul axat doar pe cuvântul scris. Internetul a început ca un suport bazat pe text și, cu siguranță, nu a fost atrăgător vizual. Deși oamenii adorau imaginile, pur și simplu nu au putut lucra cu ele online, din cauza vitezei de internet lente și a tehnologiei care încă nu a evoluat. Și să fim sinceri, imaginile digitale nu erau prea bune atunci.


Astăzi, este imposibil să vă imaginați un site web fără suport vizual. Imaginile digitale de toate tipurile au inundat internetul și puteți căuta chiar și pe web doar imagini. Ar trebui să vorbim despre ce este Instagram? Și deși fotografiile ar putea fi primul lucru la care te vei gândi, există de fapt o mulțime de formate diferite pe care le poți folosi pe blogul tău. Există infografii, ilustrații grafice, scheme, tabele, capturi de ecran, filme …

Care este importanța imaginilor pentru blogul tău?

Ființele umane prelucrează informațiile vizuale mai eficient decât textul
ochi
Ochii noștri pot înregistra 36.000 de mesaje vizuale pe oră

Un blogger începător ar putea uita cu ușurință să includă imagini în postările lor. Atunci când vă concentrați pe ce să scrieți și păstrați-vă noul site în ordine, gestionarea de suporturi suplimentare poate părea copleșitoare. Dar dacă ignori imaginile, faci o greșeală uriașă! De ce? Ei bine, pentru început, 65% dintre oameni sunt studenți vizuali și 90% din informațiile care vin la creier sunt vizuale. De asemenea, articolele cu imagini obțin o vizualizare mult mai totală decât cele fără una. Dacă acest lucru nu este suficient, iată câteva alte motive pentru care imaginile sunt importante pentru blogul tău:

scena vizuala
Putem obține simțul unei scene vizuale în mai puțin de 1/10 din secundă
creier
Vizualele sunt procesate cu 60.000X mai rapid în creier decât textul
retină
40% de fibre nervoase sunt legate de retină
 • Vizual atrăgător – de îndată ce introduceți prima imagine în postarea dvs., vă veți da seama cum articolul a devenit brusc mai bun. Desigur, acest lucru va fi adevărat dacă ați folosit tipul potrivit de imagine și dacă este legat de conținut. Imaginile pot fi de asemenea folosite ca pauze de text, astfel încât cititorii să își poată odihni ochii după câteva paragrafe de negru pe textul alb. Acest lucru va face postarea să pară mai atrăgătoare și mai lungă.
 • Social media – partajarea pe social media este ceva ce trebuie să faci dacă vrei să ai succes cu blogul tău. Deci, atunci când partajați un articol, site-urile de socializare vor lua imagini direct din articolul dvs. Nu doriți să partajați o postare fără media, deoarece va părea neprofesional, destul de plictisitor și va fi ușor defilat de mulți utilizatori.
 • Traficul motoarelor de căutare – ați observat că Google și alte motoare de căutare vă permit să căutați imagini? Dacă folosești imagini pe blogul tău, alte persoane vor putea să se oprească lângă site-ul tău doar pentru că au găsit o fotografie pe un motor de căutare. Uimitor, nu-i așa??
 • O mai bună înțelegere a informațiilor complexe– uneori, o simplă imagine va servi în scopuri educaționale sau pentru a explica ceva mai detaliat. În loc să scrieți întregul alineat al textului, puteți afișa pur și simplu o imagine.

Ce NU trebuie făcut atunci când căutați imagini pentru blogul dvs.?

Deși este esențial să folosești imagini pe blogul tău nou creat, trebuie să o faci în mod corect. Deși este ușor să descarci orice poză cu care te-ai lovit, este mare, nu! Înainte să vă arătăm cum și unde să găsiți cele mai bune fotografii pentru blogul dvs., permiteți-ne să vă arătăm ce să nu faceți.

Nu face căutare Google

penalități pentru drepturile de autor
În SUA, sancțiunile pentru încălcarea dreptului de autor pot varia de la 200 la 150.000 USD și pot include o condamnare la închisoare, deci este vital să vă asigurați că aveți permisiunea de a utiliza orice imagini pe care le postați pe site-ul dvs. De fapt, Goodreads a fost trimis în judecată pentru 150.000 USD pentru o fotografie cu o trupă de băieți obscuri pe care un utilizator a încărcat-o pe site-ul său.

Atunci când oamenii își dau seama de importanța imaginilor, primul lor pas este de obicei să meargă la Căutare de imagini Google și începeți să căutați un anumit cuvânt cheie. Opreste-te acolo! Înainte de a face același lucru, trebuie să rețineți că majoritatea imaginilor din căutarea Google pot fi protejate de drepturi de autor. Adică, dacă luați doar o imagine dintr-o sursă cunoscută sau necunoscută, o furați de fapt și este posibil să suferiți consecințe pentru asta. În funcție de o imagine și sursa pe care ați furat-o, este posibil să suferiți de penalități și chiar acțiuni legale împotriva dvs., așa că gândiți-vă de două ori înainte de a utiliza imaginile aleatorii găsite în căutarea de imagini Google. Și nu uitați să faceți tot ce vă stă la dispoziție pentru a împiedica pe alții să fure conținut de pe site-ul dvs..

Nu este un link rapid

Hotlinking este o practică care vă permite să încărcați o imagine dintr-o altă sursă. Deci, în loc să găzduiești o imagine pe propriul site (server), o încarci efectiv direct de pe alt site. Și asta înseamnă că folosește lățimea de bandă a unui alt site care le costă bani. Este ca și cum ai viziona un joc de fotbal dintr-o clădire din apropiere, fără a plăti un bilet pentru a intra pe stadion.

De asemenea, o imagine conectată la cald poate fi redusă sau modificată pe site-ul din care provine, astfel încât să puteți arăta în mod înțelept ceva ce nu ați dorit. Așadar, în loc să fiți atenți la hotlinking, vă sugerăm să nu faceți niciodată hotlink imagini în primul rând!

Diferite tipuri de licențe de imagine

Înainte de a începe să căutați imagini pentru blogul dvs., ar trebui să înțelegeți diferite tipuri de licențe de imagine. Deși există multe site-uri web care oferă imagini pentru descărcare, acestea operează sub licențe diferite:

 • Managed Rights – imaginile cu această licență pot fi utilizate de obicei o singură dată pe plată. Acestea sunt cele mai scumpe piese, dar, de obicei, cele mai bune pe care le puteți obține.
 • Liber de drepturi – solicită să plătiți o taxă pentru o imagine pe care o puteți folosi oriunde și de câte ori doriți. Multe site-uri oferă abonamente și vând imagini în pachete.
 • Creative Commons Zero – imagini complet gratuite care pot fi folosite de oricine. Unele site-uri necesită menționarea fotografului, așa că nu uitați să verificați regulile înainte de descărcare.

Deși acestea sunt cele mai comune licențe, rețineți că fiecare site își rezervă dreptul de a modifica regulile. Deci, există de fapt multe alte alternative la licențele populare și ar trebui să citiți întotdeauna regulile înainte de a plăti și descărca imagini.

Managed Rights

imagine stoc
Utilizați întotdeauna site-uri de stocuri oficiale. În caz contrar, te expui la o răspundere mai mare. Dacă găsiți o imagine foarte bună pentru descărcare „gratuită” pe un site necunoscut, puteți paria că este prea bine pentru a fi adevărat

Iată câteva companii despre care trebuie să fi auzit. Acestea oferă unele dintre cele mai bune imagini pe care le puteți obține pentru blog, dar fiți pregătiți să vă accesați în buzunar pentru fotografiile din Rights Managed.

Pro-uri

 • Obțineți drepturi exclusive pentru imaginea pe care o plătiți
 • Imagini de înaltă calitate, realizate de fotografi profesioniști

Contra

 • O imagine poate fi folosită doar pentru un singur proiect; trebuie să plătiți din nou pentru aceeași piesă dacă doriți să o reutilizați
 • Licențele sunt foarte scumpe (pot ajunge ușor la câteva sute de dolari)
imagini getty
Cea mai cunoscută companie de licențiere a imaginilor este Getty Images – fondată în 1995

Getty Images

Getty Images

Logo-ul banilor
Majoritatea imaginilor mai mari fără drepturi de autor (adică mai mari de 2400 pixeli x 3600 pixeli) se vând cu aproximativ 600 USD pe Getty Images, iar Getty plătește artiștilor lor 20% din

Getty Images este cu siguranță cea mai prestigioasă companie care se ocupă cu imagini. A fost un mod binecunoscut înainte ca acest mediu să devină popular pe internet și s-a adaptat rapid la noile tehnologii. Există milioane de fotografii de calitate premium pe care le puteți obține pe Getty Images, dar prețul acelor fotografii înseamnă, de obicei, că acest gigant de stocuri de fotografii este disponibil doar pentru marile corporații care își pot permite chiar și câteva sute de dolari pe imagine. Da, acesta este prețul obținerii drepturilor exclusive asupra unei imagini.

photocase

photocase

Aceasta este una dintre cele mai stricte companii care se ocupă de imagini de înaltă calitate. Regulile lor stricte au ca rezultat un număr mai mic de fotografii pe care le puteți cumpăra, dar vă puteți asigura că acele vor fi de top. Și în timp ce fotografiile arată uimitor, va trebui să plătiți 10-20 USD pentru o singură imagine. Prețurile pot scădea dacă decideți să le cumpărați în vrac, astfel încât să poată fi accesibile pentru jucătorii și mai mici din industrie.

Liber de drepturi

Bani
Vânzarea de imagini online este o afacere uriașă. Este atât de vast încât liderul în acest spațiu, Shutterstock are un capital de aproximativ 2,4 miliarde de dolari

În timp ce va trebui să plătiți în continuare pentru imagini Royalty Free (nu sunt gratuite; doar fără redevențe), ele sunt mult mai potrivite pentru un blogger obișnuit. Întrucât majoritatea companiilor oferă pachete și abonamente, imaginile devin mai ieftine în comparație cu cele pe Managed Rights.

Pro-uri

 • Mai accesibil decât licențele Rights Managed
 • Utilizări nelimitate și multiple ale unei imagini
 • Taxe unice
 • Mai puține restricții

Contra

 • Nu este exclusiv, ceea ce înseamnă că și alte persoane pot cumpăra aceeași imagine pe care o utilizați

Shutterstock

Shutterstock
Shutterstock are două tipuri diferite de licențe: licențe standard și licențe îmbunătățite. În esență – o licență standard este destinată utilizării web și pentru materialele tipărite promoționale (adică cărți de vizită, broșuri, pliante etc.) O licență îmbunătățită este destinată produselor care vor fi vândute cu profit.

Shutterstock

NY
Shutterstock.com a fost creat de un singur fotograf din New York, care a încărcat 30.000 din imaginile sale pentru a lansa site-ul, apoi le-a oferit spre vânzare la prețuri extrem de mici. Imaginea medie de pe Shutterstock se vinde cu 2,43 USD.

Această companie a introdus un model de abonament la fotografii de stoc, așa că nu este de mirare că este unul dintre cele mai recunoscute site-uri web pentru obținerea de imagini online. Faptul că Shutterstock are aproape o sută de milioane de fotografii nu poate face altceva decât să îmbunătățească imaginea mărcii. Deși puteți cumpăra imagini la cerere, acestea sunt cele mai accesibile dacă vă abonați la un plan lunar / anual. În funcție de planul de abonament pe care îl alegeți, puteți obține imagini cu prețul de până la 0,20 USD fiecare!

iStock

iStock
Unele site-uri, cum ar fi iStockPhoto, oferă automat o garanție legală standard care promite să vă ramburseze până la o anumită sumă (10.000 USD pentru iStock), dar permit și utilizatorilor să achiziționeze o garanție legală extinsă pentru un cost suplimentar, care promite rambursarea până la o echilibrare suma mai mare (250.000 USD pentru iStock)

iStock

mână
Utilizați întotdeauna site-uri de stocuri oficiale. În caz contrar, te expui la o răspundere mai mare. Dacă găsiți o imagine foarte bună pentru descărcare „gratuită” pe un site necunoscut, puteți paria că este prea bine pentru a fi adevărat

iStock este un alt gigant din industrie care se poate lăuda să fie susținut de Getty Images. Asta este o afacere mare! Compania există de aproape douăzeci de ani și a fost una dintre primele care au furnizat micropagamente dorite de utilizatori întotdeauna. iStock oferă sute de milioane de imagini pe care le puteți folosi pentru orice ocazie. Există diferite planuri la care vă puteți abona și este posibil să descărcați imagini cu aproximativ 10 USD pe bucată. Acest lucru poate fi încă scump pentru o mulțime de bloggeri, dar este mult mai accesibil decât concurenții Rights Managed.

Depositphotos

Depositphotos

Crearea și editarea imaginilor vectoriale
Vizualizare creare și editare de imagini vectoriale [Fișă de înșelăciune]

O altă companie cunoscută care are ani și ani de experiență. Depositphotos S-a concentrat pe imaginile Royalty Free și oferă o varietate de opțiuni de abonament. Fondul lor de fotografii de peste 80 de milioane este organizat în mai multe categorii, astfel încât să puteți găsi cu ușurință ceea ce aveți nevoie. Compania oferă fotografii de stoc, imagini vectoriale și videoclipuri. În funcție de planul pe care îl alegeți, puteți obține o fotografie cu minim 2-4 USD pe bucată.

Magazin StockPhotoSecrets

Magazin StockPhotoSecrets

Imagini de stoc
Vizualizați imagini de stoc [Cheat Sheet]

Această agenție foto este dedicată întreprinderilor mici și mijlocii. Are o mare bibliotecă de imagini pe care o puteți achiziționa în pachete sau plătind un abonament lunar. În funcție de un plan pe care îl alegeți, fotografiile vă vor costa în medie 5 USD și minim 0,20 USD pe imagine dacă vă abonați. Dacă nu vă puteți permite niciunul dintre jucătorii mai mari din industrie, dar doriți totuși imagini gratuite, StockPhotoSecrets Shop ar putea fi alegerea perfectă pentru dvs..

Creative Commons Zero (gratuit)

Imaginile etichetate cu licență Creative Commons Zero sunt complet gratuite. Le puteți descărca oriunde și oricând. Această licență vă permite, de asemenea, să utilizați imaginile în proiecte comerciale, dar nu puteți revinde imaginile ca pe ale dvs. Cu siguranță este cea mai populară licență pe care o caută oamenii, deoarece în majoritatea cazurilor, nici nu trebuie să vă înregistrați pe un site care oferă imagini Creative Commons Zero.

Pro-uri

Atunci când atribuiți imagini licențiate sub o licență Creative Commons, trebuie să includeți întotdeauna următoarele detalii
qwas
Titlul imaginii sau al fotografiei, dacă i-a fost oferită
 • Complet gratuit
 • Puteți utiliza imaginile în mai multe proiecte (chiar comerciale)
 • Ușor accesibil
 • Calitate superioară

Contra

 • Aceeași imagine poate fi folosită de milioane de alți bloggeri
 • Există încă restricții de care trebuie să aveți grijă
 • Anunțuri pe site

Unsplash

scris
Numele creatorului imaginii

Unsplash

Sursa imaginii
Sursa imaginii

Unul dintre cele mai populare site-uri pentru obținerea de imagini este Unsplash. Prezintă mai mult de 500.000 de imagini, iar numărul continuă să crească. Când deschideți Unsplash pentru prima dată, veți fi probabil uimiți de calitatea imaginilor pe care le puteți obține. Și da, toate aceste imagini uimitoare sunt complet gratuite și le poți folosi pe blogul tău fără să-ți faci griji că te va vâna cineva. Cu toate acestea, există o problemă. Unsplash este atât de popular încât milioane de oameni folosesc imagini de la serviciu, așa că șansele sunt că le vei găsi pe toate pe web.

Licență imagine
Detaliile licenței de imagine

Pixabay

Pixabay

Acest site de fotografii gratuite a fost creat de frații gemeni din Germania și a devenit rapid unul dintre cele mai populare site-uri web care oferă imagini gratuite pentru practic orice fel de proiecte. Concentrarea lor este pe imaginile moderne și autentice. Toate fotografiile sunt trimise de baza lor mare de utilizatori. În acest moment, există mai mult de câteva sute de mii de imagini încărcate de utilizatori, iar numărul crește doar în fiecare zi.

Pexels

Pexels

G
Conform unui sondaj, 60% dintre clienți contactează o afacere numai dacă imaginea acesteia este afișată în rezultatele căutării

Acest site de fotografii gratuite a fost creat de frații gemeni din Germania și a devenit rapid unul dintre cele mai populare site-uri web care oferă imagini gratuite pentru practic orice fel de proiecte. Concentrarea lor este pe imaginile moderne și autentice. Toate fotografiile sunt trimise de baza lor mare de utilizatori. În acest moment, există mai mult de câteva sute de mii de imagini încărcate de utilizatori, iar numărul crește doar în fiecare zi.

Stocul de stoc

Stocul de stoc

Acest site popular primește noi imagini gratuite zilnic. Administratorii curatează imaginile trimise și le aleg doar pe cele mai bune care se termină pe site. Totul este complet gratuit și puteți utiliza imaginile pentru blogul dvs. fără întrebări. Trebuie doar să căutați o imagine de care aveți nevoie sau să navigați prin mai multe categorii de pe site. În prezent, există peste 50.000 de imagini depuse de peste 5.000 de fotografi abonați.

Gratisography

Gratisography

În spatele numelui interesant, există o companie care a adoptat o abordare unică a imaginilor gratuite. În loc să manipuleze milioane de fotografii similare, echipa de la Gratisography a decis să fie foarte, foarte plină de fotografii care merg pe site-ul lor. Deci, în loc de cantitate, puteți face cu excepția unui număr mai mic de fotografii complet unice. Acestea sunt culese manual și trebuie să îndeplinească standarde de înaltă calitate. Pentru a le cita: „Pentru a deveni o imagine Gratisografie, o imagine trebuie să aducă ceva unic în tabel. Desigur, trebuie să fie perfect compus, cu cantitatea potrivită de lumină și expunere, cu accent puternic pe subiectul central. “

Cum se descarcă imagini?

Ca 2x
Postările cu cel puțin o imagine obțin 2X mai multe acțiuni pe Facebook și Twitter pe care cele fără imagini și imaginile de pe Facebook le-au constituit 93% dintre cele mai interesante postări, în comparație cu actualizările de stare, link-uri și chiar videoclipuri

Descărcarea fotografiilor depinde de site-ul ales. Evident, site-urile Managed Rights și Royalty Free vă vor solicita să vă înregistrați și să plătiți un plan de abonament (sau să comandați o imagine de la acestea). Dar după aceea, descărcarea de imagini este cam aceeași. Să vedem cum să surprindeți imaginea de pe Unsplash, care este complet gratuită:

 1. Deschis Unsplash teren
 2. Căutați o imagine (de exemplu „plajă”)
 3. Căutați prin toate imaginile care se potrivesc cu interogarea dvs.
 4. Faceți clic pe imaginea pe care doriți să o deschideți o versiune mai mare a acesteia
 5. Faceți clic pe butonul „Download gratuit”

Unsplash

clădire
Optimizează-ți imaginile astfel încât să se încarce rapid. Conform datelor lor, 47% dintre spectatori doresc o durată de încărcare de două secunde

Lucruri de urmărit înainte de a încărca imagini pe site-ul tău

Acum că aveți imaginea stocată pe computer, mai există lucruri de care trebuie să aveți grijă înainte de a încărca imaginea pe blogul dvs..

rezoluţiile

Alt text
Când adăugați imagini pe blogul dvs., nu uitați să adăugați metadate SEO. Un motor de căutare nu poate privi o imagine și poate determina în mod inteligent ce reprezintă în același mod în care vă poate interpreta conținutul scris. Adăugarea de text alternativ ajută site-ul dvs. să obțină mai mult trafic

Verificați rezoluția imaginii. Dacă doriți să inserați imaginea în postare, veți dori ca aceasta să aibă o lățime de cel puțin 700-800px (lățimea depinde de tema instalată și poate varia extrem de mult). Este întotdeauna o soluție mai bună pentru a încărca o imagine ceva mai mare – dacă utilizați platforma de bloguri WordPress, o va scala automat pentru postarea dvs. fără a pierde din calitate. Dar dacă încărcați o imagine mică, va deveni încețoșat dacă decideți să o întindeți pe ecran.

Aflați mai multe despre gestionarea imaginilor în WordPress

Format și dimensiunea fișierului

Imaginile de înaltă rezoluție pot obține cu ușurință mai mult de 10Mb per fișier. Dacă acele imagini nu sunt formatate corect, pot crește și mai mari. Ar trebui să verificați dimensiunea și formatul înainte de încărcare, mai ales dacă aveți un spațiu limitat de găzduire și lățime de bandă.

Optimizați imaginile pentru web

Puteți face multe altele pentru a optimiza imaginile pentru blogul dvs. Deoarece avem deja un articol dedicat îmbunătățirii imaginilor în WordPress, nu vom intra în detalii aici.

Concluzie – ce imagini sunt potrivite pentru mine?

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să înțelegeți importanța imaginilor pentru blogul dvs. Sperăm, de asemenea, că v-ați dat seama că furtul de imagini din căutarea Google și de pe alte site-uri web nu este o modalitate de a începe blogul. Dar acum că știți despre diverse site-uri de stoc și licențe pe care le oferă, cum să alegeți unul pentru blogul dvs.?

Evident, dacă începi doar un blog și nu ai buget pentru imagini, Creative Commons Zero (gratuit) este calea de urmat. Există anumite părți negative ale acesteia, dar dacă te respecți de site-urile populare pe care le-am menționat, nu ar trebui să ai probleme. Vă vor fi milioane de fotografii la dispoziție și veți putea dormi strâns, știind că nu furați nimic. Dar, de îndată ce blogul dvs. începe să crească, imaginile gratuite ar putea să vă împiedice să atingă următoarea etapă.

Dacă vă simțiți blocați cu imagini gratuite și vă puteți permite câțiva dolari în plus, imaginile Royalty Free sunt alegerea potrivită pentru dvs. Fotografiile administrate corect sunt cele mai scumpe, iar acestea ar trebui lăsate doar companiilor mai mari care își pot permite să cheltuiască zeci (dacă nu sute) de dolari pentru o singură imagine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map