Ce este un VPN și cum găsiți cele mai bune servicii VPN?

60% dintre utilizatorii VPN sunt preocupați de confidențialitatea lor online

Rămâi în siguranță pe internet și menținerea confidențialității sunt preocupări principale atât pentru companii cât și pentru persoane fizice în acest moment de extindere rapidă online. Soluția sub forma unei rețele virtuale private oferă diverse facilități – beneficiile de confidențialitate fiind doar unele dintre ele.

Este posibil să fi folosit deja VPN, dar nu știam la momentul în care îl utilizați. Dacă ați lucrat vreodată de la distanță conectându-vă la o rețea corporativă, operați în apele VPN.

În fiecare secundă, 12 persoane online devin victime ale infracțiunilor informatice, în total peste 1 milion de victime din întreaga lume în fiecare zi. Până în 2020, lumea va trebui să apere cibernetice de 50 de ori mai multe date decât în ​​prezent

Dacă nu sunteți necunoscut sau sunteți doar familiar cu VPN-urile, acest ghid este perfect pentru dvs. Vă vom conduce în lumea VPN-urilor, explicând ce sunt, cum funcționează și ce beneficii oferă. De asemenea, vom oferi informații valoroase despre cum să alegeți un furnizor VPN care să răspundă nevoilor dvs., fie în scop individual sau de afaceri. Să începem.

Ce este un VPN?

VPN_cod

Cel mai bun mod de a vizualiza un VPN este să îl privești ca și cum ar fi versiunea unei rețele de calculatoare fizice. Diferența vine în mijlocul de conectare.

Rețelele de calculatoare fizice sunt de obicei limitate la o anumită locație, cum ar fi o casă sau un birou, iar computerele sunt interconectate fizic. VPN este un tip virtual de rețea, care permite diferitelor calculatoare, indiferent unde sunt amplasate, să se alăture rețelei și să o utilizeze pentru a accesa internetul. Conexiunea fizică rămâne în continuare, dar acum constă atât din cabluri publice, cât și private, routere și servere. Și nu există niciun fel de limite.

Așadar, un VPN nu este un dispozitiv nou care permite calculatoarelor să acționeze așa cum sunt interconectate fizic, ci este o metodă de conectare a computerelor într-o rețea virtuală. Această metodă este concepută pentru a spori securitatea și a îmbunătăți confidențialitatea utilizatorului final, fără restricții atunci când vine vorba de accesarea conținutului pe internet.

Deci, cum funcționează VPN?

La nivel global, mai mult de un sfert dintre respondenți spun că au folosit o rețea virtuală virtuală sau un server proxy pentru a accesa internetul

Pentru a accesa o VPN, va trebui să obțineți un serviciu VPN gratuit sau plătit; vom vorbi despre diferențele dintre cele două mai târziu. După ce veți face acest lucru, veți primi un client VPN instalat pe computer sau pe dispozitivul mobil și de acolo începe totul.

VPN_network

Cu un client VPN, veți avea acces la o VPN pre-instalată, pusă la dispoziție de către furnizor. În timp ce navigați pe internet prin VPN, computerul dvs. nu comunică utilizând adresa IP care vi s-a atribuit Furnizorul de servicii Internet (ISP). În schimb, folosește unul furnizat de VPN.

Pe lângă faptul că vă mascați adresa IP inițială, un VPN securizează și toate datele. Deci, cum se realizează confidențialitatea datelor? VPN-urile folosesc protocoale pentru a codifica toate datele schimbate între computerul dvs. și computerul pe care îl utilizați ca un fel de gateway pentru a accesa internetul. Iată cele mai utilizate protocoale de criptare:

L2TP / IPSec – Protocolul de tunelare a stratului 2 a fost creat ca un efort de colaborare de către membrii forumului PPTP, Internet Engineering Task Force (IETF) și Cisco. Acest protocol se numește L2TP peste IPsec, deoarece oferă securitatea IPsec peste tunelarea L2TP. Acest protocol este folosit de VPN-urile care rulează pe sistemul de operare Windows 2000.

IPsec – Creat de algoritmi de criptare foarte puternici și de autentificare largă, Internet Protocol Security Protocol oferă straturi suplimentare securității datelor. IPsec criptează datele prin tunel și transport. Modul de criptare a transportului codifică sarcina utilă sau conținutul esențial al datelor, în timp ce modul tunel codifică atât antetul cât și sarcina utilă a datelor.

Pentru a utiliza acest protocol de criptare, toate dispozitivele conectate la rețea trebuie să utilizeze o cheie / certificat comun. O aplicație specială instalată pe un PC utilizator gestionează această codificare / decodare în timpul conectării cu o VPN la distanță. Acest protocol de criptare are suport pentru criptarea de 56 de biți și 168 de biți.

PPTP / MPPE – Deși PPTP este un protocol învechit, multe VPN-uri îl rulează în continuare. A fost creat prin eforturile comune ale ECI Telematică, SUA Robotică, 3COM, Microsoft și Ascend. Acceptă criptarea de 40 de biți și 128 de biți, folosind MPPE – Microsoft Encryption Point-to-Point.

Pe lângă aceste protocoale de criptare, alte protocoale pot fi utilizate de o VPN, cum ar fi Non-repudiere, AAA, Integritatea datelor, Confidențialitatea fluxului de trafic, SOCKS5 și Anti Replay. Protocoalele utilizate de un VPN determină serviciile pe care le pot oferi utilizatorilor. Vom aborda acest lucru mai detaliat în detaliu în ghid.

Care sunt avantajele unice
de utilizare a unui VPN?

super_VPN

Securitate. După cum am menționat deja, securitatea este o preocupare principală pentru oricine este online. Datele de pe internet pot fi interceptate, furate sau chiar modificate. Acest lucru poate avea consecințe grave pentru utilizatori, inclusiv cardurile de credit furate și o scurgere de informații corporative sensibile. Comunicarea de la dvs. către lumea exterioară nu poate fi complet protejată de firewall și software antivirus instalat pe computer.

Deoarece comunicarea dintre computerul dvs. și un VPN este stabilită prin protocoalele descrise de noi, conexiunea dintre computer și resursele de la distanță este sigură. Dacă vreunul dintre routere este compromis de un hacker, nu va fi posibil pentru el să decripteze fluxul de date dintre dvs. și computerele VPN.

intimitate. Menținerea identității ascunse în timp ce este online este, de asemenea, foarte importantă. Fără VPN, identitatea dvs. poate fi dezvăluită cu ușurință de agențiile de marketing sau de oricine este suficient de curios și are abilități suficiente. Și atunci când vorbim despre identitate, ne referim la adresă IP, nume, adresă și locație. În timp ce sunteți pe net, dispozitivul dvs. comunică cu routere și servere web, lăsând în urmă informații despre IP și ISP.

Piețe de top pentru accesarea conținutului prin VPN


Thailanda 24%
Indonezia 22%
China 20%
Brazilia 19%
Arabia Saudită 18%
Turcia 18%
India 18%
Mexic 18%
Malaezia 17%
Emiratele Arabe Unite 16%
VS
Germania 6%
SUA 5%
Marea Britanie 5%
Australia 4%

Utilizatorii de internet din Thailanda și Indonezia sunt cel mai probabil să acceseze conținut prin intermediul VPN-urilor

Un VPN previne cu succes această dezvăluire nedorită a informațiilor private. În timp ce accesați conținutul online printr-o VPN, identitatea furnizorului VPN devine propria dvs. Vei părea să fii online pe o altă locație decât a ta, în timp ce informațiile tale personale, inclusiv adresa IP, rămân ascunse.

Acces nerestrictionat. Multe companii își oferă serviciile online cu restricții geografice specifice. De exemplu, Netflix nu este încă disponibil în multe țări din lume. În mod similar, există țări care interzic cetățenilor lor să acceseze anumite site-uri web și companii care restricționează utilizarea internetului angajaților lor. Un VPN depășește cu ușurință aceste obstacole.

Deoarece există furnizori VPN în multe regiuni geografice, utilizatorii pot ocoli cu ușurință orice restricție geografică pusă în aplicare fie de o companie străină, fie de țara lor.

O experiență web mai bună. Problemele de conectivitate sunt o problemă foarte frecventă în întreaga lume, mai ales atunci când doriți să accesați ceva care este de cealaltă parte a lumii. Din cauza rutelor de internet slabe și a lățimii de bandă limitate, experiența dvs. generală online poate fi slabă.

Acest lucru poate fi rezolvat printr-un VPN. Când utilizați un VPN, lățimea de bandă în timp ce accesați locații la distanță va fi aproximativ aceeași cu lățimea de bandă dintre VPN și computer. O soluție VPN este foarte benefică pentru utilizatorii ai căror furnizori ISP impun limite de lățime de bandă.

Frecvența utilizării VPN % dintre utilizatorii de internet și utilizatorii VPN care implementează VPN-uri pe baza următoare

În fiecare zi sau aproape în fiecare zi
De 4-5 ori pe săptămână
De 2-3 ori pe săptămână
O dată pe săptămână
O dată de 2-3 ori pe lună
O data pe luna
Mai rar

UTILIZATORI VPN

UTILIZATORI DE INTERNET

Există și alte beneficii care pot diferi de la un furnizor VPN la altul. Unii furnizori VPN oferă o conectivitate mai bună între toate dispozitivele din rețeaua lor, în timp ce alții permit redirecționarea porturilor, ceea ce face ca alte dispozitive din rețeaua dvs. să fie accesibile prin internet.


Ce să cauți într-un serviciu VPN bun?

cel mai bun serviciu VPN este cel ale cărui servicii răspund complet nevoilor tale. Acesta este motivul pentru care trebuie să identificați aceste nevoi înainte de a selecta un furnizor VPN. Acestea fiind spuse, există un consens pentru serviciile generale și caracteristicile pe care le oferă un bun furnizor de servicii VPN.

Securitate. Întrucât veți pune toate informațiile despre navigare, împreună cu informațiile personale, pe mâinile altcuiva, este extrem de important să vă asigurați că furnizorul de servicii VPN securizează noduri VPN, site-ul web și infrastructura..

Driverul principal pentru utilizarea VPN este accesul la streaming de conținut. De exemplu, aproape 30% din toți utilizatorii VPN au accesat Netflix într-o anumită lună

Furnizorii de servicii VPN buni au audituri de securitate periodice, conformare PCI, firewall-uri pentru aplicații web, hardware dedicat serverului și servere securizate / fiabile.

Software-ul. Un bun furnizor de servicii VPN dispune, de asemenea, de software ușor de utilizat. Acest lucru este esențial, deoarece nu doriți să depanați software-ul cu asistență pentru clienți de fiecare dată când vă conectați la un VPN. Un software bun este ușor de configurat și vă va primi online în cel mai scurt timp. Asigurați-vă, așadar, pentru a vedea dacă furnizorul VPN are propriul său software personalizat.

Locațiile serverelor VPN. Furnizorii de servicii VPN buni au servere în mai multe locații geografice. Acest lucru vă permite să aveți acces fără restricții la orice conținut, indiferent unde este găzduit. Așadar, asigurați-vă că furnizorul VPN are servere răspândite pe tot globul înainte de a achiziționa serviciile.

60% dintre respondenți au declarat că accesul la distanță a fost unul dintre criteriile cheie luate în considerare la adoptarea unei soluții IP VPN

Rețineți că SUA, Marea Britanie, Australia, Canada și Noua Zeelandă, numite ” Cinci Ochi, au acceptat schimbul de informații pentru a îmbunătăți securitatea. Aceasta înseamnă că un guvern al oricăreia dintre aceste cinci țări poate obliga un furnizor VPN, printr-un ordin judecătoresc, să dezvăluie orice informație pe care o deține. Acest lucru nu se aplică furnizorilor VPN care au sediul în orice altă țară din lume.

Relații Clienți. Acesta este, de asemenea, un factor foarte important care diferențiază binele de furnizorii VPN care nu sunt atât de buni. Asistența clienților trebuie să fie accesibilă 24/7, astfel încât să puteți rezolva problemele dvs. indiferent de diferența de fus orar. Cei buni vor avea un birou de ajutor self-service și suport pentru chat-ul live la dispoziția utilizatorilor.

Utilizare VPN pentru navigare anonimă Navigarea anonimă este un motiv major pentru utilizarea VPN, în special în Arabia Saudită, India și Vietnam

Fără înregistrare de date. Majoritatea oamenilor aleg o soluție VPN pentru că sunt preocupați de confidențialitate și securitate. Dacă doriți să rămâneți complet ascuns în spatele VPN, trebuie să citiți termenii și politica furnizorului VPN pentru a vă asigura că nu vă conectează datele.

VPN_world

Viteză. Lățimea de bandă poate scădea atunci când accesați netul prin intermediul VPN. Vrei să te asiguri că furnizorul VPN investește în noi servere și software pentru a răspunde nevoilor unui flux mare de utilizatori noi. Puteți face o idee despre acest lucru citind recenziile utilizatorilor lor. Cu un furnizor VPN bun, ar trebui să experimentați doar mici schimbări de viteză.

Prețuri. Este recomandabil să mergeți întotdeauna cu un furnizor care oferă mai multe opțiuni de plată și diverse planuri de abonament pe care le puteți anula oricând doriți, fără să vă confruntați cu penalități.

Înainte de a face selecția, consultați cu atenție serviciile și opțiunile de preț. Și verificați recenziile clienților pentru a vă asigura că oferă toate serviciile publicitate.

Servicii VPN gratuite și plătite

free_or_paid

Când aveți în vedere utilizarea serviciilor VPN, aveți două opțiuni: servicii VPN gratuite și plătite. Există multe diferențe între ele, în afară de preț.


Beneficiile serviciilor VPN gratuite:

 • sunt gratuite

 • anonimat (nu este necesar să oferiți informații personale la înregistrare)

Contra de servicii VPN gratuite:

 • Nivel de securitate foarte mic (protocol de criptare / PPTP pe 128 de biți)

 • Fără asistență pentru clienți

 • Viteză mai mică datorită multor utilizatori

 • În unele cazuri, timp limitat online și date transferate

 • O mulțime de anunțuri personalizate personalizate (asta înseamnă că vă înregistrează datele dvs.)

În industrie există peste 400 de furnizori de servicii VPN. 30 dintre ele sunt gratuite

Beneficiile serviciilor VPN plătite

 • Lățimea de bandă neîncapată

 • Securitate pro

 • Fără reclame

 • Acces la asistență pentru clienți

 • Posibilitatea de a alege dintre diferite opțiuni de lățime de bandă

Doar 2% dintre furnizorii de servicii VPN oferă aplicații personalizate

Contra de servicii VPN plătite

 • Evident, va trebui să plătiți pentru acest serviciu

 • S-ar putea să ajungeți la plata pentru funcțiile pe care nu le veți folosi

Cum se alege între cele mai bune opțiuni

Top 10 furnizori VPN își rulează propriile rețele. Multe alte servicii pur și simplu externalizează lucrul către companii de găzduire web. Rularea rețelei este un proces complex care are nevoie de o mulțime de resurse tehnice

Datorită preocupărilor crescânde cu privire la criminalitatea cibernetică, supravegherea, scurgerile de date etc., numărul de furnizori de servicii VPN disponibili a crescut în ultimii doi ani. Dar doar unii furnizori se găsesc pe listele de top ale site-urilor web ale căror clasamente au autoritate.

19% dintre abonați folosesc torrenting VPN, deoarece partajează unele materiale în timp ce utilizează un client cu descărcare-torrent siguranța suferă amenințări printr-o poartă deschisă către sistem

Acesta este un moment bun pentru a vă reaminti că alegerea dvs. va depinde de nevoile dvs. și de caracteristicile, prețul, planul de abonament, reputația și ușurința de utilizare a unui furnizor de servicii VPN. Deci, să parcurgem câteva dintre opțiunile de top care sunt disponibile în prezent pe piață.

NordVPN. Unul dintre furnizorii de servicii VPN desemnat „alegerea editorului” în ambele liste de top, Nord VPN atrage cu siguranță atenția. Acest furnizor are sediul în Panama și politica sa riguroasă fără jurnaluri, peste 1200 de servere din 61 de țări, criptare de două straturi de top, cu capacitate de a rămâne anonim chiar și pe web-ul întunecat și de a plăti prin PayPal, Card de Credit sau Bitcoin sunt toate avantajele care au făcut din acest furnizor VPN un favorit cu atâția oameni.

Fiind călători pasionați, 11,5% dintre clienți administrează VPN-uri pentru călătorii. Acest lucru este în mare măsură de dragul de a rămâne sigur online și de a avea acces la rețelele „acasă” în timp ce sunteți în străinătate

De asemenea, are un serviciu de asistență la chat live care este disponibil 24 de ore din 24. Poate fi configurat pe Mac, Windows, Linux, iOS și Android și acceptă până la șase dispozitive conectate simultan. Planul de bază de abonament costă 6 dolari pe lună. Experții recomandă acest furnizor de servicii VPN dacă doriți să utilizați VPN pentru a urmări Netflix din S.U.A..

IPVanish. Acest furnizor de servicii VPN are peste 700 de sute de servere localizate în 60 de țări din întreaga lume. Suporta cinci dispozitive conectate simultan și are criptare foarte ușoară, ceea ce completează cu adevărat descărcarea de torrent. Este disponibil pe toate sistemele de operare. IPVanish poate fi, de asemenea, utilizat pe Amazon Firestick și Android TV. Dacă vă angajați să planificați anual, veți plăti 6,50 USD pe lună.

30% dintre respondenți au utilizat VPN pentru Wi-Fi sigur, ceea ce este un pas de la extinderea hotspot-urilor și modificarea ușoară a setărilor, ceea ce determină scurgeri de date confidențiale și furturi de indentitate

VPN Acces Internet privat. Acest VPN este foarte popular, deoarece criptarea sa va face transferurile de date impenetrabile, cu toate acestea trebuie doar să aveți de-a face cu o interfață de utilizator foarte simplă.

Cu un singur clic, VPN Acces Internet privat vă va asigura că identitatea dvs. rămâne ascunsă. Acest furnizor are peste 3.000 de servere localizate în 25 de țări. Au opțiunea de a plăti în mod anonim cu diverse carduri-cadou de marcă majore (Best Buy, Starbucks, Costco etc.). Sunt o corporație cu sediul în SUA, așa că rețineți că participă la tratatul Five Eyes. Taxele variază de la 6,95 USD pe lună la 3,33 USD pe lună, în funcție de contractul ales.

13,5% dintre utilizatori utilizează VPN pentru jocuri, deoarece face posibilă deblocarea jocurilor cu restricții geo-restrânse, precum și versiuni beta sau produse de divertisment cu vârstă restrânsă

Există și mulți alți furnizori de servicii VPN pe care îi puteți consulta, Buffered, ZenMate, TorGuard, VPN Express, Surfshark și multe altele. Doar asigurați-vă că veți obține cât mai multe informații despre alegerile dvs. de top pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. Un ultim sfat, procesele gratuite oferite de furnizorii de servicii VPN plătite includ doar caracteristici de bază, deci nu vă bazați opinia doar pe experiența obținută în urma procesului gratuit.

Concluzie

Acesta este practic tot ce trebuie să știți despre serviciile VPN. Ați văzut că o VPN nu numai că oferă o experiență web mai bună, dar se referă și la probleme de securitate și confidențialitate. În plus, veți putea accesa orice conținut online ocolind restricțiile geografice. Sperăm că informațiile pe care le-ați găsit în acest ghid vă vor facilita decizia dacă doriți să mergeți cu un furnizor de servicii VPN și cum să îl alegeți pe cel mai potrivit pentru nevoile dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map