Kuinka tehdä avainsanatutkimus blogiisi

On monia kriittisiä elementtejä, jotka on otettava huomioon blogia aloitettaessa, ja menestyäksesi sinun on varmistettava, että kaikki ne tehdään oikein. Yksi näistä olennaisista elementeistä on avainsanatutkimus, koska oikeiden avainsanojen valitseminen, joihin keskittyä, on yksi tärkeimmistä tavoista lisätä blogiisi saamiesi näyttökertojen määrää.


Monet uudet bloggaajat eivät edes harkitse avainsanatutkimuksen tekemistä, ja tämän takia he kamppailevat saadakseen kävijöitä blogiinsa riippumatta siitä, kuinka kovaa he yrittävät. Toiset lisäävät vain “suosituimpia” avainsanoja, mutta he eivät ymmärrä, että jos avainsana on hyvin yleinen, se ei auta, vaan lähettää blogisi hakutulosten 15. sivulle..

Tämän osan ohittaminen ei ole vaihtoehto, koska et pysty kasvattamaan blogiasi niin nopeasti kuin haluat, joten mitä voit tehdä? Yksinkertaisesti sanottuna sinun on tehtävä avainsanatutkimuksia löytääksesi avainsanoja, jotka toimivat hyvin ja auttavat blogiisi sijoittautumaan korkeammalle hakukoneiden tulossivuille (SERP). Se ei ole yksinkertainen tehtävä, koska kaikki blogit ja kohdemarkkinat ovat erilaisia.

Tarvitset oikeat SEO-työkalut ja oikeat tiedot, joiden avulla voit käynnistää prosessin oikein ja käydä läpi sen sujuvasti. Tämä opas antaa vinkkejä avainsanatutkimuksen asianmukaiseen jäsentämiseen, ja voit mukauttaa sen tarpeitasi vastaavaksi.

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, miksi tarvitset hyvää avainsanastrategiaa blogiisi. Avainsanat ovat jatko orgaaniselle ulottuvuudellesi, tarkoittaen, että niiden avulla voit houkutella lukijoita todellisella mielenkiinnolla blogisi tarjoamiin. Tietenkin, jos luot hyvän avainsanastrategian, joka ei ole harhaanjohtava.

Orgaaninen liikenne on blogisi arvokkain voimavara, ja sinun on oltava niin paljon siitä kuin mahdollista blogin kasvattamiseksi.

Aivoriihi löytää niche-aiheita
(siemenen avainsanat)perustamisesta your personal-brändin

Ajattelematta mitään muuta, aloita niche-päätöksentekoprosessisi kirjoittamalla kaikki sinua kiinnostavat asiat. Ne voivat olla henkilökohtaisia ​​etuja tai ammatillisia etuja.

 • Aloita miettimällä asioista, joista nautit tekeväsi, tai mieluiten tekemistä, jos sinulla olisi mahdollisuus. Esimerkiksi, olet amatööri valokuvaaja. Valokuvausblogien kirjoittaminen voisi olla hyvä markkinarako. Voit jakaa valokuvasi, yksityiskohtaiset tietosi tai kokemuksesi kameratekniikasta.
 • Seuraavaksi miettiä asioita, joista nautit oppimisesta. Olet esimerkiksi kiinnostunut kokkaustunneista. Vaikka sinulla ei olisi aikaa tai budjettia kokkauskurssien aloittamiseen, voit perustaa ruokablogin, jossa analysoit verkossa löytämiäsi reseptejä. Ja keskustellaan siitä, kuinka valita täydelliset ainesosat, ja punnita orgaanisten ja GMO-ainesosien hyötyjä.
 • Lopuksi miettiä asioita, joihin olet jo sukeltamassa syvälle. Oletetaan esimerkiksi, että olet aikuinen, joka palaa takaisin suorittamaan tutkinnon yliopistossa. Aiot tehdä paljon tutkimusta yliopistokampuksella verrattuna online-tutkinto-ohjelmiin, mitä yliopistoa valita, kuinka päästä takaisin opintojen vauhtiin ja niin edelleen. Nämä ovat hienoja aiheita korkeakoulutusta käsittelevälle niche-blogelle.

Kapealla poimiminen on haastava prosessi. Mutta tämän harjoituksen aikana saat paremman tunteen aiheista, jotka resonoivat kanssasi. Ne, joista olet intohimoisin, ovat parhaat ehdokkaat niche-blogiisi.

Oletetaan esimerkiksi, että aloitat blogin golfista. Ensimmäiset avainsanat tulevat mieleen, joita käyttäisit Google-haussa:

 • golf aloittelijoille
 • golfvinkit
 • golfkeinu
 • golfmailat

Nämä olisivat siemenen avainsanasi, laajat aiheideat. Seuraavaksi sinun on löydettävä tarkempia avainsanoja, jotka tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia.

Löydä keskeiset avainsanat ja kerää hakumäärät

Google Avainsanan suunnittelijan avulla avainsanojen löytäminen

Google Avainsanan suunnittelijan avulla avainsanojen löytäminen

Google Avainsanan suunnittelija on suureksi avuksi, kun aloitat luettelon avainsanoista, joita voit käyttää blogiisi. Tämä työkalu on kätevä, ja se voi auttaa sinua luomaan nopeasti suuren avainsanaluettelon.

Kirjaudu sisään tai luo uusi tili kirjautuaksesi sisään Google Keyword Planner -työkalu.

adwords

Kohdassa “Etsi uusia avainsanoja ja hakutulosten määrää” näet kolme erilaista vaihtoehtoa. Valitse “Etsi uusia avainsanoja lauseella, verkkosivustolla tai luokalla” -välilehti.

hakusanat

Tämä on leipä- ja voi-työkalu, jota käytät avainsanaideoidesi luomiseen.

Kun avaat työkalun, näet luettelon vaihtoehdot. Suurin osa näistä vaihtoehdoista on valittu ennalta, ja sinun ei tarvitse huolehtia niistä. Siirrytään vaihtoehtoihin, jotka auttavat avainsanatutkimustasi.

Avainsanatutkimus

Tuotteesi tai palvelusi: Tähän kohtaan kirjoitat ”siemenen avainsanat” ja tämä on ensisijainen kenttä, jota käytät. Voit kirjoittaa yhden tai useamman avainsanan tähän.

Aloitussivusi: Tämä on ensisijaisesti Adwords-käyttäjille.

kohdistaminen: Tämä vaihtoehto on merkityksellinen vaihdettaessa maata, kieltä ja hakukonetta, jolla markkinoit.

Mukauta hakuasi: Näin Google selittää tämän vaihtoehdon – ”Suodata avainsanasi historiallisten tilastojen perusteella, piilota tililläsi olevat avainsanat ja sisällytä tai sulje pois tiettyjä avainsanoja. Napsauta kynäkuvaketta mukauttaaksesi näitä asetuksia. ”

Ajanjakso: Voit syöttää ajanjakson nähdäksesi keskimääräiset kuukausittaiset haut tietyltä ajanjaksolta.

Annetaan “siementen avainsanat” (golfvinkit, golfkeinu, golfkelat), joita käytimme yllä olevassa esimerkissä, ja katsotaan tuloksia.

Kuukausittaiset haut

Saat tuloksia valituille avainsanoille ja myös osuvia avainsanaideoita. Katsotaanpa tämän näytön kutakin aluetta.

Hakutermit: Nämä ovat antamasi avainsanat.

Avainsana (osuvuuden mukaan): Googlen ehdottama avainsanaluettelo.

Keskim. kuukausittaiset haut: Hakuvälien lukumäärä, ei kovin tarkka indikaattori hakumäärän suhteen. (Osoitamme sinulle, kuinka saada tarkat hakutiedot tiedot alla).

kilpailu: Tämä osoittaa mainostajien lukumäärän, jotka tarjoavat kyseistä avainsanaa AdWordsissa. Hyödyllinen arvioimaan avainsanan kilpailukykyä.

Ehdotettu tarjous: Upea tapa saada idea avainsanan kaupallistamispotentiaalista.

Nyt voit ladata luettelon avainsanaideoilla, jotta voit lajitella ne.

Lataa luettelo avainsanoilla

Toinen hyödyllinen vaihtoehto, jota voit käyttää Google Keyword Planner -sovelluksen kanssa, on ”Mainosryhmäideat”. Saat laajennetun luettelon ideoista tutkittavaksi.

Luettelo ideoista

Napsauta yhtä mainosryhmistä nähdäksesi, mikä on sisällä.

Mainosryhmät

Näet, mitkä avainsanat sisältyvät tähän ryhmään.

Mukana avainsanat

Voit myös ladata kaikki nämä avainsanat ja lisätä ne luetteloon.

Sinulla on enemmän työkaluja, joiden avulla voit löytää lisää avainsanaideoita. Jotkut heistä ovat ilmaisia, vapaita tai maksettuja. Uskomme, että käyttämällä Google Keyword Planneria, saat luettelon avainsanaideoista, jotka olisivat enemmän kuin tarpeellisia tutkimiseksi. Mutta jos haluat tarkistaa muita työkaluja, tässä on luettelo suosituimmista:

Google Keyword Plannerin avulla hakumäärien kerääminen

Kuten aiemmin mainitsimme, Google Keyword Planner näyttää kuukausittaisten hakujen valikoiman (esim. 1–10 kt). Voit saada tarkan hakumäärän tietyille avainsanoille, jos sinulla on aktiivinen AdWords-kampanja (maksettu mainos). Mutta jopa tarkka hakumäärä vaihtelee, ja Google näyttää arvioitujen keskimääräisten hakujen lukumäärän. On hyödyllistä nähdä tarkka hakujen lukumäärä, mutta hakusanojen käyttämisessä avainsanojen valintaan ei ole mitään vikaa.

Kerro meille, kuinka voit vetää tarkan hakumäärän Googlesta luomatta Adwords-kampanjaa.

Valitse ensin avainsana ehdotusluettelosta ja napsauta Lisää suunnitellaksesi.

Lisää suunnitelmaan

Näet suunnitelmasivustosi oikealla puolella.

Suunnittele widget

Lisää suuri numero (esim. 1000 dollaria) “Syötä bitti” -kenttään, katso “näyttökertojen” lukumäärää, kuinka moni ihminen etsii tätä avainsanaa päivittäin.

Imppressions

Nyt, jos kerrot kyseisen määrän 30: llä, saat oikean määrän hakuja kuukaudessa. Tässä on ongelma, että joudut suorittamaan saman prosessin jokaiselle avainsanalle, johon haluat kohdistaa. Toistakaamme kuitenkin, että hakusuhteiden arvioitujen vaihteluvälien (1 000–10 kt) käyttämisessä ei ole mitään vikaa, jos et halua käydä läpi jokaista avainsanaa.

Maksullisten työkalujen käyttäminen hakumäärien keräämiseen

Kuten aiemmin mainitsimme, verkossa on saatavana joitain maksettuja työkaluja. Ja voit käyttää sitä avainsanojen löytämiseen ja hakumäärien tarkistamiseen. Nämä työkalut näyttäisivät sinulle lukuja heidän käyttämänsä algoritmin perusteella, ja ne ovat arvioidut luvut.

Tässä on esimerkiksi mitä saat, jos yrität Ahrefs-avainsanatutkijaa.

Ahrefs-avainsanatutkija

Kuten näet, nämä numerot eroavat Google-työkalulla saamistasi, mutta saat karkean kuvan hakumäärästä.

Lisää työkaluja on saatavana, ja voit tarkistaa sen alla olevasta luettelosta.

Ymmärrä pitkähäntäisten avainsanojen merkitys


perustamisesta your personal-brändin

Ennen kuin aloitamme osan siitä, kuinka voit määrittää avainsanojesi arvon, sinun on ensin tiedettävä, mitkä avainsanat ovat arvokkaimpia ja miksi kyse on pitkien häntä-avainsanoista. On totta, että voit valita avainsanoja, joilla on 500 – 5000 hakua päivässä. Nämä suuret termit muodostavat kuitenkin alle 25% koko Web-hakuista.

Kysyntäkäyrä

Yli 70% avainsanoista, joita ihmiset etsivät, sijaitsevat ”pitkä häntä” -haussa. Tällä pitkällä hännän alueella on miljoonia hakuja, jotka voivat tapahtua muutaman kerran missä tahansa päivässä, mutta nämä haut muodostavat suurimman osan päivittäisistä hauista.

Kuvailkaamme kolme eri luokkaa, joihin avainsanat yleensä jaetaan: pää, vartalo ja pitkä häntä.

 • Pää: Nämä ovat yhden sanan avainsanat valtavilla hakumäärillä (esimerkiksi “golf” tai “ruoka”). Nämä termit ovat laajoja, ja ihmiset saattavat etsiä erilaisia ​​asioita näiden avainsanojen avulla (esimerkiksi joku, joka etsii termiä “golf”, saattaa etsiä golfkursseja, golfmailoja tai pelisääntöjä).
 • Runko: Nämä avainsanat ovat 2-3 sanalauseita jotka saavat kunnollisen hakumäärän (1 000 – 2 000 hakua kuukaudessa) ja ovat selkeämpiä kuin pää (esimerkiksi “golf-oppitunnit” tai “ruokakurssit”).
 • Pitkä häntä: Nämä avainsanat ovat 3 tai 4+ sanaa pitkä ja ovat erittäin erityisiä (esimerkiksi “halvat golf-oppitunnit lapsille” tai “japanilaisen keittiön ruokatunnit”). Näillä termeillä ei ole paljon hakumäärää, mutta tilastollisesti ne muodostavat suurimman osan verkossa tehdyistä hauista.

Nyrkkisääntönä, että kun valitset kehon avainsanat ja optimoit sisältösi niiden ympärille, sijoitut yleensä vastaavien pitkien (4-8 sanan) avainsanojen perusteella. Ja näin saat luonnollista liikennettä verkkosivustoosi.

Kuinka löytää pitkät hännän avainsanat

Helpoin ja luultavasti tehokkain tapa löytää asiaankuuluvia pitkäpäähakusanoja on käyttää Google-ehdotukset. Anna meidän näyttää sinulle tarkalleen kuinka voit tehdä sen.

Ensin, kun kirjoitat valittuja avainsanoja Google-hakuun, katso automaattisia ehdotuksia.

Etsi google

Toiseksi, kun suoritat haun, siirry alaspäin tulossivulle ja katso ”Etsinnät, jotka liittyvät… ..” -ehdotuksia.

Hakutulokset

Voit suorittaa tämän tekniikan erilaisilla avainsanojen muunnelmilla ja valita sopivimpia termejä.

Tarkista mitä avainsanoja kilpailijat sijoittavat

Tämä on yksi tehokkaista edistyneistä taktiikoista, joiden avulla voit löytää oikeat avainsanat kapealle. Tämä vaihtoehto tarjotaan maksettujen työkalujen, kuten SEMrush”Target =” _ blank ”rel =” nofollow ”> Semrush ja Ahrefs-sivustotutkija.

Esimerkiksi osoitamme, kuinka voit tarkistaa kilpailusi Ahrefsin kanssa. Valitse ensin verkkosivuston verkkotunnus (URL), jonka haluat tarkistaa. Tarkastelemme tapauksessamme golfdigest.com-verkkosivustoa.

Avaa Ahrefs Site Explorer -työkalu ja kirjoita tarkistettavan verkkotunnuksen URL-osoite.

Sivustotutkija

Saat yksityiskohtaisia ​​tietoja kyseisestä verkkosivustosta, mukaan lukien linkkiprofiili ja hakuliikenne. Napsauttamalla Organic avainsanat -osaa näet tämän sivuston sijoitukset ja avainsanaideat.

Orgaaniset avainsanat

Tämä harjoitus auttaa sinua löytämään lisää avainsanoja ja määrittämään, mitä avainsanoja sinun kannattaa seurata.

Arvioi kilpailu ja vaikeudet


perustamisesta your personal-brändin

Jotta voit arvioida avainsanaideoita edelleen, sinun on tutkittava, kuinka kilpailukykyiset ne ovat ja kuinka vaikeaa on sijoittaa näitä avainsanoja.

Voit tehdä koulutetun arvauksen Google Keyword Planner -työkalulla tutkimalla kahta parametria: kilpailu ja Ehdotettu bitti.

tarjous

Kuvailimme näitä kahta kohdetta yllä, mutta katsotaanpa niitä uudelleen.

Kilpailu: Tämä osoittaa mainostajien lukumäärän, jotka tarjoavat kyseiselle avainsanalle, alhainen, keskitaso ja korkea. Hyödyllinen arvioimaan avainsanan kilpailukykyä.

Ehdotettu hintatarjous: loistava tapa saada käsitys avainsanan kaupallistamispotentiaalista. Mutta antaa sinulle myös käsityksen siitä, kuinka vaikeaa voi olla näiden avainsanojen sijoitus.

Googlen tietojen avulla voit tehdä perusteellisen arvauksen. Jos haluat saada paremman käsityksen avainsanojen kilpailukyvystä ja vaikeuksista, sinun on käytettävä maksettua työkalua, kuten Ahrefs Keywords Explorer.

Suorita tietyille avainsanoille raportti ja napsauta ”Samat termit” -välilehteä.

Tämä on kuinka tämä raportti näyttää:

Samat ehdot

Ahrefs mittaa KD: tä seuraavasti: “Avainsanan vaikeus on arvio siitä, kuinka vaikeaa olisi sijoitus tietyn avainsanan Top10-Google-hakutuloksissa. Se mitataan epälineaarisella asteikolla 1 – 100 (pienistä vaikeuksista suuriin vaikeuksiin). ”

Määritä rahan avainsanat


perustamisesta your personal-brändin

Jos yksi tavoitteistasi on ansaita rahaa verkossa, on tärkeää, että valitset kaupallisen tarkoituksen avainsanat. Nämä avainsanat voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

Osta nyt avainsanoja

Nämä ovat avainsanoja, joita ihmiset käyttävät ennen oston tekemistä.

Tässä on sanoja, jotka ovat yleensä osa tämäntyyppisiä hakulausekkeita:

 • Ostaa
 • Kuponki
 • Alennus
 • Sopimus
 • laivaus

Tuotteen avainsanat

Tuotteen avainsanat ovat hakuja, jotka keskittyvät tiettyyn tuoteryhmään, tuotenimeen tai palveluun. Ihmiset, jotka käyttävät näitä lauseita, ovat alkuvaiheessa.

Tuoteavainsanat sisältävät yleensä:

 • Arvostelu
 • Parhaat
 • 10 parasta
 • halpa
 • edullinen
 • Vertailu

Informaatiot avainsanat

Suurin osa online-avainsanoista on ”informatiiviset avainsanat”. On luonnollista, että ihmiset etsivät tietoa ennen ostamista.

Tiedot avainsanat sisältävät yleensä sanoja, kuten:

 • Miten
 • Paras tapa
 • Tapoja
 • minun täytyy

Saatavilla avainsanatutkimuksen työkalut


perustamisesta your personal-brändin

Olemme maininneet joitain instrumentteja tässä oppaassa, mutta tässä annamme sinulle suuremman luettelon työkaluista, joita voit testata avainsanatutkimuksen yhteydessä.

johtopäätös

Kun olet tehnyt kaikki yllä mainitut asiat, voit asettaa avainsanastrategian liikkeelle, mutta tämä ei tarkoita, että työsi loppuu siihen. Hyvä avainsanastrategia vaatii riittävää seurantaa, joka sisältää asioiden jatkuvan seurannan ja säätämisen.

Nämä ovat tärkeitä asioita, jotka sinun on tiedettävä oikean avainsanastrategian luomisesta blogiisi. Muista, että oikeiden avainsanojen valitseminen on välttämätöntä blogin onnistumiselle, mutta tämä on vain yksi näkökohta ja et voi unohtaa muita tärkeitä asioita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map