Cum să faci bani Cu programul de afiliere Amazon


Jeff Bezos a ales CEO-ul Amazon.com Amazon.com ca nume de companie din două motive. În primul rând, în acel moment, listarea site-urilor era adesea în ordine alfabetică și, în al doilea rând, pentru a sugera scala pe care Amazon.com a lansat-o cu eticheta, Cel mai mare magazin de cărți de pe Pământ

Milioane de oameni au cheltuit aproape de 235 de miliarde de dolari americani pe Amazon doar în 2018. Puteți obține o reducere a veniturilor respective prin alăturarea și punerea în aplicare a ofertelor de afiliere de pe Amazon pe site-ul dvs. web.

În acest ghid, vă vom explica ce este programul Amazon Associates și cum să începeți cu acesta. De asemenea, vă vom arăta cele mai bune practici pentru a găsi și promova produse afiliate Amazon.

Prima carte Amazon.com vândută vreodată a fost din garajul lui Bezos care s-a întâmplat în iulie 1995. Numele cărții era Concepte fluide și analogii creative: Modele computerizate ale mecanismelor fundamentale ale gândirii
 • Ce este programul Amazon Associates
 • Cât poți face ca afiliat Amazon
 • Moduri de promovare a produselor Amazon
 • Alege produsele pe care să le promovezi
 • Efectuați cercetarea în cuvinte cheie și scrieți conținut vizat
 • Sfaturi și trucuri
 • Exemple de site-uri web de succes afiliate Amazon
 • Concluzie
Amazon Associates este folosit de 5,2% din toate site-urile web a cărei rețea de publicitate o cunoaștem. Aceasta reprezintă 1,0% din toate site-urile web

Înainte de a vă arunca în lectură, am presupus că știți și ați completat două lucruri: a început un blog și a ales o nișă profitabilă.

Ce este programul Amazon Associates

Asociații Amazon este unul dintre primele programe de marketing online afiliat lansate în 1996. Programul are un palmares de peste 12 ani de dezvoltare de soluții pentru a ajuta proprietarii site-urilor să câștige bani prin publicitatea a milioane de produse de pe Amazon. Când proprietarii de site-uri și bloggerii asociați creează link-uri și clienții fac clic pe link-urile respective și cumpără produse de pe Amazon, aceștia câștigă taxe de trimitere. Este gratuit pentru a vă alătura și ușor de utilizat.

Logo-ul Amazon arată un zâmbet de la A la Z în nume pentru a semnifica că „compania este dispusă să ofere totul tuturor, oriunde în lume”.

Există o mulțime de modalități prin care puteți stabili un venit atunci când porniți un blog sau un site web. Cu toate acestea, Amazon Associates reprezintă una dintre cele mai cunoscute metode de a face bani online. Întregul proces este ușor de înțeles.

Citire recomandată: Cum să faceți bani pentru blogging

AMAZON ASOCIĂ POZIȚIA PIEȚEI, APRILIE 2019, W3Techs.com
AMAZON ASOCIĂ POZIȚIA PIEȚEI

Creează-ți un cont cu Amazon Associates (aprobarea contului durează de obicei 24-48 de ore), achiziționează linkuri individuale de afiliere și include-le pe site-ul tău. Când vizitatorii fac clic pe aceste legături și efectuează achiziția, Amazon vă va oferi până la 10% din fiecare vânzare. Mai important, aceasta nu se referă numai la articolul pe care îl conectați, ci la orice alt produs pe care utilizatorul îl achiziționează de pe Amazon..

Acum toate acestea sună interesant, nu? Ei bine, toată călătoria durează timp și ia decizii corecte pe parcurs. Prin urmare, să aruncăm o privire la modul în care puteți câștiga bani cu afiliatul Amazon.

Cât poți face ca afiliat Amazon

Amazon vă va oferi o taxă procentuală pentru fiecare articol care a fost vândut și trimis prin link-ul dvs. de afiliere. Un utilizator poate cumpăra orice produs într-o perioadă de 24 de ore (sau 30 de zile dacă a adăugat un articol în coșul său) prin link-ul dvs. de afiliere și veți primi comisionul pentru vânzarea respectivă.

În SUA, timpul petrecut în Top 5 digital-primele aplicații pentru cumpărături în 2018 a crescut cu 60% față de 2016, potrivit datelor publicate în raportul de analiză al aplicației App Annie „Starea mobilului 2019”.

Amazon oferă tarife diferite pentru diverse categorii de produse. Iată defalcarea:

Amazon are un total de 119.928.851 produse din aprilie 2019

Categorie produs

TOP 10 CATEGORII CU CEA MAI MAI NUMĂR DE PRODUSE PE AMAZON.COM
AMAZON ASOCIĂ POZIȚIA PIEȚEI

Totul este să trimiteți vizitatori vizați pe Amazon și să primiți un comision pentru lucrurile pe care le cumpără. După cum ghiciți câștigurile dvs. vor depinde de numărul de persoane la care faceți referire și de suma de bani pe care o cheltuie. Și aceste cifre vor depinde de traficul către site-ul dvs. web și de produsele de nișă pe care le promovați. Puteți câștiga de la 50 la 50.000 de dolari pe baza performanței site-ului sau blogului dvs. și vă vom arăta câteva site-uri web de afiliere Amazon de succes mai jos.

Pentru mai multe informații despre taxe vizitați oficialul Declarația de plată a programului Amazon Associates.

Moduri de promovare a produselor Amazon

În cadrul Asociațiilor Amazon, veți găsi o varietate de mijloace pentru generează legături de afiliere. Amazon oferă trei moduri de a adăuga link-uri de produse și anunțuri pe site-ul dvs. web: link-uri text, Bannere și reclame native pentru cumpărături.

Legături de text

De departe, cel mai eficient mod de a trimite un vizitator la Amazon este folosind un link text în conținutul site-ului. Potrivit lui Darren Rowse de la Problogger, care a făcut sute de mii din programul de afiliere Amazon, 99% din conversii provin din legături text.

Peste 60% dintre vânzători au spus că vânzările Amazon cuprind mai mult de trei cincimi din vânzările lor și aproape 50% vând aproape exclusiv cu Amazon, ceea ce reprezintă 80% până la 100% din vânzările lor

Iată un exemplu de legături de text afiliat în conținut:

Verifica asta Club de golf. Folosesc acest tip de cluburi în ultimele trei luni. Dacă doriți să încercați unul, cumpărați-l pentru doar 100 $ și beneficiați de transport gratuit.

Cum puteți obține legături text:

 • După conectarea în contul dvs., faceți clic pe „Linkuri de produse” găsite în fila „Conectarea produsului” din bara neagră.
67% își promovează produsele în mare parte cu ajutorul reclamelor Amazon

Asociații Amazon

Aproximativ 60% dintre vânzătorii Amazon își promovează bunurile prin intermediul platformei de produse sponsorizate de pe piață
 • Căutați articolul pe care doriți să îl conectați.
 • Faceți clic pe butonul „Obține link” din dreapta articolului.
DOUĂ TREI DE TOȚI VÂNZĂTORII S-A RIDICAT PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR LOR ÎN OCUM
AMAZON ASOCIĂ POZIȚIA PIEȚEI

Obține link

 • Pentru a obține un link scurt, faceți clic pe săgeata în jos de lângă butonul „Obține link” și faceți clic pe „Scurtați adresa URL”.
 • Alegeți dacă doriți Text și imagine, Numai text sau Imagine numai și selectați opțiuni de culoare și dacă doriți să se deschidă într-o fereastră nouă.

Personalizați și obțineți HTML

 • Copiați codul HTML în caseta de sub „Obțineți cod HTML pentru acest link de produs.”
 • Lipiți codul HTML în secțiunea preferată a site-ului dvs. web.

bannere

Folosiți Bannere Carusel. Când promovați linkurile dvs. de afiliere prin bannere, încercați să utilizați bannere Carousel de la amazon, care vă vor ajuta să creșteți ratele de conversie mai mult decât bannerele statice normale. Mulți experți spun că, folosind bannere de carusel de la amazon le-a crescut foarte mult câștigurile afiliate

Cel mai simplu mod de a obține un link pe site-ul dvs. este folosind un anunț banner. Cu toate acestea, sa dovedit că nu este cel mai eficient mod de a genera vânzări.

Iată un exemplu de reclame banner banner:

Mărci de top

Cum să obțineți link-uri banner:

Mișcă-te repede. Dacă vedeți că un concurent este în afara stocului, acesta poate fi un moment bun pentru dvs. pentru a reduce prețurile și / sau pentru a crește anunțurile. Dacă vedeți că recenziile concurenților cresc într-un ritm mai rapid decât dvs., încercați să aflați cauza. Căutați idei noi și inovatoare, cum ar fi imagini sau conținut de produse din categorii mai largi și implementați-le în fața concurenților
 • După conectarea la contul dvs. pe affiliate-program.amazon.com, faceți clic pe „Bannere” găsite în fila „Conectarea produsului” din bara neagră de sus..

Asociații Amazon

 • Derulați în jos și selectați categoria din care doriți să obțineți un banner.
Verificați periodic paginile dvs. pentru întrebări și recenzii noi. Mulți clienți petrec mai mult timp examinând întrebările și recenziile clienților decât conținutul publicat de o marcă, așa că asigurați-vă că verificați și răspundeți în mod regulat la aceste necesități

Banner Linkuri

Promoțiile, inclusiv ofertele Lightning sunt o modalitate excelentă de a vinde unități la o viteză crescută, ducând în cele din urmă la mai multe recenzii. Scopul este să nu fiți mereu la promoție sau să oferi reduceri profunde, dar dacă puteți presăra acestea până la începutul ciclului de viață al produsului dvs. pe Amazon, este o modalitate excelentă de a obține recenzii suplimentare și de a construi relevanță, astfel încât alți clienți să vă poată găsi.
 • Puteți alege ce banner de dimensiuni doriți făcând clic pe dimensiunea de sub categoria pe care ați selectat-o ​​sau puteți derula în listă pentru a găsi cea dorită..
 • Copiați codul HTML sub bannerul pe care îl doriți și lipiți-l în codul pentru site-ul dvs. web.

Anunțuri de cumpărături autohtone

Același lucru este valabil și pentru reclamele autohtone. Arată frumos, dar nu se convertesc la fel de bine precum și link-uri de text. Obțineți mai puține clicuri, deoarece arată ca un anunț.

Iată un exemplu de Anunțuri cumpărături autohtone:

Amazon este serios și strict în ceea ce privește aspectul site-ului său, de aceea imaginile produselor trebuie să fie de o calitate profesională și să prezinte cu exactitate produsul vândut

produse asemanatoare

Cum puteți obține linkuri de anunțuri native:

 • După conectarea la contul dvs. pe affiliate-program.amazon.com, faceți clic pe „Anunțuri cumpărături autohtone” găsite în fila „Conectarea produsului” din bara neagră de sus..
 • Alegeți ce tip de anunț de cumpărături autohton doriți făcând clic pe „Creați unitate de anunțuri” și selectând dintre următoarele:
Există multe instrumente de cercetare a cuvintelor cheie Amazon SEO disponibile, dar Sonar by Sellics are o versiune gratuită și este un loc bun pentru a începe

Anunțuri la cumpărături

 • Recomandări Anunțurile sunt anunțuri care afișează automat recomandări relevante despre produse de pe Amazon pe baza conținutului paginii dvs. și a utilizatorilor care vizitează.
 • Anunțurile de căutare sunt anunțuri care permit vizitatorilor dvs. să profite de rezultatele căutării de pe Amazon direct pe site-ul dvs. web. Includeți recomandări despre produse pe baza frazelor de căutare sau a cuvintelor cheie selectate de dvs. sau introduse de vizitatorii dvs..
 • Anunțurile personalizate vă permit să selectați produsele preferate pe care doriți să le promovați și să plasați unitatea de anunțuri în postările articolului dvs. produs.
 • Selectați categoriile sau elementele pe care doriți să le aveți în anunțurile dvs., precum și funcția de retragere (în cazul în care articolul sau categoria nu sunt disponibile la un moment dat pe Amazon.com, se vor completa) și orice setări avansate, cum ar fi dimensiunea.
Aproape jumătate din consumatori – la 48% – au mai puțin de 2 ani de vânzare pe Amazon. Majoritatea au puțini angajați, dar respondenții la sondaj au spus că majoritatea vânzărilor de e-commerce au loc prin intermediul Amazonului

produse asemanatoare

 • Copiați codul HTML și lipiți-l în codul de pe site-ul dvs. web.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina oficială Amazon Link-uri de produse, bannere și anunțuri autohtone.

Alege produsele pe care să le promovezi

Oamenii cumpără aproape orice de pe Amazon. Ar trebui să poți găsi o selecție bună de produse conexe pentru a promova orice nișă a site-ului tău.

Primul lucru pe care îl puteți face este să verificați pagina Cele mai bune vânzări. În partea stângă, puteți naviga prin departamente și puteți alege categoria de produse relevante pentru site-ul dvs. web.

Aproape 50% dintre clienții Amazon sunt deschiși să încerce noi mărci sau produse

Cele mai vândute Amazon

FACTORI CHEIE PENTRU UTILIZATORII SUA PENTRU A VENIȚI VIA AMAZON 2019
FACTORI CHEIE

Mergi întotdeauna cu produse strâns legate de nisa site-ului tău. Puteți alege o categorie largă și nișă în jos pentru produsele specifice pentru a vizita vizitatorii care caută anumite articole. În acest fel, vizitatorii sunt mult mai susceptibili să facă clic și să cumpere. De exemplu, Cameră foto și Foto> Accesorii> Genti și Huse> Huse pentru filtru.

Când vine vorba de ce elemente de preț trebuie să promoveze, regula principală este să mergi la articolele cu preț mediu. De obicei, articolele cu prețuri mici sunt ușor de vândut, dar primești prea puțin din comision. Pe de altă parte, produsele de înaltă calitate au taxe mult mai mari, dar nu vor fi ușor de vândut.

Aceasta înseamnă că cea mai bună abordare este să mergi pentru articole în jurul valorii de 50 – 200 USD. În acest punct de preț, comisioanele dvs. sunt bune, iar lucrurile vor fi mai ușor de vândut.

Rețineți că este important să promovați produse de înaltă calitate. Astfel, urmăriți evaluările și evaluările clienților.

Ce tip de conținut trebuie scris și cuvinte cheie de utilizat

După ce înțelegeți ce produse puteți promova, este timpul să lucrați la crearea de conținut care vă va oferi vizitatorilor gata să cumpere produse.

Nu vom discuta aici despre cercetarea cuvintelor cheie. În schimb, vom dezvălui ce tip de articole funcționează cel mai bine atunci când vine vorba de vânzări de afiliere.

Fii detaliat în recenzia ta și încearcă să acoperi toate punctele pe care ai vrea să le vezi dacă ai fi cititorul

Recenzii de produse

Este probabil cele mai populare articole pe care oamenii le scriu și le folosesc pentru a câștiga bani pe Amazon. Alegeți orice produs din nișa dvs. și scrieți o recenzie despre acesta.

Efectuarea unei recenzii de calitate a unui produs legat de nișa dvs. este cea mai bună modalitate de a obține un nivel mai mare de rate de clicuri și de a face vânzări afiliate..

Acest segment devine din ce în ce mai popular cu tot conținutul de „unboxing” apărut în ultimii ani. Este evident că clienților le place să citească recenzii detaliate despre produse de la oameni reali.

Asigurați-vă că recenzia dvs. le vorbește oamenilor folosind cuvinte pe care le înțeleg

Exemplu de titluri:

 • Apple MacBook air recenzie de 13 inch
 • Revizuirea caroseriei Canon EOS-1D X Mark II

Cele mai bune produse

Nu uitați, nu există nicio limită la numărul de recenzii ale produsului; puteți crea un site web dedicat pur și simplu să faceți recenzii despre produse

Nu este un secret; oamenii caută mereu să cumpere cele mai bune lucruri disponibile. Acești oameni sunt de obicei fericiți să cheltuiască mai mulți bani pentru a obține cele mai bune bunuri posibile.

De asemenea, acest tip de conținut primește o tonă de trafic dacă îl puteți califica în topul motoarelor de căutare. Unii bloggeri consideră că acest conținut aduce cel mai mare trafic de conversie.

Exemplu de titluri:

 • Cele mai bune laptopuri pentru studenți 2019
 • Cele mai bune căști pentru alergători 2019

Comparație produse

Ori de câte ori menționați un produs pe care l-ați examinat, mai degrabă decât să vă conectați direct la produs, este mai bine dacă ați putea face link către recenzia dvs. Acest lucru va reduce legăturile de afiliere (pe care motoarele de căutare nu le plac) și, de asemenea, va oferi potențialului client „un gust” al produsului pe care îl promovați

Cu câteva branduri și produse disponibile astăzi, nu este întotdeauna un proces ușor să alegeți ce produse să cumpărați. Astfel, oamenii adoră și trebuie să compare produsele înainte de a lua decizia finală. Dacă puteți furniza suficiente informații și face recomandări exacte, vizitatorii vor achiziționa bunuri pe care le recomandați.

Exemplu de titluri:

 • iPhone X vs. Galaxy s9
 • Camera Leica M10 vs. Canon 5D Mark IV
Amazon permite 250 de caractere pentru titlurile produsului dvs. și vă recomandă să utilizați o formulă specifică atunci când le scrieți: Marca produsului / Descrierea + Linia / Colecția + Materialul / Ingredientul + Culoarea / Mărimea + Cantitatea

Vânzări, promoții și reduceri

Amazon nu are aproape niciun produs care nu are o reducere listată. Fii atent la aceste tipuri de promoții, deoarece acestea pot merita promovate (dacă sunt relevante pentru cititorii tăi).

Exemplu de titluri:

 • MacBook pro ieftin de vânzare
 • Obțineți cupon Samsung Galaxy s9 cu 10% reducere
Concentrați-vă mai mult asupra beneficiilor. Ori de câte ori cineva decide să cumpere un anumit produs, îl face după ce a văzut beneficiile, nu caracteristicile cu punct glonț

Cum să aleg

Când oamenii intenționează să cumpere produsul dintr-o categorie pe care nu au cumpărat-o niciodată, de obicei, aveți tone de întrebări „începători”. Dacă creați conținut util „Cum să alegeți” și să-i parcurgeți alegând un anumit produs, vă vor asculta sfaturile și vor face achiziția.

Exemplu de titluri:

Consumatorii devin din ce în ce mai atenți de recenziile comerciale (din moment ce ai de câștigat dacă cumpără unul dintre produse). Ori de câte ori este posibil, includeți comentarii și evaluări generate de utilizatori în postările dvs. pentru a spori credibilitatea
 • Cum să alegi cea mai bună saltea
 • Cum să alegi cele mai bune cluburi de golf

Lansare de produse noi

Lansările de produse sunt fierbinți. Cu siguranță, există multe concurențe care scriu despre ele, dar există o cantitate la fel de mare de oameni care consumă conținut despre produse noi. Dacă puteți prelua o parte din traficul unei lansări și o puteți converti, acest lucru poate merita cu ușurință timpul dvs..

Conform Amazon, A + Content poate crește vânzările în medie de 3 până la 10% educând consumatorul despre produsul și marca dvs.

Exemplu de titluri:

 • Funcții și prețuri pentru iPhone Xs noi
 • Căști noi beats 2019

Sfaturi și trucuri

Utilizați cel puțin două link-uri afiliate pe post

Utilizați mai multe linkuri de afiliere pentru fiecare articol pe care îl scrieți. Puteți include link-ul de afiliere de fiecare dată când menționați produsul. Nu doar că te-ar ajuta să atragi mai mulți oameni pe Amazon, dar este și ușor de utilizat.

Faceți ca imaginile produsului să poată face clic

Verificați dacă articolele sunt deja vândute pe Amazon. Instrumente gratuite de genul Keepa.com vă poate ajuta să evaluați dacă articolele au fost deja vândute de Amazon Retail la un moment dat

Când utilizați imagini cu produsele din conținutul dvs., asigurați-vă că oamenii pot face clic pe ele. Unele site-uri web văd cu un procent de 30% o creștere a ratei atunci când adaugă această funcționalitate.

Iată un exemplu de cod HTML:

Luați în considerare posibilitatea de a utiliza mai mult din Amazon dacă vă aflați în modul de lansare. Start-up-urile mai ambițioase care doresc să lanseze un produs nou-nouț pot încerca, de asemenea, să aplice pentru Amazon Launchpad, care simplifică dezvoltarea, comercializarea și vânzarea cu amănuntul a produselor noi de la start-up-uri. Include ajutor în gestionarea stocurilor și îndeplinirea comenzilor

Eșantion COD HTML

Obțineți cât mai mulți oameni pe Amazon

Rezultatele utilizării Amazon pot fi uneori fenomenale: Compania de ornamente cu sediul în Carolina de Sud, Palmetto Engraving, a primit 18.000 de comenzi de la Amazon după ce a fost prezentată pe Amazon în timpul unei vânzări de Black Friday, a declarat vicepreședintele Palmetto Engraving, Dennis Solomon. Până atunci, cea mai mare creștere a vânzărilor lor a fost de 200 de comenzi prin intermediul retailerului online Etsy

După cum am menționat mai sus, Amazon vă va oferi comision pentru orice produs pe care oamenii îl cumpără prin link-ul dvs. de afiliere. Astfel, cu cât faceți mai multe persoane la Amazon, cu atât mai mulți bani ar putea și cu atât mai mulți bani puteți face.

Pregătește-te și concentrează-te asupra sărbătorilor

Fii pregătit să stai în spatele produsului sau serviciului tău. Pentru a ieși în evidență într-o mare de concurenți, este esențial să faci un produs bun. Plata pentru publicitate pe Amazon va ajuta rezultatele să crească și nu ar trebui să fie reduse. Dar dinamica Amazon înseamnă, de asemenea, că utilizatorii pot lăsa feedback negativ care poate scufunda mărcile aspirante

Știm cu toții că sezonul de sărbători este nebun pentru oricine are o afacere care vinde produse (în special produse fizice.) Traficul de căutare este în creștere, iar ratele de conversie sunt mai mari decât oricând.

Asigurați-vă că vă pregătiți pentru sezonul sărbătorilor, deoarece atunci vă puteți face majoritatea vânzărilor. Fii ocupat cu două luni înainte de Crăciun, dar nu uita de Black Friday și Cyber ​​Monday.

Asigurați-vă că utilizați un layout web corect

Aspectul și designul site-ului dvs. web joacă un rol semnificativ în succesul afiliat Amazon. Există mai multe lucruri pe care trebuie să le ții cont atunci când creezi site-ul tău.

 • Compatibilitate mobilă și design curat
 • Ușor de găsit link-uri de afiliere
 • Utilizați tema personalizată WordPress pentru site-urile web de afiliere Amazon
Oferind din când în când o reducere semnificativă sau derularea unei tranzacții zilnice vă poate oferi suficientă expunere a mărcii și atrage cumpărători repetiți. Acest lucru, combinat cu recenzii excelente și SEO optimizat, poate face o strategie câștigătoare

Având în vedere aceste lucruri, vă puteți concentra mai mult pe crearea de conținut.

Utilizați plugin-uri WordPress pentru a vă face viața mai ușoară

Dacă intenționați să vă deplasați cu site-ul dvs. WordPress afiliat Amazon, ar putea fi necesar să utilizați un plugin personalizat, cum ar fi EadsyAzon. Vă va ușura viața și vă va ajuta să găsiți link-uri și imagini și să le postați rapid pe site-ul dvs. web.

Exemple de site-uri web de succes afiliate Amazon

În cele din urmă, am dori să vă arătăm câteva exemple de site-uri de afiliere Amazon care îl duc la nivelul următor. Verificați-le și acordați atenție modului în care îmbrățișează ofertele de produse Amazon.

De exemplu, Tuft & Needle, un perturbator din industria saltelelor, și-a început operațiunile în totalitate online și a înregistrat vânzări de 100 de milioane doar în 2016, a declarat Jeff Wells, de la Tuft & Needle. Wells este vicepreședintele Amazon Strategiei la disruptor pentru saltele, o poziție dedicată exclusiv gestionării abordării companiei de a vinde pe Amazon.

Concluzie

Aceasta este practic întreaga călătorie pe care trebuie să o parcurgeți atunci când lucrați pe un site web de marketing afiliat Amazon. Este important să rețineți că răbdarea joacă un rol crucial în întregul proces, deoarece construirea traficului către site-ul dvs. necesită timp. Cu toate acestea, dacă faceți toți pașii menționați mai sus, este sigur că veți reuși în timp.

Prin urmare, cu destulă dedicație, motivație, timp și pasiune, câștigarea de bani cu afiliatul Amazon este o opțiune pe care oricine o poate alege.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map