Cum să faceți site-ul dvs. mobil-prietenos

Despre acest ghid

Site-ul mobil prietenos infografic
Vizualizați site-ul mobil prietenos [Infographic]

În lumea digitală rapidă în care trăim, progresele constante în tehnologie deschid ușa unei revărsări de informații accesibile instantaneu. Acest lucru lasă oamenii flămânzi pentru mai multe informații și mai multe servicii. Ei doresc acces instantaneu la informațiile dorite, indiferent de locul în care se află și ce tip de dispozitiv utilizează pentru a naviga în lumea online.

Permiterea clienților să acceseze informații din mers a devenit una dintre prioritățile principale ale aproape oricărei organizații de afaceri din lume. Oferă clienților o experiență de utilizator mult mai bună, ceea ce poate îmbunătăți mult afacerile unuia la mai multe niveluri cruciale. Acesta este motivul pentru care este important ca fiecare proprietar de afaceri să realizeze un site web mobil pentru a oferi utilizatorilor de telefonie mobilă o experiență mobilă perfectă. Aceeași regulă se aplică dacă intenționați să creați un blog. Trebuie să fie mobil-friendly.

Ce este un site web mobil-friendly?

Un site web mobil-mobil este un site web conceput pentru a afișa conținutul site-ului pe dispozitivele mobile, adică smartphone-uri și tablete. Este optimizat pentru dispozitivele mobile, deoarece face mult mai ușor pentru utilizatorii de telefonie mobilă să citească conținutul dorit și să navigheze pe site-ul pe care aleg să îl viziteze..

site-ul mobil prietenos
67% dintre utilizatori au indicat că ar fi mai probabil să achiziționeze un produs sau serviciu de la o companie care a construit un site web mobil mobil
nu site web mobil mobil
61% utilizatorii au spus că vor părăsi un site care nu este un site mobil prietenos

Anume, un site web mobil care se adaptează cu ușurință la dimensiunea ecranului și la rezoluția dispozitivelor mobile pe care le utilizează vizitatorii site-ului. Acest lucru le permite să găsească ceea ce caută în câteva secunde.

Formatând interfața și conținutul site-ului dvs. web într-o manieră care să fie mobilă, nu numai că veți facilita navigarea și textul mai mare pentru a fi mai ușor de citit, dar veți optimiza site-ul dvs. pentru ecrane tactile adăugând elemente prietenoase cu atingerea Iar viteza de descărcare a site-ului dvs. web va fi îmbunătățită măsurabil.

De ce este important să ai un site web mobil pentru telefon

Dacă aveți un site web mobil care poate avea un impact mare asupra afacerii dvs. și puteți adăuga linia de jos. În urmă cu mai bine de un an, utilizarea mobilă a depășit utilizarea desktopului, arătând că mai mult de jumătate din traficul online provine acum de pe dispozitive mobile.

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai importante motive pentru a începe să vă gândiți să faceți site-ul dvs. mobil-mobil, deoarece majoritatea clienților dvs. vizită cu siguranță site-ul dvs. web prin intermediul telefoanelor mobile și tabletelor.

Pe 21 aprilie 2015, Google a lansat încă una dintre numeroasele sale actualizări ale algoritmului de clasare, precizând că site-urile web optimizate pentru dispozitive mobile vor primi preferință în rezultatele motoarelor de căutare mobile, îndemnând proprietarii de site-uri să-și îmbunătățească site-urile web și să le ofere utilizatorilor o experiență mai bună pentru utilizatori..

Prin urmare, crearea site-ului dvs. mobil-prietenos poate avea un impact semnificativ în clasamentul site-ului dvs. în motoarele de căutare. Vă poate îmbunătăți vizibilitatea căutării și vă poate îmbunătăți identitatea de marcă și experiența de utilizator pe care o oferiți. În plus, vă poate ajuta să transformați site-ul dvs. într-o mașină de generare de plumb.

dispozitive mobile în plină expansiune
Dispozitivele mobile reprezintă acum aproape 2 din fiecare 3 minute petrecute online
timpul petrecut pe un dispozitiv mobil
Utilizatorul mediu cheltuiește 4-5 ore pe zi pe mobil
media digitală mobilă
Timpul media digitală mobilă în SUA este acum semnificativ mai mare la 51% față de desktop (42%)

De ce ar trebui să mergi pe mobil chiar acum

mergi mobil

Compania dvs. va beneficia de mai multe moduri atunci când vă optimizați site-ul pentru dispozitive mobile. Să aruncăm o privire asupra celor mai cruciale care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți afacerea pe termen lung.

Creșterea traficului către site-ul dvs. web

trafic de căutare mobilă
Aproximativ 60% traficul de căutare provine de la dispozitivele mobile

Printre Top 5 cele mai interesante oportunități pentru marketingul digital, optimizarea mobilă este în vârf, înaintea chiar a implicării și a orientării / personalizării în social media

43% Optimizare mobilă
35% Implicarea social media
35% Direcționarea și personalizarea
30% Marketingul de conținut
30% Optimizarea conținutului

90% dintre site-urile web NU SUNT CĂTRE CĂTRE OPTIMIZATE!

Datorită numărului tot mai mare de utilizatori de telefonie mobilă, puteți atrage un număr destul de mare de clienți, oferindu-le o experiență mobilă impecabilă. Acest lucru va aduce mult mai mult trafic pe site-ul dvs. web. Oamenii de astăzi își folosesc smartphone-urile chiar în timp ce se uită la televizor, folosind computerele desktop sau laptopul. Ei continuă să le folosească în timp ce călătoresc la muncă și de multe ori în timpul lucrului.

Mai mult, Google recunoaște dacă un anumit site web nu este mobil. Este mai puțin probabil să afișeze site-ul dvs. ca rezultat legitim în căutări, dacă acesta nu este optimizat pentru dispozitive mobile. Desigur, acest lucru ar putea afecta în mod negativ clasamentul dvs. în paginile cu rezultatele motorului de căutare și vă poate lăsa mult în urma concurenței dvs. în timp ce luptați să vă construiți și să aduceți mai mult trafic site-ului dvs..

Prin urmare, faptul că un site web mobil mobil vă poate ajuta foarte mult rezultatele căutării organice și vă poate ajuta să atrageți mult mai mult trafic către site-ul dvs., îmbunătățindu-vă în cele din urmă clasamentul motorului de căutare..

Experiență de utilizator mai bună

Când permiteți clienților dvs. țintă care utilizează dispozitive mobile să acceseze cu ușurință site-ul dvs. web și să găsească produsele sau serviciile pe care le caută în câteva secunde, le îmbunătățiți considerabil experiența utilizatorului.

Este mult mai probabil acum că majoritatea vizitatorilor dvs. utilizează smartphone-uri și tablete pentru a verifica ce aveți de oferit. Așadar, oferirea utilizatorilor desktop și mobile cu o experiență de utilizator mai bună ar trebui să fie una dintre prioritățile dvs..

Experiență mai bună pentru utilizatori înseamnă un ranking SEO mai mare, deoarece Google indexează experiența utilizatorilor pentru a determina clasarea site-urilor web în motoarele de căutare. Prin urmare, dacă puteți oferi utilizatorilor dvs. de telefonie mobilă o experiență de utilizator mai bună, vă veți îmbunătăți clasamentul SEO, ceea ce vă va ajuta să vă îmbunătățiți vizibilitatea căutării și vă va aduce un trafic mai mare.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignorați complet clienții și potențialii potențiali care utilizează computere desktop sau laptop, întrucât totuși reprezintă o cantitate semnificativă de trafic care vine pe site-ul dvs. și sunt încă o parte importantă a bazei de clienți..

experiență mobilă proastă
40% consumatorii vor merge pe site-ul unui concurent după o experiență mobilă proastă
97% site-urilor eșuează la UX. Site-urile care nu reușesc la UX suferă de utilizatori frustrați și rate de conversie slabe

Ratele de conversie crescute

Cu mai mult trafic pe site-ul dvs. web, veți avea oportunități mai bune de a angaja clienți țintă cu conținutul dvs. și de a atrage clienți de calitate. În cele din urmă, veți transforma aceste clienți în clienți. Tot mai multe persoane vor accesa site-ul dvs. web și, oferindu-le o experiență excelentă pentru utilizatori, veți reuși să vă creșteți foarte mult ratele de conversie.

site web nesupravegheat
48% spune că, atunci când site-urile nu funcționează bine pe smartphone-urile lor, le face să se simtă ca și cum companiile nu le pasă de afacerea lor

Majoritatea cumpărătorilor online sunt de fapt utilizatori de telefonie mobilă. Și, din ce în ce mai mult, navighează pe internet prin intermediul smartphone-urilor și tabletelor în timp ce sunt în mers în căutarea de produse sau servicii.

Dacă nu le oferiți această comoditate și navigare ușoară, veți pierde atât clienții existenți, cât și cei potențiali, deoarece vor avea mai multe șanse de a părăsi site-ul dvs. și de a merge pe site-ul dvs. mai prietenos al competiției..

Prin urmare, prin satisfacerea nevoilor clienților-țintă care preferă navigarea pe dispozitive mobile, puteți atrage mulți clienți și puteți crește rata de conversie. Cu rate de conversie mai mari, obținerea unui profit va fi mult mai ușoară și veți vedea rezultate pozitive în ROI.

viteza de navigare
Pentru a concura cu adevărat astăzi și pentru a menține oamenii pe site-ul dvs., trebuie să fie în măsură să sprijiniți în același timp conexiunile non-WiFi și WiFi, și într-o lume perfectă, încărcați o pagină în sub 4 secunde.

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de telefonie mobilă astăzi se așteaptă ca un site să încarce această perioadă de timp și aproximativ 80% sunt nemulțumiți de viteza de navigare pe smartphone-urile lor în general.

site optimizat și ușor
Câteva lucruri de care trebuie să țineți cont sunt, în primul rând, să vă optimizați conținutul vizual (reduceți dimensiunile fișierelor fără a afecta calitatea imaginii) și păstrarea site-ului dvs. în general dimensiune până la mai puțin de 1 MB

Rata de respingere redusă

Dacă site-ul dvs. web face ca utilizatorii de telefonie mobilă să fie nevoiți, să micșoreze o pagină sau să instaleze suplimente pentru ca dispozitivele lor mobile să poată afișa site-ul dvs. web, veți fi sortiți cu rate de rebut extrem de mari. Pentru utilizatorii de telefonie mobilă este mai ușor să părăsească site-ul dvs. web și să se deplaseze pe un site competitiv care nu este atât de complicat.

Prin crearea site-ului dvs. mobil-mobil, vă reduceți considerabil rata de respingere. Și pentru că oferiți utilizatorilor de telefonie mobilă o experiență intuitivă, aveți o șansă mai mare de a-i angaja în brandul dvs., făcând ca merită să stea pe site-ul dvs. mai mult timp.

Site-urile web care sunt optimizate numai pentru desktop, nu sunt redate bine pe dispozitivele mobile, ceea ce îi poate face pe utilizatorii de telefonie mobilă care vizitează site-ul dvs. să plece într-o clipă și să nu se mai întoarcă niciodată. Mai mult, astfel de site-uri web necesită mult mai mult timp pentru a încărca pe dispozitivele mobile. Rețineți că cumpărătorii online se așteaptă să se încarce o pagină în două secunde. Când au trecut trei secunde, un număr mare de cumpărători s-au îndreptat în altă parte.

Timpul de încărcare a paginii este unul dintre cele mai importante elemente ale fiecărui site web de succes, deoarece vă poate afecta semnificativ rata de respingere și de conversie. Mai exact, o întârziere de o secundă a timpului de încărcare a paginii poate reduce rata de conversie cu 7 la sută, în timp ce o întârziere de două secunde a timpului de încărcare a paginii poate crește ratele de respingere cu până la 87%.

Optimizați viteza site-ului dvs. web pentru o mai bună experiență a utilizatorului și veți vedea rambursarea în linia de jos a afacerii dvs. Optimizarea site-ului dvs. web pentru dispozitivele mobile vă va ajuta să realizați acest lucru, deoarece site-ul dvs. web va funcționa mult mai bine pe tabletele și smartphone-urile vizitatorilor dvs., ajutându-vă să reduceți rata de respingere și să vă creșteți baza de clienți..

loialitatea clienților
90% căutările mobile duc la acțiune 50% duc la achiziție

Creșterea fidelității clienților

Dacă oferiți clienților dvs. o experiență de utilizator mai bună, veți inspira loialitatea clienților, câștigând clienți pe viață și ambasadori pentru marca dvs. Un site web mobil care vă poate ajuta să faceți exact asta și vă va ajuta să vă îmbunătățiți reputația și să îmbunătățiți imaginea mărcii dvs..

O experiență mobilă satisfăcătoare vă va ajuta să creați încredere cu clienții dvs. și să stabiliți o implicare mai mare a mărcii. Veți avea o credibilitate mai mare și veți deveni o resursă de încredere pentru clienții dvs. de fiecare dată când au nevoie de informații cu care le puteți furniza. Dacă nu oferiți clienților dvs. experiența mobilă pe care o caută, riscați să-i pierdeți, poate chiar permanent, în competiția dvs..

Alegerea unei abordări pentru crearea unui site web prietenos cu dispozitivele mobile

alegerea unei abordări

Există două abordări pentru crearea unui site web prietenos cu dispozitivele mobile; care abordare alegi depinde complet de prioritățile afacerii tale. Anume, puteți alege să faceți un site web complet nou și mobil sau să vă proiectați propriul site pentru a vă adapta automat la diverse dispozitive mobile, care este denumit design web sensibil.

Construiți un site web mobil

TOP 5 SMARTPHONES 2019
primele 5 smartphone-uri în 2016
Samsung 21,4%
măr 18,7%
Huawei 8,1%
Lenovo 5,1%
Xiaomi 4,6%
Toți ceilalți furnizori de telefoane acoperă 42,1% a pieței de telefoane mobile

Construirea unui site mobil separat înseamnă găzduirea unei versiuni mobile a site-ului dvs. web pe URL-uri separate, care poate fi un subdomeniu mobil (m.example.com), o subfolderă pe site-ul dvs. web (exemplu.com/mobile) sau un mobil complet separat domeniu (exemplu.mobi).

Când utilizați un site mobil separat, ar trebui să încorporați elemente ale unui design web sensibil, deoarece acesta va permite paginilor dvs. web să se adapteze la mici diferențe de dimensiuni ale ecranului.

Construirea unui site web mobil separat are cu siguranță plusurile și minusurile sale. Un site web mobil este un plus la site-ul principal și este optimizat pentru utilizare din mers. Vă poate ajuta foarte mult cu vizibilitatea căutării, deoarece este mai probabil să apară pe căutările mobile decât în ​​domeniul dvs. obișnuit. De asemenea, folosește o cantitate minimă de lățime de bandă, motiv pentru care este mult mai rapid decât alte site-uri web.

Din perspectiva utilizatorilor de telefonie mobilă, cu siguranță este preferat un site web separat, deoarece un astfel de site poate oferi o utilizare excelentă. Utilizatorii de telefonie mobilă care vă vizitează site-ul sunt redirecționate automat către adresa URL specifică pentru mobil, dar utilizatorii tabletei sunt afișați partea desktop, astfel încât conținutul dvs. nu este consistent pe toate dispozitivele.

Ecran telefon 4 inch
Telefoanele de 4 inci sunt cele mai populare în majoritatea țărilor, inclusiv Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Australia, Japonia și SUA. Aceasta este cauzată de popularitatea uriașă a iPhone 5 și 5S

Cu toate acestea, din perspectiva afacerii dvs., prin construirea unui site web mobil separat, veți avea la dispoziție două site-uri web de întreținut, care ar putea dura foarte mult timp, fără să mai vorbim de bani. Și va trebui să faceți SEO de la zero pentru noul dvs. site web. Un alt lucru foarte important este că veți avea conținut duplicat, pentru care Google vă poate penaliza. Cu toate acestea, puteți rezolva această problemă, având în mod corespunzător adnotare bidirecțională. În acest fel, site-ul dvs. web nu va apărea ca având conținut duplicat, ci, în schimb, cele două URL-uri vor fi văzute ca având conținut echivalent.

rezoluții populare de ecran
În ceea ce privește rezoluțiile ecranului, cel mai mult sunt populare 640 × 1136, 750 × 1334, 1080 × 1920 și 720 × 1280
plăți mobile
20,2% a nord-americanilor folosiți plățile mobile în mod regulat – acest procent se traduce cu 55 de milioane de oameni, număr pe care prognozele companiei vor crește cu 39,2% în anul următor.

Mulți proprietari de afaceri decid să adopte prima abordare mobilă pentru a-și crea site-urile lor mobile. În principiu, înseamnă mai întâi proiectarea site-ului dvs. web pentru dispozitive mobile și să vă pregătiți până la proiectarea pentru desktop. Cu siguranță este cea mai bună abordare pe care trebuie să o adoptați atunci când creați un site web pentru prima dată, deoarece, dacă reușiți să faceți site-ul dvs. să funcționeze bine pe dispozitivele mobile, acesta va funcționa și mai bine pe un desktop.

Cu toate acestea, dacă nu construiți un site web pentru prima dată și doriți să vă optimizați pur și simplu site-ul existent pentru dispozitive mobile, puteți adăuga o versiune mobilă a site-ului dvs. pe o altă adresă URL sau puteți reproiecta site-ul, astfel încât aspectul său se va adapta la fiecare dispozitiv, folosind un design web receptiv.

Proiectare web responsivă

reclame digitale mobile
Contul dispozitivelor mobile pentru 50% din totalul de reclame digitale cheltuite în 2019

Proiectarea site-ului web responsabil înseamnă proiectarea site-ului dvs. web existent într-o manieră care îi permite să își modifice aspectul, astfel încât să se adapteze automat la diverse dispozitive mobile. Prin urmare, indiferent de dispozitivul pe care este vizualizat, site-ul dvs. web se va adapta automat la dimensiunea ecranului și la rezoluția dispozitivului, îmbunătățind considerabil experiența utilizatorului. Mai mult, designul web receptiv este modelul de design foarte recomandat de Google.

COMERȚUL MOBIL ESTE RAPID
3 $ bil. 2010
$ 6 2011
$ de 10 2012
$ pe 14 2013
$ de 19 2014
$ de 25 2015
$ data de 31 2016

Un site web receptiv recunoaște dispozitivul pe care este vizualizat și se redimensionează automat pentru o vizualizare optimă. Având un site web receptiv, veți putea oferi persoanelor care își folosesc smartphone-urile și tabletele pentru a vă vizita site-ul cu cea mai bună experiență posibilă a utilizatorului. Și veți atenua orice risc de a le pierde concurenților.

Cu siguranță doriți să oferiți clienților dvs. existenți și potențiali exact ceea ce doresc și să reușiți să vă măriți baza de clienți și să generați mai multe venituri. Prin urmare, având un site web sensibil, vă veți oferi clienților dvs. pagini de încărcare rapidă, navigare ușoară și un site web simplificat, unde pot găsi rapid și ușor ceea ce caută.

Cum să faceți site-ul dvs. mobil-prietenos

gestionarea conținutului digital
Cei mai importanți factori de optimizare mobilă în funcție de consumatori
accesibilitate
Faceți-l accesibil

Site-urile mobile ar trebui să funcționeze pe toate dispozitivele mobile.
clicuri
Orice informație este accesibilă în unul sau două robinete
bara de căutare
Bara de căutare este ușor de găsit și de utilizat
ca icoana
Faceți site-ul să arate curat și eficient
versiunea pentru desktop
Dă o opțiune pentru a accesa site-ul web complet al desktopului
butoane prietenoase cu degetele
Utilizatorii preferă butoanele mari care pot fi utilizate cu degetele. Proiectați-vă site-ul astfel încât mâna oricui să poată interacționa cu ușurință cu acesta
proiectare-pentru-vizibilitate
Proiectare pentru vizibilitate
Faceți mai ușor pentru clienții dvs. citirea conținutului.
forme care nu defilează
Faceți formularele de completare care nu defilează și cu doar câteva câmpuri
defilând într-o direcție
Majoritatea utilizatorilor defilează doar într-o direcție, în sus – în jos sau în stânga – spre dreapta
face cumpărare
Faceți ușor conversia
Creați modalități clare pentru utilizatorii dvs. de a face cumpărături sau de a vă contacta.
locația și orele de funcționare
Este important să indicați locația și orele de funcționare
Fă clic pentru a apela
Aveți în vedere funcționalitatea „Click-to-call” de pe site-ul dvs. web
adresa de email
Indicați adresa dvs. de e-mail
conturi de rețea socială
Indicați-vă conturile de rețea socială
redirecționarea site-urilor mobile
Redirecționarea site-urilor mobile
Asigurați-vă că vizitatorii care vizitează site-ul dvs. web de pe un dispozitiv mobil sunt redirecționate către site-ul dvs. prietenos pentru mobil.
testare și optimizare
Ascultați, învățați și iterați
Faceți ca testarea și optimizarea să fie un proces continuu.

defilați jos

Modul în care vă faceți site-ul dvs. mobil-prietenos depinde de faptul că utilizați unul dintre numeroasele sisteme de gestionare a conținutului (CMS) pentru a vă gestiona conținutul digital sau dacă utilizați un constructor de site-uri.

CMS

Utilizarea unui CMS pentru a face site-ul dvs. mobil-prietenos este cea mai bună opțiune, deoarece oferă soluțiile de care aveți nevoie, fără a fi necesar să creați două versiuni separate ale site-ului dvs..

Cele mai populare platforme CMS sunt WordPress, Joomla și Drupal, pentru a numi doar câteva. Acestea oferă o serie de pluginuri mobile, teme și, șabloane care vă vor ajuta să transformați site-ul dvs. într-unul adaptiv care se va adapta la orice dispozitiv mobil posibil.

Indiferent de tipul de sistem de gestionare a conținutului pe care îl utilizați pentru site-ul dvs., pentru a face site-ul dvs. mobil-prietenos necesită schimbarea și / sau personalizarea temei site-ului dvs. web. Desigur, tema pe care o alegeți trebuie să utilizeze principii de design responsive pentru a se putea adapta la diferite dispozitive pe care site-ul dvs. este vizualizat..

Puteți verifica mai întâi dacă tema pe care o utilizați deja are o actualizare disponibilă și dacă această actualizare este sau nu mobilă. Dacă este, actualizarea temei va fi destul de mare. Mai important, actualizarea temei va oferi site-ului dvs. web noi corecții de securitate, care vor îmbunătăți atât site-ul dvs., cât și afacerile dvs. generale.

WordPress

Dacă site-ul dvs. web este găzduit pe WordPress.com, WordPress vă va oferi automat o temă mobilă pentru site-ul dvs. web, în ​​funcție de tema pe care o aveți deja. Dacă utilizați WordPress cu propria companie de găzduire web, puteți verifica tema și versiunea WordPress utilizând una dintre următoarele metode.

  • Verificați Panoul de administrare, unde puteți vedea numărul versiunii în partea de sus a tabloului de bord sau în subsol, pentru cele mai recente și mai vechi versiuni ale instalațiilor WordPress, respectiv.
  • În mod alternativ, puteți accesa site-ul cu WordPress instalat și puteți utiliza funcția „sursă de vizualizare” a browserului dvs. web pentru a căuta pe pagina eticheta meta generator, care vă va oferi numărul versiunii. Numărul de versiune al instalării WordPress este de asemenea localizat în fișierul /wp-include/version.php.

Joomla

Dacă utilizați Joomla ca CMS, puteți verifica ce versiune de instalare utilizați verificând interfața de administrare, verificând pagina cu informații despre sistem din interfața de administrare sau verificând fișierul /version.php, care conține numărul versiunii și se găsește de obicei în / biblioteci / joomla / fișiere.

Dacă versiunea dvs. de Joomla nu este cea mai recentă versiune disponibilă, puteți actualiza versiunea și șablonul Joomla. O altă opțiune este să instalați o extensie Joomla prietenoasă cu mobilul, deoarece multe extensii fac site-ul dvs. prietenos cu mobilul fără a fi nevoie să vă actualizați versiunea de Joomla.

Drupal

Dacă utilizați Drupal ca CMS și doriți să convertiți întregul site web într-o nouă temă care să fie mobilă, puteți face acest lucru vizitând ghidul de proiectare web responsive oferit de Drupal. Acolo puteți găsi lista temelor responsive și alegeți cea care se adaptează site-ului dvs. web. Instalați tema pe care ați ales-o și sunteți bine.

Testarea temei tale

După ce ați actualizat tema dvs., testați cum se comportă atât pe dispozitive desktop cât și pe dispozitive mobile, accesând o pagină demo live a temei alese. Temele au de obicei un link care duce la pagina lor de demonstrații și este cel mai simplu mod de a determina dacă tema aleasă are un design receptiv care să răspundă nevoilor tale. Cel mai bun mod de a vedea dacă tema funcționează așa cum doriți este să utilizați un dispozitiv mobil pentru a vizita pagina demo.

Cu toate acestea, puteți vizita și Informații despre pagina instrument, care vă poate arăta dacă tema aleasă va funcționa bine pe dispozitivele mobile. Google Chrome oferă o altă alternativă pentru verificarea comportamentului temei. Aceasta implică utilizarea unui instrument de „emulare a dispozitivelor mobile” în instrumentele pentru dezvoltatori Chrome. Puteți găsi instrumentul sub meniul Chrome Vizualizare> Dezvoltator> Instrumente pentru dezvoltatori.

Dacă tema aleasă se dovedește a fi mobilă și funcționează bine atât pe dispozitive desktop cât și pe dispozitive mobile, asigurați-vă că efectuați un ultim test pentru a verifica dacă site-ul dvs. web răspunde și se redă bine pe toate dispozitivele. Puteți efectua verificarea finală folosind Test mobil-prietenos instrument, care necesită doar introducerea URL-ului site-ului dvs. web în casetă, după care analizează rapid site-ul dvs. și vă oferă rezultatul în câteva secunde..

Dacă site-ul dvs. web nu este încă compatibil cu dispozitivele mobile, Testul Mobile-friendly vă va spune de ce și vă va oferi informații utile cu privire la orice este necesar să fie fixat pentru ca site-ul dvs. să devină optimizat pentru dispozitive mobile.

Constructor de site-uri web

recenzii de constructor web
Recenzii de constructor web

Există o mulțime de construitori web responsivi care vă pot ajuta să faceți site-ul dvs. mobil-mobil, fără a fi necesar să scrieți o singură linie de cod. Au instrumente ușor de utilizat și te pot ajuta să creezi un site web mobil pentru cel mai scurt timp. Constructorii web chiar pot găzdui și menține site-ul dvs. web, astfel încât, practic, pot face toate lucrările pentru tine. Acest lucru vă permite să vă concentrați pe crearea de conținut și să lucrați la atingerea obiectivelor dvs. de afaceri.

Cei mai populari producători de web sunt Wix, Weebly și Squarespace, pentru a numi doar câteva. Există însă și mai mulți constructori web cu instrumente ușor de utilizat, care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți site-ul, cu un design receptiv care se va adapta oricăruia dintre dispozitivele utilizate pentru vizualizarea site-ului dvs. Web.

Constructorii de site-uri web au instrumente care vă permit să glisați și să plasați pur și simplu conținutul dvs. într-un site web și să publicați imediat orice doriți. Vă pot găzdui chiar site-ul și pot gestiona toate lucrurile tehnice, astfel încât să vă puteți concentra pe crearea de conținut atractiv.

Cea mai importantă caracteristică a constructorilor de web este aceea că automat fac site-ul dvs. mobil-mobil. Prin urmare, folosind oricare dintre opțiunile disponibile, veți crea un site web cu un design receptiv care se adaptează automat dispozitivelor pe care le utilizează vizitatorii dvs..

Atunci când alegeți un constructor de site-uri web, nu trebuie să spuneți că trebuie să îl alegeți pe cel care se va potrivi cel mai bine cu nevoile dvs. Cu siguranță, veți lua în considerare prețul, dar este crucial să verificați design-urile și instrumentele pe care diferiții producători le oferă, precum și serviciul clienți pe care îl oferă.

Wix

logo wix la primul ghid al site-ului

Wix este unul dintre cei mai buni producători de site-uri de pe piață. Cu siguranță este cea mai inovativă, cu designuri care sunt la curent cu cele mai recente tendințe în domeniul web design. Nu trebuie să știți cum să codați; tot ce trebuie să faceți este să trageți și să eliminați conținutul dvs. și să oferiți vizitatorilor site-ului dvs. cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Wix are, de asemenea, proiecte și instrumente care sunt specifice industriei și pot acoperi toate piețele de nișă posibile.

Weebly

logo weebly la primul ghid al site-ului

Pe de altă parte, Weebly are o interfață de utilizator simplă și minimalistă, iar design-urile sale diferă semnificativ de cele oferite de Squarespace. Dar, dacă preferați simplitatea față de design, Weebly este calea de urmat. Are mai puține instrumente decât Squarespace și este de departe cel mai ușor constructor web de drag-and-drop. Este foarte ușor de utilizat, toate șabloanele sale răspund și are peste 40 de machete de pagini pre-proiectate pentru care puteți alege.

Squarespace

logo pătrat spațiu la primul ghid al site-ului

Squarespace oferă design elegant și cu aspect profesional, motiv pentru care este lider de piață atunci când vine vorba de crearea de site-uri web responsive. Toate șabloanele de design oferite de Squarespace sunt foarte lustruite și duc la o experiență mult mai bună a utilizatorului. Squarespace oferă asistență 24/7. De asemenea, vă oferă o listă extinsă de opțiuni din care puteți alege pentru stilizarea și personalizarea site-ului dvs. web. Mulți alți constructori web nu oferă opțiuni pentru personalizarea stilului site-ului dvs. care nu necesită cod de editare.

Concluzie

Astăzi, a avea un site web mobil-mobil este o necesitate. Accesul mobil vă va oferi vizitatorilor o experiență de utilizare mai bună. Efectuați modificările și continuați ritmul, deoarece Google vă va răsplăti cu un clasament mai ridicat în rezultatele căutării.

Există multe opțiuni pentru crearea unui site web care va fi optimizat pentru dispozitivele mobile. Aflați ce este disponibil și alegeți cel mai potrivit pentru nevoile dvs..

Acordând atenție la acest detaliu important acum, va plăti în construirea bazei de clienți, creșterea vânzărilor și stabilirea clienților fideli, pe termen lung.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map