Cele mai bune instrumente de web design și grafică 2020

Atât designer web, cât și grafician sunt profesii foarte populare în era digitală. În timp ce eforturile ambelor profesii au același scop – oferirea unei experiențe încântătoare pentru utilizatori prin crearea de site-uri web uimitoare și ușor de utilizat, nu sunt aceleași. Fiecare dintre acestea necesită cunoștințe specifice, set de abilități și instrumente.


Ce este designul web?

Calitate imagine laterală

Primele asociații care vin în minte atunci când apare cuvântul web design sunt estetica și numeroase aspecte vizuale ale unui site web. Și asta este exact ceea ce înseamnă un design web – crearea elementelor vizuale pentru site-ul web al clientului.

Proiectarea web cuprinde o multitudine de abilități diferite, necesare pentru producerea tuturor imaginilor vizuale care vor fi găsite pe site. Pentru a face acest lucru, designerii web nu trebuie să știe să codeze, dar trebuie să fie familiarizați cu conceptele de design grafic, cu cele mai bune practici UX și să știe ce instrumente de proiectare web se vor duce la îndeplinire.

Practic, designul web include procese care variază de la conceptualizare și planificare a site-ului web până la construirea unui aspect al site-ului web, alegerea culorilor, a tipografiilor și a funcțiilor interactive. Pentru a îmbunătăți designul web, designerii trebuie să știe să folosească logo-uri, fotografii, pictograme și clipart fără a afecta în mod negativ viteza de încărcare a site-ului..

Ce este designul grafic?

Elemente și principii ale proiectării
Vizualizați elementele și principiile proiectării

[Cheat Sheet]

Pe de altă parte, designul grafic este un domeniu mult mai larg. Acesta este motivul pentru care este cunoscut și sub denumirea de design de comunicare sau artă cu un scop. În timp ce designerii web sunt specializați în furnizarea de imagini vizuale care vor fi utilizate în realizarea site-ului, designerii grafici construiesc imagini care pot fi utilizate în mai multe cazuri.

CMYK vs RGB
Vizualizați CMYK vs RGB [Cheat Sheet]

Cu alte cuvinte, designul grafic cuprinde toate acțiunile care vizează transmiterea mesajului foarte specific prin design.

Forma de design grafic poate fi atât fizică cât și virtuală. Un designer grafic poate produce imagini pentru site-uri web, dar poate proiecta și imagini pentru reclame, afișe, ambalaje, reviste etc..

Designul grafic include toate tipurile de elemente în numeroase combinații. Aceste elemente sunt linii, forme, culoare, tipografii și textură. Combinând talentul și tehnologia lor, designerii grafici sunt capabili să creeze imagini impresionante și să cufunde complet spectatorii în noile lumi.

99designs

99designs

Găsiți proiectantul potrivit pentru următorul dvs. proiect. Au designeri experți în peste 90 de categorii, astfel încât să îți găsești potrivirea perfectă.

Alege-ți designul

Lista celor mai populare instrumente de design web și grafică

În timp ce zonele în care își desfășoară activitatea ar putea să nu fie aceleași, atât designerii web, cât și graficii utilizează instrumentele din aceeași cutie de instrumente. Știm că instrumentul potrivit poate revoluționa literalmente fluxul de lucru. Acesta este motivul pentru care am creat lista celor mai bune design web și instrumente grafice în 2018.

Liber profesionist

Liber profesionist

Freelancer este un site web global marketsourcing marketplace, care permite potențialilor angajatori să posteze locuri de muncă pe care freelancerii le pot licita pentru a finaliza.

Accesați Freelancer
oDesk

oDesk

Upwork, fosta Elance-oDesk, este o platformă globală de freelancing în care întreprinderile și profesioniștii independenți se conectează și colaborează de la distanță.

Dribbble

Dribbble

Dribbble este o comunitate online pentru prezentarea unor opere de artă făcute de utilizatori. Funcționează ca o platformă de auto-promovare și rețea pentru design grafic, design web, ilustrare, fotografie și alte zone creative.

Fiverr

Fiverr

Fiverr este o piață online globală care oferă sarcini și servicii, începând cu un cost de 5 dolari pe fiecare loc de muncă prestat, de la care își primește numele.

Vizitați Fiverr
Concurs de proiectare

Concurs de proiectare

„Concursul de design este un site web creat pentru conectarea persoanelor care caută orice fel de servicii de design web cu designeri profesioniști. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți un concurs, să explicați ce aveți nevoie și să așteptați pur și simplu ca designerii să vină cu ideile lor.

Accesați Concursul de proiectare
Behance

Behance

Behance este o platformă online de prezentare și descoperire a muncii creative; este un loc în care lumea creativă își actualizează activitatea într-un singur loc pentru a o difuza pe scară largă și eficientă.

99designs

99designs

99designs este o piață de design grafic online care conectează peste un milion de designeri freelanceri talentați cu oameni creativi, antreprenori geniali, afaceri experimentate … oricine are nevoie de orice fel de lucru de design.

Vizitați 99designs
Codementor

Codementor

Codementor oferă ajutor instantaneu 1: 1 pentru dezvoltarea de software – este piața de mentorat la cerere pentru dezvoltatori. Fac ușor pentru dezvoltatori să se conecteze instantaneu cu experți, prin partajarea ecranului / codului, video și chat.

Accesați Codementor
Designhill

Designhill

Designhill oferă o interfață interactivă care permite clienților să ofere feedback și evaluări în timp real pentru lucrările de proiectare, pentru a ajuta proiectanții să înțeleagă mai bine așteptările clientului.

Vizitați Designhill
Zeplin

Zeplin

Zeplin este instrumentul de colaborare final între proiectanți și dezvoltatori. Reduce întâlnirile la jumătate și asigură implementarea perfectă, oricât de complexă

Canva

Canva

Canva este un site web gratuit de design grafic care oferă acces la peste un milion de fotografii, grafică și fonturi. Este folosit atât de non-designeri, cât și de profesioniști. Instrumentele pot fi utilizate atât pentru designul web, cât și pentru grafică.

Easel.ly

Easel.ly

Easel.ly este un instrument web simplu care permite pe oricine să creeze și să împărtășească imagini puternice (infografie, afișe etc.) fără a avea nevoie de experiență de proiectare!

Infogr.am

Infogr.am

Infogr.am este un webapp gratuit care ingerează fișe de calcul și fișiere .csv și scutește infografii superbe și interactive.

Grafice Google

Grafice Google

Google Charts este un serviciu web interactiv care creează diagrame grafice din informațiile furnizate de utilizator.

MyEcoverMaker

MyEcoverMaker

„Instrument care te va ajuta să creezi cu ușurință coperte de cărți electronice profesioniste – chiar dacă nu ai proiectat nimic în viața ta –

Snappa

Snappa

Snappa este un instrument pe care îl puteți utiliza pentru a crea imagini singur pentru postări de blog și reclame Facebook.

Accesați Snappa
Vectr

Vectr

Vectr este un software grafic gratuit folosit pentru a crea grafică vectorială ușor și intuitiv. Este un instrument simplu și puternic de platformă încrucișată pentru web și desktop pentru a vă face proiectele în realitate.

Visme

Visme

Visme este un instrument simplu care vă ajută să vă traduceți ideile în conținut de angajare sub formă de prezentări.

TinyPNG

TinyPNG

TinyPNG este un instrument care vă optimizează imaginile cu un echilibru perfect în calitate și dimensiunea fișierului.

designwizard

Expertul de proiectare

Design Wizard este un instrument simplu de design grafic care vă permite să creați videoclipuri de marketing și grafică în câteva minute. Șabloanele lor ușor de utilizat vă permit să editați și să creați modele profesionale standard fără experiență.

logo crello

Crello

Crello.com este un editor vizual care permite crearea de imagini de social media, bannere publicitare, afișe, anteturi de e-mail și alte formate populare.

Concluzie

Alegerea instrumentului potrivit pentru eforturile dvs. de web sau design grafic este o sarcină foarte importantă. Nu numai că te va ajuta să lucrezi mai eficient, dar te va împuternici să creezi imagini mai atrăgătoare. Sperăm că această listă cu cele mai bune instrumente de design web și grafică vă va fi de folos și vă va ajuta să găsiți instrumentul care se potrivește nevoilor dvs. specifice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked